Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81001) horcsog válasza saen (#80981) üzenetére


horcsog
tag

Ezt a telepítés után azonnal hazaviszem a halat sztorit soha nem értettem. A legrosszabb ízű hal ami a vízben van a frissen telepített ponty , még egy busa is minőségibb lehet. De végül is a halboltokban is megveszik drága pénzen a halastavi pontyot 1 forintot nem adnék érte , max csalihalnak felhasználni arra kiváló lehetne , de megenni és ezért egymást taposni a vízparton mert telepítettek. :)

Sasa311: 80-as évekbeli cuccal és módszerekkel ha azt valaki tudja használni hasonlóan fog mint aki a legmodernebb cuccokat és módszereket használja és tud horgászni. Kivétel talán a versenypeca , bár ha egy 80-as évekbeli világbajnok az akkori cuccával beállna mai versenyzők közé akármi is lehetne.

[ Szerkesztve ]

(#81002) horcsog válasza sasa311 (#80998) üzenetére


horcsog
tag

A hal nem tudja 1980 van vagy 2022. Ugyanúgy viselkedik , ugyanaz a szokása , ott szeret lenni ahol 1980-ban stb. :) Vannak ezek az erősen reklámos horgászvideók , csak ezzel csak azzal lehet fogni és a hal már megkívánja a minőséget, mert már nem 1950 -ben járunk. Nagyon nagy kamu, legalábbis olyan szempontból, hogy ez mindenképpen kell a halfogáshoz (ami a legtöbb ilyen filmben egyenlő a pontyfogással)

Ilyen vizeken ahol ezeket forgatják odamenne a tárolóorsójával , nádbotjával , és az 1920-as évekbeli csalijával és etetőanyagával nem hiszem , hogy unatkozna mert nincs kapás. Persze ebből nem lehet pénzt csinálni ha bemutatja ezek milyen fogós dolgok ma is. Aki pancser annak meg mindegy , hogy 1920 -as évekbeli a cucca és a módszere , vagy 2022-es.

[ Szerkesztve ]

(#81003) BlackmMmDog válasza horcsog (#81001) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Tudáson sok múlik az biztos, de a modern dolgokkal könnyen tud felzárkózni. Elmondják hová és mit dobjon be, könnyen rá ver a rutinos horgászra hiba van több évtizedes tapasztalata.

(#81004) horcsog válasza BlackmMmDog (#81003) üzenetére


horcsog
tag

Egy nádbot benne 2 szög orsónak (nem is kell tárolóorsó) arra rátekerve vastag monofil zsinór és egy feltolós vagy inkább durva cucc miatt felfektetős úszós cucc és etetőanyagnak kukorica. Ezzel halastóban az autó csomagtartójában még elfér a ponty vagy nem ez a mértékegység lehet ma is. Ha valaki ezt a megfelelő időben , helyen használja. Mondjuk kiülnél éjszakára egy ilyen pontyos halastóra ezzel a módszerrel és még világítópatront se használnál hanem mint az ősök lámpával világítanád az úszód , nem reflektorral és minél kevesebb fény a vízre . Reggelig mondjuk nyáron szerintem izomlázad lenne a sok haltól. :) Nem azt akarom mondani ez a legeredményesebb módszer ma a világon , de annak aki tudja ezt használni egy mázsa pontyra szerintem elég lenne egy halastóban ma is. :)

Persze ha profi minden és azt tudja is használni nagyobb mozgástér lesz, de azért 1980-ban már igen minőségi etetőanyagok is léteztek. Ha nem is volt több ezer féle a boltban, amit ma is megeszik a ponty, pl x21 talán 60-as években nyertek vele vb-t a franciák. Nem hinném ma kudarcot vallana akár egy versenyen se . De a jó öreg kukoricadara se hiszem , hogy a Tisza tavon ne hozná a pontyot 2022-ben is. :) Megfelelően elkészítve és felhasználva.

[ Szerkesztve ]

(#81005) pekoka válasza horcsog (#81004) üzenetére


pekoka
tag

Erre azt tudom mondani, hogy faterom régen horgaszott. Nem egy Dunán, csak egy Zagyván, meg néha a Tiszán, de fogott.
Az ő borzasztó egyszerű technikájával fogtam meg életem első két amurjat, mikor kollégámmal voltam horgászni. El sem hitte kollégám, hogy 2 amurt is fogtam, mert egyszerre volt a két boton kapás, meg ő évtizedek óta horgaszik, én meg akkor váltottam ki az engedélyt ( újból kb 12-14 év után)és nem a ponty érdekelt, hanem kimondottan az amur. Édesapám ebben segített.
Állatok miatt volt/van itthon táp. Galambok, tyúkok, disznók. Ő tudta mit kell, hogyan összerakni. Kb. 6-8 órát vártam, de egy életre szóló élmény volt. Jöttek előtte dévérek, annak is örültem nagyon, mert hal, de az amur volt az igazi ( nem voltak szerintem 5 kilonal sem nagyobbak [lehet], de nem ez volt a lényeg).

Ezzel azt akarom mondani, amit Te is. Faterom 30-35 éve nem horgászik, mégis az ő technikájával lettem sikeres. Nekem van egy gyerekként kapott eurostar 3 méteres botom, meg egy 3,60 Navity (ezt már én vettem). Nem egy verseny felszerelés, szóval nagyon messzire sem dobhattam ezekkel. :DDD galervin "kollégával" vagyok egy idős, mellékinfó.
Mondjuk, nekem abszolút kikapcsolódás a horgászat. Tavasszal, nyáron, ősszel jó időben. Egyedül, maximum egy ismerőssel. Ha nem fogok semmit sem, akkor is csend, nyugalom. Nekem megéri. :)

O->-<

(#81006) horcsog válasza BlackmMmDog (#81003) üzenetére


horcsog
tag

Csak azért írtam sasa311-nek , mert szerintem valami más baj is lehet a 80-as évekbeli módszer, felszerelés mellett ha valaki a Tisza tavon nem fog halat. Ott valami komoly probléma lehet a felszerelésen módszeren túl is. Mert ezzel a cuccal amit írtam orsó nélkül a csónakot megtöltöd kora tavasszal már ponttyal ha tudod hol kell rá horgászni és hogyan. Persze ha nem tudod akkor mehetsz a legújabb feederbottal és gumikukoricával vagy ananászos akármivel is sok hallal nem fogsz találkozni. :) Nekem kb ez a véleményem a témáról.

[ Szerkesztve ]

(#81007) horcsog válasza pekoka (#81005) üzenetére


horcsog
tag

Persze, hogy működik , miért ne működne, az amur nem nézi a legújabb horgásztrendekről szóló reklámokat, hogy neki mit kellene megenni. :) Nem látja azt sem retro a bot, orsó, vagy a legújabb . Sokszor az egyszerű a legjobb. Ár/érték arányról nem is beszélve. A tömeget én se csípem pecánál (se) .

[ Szerkesztve ]

(#81008) horcsog válasza pekoka (#81005) üzenetére


horcsog
tag

A lényeg nem változik. Engem mostanában a harcsa érdekel legjobban. Elolvassa valaki Soltész Kálmán harcsás könyvét ami kb 90-es évekbeli kiadás, de 80-as évekbeli horgászatok alapján írta. Kb benne lesz az amit a harcsáról, meg a harcsázásról ma is tudni kell. Azóta vannak újabb felszerelések módszerek, de amit ott leír valaki úgy nekiáll pecázni az 2023-ban is fog harcsákat akár a retro üvegbotjával is, nem az lesz a kulcs. Nem kell bóját lerakni és szakítózsinórral horgászni mindenképp a harcsafogáshoz . Kuttyogatás is érdekli még hiába a honfoglaló magyarok is kb használták már. :) Ez ilyen .

[ Szerkesztve ]

(#81009) pekoka válasza horcsog (#81007) üzenetére


pekoka
tag

Igy van. Egyetértek. :R :K

Ezzel kapcsolatban annyi jut még eszembe, hogy anno "folyamatosan" kaptam a horgász újságot. Abban kapitális pontyok igy-ugy.
Végül, csak amur "b.zi" lettem. :DDD aminek persze utána is olvastam, főleg az internet jöttével. Aztán apukám tudásával ötvözve. Lényeg a lényeg: maximálisan egyet értek Veled. :R ( célhaltól függetlenül. )

[ Szerkesztve ]

O->-<

(#81010) horcsog válasza pekoka (#81009) üzenetére


horcsog
tag

Mikor én kezdtem a Magyar Horgász volt mint újság és a régi horgászkönyvek, internet még nem volt. Gyerekként az összes fellelhető régi könyvet, és Mahor tizenévekre visszamenő évadait elolvastam, nagybátyjámtól elkérve . Aztán már nekem is járt a Mahor kb 15 évig és az összes horgászkönyvet megvettem ami megjelent. Közben persze horgásztam is néha. :) Aztán kb úgy 2006-7-8 környékén lemondtam a Mahor rendelést és azóta horgászkönyvet is nagyon keveset vettem. Ennek az oka az volt, hogy kezdett tele lenni még a Mahor is reklámmal , a cikkek is nem csak a töltelék + a könyvek és a cikkek is a már ismert összefüggéseket írták le kiegészítve valami hiper szuper csali , vagy bot vagy akármilyen termék reklámmal . Lényegesen gyengébb írásokban mint korábban.

Bokor Károly pl nagy kedvenc íróm volt könyvben is újságban is, aztán már nem nagyon tudott lényegi újat írni, és az írásai kezdtek átmenni termékismertetőbe. Ennek az is oka lehetett , hogy már a lényeget leírta a süllős és egyéb könyveiben és az első 10-15 évben a mahorban. Ahhoz képest már nehéz volt újat mondani . Az írások színvonala is nagyon visszaesett vsz az újságban. Könyvekben dettó. Lehet, hogy kellene most vegyek egy mahort mi a helyzet manapság, hátha kellemes meglepetés érne. :)

[ Szerkesztve ]

(#81011) horcsog válasza pekoka (#81009) üzenetére


horcsog
tag

Vagy ott volt pl Hunyadi Attila aki nagyon beleélő ragadozós cikkeket írt. Ami egy idő után már ismétlődni kezdett mikor 100. alkalommal lement a dunai kövezésekre és mártogatva , pergetve , csónakból aprította a süllőt, harcsát , csukát, balint stb és a Balatonon éjszaka a süllőket akkor már sokszor a régi cikkeiből jöttek elő sztorik. Nyilván egy idő után ezek a dolgok már ismétlődnek egy egy pecán. Valaki elolvassa ez a könyvét [link] akkor nagyjából tudja mit akart ez az ember elmondani a horgászatról. :) A többi csak töltelék millió cikkben és részben ismétlése ennek, vagy más módon megírása .

Persze valamiből meg kellett élni és kellett valamit írni annak is aki akkor vett a kezébe először Mahort. De már nehéz volt korszakalkotó újdonságokkal előállni.

Vagy egy ma kezdő süllős elolvassa ezt a Bokor könyvet és még néhány másik könyvét [link] akkor ha megy lemegy a tópartra vagy folyópartra 2022 telén ugyanígy viselkedik ma is a süllő. Aztán lehet ezt cifrázni de a lényeget már felfedezték és meg is írták egy ideje a süllők nem változtak azóta se továbbra se az iszapban dagonyáznak stb. :)

[ Szerkesztve ]

(#81012) pekoka válasza horcsog (#81010) üzenetére


pekoka
tag

Igen-igen, én is azokat olvastam. 2005 környéke. Rengeteg volt itthon, tán lehet megvan még valahol. Azokat olvastam, plusz édesapámnak volt valami régi horgász könyve. Nem tudom, hogy ki volt a szerző, de minden hal szerepelt benne. Hogyan, mivel, mikor, hol lehet fogni. Nem volt vékony könyv, arra emlékszem.

Nyilván, köztünk van pár év különbség, de mindig szerettem az idősebbeket, tapasztaltabbakat hallgatni. Olvastam az újságokat, azt a könyvet is, plusz mentem horgászni a helyi kis tóra, leginkább nulla fogott hallal. :) de, ha fogtam valamit, akkor kárászt, keszeget. Azt régen aránylag sokat fogtam. Mindegy volt, mert örültem neki. A mai napig. :K

Sajnos, manapság külföldön vagyok leginkább, igy csak olvasni szoktam a topicot, de sokat tanulok így is Tőletek, amit talán egyszer tudok hasznosítani is. :R

O->-<

(#81013) horcsog válasza pekoka (#81012) üzenetére


horcsog
tag

Az is igaz mindig lehet tanulni valamit , újítások , új módszerek stb stb. Csak hasznosítható tippet kap valaki egy mostani írásból az egész újságban már megérte elolvasni, vagy csak kikapcsolódásnak is. Engem fáraszt a sok töltelékből reklámból kamu hülyeségekből és ismert dologból kiszűrni azt az 1 mondatot ami esetleg érdekelt volna. Horgászfilmeket neten meg szoktam nézni csak úgy a hangulat miatt is, némelyik nagyon jó főleg vadvízi pecák le tudnak kötni. Viszont ha valaki teljesen elzárta magát minden infótól ami a horgászatban történt 40 éve de akkor tudott halat fogni és most előveszi az akkori eszközeit és csalijait , és módszereit ma is tud halat fogni, ez 100% vsz. :) Ha akkor konyított valamit a halfogáshoz, annyira nem történtek korszaklkotó felismerések a pecában az elmúlt évtizedekben vsz.

[ Szerkesztve ]

(#81014) saen válasza horcsog (#81013) üzenetére


saen
veterán

Régi módszerek is működnek, de régen sokkal több volt a titkolózás, mint ma. Az átlag horgász régen sem volt ügyes és ha tőlük tanultál akkor elég kicsi volt az esély rá, hogy megtanultál rendesen horgászni. Nekem gyerekként nem volt sok sikerélményem pontyozásban, mert ugyan megtanítottak horgot kötni meg ilyeneket, de nagyon sok lényeges infot nem mondtak el, lehet ők se tudták akiktől "tanultam". Annyit meg nem tudtam járni, hogy magamtól kikisérletezzek dolgokat, meg anyagi lehetőségek is nagyon korlátozottak voltak.

Érdekes volt, hogy rablózni meg könyvből tanultam, 100x jobban ment. Ponty/keszeg téren nagyon sokan lefogtak, süllőzésben meg én voltam a király a horgászismerős körben. Nagyon jó irodalma volt anno az egésznek, Hunyadi Attila, Bokor Károly, stb. Lehet ők ma már nem tudnak semmi újat letenni az asztalra, mert elmondtak mindent, de nekem gyerekként hatalmas segítség volt amit leírtak. Kár, hogy békéshalas pecához nem találtam hasonlót régen.
Az meg külön jó volt amikor pár éve egy pergetőversenyre amin részt vettem én is, meghívták a Bokor Károlyt is, két nap csónakból, neki is ismeretlen vizen és jó volt hallgatni utána a fejtegetéseit, hogy mit gondolt a tóról, hogyan és hol kellene rablózni.

De visszatérve a lényegre, ma meg ott van olyan irodalom, mint a Kordának a vízalatti filmjei. Én anno leültem amikor kijött, végignéztem őket, sok-sok óra, nem is mindig izgalmas, de baromira tanulságos. Egyszerűen bemutatja, hogy mi történik a víz alatt és hogy látod azt a partról. Az, hogy bejött a pénz is a horgászatba, ez azért elég sok embernek megkönnyítette az egészet. Igen, változott az irodalom, mostmár reklámokból kell kiválogatni a tudást, de sokkal-sokkal több minden elérhető az átlag embernek is, mint régen. Ennek persze az a hátulütője, hogy el kell tudni választani a reklámot a lényegtől, mert ma már mindenki eladni akar.

(#81015) Spartacushu


Spartacushu
csendes tag

Sziasztok!!

Gondolkodtam hogy tavasszal kezdem a pecát, miután kifürdettem az iszapot ilyen terveznék keverni a magok és bojli mellé. Vegyesen Classic és Uni pelletek. Mivel nagy pontyok lennének majd a célhalak ezért gondolkdotam a 6-os és 8-as méretben illetve az áruk se rossz. Valaki használta őket? Oldodásról mi a vélemény?

https://www.xfish.hu/webshop/termek/318243
https://www.xfish.hu/webshop/termek/318248

[ Szerkesztve ]

(#81016) andrew911 válasza Spartacushu (#81015) üzenetére


andrew911
tag

Van itt, aki vett belőle vagy harminc kilót.

(#81017) Steady74 válasza Spartacushu (#81015) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Az Aqua pelletek nagyon jók, halneveldékben is ezekkel etetik a halakat, halastavakban és horgásztavakban egyaránt. a 2mm-es verzió szinte minden methodos ismeri. Nem nyúlsz mellé vele.

(#81018) sasa311 válasza horcsog (#81002) üzenetére


sasa311
veterán

Igen - de nem értek vele egyet.
Egyszerűen azért, mert 8-10en horgászunk egymás mellett. Én 0.5 oz spiccel, method feeder, 14-es horog 6/8as wafter 5-10 perces ütem. És jön a hal egész nap.
A többiek meg dióverő, karika kapásjelző, 4-es kampó, 35-ös monofil, bordás kosárba legolcsóbb Dovit és csali 1 szem kukorica. Azt is jó, ha 2 óránként frissíti. És neki nem jön a hal.

Nem merem kimondani, hogy az etetés hiánya a baj, mivel egymás melett ülünk és ott van előttünk a hal. Azt sem, hogy a by döme izzadó fluo wafters annyival jobb lenne a kukoricánál vagy a Sziszi féle kukoricás csali az olcsó Dovitnál. De ezek összessége nekem 10x kapást jelent.

És ha már kapás, egész évben volt kb. 3 db olyan istenes húzós kapásom - minden más beleértve a nagy pontyokat is egy apró pöccintés. Egy olyan, amit már egy dióverő feederen sem lehet látni, nem beszélve a hajókötélen lógó karikáról. Óvatos nagyon hal nappal, egyszerűen nem önakad. Akkor pedig normális cucc nélkül nem érzékeled a kapást.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#81019) diablo1984 válasza andrew911 (#81016) üzenetére


diablo1984
veterán

én csak 20at igaz a 4mm-esből(mert a 2mm-es már kikopott). Ha lenne megint 2mm-es vennék abból is 20kg-ot! :B

(#81020) golyós válasza sasa311 (#81018) üzenetére


golyós
őstag

Ez minden tavon így van.
Feederrel szedem a halakat, a karikás kapásjelzős, dióverős meg nullázik.
Átjön kér az etetőanyagból, adok neki, de megkérdezem, hogyan horgászik, szerelék stb.
Jaa, hát azzal nem fog annyira menni, finomítani kéne a szereléken, váltani egy feeder botra, próbálja ki, élvezni fogja..
Ő így horgászik 40 éve, nem variál.
Akkor sok sikert.
Ilyenkor van az, hogy kifelé találkozunk a halőrháznál ahol éppen panaszkodnak, hogy nincs ebben a vízben hal, kéne telepiteni.
Igaza van Lajos bácsi ;]
A múltkor 2 haverral voltam, mindkettő ua a kaja, bojli csak a bot más.
Az egyik szedte szépen, a másik 1 db a nap alatt.Ő 30-40 méterre dobált , aki meg húzta az 70-80m.
Mondtam neki, hogy Feco beljebb kéne dobni.
Ha bent van hal akkor itt is.
Oké. Látjuk.
Tehát nem mindenki nyitott a fejlődésre, újításra, tanácsra és ezzel nem tudsz mit kezdeni.

[ Szerkesztve ]

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#81021) saen válasza golyós (#81020) üzenetére


saen
veterán

De ez nem feltétlen a régi módszerek hibája. Ő régen sem volt ügyes horgász... Ilyenek mindig is voltak/vannak/lesznek.

(#81022) sasa311 válasza saen (#81021) üzenetére


sasa311
veterán

Nem, nyilván komplex dolog ez.
De poroszlón pl egybehangzó vélemény, hogy pontyozni minimum 4es horog kell, mert a "kis horog nem akad jól" meg "egy 4 kilós ponty szájába egy tojás befér, minek oda kis horog"... Oszt a hal meg nem gyün...

Ugyan így ha finoman eszik a hal akkor azt bizony csak finom cuccon lehet látni. Persze amikor megakad és mindent visz mint a piros hetes akkor tökmindegy.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#81023) Sub-S válasza golyós (#81020) üzenetére


Sub-S
senior tag

A botnak mennyi köze van hozzá hogy felveszi-e a hal a csalit vagy sem? ;]

(#81024) horcsog válasza saen (#81014) üzenetére


horcsog
tag

Bokor nagyon komoly spíler még a békéshalazásban is, de rablóban azon belül is süllőben főleg. Azért is mondom ha valaki elolvassa a könyveit a témában és mellette még régi mahor írásaiba belenéz (ez részben fedi a könyveit is mert sok részlet megjelent az újságban is) az vsz elméletben amit a süllőzésről tudni kell azt tudja. Már nem nagyon van mit ragozni rajta. Lefordítani mindazt gyakorlatba az már nehezebb műfaj. :) De ettől még az elmélet ugyanaz most is és amíg süllő van a vizekben.

Lehet persze mindig valamit csiszolni , hogy nem mezei gumihalas cucc hanem cseburaska vagy mit tudom én mi. De ez már az egész műfajból egy apró kis részletnek a finomítása. Ha a süllős pályán vagy harcsázó kanállal is harcsázó cuccal is lesz süllő kapásod nem annyi nyilván mint süllőző cuccal. Ha tudod mit csinálsz és miért, és hol stb. :) Ez minden halra igaz vsz az alapelvek nem változnak, és azt már a 80-as években is ismerték, aki ismerte persze, nem csak vakon valamit horgászat címszó alatt csinált a vízparton. :)

[ Szerkesztve ]

(#81025) horcsog válasza sasa311 (#81018) üzenetére


horcsog
tag

A ponty se annyira egyszerű hal, hogy mindig mindent felzabál. De nekem az a tapasztalatom messze nem olyan érzékeny a cucc finomságára mint pl a keszegfélék , bár keszeget is lehet durva cuccal fogni ha muszáj .

Cucc finomságra csak egy példa mielőtt abbahagytam idén a harcsapecát már bőven november volt november 10 környéke , úszós cucc , 76-os monofil zsinór 10/0-ás horog tenyeres bodorka csali , 130 grammos úszó, dobva olyan 15-20 méterre azért az csobban egy rendeset (de még ezzel is lehet úgy dobni a cucchoz képest kicsit csobbanjon ami még nem riasztja hanem esetleg felfigyel rá) , olyan 5-6-os víz. 15 perc és elvitte a harcsa. Oké nem ponty de azért pontyot kicsit egyszerűbb megtalálni és megfogni a legtöbb vízben ma mint harcsát. Telepítés miatt . Olyat kínálsz neki amit szeret, és ott ahol van ha durva is a cucc nem fogja kikerülni a ponty. Mondjuk 35-ös zsinórt és a 4-es horgot nem fogja kikerülni ha amúgy minden klappol. Elrontani lehet csak azzal is mi kerül a horogra, mert a kukorica nagyon tág fogalom, és nagyon nem mindegy milyen vízhőfoknál melyik pl. Aztán hogyan van felszerelve az a durva cucc, mi az előkehossz, hogyan bekeverve az a dovit kaja, milyen távra van bedobva stb. Főleg egy olyan helyen ahol kicsi a halsűrűség mondjuk a Tisza tó se egy kis halastó csurig ponttyal ott valami nem stimmel akkor üldögélhet ott egy darabig. De ez vsz nem a 80-as évekbeli módszer miatt történik vele.

[ Szerkesztve ]

(#81026) horcsog válasza sasa311 (#81018) üzenetére


horcsog
tag

Azt hiszem pont te mesélted a döglött kagylót több darabot harcsázón felvette a ponty és átütötte a fejét a soknullás a horog.
Kellett neki az ami a horgon volt és pont nem foglakozott vele, hogy hányas a zsinór és a horog akkorra mint egy henteskampó. :) Képzeld el ha egy pontyos helyen te nem sok nullás horgon hanem csak négyes horgon 35-ös zsinórral kínálod neki fel a kagylóból egy kisebb darabot . Kockákat szoktak vágni belőle régebben a keményebb részéből békéshalra, csak minden csipkedi a ponty elől megeszik az a hátránya.

[ Szerkesztve ]

(#81027) sasa311 válasza horcsog (#81026) üzenetére


sasa311
veterán

Igen, az az extrém példa :)

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#81028) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Figyelnek ám benneteket! ;]

(#81029) jansky1


jansky1
senior tag

Tegnap voltunk Blackmmmdoggal pecázni. Az idő nagyon szép volt, nap felében kabát sem kellett, mi örültünk ennek, a halakat viszont nem nagyon hatotta meg a dolog, ketten 4 pontyot (1,5 kg-2,3 kg között) meg 8 keszeget fogtunk összesen. Egy mmx-es etetőanyagra csábult el, 3 aqua pelletre (uni, classic fele-fele). Csaliból fűszeres vált be. Method kosár bizonyult a tegnapi nap eredményesebbnek. A keszegek mókásak voltak, sokkal jobb kapást csináltak, mint a pontyok, tekerték a spiccet rendesen :) .
Jövő héten is tervezünk menni, ha valaki csatlakozna. Én akkorra már rablózást tervezek.

(#81030) iceQ! válasza jansky1 (#81029) üzenetére


iceQ!
addikt

Jövő héten kedden szabin vagyok, egész napos pergetést terveztem be a Kiskunsági főcsatornára. Esetleg ez érdekes lehet neked / nektek? :))

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#81031) jansky1 válasza iceQ! (#81030) üzenetére


jansky1
senior tag

Keddet irányoztuk elő, de szerintem marad a Benkó. Kunságinál járhatatlanok az utak, úgy tudom. Gyere ide pergetni, elég nagy vízrendszer, ad egész napra elfoglaltságot.

(#81032) iceQ! válasza jansky1 (#81031) üzenetére


iceQ!
addikt

Lehet rablót elhozni, ha kifogom?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#81033) jansky1 válasza iceQ! (#81032) üzenetére


jansky1
senior tag

Igen, 3000 forint a 2 botos napijegy, 2 hal. 1900 forint az egy botos, 1 hal elvitelére jogosít. Pergetőknek is kötelező a matrac, digit mérleg, fertőtlenítő, mérőszalag (merítő is talán). Süllő, balin, csuka 50cm fölött vihető el, max 3 kg-ig. Csatorna részen nem lehet horgászni. Vannak igen akadós részek, de azt majd elmondjuk, ha aktuálissá válik a dolog. :D Blackmmmdog majd kiegészít, ha vmi lényegest kihagytam volna.

(#81034) iceQ! válasza jansky1 (#81033) üzenetére


iceQ!
addikt

3-as horog akkor engedélyezett, ugye? Mettől meddig lehet lenni a tavon?
Illetve, parti pergetés megy ott? Szoktak fogni? Karira szeretnék 1-2 csukát vagy süllőt. :))

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#81035) jansky1 válasza iceQ! (#81034) üzenetére


jansky1
senior tag

Csak parti pergetés van, 1-2 meghirdetett alkalmat eltekintve. 7-17-ig tart nyitva decemberben. Hármashorog mehet, ha nem ólomba van öntve :DDD
Nem a halfogással lehet probléma, nem gyakorlott pergetőként szoktam fogni én is, hanem a megfelelő méret megfogásával (50 cm fölött, max 3 kgig hozható el a ragadozó hal).

(#81036) iceQ! válasza jansky1 (#81035) üzenetére


iceQ!
addikt

Gondolom akkor kis 20-30 centis halakat fogtál, az volt a gond. Ti mit fogtok csinálni? Egy helyben ülős peca lesz vagy pergető?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#81037) jansky1 válasza iceQ! (#81036) üzenetére


jansky1
senior tag

Francot, 40 cmes süllőt, csukát dobálok vissza.
Szerintem én két bottal, halszelettel vastag FC előke, egy fenéken, egy vízközt rablózok, ha meg hideg lesz, egy bottal pergetek a környéken 😁

Blackmmmdog azt mondta még tegnap, hogy egy bot ponty, egy bot rabló.

[ Szerkesztve ]

(#81038) iceQ! válasza jansky1 (#81037) üzenetére


iceQ!
addikt

Lehet nem lenne hülyeség 1 ponty 1 pergető... :D Na meglátom még mi lesz :))

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#81039) BlackmMmDog válasza iceQ! (#81036) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Süllő van jobban csuka elvétve itt a ponty az úr. Egyszer jött pergetve 51 centis (1780g) ,de 47--48 centis süllők jönnek. Gyakorlott szatyrosok már helyben dolgozzák fel az 50 alattiakat is.

(#81040) iceQ! válasza BlackmMmDog (#81039) üzenetére


iceQ!
addikt

Abból 2 db elég is lenne nekem. Mire jön? Hal szelet? Vagy pergetve?

[ Szerkesztve ]

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#81041) BlackmMmDog válasza iceQ! (#81040) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Pergetve ,de aki visz el süllőt 90 % halszeletre jön. Idén ez lesz a második ragadozó horgászatom.

(#81042) iceQ! válasza BlackmMmDog (#81041) üzenetére


iceQ!
addikt

Köszi. Akkor melyik nap lesz az amikor mentek? Lehet én is megyek. Illetve 330-as feeder bot jó lesz süllőzni? :DDD Illetve te milyen szerelékkel nyomod fenekezőn a süllőzést?

[ Szerkesztve ]

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#81043) BlackmMmDog válasza iceQ! (#81042) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

kedden. 80g környéki dobósúlyú bottal már süllőzni, én valami régi teleszkópos botot viszek mert nincs kedvem a feedereket átszerelni. Gubancgátlóba egy 20-40g ólmot akasztók majd. 30 centis fonottelőkére kerül a süllőző horog . kb így fog kinézni:

(#81044) iceQ! válasza BlackmMmDog (#81043) üzenetére


iceQ!
addikt

Köszi. Kishalat lehet még ilyenkor fogni? Vagy honnan szerzed be?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#81045) BlackmMmDog válasza iceQ! (#81044) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

megfogjuk ha tudjuk, ha nem jansky1-nél van lefagyasztva :)

jansky1 egész halal, én filével akarok horgászni

[ Szerkesztve ]

(#81046) iceQ! válasza BlackmMmDog (#81045) üzenetére


iceQ!
addikt

Csúcs. Én is lehet kunyiznék egy-két kis halat, ha nem gáz :D

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#81047) lumpy92 válasza lumpy92 (#80942) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Megjött a bot. Hát ez nagyon komoly:DD Nemhogy a 7 méteres spiccbotomnál karcsúbb, de még az 5ösnél is (jó az nem karbon).
Majd ha egymás mellé tudom tenni őket, csinálok képet is. Ami furcsa, hogy milyen durva a felülete. Rendesen duruzsol mikor tolom össze.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#81048) BlackmMmDog válasza iceQ! (#81046) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

(#81049) iceQ! válasza BlackmMmDog (#81048) üzenetére


iceQ!
addikt

Akkor kedden hánykor és hol találkozzunk?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#81050) jansky1 válasza iceQ! (#81046) üzenetére


jansky1
senior tag

Persze, lehet, lesz elég idő közösen feltölteni napközben a fagyasztani való készletet 😁.
Kedd, 7.00, bejárat. Más jön esetleg? Próbálok akkor helyeket lefoglalni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.