Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz Gravity1234 #67948 üzenetére
Első körben a villanyász, nehogy a keretet elvigye. A sütőt gond nélkül cserélheted.
-
rígel
őstag
-
anrab
addikt
Nekem 5-ig pulzáló, utána folyamatos.
-
Atomgeszi
veterán
Én egyszer egy Facebook csoportba láttam feltöltve pulzáló videót.. Azt hiszem valami whirlpool vagy hasonló csoda volt az elkövető.. Nem kell meglepődni. És sajnos ilyenek után alakulnak ki a városi legendák. Meg a minden francia autó szar.
A legkedvencebb indokom az indukciós ellen a dobhatom ki az összes edényem mondat.. Holott még öreganyam békebeli zománcosa is megy.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
rígel
őstag
A 67946 hsz-ban a fokozatmentesség hiányáról írok, arra reagáltam, hogy nálunk nem így sem probléma belőni hogy épp csak , de folyamatosan forrjon a leves.
Ezt a pulzálás dolgot úgy tudom elképzelni, hogy adott fokozaton kapcsolgat ki-be. De mondom, én ilyet sose tapasztaltam. -
rígel
őstag
válasz Atomgeszi #67959 üzenetére
A legkedvencebb indokom az indukciós ellen a dobhatom ki az összes edényem mondat.. Holott még öreganyam békebeli zománcosa is megy.
Amint én is írtam, nem csak hogy használhatóak, hanem a legjobban használhatóak, ezek a régi edények, mivel full vasból vannak.
Szemben a szar 10 ezeres Tefal pléhedényekkel, amiknek az alja nyomokban tartalmaz acélt, hogy használható legyen. Mondjuk a Zepter edények is nagyon jók, de az másik árkategória, itt már azért felmerül a kérdés hogy ér-e annyit, de az tény hogy benne van az anyag, és a 10 éves lábas is olyan mint az új.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt a pulzálást kb úgy kell elépzelni, mint amikor a mikrón visszaveszem a teljesítményt. Voltaképp ugyanazzal a teljesítménnyel, de szakaszosan fűt, ki-be kapcsol.
Nekünk AEG van, igaz nem lap, hanem álló "tűzhely" de én sem tapasztaltam ilyet. Nem felső kategória, inkább közép, vagy felsőközép. Jó ideje használjuk már lassúfőzőnek is. Szép egyenletes a buborékolás, mintha csak kislángon égetném.Az edényekkel kapcsolatban, a korábban használt edényeink egy része jó volt, a többi helyett újat kellett venni.
A Tefallal én sem vagyok happy, kivéve az Ingenio szettet, az tényleg minőségi. Az egyedüli igazi rozsdamentes edényeink, amik valóban nem rozsdásodnak.
Az összes többin találtam már világosbarnás elszineződést, ami dörzsölésre lejjön. Úgyanígy a késeinken.
(Mondjuk a késkészletünk eléggé kommersz, de még nem találtam olyat, ami igazán megfelelne, és a még megfizethető kategóriában van) -
törölt tag
Igen, valami ilyesmi. Ezen felül viszont nem gondolom, hogy ez akkora probléma lenne. Ha képes rá, hogy pl húslevest, vagy kocsonyát készítsünk rajta, akkor a technlógia pusztán részletkérdés. Ugye ezeket az ételeket a forráspont közelében kell tartani, de nem szabad buborékosra, úgymond logobó lángon főzni, hanem e helyett hagyni kell hosszú órákon át gyöngyözni, mint az állott sör, vagy más szénsavas üdítőital, mikor az edény aljáról csak időnként tör fel egy-egy buborék.
Ha ezt tudja, akkor a módszer másodlagos.
De egyébként, ez sok gáztűzhely sem tudta, mivel a takarékláng is túl erős volt. Ilyenkor az elzárás közelébe tekertük a gázt, vagyis éppen csak nyitottunk rajta egy keveset. -
Maxxy10
addikt
Sziasztok!
Esetleg ezzel az álló porszívóval van valakinek tapasztalata? Jet 70 Turbo -
törölt tag
válasz Maxxy10 #67970 üzenetére
Azt nem tudom, de ennyi pénzért már kapsz Dysont is. Itt néz szét, ha felkeltette az érdeklődésed.
-
törölt tag
válasz Maxxy10 #67972 üzenetére
Ja értem, az úgy más. Akkor sajna nem tudok segíteni, nem ismerem ezt a modellt. De van egy állóporszívós topik. Ahol egyébként ugyanazok a tagok, mint itt, de azért belinkeltem.
edit: Most nézem, közben már mindenféle porszívóval foglalkoznak, nem csak állókkal.
-
matepajtas
csendes tag
sziasztok!
60 centis beépíthető mosogatógépet szeretnék venni napi használatra, 150-200e között. tudtok valamit ajánlani? köszi!
-
cd930
aktív tag
Megleptetek, hogy nem így működik minden indukciós, a miénk is "pulzál", tehát minél nagyobbra veszem, annál kevesebb szünet van a 100%-os bekapcsolt üzemmód és a kikapcsolt üzemmód között, hasonlóan a mikróhoz.
Már a harmadik főzőlapot használjuk, a mostani Whirlpool négylapos és a nemtommilyen hordozható is így működik. Korábban egy Scholtes volt, ami felső kategóriás, de nem emlékszem, hogyan működött..20+ éve a Prohardveren
-
cd930
aktív tag
válasz Speeedfire #67937 üzenetére
Elsősorban Cata elszívót vennék vagy másik hasonló gyártóét, akik erre specializálták magukat (Falmec, Nodor)
Itt keresgélj, ők a nagyker is.
Egy szűrés a kérésednek megfelelnek.[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
ribarszki
őstag
válasz matepajtas #67974 üzenetére
Én 3 hónapig keresgéltem, tapogattam, olvastam. Végül Bosch és Aeg vonalra szűkítettem a kínálatot. Az AEG-nél külföldi fórumokon több gondot olvastam, így végül a Bosch lett. Direkt nem Zeolithos, mert annak is szép hibalistája van.
Végül egy 6-os szériás Bosch lett. Bosch SMI6ECS51E
Amit el tudok mondani, hogy nagyon jól testre szabható, okos a szoftver, nagyon praktikus a mindenhol lehajtható tüskék, 3. evőeszköz kosár. Masszív, vastag pálcák, és 3 állásban állítható a első kosár. Nem értem hogy csinálta a Bosch, de amíg az Aeg-nél nem fért el alul nagytányér, felül kistányér, addig a Boschnál ez a középső tálca középső állásban nem gond. Szépen mosogat, csendes. Megbízhatóságról nem tudok nyilatkozni, de ha naponta 1-2x indul, akkor azért vegyél plusz biztosítást.
Amúgy a helyedben és nagyon gyorsan lecsapnék [erre] az újracsomagoltra. Egyrészt baromi jó ár, másrészt a chiphiány miatt hiánycikk. Legközelebb 2022 márciusa körül ígérték. Ez az újracsomagolt Bosch ár/értékben nagyon erős.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz matepajtas #67978 üzenetére
Ja értem, erre nem is figyeltem. A 270k+ 6-os boschok mind zeolithos gépek. Alatta nincs olyan sok 6os modell. Illetve van az árukeresőn, de azok régebbi modellek. A bosch honlapján nézd meg, hogy mi az aktuális kínálat, olyan 2-3db lesz 6os modellek közül a te ársávodban. Illetve 6os Bosch inkább 220k-tól indul most, mert felmentek az árak. Ha egyáltalán találsz készleten, mert szinte totál kifosztották, utánpótlás meg nincs egy darabig..
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
A zeolit egy ásvány, ami a szárítást segíti. Magába szívja a nedvességet, mely később melegítés hatására kiszárad. Elvileg örökös az ásvány élettartama, ugyanakkor a fűtőszállal és a rendszer fűtésével a régebbi szériáknál sok gond volt. Vizet kapott, bepárásodott, stb.. A csere pedig nagyon sok.. A Bosch/Simens/Neff E31 hibakódnak elég szép gyűjteménye van a neten.
A műanyag edényeket jobban szárítja, de nem tökéletesen. Illetve ha megáll víz a fazék peremében például, azzal sem tud mit kezdeni. Összességében én úgy ítéltem meg, hogy plusz 70k-t nem ér a zeolit, ráadásul plusz hibaforrás. (Ami visszajelzéséseket olvastam zeolitos tulajoktól, az az volt, hogy nem szárítja meg maradéktalanul ez sem a műanyag edényeket.)A 4-esben kevesebb a lehajtható tüskesor például. Praktikumban valamivel kevesebbet tud Ezen kívül, hogy mibe más azt nem tudom.. Valamivel gyengébb-e a szerkezete esetleg, passz.. Tolómérőm nem volt, hogy a pálcák vastagságát lemérjem.
Ja még egy dolog, a zeolitos gép nem nyit ajtót a szárítás végén. Ez nem tetszett. Sokszor este indítunk, és jobban szeretem ha szellőzik a gép reggelig.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz matepajtas #67981 üzenetére
Én pont ugyan ezt vettem, csak félig beépíthetőben. A MM-ban most van is készleten.
Ha a modell nevében van Z/T betű, akkor zeolitos. De azok inkább 290k-tól indulnak. -
ggeleven
őstag
válasz ribarszki #67979 üzenetére
Durva, hogy nyáron még el lehetett csípni 1-2 db 6os szériát 155-160e körül (sógoréknak néztem, de lecsúsztunk róla mire a vásárlásig jutottunk volna).
Én tavaly márciusban vettem SMV46LX50E-t (143e) és teljesen jó készülék, szeretjük nagyon azóta is. Az automata ajtónyitás hiányzik néha, de többnyire olyankor megy, amikor amúgy ki tudjuk nyitni (és legalább a pici gyerekek nem kezdik el azonnal kipakolni a forró edényeket, amint kipattan az ajtó).
A evőeszköztartó tálca nagyon jó és az állítható magasságú felső edénytartó tálca is. Az más kérdés, hogy mennyi műanyag/tömítés, stb öregedik majd el az évek alatt.Pont a hétvégén gondoltam rá, hogy írok pár sort fél év használat után az új eszközökről (#63425 ggeleven).
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
st6969
őstag
válasz #48613632 #67969 üzenetére
Bizonyos esetekben azért ez probléma. Ugyanis pont azt nem tudja, amit írsz:
"a forráspont közelében kell tartani, de nem szabad buborékosra, úgymond logobó lángon főzni, hanem e helyett hagyni kell hosszú órákon át gyöngyözni"
9 fokozatom van (Ikeás, nem a legolcsóbb lap, bár 11 éves már). 1-5 fokozatig pulzál, mint az állat, hangos (nem zavaróan) relé kattogásokkal kísérve. Minél kisebb a fokozat, annál több idő telik el 2 kattanás között. Maga a hang effekt is érdekes, de azt látni, hogy forr, nem forr, forr...az tényleg gagyi. 6-os fokozattól már egyenletes. Néha az viszont sok, venném lentebb, de ott meg pulzál
Írtam ezt itt már le, de jött a magyarázat, hogy nyugodjak bele, mind ilyen. Ez a technológia ilyen, kész. Akkor sem értettem (és most sem), hogy miért ilyen, ha 6-os felett meg ugyanaz a lap tud folyamatosan is menni.
Hozzáteszem, mindezek ellenére sem váltanék vissza sem gázra, de főleg nem kerámialaposra. Még így is elvagyunk vele, bár palacsintát nehezített körülmények között kell így sütni, és a tojásfőzés is kihívás (a pulzálás miatt dobálja úgy, hogy sokszor odaveri az edény széléhez, amitől elreped).
Azt is hozzáteszem, hogy a sűrűbb és/vagy nagyobb mennyiségű ételeknél keletkezik egy akkora hőtehetetlenség, ami miatt két bekapcsolás között nem tud úgy lehűlni, hogy abbamaradnának a forrást jelző buborékok.Írjatok már 1-2 olyan konkrét modellt, ami tuti, hogy nem pulzál. Ha megadja magát ez, akkor arra váltanék...
-
anrab
addikt
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy van egy Whirlpool mikro és a fagyasztóból (-18) kivett krumpliból szeretnék sült krumplit, van egy olyan kérdés a súly után: első állás fény(?): gondolom ez az alacsony
2-es állás norm. : normál készenlét
3-as állás extra. : extra készenlé
Crisp 6 sense mirelit sült burgonya.
Szóval minek a rövidítése lehet a fény.
A program szerint fagyasztott burgonyát akarok sütni.
Mi lehet a készenléti szintje egy -18°-os burgonyának?
Egyébként középen, normál módban használom és tökéletesre süti, de!
Mi a jó isten az a fény és készenléti szint egy csontra fagyott burgonyánál?
Köszi ha veszitek a fáradságot és elmagyarázzátok.
A manual felejtős. Szinte semmi nincs benne ami hasznos lenne.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Ahogy látom ez a Cata TF-5260 lenne talán a legjobb. A sugárban van is raktáron. [link]
310m3 amit tud, a mostani talán 280m3 volt újonnan.
Köszi a segítséget.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
anrab
addikt
Köszi srácok.
Esetleg ha van még megfejtés jöhet.
Illetve ha másnak is van ilyen gép, vagyis biztos van, neki milyen a fordítás?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz st6969 #67985 üzenetére
Itt írtam Electrolux EIV644-ről: [link]
Azóta eltelt fél év és kiválóan vizsgázott 5 fős család és gyakori vendégfogadás (és sok-nagy adag készítése) mellett. Nagyon-nagyon ritkán hallottam azóta (1 kezemen meg tudnám számolni), hogy kapcsolgatta volna magát és nem is tudom előidézni. Csak bizonyos kombinációknál jött elő, gondolom teljesítményelosztás miatt. Ha Gyál környékén jársz ugorj be egy tojásfőzésre.
Ha lesz időm, akkor még írok róla (is).Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
Atomgeszi
veterán
[link] 37 másodpercnél lévő szűrőrész, ahova desztillált víz tölthető a szárítógépbe ez ilyen ritka, mert ennél az egy típusnál láttam ezt.
Van ennek értelme? Tényleg lágyabb lehet a ruha?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
őstag
Üdv megint én
Már csak hütő és indukciós lap hiányzik .
Egy kedves fórumtárs adott tanácsot indukciós témában hajlanék is az olcsóbbat venni de akkor megláttam ezt a kapcsolgatós témát és észrevettem egy különbséget a kettő közöttA másik kérdésem
Adott két hütő (vízadagoló, wifi ,kijelző kivül ) nincs köztük különbség mi értelme az LG nél ennek a nevezék tannak hogy 62/72 közben az árban jelentős különbség van .Ezeken kívül már konyhába minden megvan .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
st6969
őstag
-
rígel
őstag
válasz st6969 #67998 üzenetére
Electrolux EMT25207 OX beépített mikrómban 6 év után tönkrement az izzó. Leírás alapján szervizben cserélik, azt kihagynám. Úgy tűnik hogy csak úgy lehet hozzáférni, ha kibontom, és leszedem a burkolatot. Meg lehet ezt házilag csinálni, vagy hagyjam. Még ilyet nem csináltam, nem vagyok műszerész de azért egy izzócseréért nem szoktam "szakembert" hívni, hamnbonyolult házilag kicserélni, így marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik