Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Üdv
Sikerült vennem egy ilyen kis csöves erősítőt de sajnos valami baj van vele.Ha megkapja a tápot(12V,5V,GND) akkor csak időn ként végkitérésik kiugrik a műszer mutatója és ennyi.
34063AP1 IC-re gyanakszom bár semmi fizikai jel nem látható.
A történethez hozzá tartozik,hogy egy komplett PC-t vettem amiben ez a kis cucc is benne volt és a PC-nek táp baja volt(egy 520W-os szerver táp volt benne)amit már megjavítottam mert csak 1db kondit kellett benne cserélni az 5V-os készenléti részben.Tehát túlfeszt szerintem nem kaphatott.Az alaplap+CPU tökéletesen dolgozik.LM324N van még benne.
A csőnek még a fűtését sem tudtam megállapítani,hogy jó-e mert a béna sárga LED fényétől nem igazán látható.De szerintem az sem megy.Tippeket szívesen fogadok és köszönök.Üdv:Attila
-
őstag
válasz Lompos48 #23756 üzenetére
Mivel nincs róla rajz így vettem még 2db-ot,hogy tudjak mi alapján méricskélni csak még azok nem érkeztek meg.Mai napra vártam a csomagot de majd csak hétfőn fog befutni.Ha tudtam már méricskélni utána akarom csak megbontani addig nem sok esélyt látok a javításra.Számomra már ez a DC DC converter sem volt világos.3V-ból csinál 40V-ot?De minek?Olyan kínai katyvasznak tűnik az egész
Üdv:Attila
-
sörösló
aktív tag
válasz totya694 #23755 üzenetére
Nekem a képről úgy tűnik hogy ez csak egy kivezérlésjelző, ha jól emlékszem EM 80-as csővel.
Tényleg "csöves", legközelebb talán egy akármilyen kütyü mellé biggyesztett félcolos csődarab miatt is "csöves" lesz a holmi. Szép ez a múltbarévedés, nekem is van a múzeumban kettő darab csővel épített időrelém, telepes csöves rádióm, sőt egy még érdekesebb kütyüm, de kedves szaktársak! - már a 21.-ik században élünk. Megengedem, hogy egy mono csöves erősítő is szebben szól mint a legprofibb "66.93 Super Hyper Dolby Abszolút HiFi 133 csatornás" szuperhangrendszer, de azért egy kivezérlésjelzőtől még nem kéne ennyire hasraesni. Mindennek megvan a maga helye. -
őstag
válasz totya694 #23766 üzenetére
A kivezérlés mérő is "kezd" helyre állni a csúszó poti kontakt tisztása után.De elég gagyi ez a része olyan mint ha ritmust tévesztene.Mocorog azt kész.
Összegezve a kis cuccról kialakult nézetemet nem egy nagy durranás.Dísznek,érdekességnek jól mutathat egy szép gépházba de ne ettől várja senki a csöves hangzást[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Egy szerkezetet szeretnék készíttetni, ami monoton, mély, berregő, altató hangot ad ki (egy hősugárzóhoz hasonlóan) és a fogyasztása ne legyen több 100W. Talán egy ugyanolyan propelleres megoldás lenne a legjobb alacsony fordulatszámmal (a mély hang miatt), csak hőtermelés nélkül, hogy ne zabálja az áramot?
Ez nagy munka lenne? Vállalná valamelyikőtök? Természetesen megfizetem.
(méret, külső nem számít, de ne legyen balesetveszélyes (az éjszakai, felügyelet nélküli üzemelés miatt)
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz Batman2 #23749 üzenetére
"kasznisok által is közkedvelten használt védőgázas ívheggesztőt tudnám ajánlani, vékony huzallal "
Az fogyóelektródás hegesztő nem ívhegesztő. 0.8-as lemezt en inkább awi-val próbálnám.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #23778 üzenetére
Nixie csöves óránál még nem is néz ki rosszul.
Persze sima elektroncsövet én is hagynék magában világítani, hacsak nem ilyen design elem, mint az a nagy valami Totya cuccában.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
őstag
válasz CPT.Pirk #23785 üzenetére
Más az amikor egy tükörre van vetítve a fény vagy pl. egy cső (ECC82,GU50 stb) alulról van megvilágítva a foglalat felől.A GU50 SE erősítőmnél megcsináltam a csövek alsó megvilágítását UV LED-ekkel az jól nézett ki nagyon(legalább is nekem tetszett,de arról sincs tökéletes képem sajnos)
[link]
Ez sem csúnya "szerintem"[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz totya694 #23787 üzenetére
Egyszer befejezem a csövesemet így két év után, akkor talán az ECC86-okat is megvilágítom, pont olyanok a foglalatok, hogy van bennük egy kis luk alul. Csak sose készül el.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
szeva000
addikt
válasz moha21 #23770 üzenetére
Csináltál már AWI-t?Akkor nem hiszem,hogy ajánlanál ilyet
Az a hegesztési mód az,ami nagyon nem díjazza a korrodált anyagokat...vagy teljesen fémtiszta legyen...vagy inkább semmi...ezért is használjuk rozsdamentesekre főleg.
Ilyen karosszériás munkára a fogyóelektródás a legjobb.Természetesen awi is megoldható,de sokkal nehézkesebb a szennyezettség miatt.Én is raktam be már mosógép üstöt,pár tized mm-es fallal awi-vel,de nagyon nyűgös még tiszta anyaggal is....nemhogy egy rozsdafészekkel
azután kezdődik a másik gond...ha az awi hegesztő karcsú tudású azonnal szétégetsz egy 0.5mm-es lemezt.egy fogyóelektródással könnyebben megoldható ez is.
Drága awi készülékeknél természetesen rendelkezésre állnak időzítések,gáz utánáramlási idők...stb,de ez a komolyabb kategória.Fogyóelektródásoknál szinte természetes az ívpont hegesztés,szakaszos hegesztés....azután már ki lehet tölteni jobban a hézagot.
Persze gyakorlat kérdése minden.[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
-
szeva000
addikt
válasz moha21 #23795 üzenetére
háát igen,komolyabb gépekkel lehet...csakhááát nehéz találni sajna.Nálunk a cégnél gyakorlatilag froniusok vannak 90%ban,a többi ergus....igazából mindkettő nagyon jó gép,de nem is a 100k-s kategóriák...
De ha az anyag korrodált,halott ügy az awi...bármivel is küzd az ember.
Van egy gyerek nálunk,aki a sörösdobozt összevarrja símán...nah....ott kezdődik a tudás....
kell hozzá pár év és főleg érzék....Én sem szeretek még 1mm-es lemezzel sem küzdeni...pedig mosógépnél én is csínáltam már símán ívvel....jó is lett,de az idegrendszerem tönkrement,mire kész lettem[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
Sziasztok
Van egy Samsung fülhallgatóm aminek a kábele megtört és vettem hozzá egy jack dugót kábellel együtt szóval nekem csak annyit kéne csinálnom, hogy az újonnan vett kábelt összeforrasztom a fülhallgató végeivel. Ez megis történt de nem ad ki semmilyen hangot hiába próbálgattam többféle képpen is a kábeleket összeérinteni.
Ötletem sincs, hogy mi lehet a probléma...
A kábelek már ónozva vannak.Itt egy kép: Azt ne nézzétek, hogy milyen szép a forrasztás.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
kjani18
őstag
válasz swoody #23798 üzenetére
Nem igen látszik, de félig saccra bejelöltem a kötést.
A vezeték végeket öngyuszival égesd meg, hogy a szigetelésmaradék leégjen, és utána futtasd be cinnel.
Ha így egyáltalán nem szól, más baj van, ha "furán" szól, egyiken cseréld meg.Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
swoody
senior tag
válasz kjani18 #23799 üzenetére
Megpróbáltam a kötést amit rajzoltál de semmi.
Még forrasztás előtt leégettem gyufával a rajta levő kerámiát és csak aztután forrasztottam.
A füles tegnapelőtt az eredti jackel próbáltam összekötögetni még jó volt csak annyira szétbarmoltam a jack dugóját, hogy tegnap vettem egy újat és ezzel pedig meg se szólal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest