- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
Sőt Temun van még olcsóbb is . Pergetés fárasztó tud lenni , bot végig kézben amit suhogtatni is kell . Egy 15 dekás bot már nehéz egy fél napos pergetésre . PpenoO halát (csukesz) kiegészíteném ballerral. Szerintem jobb mint a csuka és általánosabb csalik kellenek amiket más húsevő is szívesen vesz.
-
jjohn
aktív tag
Szia!
Még körülnézhetsz a Decathlonban is [Pergető]. [WXM-5 210 MH orsóval].
A WIXOM-5 210 MH pergetők jók, 210 cm és 10-30 gr, de van hosszabb is.Ismerősök között páran használják és csak pozitívumot mondanak.WIXOM-1 210 10-30 gr van nekem, mert pont akkor nem volt 5-ös széria, és gyorsan akartam. Mehet vele gumihal, körforgó, wobbler.
Könnyű nekem jól kézre áll. Erre tettem egy 40-es orsót amit írtam jól kiegyensúlyozott.
Árban sem túl sok, orsóval szerelt is megtalálható. Természetesen 2 év garancia.
Persze ez csak tipp, dönteni te fogsz majd. -
PpenoO
őstag
A két legnehezebben megfogható halat választottad. Kezdő pergetősként nem biztos, hogy a legjobb választás, ráadásul az ilyen szettet olcsón nem fogod megúszni (80-100e alsóhangon). Küzdés, sikertelenség, ezek az "élmények" elvehetik a kedvedet a pergetéstől, hacsak nem vagy marathon futó lélek vagy isteni tehetséggel megáldott pergető pecás.
Én a csukával kezdeném és egy egyszerűbb szettel, igaz március 31.-ig tilalom van.
Ha nem akarsz nagyon belemerülni, akkor egy olcsóbb szett is elég, inkább a csali választékot kell jól belőni. Pont van nálam egy Carp Zoom friss katalógus és 10x ezer forintért kapni csukás pálcát, pl Hanzo Tori Spin ROD 5-25gr (CZ3619) vagy 10-40gr (CZ3626), mindkettő 14490Ft. Orsóból szintén nem kell túlgondolni, rabló halak nem nagy küzdők a harcsán kívül. Hanzo Tori Spin FD3000 (CZ3633) 11e ft.
És, hogy miért ajánlom a Carp Zoomot, mert parádés tapasztalatom van a garanciális ügyintézés terén. Szó nélkül cserélték a komplett botot egy spiccgyűrű hiba miatt. Ezt egy Alis vásárlás során nehezen tudom elképzelni és nem kerülne kevesebbe.
-
jézusom
addikt
Én sose pisztrángoztam, de mindkettő puha szájú kis méretű hal, szóval ja valami ul bot ezres méretű orsóval jó móka.
Más: találtam egy cipőt, és az lett a koncepcióm, hogy tök jó lesz nyáron nem kell gumicsizmában nyomni. Ezzel simán belegázolok a vízbe direkt olyan cipő hogy hamar megszárad. És ha jól veszem ki a szöveget úgy találták ki hogy nem vízálló ugyan viszont tényleg hamar megszárad. Persze vannak ilyen szandálok is az is tök jó csak ott viszont a szúnyog szarrá csípi a lábam.
Vélemény? -
jézusom
addikt
Én is csak azt tudom mondani hogy két teljesen különböző műfaj, ez minimum két botot orsot igényel.
Nekem is van alis botom de még nem tudtam felavatni most jött meg összel. mifine microbite. Ez talán kis pisztrángokhoz jó.
Ilyen 20 körül remek botok vannak, de fb csoportokban érdemes nézelődni.
Csukára valami kemény bot kell, és nagy csalikat kell dobálnod.
(Hogy kell kikapcsolni a formázást?)
-
PpenoO
őstag
Ez a két fajta hal egy bottal/orsóval szerintem nem fog menni. Vagy a pisztrángos bot lesz nagyon karcsú egy csukás műcsalihoz illetve egy jó erőben lévő csukához vagy a csukás bot lesz használhatatlan az ultralight pisztrángozáshoz. Csukához minimum 2500 és erősebb orsó, pisztránghoz 1000 körüli pilleorsó szükséges.
-
törölt tag
Ha meg nincs repcéd kéznél vagy búza vagy ilyen keszegeknek való aprómag , akkor csúzlizz be néhány marok főtt, vagy áztatott kukoricát . Etetőkosaras cucc a kosárba valami olyan büdös jellegű kaja, halibut pellett is jó ha megáztatva össze tudod gyúrni. A horogra kukorica 1 szem . A kárász meg a nagyobb dévérek is rámennek . Pisztrángtápot szoktam a kosárba tenni, hát nyáron sötétben sokszor van úgy bedobok rárakom a jelzőt és mire leülök már valami lökdösi a kosarat.
Keszegek , kárászok. De ezek azért nem olyan könnyen veszik fel ezt a félkemény kukoricát, van ideje a pontynak is. Jó nagy gombócot szoktam belegyúrni ne egyék fel 1 perc alatt a keszegek. Szoktam még a kajába keverni szemes főtt kukoricát legyen ott még valami a kosár mellett. Ezzel minden egyéb etetés nélkül is éjszaka kellene jöjjön a ponty.
-
törölt tag
Aprómagos etetés nagy mennyiség fél diszperzites vödör leforrázott repce, nagyon kevés kukoricával . Aqua pisztrángos pellet rágyúrva az ólomra vagy kosárba. Csali 1 szem főtt kukorica de olyan keménységű amit keszeg nem tud leszedni, nehogy az üres horog mellett ülj. Ha ezen este 7-től éjfélig nem lesz pontykapás akkor valami komoly árulás van a hellyel.
Ha csak nagyobb pontyokra mennél akkor tigrismogyoró csalinak az egyiken hóemberben a másikon 1 szem kikönnyítve hungarocell belenyomva de ne lebegjen a horog . Az ólomra ha csónakkal húzod be nyomjál rá egy kétökölnyi nagyságú kukoricacsíra pellet gombócot amiben van néhány szem tigrismogyoró . Szép pontyokat fogtam már így de ez tökölősebb műfaj mert a kis telepített pontyok nem annyira szeretik a tigrismogyorót úgy vettem észre, ritkább rá a kapás de nagyobb méret.
-
-
galervin93
addikt
Felszíni jelek, esetleg radarral láttál halat?
Akad még opció, partmenti részek, ahol tudnak közlekedni a halak, vagy valami pici mélyedés, gödör, ahol csak 10-20 centivel, de nagyobb a víz, és esetleg kemény(ebb) az aljzat, hátha... De persze így is előfordulhat, hogy (most) nem szívesen tartózkodnak ott a halak.Én meg napok óta szerencsétlenkedek a videó szerkesztéssel, de végül sikerült emészthető formába varázsolni, így látványosabbak lettek 15-e és 17-e.
-
@mriya@
őstag
-
Arra vettem igen, bár keveset bojlizok. Nem régóta van meg, de kedvelem, és jó orsónak tartom. Brutál nagy, de finom cucc. Már második orsóm, amin gyors fék van. Szokni kell picit, de jó dolog. Mondjuk én már csak első fékes orsót használok. Könnyebb az átállás rá. Lassan ott tartok, hogy le kéne cserélni a többit is gyors fékesre. Kezdem kedvelni a kis tekerést, és be is van állítva a fék. Viszont van egy fura és más orsókon nem tapasztalt kialakítása, és ezzel együtt, működése. A felkapókar, nem ugrik vissza tekerésre. Vissza kell hajtani kézzel.
SRII Nézd meg a bototis. DAIWA D' CARP 2300 3,6m 3,00lb
-
törölt tag
Biztos nézted de : http://centrumzoo.hu/Daiwa-BLACK-WIDOW-5000A-BR-premium-nyeletofekes-or
50 eur és 33 k Ft. No komment. 33 k ft-ból kijött 2 botod és egy orsó. Persze ez a bazi magas áfa nálunk megnyomja az árakat, de a haszonkulcs se lehet kicsi. Vagy már lehet az 600 ft -os euróval számoltak.
-
törölt tag
Rögtön a horgászat kezdetén belekerülsz a horgászcikk kereskedelem útvesztőibe.
De ezekkel a cuccokkal vsz a pontyozás minden műfaját tudod művelni. Bojlizástól a feltolós úszózásig. Ilyen cuccaim lehettek volna mikor kezdek horgászni. Árban pedig kb annyi lesz a teljes 2bot +2 orsó mintha itthon csak a 2 botot vagy 2 orsót vetted volna. Viszont ahhoz még sokat kell horgásznod ki is tudd hozni a cuccokból ami benne van. Ahhoz még járni kell a vízpartokat egy darabig.
-
törölt tag
https://www.walterland.net/daiwa_ninja_x_carp_360_3lbs_59995
A bot amit Ausztriából 30 euróért rendeltél. Csak 15.000,-Ft a különbség.
Jártam már úgy rendeltem unicat botzsákot már nem tudom mennyiért de 15-20 között volt. Nem jött be nem tetszett igazán hosszú, hogy miért nem . De kb 1 évig tartott ez a folyamat.
Itthon akkor azt a botzsákot 50.000,-Ft környékén is árulták. Feltettem a jófogásra 25 -ért. 1 hét múlva nem volt nálam. De hülye voltam mert lehet 35 ért is megvették volna. De nem mindenre igaz ez mert van amikor itthon valami olyan akcióban van és nincs szállítási költség stb.
-
törölt tag
Azért etetőkosarat írtam mert vsz most tavasszal azzal jókat tudsz pontyozni , ezzel az egyszerű összeállítással amit írtam.
Nyárra jöhet a bojli , etetés , nagyhalazás. Most is mehet persze de vsz ne azzal kezdj mindjárt bojlival kapitális halakra pályázol.
Aztán bejön kérdésként mit tegyél a kosárba és mit a horogra na erről is egy kisregényt lehet írni mint a horogról és a zsinórról. Ha érdekel van egy -két tippem erre is ha jelzed .
-
törölt tag
Szükséges eszközök vsz:
gumigyöngy: https://www.xfish.hu/webshop/termek/211263?utm_lid=&utm_search_type=4&utm_search_text=delphin+the+end+gumi&utm_search_value=211263
etetőkosár: https://www.horgasz-zona.hu/termek/ZONA-Hanato-LIGHT-szuper-tavdobo-kosar-45gr ebből 55 és 65 grammost is. Nem olcsó de drága kosár viszont a legjobb vsz ami van dobálózni fenekező pontyozáshoz bojlis bottal.
forgó: https://www.xfish.hu/egerfish-hengeres-forgo-8-10db A lényeg a 8-as méret és karabiner nélküli, bármelyik márka nagyjából jó lehet vsz.
Felrakod az etetőt utána a gumigyöngyöt ez tompítja a kosár ütközését és felkötöd a forgót. Ennyi a cucc. Már csak a forgóba bele kell kötnöd a horogelőkét (minél rövidebbet pár centis legyen de semmiképp ne érjen a kosár fölé) Nem kell más gubancgátlás mert ha megtömöd a kosarad arra nem tud felcsavarodni.
Kell jó leszúró van is olyan "olcsón" 900 Ft környékén vettem csak az a baj nem tudom milyen márka és típus mert horgászboltban vettem és nincs ráírva talán semmi. De az olyan masszív harcsázni is szoktam használni. Méter körüli hossza van összecsukva pont be tudom lőni kézmagasságba nem kell lehajolgatni . Megkérdezem esetleg ha ott járok mi a pontos típus .
Kell merítőszák ebben én nem tudok segíteni mert én perlon hálót használok régi száknak a keretére igazítva.
Kell haltartó ebből is házilag kötött perlon gyűrűst használok. Ezek barbár eszköznek számítanak ma már.Botzsák https://carpstore.hu/Saber-Supra-12ft-3-rodholdall-bojlis-botzsak én ilyet használok nem egy extra dolog de eddig még megfelel. Ami gázos rajta egy irányban van cipzár rajta .
Botösszefogó pánt: https://www.xfish.hu/nevis-neopren-botpant-2-cs botokat összefogni ne verődjön a zsákban.
Kb ennyi cuccal elindulhatsz horgászni + zsinór és horog amire adtam tippet de arról még sokat lehet beszélni ha kell infó akkor jelezd és próbálok konkrét tippeket.
-
törölt tag
Szerintem megoldható ha jelzed nekik még hozzátennél a rendeléshez cuccokat. Amíg el nem postázzák. Nekem volt már ilyen igaz másik cégnél. Ott úgy ment jeleztem mailben még mást is hozzácsapnék, nyugtázták és abban maradtunk leadok még egy rendelést és utána írok egy mailt a rendelések számával a kettőt vonják össze.
Kérdés érdemes e ennyire megbonyolítani a dolgot. Azt is megteheted ezt hagyod így megjön ez a cucc és ráérsz még a kiegészítőket összeszedni. (szerintem teljesen jó lesz ez a cucc pecázni , mondom ezt úgy soha nem volt a kezemben daiwa ninja bojlis bot, viszont a D carp színvonalát elnézve nem lesz egy gagyi cucc az a ninja sem, tavat átdobod vele kb (ha megtanulsz majd dobni
Vszínű egy helyről mindent nem fogsz tudni egyébként sem összeszedni. Mondjuk én rod podot és swingert a végére hagynám amikor már horgásztál párszor. Sima ágason is elpihen addig a bot és egy karika kapásjelzővel is látod a kapást.
Ráérsz azokat majd apránként hozzátenni, ha pecázol és látod még mi kell. Inkább először vsz a zsinór , horog, etetőkosár, merítőszák, haltartószák . Majd írok én mit vennék aprócikkből.
-
törölt tag
https://www.nordfishing77.at/fox-torque-allround-mono-green-1000m-grossspule-9346
Ezt a zsinórt venném most nordfishingről fenekező pontyozáshoz bojlis botra. Nem sokkal olcsóbb mint nálunk de ha ezeken múlik átlépd az ajándék határt akkor nagyon megérheti onnan venni.
Pl : nézd meg ezt ha a 177 eurót átléped 2 bot 2 orsóval már lehet át is lépted választhatsz ajándékba https://www.nordfishing77.at/b12-gratis-ab-177-77-50stk-fox-arma-piont-hook-sssp-gr.6-13139
50 db fox armapoint 6-os horog, máris van a horgod ajándékba amivel nyomathatod a fenekező pontyozást nyílt terepen. Persze nem árt majd mindenféle más méret és típus is, de kezdéshez ennyi horoggal bőven jó vagy.
Ez egy jó horog is mellette .
Holnapig még tudsz módosítani a rendeléseden ha esetleg akarsz, ha megírod mit rendeltél megnézném mert pl most azt láttam van black widow 360-as 3 librás szintén 30-40 euró közötti összegért. Annak a súlya 60 grammal nehezebb és a black widow 5000-es orsó amit tegnap néztünk ehhez a bothoz találták ki tehát akkor gondolom kiegyensúlyozza. Akkor a D Carp ami könnyebb bot vagy 50 grammal szintén jó eséllyel kiegyensúlyozza akkor viszont mindenképp azt raknám rá.
Van egy rakás ilyen részletkérdés . Főleg ha most kezdesz a 0 -ról sok apróság van amire figyelni kell. Pl felmerül az is jó lenne ha lenne pótdob az orsókhoz . Nem biztos kelleni fog főleg eleinte de az is egy szempont lehet.
-
törölt tag
nincs mit, miket rendeltél végül? Ha Nordfishingről rendeltél akkor vsz onnan érdemes venni még aprócuccokat zsinórt , horgot, botzsákot, botösszefogó pántot , gumigyöngyöt , forgókapcsot ezeket már vettem onnan és olcsóbb árak vannak mint itthon. Kínából én még soha nem rendeltem nem csak horgászcuccot semmit se. Szóval abban nem tudok tippet adni ott mit érdemes venni.
-
törölt tag
Elvileg a ninja jobb kategória. D carp a legolcsóbb daiwa bojlis talán. Viszont valamit ott vsz nagyon eltaláltak mert kiváló vele fárasztani és dobni is miközben egy filléres bot.
Nem tudom , hogy a ninja milyen nem használtam még soha. Ha a használati érték folyamatosan emelkedik akkor nem tudom a csúcskategória milyen lehet ha a legalja olyan mint a D carp. Nekem tetszett és akkor lepődtem meg mikor az árát megnéztem.
Ezen az áron ez a shimano se rossz, módosítom a véleményem. Ami kérdés bejön e neked a dupla hajtókaros megoldás. Nem szeretem én de van aki odavan érte. Van előnye mert bárhol nyúlsz hozzá rögtön hajtókarral találkozol.
Csak én nem ezt szoktam meg nekem ez annyira nem jön be. Azért mondtam nem ajánlom mert ez azért shimanoban nem egy extra minőség. De ha az árat is mellétesszük 50 euró környékén nem rossz választás az sem és 550 grammos súllyal passzolni fog a bothoz súlyban.
-
törölt tag
Annyiban könnyebb, hogy rögtön pontos a fékerő. Ha egy kis rutinod lesz a pecában és megismered az orsót akkor gyorsfékkel is rögtön elég pontosan be tudod lőni . Mit tudom én fél fordulat a fékcsillagon és kb jó a fék .
Ezek közül fox eost egyáltalán nem ismerem, ezt a shimanót nem ajánlanám, a black widow pedig méretben nem ideális bojlishoz. 360-as bothoz olyan 500 gramm körüli orsó legalább kellene vsz mert különben fejnehéz lesz, és pici ez a black widow zsinórkapacitásban is. Inkább ez a black widow https://www.nordfishing77.at/daiwa-black-widow-br-5000a-4389
De súlyban a fox eos passzolna legjobban ehhez a daiwa d carp bothoz vsz. 550 gramm körül az pont jól kiegyensúlyozná , black widow 5000 a 478 grammal talán picit könnyű még mindig de határeset lehet éppen elég lesz rá. Nem tudom milyen lehet ez a fox orsó de 50 euró jutányos árnak tűnik .
-
törölt tag
A crosscast 5000 qd gyorsfékes , nem nyeletős. Ez annyiban más nem a hajtókart tekered bevágás előtt hanem ráfogsz a dobra bevágásnál és a fékcsillagot beállítod , ami rövid utas nem kell sokat tekerni. Nehéz megjósolni neked ez bejön e vagy inkább a hajtókart tekered bevágás előtt egy nyeletőféknél.
Ninját nem ismerem bojlisban nem volt a kezemben. A D carpot azért merem ajánlani mert volt alkalmam kipróbálni egy nagyon eltalált bot vsz pontyozáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest