Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71201) Stylewars_kp válasza Dani_kp (#71195) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Hamarabb is szólhattál volna. Shopro FF 450. Olcsóbb mint a Mapei, Sakret és társai. Cserébe még a minősége is jobb szvsz.

(#71202) DJGABI válasza Samus (#71197) üzenetére


DJGABI
addikt

mondom: mozgatva volt, elengedett a hátulja, a teteje onnantól kilengett minden irányba. először csak egy léc lett kereszben rászögelve, már az is sokat segített.

a másik tolóajtósnál ugyanez. nem is stimmel az ajtó, fent még vonalban van, lent egy 5 centit túllóg.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#71203) PitLee válasza Samus (#71197) üzenetére


PitLee
őstag

Meglepő, de add tartást a bútorhátlap, ha rendesen fel van tűzve és szögelve.
Van komódom tiszta fenyő 130 magas 100széles 50 mély és bútorlap hátulja volt, elkövettem azt a balgaságot hogy egy régi szigetelés nélküli rapszodikus gravitációs vegyes tüzeléssel fűtött házikóban az külső falrészmellé betoltam a sarokba, ezen "csillagzat" együttállását a penész is lájkolja, így jött is és szépen megült a hátulján, az elején lemostam Savo-val ami a likvidálta.

A kövi évben kezdődött megint, érdekes, hogy a falon minimális volt, de ez a bútorhátlap mintha vonzaná, és a fiókok alja is ebből volt, a komód hátulját lekaptam és ment a tűzre a fiókok alját meg kicseréltem rétegelt lemezre.
A komód tetején van egy szekrény ami hasonló méretű csak 100 magas.

Azért írom le így, mert van tapasztalatom a bútor mozgatásban hátlap és anélkül.
Hátlappal félrehúztam és ügyködtem nem volt semmi érdekes.
Hátlap nélkül meg annyira billeget azt hittem összedől ott helyben, konkrétan polctartó vasalatot csavaroztam a négy sarkába, hogy amíg a hátlapot majd furnérból leszabatom addig nehogy összedőljön.

+ vettem egy páramentesítőt, hogy a penésznek esélye se legyen.

(#71204) PitLee


PitLee
őstag

A lapra szerelt bútor összerakósdi jó móka, én szeretem.
A 3 ajtós tiszta fa nagy szekrényt pl. a helyén raktam össze, ami fontos, pl nálunk a parketta nem sík, anno nem volt ilyen kiegyenlítgetés, a beton ahogy sikerült, max kátrány és leszorták rá.
A 3 ajtósnak az alján van 3 fiók is és alulról felépítkezős típus.
Az alsó részt elkezdtem összeépíteni az egyik sík oldalapján ami még a kartonban volt, majd a kinézett helyére tetem és vízmértékkel beállítottam a sarkai, lábai alá annyi hézagolót tetem, hogy teljesen billegés mentes legyen, majd felépítettem a felső részét, majd a tetejére egy került egy azonos méretű 3 ajtós kis szekrény.

Íg amikor az ajtók is felkerültek csak minimális állítás kellet és minden futott és jól zár nyílik, nem csálé.
Volt egy gondolat , hogy átrendezem a bútorokat és a ruhás szekrény elkerült máshova, na az új helyén az ajtó sarkai vagy egy 1-1,5 cm-re voltak feljebb-lejjebb, de mivel tudtam, hogy a bútor jó ezért csak az ajzat lehet csálé, így lehetett hézagolgatni míg megint jó lett.

Azért írom ,mert a lapszabász gépek azért elég pontosak, kicsi az esély hogy ott eltolnak valamit.

(#71205) Inhouse válasza Samus (#71197) üzenetére


Inhouse
őstag

Nem így van, a hátfal merevítő elem. Az állítja be a derékszöget is, egyébként csak nyeklik, nyaklik. Az HDF lap él irányban nem tud deformálódni, ennyi elég. Ha merőlegesen éri erő, akkor persze mozdul, nem kell púposra tömöríteni a cuccokat a szekrényben. :)

Üdv Inhouse

(#71206) macilaci78 válasza DJGABI (#71196) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A legtöbb bútorhátfal 4 mm vastag laminált forgácslap, szegezve, vagy tűzve. Ez csak arra szolgál, hogy a bútort oldalról megnyomva ne szakadjon össze. És ezért gond, amikor az asszony tolja a polcra a ruhákat, mert a hátfal meglazul, nem lesz tartása és összeesik.

Anno irodában használtunk Jysk-ben vett polcos szekrényt, teleraktuk papírral, egyszercsak leszakadt. A hátfalat kinyomtuk az irattartókkal hátra, nem tartott rendesen, a súly alatt meghajló polc mellett két oldalt a korpusznak hasa lett és a stiftekről leesett a polc. Miután visszaraktam a hátfalat, körbe kb 20 centinként oda is csavaroztam 3×30 mm Raisser csavarral, plusz a középső polcot két végén oldalról és hátulról átmenő csavarral rögzítettem. Onnantól atomstabil lett, pedig csak egy marék csavar került bele.

A nagy tolóajtós szekrény hátfala több darabból áll, azért olyan nyagla. Felül ki kell rögzíteni a falhoz és nincs ilyen baj.

PitLee: néhány hete eladtunk a családban egy örökölt lakást és segítettem kiüríteni.
Amit nem tudtunk értékesíteni, vagy adományozni, az konténerbe ment. Volt néhány masszív szekrény is. Kalapáccsal levertem a hátfalat, küszöbnek nekitoltam az oldalánál fogva és olyan gyönyörűen összeesett, mint a mesekönyv. Persze előtte a fiókokat, frontokat, meg ami mozdítható, azt kivettük belőle.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#71207) Dani_kp válasza Stylewars_kp (#71201) üzenetére


Dani_kp
őstag

Már kifizettem a "szakinak", csak mivel nem jött elhasználni, így megmaradt. Másra meg nem akartam költeni helyette, ha már itt/kimaradt :DDD .

https://ingatlan.com/33821564

(#71208) DJGABI válasza macilaci78 (#71206) üzenetére


DJGABI
addikt

igen, a tiplivel rögzítés lett volna még a tippem, az biztos ad neki merevséget, de nehogy már... ha nem terveztetek egyedit akkor csak egy jóval kisebb fért volna, ez meg a fűtéscső miatt picit előrébb van a faltól, másik irányból meg az ajtó van útban, nem fér el máshogy, nem tudom teljesen feltolni a falra.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#71209) macilaci78 válasza DJGABI (#71208) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Felfúrsz a szekrény mögé egy megfelelő vastagságú fadarabot és ahhoz rögzíted a szekrényt. Vagy menetes szár, ászok csavar, akármi.
De az is segít, ha a sarkait átlóban összekötöd. Én a műhelyasztalom lábait kötöttem össze X-be hátul és két oldalt. Így az alsó és a felső keret közti kilengés 1 cm alatt marad a korábbi 5+ cm helyett. Neked ugye oldalt nem kell, mert a teli bútorlap azért csak tart. :P

Valóban kellemetlen az ilyen egy új bútornál, amire teljes árat fizettél, de ha belegondolsz, hogy a kétajtós szekrényt is abból az anyagból és technikával csinálták, mint az éjjeliszekrényed, akkor elfogadod, hogy több mozgása van. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#71210) mzso


mzso
veterán

Helló!

Kapható olyan szilikon ragasztó ami nem szárad be, mint az ecetsav alapúak? Mondjuk két komponensű vagy ilyesmi.

(Azt tudom, hogy ilyen gyurma/massza/gumi állagúban van, de az nem igazán ragasztó.)

[ Szerkesztve ]

(#71211) Stylewars_kp válasza Dani_kp (#71207) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Ja, így nyilván praktikus azt elhasználni.

(#71212) IsKol válasza mzso (#71210) üzenetére


IsKol
csendes tag

Amit a nép egyszerű gyermekei szilikonnak hívnak - van belőle szilikon, módosított polimer, akril és PU alapú - az mind tömítő anyag 1. sorban persze ragadnak is :) de nem ez az elsődleges funkciójuk.

Ha ragasztót keresel, szerencsés lenne a ragasztandó felületeket is megemlíteni.

A "beszáradás" vagy más minőség romlás meg előbb-utóbb megtörténik ezért említik az eltarthatóságot, best before, expiry, self life stb.

(#71213) mzso válasza IsKol (#71212) üzenetére


mzso
veterán

Amit én szoktam használni tubusost azt ragsztónak hívják és arra is használom leginkább.

Elég erős meg az jó még, hogy végszükség esetén levakarom. Most konkrétan csempére akarok ragasztani, arra kifjezetten jó.használnám akár többet is ha nem száradna be folyton.

A kétkomponensű cuccok szerintem nem kötnek meg maguktól.

[ Szerkesztve ]

(#71214) DJGABI válasza macilaci78 (#71209) üzenetére


DJGABI
addikt

igen, én is abban gondolkozok, hogy nem kéne az egész hátulját becsinálni, mert drágább lenne a hús mint a leves. de X-et hogyan teszek rá? átfedésben nem sok értelme van, így néz ki a hátulja [kép], ilyen halszálkásan működőképes lehet?

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#71215) IsKol válasza mzso (#71213) üzenetére


IsKol
csendes tag

Ha nem túl nehéz a rögzítendő anyag én erős 2-oldalú ragasztót használok abból is a vastagabbakat. pl. kézmosó tartály.
A 2K ragasztóknak is van eltarthatóságuk ami felbontatlan állapotra vonatkozik (környezeti igény megjelöléssel)
Én egy kicsit szkeptikus vagyok ebben az ügyben, mindegy mit veszek, kicsit, nagyot, olcsót, drágát, úgyis rám rohad, igaza volt Leo Getz-nek.
Ha végtelenül zöld lennék akkor csak az oldható kötések jöhetnének szóba de mi lenne a ragasztó-iparban dolgozó emberekkel, beszállítókkal és azok családjaival... :)

(#71216) lemmy71 válasza mzso (#71210) üzenetére


lemmy71
őstag

Az FBS miért nem jó, ha normálisan lezárod akkor nem szárad be. Egy másfél évig lehet használni tárolni, az a cirka 2500ft nem egy nagy tétel ennyi időre én szerintem.

(#71217) Sándor -P20- válasza lemmy71 (#71216) üzenetére


Sándor -P20-
senior tag

Én is FBS-t használok, és van ami több év múlva kerül a kezembe és semmi baja.
A trükk, hogy nem a kupakon keresztül használom el ahogy azt kitalálták...
Ollóval le szoktam vágni a tubus hátulját, kinyomom amennyit kell, majd satuban visszaperforálom... :DDD De volt hogy sima kombinált fogóval zártam le, úgy is tökéletes lett, csak kicsit macerásabb..

40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.

(#71218) mzso válasza Sándor -P20- (#71217) üzenetére


mzso
veterán

Érdekes. :)

(#71219) hzsolee válasza Sándor -P20- (#71217) üzenetére


hzsolee
őstag

Az igen :D A piros aranyat is így ? :D

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#71220) Stylewars_kp


Stylewars_kp
senior tag

Sziasztok,

lehet furcsán hangzik a kérdésem, bár itt semmi se furcsa.
Ablakosok fél éve járnak hozzám havi 1x. Sosincs semmiből annyi ami kéne. Nm tudják befejezni a szerelést. Most már meguntam Őket. Mondtam a főnöknek, hogy a párkányokat hagyja itt Én felrakom. Rávágta, hogy tegyem fel majd vissza utalja a munkadíjat.
Szerintetek mennyit kérjek, hogy ne legyek átvágva? Méterenként mennyi a reális?

(#71221) mzso


mzso
veterán

Helló!

Egy EasyImpact 12-be milyen fajta csavarozóbit illik a leginkább?

Van ezeknek valami kvázi-szabványa, elnevezése?

(#71222) Dani_kp válasza Stylewars_kp (#71220) üzenetére


Dani_kp
őstag

Nálam a srác valami 1200-1500 ft/méter közötti árakat mondott. Ez ugye a párkány mélységétől függ.

https://ingatlan.com/33821564

(#71223) Barret001 válasza Stylewars_kp (#71220) üzenetére


Barret001
addikt

Szomszédomban 1 éve csinálják a bejárati ajtót :D :D Sima egyszerű fém keret,függőleges deszkákkal. Havonta jönnek,és kopácsolnak rajta valamit.

(#71224) Stylewars_kp válasza Dani_kp (#71222) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Anyaggal vagy nélküle?

(#71225) Dani_kp válasza Stylewars_kp (#71224) üzenetére


Dani_kp
őstag

Ez az amit nem tudok, de szerintem anyaggal. 1-1 párkányhoz nem kell sok ragasztó elvileg.

https://ingatlan.com/33821564

(#71226) Stylewars_kp válasza Dani_kp (#71225) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Nálam nem spóroltak a ragasztóval. Pont ez lett a vesztük. Dagadt az olcsó hab mint a bukta.

(#71227) Inhouse válasza Stylewars_kp (#71226) üzenetére


Inhouse
őstag

Az én ablakosom olyan habbal ragasztotta, ami szerinte a kifújáskori enyhe dagadás után összefelé megy, és nem dagad. Tényleg nem jött ki sehol, ahol látható lett volna.

Üdv Inhouse

(#71228) macilaci78 válasza Inhouse (#71227) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Van nem dagadó ragasztóhab, amit ajtósok, ablakosok használnak, hogy ne nyomja össze a keretet és még azon a munkanapon tudják takarni a szerelési hézagot.
Általában véve drágább, mint a dagadó PUR-hab, de a drága dagadótól olcsóbb az olcsó nem dagadó hab.
Persze az ablakon kidobott pénz mindig drága. :N

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#71229) hzsolee


hzsolee
őstag

Használ valaki ilyet? Tapasztalat? :D

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#71230) Barret001 válasza hzsolee (#71229) üzenetére


Barret001
addikt

Nekem volt,de kidobtam! Annyi helyet foglal,hogy egyszerűen irritáló!

(#71231) cinemazealot válasza hzsolee (#71229) üzenetére


cinemazealot
addikt

Oh Deere... :Y

(#71232) hzsolee válasza Barret001 (#71230) üzenetére


hzsolee
őstag

Gondolkodom rajta, de még nem láttam a boltban kirakva.... :D

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#71233) Stylewars_kp


Stylewars_kp
senior tag

Padlószőnyegre érdemes laminált parkettát lerakni? Van olyan jó mint egy alátét habfólia?

Igazából az aljzatkiegyenlítést spórólnám meg.

[link] ez jó lehet?

[ Szerkesztve ]

(#71234) user12 válasza Stylewars_kp (#71233) üzenetére


user12
őstag

Szia

Szerintem nem érdemes. Ha családi ház, felszedheti a nedvességet és bepenészesedhet. Ha panel és még az eredeti ragasztott padlószőnyeg van lent, azt mindenképp szedd fel. Alatta szét van porladva a ragasztó és idővel telítődik porral is.
Ettől függetlenül van, aki így rakta le és azt mondja, hogy bevált.
Ha idővel szétmegy, szétmállik a szőnyeg, alatta nem lesz, ami tartson és szétmegy a laminált.

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#71235) pjen válasza hzsolee (#71229) üzenetére


pjen
félisten

Ugyanazzal az akuval megy mint a fúrógép?

(#71236) Stylewars_kp válasza user12 (#71234) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Akkor elengedem a történetet. Nincs lent semmi. Szűz még a terep. Panelba így oldottuk meg, ott nem volt gond. Viszont ott egyenes volt a padló. Itt van benne kb 3-4mm. Linkelt cucc jó lehet vagy elég a diégós? [link]

(#71237) hzsolee válasza pjen (#71235) üzenetére


hzsolee
őstag

Azt hiszem igen. De a kisebb 12v-os kell bele 1 db.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#71238) hzsolee válasza Stylewars_kp (#71236) üzenetére


hzsolee
őstag

Ilyesmi diego-s használtam már, de akkor még hosszanti csíkos volt. Legalábbis a diegoban vettem tuti. A hőszigetelése nem rossz. Maradt belőle, és ha például a hideg betonteraszra kell leülnöm, erre ülök. Nagyon faja :D Viszont ha van benne 3-4 mm, nem kéne megönteni?

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#71239) Stylewars_kp válasza hzsolee (#71238) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Pontosan még ki kell mérnem. Szerintem 2-3mm-t még elvinne egy ilyen alátétfólia. 3-4mm már neccesebb.

(#71240) lemmy71 válasza cinemazealot (#71231) üzenetére


lemmy71
őstag

FENDT az a JOHN :DDD

(#71241) Stylewars_kp válasza hzsolee (#71238) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Padlóalátét kisokosba írják, aztán lehet, hogy bullshit:

"Az aljzat (pl. beton) egyenetlensége padlóburkolásnál gyakran előforduló probléma. A
vastagabb, magas sűrűséggel rendelkező padlóalátétek bizonyos szintig alkalmasak az ilyen
egyenetlenségek eltüntetésére. Az 5mm vastag XPS alátétek jellemzően maximum 4mm
magasságig képesek kiegyenlíteni ezen szintkülönbségeket, így ha ezt a magasságot nem
haladják meg az egyenetlenségek, nem feltétlenül szükséges önterülő aljzatkiegyenlítő
használata."

(#71242) Inhouse válasza Stylewars_kp (#71241) üzenetére


Inhouse
őstag

Az lehet, hogy azt írják...meg az is lehet, hogy te 3-4mm-t saccolsz, de simán lehet több is. Nem elég pár cm átfogással mérni. Én kiegyenlítettem (durva dolgok voltak), aztán ez a vastagabb zöld ment rá, de így is mozdul itt-ott.

Üdv Inhouse

(#71243) Stylewars_kp válasza Inhouse (#71242) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Egész házat végigmértem lézerrel. 3 szobából egy szobát mértem meg. Ott 3mm volt benne. Közben a lézert vissza kellett adnom, nem is fog ráérni egy darabig. 2 méteres vízmértékkel már elég jól meglehet mérni.

(#71244) darvinya válasza Stylewars_kp (#71241) üzenetére


darvinya
titán

Csak olyan padló szőnyeg lesz jó, ami nem veszi fel a vízet, szellőzi és ezzel szigetel.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#71245) Inhouse válasza Stylewars_kp (#71243) üzenetére


Inhouse
őstag

A 2 méteres már szerintem is jó. Ilyen szinten a 3mm már tényleg nem gond.

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#71246) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Műhelyvilágítás upgrade. :DDD

Ma volt egy kis időm, feldobtam két sort a plafonra. Ebből rendeltem két csomagot: [link]

Egy használaton kívüli hosszabbító lett átmenetileg a világításkapcsoló:

Egyből jobb lett, még egy sor hátravan, most ilyen:

"Fényárban" úszik minden... :D

(#71247) macilaci78 válasza Stylewars_kp (#71233) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Laminált parkettát esetleg, laminált padló cinkesebb.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#71248) Stylewars_kp válasza macilaci78 (#71247) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Laminált parkettát akartam írni. Teszek alá xps-t szerintem.

(#71249) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Na én annak örömére, hogy jön a tél, nekiálltam végre az ablak üveg cserének. Igazából azon agyaltam eddig, hogy hogyan lehetne 1 nap alatt megoldani, de a festés miatta sajnos nem megy, úgyhogy ma este másik szobában aludtam. Most kentem le a belső felét. Kellene még neki még egy kenés, de lehet, hogy belül megspórolom, és inkább az üvegnek adok több időt, hogy a szilikon rendesen megkössön mielőtt függőlegesre állítom. Majd lesznek képek később.

Buliban hasznos! =]

(#71250) Stylewars_kp válasza inf3rno (#71249) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Szilikonon kívül tartja más is az üveget?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.