Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60033) Kernel válasza didyman (#60031) üzenetére


Kernel
nagyúr

Rutin kérdése, ezen kár vitatkozni. A képcsöves korszakban hány TV-t javítottam helyszínen 1 db multiméterrel, mégis meg tudtam találni a hibákat. De plazmánál vagy LCD-nél is vannak lehetőségek, nem mindig kell elszállítani.

Ha neked ez vicc, akkor csak nevess, de a tényeken nem változtat.

Rugózol ezen a belső hibás kondin, ami ugyan elég ritka dolog, ha meg lerohad, akkor ki lehet cserélni, túl van ragozva az egész.

TV-nél is volt olyan széria, ahol a hálózati puffer hajlamos volt kiszáradni, de az is csak bizonyos százaléknál. Valakinél 5, másnál 15 éves korában. Még annál is elenyészőbb volt az a százalék, amikor diódát vagy tranzisztort elvitt magával, de még úgy is egyszerűen javítható volt.

Tehát annak semmi értelme, hogy javításra kerül egyéb hibával, akkor most dobjuk ki poénból a puffert is, mert 100-ból 10 hátha elromlik sok év múlva, vagy még akkor sem.

Ezért nem látom értelmét, amikor a hálózati puffer cseréjére biztatod a fórumozót, csak mert szerinted az egy vacak. Sok elvileg vacak alkatrész túléli a készüléket, ezt így lehetetlen megjósolni. Sokan pedig rosszul mérik fel az esélyeket.

Csak egy példa, sok Samsung elromlik, de sokat el is adtak belőle, tehát ez így nem mérvadó. A hibaszázalékon van a hangsúly.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.