- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-24 09:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
-
4Grider
félisten
Ma már az a lényeg, hogy ne vigyél haza halat (ne kelljen telepíteni), csak fizess...
Egyre viccesebbek a sportcélú jegyek árai is.
Szerény véleményem egyébként az, hogy simán lehetne olyan szabályt hozni, hogy aki évi 50-100 kg-nál több halat akar hazavinni, az vegye meg a maradékot a csarnokban/boltban. Akkor is, ha az engedélye 98000 Ft-ba került. -
Szilágyi84
senior tag
-
jansky1
senior tag
-
@mriya@
őstag
-
saen
veterán
-
saen
veterán
-
hermanyi
addikt
Élő víz nagy varázsa ,hogy nem tudod mibe botlasz ha botlasz . A műanyag kocka víz az azoknak nagyon jó akik éves szinten pár alkalommal pecáznak és azt élvezetessé is próbálják tenni . Nekem nagy szerelem a Nagy Duna és az RSD , de hidd el néha nekem is kell ,hogy műanyagban lógassak és fogjak egy nap 50-100 kiló halat .
-
diablo1984
veterán
Abban van élmény zanzásítva, ha kevés idő van pecára. Én az időm többségét csatorna pecára szánom, több-kevesebb sikerrel, általában a nagyobb halak megtépnek(de mindig tanulok belőle és fejlesztek hogy ne járjak így megint-idén a gyorskapocs gyöngy törés volt a sláger, mire rájöttem, hogy sz@rt sem ér, így kukáztam) , a 4 kilós úgy küzd, mint a kocka tavi 8as(vagy jobban).
De vasárnapi 6 órás kockatavi páros versenyen 181kg pontyot fogni azért mégis csak olyan élmény, amit a csatorna nem tud produkálni. -
saen
veterán
-
Zoli bácsi
őstag
-
sasa311
veterán
-
Daidalosz
csendes tag
-
Daidalosz
csendes tag
-
Grillo
őstag
-
SP4C3
veterán
-
Steady74
Topikgazda
-
Sungoo
addikt
-
pupehap
tag
-
csababarca
őstag
-
csababarca
őstag
nem, okumán sufix van, dömén shimano technikum.
Zoli bácsi: túltöltve biztosan nincsen. és amikor elhagyja a botot, ott látom ilyen spirálosnak, nem a dob után közvetlenül.
lehet akkor lecserélem a damilt, bár ezt a szezont még lehúzom így vele, max 3-4 pecára lesz időm ősszel, aztán februárra lecserélem.
-
Grillo
őstag
-
Sungoo
addikt
-
koko52
nagyúr
-
mario1012
tag
-
dik
őstag
-
balou84
tag
-
balou84
tag
-
balou84
tag
-
@mriya@
őstag
"A bekeretezett hal szájszeglete nem nyúlik be a szem alá. Az oldalvonala nem látszik, de a fölötte látható pikkelysorból következtetve a rajta lévő pikkelyek száma semmiképpen nem érheti el a balinra minimumként megadott 65-öt. A balin anális úszója elején az úszósugarak sokkal hosszabbak, mint az utánuk következők, ezért az úszója szegélye erősen homorú, ennél viszont nem ilyen. Mindezek alapján a hal egy jól fejlett küsz (Alburnus alburnus).
Üdvözlettel:
Harka Ákos
Magyar Haltani Társaság" -
koko52
nagyúr
-
4Grider
félisten
-
@mriya@
őstag
-
jansky1
senior tag
-
dik
őstag
-
dik
őstag
Fenti részen szoktunk a duzzasztó felett, majdnem az erdő ahol kezdődik. Alsó részt egyszer néztük az nem tetszett. Így mielőtt megyünk el kell menni felderíteni a terepet.
Nincs ismeretségem arra sajnos. Csak ez a140 km ne lenne köztünk...
Szunyog meg mindenhol van rendesen... -
dik
őstag
Ez igen. Régen jártunk arra többször. Akkor sem nyűgözött lett. Mostanság azt mondják jobb lett a helyzet, de ezek szerint nem. Bár a Bikazugit részesítettük előnyben valamiért anno, de kár volt...
Élőre el akarunk menni mostanság a duzzasztóhoz pár napra. Esetleg valami infód nincs róla milyen mostanság ott? -
koko52
nagyúr
Ez semmi. Fűzvölgyi horgászhatatlan lett a hínár, moszat és algafonál tengertől. Most veszi át az uralmat a sulyom és a töklevél. 4 hete nem lehet halat fogni, mert degeszre zabálják magukat a vizi növényekkel. Fogtam keszeget, ömlött belőle pucoláskor a zöld fos. Ehetetlen mocsár ízvilág mindent visz. Természetesen az Amur betiltásának és kezeletlen víznek köszönhető. Éljen a Bácshosz!
-
lumpy92
aktív tag
-
Zoli bácsi
őstag
Az aranyhalé...Tudtommal.
Ha 2mp lenne, akkor nem térne vissza az etetett helyre. Az akadókat is tudják, több eszük van, mint azt gondolnánk......
Az öreg pontyok is milyen rafináltak.... Ne mondjátok hogy nem így van. Hallottam olyan pontyról, kerti tóban, amelyiket kézből etették, odament az emberhez.
Macskáról is olvastam hogy 2 hét a memóriája. Egyszer borotválkoztam, bekentem magam borotvahabbal, és valamiért kiléptem a fürdőből. Arra jött éppen Meóó, és viccből kis borotvahab gömböt pöttyintettem az ujjammal az orrára. Fél év múlva kipróbáltam, bekent ábrázattal mentem feléje... Tudta mi volt fél éve.....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy....Oké, biztos nem kellemes a halnak hogy horog, meg kiszedjük a vízből.....Ezzel egyetértek. De ha továbbmegyünk a gondolattal, akkor szegény karóba húzott giliszták, meg átdöfött csontik....? Piócák...?
Azt gondolom, megfelelő horogválasztással, fárasztással, nagyobb stressz a halnak, hogy szárazra kerül percekre, mint a horog ütötte seb, főleg ha szakáll nélküli a horog, és tiszteli a halat a sporttárs (Nem tépi fárasztás helyett, és a horgot is ügyesen szedi ki)
Szerk: Na, ezt már előttem jól leírtátok..Isten bizony mire bepötyögtem amit akarok, utána láttam hogy más is hasonlóképpen ítéli meg...., és leírta míg bepötyögtem...
-
Daidalosz
csendes tag
-
Daidalosz
csendes tag
-
törölt tag
-
aladarazurbe
csendes tag
-
vendingo
veterán
-
yanna
addikt
-
@mriya@
őstag
-
hermanyi
addikt
Én beszéltem vele párszor sőt dedikált Aromám is van tőle Stedy tudja bizonyitani .
Én már már kezdem szeretni , Tisztelni régóta tisztelem ,mert amit tett a horgászatért annyit WT sem tett érte. Volt egy időszaka amikór kicsit túl tolta a marketinget de kezdi alább hagyni egy jó ideje . És amit még becsülök nagyon benne és nagyon kevés horgászban van meg az a halak iránt érzett tisztelete és öröme . -
BogyóBP
veterán
-
MurdR
veterán
Sok előkéd szakad a fül öblében? Nekem szerintem nem sokszor fordult elő. Amúgy beleültetted a bogarat a fülembe, utánanéztem, de nem találtam ilyet. Ha nagyon meg akarod próbálni akkor szerintem a sima végfül mellé simán tudsz mégegyet kötni, ha hosszabbra hagyod a levágandó zsinórvéget. Az már más kérdés, hogy ez mennyire gyengíti tovább az előkédet.
-
@mriya@
őstag
-
hermanyi
addikt
-
yanna
addikt
-
ooloo
őstag
-
jansky1
senior tag
-
ooloo
őstag
-
Spoon16
tag
Egy csoda lett ez is,mint a korábbi filmek is.
Nekem is megvolt az idei első normákis peca. Két helyet néztem a Tiszán,az egyik nem volt nagy ötlet, 7-8 méteres víz, egy pöccintés nem sok,annyi sem volt. Két óra múlva átcuccoltam egy sekélyebb részre (itt is megvan a 3-4 méter),ahol akadt egy kis apró dévér. Hideg még a Tisza felénk, 5-6 fokos.
Viszont ha a héten ilyen szépen melegszik az idő,akkor lehet,hogy megejtem az első csónakos pecát hétvégén. -
MurdR
veterán
-
hermanyi
addikt
-
Sirandrish
legenda
-
hermanyi
addikt
-
yanna
addikt
-
Steady74
Topikgazda
Régebben Pfund Károlyhoz hordtam az orsókat karbantartásra, de már nem vállalhat mást, csak Shimano-t, így keresnem kellett más szakembert, aki emberi időtávon belül átnézi és karbantartja az orsókat. Így találtam rá Siági Lajosra, aki olyan mint egy manó, kicsit olyan érzésem volt mintha Poldi bácsihoz mennék. Körfolyosós épület, egy eldugott sarokban egy kicsi műhely, ott dolgozik. Egy munkanap alatt elkészültek az orsók. Postázást vállal-e, azt nem tudom, kérdezz rá.
-
Steady74
Topikgazda
-
vihartigris
őstag
-
vihartigris
őstag
-
vihartigris
őstag
-
galervin93
addikt
-
bercsi
aktív tag
-
csababarca
őstag
-
gban
veterán
-
@mriya@
őstag
-
@mriya@
őstag
-
saen
veterán
-
szgzuri
tag
-
saen
veterán
-
Interceptor
addikt
Valami baromi nagy busa elvitte múltkor az egyik wobbleremet pergetés közben, egyből bement a kikötőben a stégek alá, aztán szakadt is a zsinór. Úgy látom én is, hogy egyre több van belőlük. Az Újpesti vasúti hídról múltkor 30-40 db-os rajokat láttam busából. Nagyon elszaporodtak. Durva kimondani, de lassan én is belátom, hogy konkrétan irtani kellene őket annyi van már.
-
koko52
nagyúr
-
@mriya@
őstag
-
smokiii1
aktív tag
-
csƵ
addikt
-
Zoli bácsi
őstag
Csavarbótba' vidd be, keresnek bele valót. Másik tipp, nézd meg a robbantott ábráját az orsónak, cikkszám szerint fel vannak sorolva az alkatrészek. Cikkszám alapján meggugliznám...

gg72 : A Nevis a legkisebb súlyú talán, én súly alapján állítanék prioritást, a spiccbot kézben van végig. HA nem sürgős, figyeld a Pecapláza napi akcióját, elég sokszor van akcióban spiccbot és Bolo(gnai bot), néha féláron. Én megvenném a legkönnyebbet legjobb áron.
-
energy4ever
addikt
Pont ugyan olyat nem hiszem hogy kapsz!
Nekem masodik hasznalatnal ment szet a hajtokar tuloldali fixalo csavar. A csavaron elforgott a muanyag, es igy nem lehetett tekerni. En nyomtattam hozza a gyarinal jobbat.
A Te esedetben is jo lehet vasarolni egy "hatlap", vagy imbusz feju csavart, majd a csavar fejere nyomtattni egy burkolatot. -
csƵ
addikt
-
ooloo
őstag
-
@mriya@
őstag
-
KunEmber
senior tag
Bocs, hínár.
A helyzet az, hogy az RSD csepeli oldalán a parttól olyan 5 méter távolságig rettenetesen sok hínár van. Csomó hal ment el már ott, nem egyszer úgy, hogy a teljes szerelék leszekadt a kosárral együtt. Szerencsére most magas a víz és pár álláson az öreg szakik 1-2 méter szélességben kiszedték őket, így van egy viszonylag szabad folyosó előtted.
-
@mriya@
őstag
-
musli26
tag
-
lbandi777
aktív tag
-
csababarca
őstag
Haveroméknak van ott nyaralója a gondalaposin (holt kőrös), azt mondja nem rég volt telepítés, tegnap-ma 14 pontyot fogtak 2,5-5,5 kg közöttieket, meg pár harcsát.
Nem tudom amúgy milyen általában, egyszer horgásztam ott, ott is a szokásos egy leszeg-egy ponty kombó jött.
Köszi a tippeket, megpróbálom eszerint szerdán

Előbb nem tudok, érettségi felugyelet...
-
törölt tag
A másik ilyen éttermi okosság amikor afrikai harcsát adnak harcsaként. Rövid távra tervező helyeken.
Nem is szoktam halételt enni csak úgy beülve egy ismeretlen helyre.De egyébként azt sem értem olvasom itt a mai hsz-eket hordják haza az emberek a telepített pontyokat. Mi a jó ebben? Ennyi erővel a halboltban is vehetne egy halastavi kis pontyot. Zsíros , fel van fújva gyorsan megnőjön, egy iszapos kis vízben . Kell neki pár hónap kifürödje magát egy normális horgászvízben. Egy szép 4 kiló körüli aminek már jó vörös húsa van és nem tegnap lett telepítve abból már lehet főzni. Ha már valaki horgászik és szereti enni a halat és pontyot akar enni. Erre bárhol telepítenek hazahordják. Nálunk is szoktak belerakni kétnyaras kispontyokat majd megnő alapon. De minek még azt is hazaviszik sokan , kevésnek van ideje megnőni legalább 30 centire.
Milyen halételt lehet abból készíteni amiért érdemes elvinni. Akkor inkább elvinnék néhány tenyeres keszeget és egy jó paprikás lisztben sült keszeg az csemege. -
törölt tag
Azt hiszem a rabsickodás ment és arra szálltak rá egy időben az olaszok. Raktak le fenékhorgoktól , csapóhorgokig és az összes módszer amivel a halászok harcsát fogtak az be lett vetve.
Ebből volt valami kavarodás ott emlékeim szerint. Vagy ebből is.
Gondolj bele mekkora biznisz ez , 3000 környéki egy kiló harcsa tonnaszámra hazahozva a filé amit ki tudja mennyiért adtak el. Közben a Pó nagyon szennyezett iparilag ezek a nagy harcsák régóta abban a vízben , nesze neked egészséges halhús. 
-
KunEmber
senior tag
-
hermanyi
addikt
-
Jofi81
őstag
-
csababarca
őstag
-
hermanyi
addikt
-
törölt tag
Főleg olyan helyen ahol eleve nincs nagyon mély víz. Mondjuk méteres víz ott nehéz olyan rövid eresztéket tenni ne nyúljon fel érte.
De eleve a bodorka vízközti hal , nem mozog a víz tetején mint a küsz vagy a vörösszárnyú de vízközt mászkál. Próbáld ki egyszer egy jó bodorkás vízen nagyon felhős kajával etetni és úgy belőni a cuccot lassan süllyedjen. Szétszedik a kisebbek. Viszont a nagyja akkor is inkább a felhős kaja alsó részében. Kivéve mikor teljesen ellepi az etetést a nagyobb méret , kár , hogy ez amikor harcsáznék szinte soha nem fordul elő, csak ha süllőznék. 
-
törölt tag
Bodorkát vízközt? Nekem az a tapasztalatom velük vízközé simán beáll ha olyan az etetés. De ha igazán szépeket szeretnék azokat legjobb fenék felett picivel , és olyan etetéssel. De ha felhős etetés van a nagyja is fogható benne .
Kérdés milyen etetést csinált mert ha részben vízköztit akkor könnyen előferdülhet elkapja a süllyedőt a bodri.
Ahol pecázom sok a bodorka, jártam már nem egyszer úgy snecis etetést ellepték a sütnivaló bodrik minden vízmélységben. Süllőztem volna és jöttek a vaddisznó bodorkák 20 centis eresztékkel. Nálunk több a bodri mint a küsz .
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Xbox tulajok OFF topicja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű MSI Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - i5 -13420H - 16GB - 512GB - Win11- RTX 3050 - 2+ év garancia
- ASUS ROG Zephyrus G14 (2024) 3K OLED RTX 4060 GARANCIÁS ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ugyhogy ezeket érdemes kerülni.

Steady74