Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Na végre...
Tudom, sokan nem vagyunk itt akik Győr megye vad vizein horgásznak, de ha valakit érint, megszűnik egy, szerintem eléggé furcsa szabály. Idézem a hivatalos szöveget:
Változik a horgászrend, a pontytilalom ideje alatti szabály módosulJó hír a horgászoknak, hogy a horgászrendből törlésre kerül: „A pontytilalom ideje alatt, az ívó pontyállomány védelme érdekében, a Megyei Szövetség kezelésében lévő vizeken, TILOS csalizni növényi magvakkal, beleértve ezek imitációit is, frissen főtt vagy szárított tésztafélékkel, bojlikkal, pelletekkel egyéb növényi lisztekből készült csalikkal. Csalizni csak élő csalikkal vagy ezek elpusztult változataival lehet: pl. csontkukac, gyűrűsférgek, puhatestűek, csalihalak.”A szöveg helyébe a következő lép: „a pontytilalom alatt célzottan pontyra horgászni és bojlizni, behúzós módszerrel békés halra horgászni tilos” (ahogy amúgy minden esetben a tilalom alatt, a tilalom alá eső halfajra a törvénynek megfelelően célzottan horgászni tilos, a véletlenül fogott egyedet a horogtól való szabadítás után azonnal szabadon kell engedni, ha pedig az adott helyen egymás után 3 tilalom alá eső egyedet fog, akkor köteles helyet változtatni). A bojlizás tilalma a Zátonyi-Dunára és a Mosoni-Duna-holtágra nem vonatkozik, mert ezekre a helyekre a Szövetség a hatóságtól a tilalom alóli felmentésre engedélyt kapott (ennek feltétele a minimum 100 kg/ha telepítés, ami mind a két vízterületen teljesül.) -
Zoli bácsi
őstag
válasz
lakisoft
üzenetére
Telepítenek bele, de gyakorlatilag a Rába halfaunája van benne, onnan ágazik le a KisRába. Ősszel megtelepítik ponttyal ezt a szakaszt.
Rapszodikus, mint az egész vízrendszer, a betlitől a 10+ pontyig minden benne van a pakliban, ha ide ül az ember. A betlinek persze nagyobb az esélye.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez a hely a múltkori fórumpecától kb 2km-re van, a Hanság-Főcsatorna dicsért része. Hal az volt, dögivel. Mint a minap a Rábcán, küsz és bodorka, de sokkal több. Fenéken pelletre semmi, úszóval kukoricára semmi. Úszóval csontira minden úsztatás egy hal. Kis hal.
Kb 80 cm a legmélyebb helyen, helyi erőkkel beszélgettem, megtelepítették méretes csukával, illetve fognak pontyokat itt, nem csak éjjel, nappal is.
Mondták, a túlsó széle előtt fogják a pontyokat, rakóssal optimális lenne.
A szél hazakergetett, iszonyúan feltámadt.
Maradt etetőanyag, megálltam a Kisrábán, mondom az autó szélárnyékában megpróbálom.....Terv nem vált be, a botot szó szerint ellen kellett tartani a szélnek.
Szélország. (Nyugat-Dunántúl)
KisRába, Kapuvár déli része, autópályától kb 500m-re. Jó a vízállás, kb 1,2m, még megpróbálom ezt a szakaszt. Úgyis készülök bicajos pecára.Csak álljon el egyszer ez a szél.
-
Zoli bácsi
őstag
Csatorna, Hanság-Főcsatorna.
-
Zoli bácsi
őstag
Energotól jött villanylevél. Ha kell valakinek 3e. ft.os Pecapláza kupon, ami min. 6e. ft-os vásárlásnál lesz beváltható dec 31.-ig. És ne is kérdezzétek honnét tudom!
Kedves Horgásztársunk!
Mondd el nekünk, mit és merre vásárolsz horgászfelszerelést – kíváncsiak vagyunk a vásárlási szokásaidra!
Töltsd ki rövid kérdőívünket, ami csak 3–5 percet vesz igénybe:
KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE
A kitöltésért cserébe egy 3000 Ft értékű kupont adunk, amit felhasználhatsz a következő Pecapláza vásárlásodnál!
Segítségeddel még jobb termékeket és akciókat tudunk összeállítani neked – és közben még jól is jársz.
A kupont 1 héten belül küldjük a megadott e-mail címedre.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
@mriya@
üzenetére
Van mikor 80 évesnek érzem magam....
Van mikor olyan 6-nak.
Szerencse hogy visszahíztam pár kilót, így Hermanyi mester nem vágott bele a vízbe. Fél szavakból úgy vettek ki, ez volt a terv.
Voltam sudárabb, lementem 110 kilóig, azt mondták az jó is volt a 194 centimhez, sajnos visszacsúszott pár kiló, 125 lehetek, de ez még mindig jó ahhoz, hogy 135-ről indultam.
Talán a nick nevemből gondoltál öregebbnek (Már elmeséltem szerintem itt is, miért ez lett, tömören: Ez nem volt foglalt) meg azért, mert említettem, ha bevezetik a férfiak40-et jövőre elmegyek nyuggernek, asszony is készül.. De lássuk be, nagyobb az esély arra, hogy nőkét is elveszik, mint hogy mi kanyok is megkapjuk.
Korán kezdtem dolgozni, 17 évesen. Miniszteri engedéllyel dolgozhattam a mentőknél, mert 18 év alatt elvileg nem lehet. Munka mellett, később érettségiztem. Akkor még nem kellett, ide sem, meg máshova sem, később lett alap dolog.
Magyarán, egy szülést levezethettem, de egy szexelős filmre nem engedtek be a moziba....
Sajnos, hiába érzem magam hat évesnek, a legközelebbi kerek szülinap a hatvan. Ha megéri az ember, persze.
-
Zoli bácsi
őstag
Mi is örülünk, hogy eljöttetek, meg a hely tetszett a csapatnak. Szívesen látunk benneteket máskor is, Hermanyi úgyis említette többször, hogy a Rábát megpróbálná.
Ősszel, kb szeptember közepétől október végéig van a márnaszezon szerintem, ugyan november elején is jó lehet, időjárástól függően.
Sajnos tegnap mint láttátok, megindult a nyárfaszöszölés. a környék tele van nyárfaerdőkkel, nem mondom hogy nem lehet pecázni..Csak azt hogy nem érdemes. Jókor jöttetek!
Itt egy kép asszony telefonjából, ezen úgyis én látszom igazán, úgyhogy senkinek nem sértem a személyiségi jogait.
Jah, este mentem a fürdőbe, szemem sarkából megláttam egy árnyat a tükörbe, és megijedtem "Ki ez a c. gyerek?" Megkapott egy kicsit a nap, engem is.
-
Zoli bácsi
őstag
Mindenki szerencsésen hazaért?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Dehogy haragszom, csak szeretek viccelődni, ugratni, beszólni a nagyfiúknak.

Remélem te is ugratásnak veszed. Holnap úgyis összefutunk akkor.Steady74: Átküldtem a számom priviben.
Okés, akkor 8 órára megyünk Szákó mesterhez. Az kb jó lesz.
Egy sarokkal odébb van pékség, van sok minden: Kapuvár, Bercsényi Miklós u. 65, 9330
Van Lidl vele szemben, de az reggel nagy forgalmú lesz.
Asszony hazaért, beszéltünk, ha kell ebéd, elmegy, hoz a Gartából menüt a vízpartra, lehet két autóval megyünk, ezt még reggelig meglátjuk.
Piát már pakolja.. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
De, lejjebb van fás rész is.
Döntsétek el ti, én lefotóztam pár helyet, amit ismerek, és ahova járok.
Rábca messzebb van, Kisrába közelebb a civilizációhoz.
Mindegyiknek van előnye, hátránya. KisRába előnye, hogy közel a város, asszony könnyen hoz kaját, bármi kell, itt van közel minden.
Rábcához egy mini település van közel (Földsziget), két utcával, lehet bolt sincs.
KisRábának is van ezer arca, a gyors folyástól ilyen lassabb részekig, van a Höveji erdők alatt olyan szakasz (2-3km-rel feljebb), ami erdők közt van, és ember sem jár arra.
Rengeteg ilyen folyócska, csatorna van erre, változatos környezettel. A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.
Azért vagyok gondban az ajánlással, mert valamennyire ismerem ezeket a vizeket, és tudom, hogy mindenhol évről évre csökken a fogási esély. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Pohár lesz lehet, asszonnyal még nem találkoztam, este ér haza.
Szákó mestert kérdeztem, lehet venni nála napijegyet.
Rábca fele nem értem ki, de mutatok egy "Zs" tervet, most fotóztam.
Kis-Rába, Kapuvár mellett, háttérben messze az autópálya, balra sasszeműek a lehajtót is kiszúrhatják.(Sövény sarkánál látszik)
Kérdeztem, fognak benne halat mostanában ezen a szakaszon, fajok és a fogási esély kb. mint a Rábca. Előnye a könnyű megközelíthetőség, senkinek nem kell az autóját összeporolni..Csak egy kicsit.
Amúgy több kilóméteres szakasz, és azért fotóztam le, mert szerintem itt is tudnátok ládát felállítani.
Ugyanaz a jegy jó, mint a Rábcára-Csatornára
Ez Kapuvár széle, de odébb ugyanilyen a part, messzebb a várostól. Bár nektek megmosolyogtató a város titulus, de az. Előny még, hogy van a közelben kajálda, bót. Nektek közért.
Asszonyt elküldöm majd a Gartába, ha igény van rá, hoz menüt, jól főznek, nem drága (Szerintem, adagokhoz képest pláne), és ugye sokat adnak. Csomagolnak ugye elszállításra, de ha ilyen tervetek van, evőeszközt hozzatok. Garta heti menü [link] Alul van állandó, jó a Cordon Bleu.
Bár szokott nálam lenni kanálgép, emlék a honvédségtől, lenyúltam...
[link]
Asszony jön velem, akárhova megyünk, ha kell elmegy kajáért, elkíséri, navigálja ha valaki valahova menne. Ápolónő.Jó vastag katéter is lesz nála, hátha Hermanyinak nem megy a pisilés....
-
Zoli bácsi
őstag
Jelen felállás szerint a társaság erre a helyre voksolt: [link]
Megnézem, van Földszigetről egy másik út is oda, egy rét szélén, lehet az jobb, mint az erdészeti út, amin szoktam menni. Lehet elmegyek arra még délután, de legkésőbb reggel, mire jöttök, megnézem melyik út a jobb.
Amúgy ez a 100-200m-es szakasz rossz, eddig erdészeti út van [link] . Bemennek személyautóval, nem veszélyes, alacsony autók alja ér a gazhoz, de le lehet tenni erdőszélre az autót, látótávolságban is lesz. Meg biztonságba, most nem látok migrácsot, osztrákok bicikliznek errefele.
Reggelre megnézem a másik oldali utat, abból gondoltam hogy ez a jobb, mert erre közlekedik mindenki.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Igen, ez az, ez van nekem évesben.
Azt elfelejtettem írni, hogy pellet-bojli 14mm vagy afölötti nem használható, oda Bojlis jegy kell..Helyi hülyeség....
De úgysem hinném hogy érintene benneteket, meg nem fogja a halőr méregetni a csalit. Giliszta, csonti, kukorica..akkorát tesztek, amit akartok.Grillo: Ti tudjátok, én legtöbbször minimálpecázok, ha nincs hal a Rábcán, átmegyek a csatornára. Vagy a tóra.....Nekem nincs ládám, diszperzites vödröm van, illetve egy mozdulattal nyitható-csukható szék.
Szákó mesternél van jegy, de megyek délután husért,
rákérdezek, hogy biztos legyen.
Nehogy a GPS-be a Kossuth utcai, vagy a Fürdő u. címét írjátok, nemrég költözött: Kapuvár, Ipartelep út 4, 9330
Ha beértek Kapuvárra a pályáról, a vasút után egyszerre be jobbra, az állomás fele. Elmentek az állomás, parkoló előtt, és lesz egy 90 fokos balkanyar az út végén, vegyétek be, az már az Ipartelep, itt van az út végén jobbra az utólsó épület, udvarra menjetek be, ott a parkoló, ott a bejárat. Ha látjátok Szákó mester autóját, ő is ott van, nyugodtan beszéljetek vele, rendes gyerek, segítőkész. [link]
Ő ajánlotta a Csatornát amúgy a minap.Aztán Szákótól kikanyarodtok a 85-ösre, balra. 3. rendőrlámpánál, a MOL kút után Osli fele jobbra fordultok. Kanyargós út, Osliban is, elmentek egy kereszteződésik, szembe egy kocsma, Vén Diófa. Itt jobbra fordultok, Acsalag, Bősárkány fele. Lassan, mert elég rossz út, aszfaltos, de ezen csak én repkedhetek, mert tudom hun vannak az úthibák.
Szóval lassan, különben kiesik Hermanyi műfogsora. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha Kapuvárról indultok, szóltok telefonon, majd gazduramnak' (Vagy ki lesz a főnök?
Hermanyi?) átküldöm priviben a számom, és erre az aszfaltutra vagy én, vagy az asszony kimegy elétek, mert könnyű eltévedni.
Kavicsos ut, poros, kavicsok pattoghatnak, követési távolság legyen!
Egyenlőre ennyi.
Szerk: Emu, Ja, jó hogy mondod, megőrültek a zsaruk, tegnap este 23-kor Kapuvár belterületén trafiztak, én ilyet nem láttam, éjjelre mindig elülnek a se...n. Saját autóval biztos belerongyolok, ha nincs egy lélek sem, hamar eleresztem a kocsit.
-
Zoli bácsi
őstag
Na..megjöttem.
Akkor eddig ha jól látom, kb fél kilencre ideértek, ha jól emlékezem, reggel a Pest fele menő oldal szokott bedugulni.
Kb 2 órát számolok Kapuvárig, innen kb negyed óra a horgászhely.Szákó mester boltja 200m kitérő, arra nyitva van, ha valami kell. (Csonti, giliszta..minden IS van)
Ha akartok a helyszínen változtatni, azt megtehetitek, nekem mindegy hova megyek..
Illetve még valami...A Rábca, ill. a Hansági-Főcsatorna egymástól kb 1 km. Az a szakasz, amit írtam hogy jónak mondott a Csatornán, max 2km a helytől, ahova jönnétek, kavicsos, jó úton, csak poros.
Szóval, meg lehet azt csinálni, hogy pár óra peca a Rábcán, aztán pár óra a Csatornán.
Opcionális, rajtatok múlik.
Lassú folyású mindegyik, 30gr-os feeder kosár bőven megáll.
Match módszer nem az igazi talán, bár híd előtt-után, kifolyónál vannak álló részek, bolognait, vagy spiccet javaslok. Lassú folyás, csepp úszó teljesen jó, Cralussokat-lapos úszókat jól vissza lehet tartani.
Várható halfajoK. Kárász, veresszárnyú, sneci, bodorka, sügér (ritka), ponty beeshet.
Ragadozó Balin, Domolykó, csuka.
Más fajok is vannak, de ezekkel találkoztam, elvileg compó is élhet a vizekben, sose fogtam. Ja, és géb, de eddig nem bújtak elő.
Csalinak kalasszikus csonti, pinki, kukorica jó, pelletet is felveszik, a darabosabb keszegek, kárászok, de még hideg a víz, csonti, giliszta lehet a legjobb.
Mégegyszer elmondom, szép a Hansági táj, meg a Rábca, sajnos tapasztalatból mondom, hogy kevesebb a hal, mint régen, 8-10 éve lehetett volna a félkilós kárászokat aprítani. Nem kihalt a víz, de szólok, ne legyen csalódás. Lehet pozitív élményetek lesz, de ha halfogás is cél, akkor fontoljátok meg a Csatornai lehetőséget, kb. 10 perc autóút, mindegyik vizet megpróbálhatjátok..Ha akarjátok.
Online vegyetek napijegyet, vagy Szákó mesternél. Erre szokott járni halőr. Normálisak, de ha messziről látják hogy valahol ott egy csapat, azért odajönnek, biztosan.
Ugyanaz a napijegy jó a Rábcára, mint a Csatornára, tudtommal.
Holnapra ide az időkép szelet, és 23 fokot jelez előre, szóval szép tavaszi idő lesz. -
Zoli bácsi
őstag
Oké, azzal legyetek tisztába, hogy az egész Rába-Rábca vízrendszer nagyon leült az elmúlt években, itt tíz éve lehetett aprítani a kárászt, nem sokkal odébb egy óra alatt 11 pontyot fogtam.. most meg..Igen benne van a betli.
De szép, ha valakit érdekel, itt van nem messze a Király-tó, ott találták valamikor Hany Istókot. Valami fa kilátó is van, osztrákok mindig azt keresik.... Ez a Hanság, ha nem jártatok itt, tényleg érdemes megnézni. Árasztják el újra.
Asszonyt viszem, ha jól értettem lesz másik hölgy is.
Asszony lesz az R1-es munkatárs.
(R1 ide, R1 oda) Ha esetleg valaki meg akarja nézni a Király tót, biztos elmegy vele megmutatja. Ide kb 1km kocsival, és ugyanannyi séta, nem lehet autóval odamenni, le van zárva. A kilátóból madarakat lehet nézni, csak mondom, van fakultatív program.
Asszonnyal jóba legyetek, nála lesz a pia!
Kapuvárig célszerű eljönnötök autópályán, Szákó mesternél tudtok csontit, vagy valamit venni, ha kell. Osli fele kell eljönni, ott Bősárkány, Acsalag fele elfordulni. Aztán asszonyt kiküldöm elétek az aszfaltútig, mert aki nem ismerős......Hamar elmegy a lehajtó mellett.
Van 1-1,5 km kavicsos út, a végén 100-200m földút, traktorcsapa, nem veszélyes, a fű ami megnőtt, de kint lehet hagyni az autót, asszony Micráját én sem vittem be..De mezei személyautókkal bemennek, ma is volt ott egy pecás.
Holnap nem leszek, illetve van mikor be tudom kapcsolni a benti 14 éves laptopomat, de legtöbbször addig jutok hogy bebootol.....Aztán kiküldenek. Telefonon nem szeretek írni, csak képeket szoktam inkább kitenni.
Ja, szóval csütörtökön leszek biztosan. Arra gondolom ti is megbeszélitek arra a részleteket.
Úgy gondoltam, kimegyünk asszonnyal már előbb, körülnézni. Nem nagy esély van rá, de előfordulhat, hogy akkor áll neki a vízügy kotorni, vagy ott dönt fákat az erdészet..Értelemszerűen akkor máshova megyünk. Adok majd telefonszámot, szóltok ha Kapuváron vagytok, asszonyt kiküldöm az aszfaltos útra elétek, bevezet benneteket.
Egyenlőre ennyit gondoltam.....
Térerő, mobilnet gyengusz, telefonálni lehet, mobilnet akad. Bár ma feledkeztem rá, a céges One kártyámmal egész jól volt mobilnet. Szülöfalumban, ahol eddig One hálózaton az udvarról lehetett csak telefonálni, full térerős beltéri 5G hálózat lett....Fejlesztenek.
Arra figyeljetek, itt már átállnak néha a telefonok osztrák hálóra, nehogy később extra költség legyen.
Rábca lassan folyik, Bolo, feeder, rakósbot, match, spicc...Meg amit akartok, minden jó. Methodot is hozzatok, feltétlen. (Már mindegy, úgyis megkapom a magamét, ez Hermanyi bosszantására volt
)
Egyenlőre ennyi, akkor holnapután véglegesítjük a dolgokat.
Szerk: PpenoO, van feljebb erdősáv, abban 20-30m-enként állások, el tudlak benneteket vinni oda is, csak széttagolódna a társaság. Itt van annyi hely egyben, illetve a gát alatt, ahol elfértek egymás mellett. Persze, itt vannak az üdülőházak, jönnek.mennek....
A Rábca, amit kinéztetek, szinte a semmi közepén van. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Nem türelmetlen vagyok, csak ha kevés lett volna a létszám, akkor a Rába sokkal jobban belefért volna a képbe, ugye ott kisebb helyek vannak, nem tudnak sokan egymás mellé ülni. A tó van tele dévérrel, ebben rapszodikus a dolog, kárász, keszegfajták, ponty, és sajnos géb akadhat horogra.(Meg rák, komolyan) Lassú folyású, ezért márna és paduc nincs benne. Pontosan itt van [link] És itt képen a másik oldal, látszik hogy megy a föld út a víz mellett, és igen, itt elfértek egymás mellett. Rapszodikus, szóval benne van a betli, de szerintem szép, bent lennétek a Hany szívében....
Amúgy iszapos nagyjából az alja, de vannak kemény részek, és jelenleg 1,5-2m-es víz lehet a közepén.
Hermanyi mester, eh mire készülsz...Azt hittem egy tarkónvágással megúszom a sok beszólásért.....
Akkor én inkább beteget jelentek!
Ez a Rábca szakasz kicsit kacskaringósan megközelíthető, az utólsó 100m lehet problémás alacsony hasmagasságú autóknak, de nem akadna fönt, a fű meg az aljnövényzet súrolná csak az autó alját. Előtte kemény, poros kavicsút van.
Csendes rész amúgy, illetve ha van kint helyi horgász, akkor is elfértek, el lehet különülni, van egy fahíd, ha valakinek jó a szeme, a képen is láthatja, utána is megy az ut a Rábca parton, szóval hely van ahova le lehet ülni. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Mennyi az annyi, mennyi lesz a létszám?
Amennyit felsoroltál, nem sok, ha jól számolom, péntek..Őőőőőő vagyis hétfő. Hét fő.
Jó lenne, ha megmondanátok mit szeretnétek, hol szeretnétek horgászni.
Akkor kb. a kinézett, "beszéltünkróla" helyek:
-Rába, Nick környéke
-Rába, Ikervári műcsatorna
- Hansági-Főcsatorna Mosonszentjánosi gát alatti szakasz. (Kicsi a víz, 60-80cm, saccra)
- Gönyű, Duna part
- Szárföldi horgászegyesületi tó, "Szákó mester tava"
- Rábca, utólsósorban, rapszodikus mostanában.
-Egyéb 5let..? -
Zoli bácsi
őstag
Na, hazaértem. A lényeget már megmutattam, találkoztam egy horgász cimbivel, de nem árulom el hogy kivel.
Neki volt ötlete, fórumpecára.
Igen, az a Csatorna szakasz, amit minap említettem, a gát alatt. Elmentem arrafele még előtte. Így néz ki a gát alatti rész. Legény voltam a gáton! Bal oldalt padok vannak asztallal, nézzétek meg:
Elég kevés itt a víz, de a meg nem nevezett ismerős szerint van benne hal, pár napja fogtak 10 kilós pontyot. Így néz ki ez a rész a gáttól lejjebb, elég meredek a part, de szerintem horgászható:
Ez a rész Bősárkány után van, a 86-os úttól pár száz métert kell menni kavicsos úton, a gáthoz talán 1,5km-t.
Itt készült a kép nagyjából: [link]
Részemről egy ajánlat fórumpecára, ha tetszik.
A gát fölötti részen nagy a víz, de jön valami trutyi, amit a gát megfog, szerintem ezt a részt felejtsük el.
Megnéztem a Rábcát is hazafele, jó a vízállás, bonyolultabb a megközelítés, de elviszem ide is a társaságot, ha ez tetszik. Rábca földszigetnél:
Hazafele megálltam a tónál. Jelentem nyárfaszöszölés még NINCS. Semmi. Tavi kép egy poszttal feljebb, itt találkoztam a meg nem nevezett ismerőssel...
Ide is jöhettek, napijeggyel. Dévérrel tele van.
-
Zoli bácsi
őstag
Valakit leinformáltam.....Na kicsodát?
Mondom, ha hazaértünk, van ötlete.
-
Zoli bácsi
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Nyárfa szöszölésről délután hozok infót. Tegnap megnéztem volna a Csatorna partot Bősárkánynál, sajnos közbejött hogy mosógépszerelőre kellett várnom......
Tilalmi idők elvileg holnap kezdődnek, pár folyóvízi halra. Pontytilalom még nincs, az a problémás, mert nem lehet növényi alapanyaggal, pellettel csalizni.
Pár napja voltam a Rábán, vízállás jó volt, csapadék nem igazán volt, szóval azzal nem lesz baj.
Részemről három ajánlás van:
1.A régi, eredeti tervetek, a telepített tó. Nincs tilalom, közelben van bolt, Gartából ebéd is rendelhető. Van hal, garantált fogás.
2. Ikervári műcsatorna. Dicsérik, én sem jártam ott, de megnézném. Veletek, vagy nélkületek, kíváncsi lettem rá én is.
3. Gönyű, Duna part. Nektek közelebb van, nekem is belefér. Mégiscsak Duna.
+1 ötlet. Ha szerettek zsebkendőnyi tavon tokhalra vadászni, Béla bátyánk tava, Kapusi tó: [link]
És persze, Rába, Nick környéke. Gát alatt vagy fölött. Hétköznap van hely, ideérve eldönthetitek, hova ülnétek, amúgy is hiába nézek ki helyet, ha ott ül valaki mire megyünk. Azért nem erőltetem annyira, mert ahogy szétb...k a gát alatt az elmúlt években.....Felette meg soha nem fogok semmit. Ahova le szoktam ülni, az 2-3 emberes hely, bár ha kevés ember lesz, egy ilyesmi hely is jó lehet, amit múltkor lefotóztam. pl. a Répce árapasztó befolyásánál. Csobogó víz, vadregényes, csendes.....
Horgászvíz az van. Hogy értsétek, mi a problémám, 10 éve elvittelek volna benneteket a Rábcára. Minden úsztatás, vagy dobás egy hal. Beestek darabos, hatalmas kárászok, bodri, veresszárnyú, ponty is. Most ugyanott SEMMI.
Hanság Csatorna hasonló, bár kissé jobb a helyzet.
Na mindegy, nektek kell dönteni, mit akartok. Én alkalmazkodom.
Biztos fogás, közel bolt, kajálda: Telepített tó.
Vadvíz, Rába, lehet hal sem lesz, meg beszabtok egy csomó szereléket, de vadregényes.
Ma megnézem a tavat, nyárfaszösz témában, elvileg most kezdődik, tüsszögök már reggelente..
Estefele megírom.
Holnap nem leszek, vagyis nem biztos hogy lesz időm felnézni a netre, még lesz holnap egy 24-em, aztán ez a hét már szabad.
-
Zoli bácsi
őstag
Na...Kutyaütők, remélem elmentetek szavazni!
Reggel léptem le, kolléga, aki váltott, nyitásra ment, 6 órakor. Szavazni, persze. Mondja, hogy vele ellenőriztették le, hogy üresek az urnák, ő volt az első szavazó.
Én meg lehet utólsó leszek, mama dolgozik 18-ig, majd vele elballagunk, végszóra. (19.00-ig lehet)
Fórumpeca: Rábai pecás csoportban 3 tippet kaptam:
1. Amit mondtam, Nicki gát környéke.
2. Győrnél, konkrét helyet is említettek, a szabadstrandnál van elég nagy hely, a Co-Walter mögött. Nos ezzel egy baj van, amire felhívták a figyelmet.....Járnak arra olyan bácsik, akik nem a néniket szeretik....Bár ha félig is komolyan veszem az elmúlt tizenegynehány évben olvasottakat..Hát gyertek, pink öltözetben, pelletpumpával hadonászva..De ezt szerintem kihagyom.
Győrnél kaptam tippet városi szakaszra is, (Győr, belvárosi szakasz, Mammamia mögött) de azt gondolom senki nem akar egy nyüzsgő városban, forgalom zajában pecázni. Én nem, az biztos.
3.És szerintem legjobb tipp: Ikervári műcsatorna. Hallottam róla, híresen jó volt pár éve, de sosem jutottam el oda. Rába Vas megyei szakaszán van (Sárvár környéke). [link]
Jó időt mond a hétre, még megnézem a Hanság csatorna, vagy Rábca (Összefolynak) lejjebbi szakaszát is. Amíg nem jön fel a nád, meg a növényzet, igazából le tud ülni egymás mellé sok jó ember, mert mint tudjuk, kis helyen is elférnek.
Én ötletnek fenntartom a Gönyűi Duna partot is, én el tudok menni, nektek meg 2x100km-rel kevesebb út, mint mondjuk Ikervár.
Illetve az örökös "B" terv, egyesületi tó.
Mosoni Dunát nem ismerem, esetleg kérjek arra is hely ajánlást, Győr-Móvár környékére? -
Zoli bácsi
őstag
Na...Lementem a Rábára, de hazakergetett az eső. Megkerestem a Pápoci fenékküszöböt, nem igazán pecás hely, illetve lejjebb van 2 személyes horgászállás.
Kicsit feljebb mentem, ott a közelben a Répce árapasztó befolyása. Szép hely, horgászgattam, betettem két feedert csontival. Hideg szél fújt, szemerkélni kezdett az eső....Beültem a kocsiba, nyomtam a telefont, persze fél szemem a botokon volt. Készítettem egy rövid videót a helyről, az adja vissza jobban talán a hangulatát. Át is küldtem a mesternek üzenetben (Köllött' neki ismerősnek jelölnie.....
)Hátha kedvet kap egyszer egy rakózáshoz itt.
Répce árapasztónál:
Igazából videón látszik, hogy milyen helyen vagyok, hallani a csobogást, megpróbálom megosztani a gmail fiókomból, bár a Google fotók jól agyontömörítette. Talán jó a link: [link]
Megeredt az eső, nem nagy, de a hülye széllel kellemetlen volt, összepakoltam. Szép hely, de kb 4 embernek lenne kényelmes.
Ha már ott voltam elnéztem a Nicki gát fele. Megnéztem pár helyet. Nem találtam, ahol 10 ember elférne. Tudtam a gát fölött egy szélesebb helyet, ez az, de ez is 3-4 emberes. Szerintem, de nézzétek meg.
Kérdeztem egy helyi sporttársat, azt mondja 10-12 ember a gát alatt, vagy közvetlen fölötte férne el egymás mellett. Ugye a gát alatt gyakorlatilag egy tó van, ez meg a fölötti rész, szoktak itt is pecázgatni.
Amúgy az erdősávban a gát fölött ilyen állások vannak 20-50m-re egymástól, de ez szerintem max 2 emberes.
Majd még lehet elnézek Árpás fele, hátha találok jó helyet. Ha a Rábán akartok egy csapatban pecázni, egyenlőre csak a Nicki gátnál tudok alkalmas helyet. -
Zoli bácsi
őstag
Ma van egy szabadnapom, délután lehet lenézek a Rábára......Ööö.. asszem' mégsem, esőt mutat az időkép. Illetve 6 fok van.....
Mindegy a napokban készülök, körülnézek, megnézem milyen a hely a Pápoci fenékküszöbnél, illetve megnézek pár helyet, lefotózom.
Az időpont megvan, horgászhely van itt a közelben, utólsó napig el tudjátok dönteni.
Szákó mesternél jártam, megerősítették, a múltkori Csatornai helyemen nem fognak semmit, lejjebb, Bősárkány alatt van egy gát, [link] azon nem tudnak felúszni a halak, de lejjebb jobb a helyzet, eltehetitek ezt is egy tervnek.
Győr környékén is vannak horgászhelyek, ott a Mosoni Duna, de azt a részt nem ismerem.
Amit nagyjából ismerek, Nicki gát alatt-fölött pár km Rába.
De ha van bármi egyéb ötlet, a közelben, elmegyek én is. Szigetköz...
Bár úgy érzem, a T. társaság a Rábára lenne kíváncsi.
Szép folyó, vadregényes, rapszodikus....Sajnos az elmúlt években ezt is túlszabályozták, meg az egyre nagyobb aszály is megteszi a hatását. De máshol is ez van, gondolom.
Na mindegy, ötleteljetek, körülnézek addig én is, megnézek pár helyet.
A Nicki gát autópálya lehajtótól 5-6km.
Amit most megnézek, a Pápoci fenékküszöb, az se sokkal több Beled-Rábakecöli autópálya lehajtótól.
A Hanság Csatorna kb 10-12Km pályától, Csornáig lehet pályán jönni.
Aztán ott a Rábca, igazából a Hanság Csatorna belefolyik Bősárkány után, utána már szélesebb.
Dunán Gönyűnél, illetve Dunakilitinél voltam. Győr környéke se lehet rossz, pl Vének. De fiatalok is jöhetnek, nemcsak Hermanyi mester.
(Ha valaki nem értené, Vének egy község a Duna parton. Van egy kolléga, rendőr vót....Aztán megszoktam, hogy nem mindenki érti az én szóvicceimet)
Horgászhely van. Sok szép horgászhely van.
Ha halakat akartok fogni, biztosan, mindenki, akkor viszont telepített tó.
Ahova én járok, az is jó, bár teleb... őő.. telepítették 20-30cm-es kispontyokkal az ősszel.
Ölbőre szoktak menni nagy pontyokat fogni, illetve nálunk a horgászversenyek Zsennyén vannak megtartva. Sose voltam. Számomra a verseny, meg a horgászat full ellentétes szó.
Na, hogy Hermanyi mester összeráncolhassa a bozontos szemöldökét.....
Tegnap voltunk Lidl-ben, nem pecacucc miatt, egyszerűen tegnap volt egy közös fél napunk együtt. Persze, annyira dicsértétek előző években azt a tripodot, hogy egy bekerült a karton tej mellé....
Amúgy estére jól elhordták, alig volt, táskából még egy egész polc várta a gazdáját.
Tetszik, van hozzá az a táska, akár bicajos pecához..Nem kell külön buzz-bar, kihajtható. Ötletes.
Meg egy bicska lett, hátizsákba.
Hiába a kényszervásárló már csak ilyen.....
-
Zoli bácsi
őstag
Horgászcuccok a LIDL-ben, csütörtüktől. [link]
Szokásos választék, orsóból vettem elmúlt években. A pergetőkhöz két fémdob jár, nyeletőshöz egy. A zsinórvezető görgőben is csapágyak vannak, emlékeim szerint a pergetőbe 2 golyós, nyeletősben 1 golyós + 1 műanyagpersely csapágy van.
Nem nagy szám, szigorúan hobbi pecásoknak, az ár a legfőbb előnye
Botot nem vettem soha, a merítőháló feje műanyag, néztem tavaly, hobbi célra megfelel.
A kés meg a táska dobozokkal, ami legjobban megéri szerintem.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez a Hanság Főcsatorna, az Andaui híd alatt kb 1km-rel.
Mivel még nem jött fel az aljnövényzet, gyakorlatilag bárhova le lehet ülni.
Eltehetitek fórumpeca "Zs" tervnek.
Mondjuk lejjebb vinnélek benneteket, Bősárkányhoz, az jobb, több a fogás, és kevesebbet kell földúton menni.
Persze Rábcán kezdtem a kárászozó helyemen, a Madárvártai zsilip alatt. 0 fogás, 0 mozdítás. 3/4 óra után meguntam, összetoltam a teleszkópos botokat, és hosszú útra keltem..Légvonalban kb 1km a Csatorna, földúton talán másfél, átmentem a fentebb fotózott helyre.
Rábca:
Minimálpecáztam, a Nevis Nuovo 4, és 5m-es Bolokat elajándékoztam, ez a 4 és 5m-es Bólóm most egyben, kicsire csukható, kisebbre mint a szokásos Bólók. 4,8m-es, Benzár.
Tudom, lehet nagy rá a 40-es Black Match orsó, de szeretem ha nagyobb a dob, kevésbé tekeri a zsinórt.
Minimálfeeder, ez is minire csukható akár bicajos pecához. Vagy asszony Micrájához
Nem igazán volt kapás sem. Feltámadt a szél,
meguntam, elindultam hazafele. Magyar oldalon páran, Ausztria felől egész sokan pecáztak a tsatornán.
Megnéztem az összefolyást hazafele, Rábca itt kezdődik. Szemből KisRába, jobbról Répce, balra el Rábca. Na, ide pár éve ilyenkor nem lehetett volna leülni. Most..Sehol senki.
Hazafele még megnéztem Majorkánál a Kis-Rábát. Öntésmajorkánál, sajnos eléggé elhanyagolt a part, meg húzósabb a folyás, szűkebb a meder. Jó márnás rész lehet, egyszer meg kellene próbálni...
Halat nem fogtam, de csavarogtam egyet, és látható, hogy visszavonhatatlanul itt a TAVASZ!
-
Zoli bácsi
őstag
Húsvéti Csatorna minimál peca, végre nem fúj a szél...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Ez nem igazán csatorna, próbálják visszaállítani az eredeti lápos élőhelyeket, árasztják el a területet. Nem igazán látszik a képen, de az égerfák vízben állnak.
Nem igazán láttam még halmozgást ezeken az elárasztott részeken, itt valamikor csík, és hasonló, lápi halak éltek. Talán az ezüstkárász élne meg benne, mert csíkfajták már gyakorlatilag kivesztek, ahogy a széles kárász is. Sügér nem hiszem hogy megélne ebben a "poshadt" vízben, az kényesebb.
Ha leülnél ide spiccbottal, a természetvédelmi őrök hamar megcsípnének. Amúgy full normálisak, szerintem nem büntetnének, csak elmagyaráznák hogy mégsem illő dolog természetvédelmi területen horgászni.
Az Ignist már ismerték, integettek mindig nekem.
Amúgy itt szoktam még Bólózni, Rábcán, a zsilip előtt szinte álló víz van. A beton zsilipen szoktam üldögelni. Hal van egyre kevesebb, az a baj.
-
Zoli bácsi
őstag
Igaz, pecabotot nem vittem, de megnéztem a Rábcát. Jó a vízszint, de a régi helyemnél senki nem volt, vagy hal nincs, vagy térdig érő szél van, azért. Itt szoktam kárászozni, jobbra, a fák alatt.
Kicsit lejjebb, Földsziget magasságában is megnéztem, ott mélyebb a víz. Egy spori feederezett két bottal, semmi nem sikerült neki, beszéltünk pár szót, mondta hogy úszózni akart, de tényleg erős a szél. Ha annyi lenne itt a hal, mint 10 éve, ajánlottam volna ezt a részt fórumpecához. De sajnos...Pedig itt elfértetek volna. Sok kis ember jó helyen is elfér!
Rábca, Földsziget magasságában:

És még egy tipikus, Hanyi, lápos-égeres kép.
Elmegy ez a hülye szél, megpróbálok bólóval úsztatni. Hátha megjönnek a halak, jó a vízszint. Ma csak benéztem a terepet. Az biztos, asszony kis Micrája nem igazán alkalmas horgászautónak. De úgyis kint állt az utcán.....Lenyúltam. Kell az Ignis hasmagassága, nagyon kell.
-
Zoli bácsi
őstag
Nem tudom, mostanában nem vettem fejlámpát, régen azt hiszem kettő Alis volt, ami pár használat után tönkrement. Az elektronika ment tönkre, a kapcsoló, ami vezérli hogy melyik led, mekkora fényerővel világítson.
Most egy Alis lámpám van, az 2db ipari cellával, 18650 akkuval megy, baj nincs vele, de ugye így is nehéz, hogy tarkónál van az elemtartó.
Node, most könnyen leszek, vettem tegnap egy 8500mah powerbankot, amivel telefonálni, meg fotózni lehet....
[link] -
Zoli bácsi
őstag
Feldobta a FB-on a Pecapláza, hogy új fejlámpák érkeztek. Ránéztem, mégis milyen átmatricázott Alis bóvlit árulnak
...Látom napi akczióban van RIDGEMONKEY VRH150X PRO fejlámpa: [link]
Szerintem ez jó ár lehet, úgy tudom profi cucc a párezres termékekhez képest.
Ha valakit érdekel. Szerk: Belinkeléskor 12 790 Ft az ára.
-
Zoli bácsi
őstag
Na, ebben a hónapban még nem is ajánlottam jó kis Carp Zoom akciót...
Ünnepekre menetrend szerűen itt van, -20%
Profiknak ugyan megmosolyogtató a kínálat, de bátran állítom, hobby, mezei pecásoknak teljesen jó, használható cuccaik vannak. Az új etetőanyagjaikkal kifejezetten elégedett vagyok.
Más: Nem tudom az ország többé részén mi a helyzet, de már kezdem unni..Eddig esett, és fújt, most már csak fúj, de olyan hülye szél van most is....Pedig kinéztem volna peccantani. De már tapasztalatból tudom, ha az udvaron kellemetlen a szél, nem érdemes kimenni...
Pedig megnéztem volna a Rábcát. Ilyenkor szoktak összeverődni a kárászok a zsilip alatt, közel kilósakat is lehet fogni. Persze az elmúlt két évben öööö..khm. lóalkatrész sem volt, de idén talán több a víz, hátha.....
-
Zoli bácsi
őstag
Fb dobta fel ezt a videót, először azt hittem hogy beugratás, április 1.-hez tartozik... [link] De nem, ez igaz, hogy nekem nem lesz rá szükségem, az tuti......
-
Zoli bácsi
őstag
Őőőőőőő...Ugye megnéztétek a naptárat, milyen nap van....
Segítek, április 1. és természetesen vicc volt, a FB-ról nyúltam a képet, valaki kitette hogy kiment a Drávára pergetni, és ezt találta....
Amúgy biztosan árad a Rába, nem néztem, de elég sok eső esett.
-
Zoli bácsi
őstag
Őőőőőőő..Nem tudom ebből hogyan lesz fórumpeca.
Megnéztem ma a Rábát:
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Ibituba
üzenetére
Ártalmatlan vagyok, és ez csak egy vicc, egy hülyeség volt. Azt hittem leesett.

Egyszerűen jó néha a problémákat, döntések súlyát, gondokat a szőnyeg alá söpörni, és egy gyermek szemével nézni a világot.
Nem kell túl komolyan venni az életet, tudjuk mi a vége, én meg látom is, többször, mint szeretném.
Ennyi, persze az én agyam valahogy máshogy van bedrótozva, mint az átlagemberé, erre rájöttem. Amúgy akik igazán ismernek, azt szokták mondani, hogy hatalmas agyam van, ha nem lennék ilyen lusta, meg érdekelne a dolog, sok mindenre vihettem volna.
Találkozom személyiségzavaros emberekkel is, nekem talán nincs (Egyáltalán, lehet ilyet biztosan állítani?), ez inkább olyan tudatos színjáték.
ON: Térjünk vissza a pecához. Ha mentek pecázni hétvégén, csak stílusosan: [link] [link]
Hogy mit ki nem találnak....
Aztán lehet fogós cucc. -
Zoli bácsi
őstag
Mivel nagyon szófogadó kisfiú voltam, anukám elvitt ma a játékboltba..Nem is kellett sokat könyörögni neki, úgy is ott volt az út mellett.....
Kinéztem már neten, van nyárra játszós ruhájuk. Mondták az eladó nénik, lehet már nem lesz Zolika méretében, de azért még találtak, ilyen sokikszes verziót: [link]
Azt mondják, nemrég jelent meg, de nagyon fogy..Vettünk anukámnak is, M méretet.
Aztán találkoztunk Győrben a nővérkémmel, és mivel neki is megdicsértek, elvitt bennünket az Árkád-ban lévő MekDagadsz vendéglőbe.
Tegnap napköziben voltam, ma reggelig, nagyon jó volt. Szabolcskával egész éjszaka játszottunk, Szimi óvó néni (Szimonetta, megyei mentésvezető
)érdekes játékokat talált ki nekünk, végig játszottuk az egész éjszakát! Szóval ahogy ültem a vendéglőben egyedül, lógó fejjel, egy asztalnál, várva a menüt, egy c. gyerek nekem adta a maradék sültkrumpliját, gondolta, egy hajléktalan ül itt, borostásan, meglassulva, nem tellik szegénynek sültkrumplira.....
Persze kapott Zolika mámmát, bár felmerült bennem, a sima hambit meg kell rágni, vagy egyben is lenyelhetem mint egy tablettát.....
Ez egy szép nap volt.
A játékbolt (Győri Carp Zoom üzlet):
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Van olyan út is, fennakadós, belógó ágas, de a helyek nagy része megközelíthető töltésen, kavicsos, poros úton.
Ha nem akarjátok elhagyni a civilizációt, a gát feletti rész Nicken gyakorlatilag az aszfaltos út mellett van, mutatom, ez aszfaltos út, pár 10 métert kell földúton, vagy füvön menni. [link]
Ezért kérdem, mit szeretnétek. Fennakadós útra nem vinnélek benneteket, de iszonynyat poros lesz az autó pár száz m töltés után is.
Emlékeim szerint Gönyűn is elég sokat földuton kell menni, bár lehet vannak aszfalton megközelíthető részek is. -
Zoli bácsi
őstag
Én pecára készülök, helyet adni nem tudok, mikor 2012-ben házat vettünk, már úgy készültünk asszonnyal, hogy ketten maradunk itt (Úgy is lett).
Egy-két sört le szoktam gurítani, de megmondom őszintén, mikor utoljára bebaxtam, úgy 1995-ben lehetett, másnap hányni járt belém a lélek, megfogadtam, hogy többet ilyet nem teszek. (SZintén, úgy is lett)
Kérdésedre válaszolva, én pecára készülök, meg arra, hogy személyesen is találkozhatunk, akikkel itt beszélgetünk évek óta...Egy évtizede, sőt szerintem több, hogy itt vagyok.
Én berúgni nem szoktam, 1-1 sör lecsúszik, én nem megyek tovább a szaloncpiccnél.
Ha itt akartok maradni, akkor van mindenhol panzió, szálláshely, megoldható minden.
Majd, egyszer, lehet hogy vendégül tudok látni mindenkit, ha sikerül a terv, hogy nyugdíjas korunkra egy vízparti házat veszünk. Bár kissé visszavetette a projektet, hogy lányomnak vettünk Győrbe lakást, 2/3 része meglett kp. (Eladtunk Kapuváron egy lakást) meg 10 évre eladósodtunk....
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Igazából sosem horgásztam az Ikervári műcsatornán, ide kb 40-50km. Régen ment, de a Nicki gát alatti rész is horgászparadicsom volt...... Most amit hallok, már a műcsatorna sem az igazi. A Rába meg....Rapszodikus.
Igazából a Nicki gát alatt közvetlenül, ahol ilyen kis tó van, ott tudna leülni egymás mellé ennyi ember. Bárhol máshol, amit ismerek a Rábán helyeket, csak kicsit szétbontva.
Viszont megnézem addig élőben ezt a Pápoci fenékküszöbös részt is.
De ez még majdnem egy hónap, inkább azt mondjátok meg, mert lényeges!
Mennyire kényes autókkal jöttök? A Rába parti töltés poros. Nagyon poros. De van olyan rész, ahova talán 10m-t kell poros földúton menni, pl a gát fölött.
Szóval ha kényesek vagytok az autókra, sok hely kiesik.
Igzából horgászható a Rábca, és a Hanság Főcsatorna is, szerintem egyiken sem horgásztatok még.
Maradjunk annyiban, még körülnézek, ezen szempontok alapján, hogy sok kis ember jó hekyen...ŐŐŐ sok jó ember hol fér el.
Amúgy múltkor fölvetettem a megye határán lévő Gönyűi Duna partot is, ahol fórumtársunk pecázgat, az sem rossz hely szerintem, elférnétek.
Mindegy, ötletem van, meg lesznek újak is.
Azt mondjátok meg, mit szeretnétek? Könnyen megközelíthető hely, aszfalton, ahol azért van mozgás, közel a lakott terület. Vagy bevállaljátok, hogy egy por az autó, de a környéken sem lesz ember, se lakott terület, bolt, stb.?
A tó, ami B terv ugye, kb 100-200m poros úton közelíthető meg, addig aszfalt. -
Zoli bácsi
őstag
Bakker....
Elraktam a hólapátokat....Na, szerintem elolvad ám hamar, úgy tűnik nálam reális esély van havazásra, többi országrészben semmi.... [link]
Mindegy, megyek 24-be pénteken is, vasárnap is, sokkal jobban elvan az ember melóba ha rossz az idő, mint amikor szép idő van....
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Én Nick környékére szoktam menni. Igazából a többi szakaszt nem ismerem, bár Árpás környékére is el akarok menni valamikor, megnézni most azt a részt. Illetve most kaptam egy titkos tippet, itt van a közelben, állítólag a Pápoci fenékküszöbnél érdemes próbálkozni..... [link]
Sajnos bármelyik szakasz rapszodikus, de ezt megbeszéltük, tudjátok. Vadvíz. Igen előtte 2 nappal már jól tudható a vízállás, ha Osztrákoknál esik az eső, akkor lehet gond, de ez már tudható.
Mindegy, a dátum megvan, a helyet utolsó napig meggondolhatjátok. Idén neki akarok állni én is alaposabban fölfedezni a megyét, ha már megveszem a megyei jegyet...Meg akarom próbálni a Rábca alsóbb szakaszát, Rábcakapi környékén, a Marcalt, a Répcét, ahol még van benne víz, Gyóró-Himod körül. Itt Kapuvár előtt egy csatornán elviszik a vizét a Kardosba, szóval ez a szakasz egy náddal benőtt árok lett, de feljebb jobb. Soha nem próbáltam. Mosoni Duna, Szigetköz...sajnos ezeket sem ismerem. Idén szeretnék pár eddig ismeretlen helyet felfedezni.
-
Zoli bácsi
őstag
"Öregnél"
Ööööööö.. itt szerény személyemre történt célzás?
Leírtam már valamikor, nem azért lettem itt Zoli bácsi, mert öregnek érzem, vagy éreztetném magam, hanem amikor 2003-ban regisztráltam a PH-ra, minden nick név foglalt volt, amit próbáltam. Akkor volt ovis a lányom, és én próbáltam arrafele terelni a nevelést, hogy tisztelje az idősebbeket. Sose szóltam érte, és meg sem sértettek, de nekem furcsa volt hogy lányom ovis, majd később iskolás társai lazán sziáztak, tegeztek. Én egy másik rendszerben voltam gyerek, akkor eszembe nem jutott volna a velem egykorúak szüleit letegezni. Szóval az ismerősi körben a velünk egykorúakat, meg idősebbeket a gyereknek " bácsi" és "néni" jelzővel illettük, és elvártuk a magázást, míg nem szóltak hogy mehet a tegeződés (persze, szólt mindenki).. Mondanom sem kell, nagy röhej lett az ismerősi körben, persze visszapattant a labda, én is bácsizva lettem. Bepróbáltam a nicknevet, szabad volt.
Persze, azóta eltelt 23 év, közeleg a hatodik iksz.... De elhihetitek, én egy gyerek vagyok, sajnos egy egyre nyűgösebb testben.
Amúgy gyertek csak, igaz hogy nem mindenkit ismerek fel, akiről láttam fotót, azt nagy eséllyel igen, de a stílusból is talán kikövetkeztetném ennyi idő után, hogy melyik arcot melyik nicknévvel kell társítani.
Na, ON:
Hermanyi: Elhiszem, és van is benne logika.
Galervin93: Uh, ez aztán részletes témakivesézés lett. Ilyen szerelékem nem volt sosem, mármint fonott főzsinórhoz sosem kötöttem monofil dobóelőkét. Hogy őszinte legyek, keveset horgásztam telibe fonott zsinórral. Az egyszerűség miatt csak egy kicsit hosszabb erőgumit tettem be, egyszerűségen értem hogy kettővel kevesebb csomó.....Bár erőgumi miatt ugyanannyi a csomó, ha azt kötök be.
Amit most kipróbáltam, a pickerbotomon telibe monofil van, nincs dobóelőke, sem erőgumi. Próbáltam jobb zsinórt venni, Technikumot nem kaptam, Daiwa N'zon lett feltéve.......Hermanyi, sicc, ezt ne olvasd.....
0,235-ös méretben. Szerintem is vastag egy kicsit, előke persze jóval finomabb, meg 3 peca után alig nyúlt meg. Persze ez a zsinór használatra, ránézésre olyan, mint a Döme féle 0,20-as.
Viszont tényleg jobban bírja, szóval azt hiszem el kell menni a minőség fele.
Igen, én pickerhez is tettem dobóelőkét, ennek az volt az oka, hogy kis kosárral, közelbe (20m) dobva is megnyúlt már egy peca után a zsinór. Persze, CXP, Nevis, Döme zsinór.
Én nem versenyzek, nekem a vízparton töltött idő fontos. Elvben tudom mit kellene változtatnom finomabb pecához, viszont egyrészt lusta vagyok szerelni, másrészt egyre rosszabb a szemem...Szóval azért kötök legtöbbször fonott dobóelőkét még pickerhez is, mert nincs vele gond egy darabig nem kell szerelni, nem nyúlik.
Illetve mivel lusta voltam levágni a megnyúlt zsinórszakaszt, régen sok megtépésem volt. Mióta fonott dobóelőke Albright csomóval bekerült szinte minden feeder szerelékbe, a megtépések száma szinte 0. Ez bevált, persze van felvastagodó monofil dobóelőke is a fiókban..De nem próbáltam.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
aladarazurbe
üzenetére
Szerintem hülyeség ide a monofil dobóelőke, pont ott jó a fonott zsinór strapabírósága, nem nyúlik meg. Monofil horogelőke viszont bevált dolog, egy erőgumit köss be az előke elé.
Keszegezni elég lehet valami vékonyabb....Csak csendesen jegyzem meg, szinte az összes amuromat "keszegezés" közben fogtam, szóval azért bele kell kalkulálni, hogy más is akadhat. Szerintem 0,10 mm körüli jó lehet.
Más. 1 hétig ingyen szállít bármit a pecapláza. [link] (FB videó a link, írásos akció leírást nem találtam.) -
Zoli bácsi
őstag
Na, beleuntam a pontyfogásba. Szakértők, rutinosak, ezt magyarázzátok meg nekem: Pár napja csontival fogtam pontyokat, methodoztam mellette, mozdítás sem lett methodra. Jó, akkor Walter féle pellet boxot használtam.
Ma előszedtem egy lejárt Carp Zoomos method kaját, megbontva semmiféle illata nem volt, sima kukoricadara (Moslékszaga volt na.) szagot árasztott. Belocsoltam, bekevertem egy lejárt locsolóval, ami kezembe került, meg szórtam bele 3mm-es pelletet. Mert ez volt megbontva. Csontival azt hiszem egy pontyot fogtam, methoddal 20-30 darabot, tényleg nem számoltam...Bedobtam, aztán húzta a kisponty. Telepített 30cm körüli (30-35cm) kispontyok jöttek, néha egy egy darabosabb, 3kg körüli lehetett a legnagyobb.
Össze is pakoltam, mondtam, etikátlan dolognak tartom a frissen telepített (Ősszel) pontyokat tekerni kifele. Sehol egy sebes száj, mindegyikben talán az én horgom volt az első.
Elég kis horgot használtam, 7mm-es tüskével, 8mm-es csalival, aggódtam, hogy kicsi a horog..De egy leakadás sem volt, minden kapás meglett.
Látjátok a horgot..? Szépen összeállt a kaja, mindig elsőre kijött a töltőből, illetve ki is oldódott a kosárból.
Szemben 80 éves bácsi pecázott, klasszikus fenekező, fűzött kukorica lapáttal szórta a szemes etetőanyagot, bőségesen, bordás kosárral dobált...semmi. Kiabált át, mivel fogom a halat? Mondtam, methoddal..Nem értette az öreg, az mi.
Volt hogy bedobtam, le se ültem, már húzta a hal. Véletlen lehet hogy így ment a method, vagy ennyire eltaláltam az ízlésüket véletlenül..?
A nyerő kutyulék:
Ugyanott horgásztam mint minap, ugyanazon módszerekkel. Ma brutálisan ment a method, csak az etetőanyagváltás miatt, vagy a pelletbox is működött volna...
Erre annyira kíváncsi vagyok, legközelebb viszek mindegyik kajából. Csali mindegy, ma akármit tettem, húzták, de tudjuk, methodnál csalinak nincs jelentősége..Nagy biztos nincs.
-
Zoli bácsi
őstag
Elment az asszony dolgozóba, azt mondta kettőig lesz. Aztán rámírt, lebetegedett valaki, estig marad.. No.... "B" terv..
Legalább megvan az első methodos ponty idén....
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem törtem össze, csak meg kell fogni, mert ugye nyálkás, meg virgonc.
Amúgy ez lett az egyetlen hal, amit meríteni kellett. Lett volna még egy, már előttem volt, láttam villanni a víz alatt, magasabb hal volt, kiló körüli kárász, vagy ponty lehetett.
Meg rengeteg apró küsz lett, legtöbb kapást sem bírt kicsikarni a feeder boton, mikor kitekertem, láttam hogy van valami a szerelék végén..Küsz.zip, szoktam mondani. Nem haragszom rájuk, ellentétben a gébre, de utóbbiak még nem indultak el. (Azért utálom a gébet, mert viszonylag nagy horgot is képes benyelni, és lehet műtteni)
Amúgy körülnéztem, ahol ma voltam, le tudnátok ülni 8-9-en. Nem egymás mellé, de kb 20 méterenként van kb. egy személyes hely. Máshol is van így hely amúgy, pláne még tavasszal, amikor gyér az aljnövényzet. Gát alatt senki nem volt, horgász, úgy nézem kikotorták, tél elején itt még volt egy sziget a vízben. Itt is szoktak horgászni, ez gyakorlatilag egy tó. Itt elférnétek egymás mellett! Lángosozó is van, csak rapszodikus, mikor van nyitva.
Itt készült a mesteretek egyik filmje.
[link]
Off: Megy mellettem a híradó. Most mondták, meghalt Chuck Norris.
Vártam, hogy mondják, de már jobban van...... Nem mondják.
-
Zoli bácsi
őstag
1. Vadvízi merítés idén. Második lenne, de valami leakadt, már partszélen. Sodrában csonti, erre van néha kapás. Method nullás.
Duda orrú.....
-
Zoli bácsi
őstag
Itt ekkora a hely
Csönd van, csontira sincs mozdítás. -
Zoli bácsi
őstag
Na mire készülök?
Hirtelen felindulásból elkövetett peccantás következik. P-Sz-V, 3 napos közös szabad hétvégénk van asszonnyal. Még a futkosó kisautóját is felajánlotta, csak menjünk már horgászni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk a horgászigazolvány majdnem itthon maradt, aztán kerestem, nem volt meg, de végén megleltem a Thalia csomagtartójában.
Checklista:
Horgászigazolvány (Utólsó pillanatban eszembe jutott)
Csonti (Kezd bebábozódni, de ma még jó lesz)
Merítőháló
Gondosan bekevert etetőanyag.
Folyadék, kávéEzek szoktak nekem otthon maradni. Hál istennek lefuttattam az agyamban a checklistát, ajánlom nektek is, aki szétszórt..
Igaz hogy kezd erősen fújni a szél, de már nekikészültünk, irány a Rába! Nagy fogásban nem reménykedem, asszonynak is az hiányzik, hogy üldögél a Rába parti csendben, és újságot olvas, meg felcuppantja a kis tükrös Nikonjára a 70-300mm-es optikát, aztán járja az erdősávot.
Lényeg, idei első vadvízi peccantás.

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Én ilyet vettem, 130 kg voltam, meg több: [link]
Egy mozdulat szinte összecsukni, henger alakú lesz, könnyen szállítható. Viszont nem állíthatók a lábai, szóval egyenes terep kell neki..Viszont bírja, kényelmes.
Mikor pár éve vettem, pont a maihoz képest fele árban volt..... Akkor ekkora "Kanmedvének, Yetinek" (Kollégák után, ezekkel a titulusokkal illetnek
) Best Buy volt. Annyiért.
Ha kisebb súlyú vagy, könnyen találsz. Olcsó is kibír pár évet, aztán kidobod, veszel újat.
80 kilóig szinte minden jó, 100kg-ig már masszívabb kell, 100-120 kg súlytól felfele már nagyon meg kell nézni mit veszel. Hála istennek itt úgy látom, nem mernek a gyártók csalni, itt el lehet hinni, amit ráírnak, terhelhetőséget.
-
Zoli bácsi
őstag
Ezekkel akkor volt gondom, mikor megjelentek. Elvesztettem a horogelőkéket.... Laza volt a gumi kúp. Pár éve nem tapasztaltam ilyen problémát.
Ezeket a kapcsokat finom feeder pecához, PpenoO által mutatott fajtát method módszerhez használom.
Amit sz.j sporttárs linkelt, azt bordáskosaras, fenekező pecához teszem fel, a hozzá való gumi gubancgátló hüvellyel.
Régebben csak ezeket használtam, mostanra egyre ritkábban. Nincs baj vele, de szerintem nehezebb mint a többi:
-
Zoli bácsi
őstag
Bementem Szákó mesterhez, ugye felmerült itt nemrég, hogy be lesznek tiltva az ólmok, gondoltam veszek pár darabot még. Szerintem más is így gondolhatta, mert a méregdrága Fox bojlis ólmokon kívül gyakorlatilag semmi nem volt.....
Na mindegy körülnéztem, láttam már a neten hogy van kocka wafters, de most élőben is megnézhettem, meg vettem is egy dobozzal: [link]
Igaz, hogy 8mm, de a kockaság miatt szerintem 11-12mm-es gömbölyű, vagy hordós csalinak felelhet meg.....
Iszonyat, hogy ráálltak a gyártók a wafters csalikra, szinte már átláthatatlan, viszont egyre kisebb dobozok vannak, egyre többért...
Hol vannak már a kb. 10 évvel ezelőtti, hatalmas wafters csalis dobozok.
-
Zoli bácsi
őstag
Amúgy jobb lenne a péntek, igazából nekem mindegy, de pénteken kevesebb az ember.
Ha meggondolnátok magatokat, és a bányató helyett a Rábát néznétek meg, akkor pláne hétköznap a nyerő, szombat reggelre tele van a Rába part..Meg a tó part is persze.
Én a pénteket javaslom, valamelyiket.
(úgysem fogunk semmit): Ez kizárt, telepített tavon. Rábán van rá esély, ott viszont a környezet, hangulat, csend kárpótolja az embert.
Elmondtam már párszor, nekem néha jól esik a tavi peca, pláne mert az mindig horgászható. De az igazi, mikor a hatalmas Rába parti csendben egyik pillanatról a másikra szinte ki akarja tépni a bottartót egy ismeretlen erő, visít a nyeletőfék, és a botot felvéve az karikába vágja magát, és megindul valami..... Ami persze, a végén kiderül, hogy csak egy termetesebb márna, vagy domolykó, csak az első másodpercekben iszonyú ribilliót csinál.
Egy jó kilós vadvízi márna sportértéke sodrásban nálam vetekszik 10 kilós tavi pontyéval.
Ma délután lementem volna Rábára, ott is megkezdeni a szezont, de megnéztem a Rábai pecás FB csoportot, még felejtős. Árad, sáros, hordalékos, nem is fognak halat...
Majd, lesz még jó vízállás.
Addig is, egy évvel ezelőtti kép, persze, akkor aszályosabb tél volt, de nem panaszkodom, kell a víz.
1 éve, Rába:
-
Zoli bácsi
őstag
Értem én, hogy másfél hónap, csak úgy tűnik egymás mellé beszélünk.
Nekem 10.-ig, magyarán holnaputánig..Lassan holnapig le kell adni az áprilisi kéréseket, és 15.-ig meg kell(ene) lenni a beosztás.
Sajnos sokszor a kért napokat, főleg a hétvégét reggeli lelépésre kapom, máshogy nem megoldható. Szóval nem egyszerű, asszony meg is jegyezte, most sikerült egy közös szabad hétvégét együtt töltenünk, hogy senkinek nem nyúltak bele. Egy hete péntek este 10-kor hajkurásztak asszony telefonján, hogy menjek be reggel.
A hétvége a legproblémásabb, azt elcserélni sem nagyon lehet, aki szabad, vagy családi programja van, vagy indulnak a plusz munkák a jó idővel, a mozgóőrségek. -
Zoli bácsi
őstag
Akkor...Részemről úgy tekintem, hogy az áprilisi Rábaközi fórumpeca elmarad.
Nem baj, lesz máskor.
Ibituba: Nekem csak nyugatról becsempészett újságok voltak tinédzserként. Már felnőttként tettem szert Ausztriából shillingért (Ez volt euro előtt a labancoknál) behozott VHS magnóra. Azok az agyon másolt "művészfilmek".....
-
Zoli bácsi
őstag
Na. Kutyaütők.
Feldobtátok múltkor, hogy eljönnétek az ország nyugati végébe peccantani, áprilisban. Mondtam, hogy azon tényleg részt vennék. Nekem elvileg 10.-ig le kell adnom a következő havi kéréseket, szóval nekem aktuális lenne tudni, szabadnap miatt.
Csönd lett, nekem az is jó ha eltoljátok. De legalább szóljatok.
Vagy csak szivattatok? (Tényleg kimentem volna amúgy)
-
Zoli bácsi
őstag
Ma methodozni Serie Walter pellet boxot vittem. Írtam is, hogy nehezen akar jó lenni, tényleg kellett neki 2-3 óra. Viszont amikor eléri a végleges állagát, akkor is iszonyú nehezen tudom kinyomni a Döme Vario gyári tömő szerszámából, benne marad a szerszámban egyik fele, szétmegy a töltet, szívás van vele.
Beleöntöttem az aromát, majd még egy flakon vizet, eddig is így szoktam. De a dobozon a piktogram mintha 2 flakon vizet jelezne...
De egyet is alig akart beszívni.
Nem tudom mi a gond, eddig is sokat kínlódtam ezzel a pelletboxal, a Dovité sokkal jobban bevált, jobban kijött a töltőből, összeállt, egyben maradt.
Én rontok el valamit, vagy ti is szívtok vele?
-
Zoli bácsi
őstag
Első ponty idén
Picker végszerelék, nincs dobóelőke
Proli horgász pickerbotja. Szépen dolgozik, ha látnàtok, vennétek egyet...
-
Zoli bácsi
őstag
Szez ON.
Első peca
Első halacska, picker, csonti.
Első morgás, mikor szívja föl a vizet...1 órája áll, még használhatatlan...
Babóti tó. -
Zoli bácsi
őstag
Na, perverz társaság, hogy visszatereljük a szót a pecára.
Megkérdeztem Szákó mestert, van idén is napijegy, nála lehet venni, a Babóti tóra.
Árat mondjuk elfelejtettem megkérdezni, tavaly 5E ft volt.
Amúgy ezt a nyakkendős faszit nem tudom ki, szóval ezt a poént nem értem....
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem tudom mennyien jönnétek, de ennyi embert nem tudok elszállásolni.
Kaja legegyszerűbb a Garta vendéglős menü, Babótra szállítanak. Napi menü, fix extra menü, szerintem nem drága, és bőséges. [link]
Ha asszonyt kiviszem, pláne lesz kávé, figyelni kell rá, mert pár koffein ampullát is beleönt suttyomban.
Suzuki félre lett állítva, fater megörökölt dízel Thaliáját fogom be idén, elfér a csomagtartóba minden cucc. Igaz, hamarabb fennakad,. cserébe nem fogyaszt.
Beszélek Szákó Mesterrel, elvileg idén is van napijegyes peca, a bolt a tótól 3km. Itt tudtok napijegyet venni, meg csontit, pelletpumpát..Mindent ami egy baráti pecához kellhet.
Megjegyzem, lehet nem olyan jó az időpont választás, még nem valószínű dömping, de erre az időre megkezdődik a nyárfaszöszölés, időjárástól függően már zavaró lehet a mennyiség. Holnap rá is kérdezek, de biztos van idén is napijegyes lehetőség, ezt holnap megírom.
Mondanám, gondoljátok meg a Rábai pecát, mert kavicsbánya tó mindenhol van. Rába az nincs. Ha pénteken jöttök hely is lenne. Illetve online, vagy Répcelakon vehettek napijegyet. Autópálya lehajtótól kb 5km a Rába(Nicki rész). Mondjuk a Babóti tó is kb. ennyi.
De a tavon szinte 100% a fogási esély, bár a nyárfaszöszölés illetve fronthatás ronthatja. Rába rapszodikus. Cserébe ha van kis szerencse, lehet márnát, szilvaorrút, paducot, domolykót (feederrel) fogni. Meg gébet, csontival. Sokat.
Meder változatos, 4-5m-es gödrök a gát alatt, a gát fölött 4-6m-es meder...Bedőlt fák, akadók...
Tavon ponty van, meg dévér. Dévér hegyek. Ritkán kárász, meg amur. Ennyi.
Na mindegy, holnap megkérdem a napijegyet, megírom, ti meg eldöntitek. -
Zoli bácsi
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Mester, kicsit nyitottabban kéne hozzáállni a dolgokhoz....Swinger..Nem csak a pecában...
Ha nagyon nem akarod, megfelelő helyre beélesítesz egy kapásjelzőt. Rádióst, és mehetsz pecázni.
Na, hajtjuk a hülyeséget. De kell néha ez is.
Én itt horgászom, szülőfalum tava. Van napijegy (5e. volt tavaly). Ide is eljöhettek, nem nagy szám, tele van tenyeres dévérrel, illetve szokásos telepített tó, butuska Tesco pontyokkal (2-3kg, halgazdasági) [link]
Rábával az a baj, hogy rapszodikus, két hétre előre tervezve már nem biztos a vízállás. Illetve ha hétvégén jöttök..Nos, más is, szóval a könnyen megközelíthető helyek foglaltak lehetnek.
Szerk: Valóban, eddig nem néztem, brutális árak vannak Osliban. Asszonyék minden évben kimennek ilyen csapatépítőre (Fene tudja mit csinálnak, szerintem nem pecáznak
), főorvosuk fizeti.
Illetve nekünk, Mentőknek is szokott adni csapatépítőre, pecára egy-egy napot a tulaj ingyen, mentségemre szóljon, nem néztem az árakat, de tényleg sok.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Varga Gabor
üzenetére
Ja, értem. Szerintem kolléga linkelt oldalt ahol olcsóbb, de jelenleg nem elérhető a webáruház.

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Attól függ, mit akartok.
Munkahelyemről Zsennyére járnak, ott tartják évente a régiós horgászversenyt: [link]
Ami felkapott tó, kapitális halakkal, az Ölbői: [link]
Illetve itt van közel Hövej, a Berek-ben vannak faházak: [link]
Titkos tipp, nem felkapott, kicsi, de szép tó: [link]
Szívem szerint mondanám, hogy menjetek vadvízre, egyik évben felmerült, hogy Hermanyi mester vágyik egy Rábai pecára. Aztán itt van a Szigetköz. Szép minden, de van egy óriási baj.
1. Megszerveztek egy Rábai pecát, előtte van egy eső osztrákoknál, aztán hordalékos áradás jön, horgászhatatlan. Ill harcsások ideje ez.
2 Kifogjátok, jó az idő, jó a vízállás..Csak senki nem fog semmit. Csalódás. Lehet egy hét múlva ugyanitt folyamatosan fognátok..Rapszodikus. Dunát én sem ismerem annyira, de titkos tipp, nem is lenne Pesthez annyira messze: Gönyű. Én megtaláltam ám fórumtársunk blogját, képek a szakaszról pl. itt: [link]
Van itt víz, Duna, Rába, Rábca, Mosoni Duna, Marcal....De sír mindenki szája, már a Dunai horgászok is panaszkosnak, alig fognak.
Ezért nem is ajánlgattam sosem, hogy gyertek el a Rábára. Szép, vadregényes, igazi vadvíz. De agyonszabályozták, osztrák bőrgyár beleengedi a szemetét, na meg szerintem a legnagyobb baj az elmúlt évek állandósodott aszálya, nincs víz. Nem kell túlagyalni, ha nincs víz, nincs hal.
Varga Gabor: Melyiket nem találod? Ezt: [link]?
-
Zoli bácsi
őstag
Na, egy helyi akció. Hátha az ország másik felébe is eljöttök, kutyaütők, egy kis akcióért
: [link]
Meg virágzik a Csáfordi tőzikés, most, ide kb 20km. Csak mondom ám.
Ne számoljátok, nagyjából 191,5 ft-ra jön ki darabja. Szákó mesterrel lehet kukoricázni.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Varga Gabor
üzenetére
Egy durung, azokhoz képest amit ajánlottak, arra a célra, amire szeretnéd használni. Inkább folyóvízi botnak való, 160gr-os dobósúlya van. Amire használnád, csak akkor lenne értelme, ha megtömött bordás kosarakat szeretnél vele hajigálni, esetleg etetőrakétázni.
Finomabb, "valódi" feeder pecához nem kell ilyen seprűnyél, teljesen jók a kolléga által ajánlott típusok. A Benzár egy újabb fejlesztés, kecsesebb, a Vanity pár éve (talán 10..?) piacon van, ugyanezt árulja Döme mester más színben....És nem véletlen hogy még mindig árulják, kiváló bot ebben az árban, rugalmas, nem törik..
Ilyen fehér festésű botokat, orsókat amúgy eleve kerülök. Szép, de nem az igazi a festék, egy szezon, és sárga lesz a fehérből.....
Megjöttem melóból, ugye én általában 24-ben tolom, így
át szoktam futni előző nap mit írtatok, látom emlegetve vagyok. De legalább nem a kényszervásárlói aspektusban.
-
Zoli bácsi
őstag
Na...Jövök trollkodni.
(Amúgy nem szoktam)
Csak feldobom a labdát.. Okosok (Úgy mondom, egyes okosok) szerint nem igazán van jelentősége az ízesítésnek. Többet számít a szín, illetve a felkínálás. Állítólag az a legjobb, ha a horog fekszik a mederfenéken, a csali meg lebeg.
A nagyon divatos method módszernél tuti az etetőanyagnak van nagyobb jelentősége. Sőt, állítólag csupasz horoggal is nagyon jól lehet itt halat fogni.Szerintem az igazság valahol félúton van. Biztos nem érzik a halak ezeket a szagokat, mint mi. Ezeket nekünk, horgászoknak találták ki a gyártók. De valamit mégis éreznek, talán aminosavakat..?
Biztos hogy valamit éreznek, a csontit is megérzik, meg a márna is odamegy a sajtra. Mikor volt húsgyár Kapuváron, a véres trutyit egyszerűen beleengedték a Kis-Rábába. Na, addig volt is itt hal. 
Na, ha még beleférek, ollan rígen' hoztam nektek egy Carp Zoom akciót. Tessék:
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
lumpy92
üzenetére
Na, nekem még várat az első peca....Esett olyan 15 cm hó, igaz nem sok maradt, most meg 3 nap esőt jeleznek elő. Áll a víz mindenhol, lesem a pincét, mikor jön fel a talajvíz....
De már van bőven az előkertben hóvirág, lesz tavasz!(Nomen est omen, avagy a név kötelez
)
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Tudjuk, (Vér)dévérkeszeget akartál fogni.
Amúgy nálunk telepített tavon semmi tilalom nincs, csak a telepítések utáni, szóval lehet májusban pontyozni, meg februárban csuxozni. Gondolom máshol is hasonló a helyzet.
Fölösleges is a telepített, steril halakat védeni.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Ritkán a Dunán, inkább a Rábán pecázom.
Kipróbáltam pár erőgumit (Drennan, Energofish, Döme...) A Dömés nyúlik a legjobban, ebből kötök be 10-15cm-es darabot, 1mm-esből, esetleg 0,8-as.
Két lehetőség van a főzsinórhoz kötni (Nálam), vagy teszek egy kisebb forgókapcsot, és egyik oldalon a dobóelőkét, másik oldalon az erőgumit belekötöm (Clinch csomóval, nem ez a hivatalos, de bevált).
Másik kötés, hogy kötsz egy csomót az erőgumira, és abba belekötötöd egyszerű uni-knot ccsomóval a dobóelőkét. Ehun mutatják: [link]
De a mester videóban is bemutatja: [link] (Figyelem, a belinkelt videó Döme mester videója, egyeseknél a nyugalom megzavarására alkalmas, megtekintése 0,5mg-os Frontin, Xanax bevétele után ajánlott.
)De a nagyok nem feeder erőgumit, hanem rakósboton is használt gumit kötnek be, nagyobbat nyúlik. Egyszerű pecásoknak elég a feederes is (Magánvélemény)

Szerk: Amúgy írjátok hogy nem szükséges...Én inkább gubancgátlás miatt kötöm be, ez a végszerelék, amivel 99%-ban nem dobok gubancot.
Amíg nagyon kezdő voltam, gubancgátló csöveket használtam, néha akkorákat hogy meg sem merném mutatni.
Most hogy egy tehetséges kezdő leszek lassan, egyre kevesebbszer használok csövet.
Erőgumi, sodrott zsinórszakasz (Nem igazán vált be), vagy semmi.
-
Zoli bácsi
őstag
ezt csak úgy ideteszem: [link] (FB-os rövid videó)
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Én is sok mindent elajándékoztam, kollégáknak, meg a gyerekeiknek.
Érdekes szó ez a közért, mármint ismerem, de felénk nem használjuk. Egy Pesti csajt vett el egyik cimbora, a csaj mindig azt mondta, hogy közértbe megy. Furcsa volt. Ezt a szót itt abszolút nem használjuk, mi a Rábaközben egyszerűen bótba' megyünk, vagy ABC-be.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Ez így igaz. Közel van, ez kényelmes és ki tud ugrani pár órára is az ember. 2x lemegyek a Rábára, Ignisnek fél tank benzin. Illetve hányszor volt, hogy elautóztam a Rábcához, és ott derült ki, hogy mehetek haza, mert elengedték a vizet.
Országos jeggyel semmit nem érnék, a Dunát is meggondolom mikor megyek el, pedig oda megvan a területi jegyem.
Amúgy olcsóbb lenne, ha vennék tórészt. Ezenkívül horgásztam én más tavon, akkoriban szerintem írtam is nektek, megtelepítették a tavat, aztán május 1.-én horgászverseny, körbeülték a tavat, kb 40 spori. Egyik kénytelen volt elmenni halat venni, mert a horgászversenyen fogtak egy pontyot, meg egy keszeget, vett halból lett a halászlé. Itt ilyen gond nincs, nagyobb a tó, illetve nincs lerabolva, itt szoktam panaszkodni, mennyi a dévér. -
Zoli bácsi
őstag
Anukám kezembe nyomott 120e. ft-ot, hogy azonnal menjek el a horgászbótba', és költsem el.
Hát ki vagyok én, hogy ellentmondjak egy 57 éves nőnek, akit ápolónőként a betegek csak "Őrnesterné"-nek titulálnak?
Szófogadó kisfiú vagyok, szóval felpattantam a Csepel Cruser kerékpárra, eltekertem a Lidl előtt, és nem cukroztam el...Szóval elmentem, és odaadtam Szákovics Imre bácsinak a zsét, illedelmesen köszönve, és mondva hogy anukám küldött, és mi célból.......
Úgyhogy akkor 2027 01.31-ig a Szárföldi Horgászegyesület tavain horgászni jogosult vagyok, két bottal, mint ugye a nagy fiúk.
Ja vettem tavi jegyet idén, tavaly nem váltottam, csak folyóvízit. Osztán' meg hiányzott.
De nem is én lennék, ha nem ereszteném bő lére...
-
Zoli bácsi
őstag
Ezt nekem is bedobta, de azt hittem velem van a baj. Tudniillik én a kezdetektől Firefoxot használok böngészőnek, előtte meg Netscape Navigator volt, ha jól emlékezem, ebből lett a Firefox.
Aztán van pár reklámblokkoló, meg követést tiltó beépülő, amik néha megakadályozzák az oldalak normális működését.
Viszont a munkahelyi gép előtt mindig elszörnyedek, mi reklám van....Én gyakorlatilag sehol nem látok.
Persze néha azt sem látom amit szeretnék, de jól van ez így.
Nem csak a Firefox, van pár "ősi" alkalmazásom, pl az IrfanVieW, Totalcommander (Mégse Volkov Commander, meg Dos Navigator legyen már)amiket szinte a Dos, Win3.1 idők óta használok. -
Zoli bácsi
őstag
Igaz, hogy pár szarvashibával, pl nem emlékeztem, 20 vagy 25 cm a korlátozás, de úgy néz ki átmennék horgászvizsgán.
30 kérdést kell eltalálni. [link]
"Gratulálok!
Sikeresen kitöltötted a horgászvizsga tesztet!
Az eredményed
Your score is 33 / 45
The average score is 71%
33 / 45" -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
"Azt hogyan hozzátok össze egyébként, hogy ráléptek a száknyélre?
"
Bizton állíthatom, hogy sokkal több horgászezközt tettem tönkre figyelmetlenségből, rálépésből, szállítási traumából, mint használat közben.
Oda nem figyelés, kapkodás pakolásnál.
Több száknyélre léptem már rá, feeder spiccre is, de a legtöbb eltaposott eszköz a feeder kosár. Míg keresem hol a végszerelék, csalival a kezemben, a végén kiderül, hogy rajta állok.
Persze itt a hatodik iksznél az ember szeme sem az igazi, de a fő ok a figyelmetlenség.
-
Zoli bácsi
őstag
Nekem az is érdekes, hogy egy adott halfajra tilos horgászni. Például nálunk pontytilalom alatt tilos kukoricával, meg pellettel horgászni. Giliszta, csonti OK. Mint ismert, azt nem veszi fel a ponty....
-
Zoli bácsi
őstag
Kolléga pár éve vizsgázott, személyesen. Nem tudott valami tilalmi időt, előkapta az okostelefont, kikereste. Kérdezték, ez mi volt? Mondta, a vízparton is kikeresi, ha nem tudja. Elfogadták, átment.
Amúgy ha valaki nem visz el halat, sporthorgász, miért is kell tudni a méret meg tilalmi idő korlátozásokat?
A másik, hogy én horgász vagyok, de bevinnének egy vizsgára, megbuknék. Nem tudnám pontosan a tilalmi időket, a méretkorlátozásokat. Sőt, lenne faj, amit fel sem ismernék.
Ez van, felejti az ember, amit nem használ.......
Mondjuk a képen, Grillo, Hermanyit hátulról is felismerem.
Védett faj.
Anyósülésen nem tudom ki ül, de meg van billenve jobbra a kocsi....
-
Zoli bácsi
őstag
Xfishtől lenyúlt kép, újraértelmezve....
Mikor jöttök hazafele Szarvasról.........
Hermanyi meg ott a tetején ülne a székben, istenem, hát szereti a magasságot.
Magasságkorlátozó táblákat nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni....
-
Zoli bácsi
őstag
Fejlámpák nekem olyan prolik vannak, olyan olcsó horgászboltosak na. Illetve van Aliexpresszes, ami 2db Li-ion ipari cellával (18650) megy. Hátul van az elemtartó, szóval nem bukik orra az ember. Nem tudom linkelni, már nem forgalmazzák.
Van még egy Delphin, ez tud zölden világítani: [link]
Carp Academy: [link]
Illetve egy Carp Zoom, de ez általános célra van használva itthon, szereléshez, stb: [link]
Kempinglámpa is van kettő, egy Dechatlonos, 4db AA Varta R2U akkuval: [link]
Illetve egy Delphin akkus, USB C-ről tölthető: [link]
Jut eszembe, ha valakinek van ilyen Delphin, írja már meg, normális hogy nem alszik el a narancsszínű led töltésnél? (Vagy 2 napig töltöttem, hogy biztos elalszik..)
Lehet veszek valami profibb fejlámpát, de a ritka esti kint maradáshoz egyenlőre tökéletesen megfelelnek ezek is. Jó dolog lehet rajtuk a mozgásérzékelő, de nem egy szúnyoghessegetős-csapkodós nyári estén...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Pálpusztai.
Csakis.
Na, tudom, már unalmas, de megint akció, Xfish ajánlatát dobálja fel a FB. Vajon miért dobál fel nekem ennyi akciót, lehet le kellene állítani a pecás oldalak követését..?
[link]
Rendeljetek ilyen csalit bitangok, mire mentek pecázni, megjön. Mégis jobb illatok terjengenek majd az autóban, mint az ázott kanszag...
[link] -
Zoli bácsi
őstag
Fölmentem a Haldepo oldalra, tényleg csak azért, mert ők forgalmazzák a Nevis és Döme termékeket, hátha van valami kapcsolat, ahol megkérdezhetnétek a nyél tagot. De úgy tűnik csak viszonteladókkal állnak szóba....Van egy Nevis Fishing Hungary FB oldal, nem tudom ki üzemelteti, de üzenet ingyen van.. [link]
Viszont mi jött szembe a Haldepo főoldalán? Új Nevis Vanity kurbli: [link] Olyan Deja-vu érzésem támadt....
A távdobó orsó újdonság szintén ismerős: [link]
Csodák nincsenek, minden Kínában készül.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
musli26
üzenetére
Üdv!
Magánvéleményem, hogy egyiket sem.
Olcsón kettőt tudok ajánlani, ezek alá árban/minőségben nem igazán érdemes menni:
Nevis Patriot rakós nyél, 2 méretben is van, nekem 3,3m-es van: [link]
Ugyanezt megkapod Döme névvel, kb egy ezressel több(Ugyanabban a méretben). [link]
Bojlis nyél, két részes, szerintem a 2,4m-es jó feederezni is: [link]
A rakós nyelek általánosságban erősebbek mint a teleszkópos kivitel.
Szerintem 10e. ft környékén, illetve alatt ez a két használható nyél van, amit írtam. Nekem a Torrent nyél egyik tagja hosszában elrepedt. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Akciós még ma a Big River klón, a Carp Zoomnál, most dobta fel, hogy van belőle 420cm-es is.
Ez a hozzá való orsó is megéri ezt az árat szerintem, tudom, annyi mintha Aliról venné az ember, viszont érvényesíthető garancia van rá, meg 1 nap alatt itt van. Nézzétek csak meg az áttételezését, nehéz pecához van.
Ja, és nem, nem rendelek semmit, csak feldobta, hogy van a botból 420cm-es is. [link]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Köszi hogy írod. Megjött a tavasz (Tudom, nem, csak úgy éreztük ma
), asszonynak is kedve támadt csavarogni, benne volt a pakliba, hogy holnap reggel mégis elmegyünk, de akkor így nem. Egyértelműen nem.
Az új River feederről képeket nézve ugyanez volt a véleményem. Kicsi, egytalpas gyűrűk... -
Zoli bácsi
őstag
Összeállítottam a tavaly vett teleszkópos pergetőbotot is. Igaz, takony, lötyögős,(mondtátok akkor) de autó ülése alatt is elfér. Hányszor virgonckodott balin, mikor feedereztem, de sosem volt nálam pergető cucc. Mondjuk pergetéshez full hülye vagyok. (Többihez is, de próbálom titkolni
)
Kerestem egy kis orsót, feltöltöttem fonott zsinórral, majd a végére bekötöttem kb 1 méter ilyen "mákos" 3D zsinórt(ez volt kéznél), annak a végére meg kapcsot.
Kérdések:
Jó ez a 0,23-as monofil 3D zsinór, vagy keressek fluorokarbont?
Elsősorban balin, domolykó a cél, ha dobok, de tudom, beugorhat csux is. Tegyek a végére valami erős fluorokarbon, vagy titán előkét, vannak gyári csukás előkéim..Vagy jóvanezígy'?
Köszi!
Ez a bot amúgy: [link] 53cm, zsebben elfér. Ez az egy, de hatalmas előnye van.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Ez így van, tényleg nem akarok semmit venni.
Aztán meglátok valamit, ami megtetszik, és úgy érzem, erre tényleg szükségem van. Aztán meg kerül is rá, ilyen 1-2 tízezres kiadások, amiket pecára egyszer-egyszer elköltök, gyakorlatilag jelentéktelenek, mondjuk a kajára költött kiadás mellett. Négy autó fenntartásáról meg ne is beszéljünk, valahogy a lányomé is mindig itt van ha szervizelni, műszakiztatni kell.
De az vesse rám az első követ......Nem folytatom. Tudjátok
Motoros idő akkor kezdődik nekem, ha stabilan 18-20 fok lesz. A 20 lóerős Rettenettel amúgy is jobbára 100km-es körön belül mozgok,. Ha bevezetik, amit akarnak, hogy full beöltözve lehet motorra ülni, protektoros ruhában, akkor szerintem leteszem a motort.
Amúgy kevesebbet költök pecára, Szákó mesternél nem is voltam idén, sőt, Solarisban is alig vettem valamit, egy húszast fizettünk asszony pólóival együtt, mikor a területi jegyet vettem. Szerintem ezen úgy meglepődtek, hogy elfelejtették az állami jegyet elszámolni.....
.
Ha járnék Szarvason, biztos megnézném a Sziszi boltját. Szimpatikus. Hozzáteszem, nekem D.G-al sincs bajom, pedig ő elég megosztó.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Messze van. Én Sopron mellett vagyok, és őszinte leszek, ekkora útra nehezen venném rá magamat. Nektek Pestről fele út ám. Amúgy sem akarok semmit venni. Azt a papírt annyit nem használom ám, talán egy évben egyszer. Egy darabig nem is tudtam, hogy adnak rá kedvezményt, egyik kolléga mondta. Való életben csak arra jó, ha megállít idegenben a rendőr, véletlenül ottmarad a jogsi mellett.....
De ez is csak régen működött, most már meg sem állítanak, ha bemérnek, automatikusan jön a csekk. Illetve arra jó volt, mikor padlógázzal záróvonalon végigelőztem a kamionsort, hogy nem lőttek helyszínen agyon.
FEHOVA felmerült, de úgy kaptam meg megint a szabad hétvégét, hogy szombat reggeli lelépéssel. Vasárnap meg már pakolnak, mert lehet asszonnyal vonattal felmentünk volna. Nem spórolás a cél vonattal, hanem nem megyek Pestre autóval, ha nem muszáj, pláne hogy újítják az M1-est.
Igen, kifogás van, de amúgy bármi miatt nehezen mozdulok ki akár a szomszéd megyébe is. Ez van, azért egyszer odaérek ám valahova.
-
Zoli bácsi
őstag
Carp Zoom 20% akció, mindenre.
Elmegyek a Győri boltba, veszek egypár botot, orsót, a végén a 20% után levonatok még 15-öt, ami jár a "mentős" igazolványra.
Nem ám, nem jár a 15%, ha akciós cuccot veszek. Csak kicsit húzom a Mester agyát.
Amúgy tényleg, több is a cuccom, mint amit használok.
Nem csak CZ cuccuk van, szerintem például az Okuma CB60 is jó vétel így, akciósan: [link]
Esik a köd, a kazánházba szerelgetek. Átzsinóroztam egy botot, feltöltöttem 120m 0,10-es Benzár Feeder fonottal. Nagyon vékony zsinór, mint a cérna. Bekötöttem a végébe egy darab erőgumit. Tudjátok, egyszerű kötés, erőgumi végére egy csomó, aztán ráhurkolni a fonottat, pár tekerés, és kész. Jah, tekertem én, hiába a szemüveg, nem akart jó lenni. Utólsó szolgálatban 90+-os embereket vittem, szerintem valamelyikkel véletlenül elcseréltük a kezünket, nem mennek a finom mozdulatok.
Párszor le kellett vágnom, nem sikerült a csomó. Igen, tudom, egyik legegyszerűbb kötés....Azért is megkötöm, azért se kötök be forgókapcsot, pedig azt előbb megkötném. Na, végre siker, összekötöttem. Eligazítottam a meneteket, szépen profin állt, na, ugye de ügyes vagyok! őőőőőőő. Ilyen nincs, nem tettem csúszó karabinert, meg ütközőt, simán rákötöttem az erőgumit a főzsinórra...Na, ilyen végszerelék márpedig nincs, kezdjük előlről....
Eh, kár volt megvenni ezt a zsinórleszedőt. Lekapja pikk-pakk a madzagot, eddig jobban meggondoltam a zsinórcserét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 10S 6/128GB szürke / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igazából videón látszik, hogy milyen helyen vagyok, hallani a csobogást, megpróbálom megosztani a gmail fiókomból, bár a Google fotók jól agyontömörítette. Talán jó a link:
Kérdeztem egy helyi sporttársat, azt mondja 10-12 ember a gát alatt, vagy közvetlen fölötte férne el egymás mellett. Ugye a gát alatt gyakorlatilag egy tó van, ez meg a fölötti rész, szoktak itt is pecázgatni.
Minimálpecáztam, a Nevis Nuovo 4, és 5m-es Bolokat elajándékoztam, ez a 4 és 5m-es Bólóm most egyben, kicsire csukható, kisebbre mint a szokásos Bólók. 4,8m-es, Benzár.
meguntam, elindultam hazafele. Magyar oldalon páran, Ausztria felől egész sokan pecáztak a tsatornán.
Hazafele még megnéztem Majorkánál a Kis-Rábát. Öntésmajorkánál, sajnos eléggé elhanyagolt a part, meg húzósabb a folyás, szűkebb a meder. Jó márnás rész lehet, egyszer meg kellene próbálni...

Elmegy ez a hülye szél, megpróbálok bólóval úsztatni. Hátha megjönnek a halak, jó a vízszint. Ma csak benéztem a terepet. Az biztos, asszony kis Micrája nem igazán alkalmas horgászautónak. De úgyis kint állt az utcán.....Lenyúltam. Kell az Ignis hasmagassága, nagyon kell. 
Legalább megvan az első methodos ponty idén....
Csönd van, csontira sincs mozdítás. 
Picker végszerelék, nincs dobóelőke
Első halacska, picker, csonti.
Első morgás, mikor szívja föl a vizet...1 órája áll, még használhatatlan...
Babóti tó.