- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjohn
aktív tag
válasz
vendingo #57015 üzenetére
Szia! Kicsit meglepő amit linkelek de én ezeket használom az orsók karbantartásához, illetve menet közbeni ápoláshoz.
[Teflonos zsír] [Teflonos olaj] ha víz éri akkor sem fog lemosódni, ellenben a más olajokkal. -
jpeetr
aktív tag
válasz
Sungoo #57008 üzenetére
A QD nem dobnyelető, hanem csak simán gyorsfék. AKár 360fokkal lehet teljeen kiengedettből fárasztófék.
OKUMA Distance Integrator na ez dobnyeletős. -
Sungoo
addikt
Lezáródni látszik a törött matchbot mizéria. Egy az egyben cserélték volna, de mivel meggányoltam a spiccet, így a botot nem tudják cserélni. Ellenben kapok egy új spicctagot térítés mentesen, ajándék 2 kilogramm pellettel. Le a kalappal az All4Fishing előtt, korrekt hozzáállás!
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Dunára használja valaki a Fine Carp 6000 orsót? [link] Sipos Gábornak láttam a Big River filmjében. Állítólag ez már masszívabb, 240-300 g kosarakat kéne elviselnie. Eredetileg Okuma Longbow LB65 volt kiszemelve, de megfogtam, baromi nehéz, kétszer olyan súlyos mint a botom.
-
KunEmber
senior tag
Skacok, fogtam halat feederrel. Egy igazi, élő, 20 dekás dévért.
Harmadik bedobás, 5 perces közökkel.
Wow.Köszi mindent!
-
A Zéé
addikt
válasz
snefi2 #57031 üzenetére
Ilyen nem lesz. Neked kell ezek szerint egy szék a stégre, egy a csónakba (ami az egyik helyre jó, a másikra nem lesz), meg kell egy sátor, vagy legalább egy szélfogó. Csónakba való széket nem, de a többit a Decathlonban tudsz nézni.
Csónakba én napernyőt nem vinnék semmilyen körülmények közt sem. -
Baroc
tag
Köszi!
https://en.wikipedia.org/wiki/Ounce
Van egy francia uncia is, 31.1 grammal amit ma is használnak. -
snefi2
csendes tag
Hello
Szeket keresek horgaszni a kovetkezo feltelekkel:
lehessen ra napernyot rogzitenni feederes horgaszhathoz, lehessen a napernyovel csonakban is hasznalni, es stegen is es lehessen ra szunyoghalot is tenni.
nezegettem par szeket de igy felszerlve es tesztelve nemigazan lattam.
most ilyet nezek epp: https://globero.hu/termek/amalfi-xxl-relax-kemping-szek-kulteri-butor-dontheto-kerti/
Esetleg valakinek van meg megoldasa a szunyoghalo es valamifele polarizalt/sotetitett plexi egybeepitesevel? -
Sungoo
addikt
válasz
-secret- #57023 üzenetére
Ezen ne rágódj, a két módszer összeolvadt. Van, aki nehéz botokkal flat kosarat dobál, van aki feederrel bojlival csaliz. Vagy a legújabb spanyol viasz, a pellet kosár, ami sima bordás kosár, csak nincs rajta annyi borda...A feeder pörgősebb, néhány órás pecához szerintem megfelőbb technika, illetve a célhalak fajtái is változatosabbak.
-
Hmm basszus. Minden ismerősöm akivel beszélek a feederre eküszik. Elbizonytalanodtam, hogy nekem bojlis kell...
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi #57017 üzenetére
Köszi. Teflonos láncsprém van is a bringához. Azzal teszek egy próbát.
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi #57017 üzenetére
A nyeletőfékkel nem lehet kiakasztott klipsszel horgászni, mert hamar repül a bot, max kicsit több időd van. A kioldós klipszel meg elég kevés orsó rendelkezik.
-
Zoli bácsi
őstag
Jó dolog az a nyeletőfék, ha valaki két bottal horgászik. Persze első fék kilazítása, felkapókar kinyitása is véd a felszerelés vesztése ellen, de a két különálló fékrendszer, ami egy kattanással váltható... Szerintem hasznos dolog. persze, bonyolultabb, nehezebb szerkezet, meghibásodás lehetősége is nagyobb...Mindenkinek magának kell eldönteni.
Leírtam itt párszor, ha a fenekező (feeder is) botjaimon nem nyeletős orsók lennének, nem lenne botom. Ülök a botok mellett...semmi! Félremegyek valamiért fél percre, vagy egyik bottal fárasztok, horgot szabadítok..Tuti akkor van kapás (a másikon). Én megszoktam, bár mostanában a gyorsfékes orsókat próbálgatom.
vendingo : Műszerolaj tökéletes, illetve mostanában teflonos zsír spray-vel fújom. Minden orsóm fékjét újonnan szétszedem, a lamellákat kirakom sorban egy sima konyhai papírtörlőre. A filc lamellákat vagy pár csepp olajjal, vagy a zsír spray-vel fújva átitatom. A papírtörlő tiszta részén a filc lamellákat jól kinyomkodom, a nedvszívó papír kiszedi a fölösleget. Összerakom, és betekerem csontig a fékcsillagot, majd kilazítom, és próbálgatom. Volt már hogy összerakás után darabos volt a fék, a csontra betekerés után gyógyult meg, azóta így szoktam, lehet beigazítja a lamellákat...?
Mióta ezt megcsinálom új orsóknál, illetve évente egyszer, azóta fékkel gondom nem volt.
Ha koszos a filc lamella, benzinben mosom, aztán száradás után a szokásos, leírt eljárás....
Ja, még a biciklis boltban vett szilikon zsír is tökéletes a filc kenésére, ezt a három anyagot használtam a filc kenésére, néha kombinálva, mindegyik jó, lényeg ne szárazon menjen (Silstar, LidL-es Crivit orsók gyárilag száraz fékkel jönnek. Számomra etalon az Okuma, legolcsóbb orsóik is zsírzott fékkel kerülnek ki a gyárból) -
A Zéé
addikt
válasz
vendingo #57010 üzenetére
nekem sima műszerolaj van. Biztos van kifinomultabb, tartósabb, de még ez is csodát tett a régi feederem orsójával. Én ezt szoktam használni orsó karbantartáshoz, és a multi orsó tengelyére is.
-
törölt tag
válasz
KunEmber #57004 üzenetére
Azért mert nyelető is van rajta nem muszáj azt használni is. Beállítod egy olyan fékerőre a nyeletőt amit könnyen húz és ha elmész a bot mellől bekapcsolod . Egyébként nem is használod.
Nekem egyszer rántotta be úgy botomat hal a vízbe kellett ugranom utána és akkor éppen a bot mellett ültem.
Nem a jelzőt néztem és kopp csatt csobb. Mire odakaptam már üres volt az ágas. Rosszul raktam le a botot az ágasra a vége leesett a hátsóról . Ha jól van lerakva egy jó ágasra azzal ez nem fordulhat elő. Esetleg ha legyűrűzi a botot is, de az ilyen 20-as környéki zsinórokkal nem fog neki menni.
-
-
hermanyi
addikt
válasz
csababarca #57005 üzenetére
Csepeli szakasz . 100m
Csőhídi versenypályát tudom ajánlani . rengeteg a hal keszeg is ponty is . De várd meg míg feljebb jön a víz ,sajnos leengedtek belőle kb 25 cm ert és elzárták a csapot ,szóval most egy közel 60km hosszú tó az egész .
-
Sungoo
addikt
válasz
KunEmber #57004 üzenetére
Csak hogy kicsit megkeverjelek, van olyan orsó is, ami első fékes, de a dobban van nyeletőfék is. (Quick Drag)
A Shimano kezdte el, nekem a Tica mentoraim is olyanok. De sosem használom, a “rendes” fékcsillagok vannak fent.
csababarca: Dabason nem jársz ki a Malév tóra? Gyönyörű az a víz, hatalmas halakkal. Bár nehéz terep, igazi bányató.
-
A Zéé
addikt
válasz
vendingo #57003 üzenetére
a múltkor tűnt fel, hogy néha mintha kicsit "gondolkozna" az, amelyik a SN Fine-on van, de nem minden esetben. Az az orsó tavaly február óta van meg, nem szedtem még szét, de nekem is ázott már meg párszor, illetve a múltkor lecsutakoltam kicsit. Szét kell szedni a féklamellákat, és 1-1 csepp olaj kell a filcre.
-
csababarca
őstag
válasz
hermanyi #57002 üzenetére
hol jársz az RSD-n ahol ilyen szélességek vannak?
Én is mennék már, inkább mint tóra, de ahol én ismerem, ott nem ennyire széles sajna.
Dabasról nem lenne messze elmenni Taksony felé pl, de Tass felé sem.
1 óra minden irányba okés
csak kéne valami olyan hely, ahova érdemes, és van hely is horgászni. -
KunEmber
senior tag
válasz
@mriya@ #56998 üzenetére
Skacok, ti írjátok a bevezetőt, nem én. Mi szerepel ott? Jól sejtitek... Kezdőknek nyelető. Akko' ne már engem szivassatok pls. Majd jövőre, ha legalább egy fél szezont feedereztem, veszek nyelető nélkülit. Higgyétek el, úgy kell még egy fék nekem az orsóra, mint a hátamra a púp.
-
hermanyi
addikt
válasz
Sungoo #57000 üzenetére
igazad van ,söt a kis 1-2 kilós vehemensebb ha megszúrja a horog , Tavaly jártam úgy este keszegezés közben ,hogy akasztás után csak tartottam a botot . majd amikor megláttam a dobon az alátét zsinórt akkor ráfogtam a dobra ,hogy akkor szerbusz . Itt 100 m széles az RSD és kb 130m ert húzott le a dobról . 0.15 ös előke engedett
Szerk , mondjuk majdnem minden évbe járok igy ,hogy közöm nincs hozzá a felszerelésemmel .
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest