Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
A Zéé
addikt
válasz @mriya@ #55252 üzenetére
tudom én, de akkor sem értem azt a trendet, hogy már a L-ML botokra is pakolja mindenki az 5000-es nyeletős orsókat.
360-as 120g-s feederemen is 4000-es orsó van. Ha lesz valami keményebb, igazi nagyfolyóra való botom, arra majd én is rakok valami 5000-estJust a simple Lineman...
-
veterán
válasz csababarca #55250 üzenetére
Valahol 60-120 gramm fölötti botokat nézzél. Nem a legbrutálisabb sodrásban már ez a 60-120 is elég lehet, de ettől csak fölfele. Ami jó a holtágban, az nem lesz jó az élővízen. Lehet, hogy valakinek az a véleménye, hogy egy picker-el is lehet operálni folyóvízen (szoktak is), de ha a folyóvíz alatt tényleg folyóvizet értünk, akkor azokkal mindent lehet csinálni csak pecázni nem. Öblözetekben meg a partól 5 méterre lehet operálni egy finomabb bottal is, de az nem folyóvízi peca. A folyón "durvulni" kell.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
csababarca
őstag
válasz sityupityu #55255 üzenetére
mondjuk főleg holtág peca lenne (Szarvasi holt-körös), ide kellene valami használható.
erre is a 60-120 grammosat nézzem?iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
veterán
válasz csababarca #55256 üzenetére
Nem, akkor jó egy finomabb bot is. Persze rendkívül sok tényező van itt is, hogy milyen messze dobsz stb. Majd az itteni feederesek jobban felvilágosítanak, az állóvízi fenekezés nem az én világom, ők majd többet tudnak segíteni.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
csababarca
őstag
válasz sityupityu #55257 üzenetére
rendben köszi!
egyébként horgásztam egy ilyen kölcsönbottal, amit linkeltem, nem tűnt rossznak.
persze lehet komolyabb kellene.
várom, hátha kapok valami tuti tippet!iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
hermanyi
addikt
nekem vannak viszonylag finom feeder botjaim is ,de azok a Nagy Dunán használhatatlanok . Oda vettem egy Korum Barbel botot 2 librásat . Van finom pecához is durung botom de az a távolság miatt kell a maga 100g os dobójával , igaz ez a tavi pecára van . RSD-n a 360 as parabolixal elvagyok úgy 50m es távig .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
szgzuri
tag
válasz csababarca #55256 üzenetére
Én szoktam horgászni a Gyomaendrőd környéki holtágakon, Szarvas ott van a szomszédban, és mindkettők a KHESZ kezeli.
A holtágakon sajnos élőcsalis finom feeder szerkóra egyből ráugrik a törpe, igy ha nem azt szeretnél fogni, akkor method feederrel nagyobb csalival, vagy vizközt úszós módszerrel érdemes próbálkozni.
Sokaknak van saját nyaralójuk és fixen etetett helyük, igy nagyobb az esélyük, hogy nagyobb pontyot vagy amúrt fogjanak. Ezek az etetett, jó haltartó helyek rendszerint valami akadó közelében vannak, pl a stéggel szemben a túlparti nádas, vagy vizbe dőlt fa, ahonnan a nagyobb halat akasztás után gyorsan ki kell forditani, ez indokolhatja az erősebb felszerelést, pl MH feeder, 100 gramm.
Nekem nincs nyaralóm, és csak ritkábban jutok le, igy nem ilyen fixen etetett helyen horgászom. Csak kimegyek egy fél napra, viszek egy kis etetőanyagot meg magvakat, 30 grammos bordás method kosár, 10mm wafter csali. Ezt átdobom a túlparti nádas elé 5 méterrel, vagy ahol medertörés huzódik a túlpart előtt. Kb 50 métert kell dobni. Az etetést előbb-utóbb megtalálják a kispontyok, átlag 30 cm (a méretkorlát ott 35 cm), és ütemesen lehet őket fogdosni, nem ritkán 10-et belőlük egy horgászat alatt. A sok kis ponty és a nem túl nagy csali miatt csak ritkán fordul elő, hogy 2 kg-nál nagyobb halat akasztok. Ehhez a fajta pörgősebb pecához, kisebb halakhoz egy finomabb bot jobban passzol, 60 grammos pálca simán elég.
Szóval azt mondanám, hogy a módszer és a megcélzott halak mérete számithat a felszerelés kiválasztásakor.
Ha Hármas-Körösnek a Békésszentandrási duzzasztó feletti részén horgászol, akkor az az év nagy részében csak nagyon lassan folyik, a holtágon használt felszerelés simán megfelel, pl medium feeder.
A duzzasztó alatti részt nem ismerem.
-
-
szgzuri
tag
válasz csababarca #55262 üzenetére
A konkrét botra vonatkozó kérdést passzolnám.
Azon holtágon valószínűleg nem a bot milyenségén fog múlni, hogy a mennyire fogod élvezni a horgászattal töltött időt. -
csababarca
őstag
-
vihartigris
őstag
válasz csababarca #55246 üzenetére
Holtágakra, Szentandrásnál a folyón a felvízre jó lehet, mert nincs sodrás, de az alvízre (duzzasztó alatt) oda kevés lesz az erős sodrás miatt.
bármi reciproka a semmi
-
yanna
addikt
válasz csababarca #55264 üzenetére
Elég sokat vagyok a Kákafokin, szerintem nem kell túl misztifikálni. Szerintem egy 3,30-as hosszban 80 körüli dobósúllyal vígan el lehet lenni. Ha finomkodni akarsz a gyengébb spicc, ha durvulni, akkor az erősebb. Ha eszik a hal nem maszatolnak. A keszeg sem. Teleszkóposat viszont én nem vennék.
Az élőn a felvízre is jó lenne, de az erősebb az alvízen is működne szerintem, szezonban nincs nagy vízmélység, így a víznyomás se tolja a zsinórt. -
Steady74
Topikgazda
válasz cool13 #55222 üzenetére
Szerintem ott nem a kaja, hanem a távolság a kulcs. A vasúttal szembeni oldalon olyan 11-15 méter körül van az első törés, ott szokott jó lenni, akár 20m-ig keszegre a fogás szinte mindenhol, nyáron kiáll a ponty is, csemegét szoktak szórni kézzel a helyi pecások és szépen fognak. A másik pedig 90-100m körüli táv, a közepén, ott megint jó eséllyel fogsz halat, a régi facebook csoport alapján rengeteg 15+, sőt 20+ ponty is van benne. Keszegre amit használok második éve és nagyon jól megy: 1 kg Champion Bream [link] + 0,5kg Champion bodorka [link] 1 kg lösz vagy föld [link] , kétféle aroma [link] [link] és angolmorzsa, csonti, pinki. Pontyra egyik nyáron valamilyen zöld kaját kevertem, aprószemcséset, sok csemegével, azzal fogtam. Bojlisok azt hiszem pasztáznak, és a közepére dobálnak, sóluk sajnos ennyit tudok csak.
-
Sziasztok!
Holnaptól részleges kijárási tilalom, ha jól hallottam.
Állítólag a vírus tetőzése júni-júlira várható MO.-nAzt hiszem, az idei pecának annyi....
-
saen
veterán
válasz diablo1984 #55273 üzenetére
Hoppá, lemaradtam, köszi
-
Bárcsak igazad lenne...
https://www.origo.hu/itthon/index.html
https://www.origo.hu/itthon/20200327-szazharminc-mazsa-pontyot-telepitettek-a-dunaba.html
[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
válasz diablo1984 #55273 üzenetére
Alapos indok
d) az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés 5. rendelet szerint...
5. rendelet:
Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a területek belterületén - lehetőség szerint a zöldterületeken - egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.Magyarul minden megy tovább ahogyan eddig is. De ha elolvassátok az egészet, nagyjából mindent lehet amit eddig is...
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
vendingo
veterán
Én a tó mellett dolgozok, simán elhinné bárki, hogy munkába megyek. Ma még megyek horgászni, aztán hagyom a halakat egy időre.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Vitee
aktív tag
válasz diablo1984 #55278 üzenetére
mindenesetre érdekesek lesznek a szituációk olvasva a rendeleteket. Ezért furcsa, hogy munkához kell igazolás, de sporthoz, sétához, boltba járáshoz stb. pedig semmi?
Meglátjuk."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
-
KunEmber
senior tag
válasz aquark #55280 üzenetére
Egészen biztosan vonatkozik, tekintve, hogy szabadidős tevékenység és sport. Mivel igazolod magad?
- nálad lévő horgászkártya
- nálad lévő területi jegy, melyen szereplő helyre a lakhelyedtől a legrövidebb, vagy leglogikusabb útvonalon mész
- nálad lévő horgászbotok.Arra figyeljetek, hogy csak egy háztartásban lévők lehetnek együtt, egyszerre.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
@mriya@
őstag
Jön a halőr, micsoda? pontymatrac? Maga horgászik itten! A-aaa IMASZŐNYEG!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz diablo1984 #55278 üzenetére
" Mert a munkáltatótól is elvileg igazolást kell kérni, hogy munkába jársz... "
ez hol van leírva?
egyéni vállakozó mivel igazolja, hogy munkába megy?
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
saen
veterán
Lesz ma hivatalos mohosz közlemény a témában, az majd eloszlat minden kétejt.
-
vendingo
veterán
Annyi halat fogok, hogy ki kellett venni a botot, hogy enni, inni tudjak :)
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
veterán
-
galervin93
őstag
válasz vendingo #55290 üzenetére
Trololo.
Én vettem néhány száz horgot, meg egy-két méret fogyóban volt előkéből, azt is pótoltam, estére meg megyek dolgozni, szóval indul az előkegyártás.
Kérdés: a Gama 1312F-et ismeri, használja valaki? Dunára keresek csontis horgot, alapvetően ez egy finomabb cájgra menne inkább kisebb keszegfélékre, bírja szerintetek a gyűrődést? (A medveölőn más horoggal nyomom.)
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Ibituba
aktív tag
HIRDETMÉNY
a 71/2020. (III.27.) Korm. rendelet szerinti kijárási korlátozások sporthorgászatra vonatkozó alkalmazásáról
Hatályos: 2020.03.28-2020.04.11-ig, illetve visszavonásig
1. A sporthorgászat egyéni szabadidős tevékenységként lehetséges, ha a nem ugyanazon háztartásban élőkre vonatkozó távolságtartási szabályok (másoktól legalább 1,5 m) betartásra kerülnek.
2. A horgász versenysport rendezvényeinek és minden egyéb horgászattal kapcsolatos eseménynek a megtartása tilos.
3. A boltok látogatása kizárólag a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett lehetséges.
4. Az egyéni szabadidős tevékenység végzéséhez szükséges okmányok, engedélyek helyszíni kiváltása az értékesítési pontokra (boltokra) vonatkozó járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett lehetséges, az online vásárlás lehetősége továbbra is biztosításra kerül.
5. A MOHOSZ OHSZK ajánlása, hogy a 65. év feletti horgásztársak a kijárási korlátozás fennállása alatt az utazással járó horgászati tevékenységet szüneteltessék, ugyanakkor a helyi viszonylatú, vagy saját telken történő sporthorgászat a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett gyakorolható.
6. A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászokat, hogy ha horgászat mellett döntenek, akkor
a) tömegközlekedést ne használjanak,
b) személygépkocsiban csak az ugyanazon háztartásban élők induljanak együtt,
c) a vízparton a horgászhelyek tekintetében a nem ugyanazon háztartásban élők az 5 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól,
d) a horgászat teljes időtartama alatt kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit.
7. A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászok figyelmét, hogy a halőr
a) a kijárási korlátozás rendelkezéseinek megszegőit a rendőrhatóság felé feljelenteni köteles,
b) a járványügyi előírások és korlátozások be nem tartása esetén a horgászat beszüntetését kezdeményezheti.
Egyebekben a hatályos jogszabályok és a MOHOSZ OHSZK által kiadott, „az új típusú koronavírus okozta járványügyi helyzet, mint veszélyhelyzet okán a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint horgász okmányok biztosításával kapcsolatban elrendelt, illetve javasolt eljárásrendről” szóló TÁJÉKOZTATÓ (verziószám: V., kelte 03.27.) előírásai az irányadók. A tájékoztató a MOHOSZ weblapján és Facebook elérhetőségén, valamint a HORINFO rendszeren keresztül a horgászok személyes profiljában a dokumentumok menüpontban mai napon, legkésőbb 20:00-tól lesz elérhető.
Vigyázzunk egymásra, a magunk és mások egészségére!
MOHOSZ OHSZK
Budapest, 2020.03.27. -
veterán
-
A Zéé
addikt
válasz @mriya@ #55287 üzenetére
inkább legyen, mint ne.
Nekem sem állandó, sem ideiglenes lakcímen nincs Budapesten, cserébe az irodánkban, 2 építkezésen, és néha 1-1 boltban is előfordulok.Hívtak a boltból, hogy megjött a bukósisakom, valahogy el kellene mennen érte, de arra nem tudom hogy fogom rá, hogy alapszükséglet
Just a simple Lineman...
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással