Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23151) luck66 válasza Vagany (#23150) üzenetére


luck66
tag

Nem figyeltem,mert a VP2 az tudja

(#23152) Ciccuka válasza luck66 (#23151) üzenetére


Ciccuka
veterán

XTAR VP2 teszt

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#23153) erik365 válasza Ciccuka (#23152) üzenetére


erik365
aktív tag

Nem akarlak megbántani, de ne offold már szét fölöslegesen a topik öt.

1.4 T-jet M32

(#23154) Joe63 válasza Vagany (#23150) üzenetére


Joe63
tag

köszi, de a Gearbestet kerülném, sajnos már van rossz tapasztalatom

• Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.

(#23155) hpsafl válasza ZozzV6 (#23142) üzenetére


hpsafl
tag

A D80-at alapból erősebb, mint a gyári C8, de a BLF verzióra kíváncsi leszek én is :)

Most egy L2-t moddoltam az egyik fórumtársnak, az 160kcd-t tud XP-L HI leddel, és BLF dd driverrel ;]

Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

(#23156) jozsi252 válasza Flashback (#23135) üzenetére


jozsi252
veterán

Én a 2 eltérő kémiájú aksihoz mindenképp külön töltőt használnék, meg igazából így is teszek.

Ni-MH aksikhoz ott az IPC-1L töltőm, a Li-ion-hoz pedig a VP2 töltő. Az általad meghatározott 4 pont közül, egyedül a 2.-at nem tudja a VP2, de a töltési időből erre lehet következtetni hogy mennyit vett fel. Amúgy olyan sokat nem tudsz meg a bevitt milliamperóra szám alapján a cella állapotáról. Azt csak akkor tudod meg hogyha kisütnéd az aksit. Cserébe VP2 egy nagyon jó töltő, tudja a cellánkénti 1A-t, 4.35V-ot is tud, kijelzi a feszt is, illetve úgy tölti a Li-ion cellákat ahogy kell.
A 2 töltővel olcsóbban kijönnél mint az MC3000-el.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#23157) ZozzV6 válasza hpsafl (#23155) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Az durva lehet. Nekem is tetszik az L2 de a small sun T08-at is azért adom el mert nem használtam így felesleges lenne olyat vennem. Maradok a max C8 méretűeknél egyelőre :-)

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#23158) hpsafl


hpsafl
tag

Convoy L2 teszt

Tulajdonságok:
LED: XM-L2 U2 1A
Fényáram: 1100lumen
Fényerősség: 62000 candella
Fej átmérője: 69,3mm
Markolat átmérője: 35mm
Hossz: 170mm
Súly (akku, és hézagoló nélkül): 368 gramm

Előnyök:
-Jó kidolgozás
-Nincs PWM
-Rejtett stroboszkóp
-Integrált pill
-Jó hővezetés
-Megáll gyertyaként
-Nem gurul el ferde felületen sem

Hátrányok:
-Forvard clicky kapcsoló
-Nincs az üvegen tükröződésmentes bevonat

Csomagolás, kiegészítők:
Egy Convoy feliratos fehér kemény kartondobozban érkezik, a lámpa. Kiegészítőként kapunk 2db hézagolót, amivel 18650-es akkuval használhatjuk a lámpát, és egy fekete csuklópántot. A kiegészítők a lámpa belsejében voltak elhelyezve.




A csuklópánt egy igényes darab, olyan mint az S2+-é. Van rajta egy rögzítő, amivel a hurok a csuklón megszorítható, így elejtéskor biztos, hogy megfogja a zsinór, és nem esik a földre a lámpa.
A lámpára rögzíthető a műanyag csaton keresztül is. Ilyenkor egy zsinór kapcsolódik a lámpához,

de rögzíthető a karabinerrel is.

Host, kidolgozás:
A kidolgozás már-már a prémium kategóriába lép, sehol egy sorja, és a matt fekete felületkezelés is gyönyörű, de mégsem prémium, mert hiányzik a tükröződésmentes lencse, és az acél bezel, viszont ezekkel már az ára is prémium lenne.
Tehát a bezel alumínium, és egy sima üveglencse van mögötte, a lencse mögött pedig egy alu reflektor van.

A reflektor mérete nem kimondottan nagy, inkább csak átlagosnak mondanám (57,1mm átmérő, és 50,5mm mélység), körülbelül ugyanakkora mint a SmallSun ZY-T08, FandyFire HD2010, vagy a hasonló lámpák reflektora, sőt reflektor méretben az előd L2 is nagyjából ugyanekkora volt.
A reflektor alján egy XM-L2 LED ül alu csillagon a fejhez csavarozva:


A fejen a bemarások szerepe nem csak a szebb megjelenést szolgálja, hanem az elgurulást is meggátolják lejtős felületen.


A hűtőbordák megfelelő mélységűek, még 15 perc járás után is csak 33,2 fokra melegedett 23,6 fokos környezeti hőmérsékleten légmozgás, és bármilyen hűtés nélkül.

A fejben integrált pill van, vagyis a fej anyagából, egy darabból van kialakítva a LED fészke, és itt nincs a pill és a fej között menetes, préselt, vagy akármilyen kötés. Ennek fő célja az, hogy javuljon a hővezetés.

A driver pedig a fej másik oldalán van rögzítve egy réz leszorító gyűrűvel. A driver egy LD-25-ös, de nem ugyan olyan, mint ami a XinTD X3-ban van. Az UI, és minden más megegyezik, az X3-ban lévő driverrel, de a nyák más elrendezésű. A driver rugója aranyozott, ami miatt nem oxidálódik, és az érintkezés is jobb.

A menetek szép vastagok, és trapéz alakúak. A már megszokott módon a fej felőli oldalon nincs eloxálva, csak a tailcap-nél, így a lámpa mechanikusan lockolható.


A markolaton van csak recézés, ami közepes érdességű, viszont sem a markolaton és sehol máshol sincs Convoy vagy L2 felirat, pedig bátran ráírhatták volna, mert nincs miért szégyenkezniük.

A tailcap egy forward clicky kapcsolót kapott, ami szerintem nem ide való, de erről bővebben a user interface-nél írok majd.
A tailcap rugója is aranyozott:

A tailcap végén fekete gumi van, ami jól illik a matt fekete felületkezeléshez,

valamint van még itt 2db nagy méretű zsinórfurat,

és a tailcap kiképzése miatt gyertyaként is megáll a lámpa.

Akkuból sokfajtát fogad. A mellékelt átalakítóval jó bele a védelem nélküli és védett 18650-es,

és jó bele a 26650-es is, de a védett KeepPower 26650-es akkuk csak nagyon szorosan férnek el benne, mert viszonylag nagy mind a két rugó.
Én védelem nélküli 5200mAh-es KeepPower akkuval használom, mert ez hosszabb üzemidőt biztosít, mint egy 18650-es, és még kényelmesen elfér benne.

Amitől először féltem, hogy a fentebbi képen látható a hézagoló, és a host fala közötti rés miatt az akku lötyögni fog, de a rugók még a védelem nélküli 18650-est is feszesen tartják.

A tömítettség 100%-os, O gyűrű van a lencsénél,

a bezelnél,

a fej és a markolat csatlakozásánál, a markolat és a tailcap csatlakozásánál, és a kapcsolót a már említett fekete gumiborítás védi.

Méret összehasonlítás más lámpákkal:
KeepPower 26650, Convoy S2, Olight M23, Convoy L2, Courui D01

Panasonic NCR18650B, Sunvyman C22C, Imalent DDT40, Convoy L2, ThruNite TN32

Panasonic NCR18650B, Shadow JM35, Small Sun ZY-T08, Convoy L2, Fenix TK75

User Interface, kezelés:
A lámpa forward clicky kapcsolót kapott, itt egy kicsit kitérnék a két kapcsoló típusra, hogy érthetőbb legyen (persze van még ezen kívül más kapcsoló is, de azokat most hagyjuk):

Reverse clicky: S2, és még sok más lámpa használja, lényege, hogy kikapcsolt állapotban óvatos nyomásra nem zárja az áramkört. Csak akkor zárja az áramkört, ha kattant egyet, és utána fél gombnyomásra az áramkör megszakítható vele. Előnye, a könnyebb módváltás, hátránya a nehezebb jelzés például Morse csak igen ritka esetekben valósítható meg vele, Az adott LD-25 driverrel például abszolút nem, mert stroboszkópra vált 3 rövid gombnyomás után.

Forward clicky: Olight M23, ThruNite TN32, és még sok más taktikai lámpa kapcsolója. Lényege, hogy kikapcsolt állapotban is lehet fél gombnyomásra zárni az áramkört, de ha kattanásig nyomjuk, akkor bekapcsol, és úgy is marad. Hiába nyomom meg ilyenkor félig a gombot, az áramkör nem szakad meg, csak ha kattanásig nyomom. Előnye, hogy Morze kódokkal lehet vele kommunikálni, vagy egyéb jelzések elvilloghatók vele. Hátránya, hogy a módváltás bekapcsolt állapotban pusztán a kapcsoló használatával lehetetlen.

Visszatérve a lámpához a forward clicky kapcsoló szerintem nem volt jó döntés. Meg lehet szokni, de eleinte nagyon fura lesz, hogy a bekapcsolás pillanatában már el kell dönteni, hogy milyen módba szeretnénk lépni. Ilyenkor vagy a módmemóriában tárolt utolsó módot hozza elő, vagy gyors fél gombnyomás, szünet, majd megint fél gombnyomásra a következő módba lép, de ha háromszor nyomjuk meg gyorsan, akkor a stroboszkóp módba lép. Volt szerencsém kipróbálni egy hasonló LD25 drivert egy XinTD X3-ban ugyan ilyen UI-vel, és az sokkal felhasználóbarátabb volt.

Fénye:
Színhőmérséklete hidegfehér U2-1A (6500-7000K), de van T6-3B (5000-5200K), T6-4C (4300-4500K) T5-5B (4000-4200K) T4-7A (3000-3200K) is. A driver egyik nagy előnye, hogy nincs PWM egyik fokozaton sem.
Max fokozaton 3,48A-t, és 62000 candelát mértem, ami szabvány szerint 498m távolságra világít el 1100lumen fényárammal, még közepes fokozaton 1,04A-t mértem, ami kb 450lument ad, és alacsony fokozaton 0,09A-t mértem, ami kb 15-20 lument ad.
A fényerők jól vannak kiosztva, nem hiányoltam egy módot sem, az SOS hiányának, és a rejtett stroboszkópnak külön örültem.
pár kép a fényéről:


Pár kép ködben


Összegzés:
Ez egy nagyon korrekt kis lámpa, de még nem prémium kategória, viszont ennyi pénzért ezt nem is szabad elvárni. Sokat gondolkodtam ezen a prémium dolgon, és a teszt során is sokszor felmerült bennem, de végül arra jutottam, hogy van elég prémium lámpagyártó, és bár a Convoy nem azt a színvonalat képviseli, de ugyanakkor a Convoy alacsony áron ad olyan minőséget, amivel kiemelkedik az árkategóriájában lévő lámpák közül, és ez jó, mert mi felhasználók relatív olcsón kapunk egy jó lámpát. A megszokott Convoy minőséget gond nélkül hozza, és igazi hátrányként csak a forward clicky kapcsolót hoznám fel, bár ez is megszokható.
Ha most keresel olcsó throwert, akkor az L2 jó választás, mert olcsó, a driver is kellőképpen meghajtja a LED-et, és a minőségére sem lehet panaszkodni.

További képek.
A lámpát a GearBest adta a teszthez.

Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

(#23159) Ciccuka válasza hpsafl (#23158) üzenetére


Ciccuka
veterán

Akkumulátorra olyan szilikongyűrűt külön valahol lehet szerezni olcsón?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#23160) hpsafl válasza Ciccuka (#23159) üzenetére


hpsafl
tag

Csapágyboltból O gyűrű.

Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

(#23161) #33253120 válasza hpsafl (#23158) üzenetére


#33253120
törölt tag

Imádlak meg minden....
De ezt nem lehetne kiszervezni blogba?

Megírod, publikálod, jóváhagyják, kikerül. Előny, hogy olyanok is olvasni fogják akik ide be sem néznének.

(#23162) hpsafl válasza #33253120 (#23161) üzenetére


hpsafl
tag

Már bennem is felmerült az ötlet,de aztán el is felejtettem, pedig ott egy helyen lenne minden.
Ha zavar titetek, itt, akkor inkább odaírom :)

Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

(#23163) Kozy10 válasza hpsafl (#23162) üzenetére


Kozy10
tag

engem nem zavar, de egy blogon, egy helyen jobban mutatna az biztos :K
Frankó teszt lett ez is :R köszönjük,
a képeket nézve kiderül, hogy a köd hajlítja a fényt :DDD :))

(#23164) Cyborg válasza hpsafl (#23162) üzenetére


Cyborg
őstag

Engem nem zavar! ...csak, ha 2G-n nézem a topicot:)
Igazából nem látok bele a "szerződésedbe" a Gearbesttel, de szerintem a célközönség ebben a topicban van, nem a logouton:)
...rakd fel oda is,legalább egy helyen meg lesz az összes teszt:)

[ Szerkesztve ]

(#23165) #33253120 válasza Cyborg (#23164) üzenetére


#33253120
törölt tag

Dettó.
A teszt tetszik, de ha mobilról nézem sírok... ;]

(#23166) Kozy10 válasza hpsafl (#23155) üzenetére


Kozy10
tag

A BLF D80-ról egy hiányosság derült ki, hogy nincs Low voltage protection, ami azért gáz mert nem fér el benne a védett akku :W
eddigi tapasztalatok szerint legalábbis...

(#23167) korn válasza Kozy10 (#23166) üzenetére


korn
aktív tag

Hacsak nincs benne valami boost funkciós driver, akkor nem nagy tragédia, ugyanis az akksi kapacitás végefele úgyis látja az ember, mivel egyre gyengébben fog világítani.

(#23168) Kozy10 válasza korn (#23167) üzenetére


Kozy10
tag

Valószínűleg ez lehet amit mondasz :K
szép lassan majd kitesztelik melyik az a védett amelyik beleillik...
nekem mondjuk nem gond, együtt tudok élni vele :DDD

(#23169) hpsafl válasza Kozy10 (#23168) üzenetére


hpsafl
tag

Esetleg a rugót le kell venni a driverről, és már nincs is gond.

Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

(#23170) andrisbandi


andrisbandi
őstag

MECO Cree Q5-ös elemlámpa
"LITEUP" kuponnal 1,99 USD.
jan. 21-ig.

Köszönjük elszabi fórumtársak az eBay-es topikból :-)

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

(#23171) Kozy10 válasza hpsafl (#23169) üzenetére


Kozy10
tag

az a baj nincs rugó csak egy ilyen pöcök:

viszont a kapcsoló rugóján lehet rövidíteni, az majdnem 1 cm hosszú, összenyomva lehet 4-5 mm is,

[ Szerkesztve ]

(#23172) Kozy10 válasza andrisbandi (#23170) üzenetére


Kozy10
tag

Köszönjük :R

(#23173) BullZeye válasza andrisbandi (#23170) üzenetére


BullZeye
veterán

Ennyi pénzért jön is páromnak egy piros :D

(#23174) Dluinet válasza andrisbandi (#23170) üzenetére


Dluinet
nagyúr

már meg is vettem

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#23175) cekkk válasza cekkk (#23046) üzenetére


cekkk
veterán

Erre valaki esetleg?

(#23176) luck66 válasza cekkk (#23175) üzenetére


luck66
tag

Könnyebben segítenének a hozzáértők,ha a jelenlegi C8-od driver és led tipusát is megadnád

(#23177) fant0mi válasza andrisbandi (#23170) üzenetére


fant0mi
addikt

Köszi! Ennyiért jött is 3 db, kocsiba, hátizsákba, asszonykának. :)

(#23178) cekkk válasza luck66 (#23176) üzenetére


cekkk
veterán

Lassan kettő éve vettem. Nem emlékszem rá sajnos. Lehet olyat már nem is lehet kapni.
Kézi lámpából mi most az ajánlott olyan 50-70 dollár között?

[ Szerkesztve ]

(#23179) jozsi252 válasza cekkk (#23178) üzenetére


jozsi252
veterán

Ehhez tudni kellene hogy pontosan mire lenne szükséged. Egy flood lámpát szeretnél, esetleg egy thrower lámpát?

iPhone 13 Pro Max

(#23180) luck66 válasza cekkk (#23178) üzenetére


luck66
tag

Ha kintről rendelted,akkor meg tudod nézni

50-70$ ebből mennyi a lámpa és mennyi a név? :F

[ Szerkesztve ]

(#23181) cekkk válasza jozsi252 (#23179) üzenetére


cekkk
veterán

Ez volt a C8

Convoy C8 AK47 7135*8 8 Modes white light LED Flashlight
Design: XML2 U2-1A SMO

Ha jól tudom ez flood, vagy is ha jól emlékszem mert ez nem zoomos. De ha hülyeséget írok akkor kérem javítsatok.

(#23180) luck66

Köszi!
Azért nem írtam "márkát" mert ami márkás drágább és ennyiért nem veszek :(
small sun zy-t13 volt korábban a lámpám, de ilyet vagy ehhez hasonlót keresek nagyobb fényerővel.

(#23182) Cyborg válasza andrisbandi (#23170) üzenetére


Cyborg
őstag

Nekem azt írja, hogy ezt a kupont csak 40x lehet használni. Próbáltam az aplikációval is, az is ezt írja ki.
Működik még?

(#23183) BullZeye válasza Cyborg (#23182) üzenetére


BullZeye
veterán

Már nekem is, neten nézelődve 2 napja ezt írta másnak is, ebből következik, hogy naponta 40-et adnak el belőle, és holnap próbáld újra. (én is fogom, mert 600Ft-ért ilyen lámpát nehéz)

(#23184) luck66 válasza cekkk (#23181) üzenetére


luck66
tag

Azt hiszem ez még mindig az egyik "legerősebb" C8

(#23185) Cyborg válasza BullZeye (#23183) üzenetére


Cyborg
őstag

Ja, így érthető, köszi.

Valami olcsó fejlámpát nem tudtok, olyan max 50 lumen fényerővel? A nitecore t360 tetszene, de inkább a feléért keresnék valamit. Gyereknek.

(#23186) WestBam válasza hpsafl (#23162) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Ha betennéd a tesztjeid blogba akkor be lehetne linkelni szépen az összefoglalóba a blogod, így szétszórva csak ha valakit érdkel egy konkrét típus amit teszteltél akkor lel rá ha nem folyamatosan olvassa a fórumot. Engem nem zavar, hogy itt van (lte rulez) de ha meg lenne egy helyen is annak is lenne pozitívuma. Esetleg is-is? :K


cekkk

Ez a C8 a legerősebb amid van gyári kivitelben, ha nem kell márkanév esetleg megpróbálhatod a fentebb is tesztelt Convoy L2-t helyette, az jobban meg van hajtva. Vagy ha bejött a C8 akkor nézd meg a XinTD C8-ast, az elég jól meg van épíve.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#23187) cekkk válasza luck66 (#23184) üzenetére


cekkk
veterán

Azt hittem lassan 1-1.5 év alatt fejlesztettek már rajta :U
Mondjuk nekem nem is feltétlen C8 kellene, hanem olyan amihez van nyomás kapcsoló és hasonló méretű viszont már jobb leddel van szerelve.

Kézi lámpa ötlet? :B

-westbam-

Köszönöm, ismerem, volt is olyan, csak elajándékoztam. Viszont ami fura nekem, hogy ha jól gondolom a ledek fejlődtek de ezek a lámpák miért nem kapják meg ezeket az újabbakat? :U

(#23188) luck66 válasza cekkk (#23187) üzenetére


luck66
tag

Talán az Olight M22 vagy az M23

megkapják,csak azok még a prémium lámpákba vannak jóval 100 dolcsi felett

[ Szerkesztve ]

(#23189) hpsafl


hpsafl
tag

cekkk: ha a GB is jó, akkor M23-ra tudok kupont, de csak privátban.
Esetleg ha bárki mást is érdekelne kupon, akkor ti is írjatok privátban :)
Ha a C8 marad, akkor keress olyat, amiben XP-L HI LED van.

-westbam-: az is-is lenne a legjobb, és akkor be lehetne tenni összefoglalóba. szerk.: ha gondolod akkor a teszt hsz-ek linkjeit megkeresem, és azt be tudod tenni az összefoglalóba, mert a blognak még idő kell, hogy elkészüljön.

[ Szerkesztve ]

Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

(#23190) WestBam válasza hpsafl (#23189) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Még csak most kezdődik az év, én ráérek, szerintem ne törd magad a tesztek kikeresésével, elég lesz akkor ha csinálod a bologod. Mások által csinált miniteszteket is illene akkor belinkelni egyesével, arra meg ez az év sem lesz elegendő, szóval fölösleges bonyolítani. :DDD

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#23191) rotring03


rotring03
csendes tag

Mostanában tűnt csak fel hogy az olcsóbb kézi/fej lámpákat gyakran szeretik Cree Q5 leddel hírdetni,de valójában a legtöbbjükben csak a Q3 utánzatú Lattice Bright van,mi ez ha nem átverés? :(((

(#23192) jozsi252 válasza cekkk (#23181) üzenetére


jozsi252
veterán

Ha én C8-at szeretnék lecserélni egy hasonló méretű, viszont erősebb lámpára, akkor Olight M23 Javelotot vennék. hpsafl fórumtársnak írjál, hátha tud segíteni kuponnal hogy olcsóbb legyen. Igaz hogy nem egy olcsó lámpa, viszont 47 500cd-t tud, ami egy ilyen kis lámpától jó érték nagyon.

Vagy ha esetleg nagyobb erősebb lámpára vágysz, akkor én a Convoy L2-t venném. Banggoodon már lehet kapni XP-L HI-vel.

Convoy L2 CREE XPL HI 1000LM 26650 4Mode High Power LED Flashlight

Ebbe én beleraknék egy 5200-as 26650-es aksit, és azzal aránylag jó sokáig világít.

iPhone 13 Pro Max

(#23193) alex89


alex89
senior tag

Megérkezett a kulcstartónak szánt Crelant V1A lámpám. Összességében elégedett vagyok vele, egyelőre ni-mh akksikkal használom, de így is elég fénye van, idővel talán kap 10440-es akksit, azzal gondolom jóval erősebb lesz. Fénye szép természetes fehér, szerencsére nem az a kékes-lilás fajta amitől tartottam... (cool white-nak írták) egy apró op refi van benne, nincs erős spotja inkább szórt fénye amolyan arany középút mint S2+-om mondjuk. Kapcsolója nincs, elcsavarós megoldással lehet működésre bírni, de számomra nem várt módon több módja van így is (lo-mid-hi-strobe). Jobban örültem volna, ha csak egy módos, de a leírás ezen része úgy néz ki elkerülte figyelmemet :B

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#23194) Avicularia válasza Vagany (#23139) üzenetére


Avicularia
veterán

Ez nem kósher, nem venném meg :DD

(#23195) Kolty válasza jozsi252 (#23192) üzenetére


Kolty
aktív tag

A javelotnál miben erősebb a Convoy?

(#23196) hpsafl válasza Kolty (#23195) üzenetére


hpsafl
tag

Kb 100-110kcd a fényereje.

Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

(#23197) jozsi252 válasza hpsafl (#23196) üzenetére


jozsi252
veterán

Javelot nem 47 500cd-t tud gyárilag? Vagy mi 100-110k cd?

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#23198) hpsafl válasza jozsi252 (#23197) üzenetére


hpsafl
tag

Szerintem Te is félreértetted, mint én elsőre :))
Amikor olvastam kkor a Convoyról a C8 ugrott be, de annál az M23 erősebb, viszont ajánlottad az L2-t ami szintén Convoy, és szerintem Kolty erre gondolt, én meg erre írtam, hogy saccra kb 100 és 120kcd között van a fényereje a dóm nélküli led miatt.

Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

(#23199) cekkk válasza hpsafl (#23189) üzenetére


cekkk
veterán

(#23188) luck66

Köszönöm nektek!

A kérdésem az lenne, hogy ebbe is drivert kell cserélni 1 módosra, vagy amikor a kapcsolóval felvillantom amit külön lehet venni hozzá az mindig ugyan azt kapcsolja fel vagy mindig a következő módot?

A c8 mindig a következőt kapcsolta.

(#23200) hpsafl válasza cekkk (#23199) üzenetére


hpsafl
tag

most már tényleg összekavarodtam :D

Az M23 ha megnyomod, akkor az előre (fejcsavargatással) beállított fényerőt hozza, de ha gyorsan kétszer nyomod meg egymás után akkor a max fényerőt hozza, és ha gyorsan 3-szor nyomod meg, akkor a stroboszkópot. Ha pl nyomod a kapcsolót 10mp-ig, majd gyorsan elengeded, és újra be, akkor is a memorizált módba lép, tehát bármelyik módban lehettél, a lámpa a memorizált módot fogja hozni(amire szintén beállítható a max fényerő)

Az L2 esetén is van módmemória, de máshogy működik. Itt az előzőleg használt módot jelzi meg. Ha azt kikapcsolod, majd gyorsan vissza, akkor jön a következő mód. Ha csak gyors, és rövid max 30mp-es használat van, akkor lehet érdemes kidobni a drivert, meg a gyári lLED-et, és tenni bele egy XP-L HI-t réz Noctigon/Sinkpad csillagon, a drivert meg egy egyszrű nyáklappal pótolni, aminek a közepén van egy 3mm-es furat, itt átjön a + vezeték, és a rugó akku felőli végéhez van forrasztva. Természetesen a másik rugó is áthidalva réz vezetékkel. Ez 160kcd-t, azaz 800m-t tud.
De ha már így építünk, akkor miért nem egy dedómolt XP-G2 egy UF 1504-ben a pillhez forrasztva, a drivert ugyan így nyáklappal pótolva, és ahhoz még lengőkapcsoló is van. Ez pedig 424kcd-t, azaz 1302-m-t tud, de jóval szűkebb nyalábbal.
Ha kell az építést megoldom, de a többit privátban beszéljük meg.

Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.