Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22301) WestBam válasza Vagany (#22300) üzenetére


WestBam
Topikgazda

A C8 és az S2+ között elég nagy a különbség. C8 messzire visz az S2 pedig közepes távon terít szépen.
Ezek a sok ledesek elég nagy fényáramot gyártanak, javaslom youtube-on nézegess videoteszteket.
Csak egy alapvető kérdés amit érdemes feltenni:
A méretekkel és súlyokkal tisztában vagy?
Mert egy nagyobb lámpa nem csak jobban világít hanem kényelmetlenebb is tud lenni. Nekem többek között ezért is maradt az S2+ illetve wf-502b (inkább messzire visz mint terít bár tervezem egy op refi beszerzését hozzá) és általános elemlámpának sk68-ak.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#22302) PH!überrangú


PH!überrangú
csendes újonc

Egy próbálkozás, hátha vki tudja a tutit: :R

Van ez a fejlámpa drájverem:

Módjai nem okosak: High-low( túl erős)-strobe

Tudna vki vmi egyszerű modot? Cél: high-mid-low vagy high-low (strobe off).

Esetleg driver csere is szóba jöhet. Ha van ajánlat.

"Dobd a kukába" nem opció. :DDD

[ Szerkesztve ]

A múlt homályos, a jelen átláthatatlan, a jövő sötét.

(#22303) cbrfireblade válasza Vagany (#22300) üzenetére


cbrfireblade
aktív tag

Nekem mind kettő van és teljesen "más" a két lámpa.... a C8 nekem nagyon tetszik, sötétben mint egy fénykard :DD
Következő lámpánál benevezek egy Convoy L2-re....

(#22304) Misser


Misser
tag

Igen, az s2 és c8 ég és föld. C8 ház körülre, 3-5 méterre használhatatlan, oda s2 kell.
Messzebbre viszont az s2 világít feleslegesen mindenfelé, oda c8 kell.

Tehát min. 2 lampa kell : )

A c8 talán OP refivel jobb választás. Nekem sajnos nem az, így "közelre" túl kicsi a spot.

(#22305) Predator2 válasza WestBam (#22301) üzenetére


Predator2
addikt

Miért jobb/ajánlottabb két különböző lámpa, (S2+ illetve a C8) mint 1, de az fókuszálható?
Mi az a (hátrányos) tulajdonság ami miatt ezeket a fókuszálható lámpákat nem ajánljátok?

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#22306) Kameleon5 válasza Kozy10 (#22298) üzenetére


Kameleon5
csendes tag

Köszi. Igazából 15$ körül lenne jó. Néztem, M2 is 20 felett van, viszont M1 egész jó lenne árban is (bejött nekem a convoy minden téren, így most azok közt válogatok, többi lámpát meg próbálom elsütni, felesleges ennyi itthon) szóval M1 mennyire hordhat messzire C8hoz képest?

Predator2: nekem van itthon több fókuszálható lámpa, de lassan cserélem le őket. Közelre jó, mert szépen terít homogén fénnyel, de engem pl zavar ha messzebbre akarok világítani, akkor játszani kell a zoommal, arról nem is beszélve, hogy úgy csak egy kisebb terület van megvilágítva, mellette meg a sötét. Foncsoros nem zoomos lámpáknál meg megy oldalra is fény. De mindenkinek mások az igényei. :)

[ Szerkesztve ]

(#22307) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Nos, megtörtént a teszt, éjjel használtam a Blf A6-ot. Sajnos egyetlen egy képet sem tudtam készíteni, mert nem volt nálam gép, a telefonom meg vagy szörnyű, vagy én vagyok hülye az állítgatásokhoz.. .:) Így kénytelenek lesztek beérni az én kis rövidke, szöveges beszámolómmal... :)

Tehát vittem a C8-at, egy Olight M22-t, egy S2+-t, nameg a Blf A6-ot. Azért meglepett, meg kell mondjam. Throwerként "majdnem" ellőtt a C8 távolságára, pedig nem ez a fő profilja. Persze nem olyan messze, nem is olyan erős, szúró fénnyel, mégis sz@rrá verte az S2-t a távolságban. A módokat még tanulnom kell, mert mint már mondotta, mentálisan nem állok túl magasan, így nem fogtam fel elsőre, hogy mit, hogyan, az biztos, hogy a legmagasabb fokozatról magától visszaveszi a lámpa egy erősséget, gondolom aksi spórolás miatt. Egyébként az utolsó és az az előtti fokozat között nincs túl nagy különbség.

Az S2+-t imádom, mert nekem a melóban kell az, hogy ha bemegyek egy épületbe és lámpát kapcsolok, akkor ott a helyiség az nappali fénybe ússzon, erre pedig tökéletes... VOLT eddig, ugyanis a Blf ugyanannyira terít, talán még egy kicsit jobban (elhanyagolható), mint az S2, annyi különbséggel, hogy a közepe a fénycsóvának tényleg messze visz. Ez egy ilyen fókusz nélküli öszvér lámpa. Nekem nagyon tetszett.

Kb. 10 percig használtam a legnagyobb fokozaton(vagyis eggyel alatta), és nem melegedett különösebben, kb. 5-6 perc után elérte a max hőmérsékletet, utána nem melegedett tovább, kicsit melegebb volt, mint a kezem, de egyáltalán nem zavaró, inkább kellemes. Tudok lámpát, ami sokkal jobban forrósodik.

Így elsőre nagyjából ennyi, ha adtok tanácsot, hogy hogyan készítsek, milyen beállításokkal fényképeket, akkor megcsinálom, ha rendelkezem itthon megfelelő eszközökkel.

Egyébként nálam váltotta az S2+-t (hivatalosan is megörökölte a fiam)! Ha valaki "univerzális" lámpát akar, annak jó választás lehet, viszont a maga 39$-os árával (teljes ár) nem éri meg megvenni, hiszen egy C8 olyan 17 dodó, egy S2+ meg olyan 14$.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22308) WestBam válasza Predator2 (#22305) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Ha már nekem címezted akkor válaszolok mert tapasztalatom van velük de ez csak saját véleményem tükrözi.

Otthoni kis lámpának nekem csak a zoom-os sk68 jött be, próbáltam jó pár ledes refis lámpát. Olcsón több darabot eltenni a fiókba "ha kell valamire" célra szerintem verhetetlen ráadásul AA elemmel megy ami van minden háztartásban. Fénye nem atom erős de arra pont elég, hogy a szekrény mögé, ágy alá vagy a sötétben kint az udvaron megvilágíts valamit. A lencse miatt a megvilágított körben szép egyenletes a fénye körülötte mint felettem is írták mintha ollóval körbe lenne vágva megszűnik a fény. Közelre is jó használni mivel nincs zavaróan erős visszavert fénye mint egy erősebb lámpának. Ha nagyobb a kezed akkor jó lehet a pici sk68 helyett egy nagyobb 3db AAA elemmel vagy egy 18650-es akkuval üzemelő lencsés is, nekem nincs nagy kezem így nekem azok már "kényelmetlenek", jelenleg is árulok belőlük párat itt a HA-n mert nekem nem jöttek be, most van úton még 3db SK68 és ezzel az otthoni lámpa nekem letudva.

Kintre túrázni vagy ha sok fényre van szükségem akkor az S2+ ami nekem bejött és használom is. Egyenletesen elég széles sávban terít (2.8A-es driverrel szerelt verzió) kicsi a mérete és súlya is így nem kényelmetlen ha zsebre vágom akkor sem. Kb. 30m-es távon szépen megvilágít mindent kellő fényerővel.
Az 502B-nek jóval kevesebb a szórt fénye és sokkal erősebb egy pontban középen így messzebbre világít mint az S2+, sokszor nem szoktam használni de egy nagyobb thrower helyett nekem megfelel. Volt CT9T warsun-om ami kb. a C8-nak felel meg, direkt élesben vittem magammal erdőbe tesztelni de a "hú mekkora fénye van" csodálkozáson kívül hasznát nem lehetett venni ráadásul kézben tartani sem volt kényelmes mert fejnehéz, nem annyira jó a súlyelosztása ráadásul az egész lámpa nehéz ami jót tesz a hűtésnek de a táskámnak nem. A T6 ledes zoomos lámpák nekem csalódások voltak. Fényerőben a lencse miatt nem annyira erősek mivel a kilépő fényt egyenletesen "széthúzza" a lencse ellenben ha zoomolsz hiába visz messzire annyira egy pontban világít, hogy érdemi haszna nincs neki számomra mert körülötte kukk sötét lesz a szórt fény hiánya miatt.

Kérdésedre választ szerintem csak magadnak tudsz adni, hogy amire te fogod használni melyik a nyerő de általános elemlámpának szerintem az S2+ a legolcsóbb minőségi alternatíva, throwernek pedig a szintén convoy C8. Ha sok pénzed van akkor lehet ilyen kategóriában venni olight, led lenser, fenix, jetbeam, nitecore, stb. lámpákat is venni amik még jobb minőségűek lesznek illetve szolgáltatásokban is többet tudhatnak mint a fentebbi olcsó alternatívák de ezt már leginkább a pénztárca szabja meg, hogy megengedheted-e magadnak illetve megéri-e a felárat az a plusz amit egy ilyen nagyobb brand adni tud. Ár/érték/minőség viszonylatában a fenti kettő convoy szerintem verhetetlen mondom ezt úgy, hogy olcsóbb ebay-es lámpákból is sokat próbáltam de az összes ment tovább és csak a convoy s2+ és az 502b maradt meg, ezek felelnek meg az igényeimnek. Mint írtam először el kell tudnod dönteni, hogy mire fogod használni a lámpát aztán megveszed és ha bejön örülsz, ha nem akkor egy ilyen convoyt szerintem el tudsz árában is passzolni ha nem használod agyon és jöhet a következő alternatíva.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#22309) Magnat válasza WestBam (#22308) üzenetére


Magnat
veterán

Kiegészíteném még azzal, h az olcsóbb kategóriás zoomos lámpák úgy zoomolnak, h közben egy csomó fény kvázi kárba veszik, mivel a foncsort előtte tolva a fény egy része ki sem lép a lámpából, hanem a led és a foncsor közötti részen a lámpatest belsejét világítja meg - plusz a mozgó alkatrész miatt a vízállóság is problémásabb lehet.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#22310) cbrfireblade válasza Magnat (#22309) üzenetére


cbrfireblade
aktív tag

és a led hűtése sem biztos, hogy megfelelő...(lehet írtátok, nem olvastam el rendesen, csak átfutottam a kommenteket)

(#22311) salytmasztor válasza WestBam (#22308) üzenetére


salytmasztor
aktív tag

Westbam, köszi az "összefoglalódat".
Kb egy-két hónapja olvasgatom a topikot és sokat segítettél ezzel az írásoddal eldönteni, milyen lámpát / lámpákat szerezzek be a közeljövőben.

Tudom mellékes dolog, mégis rákérdezek, hogy az S2+ és sk68-nál nincs olyan verzió aminél nem zöld / narancssárga a bekapcsológomb, hanem ugyanúgy fekete, mint a lámpatest?
Esetleg lehet külön venni és cserélni ezeket feketére?
Valahogy nem tetszenek ezek a rikító színek a lámpán.

[ Szerkesztve ]

(#22312) WestBam válasza salytmasztor (#22311) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Mérni kellene de ezek esélyesek, hogy jók lehetnek:
KATT

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#22313) G@ben válasza salytmasztor (#22311) üzenetére


G@ben
addikt

Tudtommal az új S2+ már fekete kapcsolóval van.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#22314) WestBam válasza G@ben (#22313) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Vagy a színes fémmel :DDD

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#22315) Kernel válasza PH!überrangú (#22302) üzenetére


Kernel
nagyúr

Itt az a gond, hogy az FDS9435A adatlapja hiába megtalálható, de az csak a MOSFET kapcsolóelem.

Vezérlésről a 603 jelű IC gondoskodik, ami viszont ismeretlen.

- Kimenetén a 10 kohmos Gate-ellenállás nem játszik szerepet az üzemmódban vagy áramban (PWM kitöltési tényezőben).
- Bemenetén az 1-es jelű kondenzátor csak zavarjeleket szűr, a kapcsoló vezetékéről (is).
- A 470 ohmos ellenálláson keresztül tápot kap.

Így nem tudsz mit változtatni, főleg az adatlap ismerete nélkül, de lehet, hogy azzal sem.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#22316) jodzsy


jodzsy
csendes tag

1 óra múlva aki BLF A6-ra hajt, 5929 Ft-ért próbálhatja megvenni Banggoodon SnapUp-ban,de csak 10 db van belőle,ügyesnek kell lenni.

"Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni.”(Weöres S.)

(#22317) Vertigo18 válasza salytmasztor (#22311) üzenetére


Vertigo18
addikt

Az újabb S2+-ok fém gombosak. A kék és a piros verza mindenképpen.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22318) PH!überrangú válasza Kernel (#22315) üzenetére


PH!überrangú
csendes újonc

Köszönöm h ránéztél. Nekem nincs képességem az áramköri elemek boncolgatásához. :R Ugyan raktam össze néhány elemlámpát, de a drájvert legfeljebb a megfelelő csillaggal kellett leforrasztanom. Szóval volt egy sansz. Úgy hittem h vmelyik IC lábat összeforrasztom és megjön a megoldás, de ez sem működött.Ráadásul ilyen v has fejlámpa drájvert még egyetlen rendelős oldalon sem láttam beszerezhetőnek. Vmi oknál fogva a fejlámpák 95%-a ezzel az elcseszett High-low( ami inkább közepes)-strobe mod sorozattal van megátkozva. Legfeljebb így marad. De akkor így egy kicsit lenyugodtam. :R

A múlt homályos, a jelen átláthatatlan, a jövő sötét.

(#22319) BullZeye


BullZeye
veterán

Lassan 3 éve vettem egy ilyen lámpát. Jó-jó, viszont most már kezd idegesítő lenni a viselkedése (sokat kell nyomkodni, hogy maxon világítson). Úgyhogy szeretnék valami másikat venni, de nem tudom, hogy 3 év alatt miben fejlődtek, esetleg változtak ezek a szerkentyűk. Régen Cree Led-et kellet keresni, ez ma is így van?

A mostani lámpa nyomkodva vált a High-Medium-Low-Stroboszkóp-SOS programok között. Na ez elég bosszantó, szóval mindenképpen olyasmi kéne, ami Low-High között vált csak és 2 funkciós, többit nem használnám amúgy sem.

AA/AAA aksikkal működjön, mert ehhez van töltőm.

Mostaninál nem tudom, hogy valóban megvan e az 1600lumen, de azért meglehetősen erős fénye van, legalább ilyen fényerősség kéne az újnak is.

12-15cm, 2-8k körül

Tudtok valamit ajánlani?

(#22320) tom2085


tom2085
csendes tag

Sziasztok?

Szeretnék venni egy fejlámpát. Ez mennyire éri meg, vagy van ennél jobb vétel ezen az áron?

[Head light 2000 Lumens CREE XM-L T6 LED Headlamp]

(#22321) Vertigo18 válasza BullZeye (#22319) üzenetére


Vertigo18
addikt

Olight M22 Warrior

Most elég drága, de akciókban ki lehet fogni egy-egy olcsóbb darabot... És lehet, hogy kisebb tudású, alacsonyabb árfekvésű Olight is tudja ezt.

A lényege, hogy van vagy 5-6 mód, de ha kikapcsolod legkisebb módon, akkor úgy is kapcsol vissza.
Viszont, ha úgy kapcsolod be, hogy kétszer nyomsz a kapcsolóra, akkor automatice a legnagyobb fényerővel kapcsol be.

Én pont emiatt szeretem, nem kell végigjátszanom a módokat, alapból a leggyengébb fényerőn használom, viszont sokszor van, hogy hirtelen kell és nagy fényerővel, azt is tizedmásodperc alatt elő lehet csalogatni.

Szerk.: Az a baj, hogy így most végigolvastam a feltételeidet, és az ajánlatom több sebből is vérzik... Drágább, mint a kereted, és 18650-nel megy.

Mindegy, azért az ajánlatomat bent hagyom, nem vágom offba! :)

Megvan!!!

Olight S15 Baton! AA-val működik, nagyon jó a fénye, és nem "nyomogatni kell" módváltáshoz, hanem lenyomva tartani, és úgy vált módot...

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22322) PH!überrangú válasza tom2085 (#22320) üzenetére


PH!überrangú
csendes újonc

[link]

Eléggé hasonló. Én a GB-ről rendeltem. A vásárlói teszt az tőlem van. :B

Talán nincs autós töltő a csomagban annyi lehet a különbség.

Ha engem kérdezel ez egy jó lámpa. Nem kamuztam a GB pontokért. :D Olcsó és jó. De! (itt jön a de) Ez nem 2000 lm-es. :( De nem is kell h az legyen! :N Ez egy spot lámpa. A kb 600 lm a fénykör közepén ütős ettől még. 50-100 is lehet a használhatóság maxon. Viszont a nem túl okos drájver miatt (szinte mindegyikben ezek a beállítások vannak) ez így ebben a formában még jobb is lehet üzemidő szerint, mert ha padlóig hajtjuk a ledet 1-2000 lm-t áhítva, az üzemidő elég kérész életű. Na pont ezért nem rezeltem a 600 lm-től. (Volt 600 lm-es lámpám a rendelés előtt, úgyhogy nem sírtam el magam a "kisebb" érték láttán) Konkrétan annyi fény jön ki belőle maxon mint egy C8 2.8A-ból közepes módban. A vetítési képen látható az általam mellékelt képen, h ez nem egy zoomos lámpa. De a tower jellegű fénycsóva adott, miközben széles az udvar és eléggé világos is. Ha GB ről rendeleg csakis NL posta TN számmal! Mert nem túl megbízható a kézbesítés. Lejjebb ennek a drájverét akartam moddolni. :D

Ha nagyon olcsón akarod megúszni akkor: [link]

A múlt homályos, a jelen átláthatatlan, a jövő sötét.

(#22323) BullZeye válasza Vertigo18 (#22321) üzenetére


BullZeye
veterán

Köszi, de sajna egyik sem jó, mert S15 1db AA-val megy és 280lm túl kevés. Nem lennék előrébb sajnos. :)
Akkor nézegetek ebayen, hátha van valami jó.

Amúgy ezek a lámpák miért ilyen drágák? Úgyértem csak 1 vezérlő, 1 led, meg egy fémház az egész. Mi kerül rajta ennyibe? A mostanim fémből van, és elég masszív/nehéz, villágítani világít, méghozzá elég jó fénye van, és alig volt 2k. Mivel tud többet 5x annyiért pl Olight M22?

(#22324) Vertigo18 válasza BullZeye (#22323) üzenetére


Vertigo18
addikt

Jól értem, hogy AA elemmel szeretnél 280 lm-nél többet produkálni? Megtudhatom, hogy most milyen lámpát használsz, ami AA-s és ennél többet képes? Mert szerintem ez egy AA elemtől nagyon jó kis ár...

A márkát is fizeted sajnos. olyan ez, mint a telefonoknál... Veszel egy Xiaomi telefont 60k-ért és "MAJDNEM" annyit tud, mint egy újabb iphone, csak az 3x annyiba kerül. Viszont, ha egy téglára ráteszel egy almát, attól az még nem biztos, hogy jó termék lesz.

Amit linkeltél lámpa, az ha jól látom nem AA-s, hanem 18650-es, de a leírásban szereplő 1600 lm. az egy vicc! Attól, hogy 1600-at írnak, attól még jó, ha 400-at tud. Bár nem tudom ezt így "bemérni". De most ezt úgy értsd, ahogy mondom... Amit én linkeltem, az TÉNYLEG 280 lm., de ennyi erővel erre is rá lehetett volna írni 2000 lm-t. Nah EZ például egy nagy különbség a "márka" és a "mezei" lámpa között, hogy nemigen szokták bekamuzni a fényerőt-....

Az AAA-s adapter sosem fog leadni ennyit...

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22325) BullZeye válasza Vertigo18 (#22324) üzenetére


BullZeye
veterán

3xAAA, és általában 2-3 percig használom, folyamatosan kb 40 percig világít különösebb fényerő romlás nélkül. 1600at mint írtam tuti nem ad le, de 6-800-at simán, egy nagyobb színházterembe elég jól bevilágítja sötétben a teret.

(#22326) Vertigo18 válasza BullZeye (#22325) üzenetére


Vertigo18
addikt

Akkor nincs más megoldás: venned kell egy 18650-es aksit, majd beruházol egy C8-ra, vagy egy S2+-ra. Itt úgyis mindenki azt fogja ajánlani, ha kicsit engeded hajlítani az elvárásokat... A C8 olyan 5k, veszel egy aksit, meg a legolcsóbb akkutöltőt, és pislogsz, hogy AZ TÉNYLEG 1020 lumen!

Úgy hívnak majd, a "denevér-ölő"! :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22327) PH!überrangú válasza BullZeye (#22325) üzenetére


PH!überrangú
csendes újonc

[link]

A múlt homályos, a jelen átláthatatlan, a jövő sötét.

(#22328) erik365


erik365
aktív tag

Senkit nem akarok megsérteni, DE mindenki AAA/AA elemmel keres lámpát 900+lumennel. :W
Nagyon sokszor le lett már írva, hogy ilyen nem létezik, nem is fog létezni.
Venni kell egy olcsó Li-ion töltőt, meg egy pár akkut, és örülni ,hogy jól világít.
A másik az, hogy hetente feljön legalább 2x valaki megkérdezni milyen lámpát vegyen.
1000x le lett írva, hogy általános használtra S2, vagy C8, ha kicsit messzebbre kell.(Persze ehhez használni kellene a keresőt) ;]
Azt is 100x leírtuk már, hogy a zoom-os lámpáknak alapjában véve egy szar a hűtése, persze vannak kivételek de 98%-ban senki nem azt keresi.

[ Szerkesztve ]

1.4 T-jet M32

(#22329) Vertigo18 válasza erik365 (#22328) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ne húzd fel magad, ahogy eddig is elmondtad ezeket 100x már, ezentúl is el fogod, mert alapvetően segítőkész ember vagy! :R

Igen, zoomosak nem jók, AA-AAA elemesek nem adnak le sok lument, és S2+, C8 az alap ajánlott lámpa...

Ezt még leírod majd te is párszor, tuti! :C

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22330) erik365 válasza Vertigo18 (#22329) üzenetére


erik365
aktív tag

Jó volna összehozni egy téma összefoglalót, beleírni a fontosabb dolgokat.
Hátha segítene a helyzeten.

1.4 T-jet M32

(#22331) WestBam válasza erik365 (#22330) üzenetére


WestBam
Topikgazda

+1 a leírásnak, bár havonta egyszer én is ki szoktam fejteni de egy témaösszefoglaló eléggé esedékes lenne.

Ellenben nem értek egyet, AA és AAA elemes lámpára is szükség van, sőt. Mezei otthoni lámpának felesleges annál több. Ebben szerintem mint írtam az SK68 verhetetlen pedig lencsés.
AAA az már picit húzósabb. Azok tényleg sz*rok kivétel a fejlámpák, na ott meg azok a nyerők mivel könnyű és a célnak megfelelő mennyiségű fényt is tud adni. Egy coleman cht7-esem van és ezzel tökéletesen elégedett vagyok. Nem fő világításnak vettem hanem fejlámpának. Most egy petzl van megcélozva, ezen a téren fanatikusabb vagyok mint a kézilámpánál, mondhatni nekem ezek a vész-vész tartalék lámpáim.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#22332) redfox222 válasza BullZeye (#22323) üzenetére


redfox222
csendes tag

Az Olight S15 mivel ér többet?
A minőséget kell megfizetni.

Repcsi aluminium ház
Kristálytiszta tükröződésmentes lencse
Mágneses talp
Toldóval lehet több NIMH akkuval is használni
Li-ion, NIMH, akkuval és alkáli elemmel is használható
Memória, megjegyzi az utolsó használt fényerőt
Le lehet zárni a kapcsolót véletlen bekapcsolás ellen
A kapcsoló kijelzi az akku merülését
Vizálló 2 méterig
Ütésállóság
Hirtelen ennyi :)

(#22333) redfox222 válasza erik365 (#22328) üzenetére


redfox222
csendes tag

Van jó és erős AA akkus lámpa is, csak 4 AA kell bele
Sunwayman D40A (XM-L2, 4xAA)
980 lumen
24800 candela

(#22334) erik365 válasza redfox222 (#22333) üzenetére


erik365
aktív tag

Persze van jó pár példa, de aki AA/AAA
-val működőt akar az ad érte 25ezret?

[ Szerkesztve ]

1.4 T-jet M32

(#22335) WestBam válasza erik365 (#22330) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Ki vállalná el a topicgazda szerepét? Jelentkezni kellene valami szakinak.

Ha senki nem vállalja magára akkor megcsinálom a sajátos stílusomban de akkor kibehosszú lesz :DDD

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#22336) Predator2 válasza erik365 (#22330) üzenetére


Predator2
addikt

+1 Nagyon jó lenne.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#22337) Magnat válasza redfox222 (#22332) üzenetére


Magnat
veterán

Repcsi aluminium ház - Dúraulmínium, a kínaiak is abból vannak
Kristálytiszta tükröződésmentes lencse - így sem tud annyit, mit egy kínai karcos lencsével :)
Toldóval lehet több NIMH akkuval is használni - olcsó kínaiban is van amit lehet toldani
Li-ion, NIMH, akkuval és alkáli elemmel is használható - olcsó kínaiban is van ilyen
Memória, megjegyzi az utolsó használt fényerőt - az olcsó kínaiak egy része is tudja
A kapcsoló kijelzi az akku merülését - Az A6 is tudja
Vízálló 2 méterig - a legtöbb olcsó kínai is
Ütésállóság - a legtöbb olcsó kínai is

Szóval

Le lehet zárni a kapcsolót véletlen bekapcsolás ellen
Mágneses talp
+az összeszerelési minőség(érzet) tényleg nagyon jó
+brand

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#22338) Vertigo18 válasza Magnat (#22337) üzenetére


Vertigo18
addikt

Az, hogy leírod, hogy "a legtöbb kínai is tudja" majdnem az összes előnynél, attól még nem hiszem, hogy ha egy "olcsó kínait" veszel, az pont tudja majd mindet. Mondjuk tudja majd a felsoroltak 75%-át, a többi meg pont kimarad.

Ebben mind megvan.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22339) erik365 válasza Magnat (#22337) üzenetére


erik365
aktív tag

Aki használt már prémium minőségű lámpát, az tudja, hogy ez egy teljesen másvilág.

1.4 T-jet M32

(#22340) Magnat válasza Vertigo18 (#22338) üzenetére


Magnat
veterán

Én nem ezt írtam? Az eredeti kérdés az volt, h mitől tud egy 5x annyiba kerülő Olight többet, mint egy olcsó kínai, a kolléga meg felsorolt kb 10 dolgot, amiből 7-8 esetben konkrétan nem áll meg, h ebben tud többet az Olight.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#22341) Magnat válasza erik365 (#22339) üzenetére


Magnat
veterán

Ezt nem is vitatom, csakhogy nem ez volt a válasz.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#22342) Vertigo18 válasza Magnat (#22340) üzenetére


Vertigo18
addikt

Hát, rendben...

Én visszavonultam...

Használtam RENGETEG "kínai lámpát", nekem nagyon kellenek a melóhoz. Amióta itt okosítanak a fórumban, és az ajánlások hatására birtokomba került pár "márkásabb" darab, azóta "soha-többé-kínai"!

