Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52001) jpeetr válasza jpeetr (#51978) üzenetére


jpeetr
aktív tag

bár választ nem kaptam, de e kettő közt gondolkodom
midnenképp nyeletőfékest szeretnék

Daiwa BLACK WIDOW 5000A BR
Fox EOS 5000

Illetve esetleg ilyesmi árban van e ami kifejezetten ajánlott?

(#52002) Sub-S


Sub-S
senior tag

Nincs esetleg olyan hely valahol ahol lehet venni zsinórt méterre is?
Szívesen kipróbálnék egy Daiwa morethan vagy evot előkének de nincs semmi szükségem több száz méterre. :)

(#52003) tepenzed


tepenzed
őstag

Sziasztok!

Van nekem egy két méteres 8-32 g pergető botom: [link]

Fonott 0.13 fonott zsinór (suf 832) + fc előke

A problémám az, hogy nem tudok vele elég nagyon dobni, hiába teszek fel akár 20 grammos wobit.
Pl a Pilismaróti öbölnél látom,hogy a hajóroncsok közelében folyamatosan rabolnak a halak, de 20 méterre kell ugyebár állni a hajóktól és a partról nem tudok eléggé messzire dobni a hajók mellé.
Ilyenkor egy 30 g-os dropshot ólom jó lehet, érdemes vele próbálkozni? Vagy ahhoz más bot is kellene? Ti hogy alkalmazzátok?

[ Szerkesztve ]

(#52004) FireFox1996 válasza tepenzed (#52003) üzenetére


FireFox1996
őstag
LOGOUT blog

A wobbler tud befolyásolni, hogy nem tudsz megfelelően dobni. Tedd fel egy 20gr ólomot, és próbálni meg dobni, ha tudsz jól célozni vele, akkor nagy esély, hogy wobbler a lúdas. De ha nem megy, akkor te lehetsz a hibás, hogy nem tudsz dobni a szettel. Egy 5-25gr Cormoran botot használom 20gr cseppólom + 6-8 gr dropshot gumi hallal + 14es fonott + 40-es orsóval, így erőlködés nélkül szélcsendben tudok 35m-re dobni.

<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>

(#52005) Steady74


Steady74
Topikgazda

Pityunak: A mai naptól nálunk is kapható a méltán híres Preston cég legújabb előkezsinórja az ACCU POWER! Ezek monofil zsinórok a kor csúcstechnológiáját felhasználva készültek, ezáltal nem csak erősek, de méretpontosak is! by Jozef Papp

(#52006) horcsog válasza dik (#51961) üzenetére


horcsog
tag

Nincs mit. Bőség zavara amiből választani lehet. Egy bizonyos határig gondolom bármelyik jó lehet. Mennyire minőség azt csak az idő és a próba fogja eldönteni. 20 év múlva is még pergetsz vele évi 50 alkalommal. Mellette még sok és nagy halakat is fogsz vele akkor egész jó választás volt. :)

A gond azzal van vsz horgászcikkeknél is bejött az a trend ne örökös legyen a használati ideje. Mint a mosógépeknél és a többinél. :)

Pl Vettem egy daiwa harcsázót arany árban pár éve , nem pergető volt. 2-3 horgászatnál néhány kilós húzásnál a spicc 10 centivel rövidebb lett. Kicserélték persze de milyen bizodalmam legyen ezután a botban? Egy harcsázó bot így eltörjön . Matchbotom kibírta volna azt a húzást aminél eltört. :) Mindez egy drága botnál. Szóval van ilyen is még egy harcsázó kapanyél botnál is. Shimanoknál is régen olyan egy shimano botot eltörjél vagy egy orsót tönkretegyél az komoly feladat lett volna. Mostanában több ismerős törte az ilyen olyan új szériás shimano botokat, orsók kattogás kerregés néhány év múlva. Olcsóbb kategóriáról nem is szólva. Első 10 kilós halnál befejezte a pályafutását az orsó vagy a nyeletőféke némelyik márka némelyik típusa elég sok ilyen van a piacon ahogy látom hallom.

[ Szerkesztve ]

(#52007) joe979 válasza Steady74 (#51989) üzenetére


joe979
aktív tag

Bűnrandák főni ;] :R

Szissz

(#52008) gban válasza tepenzed (#52003) üzenetére


gban
Közösségépítő

Ugyanerről írtam korábban - furcsállottam hogy nem tudok nagyot dobni a 2-14g-os Daiwa botommal.
Aztán rájöttem, a fonott az oka, nem siklik úgy az apró gyűrűkben ahogy kéne.
Próbából feltettem egy orsót 30-as monoval, és mindjárt ment a bedobás, a fonottnál jóval vastagabb monoval is.

Postázást nem vállalok.

(#52009) Palesztin994 válasza #12681728 (#51998) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Előbb elfelejtettem írni még, hogy lehet kapni pva szivacsot. Rátűzöd a horogra úgy, hogy kvázi lezárod az ívét, így nem tud felakadni a zsinórra. vízbe érés után pedig azonnal leolvad róla a szivacs.

(#52010) joe979 válasza Steady74 (#52005) üzenetére


joe979
aktív tag

Józsibá mindenre ezt mondja ...

Szissz

(#52011) horcsog válasza jjohn (#51990) üzenetére


horcsog
tag

Ha állóvíz és feeder akkor nekem az "ultrafinom" szerkó rövid távolságokra. Kb mintha matchbotoznék csak feederrel mert pl nagy a szél és kényelmetlen úszózni. Egy bizonyos távolság felett elveszik a feedernek ez az érzékenysége és nincs igazán különbség egy normál fenekező érzékenységéhez képest.

Közelre ott a feeder match, spiccbot . Rakósbotozást még nem próbáltam egyszerűbb 5-6 méteres spiccbottal nekem mint rakóshoz a nagy felszerelésigény. Ha 40-50 méternél messzebb kell pecáznom akkor előveszem a hagyományos fenekező /bojlis jellegű pálcát olyan méretű távdobó kosárral stb. 60-80-100 méteren a feeder spiccét húzza vagy a kapásjelzőt már nem jön ki a feeder érzékenység. 30 méteren kijön. 30 méterre behorgászol ultrafinom cuccal spiccre vagy egy hagyományos fenekezővel kapásjelző karikával azért illene a finom cuccal többet fogni. 100 méternél ez a különbség elveszik vsz. Ott már tök mindegy bojlis bot vagy feeder a kapások érzékelése szempontjából .

Rövid távra én az etetést csúzlival szoktam megoldani ha kézzel már nagy távolság, vagy szimplán a kis kosárral sűrűn dobok ha akkora a szél csúzlizni se lehet pontosan .

[ Szerkesztve ]

(#52012) horcsog válasza jjohn (#51991) üzenetére


horcsog
tag

Ja és még természetesen közelre sima feltolós felfektetős úszózás durvább cuccal de csak monofillal ha indokolt vagy olyan a terep.

Folyóvíz megint más világ. Ott ha feeder az közeli peca az etetés kézzel általában megoldható a dobóelőkét ott is monofilból kötöm ha indokolja a sodrás nagyobb súly kell megálljon . Leginkább azért monofilból mert több rá a kapás tegyél egy próbát az egyik cuccodra kösd fonottból a másikra olyan monofilból ami még elég ahhoz a súlyhoz. Kétszer annyi kapás lesz a monofilon. Miért nem tudom talán a sodrás a fonotton ad egy más hangot surrog egy kicsit nem tudom. Ha a főzsinórod kellően vékony nem fog kelleni brutális nagy súly megálljon. Persze ha nagy halakra megy a játék és durva főzsinór kell az megint más . Persze ha bolognaival tudsz horgászni ugyanazon a pályán szinte spicc alól az megint egy más játék .

Szóval szerintem csak egy előnye lehet dobóelőkeként tartósabb ritkábban kell kötöznöd. Esetleg jobban bírja fárasztásnál ha hozzáér valamihez. Bár ez határeset mert pl fás akadóban a fonott nagyon be tudja magát vágni a fába és game over.

Nekem egyedül pergetés, vagy harcsázásnál állóvízen stupekezésnél ha messzire horgászom akkor fonott főzsinór . Még pontyozásnál szoktam használni kombi előkékhez egy darabot. Fluorocarbon előkén egy pici vékony fonott toldás . Másra nem használom a fonottat se dobóelőkének se főzsinórnak . DE van olyan harcsás ismerősöm aki a fonottat már nem használja stupekezéshez se 100 méterekre se. Jobban viszi a rezgéseket hangokat. Ott is lehet jelentősége kapások számánál. Pl ha látsz embereket kuttyogatni fonott főzsinórral hát lehet vele halat fogni csak nehéz. :) Fogósabb monofillal az a módszer is mondjuk egy próba kuttyogatás monofillal vagy fonottal szerintem 10:1 vagy 5:1 különbség kijönne kapásokban. Persze ott ahol még nem kuttyogatott senki lehet vele halat fogni egy darabig.

Nekem ezek a tapasztalataim ezzel.

[ Szerkesztve ]

(#52013) horcsog válasza jjohn (#51990) üzenetére


horcsog
tag

Pergetésnél egyértelmű nincs nála jobb mert tartós 0 nyúlás bevágásnál érzed vele jól a műcsalit.

De pl harcsázó stupekezésnél már elgondolkodtam a lecserélésén. Előnye távoli pecáknál bevágásnál jó nagyot kell bevágni jobban megakad és közvetlenebben jelzi a kapást. Hátránya ugyanaz mint a többi módszernél minden kis hangot rezgést visz jobban mint a monofil , surrog rajta a víz óvatos hal vagy nem olyan éhes kikerüli , főleg ha szól még az elektromos jelző is a végén . :)

Pl az az ismerősöm aki már stupekezésnél sem használja idén 4 db 50 feletti harcsát fogott monofil főzsinórral upose módszerrel 100 méterekre horgászva. Ez is elgondolkoztatott egy kicsit lehet ha lekopik róla a fonott főzsinór akkor áttérek én is a monofilra . Egyre rafkósabbak a harcsák és agyon vannak horgászva a vizek mindenki stupekezik nagyon divatba jött. Nehezebb már így is jó halat fogni. :)

Na de ne dumáljak már ilyen sokat inkább gyerünk horgászni.

[ Szerkesztve ]

(#52014) Steady74 válasza joe979 (#52010) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Tudom, csak gondoltam átmásolom ide :)

(#52015) hermanyi válasza diablo1984 (#51973) üzenetére


hermanyi
őstag

Nem akarok bele vau vau ,de 330 as feederel a 40 m pontosan már elég necces . Főleg ha folyik a víz és kell egy kicsit nagyobb kosár .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#52016) csƵ válasza hermanyi (#52015) üzenetére


csƵ
őstag

Pedig 40 méter pont a 330-hoz való. Múltkor kérdezte a 3. pontos dobás utána a szomszéd, hogy ki vagyok klipszelve? Nádfal elé dobtam.

(#52017) diablo1984 válasza hermanyi (#52015) üzenetére


diablo1984
veterán

Nem folyik, eddig csak tavakon használtam a feedert, 30-35 grammos kosarakkal, általában 30-40 méterre! Nagyobb távra ott van a 2db 360-as bot, amiből az egyik heavy dorong, azt method kosárral simán meg lehet küldeni hosszabb távra is, de felesleges! Azért veszek egy rövidebbet rövid távra, majd meglátom, hogy van-e értelme, de a nagyokkal, főleg a heavy-vel egy 1,5 kilós ponty szinte víz tetején pattogva jön ki, míg a bot szinte észre sem veszi! A másik medium-os, azt jobban szeretem, abban van egy kis játék.... Most a rövid pálcától is a még több játékot várnám...

mod: a múltkor rakó távon pecáztam feederrel, oda is becsalható volt a hal, csak kissé kínlódás volt ekkora távra belógatni, de ott is a sok apró között akadt egy ponty, ami hamar emlékeztetett rá, hogy a fékem nagyon nincs beállítva, úgy megtépett, mint a sicc. Utána nem volt szerencsém még 1x....

[ Szerkesztve ]

(#52018) jpeetr


jpeetr
aktív tag

nagyon akadós terepen milyen szerelék működik?
a helyen régebben nádas volt, ami ki lett vágva, de a torzsa megmaradt a víz alatt.
tele van hallal, de bármit bedobtam eddig, az beakadt és beszakadt.
szerintem olyan 10-20 centis torzsák lehetnek a víz alatt.
búvárúszót nézegettem, talán lehetne egy lehetőség.
valakinek lenne valami ötlete, amit kipróbálhatnék?

(#52019) hermanyi válasza csƵ (#52016) üzenetére


hermanyi
őstag

Bot függő . Én a 330 as Frenzee vel a 20 g os kosárral még tudok 40 re pecázni de rendes 30g os alagúttal már nem . Steady Guru karójával nem gond a 40m de az a bot olyan is .Mindent ad csak élvezetet nem ,főleg ha keszeg a célhal . :D

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#52020) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Kezdőként hadd legyen már egy hülye kérdésem, ami remélhetőleg nem túl indiszkrét.

Nektek hány bototok illetve orsótok van? Csak puszta érdeklődés 😀

(#52021) Steady74 válasza hermanyi (#52019) üzenetére


Steady74
Topikgazda

330-as guruval 50m a felső határ, ha nincs nagy oldalszél, orkánszerű hátszéllel talán 70 :DDD

Közben óriási izgalmak, adrenalinlöket!!! Tátva marad a szád!! akik ismernek már tuggyák :DDD :DDD

Lugosi: 10 feeder, 3 match 2 rakós, 2 pergető, orsóból 8db

[ Szerkesztve ]

(#52022) saen válasza lugosi (#52020) üzenetére


saen
veterán

Pergetésre négy multis és három spinning, egy legyes, békéshalazi már nem nagyon szoktam, de egy feeder meg egy spicc megmaradt még. Illetve gyerekkori cuccok, de az nem számít :D Ha több időm lenne kijutni mostanában akkor lehet lenne több is...

(#52023) A Zéé válasza lugosi (#52020) üzenetére


A Zéé
addikt

nekem nincs sok: 2 pergető, 2 feeder, 1 match, 2 spicc, 2 "tenkara".

Just a simple Lineman...

(#52024) diablo1984 válasza lugosi (#52020) üzenetére


diablo1984
veterán

Én règen versenyeztem, abból at időből van 2 rakós, 2 match, 5-6-7es spicc, 6os bolognai, a sneciző soromat fater privatizálta. 10 évet hagytam ki, de a feeder fogott most meg, jelenleg 2 feederem van, érkezőben a picker....

Orsóbol több mint bot...

[ Szerkesztve ]

(#52025) Spoon16 válasza lugosi (#52020) üzenetére


Spoon16
tag

23 bot meg vagy 10-12 orsó.
Szeretek variálni,na :D

(#52026) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Kb 30 bot, és 35 orsó....Lehet párral több...Nem számoltam. A sporttársakéhoz képest kis értékű cuccok, tehát Eurostar-Silstar_Nevis cuccok zömében. A legtöbb feeder bot, pickertől a folyóvíziig, de van match, bolo, bojlis, kétrészes fenekező..Meg jó ég tudja mik. Ja, meg teleszkóposak, ha biciklivel mennék (Évente 1-2 alkalom) Járok tóra, folyóra, de kb 8-10 felszerelt bot van ami rendszeresen előkerül, a többi ritkán. :)

(#52027) busman válasza lugosi (#52020) üzenetére


busman
addikt

Feeder 6 darab, orsóval.Kèt spiccbot.Kèt legyes bot,3 orsóval.

[ Szerkesztve ]

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#52028) Grillo


Grillo
senior tag

Úvazz, nekem az államtitkárral meg a hercegkisasszonnyal nem számolva van H feeder, egy match/feeder, egy picker, meg két pergető bot, mindegyiken orsóval. Meg egy 5ös spicc.
Mondjuk ha nem megy el másra a szabadidő zsebem, akkor egy rendes match botot orsóval még intézek majd.
A régi, 20 éves 2-3 teleszkópos botot hagyjuk.

(#52029) gban válasza Grillo (#52028) üzenetére


gban
Közösségépítő

Pont ezt akartam mondani, hogy nem az a lényeg hogy hány bot van hanem hogy ebből mennyi az aktív.
2 pergetőből egyet használok, egy van úszózni, meg 2 db 3m-es Silstar teleszkóp fenekezni illetve rablóra úszózni.
Ezek az aktívak, no meg egy 3m-es spicc, csalihalat fogni.
Ezen kívül ami még használható: 5m-es spicc, 3 további lágyabb, hosszabb teleszkópos Silstar, meg még vagy 3-4 korábbi bot, vegyesen, köztük egy tömör üvegszálas HOKÉV Duna, egy használhatatlan 5m-es bolo, meg amit tuti nem fognék már be abból is 4-5, szóval nem a szám a mérvadó.
Orsó van 10-12, ebből használatban 4-5 a botokon, jellemzően pótdobbal, inkább csak azt cserélem nem a komplett orsót.

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#52030) egykettő válasza tepenzed (#52003) üzenetére


egykettő
aktív tag

Ugyanilyen botom van csak 5-21 grammos, lazán meg tudom vele dobni a 30 métert, 0.08as fonottal és 3000es orsoval, nanofillel biztos lehetne még nyerni pár métert. A dobó technika is sokat számít, nekem pl az vált be hogy a dobás magasságába tartom a spiccet becsapódásig így megy a legmesszebb. Ennyi infó alapján nagyon valószínű hogy azok balinok, dropshot helyett tegyél fel valamilyen blade/vib típusú csalit vagy balinólmot, esetleg pici vékony gumi halat nagyobb jiggel, ezek alapból messzire repülnek és lehet a felszín közelébe húzni.

(#52031) horcsog válasza lugosi (#52020) üzenetére


horcsog
tag

Hű , hát én soha nem adok el horgászcuccot. Akkor sem ha nem tetszett annyira, vagy van már jobb belőle majd jó lesz valamire alapon. 30 éve horgászom engedéllyel + kisgyerekkori patakban, Balatonon a strandon snecire zsebpeca stb. :)

Sacc /kb mondom olyan 20-30 között lehet a felszerelt cuccok száma amiket lehet van amelyiket évente egyszer egyszer de használni is szoktam. Olyanból amit nem használok vagy csak néhány évente egyszer egyszer kb 10-20 még. :) De hát ezekben van gyerekkori úttörő bottól a 30 évvel ezelőtti silstar spiccbotig ami ha kondizni akarsz arra is jó olyan súlya van 6 méteres hosszban. :)

[ Szerkesztve ]

(#52032) horcsog válasza jpeetr (#52018) üzenetére


horcsog
tag

Úszóssal meghorgászni ha lehetséges. Fenekezőssel szerintem csak akkor lenne értelme ha a torzsák elé tudsz dobni közvetlenül. Letapogatni meddig akad és elé etetni és horgászni. De én feltolós felfektetős úszós cuccal be a torzsák közé ahol van egy pici hely ami nem akad legszívesebben így nyomatnám így látatlanban.

Kérdeztél orsót feederre nem ismerem ezeket a típusokat. Nekem régi abu orsók vannak feederen amiket pergetni használtam annak idején de feeder orsókká neveztem ki őket. Szerintem ha ideális feeder orsót keresel gyors áttétele legyen amivel gyorsan kikapod nem kell kurblizni sokáig. Azért használom én ezeket a régi pergető orsóimat többek között. Legyen fémdobos legyen fém pótdob hozzá lehetőleg tudjál gyorsan váltani vastagabb/vékonyabb zsinórra. Precíz fék de lehetőleg rövid utas fék nyeletőfék helyett.

Ha most kellene vennem amiben bíznék Walternek ezek a versenyen használt daiwa lexa orsói. Sajnos az kicsit húzósabb mint amit említesz árkategóriában.

Amire figyelj ne vegyél úgy nem próbálod rá a botra passzoljon hozzá súlyban és ki legyen egyensúlyozva vele a bot mert különben leszakad a kezed .

[ Szerkesztve ]

(#52033) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Köszi a számokat srácok, nem semmi.

(#52034) jjohn válasza horcsog (#52012) üzenetére


jjohn
aktív tag

Amit írtál alapvetően igaz.
Ezek meg voltak, vannak nálam mind. Az úszózás, lehelet finom szerelék, bolognai, sipcbotozás, gumizott spiccbot (amivel szépen lehetett pontyot, amurt fogni). A fórumos barinak írtam ezeket a tanácsokat. Ezeket használom én és van fogás is. Sosem írok olyat amit ne használok, vagy nincs tapasztalat.
Egy biztos folyóvízen nálam a 20-as monofil főzsinór és 14-es fonott dobóelőke és 14-15 ös monofil horogelőke a nyerő. Sokszor voltak mellettem már monos szerelékkel és nem nagy képűségből mondom sokkal kevesebbet fogtak, vagy nulláztak.

Kisebb versenyeken is ez a szerelék bevált. Míg mások monofilos módon próbálkoztak kevesebb halat fogtak, vagy amint említettem 0-át.
Használtam monofilos szereléket is, de nem volt több sikerem, mint a fent említett módon.

Igen azért is írtam mindenki próbálja a saját képére formáznia szereléket és a mi beválik azzal pecázzon. Esetleg amit írunk egymásnak az egy támpont a másiknak, ha elfogadja akkor jó, ha nem akkor kialakítja saját stílusát, ahogy te is, meg a másik spori is. A hangsúly itt is az újításokon és teszteléseken van.

(#52035) Gabi atya válasza lugosi (#52020) üzenetére


Gabi atya
csendes újonc

Csak hobby pecás vagyok így nincs annyi botom mint a sporttársakanak, de szépen elindultam a lejtőn én is. :)
1 match, 1 spicc, 2 pergető, 5 feeder + 5 orsó. Nem akarok nagyon okoskodni és tanácsokat adni kezdő/újrakezdő kollégáknak, mert vannak itt sokkal rutinosabbak is, csak leírom a saját példámat.
Amikor elkezdtem horgászni nem akartam sok pénzt beleölni, így megvettem a 6-7-8 ezres feeder botokat (5-6 évvel ezelőtt). Azóta ezeket már rég nem használom. Mostani fejjel egy olcsó botot vennék kipróbálni a horgászás élményét. Ha bejön, akkor viszont utána inkább vennék egy drágább/jobb pálcát, mert ezekkel sokkal nagyobb élmény a peca. Így alakult az, hogy match botom csak egy van, mert abból már nem a belépő szintet vettem meg hanem egy középkategóriát.
Nyilván sok ismeretlenes mindenkinél az egyenlet: anyagi lehetőségek, horgászat gyakorisága, ki hogy éli meg a horgászatot (haverom simán be tud rúgni a lengyelpiacos horgászbot mellett is :) ).
Szóval inkább egy jó/drágább felszerelés mint több gyengébb/olcsó (persze aki versenyez annak több és jobb :) ).

(#52036) bilon73 válasza Gabi atya (#52035) üzenetére


bilon73
aktív tag

Nagyon adom

(#52037) jpeetr


jpeetr
aktív tag

feederezni 20-as körüli főzsinórnak mi az ami ajánlott? lehetőleg amit kapni nagyobb kiszerelésben.

(#52038) Palesztin994


Palesztin994
aktív tag

Sziasztok! Három "bojlis" kérdésem lenne. Az egyik, hogy hosszúszárú hajlított horogra szoktak még tenni horogbefordítót, vagy elég görbe önmagában? Ránézésre úgy áll, mint egy sima horog a befordítóval, ezért azt gondolnám, hogy nem kell (7-es Fox Armapoint lsc horogról van szó). Ilyen horoggal egyébként lehet 16mm-es pellettel is csalizni gondolom, vagy ugyan ekkorával + egy 10mm-es popuppal (?). Ehhez pluszba alkalmaznám a kis karikát is, hogy ne tudja kifújni a horgot a ponty a csalival együtt. A másik, hogy akadóktól mentes vízbe szerintetek jó előkének a pb jellywire (iszap színű) bevonatos zsinór?

[ Szerkesztve ]

(#52039) Steady74 válasza jpeetr (#52037) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Haldorado pellet line, 350m egy tekercs.

(#52040) vendingo válasza jpeetr (#52037) üzenetére


vendingo
veterán

Tubertini gorilla, trabucco s force.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#52041) csabamigo válasza jpeetr (#52037) üzenetére


csabamigo
aktív tag

+1 a Haldorádós pellet linera.

Az Élet a Legjobb Méreg!

(#52042) musli26 válasza jpeetr (#52037) üzenetére


musli26
tag

SHIMANO TECHNIUM
Kicsit sok a 1920m de szívesen feleznék.
Jobban járna mindenki.

[ Szerkesztve ]

Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold

(#52043) joe979 válasza musli26 (#52042) üzenetére


joe979
aktív tag

Géppel tekered át a felét ? Vagy mi módon ?

Szissz

(#52044) hermanyi


hermanyi
őstag

3 db feeder alsó közép kategória , 1 belépő pergető bot ,1 match , ezeken mind alsó középkategóriás orsó . 3 db spicc 4-5-7 m , és másfél rakos .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#52045) ctrlaltdel13 válasza Palesztin994 (#52038) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Arra a horogra igen is meg nem is.
Nem lősz mellé ha raksz alignert, de akkor se ha nem.

Mindegy mekkora a csali a lényeg, hogy minél nagyobb annál távolabb legyen a horog öblétől.
Én 24-es golyót szoktam félbe vágni,közé kb 4mm parafa, és azt olyan 1,5 -2 cm-re engedem kintebb a horogtól.

Jó az a pb-s damil, de mi a f@sznak, a bevonat akadótól ,kavics, és kagyló mentes vizen :F :F

(#52046) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Ezeknek a szolunáris (?) naptárakon nyugvó előrejelzéseknek, hogy mennyire várható jó horgásznap, a tapasztalataitok szerint mennyire lehet hinni?

(#52047) joe979 válasza hermanyi (#52044) üzenetére


joe979
aktív tag

A parabolix az alsó közép , hm ,

Szissz

(#52048) ctrlaltdel13 válasza lugosi (#52046) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Akinek bejön az hisz benne, akinek nem jött be az nem.
Kb.

(#52049) csƵ válasza joe979 (#52047) üzenetére


csƵ
őstag

Pont ma kerestek a feeder adok-veszek csoportban felsőkategóriás feedert. Manta, by Döme meg Delphin botokat ajánlgattak sorban. :))

(#52050) hermanyi válasza joe979 (#52047) üzenetére


hermanyi
őstag

max középkategória . 200 font alatti ára is ezt tükrözi

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.