Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
-
buci30
addikt
válasz
sz.zs.
üzenetére
Olvastam az összefoglalót de én 100-150 ezret nem igen tervezek kiadni egy kávé gépre.
Jó tudom a minőséget megkell fizetni ezzel mind is semmi bajom mert én is ezt vallom
De a kávé nekem még hobhinak se mondható.
De valószínű igazatok van.Akkor kávéba valami javaslat?
Azért ott csak van különbség hiszen egy karaván és egy tchibo között is van éreztető különbség.
Vagy ez már egyéni, szervezet és ízvilág kérdése csak? -
mdav88
aktív tag
válasz
Zotmund001
üzenetére
La Spaziale Vivaldi II😉
-
petfoto
tag
Sziasztok Fórumtársak!
Kellene a segítségetek.
10 évig használtam egy automata Krups gépet.
Lecserélném "rendes" kávéfőzőre.
Esetleg ötlet 60-80e Ft-ig?
Amit néztem eddig gép:
Gaggia Viva Prestige, De Longhi Dedica, Gaggia Carezza de Luxe,
Daráló:
Saeco mc2002Max.100eFt a 2 eszköz.

Segítsetek pls
Köszi! -
bl4ze
veterán

P&Y Decaf in da houze, yeah !

-
buci30
addikt
Ilyen kávé főző van nem egy drága...
Ez a daráló jön most mert eddig őrölt kávé volt de meguntam ahogy olvastam annak pik-pak elmegy az aromája stb
Lavazza Il Mattino szemes kávét ajánlotta egy haver vagy a tchibo exclusive.
Tudom nem minőségi gép és nem több tíz ezres kávé de nem vagyok nagy kávé fan.
Csak napi 5-6 iszok gyenge és néha sz@r kávé és gondoltam hátha így előrébb jutok kicsit minőségbe is. 😊
A lényeg az igen, hogy savas ne legyen meg keserű íze de azért legyen erős és finom krémes is.Arabika és robusta mix kell azt olvastam...
-
Bazsee71
őstag
Tegnap volt alkalmam betérni a Kávébajuszba, és csak ajánlani tudom. Fantasztikus a hely (tágas is), perfekt a kávé, kedves és figyelmes a kiszolgálás, finom a süti, és megittam életem első minőségi teáját is.
Egy baj van vele(m), hogy elég messze van. -
Noroo
tag
válasz
vicces1
üzenetére
ezt aláírom. :-)
Malabar tesztelve nyomásfokozós karos kis géppel, rendesebb catlerrel meg most az új barátnőmmel is. (Lelit Victoria)
kvázi elronthatatlan, cserében finom, de a kolléga savasat szeret az meg itten nem van.majd vele kapcsolatban később adagolom a kérdéseimet, mert a hogyan csajozzunk könyvben viszonylag kevésszer volt említve.

-
buci30
addikt
Milyen szemes kávét ajánlotok?
A savas keserű ízt nem szeretem de mast nem tudok elmondani, hogy szűkítsek. 😊
Annyi lehetőség van, hogy else tudom képzelni melyiket vegyem.
Az erős kávé szeretem de legyen finom is egyben.
Ár érték arányba mondjuk miket javasoltok? -
verti1
tag
Nagyjából tisztában vagyok a rajzolás szabályaival, de vannak hiányosságaim. A rajz magamnak készült elsősorban és persze annak aki legyártja nekem, nem pedig a szakrajz tanáromnak. Kúpszögekkel nem foglalkoztam, mert ebben az esetben teljesen mindegy volt, olyanra csinálja a külsejét amilyenre akarja, ezért írtam oda, hogy kb. párhuzamosan...egy öltést nem ba....A belső kúpnak sincs nagy jelentősége, csússzanak le a babok rajta. Látom a program nagyon szépen kiszámolta, hogy 29 fok. Egyébként pont ugyan azt lerajzoltad csak nincs rajta a 43-as méret, mert az kiadódó, nincs rá szükség a szabalyok szerint, de az esztergályosok szeretik látni(nem mindegyik tudom, az enyém igen) ezért méreteztem be. Felületi minőség pedig szóban került meghatározásra, ennek sincs jelentősége ebben az esetben és tűréseknek se. Már egy 2 éve felraktam ezt rajzot ide, el is kérték páran. Most megint előkerült és tisztába akartam rakni, hogy miért kerültek oda az o-gyűrűk pl., mielőtt valami urbán legendák kezdenek terjedni. Aki akarja vigye, gyártassa le, eddig nem volt senkinek gondja vele.
-
72lakiluk
tag
válasz
SlayerSub
üzenetére
Szóval tegnap lett kész a gép, megkapott mindent. Csak két dupla jött le azóta, de gyönyörű egyenletes lefolyással, semmi böffenés vagy buborék, ami korábban nálam is jelentkezett kb 15 sec környékén. Gondolom sokat jelentett a gyári magasabb értékek optimalizálása vízhozam és nyomás tekintetében.
-
-
vicces1
aktív tag
válasz
yazoo1
üzenetére
Másik yirgáknál nem így érezted? Nem nagyon friss a pörkölés, ha igen félre kellene tenni pár napra? (esetleg) a 97 fok, ha valós, biztos nem kell neki.
Cukor helyett, inkább tejes italként, flat white, cappuccino, nagyon zamatos a yirga. (mondom ezt úgy hogy PY-ból azt még nem ittam, de más pörkölő etiópjával ez volt.sz.zs köszönöm a tippet!
-
na, hozzám is befutott a roast opus one

a black pearlt rögtön csapra is vertük, kicsit lassú volt a lefolyás, de hozta az őszibarackos, tejcsokis ízeket. az eperdzsem valahol feláldozódott az első próbashot oltárán. a kávé amúgy szépen pörkölt (be is b.szna ezen a szinten, ha nem lenne), és az íze alapján érzésre elég populárisra hangolt, ami végülis nem rossz dolog, ha szélesebb körrel akarja megismertetni az emberfia a világosabb pörköléseket.
a jó értelemben vett bombabiztos(nak tűnő, így egy shot után), nehezen elrontható, kellően ízgazdag egyenértékes érzésre. mint egy brew dog punk ipa.
(elnézést, ha a brew dog nem elég kiscsaládi és kézműves ma már a hasonlathoz) -
verti1
tag
Sziasztok!
A Mazzer garatszűkítő rajza tőlem származik. Mazzer Mini E-hez készült. Az o-gyűrűk azért kerültek bele, hogy a helyén tartsák és ne zörögjön működés közben, de könnyen eltávolítható legyen takarításnál. Ennél olcsóbb és egyszerűbb megoldás nem jutott eszembe. Ha műanyagból készül akkor lehet kicsit plusszosra venni és elhagyni az o-gyűrűt. Akkor a helyén marad ugyan úgy. Én nem körtefecskendőztem, de ezek szerint ez egy plusz dolog, hogy nem fúj ki mellette. A teteje 58,5-ös tamperhez lett kialakítva. Kéznél van a tamper és nem ugrálnak szét a babok. Az o-gyűrű a horonyba való és nem fölé a nyakára. 1,78-as o-gyűrűk kellenek hozzá. Alulra 33x1,78 vagy 32x1,78 felülre 57x1,78 vagy 56x1,78....amilyet lehet kapni.

-
And06
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
engem is érdekelne, az alacsony verzió is jó lenne nekem, sőt!
-
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
La Spaziale S5-tel kapcsolatosan kérnék tanácsos. Illetve a hasonló gépek birtokosai, ismerői is biztosan tudnak segíteni.
A jelenség az hogy le lett eresztve a bojler részlegesen, majd feltöltve és a jobb oldali karon nem nyomja a vizet, csak gőzt, gondolom le van levegősödve.
Aztán le lett engedve teljesen, majd újra feltöltve és most már mind a két fejen ezt produkálja
Tudnátok valami megoldást? Ha nem, akkor esetleg olyan embert, aki jártas lehet?Kösssz előre is!
-
Tomi_Sci
őstag
GC háromjáratúban lávő O gyűrű milyen méret? Az enyém eléggé odavan, az előző tulaj odacsípte a menethez, szeretném kicserélni. Valaki vett már ilyet valahol?
-
sz.zs.
őstag
válasz
troszti
üzenetére
Úgy, hogy fémharisnyás, és letestelhet. Nyilván ha az ember leszigeteli akkor nincs baj, de én ezeket ki szoktam dobni a szemétbe. Illetve inkább olyan pidet rendelek amihez nincsen semmi...
weinmaker, atok666: Akkor úgy látszik nekem eddig mind a kettővel szerencsém volt, mert tizedgramra azt adta, adja ki amit beleöntök, Majornál 1, Mininél 2-3 ráindítás és garat seprés után.
-
mutyi
senior tag
válasz
Koczó93
üzenetére
Hogy érted hogy kapcsoljam be a pumpát és a gőzcsapot?
Két opció van a gőzcsap használatára.
1. Amikor gőzt készítek,
2. amikor átnyomom a gombot és folyamatos vizet engedek ki belőle. Amikor citromsavazom, akkor pl. ezt használom hogy a gőzcsőben levő szennyeződéseket is átmossa.A gond ott van,hogy csak úgy tűnik valami baja van,mert ha elindítom a gépet akár a csapolási folyamatot,akár a gőzcsőben a vizet néhány mp után egyre hangosabb és egyre kevesebb víz jön, azaz valamiért nem tudja szívni.
Már csak a kérdés hogy valami eldugította vagy tényleg most halt be a vízpumpa.
Most épp forró vízbe tettem citromsavat és próbálom átöblíteni, ha egyáltalán jön a víz még annyira.
Furcsa,mert kb 3 hete volt citromsavazva, szóval elvileg nem lehet vízköves. -
Illesvik
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szerintem is elég lenne. De én a rajz alapján csináltattam. Gondolom azért van így, hogy bele lehessen állítani a tampert. Az o gyűrűt passzolom. Lehet rezgés és hangcsillapító.
-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ha kell akkor át tudom küldeni a rajzot.
-
mutyi
senior tag
Az mitől lehet hogy időnként nem tudja a vizet szívni a Gaggia Baby és hallatszik hogy a pumpa sokkal hangosabb, hiszen nincs mit szívjon.
Eddig is előfordult a jelenség néhány havonta, de általában olyankor,amikor mozgattam a gépet vagy ki volt véve a víztartály, ugyanis ha a víztartályt újra kiemeltem/kicsit megnyomkodtam, utána jó volt.
Tegnap és ma viszont semmit sem mozgattam, a tartályt sem vettem ki, mégis előjött ez a dolog. Nem jött a víz,már azt hittem hogy a pumpa ment tönkre, de a tartály ki és visszahelyezésével megoldódott. -
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
De akkor gyártasd le te. Én is veszek belőle. Meg vannak még páran ahogy láttad. Nekem mindegy ki csinálja. Ahol én kérdeztem, ott ezt mondták. Akkor nem erőltetem náluk, és várom az te ajánlatod.
Aki jelezte, hogy kell, annak akkor sztornó. Várjuk meg fragola ajánlatát.
-
mufi
senior tag
Sziasztok. Eureka mignon daralo utan, mi lenne erdemleges upgrade?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Ez nem mentalitás kérdése. Csak tájékoztattam a fórum olvasókat, hogy ez egy átverés.
Ez az ár nem magas, nem sok, nem drága, hanem gusztustalan. Valaki át akar verni valakit. Ezt a szakinak nevezett görényt el kell kerülni messzire.
Reális ára, ha tényleg nem akarsz keresni rajta
, alumíniumból eloxálás nélkül kézi esztergályosnál 3000-3500 Ft, CNC-n 2000-2500 Ft. .
.
Csak az összehasonlítás miatt, egy PalmTamp agyag + gyártásért 8500+Áfát fizetek az esztergályosnak kézi esztergán gyártva. Ez CNC-n kb. 20%-kal még olcsóbb lenne. -
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Azért ebbe nem mennék bele. Bár a te áraid mindig a legjobbak, kegkorrektebbek... Stb.
Mindenkinek ott a lehetőség gyártassa le.
-
bluesfan
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Aluból 14-ért tényleg elég goromba ár.
-
W78
csendes tag
Sziasztok!
Budapesten kellene valaki aki szerel és ajánlható egy ismerősnek.
Rancilio Silvia V5 és La pavoni valami van.
Ahogyan elmondta kartömítés a ludas, de át is kellene nézni.Köszönöm!
-
weinmaker
őstag
Most kaptam az árat a mazzer garatszűkítőre 10 darabos tétel (de ennyien voltatok akik jeleztétek).
műanyagból: 5.000.-Ft elkészülési idő kb 2 hét
aluból: 14.000.- elkészülési idő kb. 1 hónapEzek fényében kérem a további visszajelzéseket privátban.
Köszi! -
Tomi_Sci
őstag
Pedig van RKC-ból originál, csak gondolom drága és lehetetlen kapni. Amúgy durván túlárazottak ezek a cuccok, mint az Omron E5CC és társai. Ipari környezetben mindenhol leváltották ezeket PLC-kkel, de képesek 150 GBP-ért adni
Pedig elvileg az Omron a kínai piacot célozza ezzel, ahol még nem olyan elterjedt az automatizálás. Érdekes árazás ahhoz képest.ON:
Expolygonnál lehet kapni olyan gázfúvókát ami jó GC pipacsőbe? Most hirtelen arra sem emlékszem annak milyen belső átmérője van, pedig tegnap megmértem!
Van fent pár fúvóka méret nélkül. Felhívtam, de nem tudott segíteni a srác.Vagy esetleg máshol Bp. belvárosában bolt ahol darabonként lehet venni mondjuk 0.5, 0.6 vagy hasonlót?
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mozilla Firefox
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo drón szett - Garancia, Care Refresh, PL Filter
- DJI MINI 3 PRO DRONE ELADÓ/ DJI BESZÁMÍTÁS
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Samsung Galaxy S10 128GB (Hibás, hiányos)
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Daráló majd később, addig daráltatom a kávét.

Téged készülnek átb@szni. Vagy valaki valakit.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)