És érdekes látni munkatársaim arcát: vett az egyikük pl. egy ilyen "olcsó-kínait" (hozzáteszem nem is olcsón), aminek nagyon jó fénye volt, tudta is használni. Aztán bementünk pont pár napja egy erdőbe éjjel és mutogatta nekem a lámpáját, aminek valóban jó volt a fénye. És elővettem a tesztelésre kivitt Blf A6-ot, a munkatárs meg majdnem elsírta magát. Próbaképpen kipróbálta a szintén nálam lévő S2+-t, és rendeltetett is velem egyet rögtön!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22343) Ádyka


Ádyka
őstag

Kínai Vs márkásabb lámpa. Gondolom senki nem 3 wattos ledet hasonlít egy kihajtott T6/U2 neadjisten még modernebb ledhez. Ja, hogy az utóbbi erősebb? Nem is értem hogy lehet. Ja de, biztos azért mert márkás :F

Legnagyobb baj kínai lámpákkal, hogy soha nem lehet tudni mi van benne, főleg driverileg. Képesek a T6 ledet is 1A-en járatni (valszeg azért, hogy meg ne süljön), amivel alig több fény jön ki belőle mint egy Q5 ledből. Igenis vannak bevált szériák, amik fényerőben (hűtésben) semmivel nem maradnak el a márkásabb típusoktól. Persze ha az összehasonlítás korrekt.
Azaz
- azonos kategóriáju ledek
- azonos akksik
- ugyanolyan képességű driverek
- fókuszos a fókuszossal
- foncsoros a foncsorossal kerül összehasonlításra.

Az tény, hogy a kínai kaszni jobban kopik, a kapcsolók hamarabb válhatnak kontaktossá stb stb. Ezért érdemes olyat venni, ahol a kapcsoló szétszedhető, tisztítható esetleg cserélhető. Valójában ezért bukik el a kínai lámpa 10-ből 8 esetben a márkásabbal szemben.

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#22344) Vertigo18 válasza Ádyka (#22343) üzenetére


Vertigo18
addikt

10ből 8 esetben...

Számomra ez meggyőző...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22345) dugesz77


dugesz77
őstag

Tegnap sikeresen elhoztam egy BLF A6 lámpát Banggood-os akcióból. Ezek az akkuk elegek lesznek hozzá? Még Convoy S2+ rendeltem de szerencsémre azt a lámpát még nem adták postára így azt le tudtam mondani.

(#22346) Vertigo18 válasza dugesz77 (#22345) üzenetére


Vertigo18
addikt

Jó kis lámpa, és jó kis akció volt! :C

Jól tetted, hogy lemondtad az S2+-t, ez megfelel majd ugyanarra (is).

Szerintem semmi gond nincs ezekkel az aksikkal, de mondjuk ugyanez elmondható már minden normálisabb márkáról 18650-ben.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#22347) salytmasztor válasza Vertigo18 (#22346) üzenetére


salytmasztor
aktív tag

Ha kb 10.000 Ft-on belül gondolkozok egy C8 és S2+ között vagy ezekhez hasonló lámpában, akkor megérné inkább most egy ilyen BLF akcióban 6000 Ft-ért?
Főleg közeli munkákhoz kellene, de távolra is jó lenne néha, azért is kérdezem.
Vagy várjak a Black Friday akciókra?
Akkor talán még jobb árak / akciók lesznek?

(Most látom, hogy "sold out" :U , úgyhogy erről már biztos lemaradtam, de azért a kérdésem áll.)

[ Szerkesztve ]

(#22348) szbalogh


szbalogh
őstag

Srácok, Fasttech-ről gond nélkül jön a Li akku?
Köszi

Nick: HE_Storm

(#22349) redfox222 válasza erik365 (#22339) üzenetére


redfox222
csendes tag

Prémium minőség :)
Olight-Nitecore-Fenix-Jetbeam-Blackshadow

[ Szerkesztve ]

(#22350) Vertigo18 válasza salytmasztor (#22347) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igen, szerintem megérné. Nade nem teljes, 40 dodós áron, hanem az a 20-as, az pont jó.

Milyen érdekes a neve, most nézem... BLack Friday... BLF.. :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.