Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Garasoskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tökéletes töketlenség
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
f_sanyee
senior tag
helló,
van egy, úgy fél éves Graef CM 702-m, de nem vagyok elégedett az örlés finomságával 1-es fokoztaon. Próbáltam szétszedni, hogy egy alátétet tegyek a kés alá, de nem tudom leszedni a csavart, mert olyan erősen rajta van... Hogyan tudnám levarázsolni? Valami ötlet?
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Van bevált SSR rendelős helyetek? Valami normálisat szeretnék venni, ami nem "pukkan" el fél év alatt
Illetve mit gondoltok erről a PID-ről?
Kb ugyan az mint a Sestos D1S, csak kicsit olcsóbb és valamivel részletesebb manual van hozzá...fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
nLali
őstag
válasz contaxg #82387 üzenetére
Amúgy a pörkölő srác, Hegedűs Laci nagyon jófej. Bementem a Paksi Kávéba és amikor kávét szerettem volna vásárolni, akkor mindjárt nem a pultos hölgy, hanem a pörkölést végző H.László sietett a segítségemre. Választás után ittam egy espressot, közben mesélt nekem a pörkölés folyamatáról és a pulton található cukrokról. Sajnos ritkán jutok el , de mindig elégedetten távozok.
Bérelhető reklámfelület
-
contaxg
veterán
Saját maga készíti az ideális kávékeveréket
"Tavaly top 10-be került, idén pedig egy közönségszavazáson Magyarország legjobb baristájának választották Hegedüs Lászlót. Tizenhárom évig futballozott NB-s szinten, majd miután negyedszer is műteni kellett a jobb térdét, tudta, a sportkarrierjének vége, civil foglalkozás után nézhet
Kiválóan szerepeltek a Tolna megyei kávézók a Kávékorzó Magazin internetes közönségszavazásán, ahol négy kategóriában díjazták a legjobbakat. Magyarország top 10 kávézójába került A paksi kávé – tulajdonosa Mózsa Ferenc –, top 5 kávépörkölő kategóriába került az Umami Roastery, első helyezett lett Hegedüs László a barista kategóriában, valamint az év kávéja lett az Umami Roastery Sanremo blend, amellyel a kezdeteknek állít emléket a győztes kávépincér."
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
senior tag
-
vendingo
veterán
válasz bluesfan #82372 üzenetére
Nekem fura, igaz kb 7 éve használom az olaszt, eléggé hozzászoktam már, ezután minden más változás zavaró.
Amúgy jelentem, sikerült szagmentesítenem a régit. 4-5 óra kezelgetés különféle szerekkel, folyamatos mosogatás, öblögetés, még ultrahangos tisztítóban is járt, igaz az sok változást nem hozott. Holnaptól újra csatarendben lesz a kis kedvenc. Reggel még lesz rajta egy tisztító főzés kávéval, mert minden patinát lenulláztam ami volt benne.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #82366 üzenetére
mégegyszer: legalább háromféle van, te az elsőt és az utolsót hasonlítod épp, de évekig csak a középső volt, amivel alapvetően nem volt semmi baj.
mellesleg egy ilyen alu-vacak masszív vegyszerezés után részemről akkor is kuka lenne, ha szemre jó. de szemre sem lesz jó...
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Noroo
tag
Eddig van 2db brikka kétszemélyes felsőszűrő igény. Valakinek esetleg egy 3.? Az már félút az ingyenes postához.
-
vendingo
veterán
Elkezdtem erőfeszítéseket tenni a régi megmentésére. Már a 4 fajta tisztítószerrel mosom, áztatom. Még mindig büdös. Most egy nagyon agresszív tisztítószer van benne, amit fel is forraltam. Ha ez se segít, akkor megy a polcra dísznek. A régi jobb, kevesebb víz és kávé kell bele. Amit a régi röhögve lefőzött, annál a román csak a szelepen nyomta ki a gőzt. Kosarat alig lehet kivenni az újból, régiből simán kijött. Anyagminőségre a régi köröket ver erre. Aki nem használt még igazi olasz brikkát, annak ezek nem problémák, de én nem ehhez vagyok szokva.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
CB
senior tag
Én is csak azért vettem ott, mert véletlenül betévedtem, és elkapott a hév.
Akkor kellemesen csalódtam. Lehet, hogy a következőnél meg majd nagyon döglött lesz a dátumtól függetlenül.
Minden esetre még egyszer bepróbálkozok majd, mert ízlett.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
stereofan
tag
válasz Salex1 #82356 üzenetére
szia,
próbáld meg esetleg filterpapírral.
ha nincs otthon "gyári" kiviteled, akkor pl. a dm-ben kapható teafilterrel is lehet manuálisan próbálkozni.
(nem tudom passzol e a fenti méret neked, a régi brikkáknak kisebb átmérőjű a kosara mint a mostani verzióknak)minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Noroo
tag
ha valaki rendelne avxtől, brikka ims felsőszűrőt(2személyes brikka) lehet betársulnék hozzá, nincs kedvem kifizetni egy halom pénzt postaköltségre, mást meg nem akarok rendelni most...
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Salex1 #82356 üzenetére
AVX-nél kapsz IMS felsőszűrőt Brikkához is, azzal talán jobb. Vagy egy minőségibb daráló, amivel kevesebb por képződik (pl Graef702)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
contaxg
veterán
válasz 72lakiluk #82355 üzenetére
Hmm a kőbányai kistermelői piacon vettem egyszer vmi tök ismeretlen Lavazzát, elég olcsón. Akkor majd elnézek a Sárkánycenter és hasonló helyekre. Köszönöm az ötletet!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Salex1
őstag
A brikkásoktól kérdezném, hogy lehet azt elérni, hogy ne menjen át a zacc a kávéba. Főleg bolti kávéval használjuk és sajnos átmossa a nyomás a zacc egy részét. Amit eddig vettem hozzá, durvább örlésűt ott is átjutott valamennyi.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Nagyon nagyon köszönöm, de óbudai vagyok, így egy kicsit necces, Az ár remek és ennyiért szívesen ki is próbálnám. felénk 5000 körül van a legolcsóbb is.
Esetleg nem érdekel valakit Illy, 250g-os,2500-ért? Megrendeltem valahol, de kettőt kell vennem ahhoz, hogy ezen az áron kipróbálhassam, de nekem nem kell ennyi.
-
CB
senior tag
-
-
SlayerSub
tag
válasz vicces1 #82341 üzenetére
Najo akkor én is bevallom, nekem se az idő a kérdés de pallyotz és hasonló finom kávékat sajnálok a kotyeszba.
Eddig az ajándékba kapott Tchibo private kaffee-kat öröltem le és vittem be, de kezd kifogyni. Ezekkel amugy nagy durva krema-s kávét gyartottam, ugy is hogy két hétre öröltem előre kb.[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
válasz Peti...(16v) #82343 üzenetére
Én tavaly decemberben próbáltam egy Pellini n82-t GC-vel. Kínai mindenes boltban vettem 1 kg-os csomagban , a zacsin látható dátum szerint egy hónappal korábban csomagolták be.
Tényleg nagyon friss volt, vastag crema, és nagyon finom csokis íze volt. Fagyóban tartottam, a végéig friss maradt-pedig nálam nem fogy olyan gyorsan-ellentétben a mostani Ethiopia Euphoria kávémmal.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
vendingo
veterán
válasz Peti...(16v) #82345 üzenetére
Brikkábban próbáltam szemest darálva.
-
vendingo
veterán
válasz Peti...(16v) #82343 üzenetére
Eddig egyszer próbáltam pellinit, de az annyira rossz volt, hogy elvette egy életre a kedvem az egész márkától.
-
vendingo
veterán
válasz SlayerSub #82338 üzenetére
Évek óta dallmayr prodomot, és classicot iszok vele. Én csak téglázok, eladtam már az összes darálóm.
Jelenleg egy kapszulás gépen gondolkodok gyors helyzetekre. Berendeltem pár helyről pár fajta kapszulát, most végigtesztelem őket haveromnál. Ha bejönnek, akkor valszeg újítok egy normális kapszulás gépet.[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
válasz SlayerSub #82338 üzenetére
Bialetti Moka- ra értettem a bármit inkább, azon könnyebben átjön a túl finomra őrölt bolti is.
A Brikka kényesebb a szemcseméretre. Mi csak a reggeli sietségbe használjuk, de én inkább előző este őrlök hozzá, kis üvegbe zárom, reggel elhasználom, most utoljára, PallYotz Brazilt, eddig ez volt a legjobb, de sajnálom a kotyogóba ezt is, mert rendes presszóba mint minden ez is finomabb.
A Lavazza Crema e Gusto tégla volt egészen fogyasztható a brikkán, ennek az őrlései módja elég megfelelőnek tűnt, (nincs túl finomra őrölve) normálisan jött le, időben, és adta a cremát is, és még íze volt.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
soldier2
őstag
A Hariok tengelye olyan szinten lötyög, hogy szerintem csak alkalmi őrlőnek alkalmasak valami kotyogó mellé. Presszóra kézi őrlő nálam a Commandante-nél kezdődik, de ha a elég elborult az ember, akkor HG1 :)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
vendingo
veterán
válasz vicces1 #82335 üzenetére
Az lehet, de AVX-ről ingyen posta van, mert dobtam még mást is a kosárba. Aqua üzlet nincs a közelemben, így utánvéttel kellett volna lerendelnem, amivel már nem is olcsóbb.
Azért köszönöm, hogy próbáltál segíteni.
Az aqua-s rossz tapasztalataimat inkább már nem is említem.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vicces1
aktív tag
válasz vendingo #82331 üzenetére
Ezt etetheted bármivel
ugyanitt a 2-es Brikka a legjobb áron, úgy érdemes, hogy webshopba megveszed, de az egyik üzletükben átveszed, így nincs szállítási díj és a webshopos áron olcsóbb egy ezressel.Ja és a fekete aljú Brikka pont azt csinálja, hogy lefő benne a kofi, hasonló módon mint a nem fekete színűben!
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Történt egy kis baleset
Nem kívántam a kávét, de gondoltam megszokásból iszok egyet, ártani nem árthat.
Felraktam a kedvenc olasz brikkám a tűzhelyre, alágyújtottam, aztán kimentem a kertbe tevékenykedni. 40 perc után égett szag áradt a lakásból. A brikka lefőtt rendesen, az egész tűzhely tiszta kávé volt, odaégett a kerámialapra is. Brikka nem ment tönkre, de több napi mosás, áztatás után is kegyetlen büdös az egész.Milyenek ezek az új brikkák? A fekete aljú vehető? Esetleg egyéb alternatíva, amit lehet téglával etetni? Nincs darálóm jelenleg, nem is tervezek venni.
-
HÁZIGAZDA
-
kisati748
csendes tag
-
senior tag
A régebbiek szinte teljesen megegyeznek belülről a Classic-kal.
Pl. az ilyenek és az ez előttiek:
Aztán van ebből a szériából a Dosata, amit a munkahelyemen én is a legnagyobb megelégedéssel használok.
Úgy tudom az ezutáni modellekben már a műanyag OPV és az a hülye szövetharisnyás gumicső van, de mondjuk mindkettő lecserélhető.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mgy
senior tag
Srácok, mi most ajánlott belépő szintű kézi, illetve motoros daráló?
Amikor jobban képben voltam, még a kerámiakéses kyocera, hario mini mill mentek (igaz én nem igazán szerettem egyiket sem), motorosból meg az Iberital.
Kösz! -
hogyaza
tag
Ha nem is szó szerint,meg a nem ajánlott kategóriába sem lett sorolva,de burkolt célzásokkal igenis terelgetve vannak az emberek.Nem akarok idézni senkitöl,távol álljon tölem.
De ha pontosabb választ szeretnél (amit nyilván Te is nagyon jól tudsz),kérdezd meg adp kollégát miért cserélte le egy műszakilag egyenértékű classicra.
Szerintem a szóban forgó téma okán.
Remélem nem bántottam meg senkit. -
-
hogyaza
tag
Semmi gond nincs vele,csak érdemtelenül le van húzva elsösorban itt,ezen a fórumon.Nehezebb szerelni amíg rá nem érez az ember.
adp:szerintem a tiddel a kopás a baj.Elviszik elöbb-utóbb,kitartás!
Én is egy ugyanilyet nyúzok már jó ideje,pedig van egy újszerű classicom is mellette. -
adp
őstag
nekem még mindig megvan a fullos gaggia baby -m nem gondoltam, hogy eddig fogom árulgatni, máskor szinte nincs is értelmes darab
-
yazoo1
tag
Izzo kávét ismeritek?
Valamelyiket kóstolta valaki? -
fragola.6035
aktív tag
-
vicces1
aktív tag
Múltkor lemaradtam egy VST kosárról, ezt használjátok itt néhányan ugye?
15gr-ost bepróbálom az IMS 18gr-os ellenében.
Tapasztalatotok esetleg összevetve, netán érdemesebb ebből is a 18gr-os?
Ha esetleg kellene még valakinek, akkor csökkenne a szállítási díj.
Vagy ha netán tudtok máshonnan, esetleg egy original LM Strada, kihagyhatatlan áron?![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest