- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe63
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Convoy S2+ lámpát, és egy Xtar MC1+ töltőt hozzá.
Akkut milyent ajánlotok hozzá?
Lehetőleg védelemmel ellátott, nagy kapacitású érdekelne.
B.Ú.É.K. ! -
ZozzV6
senior tag
válasz
meridaharcos #23147 üzenetére
Ó pedig pár napja még élt
-
ZozzV6
senior tag
válasz
meridaharcos #23145 üzenetére
Nincs mit de olvasd el fent a téma összefoglalót és nagyjából mindennel képben leszel. Jelenleg gearbesttől a legolcsóbb tudtommal a convoy C8 ha beírod kosárnál a newc8 szöveget kuponkódnak.
Link:gearbest C8 -
ZozzV6
senior tag
válasz
meridaharcos #23143 üzenetére
SMO: sima reflektor
OP: narancshéj szerű érdes refi
XM-L2 -t érdemes venni. Az 1A, 4C stb a színhőmérsékletre vonatkozik. Az 1A hideg fehér a 4C melegebb természetesebb színű fényt ad. A T6-U2 stb gyártási bin szám. U2 több lument ad picivel. Nekem XM-L2 T6 4C van -
meridaharcos
senior tag
Halihó! Picit segítenétek ?
Convoy C8 lámpát rendelnék a banggood-ról.
A leírás alapján több design is létezik. Valaki csak vázlatosan megvilágítana picit, hogy ezek a fogalmak mit is jelentenek ? Illetve melyiket érdemesebb rendelnem ?"Emitter Type: XML U2-1B OP,XML T6-4C OP,XML2 U2-1A OP,XML2 T6-4C OP,XML2 T6-4C SMO,XML2 U2-1A SMO"
Köszi előre is!
Gergő -
ZozzV6
senior tag
válasz
hpsafl #23134 üzenetére
Köszi! Még majd rézpasztával bekenem a pill meneteit a még jobb kontakt és hőátadás miatt meg talán kap egy utolsó 7135-öt és azzal kimaxoltam ezt a pilácsot pár centből az eredeti ár felett
Ha lehet jobbat csinálni a jóból olcsón akkor miért ne. Már jön a Blf D80 is gearbesttől. 1A színű XM-L2 -vel hogy jó legyen dedómolni. A C8 kicsit túl sárgás lett. Aztán csinálok egy rendes összehasonlítást
-
Kolty
aktív tag
Kettő okból cserélném a baby akkukat 18650.esre.
Mindenképp szeretnék beszerezni fejlámpát, kereső lámpát is. Úgy lenne jó kialakítani, hogy minden lámpa azonos méretü akkuval működjön, így nagyobb esély van rá, hogy frisebben van töltve az akku.
Illetve bármely furcsa én felteszem a fejemre a rúdlámpátÍgy könnyebb lenne valamivel.
Azt megoldanám, hogy passzoljon méretileg... -
-
Még mindig töltő kereséssel vagyok elfoglalva.
Van-e olyan töltő most a piacon ami:
- NiMh akksikat is tudja (jól) tölteni. Van pár eneloop cellám.
- Méri a felvett kapacitást, tudjam milyen "állapotban" vannak a cellák.
- Tudja csatornánként 1A-t. (lehet akár fél amper is ha csak ezen múlik...)
- 4,35V töltés, gondolva a jövőre.Egyenlőre a SKYRC MC3000-es tudja ezeket, de az 90$ körül mozog. Aki tud ilyen paraméterekkel megáldott töltőt ne tartsa magába!
-
ZozzV6
senior tag
Halihó. Leírom tapasztalataimat a régi C8-ammal. amit nemrég módosÍtottam. Alapból egy 2800mA-es XM-L24A-s Convoy C8 volt OP refivel de vettem SMO-t is hozzá hogy legyen. Első körben kapott 2 db AMC 7135-öst így 3500mA-es lett és áthidaltam rézfonattal a kapcsolónál a rugót:
Így használtam 1 évig kb. Aztán nemrég jött az ötlet ha már ott hever egy sinkpad a fiókban miért ne tenném bele, és egy dedómolást is kaphatna. Ha pedig sinkpad akkor már elbír még egy AMC7135-öt
Kiindulás:
Már vastagságra is 2x akkora a sinkpad mint a gyári alu lapka, emiatt nem tudom a bezelt a fejre koppig tekerni mint eddig. valamennyit enged a tömítés de teljesen nem zömül össze
Egy kis polírozást kapott a pill és a sinkpad alja valamint a driveren a rugót is síkba csiszoltam így nagyobb felületen ér az akkuhoz:
Átforrasztás:
Dedómolás 1 nap áztatás benzinben:
Még működik
3,85A tailcapnél mérve. Tesztképek:
Az autópálya 300m-re van de láttam a fényét a pálya mögött lévő házakon is -
Kolty
aktív tag
Igen.
Én is tronic töltővel töltöm a 3db C. akkumat, jól működik a dolog.
Viszont most agyalok azon, hogy veszek egy 18650.es töltőt, akkut. Ugyanis a 3baby elemes lámpa azzal is működik.A gond csupán az, hogy egész Szombathelyen nem találtam olyan üzletet ami forgalmazna 18650es, töltőt, akkut. Mediamarkt, euronics, tesco... Egyik se ismeri.....
-
rhonin
senior tag
válasz
jozsi252 #23126 üzenetére
Utánaolvastam most kicsit én is és elég sokan megvannak elégedve mind a töltővel mind az elemekkel ebből a márkából.
Tronic C méretű 4000mAh.
Jónak tűnik és nem is drágák.Azt hiszem megvárom, míg akciós lesz valahol aztán veszek töltőt meg elemeket is.
Mennyi idő alatt szokott feltöltődni egy ilyen C méretű akksi? 12 óra? Vagy kell neki egy egész nap?erik365: Köszönöm az infót neked is.
ciccuka: Lehet rákérdezek akkor az eladótól ha legközelebb arra járok. Köszönöm a tippet.
Amúgy hihetetlen, de eddig eléggé írtóztam a lidl, aldi-s szerszámoktól, elektro dolgoktól, de azért látom vannak néha gyöngyszemek itt is.
ALDI-s lámpa is nagyon bejött. cree XM-L U2-es led és elég brutál fénye van. 3 év gari és baráti ár ahhoz képest. -
jozsi252
veterán
válasz
rhonin #23120 üzenetére
Szia
Az a helyzet hogy Ni-MH aksit kell venned, mert a Li-ion-nak 4.2V a feszültsége, ami a teljesen feltöltött Ni-MH (1.4V)-hoz képest "picit" sok. Elvileg a Vartának vannak jó minőségű C akkui, ha jól emlékszem akkor 3000mAh környékiek.
LIDL-be sűrűn szokott lennie Tronic akció, így szerintem inkább várd meg ameddig lesz. Bár ha találsz olyan boltot ahol régről van beragadva nekik, akkor meg tudod venni ugyanazon az áron mint amennyiért hirdetve volt. -
erik365
senior tag
válasz
rhonin #23120 üzenetére
Szia!
Töltőnek C-hez a Lidl-is Tronic-ot ajánlom.
Akkut szerintem szintén megpróbálhatod onnan, így árban sem olyan vészes a dolog.
Igen a Nimh-nál C jelű akkuként van elterjedve, ennek 1.2V a feszültsége tölthető verzió esetén.
LIionnál 25500, és 3.6V a feszültsége, ez ugye már rögtön nem is jó neked. -
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy "zseblámpát" amibe C méretű elem kell méghozzá 3db.
Kaptam hozzá 1 szett elemet viszont szeretném megoldani hosszú távon az áramellátását a lámpának.Ajánljatok légyszi hozzá töltő + akksit ami nem horror áron van de mégis normális minőségű, teljesítményű.
Külföldi oldalakon néztem a 25500-asokat ami elvileg hasonló méretű mint nálunk a C.
Vagy számokkal csak a Li-Ion-os akksikat jelölik?
Ni-MH-sok pedig maradtak C jelűek?Ami a lényeg,hogy a fényerő lehetőleg hasonlóan erős maradjon mint egy normál szett elemnél, mégha valamivel előbb is merül le.
Köszönet mindenkinek.
-
jozsi252
veterán
Hulladék, szerintem szabadulj meg tőle jó gyorsan, mielőtt nem történik valami vele. Mindegyik töltőt felügyelet mellett kell/érdemes használni. Én is mikor töltök a VP2-vel, akkor is figyelek rá, pedig az egy nagyon jó minőségű töltő.
Az ilyen töltőt megnézni is kár, nem hogy megrendelni. Nem tudom hogy sokan mit gondolnak, hogy pár dollárból elő lehet állítani olyan töltőt ami arányába pontos, biztonságos..1000-1500ft környéke egy Xtar MC1 töltő, ami egy jó minőségű töltő. Annyit azért érdemes kiadni rá úgy vélem. Pár száz ft-ból nem lehet a világot megváltani.
-
bul07
nagyúr
Gondoltam rendelek egy olcsó töltőt a bontott cellának úgyis jó
Dec 15 ezt meg is rendelem(jó párat eladott ezért is gondoltam erre), és ma meg is jöttKibontva nagyon könnyűnek éreztem így gyorsba szét is kaptam
És meg is mértem
Üres járatba 4.40V , egy 4.10V cellát 4.25V töltötteTi mernétek a mérések és a képek alapján használni, felügyelet mellet?
Én nagyon silánynak tartom -
luck66
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Huawei P30 Lite - éles a kontraszt
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Steam Deck
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G16
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest