Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
-szabi- #53048 üzenetére
Imalent HR70-re van is kupon, 53 $ lesz.
JKLH1 -
WestBam
Topikgazda
válasz
vidaila #53045 üzenetére
Azzal ugye tisztában vagy, hogy ezek csak nagyon rövid időre tudják a maximumot leadni, pár (másod)perc és visszavesznek alacsonyabb fokozatra, vagy a hővédelem leszabályozza őket. Fejlámpa normális tömeggel kb. 800 lumen körül tud fixen tartani fényáramot úgy, hogy nem süti meg a fejed de akkor sem lesz túl hideg és nem is a 60g-os változatok lesznek azok aki ezt tudják.
-
vidaila
senior tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani XHP70 vagy 50-es leddel szerelt fejlámpákat? Nagyon brutál fényerejűre lenne szükségem. (ha lehetséges és szóba jöhet meleg fehér színnel)
-
törölt tag
-
i-sti
senior tag
válasz
UberMutant #53037 üzenetére
Ez túl nagy.
Most a TIP-et nézem, de félek ez is olyan gyenge lesz mint a TUBE -
válasz
HardSanyeee #53034 üzenetére
Valóban, windows alól nézve látszik a link, ha ráhúzom az egeret. Napközben androidos tablettel voltam, ott csak kattintani lehet.
-
HardSanyeee
őstag
válasz
Donki Hóte #53032 üzenetére
A 2. és 3. között abszolút semmi különbség nincs, ugyanis teljesen megegyezik a két link
Valószínűleg nem így szándékozta a fórumtárs.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #53032 üzenetére
Valószínűleg senki nem halott ezekről és ezért nem kapott választ. Nekem is egyformának tűntek, de biztos van különbség.
-
-
Predator2
addikt
Helló
Fejlámpákat + egy hagyományos zseblámpát szeretnék vásárolni.
2db Boruit RJ-02-re lenne szükségem.
Hol tudom ezt most a legolcsóbban beszerezni szerintetek?1 olyan fejlámpára ami ténylegesen is vízálló. (Kutya etetéshez kellene, ha esik az eső se legyen gond)
Jó lenne ha 18650-es akku hajtaná.
Mit tudnátok ajánlani?Illetve egy hagyományos zseblámpát is vásárolnék.
Van jobb/ajánlottabb vétel a S2+ -nál?THX
UI:
18650-es akkukra is szükségem lenne a lámpákhoz. Van olyan bolt (külföld is játszik) ahol ezeket egyben nagy kedvezménnyel tudnám beszerezni? Vagy jobban járok inkább külön külön? -
1stVikman
senior tag
válasz
spileraaa #53029 üzenetére
Kb. egyforma mind.
Személy szerint nekem Lii-202-m és Lii-500-as van.
Mindegyik feltöltötte az akksikat.
Beépített védelmek egyformák, eltérés minimális. Ha nem kell semmi extra, és 4 slotos töltő kell, akkor én Lii-402-t vennék, adapterrel, vagy a PL4-et ami használható adapterrel (nem tartozék), vagy a hozzá adott sima csatlakozóval is. -
-szabi-
addikt
válasz
adam7027 #53020 üzenetére
Temetni nem temetem, de kissé megkésett vele, semmi újdonságot nem tartalmaz.
Részemről ezeket kellene másolni és jó-árasítani:
Acebeam H30
Imalent HR70
Illetve még inkább ezeket, jónak tartom xhp50.2 led-et fejlámpában:
Olight H2R
Armytek Wizard Pro
Zebralight H600Fd Mk IV
Plusz a vörös segédfényes dolog is jó ötlet, le lehetne koppintani.
Nitecore HC65Ez helyett az egész olyan mint egy S2+ fejlámpa kivitelben.
Így kb annak az árazása amit érni fog, nem több. -
ZozzV6
senior tag
IWA update:
Pár kép feltöltve az iwa albumba
A youtube csatornán fent van az első MS18 kézbe fogdosós videó. Imalenték voltak olyan rendesek hogy elhozhattuk a két csúcsragadozót a szállásra és kipróbálhattuk este mit tudnak. Elmebeteg mindkettő. Klszültek képek amik majd felrakódnak illetve facebookra szórtam fel pár dolgot.
Holnap... azaz ma még hátra van Brinyte, Nitecore, Rovyvon, Armytek, meg még pér amire nem emlékszem hirtelen. Meg reggelre feltöltenek az imalentek és mérünk hajnalba kandelát lument stb. Készültem minden mérőeszközzel -
Czimby
addikt
válasz
UberMutant #53023 üzenetére
Köszi az infót!
Donki Hote-nek is!
-
-
adam7027
csendes tag
válasz
-szabi- #53012 üzenetére
Ettől függetlenül néhányunk a BLF-en máris elkezdett alkudozni a feature-ket illetően. Én pl. azonnal bedobtam, hogy kéne supportálnia a d=20mm, h=12.8mm TIR lencséket. Ha ez meglesz, minimum tizenvalahány féle különböző nyalábot ki lehet vele alakítani, így nagyon szépen testre szabható lesz.Szerintem nem kell ezt már így előre eltemetni, főleg, hogy Simon beígérte, hogy lesz BLF igényeire szabott verzió, szóval a legjobb, amit tehetünk, hogy adunk neki egy csomó feedbacket
-
gyapo11
őstag
válasz
Gargouille #53013 üzenetére
Igen, vannak olcsó lámpáim, boldogan világítok velük. Amikor itt szóba kerültek az olcsó lámpák, nem volt túl jó hangulatú a beszélgetés, szerintem kezdett elmenni a Lázár János féle annyit érsz amennyid van szemlélet felé, és nem lenne jó, ha embereket arról ítélnénk meg, hogy milyen drága lámpái vannak.
-
Czimby
addikt
Ezt a fajta Liitokala 26650 akkut próbálta már valaki?
Jó lehet tuningolt L6-hoz? -
Gargouille
őstag
-
WestBam
Topikgazda
válasz
HardSanyeee #53014 üzenetére
Az XM-L2 LED egy jó kis LED, szép és használható fénynyalábot lehet belőle kihozni, szerintem ha jó a körítés nem kell még azt sem temetni. Főleg nem fejlámpában, ahol nem cél az erősebben hotspotos fény, ami kisebb méretű LED-et használva már jobb optikát igényel, hogy szórt fény is legyen bőségesen. Nyilván egy "ekkora" dómmal sokkal könnyebb dolgozni, mint egy sokkal kisebb fényforrással.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
-szabi- #53012 üzenetére
+1 tőlem is.
Aki olcsón akar majd fejlámpát annak jó lesz, de sok mindent nem ad nekünk ez a modell. Mondjuk úgy, hogy semmit, valóban egy low-end H03. Ha innen nézem akkor már az ára sem világbajnok, de 18$ körüli kedvezményes áron jó lesz az a népeknek, akiknek kell egy fejlámpa. A beépített töltést viszont hiba volt kihagyni szerintem, eladhatóbbá tenné. Az Eagle Eye X1R módkiosztásával én nem vagyok kibékülve, szerintem nagyon hiányzik belőle egy valóban alacsony fokozat, de ezt már kifejtettem párszor, hogy gyengének erős, erősebbnek meg még gyenge a 25 lumen. 1lm - 60lm elosztásban máris világbajnok lenne, ráadásul ebben van töltés is. Cserébe egyáltalán nem tartós az eloxálása, de ezért az árért ez jár, ezen szerintem nem kell rugózni, illetve hiányolom a fejpántot is, azt is hiba volt kihagyni. Kíváncsi leszek, hogy mi fog kisülni belőle. -
HardSanyeee
őstag
válasz
-szabi- #53012 üzenetére
+1
Az pozitív, hogy nyitottak a fejlámpa irányba is, de az hogy egy H03 copy lett belőle, az nem túl szép dolog. Plusz az XM-L2-t is lehetne már hanyagolni lassan, főleg úgy, hogy Simon előszeretettel próbál ki új ledeket mostanában.
Mondanám, hogy az ár korrekt, kupon nélkül 21 dollár lesz, ha jól látom, de ennyiért van X1R is, ami kb ugyanezt tudja (abban nincs moonlight mode, illetve nem jár hozzá pánt, cserébe van töltés és rövid cső, kinek mi fontos ugye).
Sajnos nem fogja a világot megváltani ez a lámpa. -
Gargouille
őstag
válasz
gyapo11 #53009 üzenetére
Igen, korábban is volt szó erről mikor utalgattál rá, hogy a lowend szegmensben is bizony vannak olyan lámpák amik olyan jók mint a drágák. Mikor kértük, hogy oszd már meg velünk is, hogy ha tényleg tudsz ilyeneket, mert kipróbálnánk, akkor meg elhalgattál. Azóta sem értem ezt a titkolózást. Csak arra tudok gondolni, hogy vagy szégyeled a lámpáidat vagy nem igaz amit álítasz róluk és félsz, hogy ha megmérik akkor kiderül, hogy mégsem jók. Vagy nem tudom mi oka lehet még, de itt azért mindenki örömmel szokta megmutatni milye van és senki nem lett lesajnálva emiatt, inkább hálásak vagyunk a plusz infoért.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #53009 üzenetére
Van amelyik a 2 db AA akkut 1,8 V -ig meríti, van amelyik lámpám már 2,1 V -nál lekapcsol. Egyébként, 1,1 V után már gyorsabban merülnek az akkuk. Én lesem az akkukat és hasonlóakat rakok párba. Egyébként szeretik, ha minnél jobban le vannak merítve, kb 0,8 V -ra. 1V + 0,8 V, és már le is kapcsolt a lámpa, mert elérte a 1,8 V -os küszöböt. Sőt, ha jól emlékszem, az EA21 egészen 1,6 V -ig engedi merülni az akkukat, de üzemidőben így is az Armytek Prime A2 PRO a nyerő.
A ZL lámpáim 1 db AA akkuból hozzák ki a kb 550 lm -t, az Armytek 2 db AA -ból a 850 lm -t, a Nitecore EA42 4 db AA akkuból az 1800 lm -t hozza ki. A többi fényárama gyengébb. Viszont a Nitecore EA21 / MT20A a kb 360 lm -hez 7500 cd fényáramot rendel. Az AAA -s LL -reim 10, 20 kcd körül teljesítenek, és a Maglite XL200 sem olya gyenge, fényerejét tekintve. A LL MT6 3AA -s, csupán 600 lm fényárammal, kb 15000 cd -val, de nagyon hossszúúú futamidővel.
-
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #52993 üzenetére
Kihagynám a lámpáim ismertetését, már egyszer lejátszottuk az olcsó lámpák témakört. Ettől még beszélgethetünk lámpákról, és ki is próbálhatok lámpákat.
A két AA névlegesen 2.4 V, ez azonos teljesítményhez másfélszeres áramot igényel, mondjuk egy 10 W-os ledhez 90 % hatásfokkal 4.6 A-t. Ezt valameddig bírhatja, kicsit veszélyes, hogy nem egyformák a cellák és valamelyik csúnyán túlmerül. Vagy a lámpa úgy 2.1 V környékén kikapcsol, így egyik cella sem mehet 0.9 V alá, de nem is tudja jól kihasználni az energiát mindkét cellából. Jobb lenne a két cellát párhuzamosan kötni és step-up konverterrel táplálni a ledet.
-
gyapo11
őstag
válasz
Gargouille #52991 üzenetére
Tartok tőle, hogy ez a fórum is egy vetülete a tömegigénynek, és vagy ti jöttök szembe az autópályán, vagy én, de a zoomos-stepless lámpára nem lenne elég kereslet.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
ZozzV6 #53006 üzenetére
Köszi, várom!
X1R: lehet piszok mázlim volt, de én mindhármat (látták nálam barátok, nekik is rendelni kellett) 13USD körül vettem.
Ha az Eagle Eye csak arányosan gyengébb a Convoy-nál és árelőnye is van, nehéz dolguk lesz. Hiába adnak pl fejpántot, az egy egy-két dolláros tétel.
Mert, őszintén, kevés olyan szituáció van, mikor nem elég fejlámpaként a sasszem. -
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #53002 üzenetére
Igen megjött. Befotózva, stb. Szerintem jobb az X1R. Negírom róla majd a cikket ígérem. De ez a convoy megváltoztathat mondent. 20$ alatt lesz kuponnal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest