Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nibiru
tag
válasz
SoundON
üzenetére
Van egy jóbarátom aki mindenféle fémet megérez, már-már parafenoménnak tűnik amit művel. Az acélt viszont nem érzi, nem gondoltam volna, hogy van aki még azt is érzi. Mondjuk akkor meg az ezüstöt nem értem. Annak az íze ízlik neked, vagy hogy van ez?
Kaptam egy hosszú és érdekes üzenetet valakitől ma este aki nem ír ide, csak olvassa ezt és még pár fórumot. A lényeg belőle, hogy gépvásárlás előtt áll de mivel a nikkel téma őt kétszeresen is érinti, nikkel allergia miatt, ezért nyomozni kezdett. A gépek amik közül választani akart azok karja vagy kívül-belül nikkelezett volt (Silvia V5 konkrétan, pedig krómozottnak hirdetik) vagy belül nikkelezett, kívül krómozott, vagy nem tudtak választ adni, vagy blablával, a szabványokra hivatkozással kerülték ki a választ. Először úgy döntött, hogy mindegy, legfeljebb majd lecseréli a kart az új gépen egy rozsdamentesre, de végül a homlokára csapott, és inkább egy meztelen kar vásárlása mellett döntött, megoldva a problémát.

-
72lakiluk
tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Köszi, legalább kiderül az igazság
mégiscsak könnyebb, mint nekem a GC-t elcipelni a Rancilios haverhoz 
-
mdav88
aktív tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
-
Koczó93
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
-
Koczó93
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Pedig La scalán csapoltunk emlékeim szerint a kis rancilio karjával.
-
Rush77
aktív tag
Kisebb kihagyás után ismét Spicy Italy van bontva és mindig rá kell döbbennem, hogy mennyire nem háklis az előkészítésre. Elég egy minimális WDT és szép a lefolyás 0 spriccelés mellett. Se egyengető semmi extra varázslás meg esőtánc.
A Beanlight-tal ami eddig volt sokkal küzdősebb volt a dolog.A másik dolog meg ha valakit érdekel eladó egy AVX PRO7015 58mm 15g-os kosár.
Kb fél hónapot volt ténylegesen használva. I.á: 3000.- -
SoundON
tag
válasz
SoundON
üzenetére
Elővettem 3poharat, beletettem egy réz, egy rozsdamentes acél és egy tiszta ezüst pipacsövet.
Felforraltam valamilyen éppen használt kávés vizet (talán Norda volt) és felöntöttem ezeket.
Megkóstoltam mindegyiket 30perccel később is, meg másnap reggel is.
Nálam határozottan az ezüst nyert! Persze ha valaki nem érzékeny ezekre a fémes ízekre akkor tök mindegy

-
SoundON
tag
válasz
Nibiru
üzenetére
A sárgaréz felületbe valahogy jobban beeszi magát a kávé. A savas kávé meg a kihegyezett reakcióképesebb víz is jobban eszi, de hisz pont ezért krómozzák gyárilag is a réz eszközöket, már amelyiket lehet.
Én a tisztán csapolt vízben is folyamatosan éreztem a fémet. Így nikkelezve vagy ezüstözve valamivel jobb. -
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hopp dupla
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hogy a kar az e most nem tudom lecsekkolni, de forditva tuti mukodik. E61 silvian mint katiban a gyerek.
-
mdav88
aktív tag
válasz
azigazimoris
üzenetére
A kar szabvány e61.
-
Koczó93
őstag
válasz
azigazimoris
üzenetére
A kar kompatibilis

-
72lakiluk
tag
Lehet buta kérdés
Egy Rancilio szűrőtartó kar jó a GC-hoz ? A jófogáson fenn levő egykifolyósra gondolok konkrétan. Kösz. -
Nibiru
tag
válasz
SoundON
üzenetére
Megkérdeztem megint az öreg motorost, aki amúgy tényleg öreg, és tényleg motoros. Épp a motorja krómozása miatt kezdett foglalkozni a témával nagyon régen, és elmondta a részleteket. Most már világos a dolog, mindamellett felmerültek bennem még kérdések amire már csak a gyártók tudnának választ adni.
Miért volt fontos neked, hogy a sárgaréz vízterítőt krómozzák vagy nikkelezzék?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
stereofan
üzenetére
Szia!
Kicsit én is körülnéztem Neked mágnesszelep ügyben, szerintem amit a 9000-es sorozathoz találtál, az nem lesz jó, mert nem elég a teljesítménye. a 8000-es 15VA-es, a 9000-es meg csak 9-12.5VA-ig jó. Csak szeleppel együtt találtam ilyen tekercseket, azt is főleg külföldi oldalakon, az expolygonnál van, de ott is csak szeleppel.
[OLAB 8000BH] -
stereofan
tag
sziasztok,
GC-hez keresnék, olab mágnesszelephez tekercset részt.
sajnos csak szakadást tudtam rajta mérni.
ezt a 8000-es sorozatot nem találtam a nagyobb webshopokban.
(expolygonnál találtam egy külön tekercset, de az a 9000-es sorozaté. esetleg a lentihez is passzolna?)tudna valaki egy linket küldeni? köszönöm!
-
Rush77
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Vagy esetleg őket is meg lehet kérdezni
-
Dr.Anonymus
addikt
Bocs még egy kérdés:
Házhoz jövős szerviről tudtok Lelit Anna kipucolásához?
Vagy akár bármilyen ajánlható Lelit gépekkel foglalkozó szervizről?
Köszi előre is
-
zozo111111
csendes tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Köszönöm!
-
bluesfan
tag
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Szerintem itt érdeklődj. Biztos hoznak be, ha minden áron ez kell.
-
Dr.Anonymus
addikt
Sziasztok,
Nem tudjátok véletlenül, hogy az Ascaso Dream Pid-et forgalmazzák-e itthon?
Nem látom sehol..
BTW ha valakinek van tapasztalata (vagy véleménye
) az eszközről azt szívesen fogadom. 
Köszi

-
SoundON
tag
válasz
Nibiru
üzenetére
Értékelhető 8-16 mikron vastagon sárgaréz szöget biztosan lehet krómozni, egy kiskanalat már nehezen de egy merőkanalat már nagyon nehezen, mint ahogy a presszós, zárt szűrőtartó kart is. A miértjét a szakik tudják.
Nekem már a GC sárgaréz 4 lyukú vízterítőt sem krómozták, csak nagy duzzogva nikkelezték. A kart már nem is vállalták. Így lett mindenem orvosi tisztaságú ezüst
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
zozo111111
üzenetére
http://dimlight.org/mazzer/
PDF, 1:1 arányban nyomtasd.
-
vicces1
aktív tag
Nagyon erős front van!
Igyatok pl. egy könnyű finom Kenyát - nekem is segített.
-úgy kellet imádkoznom, hogy elinduljon a lefolyás, de azért kb.1 perc alatt sikerült vagy több

-
Nibiru
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hetek óta? Elnézést, de tényleg nem tudom miről beszélsz.
Sajnálom. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
Nibiru
üzenetére
Majd az öreg motoros elmondja.
Nem akarok jobban belemenni ebbe, mert úgy sem tudok okosabb lenni nálad. Az a baj, hogy minimális információkkal és gyakorlattal örök igazságokat gyártasz itt hetek óta. Már nagyon olvasni se szeretek itt, nemhogy még írni. Inkább elengedem a témát. -
Nibiru
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Beszéltem egy öreg motorossal aki 30 éven keresztül mérgezte magát fémsókkal és kiművelt egy kicsit a témában. Tömören: a sárgarezet is lehet krómozni.
Amit végképp nem értek, hogy miért írtad, hogy a portafilter belsejét nem lehet krómozni. -
freaghill
őstag
Hol tudnék venni a Gaggia Babyhez bekapcsoló gombot?
Sajnos valamit elrontottam és nem akar bekapcsolni.
Először csak be volt ragadva a gomb, azt sikerült megoldani, a kapcsoló része működik, hogy benyomom, benn marad, benyomom megint és kijön, viszont ha bekapcsolom nem kap áramot, csak addig amíg az ujjammal benn nem tartom teljesen a gombot. -
Nibiru
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igen, úgy néz ki, hogy rosszul tudtam. Az elmúlt órákban olvasgattam kicsit. Kiderült, hogy ez egy nagyon szerteágazó és kényes téma. Nem csak a nikkel, de úgy általában a különböző fémek beoldódása az edényeinkből, kávéfőzőkből. Fogalmam nem volt, hogy a bojlereknél alkalmazott sárgarézben pl. ólom is van. Vagy hogy volt (van?) olyan gyártó aki egy időben nikkelezte a bojler belsejét, de ma már csak a külsejét, mert az lejött az első vízkőmentesítés alkalmával. Fémallergiák, tolerancia határok, engedélyezett felső határok, stb. stb. Mély ez a nyúlüreg nagyon.
Annyi biztos, hogy a használt víz pH-ja és TDS értéke alapvetően meghatározza a beoldódó fémek mennyiségét. Olyan nagy probléma nem lehet, hiszen már elég régóta használják a gépekben a rezet, sárgarezet. A nikkel ugyan az egyik legtoxikusabb fém, de nehogy azt higgyük, hogy ezt csak a portafilterről szedhetjük össze. Kiderült, hogy a rozsdamentes acél is krómot és nikkelt enged ki magából, mégpedig nem is akármilyen mértékben: [link]
A réz meg fertőtlenítő hatású, de vízben oldott formában szintén nem nyerő. És rosszul tudtam, a krómnak nem minden formája egészséges. Viszont a króm nagyon kemény. Ha a bevonat csak úgy simán lekopik a portafilter belsejéről, az biztos, hogy nem króm - ahogy írtad is.
Eddig jutottam így nagy hirtelen.
-
fragola.6035
aktív tag
-
Nibiru
tag
válasz
Pandras61
üzenetére
Köszi, igen a csaptelepeknél tudtam, hogy a gyártás során keletkezett felületi egyenetlenségek kiegyenlítésére nikkelt használnak, de hogy ezt teszik a kávégépek esetén is a kávéval érintkező felületeken, az nem jutott volna eszembe amiatt amit írtam. Ennek utána fogok kérdezni pár gyártónál.
-
Pandras61
csendes tag
válasz
Nibiru
üzenetére
Szerintem minden gyártó. Jellemzően a sárgaréz alapanyagú fémekre, galván nikkelt 5-20 mikron vastagságban, és dekoratív krómot 0,2-1 mikron vastagságban választanak le. Esetenként ha a sárgaréz nem polírozott vagy gyengébb felületű akkor a nikkelt megelőzheti egy kénsavas vörösréz galvánbevonat 5-10 mikron vastagságban. Kemény krómot nagy vastagságban hidraulika hegerekre komoly gépipari alkatrészekre választanak le.
Pl. csapok- zuhanyzók- jellemzően Cu.-Ni.- Cr. bevonattal készülnek, mint a hozzászólásom elején írtam. -
Nibiru
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Már, hogy úgy csinálják, hogy a sárgarezet nikkelezik és csak utána krómozzák? Elképzelésem sincs, hogy annak mi értelme, hiszen a sárgaréz jól krómozható. A nikkel ugyan hasonlóan szép bevonatot ad mint a króm, csak hát egy portafiltert azzal elkészíteni... Nem írtad, melyik gyártó csinál ilyet.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Koczó93
üzenetére
Nagyon szép masina.
Igen, megnéztem pár videót, a naked karokkal szerelt gépekről, valóban látványosabb mint a normál kar, és tényleg jól látható, ha nem sikerült jól az előkészítés.boygabi_: Köszi a videót, így valóban jól látható, ha nem lett jó az őrlés, vagy csatornásodik a pogi, akkor spriccel, vagy ha túl tömör, akkor azon részen meg nem megy át a víz.
A szűrőbe töltés után hogyan lehet egyenletessé tenni az őrleményt? Gondolom erre van a dugóba szúrt fogpiszkáló, néhányótoknál láttam ilyen képet, hogy van a gép mellett egy ilyen "szerszám" is. Hogy lehet ezzel jól elegyengetni? Megkeveritek és kész?
A GC-hez vannak ilyen naked karok?
Szerk: A krémességről jut eszembe, gondolom az sem túl jó ötlet, ha a presszós csésze nem fér alá a dupla kifolyó nyílásos kar alá, és akkor egy szélesebb szájú csészébe csapolok, majd átöntöm a presszós csészébe. Gondolom a Crema java ilyenkor kárbavész. Próbáltuk így a hétvégén, de sokkal aromátlanabb volt a kávé, mint a csomag felnyitása után közvetlenül. Mondjuk ez lehetett a helytelen tárolás miatt is.
-
SoundON
tag
Sziasztok!
Kis rendrakást követően eladóvá vált néhány cuccom.
Ha valakit érdekelhetnek itt a FB csoportban tüzetesebben is megnézheti:
[link]-Hario Skerton Plus/Pro/Custom kézi őrlő (9.900Ft)

-JoeFrex 58/58,5 tamper szett (9.900Ft)
-BlueCup Nespresso kompatibilis kapszulatöltő készlet (5.900Ft)
-
Nibiru
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nikkel? Ha az acél ötvözet + króm karokra gondolsz egyes gépeknél, abból nem oldódik ki a nikkel. Gáz is volna, mert a nikkel az allergizáló fém.
-
töröltem a mellékszálat, mielőtt valaki mérgesre gépeli magát
-
SoundON
tag
válasz
zozo111111
üzenetére
Szívesen átdobom ha privátban elküldöd az emailcímedet.
-
Koczó93
őstag
válasz
kfjoco
üzenetére
Nekem ez most tetszett. Klasszik olasz vonal.
La Genovese
-
bl4ze
veterán
válasz
kfjoco
üzenetére
Ajánlom klasszikus Olasz keverékek közül a Choco Madness-t, de az Indian Choco-val sem lősz mellé.
A Ciok nekem túl robosztás, pedig szeretem a robusztát - nem a legjobb fajta robuszta van benne szerintem.
Ha a robuszta (jóféle) nem gond, úgy a P&Y Get Up! is jó választás. Garantáltan friss, rendelni is tudsz, és postáz is ha nem bp-i lennél

-
zozo111111
csendes tag
Sziasztok! SJ állító tárcsájára nyomtatható skála meg van esetleg valakinek?
-
kfjoco
csendes tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani valami jó olaszos poörkölésű kávét, ahonnan rendelni is tudok.
-
Karthmann
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igen, ez így nem egészen pontos, azt kellett volna írnom hogy vízmennyiség profilos.
A Rocket az R60-nál miként oldja meg a profiljait azt valóban nem tudom, ha esetleg volt kapcsolatod ezen típussal és írnál pár szót azt megköszönném. -
törölt tag
Help!
A képen látható gőzcső helyett milyen típust lehetne berakni egy Saecoba, aminek normális vége van?

Esetleg tudja valaki, van-e Saeco-val kompatibils szimpla gőzcsővég, belső menetes, könnyen tisztítható, egy lyukkal?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Nibiru
üzenetére
Hát így már nincs probléma, így tényleg ki lehet számolgatni, hogy meddig elég a kávé.
Tudod, mert azt nem akarom, hogy berendelünk több kiló kávét, akár többfélét is, és ha meg nem isszuk meg addig, akkor ott megy tönkre. Azon aggódtam, hogy a hűtőben tárolva is viszonylag hamar tönkremegy. Aztán Zsolti felvilágosított, hogy nem eszik olyan forrón azt a kását.
De ez így jó ötlet, így ki tudjuk számolni kb-re, hogy mikor fogy el.
Köszi, jó ötletet adtál. -
72lakiluk
tag
a másik fórumon bedobtak egy ilyet: http://lollo.hu/kaveparna/a-lollina-ese-podos-kavegep/
az asszony nem kávézik ha nem vagyok otthon, nem áll bele a Mazzer-GC macerába. egy ilyen vagy hasonló akár iható kávét is tud, legalábbis egyesek szerint. vagy ha már ezen agyalok akkor kapszulás ? vagy pod-osból is komolyabb kellene ennél a 'jó' kávéhoz ?
Kösz előre is ha van vélemény.
vagy keressek rá a pod-os fórumra

-
Gery0505
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Köszi az infót, persze úgy fogjuk csinálni, ahogy nálad láttuk, veszünk olyan kis mézes üvegeket, és adagonként kimérjük. Csak azért kérdeztem, hogy meddig áll el így a kávé, mert még nem tudjuk minden nap használni a gépet, szinte csak hétvégén, meg hétköznap egyszer-egyszer, és lassabban fogy így a kávé. Így egy picit nehezebb megsaccolni, hogy mennyi kávét rendeljünk.
Meg főleg, hogy milyet. 
CB: Így van nem papírzacsiban lesz a kávé, hanem szépen légmentesen lezárva, fagyasztva, kis mézes üvegekben, ahogy javasoljátok.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kösz.
Egy Rancilio szűrőtartó kar jó a GC-hoz ? A jófogáson fenn levő egykifolyósra gondolok konkrétan. Kösz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)