Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
ne vitatkozzunk már légyszi azon, hogy adott user az adott fülével egy általa adottnak érzékelt hangot milyen random jelzővel aggat fel, mert eléggé fingfűrészelés. magasabb frekvencián szól és (érzésre) hangosabb, mint például a robur, ezt bátorkodtam sebtiben "visításnak" nevezni. az, hogy te mást értesz rajta, bizonyára kivédhetetlen.
és persze nincs semmi bajom a jolly-val, vettem is egyet faternak tőled

-
-
vicces1
aktív tag
Itt kapcsolgatom folyamatosan a Jollyt, hátha felsikít legalább egyszer, de hiába teszek bele -25fokra fagyott afrikait, vagy bármilyen babokat... sem visít a dög!
-
WiZARD
veterán
Van valami tippetek, hogy állítható hőmérsékletű, hattyúnyakú vízforralót honnan lehet venni?
(ahol van is raktáron, vagy belátható időn belül szállítanak) -
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ok, én ismerem az sj darálás közbeni hangját, viszont a kony meg a majorét nem annyira, így nem tudom h azokhoz képest “visít”-e, de végülis tökmindegy, bizonyára csak annyi a lényeg h azokhoz képest más hangnemben szól darálás közben. Azzal azonban vitatkoznék h Parcinak mindig igaza van...mert nekem van mindig igazam, főképp azért mert nem nagyon mondok semmit!🤣
-
stereofan
tag
sziasztok,
tudtok ajánlani kávézót Siófokon?
köszi! -
sz.zs.
őstag
Este majd lövök egy képet, mert véletlenül mindkettő van otthon

Én még csak SJ késes Mini E-t és Majort használtam, a Major kicsivel többet hozott ízben, de tényleg elenyésző volt a különbség számomra.Ugyanitt csak kipróbált F64 evo késpár eladó 8.000.- Ft-ért! ( nekem megakasztotta a Minit )
-
CB
senior tag
A Mazzer mini mennyivel nagyobb, mint a Graef702? Sokkal?
Ezek a Mazzer örlők mind ugyanolyan minőségűek? Vagy nem csak méretbeli, hanem minőségbeli különbség is van? -
válasz
fragola.6035
üzenetére
ki beszél üresjáratról? őrlés közben "visít" (én annak nevezem a hangot, amit hallok, de persze papírom van róla, hogy rosszul hallok
), eleget használtam, nem a youtube-on olvastam. 
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én úgy érzékelem h darálás közbeni hangról folyik a diskurzus, nem az üresjáratiról, mert bab nélkül tényleg nem igazán van hangja az sj-nek.
-
fragola.6035
aktív tag
Már megint terjesztitek a f@szságokat. Még hogy a Jolly visít. Egy Jollynak konkrétan üresen nincs hangja.
-
törölt tag
válasz
szuszinho
üzenetére
Ezt kifejtenéd? Mi az a filterezés ? "filterkaffe"-ról már hallottam

ja és ebbe is teszek a kávé alá kis tölcsér alakú filtert
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként most konkrétan a kamionbéli felhasználás a lényeg, ahol pedig korlátol a 24v ( persze vehetnék szinuszos invertert amivel bármilyen kis dolce gusto kávéfőzőt üzemeltethetnék, de az rohadt drága. Mármint az inverter)
-
törölt tag
Üdv!
Hosszú kávét iszom, mert nagyon szeretem. 3-4 deciseket. Németországban szoktam rá a benzinkúti dallmayr automatákból. [kép]
Otthon kb közepes (számomra) elfogadható kávét vagyok képes produkálni ilyen teafőzőféle cuccokkal.
Viszont kamionozom, és vettem egy ilyet:

Ez 24v kamionba való cucc. És van egy nagy bajom. Egy csomó kávét meg vizet lefőztem már vele, de elég műanyag íze van néha. Mit lehet ez ellen tenni? Van erre valami okosság?
Illetve ilyen stílusú kávéfőzéshez milyen kávét ajánlotok ami vállalható ízű lesz? Itthon nagyrészt presszó főzéshez való kávét lehet a boltokban kapni, hosszút nagyon ritkán. ( persze most supermaketekre gondolok, nem kávé szaküzletre, mert az vidéken elég kevés van)
-
válasz
meander
üzenetére
fel kéne újítani a kony-t, hogy érdemi legyen az összehasonlítás, de elég hasonlóak alapvetően, érzésre. mondjuk a robur földrengésszerű hangját, erejét és sebességét semmi sem hozza, a kony azért már jobban hasonlít egy jolly "visításához".
igen, én eléggé electric-párti vagyok, már harmadszorra fizetem ki a felárát

-
meander
tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
A kony alapból nagyon halk, mert sokkal lassabban forog. A tölcsér fedele azért volt fontos számomra, mert így kerek a történet. Kulturáltan le van zárva, stb. Ha lehet próbálom mellőzni a gányolást. Az másik kérdés, hogy adagonkénti őrlésnél nem teszem mindig vissza. A nyomógombos tuning nem olyan bonyolult, viszont szerintem sokkal szebb és kellemesebb, mint a nagy kapcsolóval on/off kapcsolni.
-
Noroo
tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
most jövök rá, valóban könnyű félreérteni, ha nem azt Írom, amit gondolok.

Igen, a Major karbaőrlősre lett átalakítva, kb pont olyan tölcsére van mint a képen látható Konynak, csak fedele nincs... de ... és innen már a többi korábban leírt dolog stimmel.
remélem most nélkülöztem kicsit az érthetetlenségemet.

-
-
Noroo
tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
a kartartó villa alatt/melletti az biza egy körbeledes nyomógomb. ha jól tévedek...
és szép. :-)
nekem nincs rajta cukrásztölcsér, de mivel némi őrlemény mindig feltapad a tölcsérre, úgyis ecsetelnem kell, így nem hiányzik... ha meg oda nem tapadna, akkor meg a garat ecsetelése miatt tűnik fölöslegesnek.
-
Sic.Transit
csendes tag
Köszi a segítséget!
meander: mi marad?

-
meander
tag
Sziasztok, Eladó lett a Mazzer Kony-m. Az újabb modell, teljesen felújított fragola által. Hirdetés részletei [itt]
-
vicces1
aktív tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Ugyanaz mindegyik, nem egy NASA licence.
Amit az alin, ebay-n, bangood-on stb. árulnak pont ugyanúgy készítik, (ez egy filter papír, semmi extra) vagy ugyanott mint az eredetinek mondottat.
Mindenesetre a presszót érdemben biztosan nem befolyásolja, hogy rá van e írva háromszoros áron, hogy AeroPress.Nálam ugyanolyan vele a lefolyás, ízt nem befolyásol, ráadásul pont annyira tisztán tartja a felső szűrőt.
-
gyd456
csendes tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Én használok, Ali-sat. Ugyanaz a csomagolás de sokkal puhább, ha nem a szűrőbe teszed hanem a gépre nehezebb vele bánni.
-
-
tony70
tag
Delonghi dedica ec680-hoz mekkora tamper kell 49/51mm ? Hogyan lehet állítani a víz hőfokát ill a kávé mennyiségét is lehet programozni?
-
Sic.Transit
csendes tag
Aki használ AP papírt a presszóhoz, az eredetit használ, vagy ilyen utángyártottat is próbáltátok?
https://www.ebay.com/itm/350pcs-Round-Coffee-Filters-Paper-Coffee-Strainers-For-Aeropress-Coffee-Maker-SD/153416173341?hash=item23b851071d:g:bmoAAOSwi6dcPHWh
Köszi!
-
Noroo
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Béla mesélte, hogy partnerei az MM-nek(nak? Parci segíts!!), sőőt szokott oda vinni rendes gépet is, hogy főzőcskézzen ott a vásárlóknak (az én victoriám is egy ilyen demo darab, tőlük) Onnan karácsony óta nem rendeltem... túl sok a jó pörkölő ahhoz, hogy egynél leragadjak! Mindent (is) meg akarok kóstolni..

Ejj, de ha megtalálom azt az egyet aki a legfinomabbakat készíti, akkor ez az álláspontom még változhat is

Az irányt már látom: a fekete gyöngy is nagyon bejött, meg PY CM-e.
-
Noroo
tag
"akkor még felmerül a kérdés, hogy hol az előrelépés?"
A kávé őrlés után már csak 1-2 óráig él tudtommal, így ha eleve őröltet veszel, az jó eséllyel döglött.
Az előrelépés az, ha frissen őrlöd, nem döglik meg, lesz íze a keserűn kívül.szerintem mindenképp előrelépés, legalábbis én érzek különbséget.

-
Livio
tag
válasz
Szabász
üzenetére
Ez jó tipp, köszönöm. Esélyes, hogy kipróbálom majd. Figyelembe véve, hogy idén biztos nem szánnék még Gaggiára pénzt, egy tízest megérheti még rákölteni erre ha érezhető előre lépest hoz (nekem legalább is)
@ xemelon és Illesvik A 60 dollar plusz szállítást már én is túlzásnak találom. A Gaggia classic még legalább egy év, addig ezzel talán még tudok kicsit kísérletezni.
@GAgyiXyXy Nyilván megtaláltam azt az őrlési finomságot amin még átfolyik, csak hát az nem sokkal finomabb a boltnál, akkor még felmerül a kérdés, hogy hol az előrelépés? ( igen, tudom, frissebb lesz az őrlemény és érezni is javulást, pusztán kicsit többre számítottam)
-
emiki6
veterán
-
zolnagy
őstag
válasz
Gery0505
üzenetére
Teljesen más, mint a RS, vagy más 3-4 dl rézbojler. Egyrészt az űrtartalma is jóval kisebb, másrészt nem a bojler belsejében van a fűtőszál, ami a vizet melegíti, hanem fűtőpatronok melegítik a bojlert (ez inkább a gyári GC bojlerre hasonlít, csak réz)
Én összeraktam egy ilyet, nagyon jól működik. A bojler nekem is fragolától jött. -
Szabász
csendes tag
válasz
emiki6
üzenetére
Ha valaki ki szeretné próbálni!
A kávészenvedély című könyvben lévő receptek közül.
BREVE2 adag
16-20g kávé / 2X25mm eszpresszó
60mm tej
60mm tejszín én a Meggle cukrásztejszínét szoktam használni.Tejet, tejszínt együtt kell felgőzölni, majd az eszpresszóra önteni. Ennél a receptnél a kávé íze is jól kiérezhető.
-
Szabász
csendes tag
Szia!
Itt kapsz hozzá normál főzőkart 7.296Ft. Még egy 53mm tamper-re lesz szükséged, ha még nincs. És vállalható eszpresszót fogsz tudni készíteni.
http://www.saecoalkatresz.hu/veneto-karos-vvsin13ce71007r12-c-94_229_230.html
56. tételszám 7.296Ft-os.Cady
1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a. (P+P irodaház - OBI udvar)
Raktár és szerviz: II/218. Itt tudod átvenni!
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 08.00-15.30
Központi telefonszám: +36(1) 477-7020 -
Gery0505
aktív tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Köszi a Linket, akkor ezek szerint én csak a Webáruházat láttam.
De nagyon tutin néz ki ez a réz kazán, hasonló mint ami a Rancilio Silviában van. Vajon milyen fűtőelemek vannak benne? -
emiki6
veterán
Kávés tejszínhab
Vettünk a piacon 35+% -os tejszínt a piacon a spenóthoz, de maradt 2+dl. Gongolkoztam hogyan lehetne jól felhasználni habnak, aztán jött a gondolat: megkísérlem kávéval elegyítve habbá emelni.
Lebattyogtam egy közeli boltba, ahol közepesen jó a kávé, kértem egy eszpresszót, hazabattyogtan, betettem a fagyasztóba a tejszínnel, a habverővel és a tállal -amiben a felverés zajlani fog- együtt. Fontos, hogy habverésnél minél hidegebb legyen a habalapanyag, a majdnem 0 fok szerintem egy jó alap.
Eszpresszó + 2dl tejszín + némi porcukor került veretésre a habverési tálban egy kézi habverőgép segítségével.
Kételkedtem abban, hogy sikerülni fog e, nem fogja e túlhigítani a tejszínt a kávé, de nem. Kicsit lassabb volt, mint simán, de várakozásaimat felülmúlta, igen jó lett.
Kicsit háttérbe szorult a kávé íze, tesztelni kellene, hogy 1 eszpresszó + 1dl tejszínből lehet e hab.Megjegyezném, hogy természetesen ez nem egy fogyókúrás kávé, de sokat lehet segíteni a helyzeten, ha az ember nem tesz bele cukrot, valamint előtte és utána néhány órával nem eszik számottevő mennyiségű szénhidrátot. Valamint cukor nélkül a ketogén étrendet folytatóknak egy jó kávévariáció lehet.
-
xemelon
tag
-
Illesvik
csendes tag
-
Livio
tag
Sziasztok!
Egy Poemiaval szoktam kávét főzögetni otthon kissé hektikus eredménnyel. Gondoltam, veszek hozzá darálót, ami egy Graef lett. Így persze gyorsan belefutottam abba, hogy hiába finomítom az örlést,mert nem tudja a gép átfőzni a nyomásfokozós kar miatt. Szoval a kérdés az volna, merre tovább?- Megéri-e kiiktatni a nyomásfokozó szelepet?
- Van-e fokozómentes kar a Poemiahoz, vagy van-e olyan amit van esély befaragni?
- Esetleg lehet-e értelme ezt a készüléket PID-elni vagy egyéb módon tuningolni?Úgy nézem 60nál olcsóbban nincs Gaggia classic használtan sem, az azért kicsit odébb van árban, még ha ezt aprópénzért el is adom. A fenti módosításokkal vajon mennyire lehet azt a szintet (Gaggia) megközelíteni?
-
paljoc
tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Vagy még csak az sem, Palermoban egy fix helyen kofiztam 4 napig egy kis boltban, volt benne lottózó meg jatekgepek is, az a tipikus talponálló. Tök jó volt a kávé végig, de mindig mas volt a pultban. Uccso reggel simán bekanalazta a szűrőbe az daráló tálcájáról a melléhullt cuccot a majom, jo sz@r is lett az ital!🙈🐵 /lehet nem ismerte fel hogy ez a paljoc 😬😂/
-
törölt tag
Egy ragyogó hétvégi zempléni kerékpártúra végállomása ma Tokaj volt. Azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúrában iszok egy jó kávét. A barista srác éppen el volt foglalva, így nem tudtam kikérdezni, pedig ősszel, amikor először jártam ott jót beszélgettünk a kávékról és akkor egy nagyon jó brazilt ittam. Most egy hölgy fogadott. Kérdezem milyen kávéból lehet most kérni. Mondja, van a Ház kávéja és Costa Rica.
Na akkor a Costából kérek én egy doppiot. Foglaljunk helyet, majd kihozza. A teraszon telepedem. Kis idő múltán megjött a rendelés. Cukrot kaptam, vizet nem. Gondoltam nekem kellett volna kérnem, de nem. A szomszéd asztalhoz a szimpla kávét vízzel vitte ki a felszolgáló hölgy. Na gyorsan egy fotó.
Már a látvány gyanús volt. Igaz nem lett tökéletes a kép, de az jól látszik, hogy a crema egyik fele sokkal világosabb mint a másik. A csésze közepén elvált a szín, mintha kettőből öntötték volna össze.Ezután már óvatos lettem. A hőfok alapján sem tűnt friss csapolásnak. Na az ízét nem is elemzem. Egy vizes, testetlen lötty, olyan hosszú kávés forma volt. Bementem a barista sráchoz és kérdezem, mennyi ennek a doppiónak a mennyisége? Azt mondja, egy szimpla 30 milliliter, akkor ez 60 ml. 18 gramm kávéból kérdezem. Nem 14 grammból volt a válasz. Hát, ennyi volt. Ott is hagytam őket. -
72lakiluk
tag
Olvasgatok kávéteszteket, is. Tesztelők közül itt is jelen vannak páran. Írjátok némelyiknél, hogy le kellett tenni pár napra pihenni. Ez azt jelenti, hogy felbontás és visszazárás, hogy a védőgáz elmenjen vagy full levegőztetés 2 napig. Gondolom nem az utóbbi.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
vicces1
üzenetére
Biztos, hogy nem hazudnak az összefoglalót írók, hanem segíteni szeretnének, hogy ne járjunk, úgy mint most mi. Tesómék a PY pörkölőből vettek háromféle kávét, és azt mesélték, hogy isteni finom. Mi gondoltuk megnézzük ezt a pörköldét, mert ez itt van hozzánk közel, de hiba volt belátom. Ma is megpróbáltuk a Kolumbiát, 2-vel finomabbra állítottam az őrlőt, de nem lett jobb. A lefolyás ideje javult, viszont jobban kijött az a "kellemes" savanykás íze, ami tegnap is kijött belőle. Azon csodálkoztam, hogy a 16 gramm kávé kevés volt a dupla szűrőbe, pedig elég sötétre van pörkölve. Még kellett hozzá őrölnöm 2-3 g-ot, hogy tele legyen a szűrő. Olyan érzésem van, mintha kiszáradt volna ez a kávé.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), eleget használtam, nem a youtube-on olvastam. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)