Hirdetés
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totheground
addikt
Órákra visszatérve: nekem ez nagyon begyere, de elég nehéz beszerezni.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
vadászcsiga
félisten
válasz Totheground #32702 üzenetére
Már betegek vagytok. Hol lesz bármelyikőtöknek is 14000 dodója egy órára?
-
Blaise
veterán
válasz vadászcsiga #32703 üzenetére
Honnan tudod, hogy nincs nekik rá?
-
manchester85
veterán
Amúgy az óramániája tipikusan sznobság. Régen ezek az órák a pontosságra és a megbízhatóságra kellettek, de ma már ilyen értelemben ezek az órák szükségtelenek. Persze jó érzés, hogy stílust, eleganciát ad, de lényegében a gyakorlati haszna semmi, ellenben a pár ezer forinttól egészen a csillagászati összegekig bármilyen kapható. Csak a sznobizmus teszi eladhatóvá, semmi más.
i6 Silver
-
DanielK
addikt
válasz Totheground #32702 üzenetére
Volt breitlingem
Persze csak kamu, törökből. Egy hét után megállt, dobtuk ki...
manchester85: ezzel egyetértek tényleg csak a sznobság kérdése. Nekem sem lenne automatám, ha mostohafater nem hagyja itt, miután lelép...
[ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
válasz manchester85 #32705 üzenetére
Persze egy bizonyos hatar folott mar csak sznobsag ( 40 millios iwc es tarsai, de ez nem csak orakbal van igy ) de azert parszazezerig meg minosegbeli kulonbseg is erosen van
Kinek mi a maniaja , orara ha lenne mibol kepes lennek barmennyit kolteni, de pl biciklire sajnalnek milliokat kolteni ( ismerek olyat aki 1 milllas bicoval nyomja )
[ Szerkesztve ]
-
mondomén
őstag
Mint egy csomó minden mást. Oszt ako mi van?
Nekem az utolsó órám egy Toy Sory mintás Swatch volt.xD Sosem vitt rá a léke, hogy költsek rá, de azért szívesen hordanék egy szépen megmunkált, minőségi órát ha tehetném.
Parfüm ugyan ez. Inkább valami Niche mint ezek a kommersz vackok, de hát annak is elkérik az árát...[ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
válasz korpicschess #32709 üzenetére
Elsportolo mas , nekik kell ( atlag ember nalam se erti miert kerul egy sima fecske furdoalso 10-13 ezerbe ) De akit emlitettem nem elsportolo csak sokat bicozik
Egyebkent erzesre milyen a lancnelkuli megoldas ? Kiprobalnam
-
manchester85
veterán
válasz Bling95 #32707 üzenetére
"de azert parszazezerig meg minosegbeli kulonbseg is erosen van"
Csak mit kezdesz azzal a minőséggel? Gyakorlati haszna lesz? Nem. Pont ezért lenne jó, ha bejönnének az okosórák, mert lényegében ez a piac eddig kiaknázatlan volt, és ugyanazon konzervatív szempontok adták el ezeket a termékeket, mint a komoly technológiai fejlődések előtt. Nem is csoda, hogy az óra sokaknak csak egy ékszer: hát igen, ma már kb. annyi a jelentősége. Ettől függetlenül mindenkinek lehetne szenvedélyei, ez természetes.
i6 Silver
-
Cyberpunk
félisten
válasz Bling95 #32707 üzenetére
Jó az én bringám nem millás, csak 300 volt használtan. De ez is sok pénz, én például mobilra már nem adnék ki ennyit. Persze ha rám szakadna a nemzeti, vagy örökölnék egy csomó pénzt, akkor vennék egy Trek-et már azért is. De ez a veszély nem fenyeget.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
máyköl
veterán
Húha, énis óramániás vagyok.
Volt már rengeteg, általában automatákat hordok, de legtöbbször csak cserélgetem őket és 1db van. Pedig az az igazi, ha sok van, és változatosan hordod őket.Parfüm mizéria szintén kór nálam.
Most is vagy 4 féle van a táskámban, otthon meg fene tudja mennyi... -
Jojo5
őstag
válasz korpicschess #32692 üzenetére
Nekem egy, Tissot PRS 516-om van és imádom.
Nem bántam meg, azt a pénzt amit kiadtam érte.máyköl: a parfüm mizéria nálam is már már durva méreteket ölt, hála égnek tudom magam kontrollálni.
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
nord_
veterán
Ebben nem értek egyet. Az óra ugyanolyan kiegészítő, mint bármilyen ékszer, de még gyakorlati haszna is van. Plusz nem kell előbányászni a zsebből, táska mélyéről, ha csak meg akarod nézni, hány óra van. Vagy egy megbeszélésen feltűnés nélkül rá lehet pillantani a számlapra, míg ez egy mobilnál elég feltűnő.
A sznobság az az első okosóra lesz! Hol lesz ez az óra húsz év múlva? Az én Roamerem húsz évesen még itt van a csuklómon, tízévente kap egy alapos belső tisztítást és még olyan, mint újkorában. Ez érték lesz akkor is, amikor az oprendszeres drága csuklóravalók valahol a floppilemez mellett porosodnak egy fiók mélyén és elnéző mosollyal szánakozva nézünk rájunk, mennyit pénzt költöttünk ilyenekre...
-
manchester85
veterán
Eléggé félreértetted a hozzászólásomat. A hozzászólásod első felében úgy írsz, mintha magát a karórát tartanám szükségtelennek. Nem, a "high-end", több százezres karórák jelentőségét kérdőjelezem meg. Nyilván egy pár tízezres darab azért mindenképp megérheti az árát. Az tény, hogy ezek az órák időtállók, de azzal mondjuk nem igazán vagyok tisztában, hogy az órakedvelők milyen gyakorisággal cserélgetik az óráikat. Nekem van egy Citizen Eco-Drive-om, meg egy Seiko Kineticem, amit apámtól kaptam, mert ő vett egy újat. A Citizen 10 éves, és tökéletesen működik. Abban igazad van, hogy ezek az órák időtállók maradnak, de ez vajon csak a 100-500 ezres svájci órákra igaz, vagy egy-két nevesebb japánra is? Tehát újabb érv, hogy a drágább se szolgálja meg igazán az árát. Érték lesz neked, de eladni ugyanúgy nem fogod tudni ezt se. Az okosórákat, ha esetleg bejönnek, elterjednek, azokat meg még időben kell eladni, ahogy a telefonnal is teszi az ember. Az viszont tény, hogy egy karóra ma se tölt be sokkal több szerepet, mint 100 éve, míg egy mai okostelefon funkcióját nem lehet összevetni egy 10 évvel ezelőttivel sem. Tehát a szerepük egy ember életében egy lapon sem említhetők.
i6 Silver
-
Bling95
őstag
válasz manchester85 #32724 üzenetére
de az órát mint ékszer is használod..
és igenis jobb megfogni egy több 100ezres remekművet mint akár az én kis gagyi orientemet, (ugyanaz az felfogás mint apple-samsung vitában az egyik gagyi műanyag a másik meg masszív fém )
meg mint előttem írták azért egy komolyabb helyen elég necces elővenni a telefont, vagy akár villogtatni az okosórát majd ha lesz...
persze ízlések és pofonok, de én pl képtelen lennék elindulni reggel óra nélkül
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
válasz manchester85 #32724 üzenetére
A japánok közül csak azt tudom biztosan, hogy az Orient még minőségi fém alaktrészekből dolgozik, a tucatgyártók már tömegtermeléses műanyag fröccsöntött belsővel jönnek ki.
Az óra egy igazán személyes használati tárgy: a minőségi darabok nem olyanok, amiket az ember csak úgy megvesz, mint egy telefont vagy mosogatógépet. Nálam pl. a Roamer vagy a Tissot mind egy jeles eseményhez kötődnek. Egy órát nincs miért eladni: nem avul el az oprendszere, nem lesz túl kicsi a kijelző felbontása, nem szűnik meg a support.
Érték lesz neked, de eladni ugyanúgy nem fogod tudni ezt se.
Nem csak az az érték, ami pénzzé tehető. A fontos emlékektől az ember sose válik meg: legyen az a kerek évfordulóra vagy az eljegyzésre kapott óra, esetleg egy rajz a családról, ami a Montmartre-on készült egy francia festőtől.egy karóra ma se tölt be sokkal több szerepet, mint 100 éve, míg egy mai okostelefon funkcióját nem lehet összevetni egy 10 évvel ezelőttivel sem. Tehát a szerepük egy ember életében egy lapon sem említhetők.
Így van. A húsz évvel ezelőtti órám ugyanolyan elegáns és tökéletesen teszi a dolgát ma is. Az már említésre méltó dolog emberi élet-léptékkel számítva. Mobiltelefonok esetében büszkén mondogatjuk, hogy 'az Apple, az igen! Ők akár három évig is támogatják több-kevesebb mértékkel az eszközeiket!' Mi ez a pár év egy ember életében? A mosogatógépem vagy a tévém több ideig szolgál ki.[ Szerkesztve ]
-
kenny123
addikt
Volt valaki veletechen, végig?
yo
-
Blaise
veterán
Na, S4 topicot zárták is.
-
vadászcsiga
félisten
válasz Totheground #32733 üzenetére
[link] de már kitakaritották
-
kenny123
addikt
válasz ittakary #32730 üzenetére
Mit csináltál ott már 9kor?
Csak azért kérdem, mi is 4 fele tipliztünk, jött a vonat. Valami 2 sráctól kérdeztük, hogy maradnak-e végig, adunk 2 tombolát, mert mi megyünk. Aztán csak érdekelne, mit nyertem volna.
Amúgy egész jó volt, s4 ua mint s3 (nekem sok különbség nem jött át), de a htc one az megfogott. Talán az egyetlen telefon most a piacom, amire cserélném az i5-öt, csak akkora tepsi mint a ház. Amúgy bejön a kinézete, nagyon.
yo
-
SÖ
addikt
Hír [link]
-
Ragnar95
félisten
válasz Bling95 #32725 üzenetére
Ezzel énis így vagyok, akkor is ránézek a csuklómra, ha nagyritkán nincs rajta óra Sokkal kényelmesebb az órán nézni az időt, mint mobilon, mert mindig rajad van és kb 2mp megnézni rajta az időt, illetve bárhol, bármikor használhatod, a telót meg nem veheted elő órán, doga közben feltűnően vagy ha épp valakivel beszélsz, de kíváncsi vagy az isőre, az órádra simán ránézhetsz, illetve pl BKV-n se mindig venném elő szívesen a telómat...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
SÖ
addikt
válasz vadászcsiga #32734 üzenetére
N4 topikban pont fordított a helyzet. Annyira visszafogottak néhányan, hogy mindent offba írnak.
-
Ragnar95
félisten
Ráférne már egy jó alapos frissítés az iOS-re, mivel a Cydia tele van ötletesebbnél ötletesebb és hasznosabb tweakekkel és csak egyre több és több ilyen lesz, ehhez képest az új főverziók egyre kevesebb hasznos újdonságot hoznak... Elég nagy megelégedést okozna, ha pl az SBSettings bekerülne gyárilag a rendszerbe és nem tartana az Apple-nek semmiből megtenni ezt...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
r3dsnake
nagyúr
Instagram csak nalam szarakszik most? Nem akarja fb-ra megosztani a kepet egyaltalan. Modjuk ma a fotok appbol is rossz volt a megosztas facebookra...
-
Blyan
félisten
válasz vadászcsiga #32596 üzenetére
Hatalmas +1.
Az akkori balfaszkodás jó pár embernek elvette a kedvét a droidtól. Amúgy aláírom, hogy most az 1-2 gigás cuccokon jól elmegy már az aktuális 4.x, de azért erre elég sokat kellett várni.
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy egy-két megkötéssel sokkal jobb rendszer született volna.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest