Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10001) szbalogh válasza amargo (#10000) üzenetére


szbalogh
őstag

Én is, ebay-ről több eladótól nem jött meg 10.05-ös vételek.

Nick: HE_Storm

(#10002) thamasz válasza stickermajom (#9987) üzenetére


thamasz
senior tag

Már régóta olvasom a fórumot de ez az első hozzászólásom. Megfertőződtem én is elemlámpa ügyben. Pár éve még tudatlanul Lenser P7-el kezdtem, most egy Nitecore MT26 az új kedvenc, és egy Olight S10. A sikereken felbuzdulva apámnak rendeltem karácsonyra egy Ultrafire 501b U2-t , szerintem ugyanazt mint stickermajom. 26-án rendeltem, ma jött meg. Először vadonat új efest 2600-as akkuval próbáltam ki, és azt tapasztaltam, hogy a max. fényerőn először kb 10 mp után, majd egyre hamarabb lekapcsolt, végül már csak annyit maradt bekapcsolva, hogy gyorsan módot tudjak váltani. Kisebb fényerőn nem kapcsolt le. Nem működtek továbbá a villogó módok sem, csak felvillantak és vége. Mondom faxa -biztos a kapcsoló-, de ez még semmi: beletettem a Nitecore akkumat próbaképp, és voilá, működtek a villogó módok, és max. fényerőn sem kapcsolt ki. Örültem nagyon, gondoltam csak egy új akku kell apámnak vagy használom én az efest akkut, mert az MT26 persze hiba nélkül megy azzal is ???. Próbálgattam az 501-et tovább, szépen melegedett is -alufólia rátekerés megvolt- és egyszer csak kialudt, azóta semmi. A led pedig ilyen lett:

Nem akartalak elkeseríteni stickermajom, de én megszívtam.
Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak? Rendeljek új drop-int, vagy ledet, vagy mit? Reklamálni semmi kedvem egy 11 USD lámpát. Karácsonyig jó lenne megoldani valahogy.

(#10003) M_o_g_y_i válasza thamasz (#10002) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Secc-perc alatt javítható! :K
Ha nincs hozzá szerszám - gondolom akkor már megcsináltad volna - akkor majd segít valaki, aki járatos SMD alkatrészek forrasztásában.
Merre laksz? :F

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#10004) thamasz válasza M_o_g_y_i (#10003) üzenetére


thamasz
senior tag

Kösz a bíztatást, pákám van, -smd forrasztási tapasztalatom kevésbé, és nem mertem jobban szétszedni, hogy jobban hozzáférjek. Leolvasztotta a hő a ledet? Mosonmagyaróvár amúgy.

(#10005) korn válasza thamasz (#10002) üzenetére


korn
aktív tag

Ki kellene szedni a csillagot, utána vissza kellene forrasztani az emittert a csillagra. Elektromos sütőn, vagy akár gázlángon fel kell melegíteni a csillagot és amikor az ón megolvad helyére tenni az emittert. Nem szabad nagyon túlmelegíteni.
Egyébként ez valószínűleg leolvadt a csillagról. Vagy a hőátvitellel volt valami gond, pl nincs kence-fince a csillag alatt, és erre jött még a p60 eleve rossz hűtése, vagy túl nagy volt az áram. Vagy ezek kombinációja.

Még egy észrevétel, mintha ismerős lenne ez a csillag. Ha az, amelyikre én gondolok, akkor sajnos azt kell mondjam ennek van az egyik legrosszabb hőátvitele. Ez is közrejátszhatott a leolvadásban.

erről beszélek, 14mm-es vékony csillag, a középső forrpont nagyon kicsi felületű

normális csillagoknál ki van vezetve jó nagy felületre a középső forrpont, így sokkal nagyobb a felület, amin átadják a hőt a csillagra

(#10006) thamasz válasza korn (#10005) üzenetére


thamasz
senior tag

Kösz korn, úgy érted, ha sikerül kioperálnom a csillagot tegyem rá elektromos főzőlapra, azon melegítsem fel? Miből van ez a csillag amúgy valami kerámia? Amúgy tényleg nagyon melegnek találtam a lámpa fejét rövid idő után. Elsőre jó benyomást tett rám ez az occó lámpa, de hogy az első nap így elszálljon...(Amúgy vajon miért nem felelet meg neki az efest aksi?)

(#10007) M_o_g_y_i válasza korn (#10005) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Ez egy kör alakú csillag. :DDD
Rezsót akartam én is javasolni, csak azzal óvatosan kell bánni! :K
(#10006) thamasz: alumíniumból van, zománc-festéssel
Az Efest akksi a túl nagy áramfelvétel miatt kapcsolt le. Tehát nagy fokozaton a lámpád direktben hajtja a ledet, nincs áramkorlát. :W Cserélj drivert! 1,6-2A elég lenne az 501-es testhez! (a p60 x@r hőleadása miatt főleg)

Más!
Rendeltem egy Sky Ray G36-ot, kíváncsi leszek mit tud, elvileg 2,5A ledenként. :Y :C
Tetszik a teljesen különálló 3 lencse, hasonló lámpát kerestem már rég. :))

[ Szerkesztve ]

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#10008) thamasz válasza M_o_g_y_i (#10007) üzenetére


thamasz
senior tag

Akkor ez egy rögtönzött akku összehasonlító tesztnek is elment... :) Efest aksira 5200mA max terhelés van írva a Nitecore-ra semmi, a honlapjukon 4A szerepel...
Javasolnátok egy megfelelő drivert ill. ledet ha nem sikerülne a javítás? Strobe és SOS nem lényeg.

(#10009) M_o_g_y_i válasza thamasz (#10008) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Pl. 1. ill. 2.
Vagy válogass! ;) (17mm-es, 1x li-ion akkuhoz keress)

[ Szerkesztve ]

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#10010) sbkoci válasza szbalogh (#9965) üzenetére


sbkoci
csendes tag

Kicsit visszakanyarodnék az általános világításhoz. Szoktak nekem hozni javítani ilyen vackokat. 4x1W-os GU10-ről, illetve E27 263 ledes kukoricáról töltenék fel képeket elrettentés gyanánt. A GU10 még a viszonylag szűk 38°os halogénnél is kisebb területet fed le, konyhapultba alkalmatlan és szabadon sugározva is 74°C-ig melegszik. Az E27-es meg ilyen halvány sárgászöldes fényt ad.

Kapaszkodjatok meg! A kukoricát 6e forintért vette a csávó a vaterán :C

[ Szerkesztve ]

(#10011) sbkoci


sbkoci
csendes tag

Na jó! A 4x1 W-os azért szerelőlámpának megállja 4xAA akkuval, 3 módos driverrel, mágneses hátlappal :))

(#10012) stickermajom válasza thamasz (#10002) üzenetére


stickermajom
addikt

Nem keserítettél el :) Az 501b-t 'bemelegítésnek' szánom csak az árfekvése miatt, lehet vele kísérletezni. Túlhajtani szerintem nem fogom, mert ha megjön a csomagom akkor 2600mah-os Sanyo kerül bele, ha viszont nem, akkor beruházok az olcsóbb kék Trustfire akksikba. Ezek közel sincsenek az általad említettekhez :D A driver cserét is érdemesebb ezen begyakorolni :)

Az 501b ilyen mindennapos lámpa nekem. Elfér zsebben, így mindig nálam lehet és ha beválik, akkor beszerzek egyet a kocsiba is.

Mondjuk nem lenne rossz, ha méltóztatnának válaszolni a manafontosok -.-

(#10013) PartyShan


PartyShan
aktív tag

Sziasztok!

Nekem is megérkezett végre a várva várt csomagom.
Ezzel kapcsolatban megosztanék egy pozitív tapasztalatot a helyről ahonnan rendeltem. Nem ez volt az első rendelésem innen. Ez előtt rendeltem egy UltraFire HD2010-es lámpát, aminek a kapcsolójánál sikerült a menetet megszakítanom és se le se fel nem ment. Ez annyira idegesített, hogy megkérdeztem őket nem tudnának-e küldeni nekem egy csere darabot. Azt mondták felveszik a kapcsolatot a gyárral és majd értesítenek. Közben volt a 4 napos kínai ünnep, ugyhogy várhattam a válaszra 1 hetet. Hál' Istennek tudtak küldeni, igaz nem ingyen, de mivel én rontottam el nem is vártam el.
Aztán megérkezett a csomag és a 2 töltő mellett meglepetésemre nem csak a kapcsóló meg a "bodytube", hanem egy komplett lámpatest volt "bélés" nélkül. Persze a végén a kapcsoló az benne volt. Számomra az volt a pozitív, hogy annak ellenére, hogy ehhez a lámpához nem volt külön ilyen alkatrész el tudták intézni, hogy kapjak cseredarabot.
Esetleg ha valakinek van kedve építeni lámpát fel tudom ajánlani (ingyen) a régi lámpatestet benne a kapcsólóval. Elemet úgy lehet benne cserélni, hogy a reflektornál kell kitekerni, meg egy "picit" nyúzott állapotban van, mert próbáltam erővel szétcsavarni.
Egyébként megkérdeztem azt ultrafire céget is és nekik nem volt, mivel ők ilyen lámpát nem gyártanak és azt írta a csajszi, hogy ez hamisítvány :)
Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredett.

Más. Van innen egy C8-am. Lehetséges, hogy abban a driver high módban direktben hajta meg a ledet?(mert most, hogy végre van töltőm feltöltöttem a bontott pana aksikat és mikor levettem a töltőről és megmértem hány amperen megy akkor, 4A-t mértem)

(#10014) korn válasza M_o_g_y_i (#10007) üzenetére


korn
aktív tag

Ez egy kör alakú csillag. :DDD

jól van már, mindenki érti miről van szó :D

(#10015) zoli03 válasza M_o_g_y_i (#10007) üzenetére


zoli03
őstag

Ha megjön, mindenképp mérd meg. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg kap-e annyit, mer akkor elég jó lámpa lenne.

(#10016) amargo válasza szbalogh (#10001) üzenetére


amargo
addikt

Akkor valami általános gikszer van.. no majd csak írnak valamit.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10017) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

501B hátsó részénél (a kapcsolónál) a legnagyobb átmérő ugye nem nagyobb, mint 28,4mm?

A rendelt akkukkal jövő hét pénteken leszek a 44. napnál, lehet, hogy nem jön meg addig, és vissza kell húzni a pénzt.

(#10018) stickermajom válasza [CS]Blade2 (#10017) üzenetére


stickermajom
addikt

23-24mm környékén van.

(#10019) M_o_g_y_i válasza zoli03 (#10015) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Remélem a Manafonttól rendelt 2900-as TrustFire le tud adni 7.5A-t! :o

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#10020) korn válasza stickermajom (#10012) üzenetére


korn
aktív tag

megjön a csomagom akkor 2600mah-os Sanyo kerül bele, ha viszont nem, akkor beruházok az olcsóbb kék Trustfire akksikba. Ezek közel sincsenek az általad említettekhez :D A driver cserét is érdemesebb ezen begyakorolni :)

Nem akarlak elkeseríteni, de a 2600-as védetlen sanyo kenterbe veri (szinte) az összes védett akksit, legyen az akármilyen márkás. Nem feltétlen kapacitásban, hanem az "áram szolgáltatásban". Ha valamivel, akkor pont a sanyo cellával lehet leolvasztani a ledet, feltéve ha olyan a driver. Egyébként még mindig ez a sanyo cella az egyik legjobban sikerült 18650, mivel jó magas feszültségen adja ki a szufla javát a többihez képes.

(#10021) stickermajom válasza korn (#10020) üzenetére


stickermajom
addikt

[link]

Ilyen Sanyo-t rendeltem, itt azt írják protected. Akkor ez semmit nem jelent?

(#10022) korn válasza stickermajom (#10021) üzenetére


korn
aktív tag

Ja, hogy védettet vettél, amibe sanyo cella van.
Nem ismerem ezt a fajta akksit, ha jó rajta a védelem, akkor jó akksi lehet.

(#10023) kowik


kowik
tag

:C :C :C

(#10024) zoli03 válasza kowik (#10023) üzenetére


zoli03
őstag

Így ránézésre drágábbnak gondoltam. Ha lenne rá pénzem, ki is próbálnám, nem lehet rossz.

(#10025) M_o_g_y_i válasza korn (#10022) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Szerintem ez az Efest kb. vagy teljesen ugyanaz lehet, mint az Xtar 2600-as. :F
Ha nem jött volna ki a Panasonic cellás TrustFire, én is ebből rendeltem volna. :U
Közben azon agyaltam, hogy semmiképp nem járok rosszul majd a G36 lámpával, mert ha nem is hoz majd 2,5A-t ledenként, összességében egy 4-5 A tuti meglesz, ott pedig (1,5A körül) még igencsak hatékony az XM-L. :K
Olyan 1500+ lumen 100% meglesz, de akár 2000 is lehet. :C

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#10026) Cyborg válasza kowik (#10023) üzenetére


Cyborg
őstag

...kár, h fokozatmentesen állítható a fényerő. Időközben rájöttem, h a fix fokozatokat jobban szeretem, mert lehet velük üzemidőt számolni.
...mindenesetre szép koppintás :-)

(#10027) thamasz válasza stickermajom (#10021) üzenetére


thamasz
senior tag

Ugyanezt az Efest akkut említettem én is, ezzel nem ment az 501b rendesen, maxon lekapcsolt egyre rövidebb idő után. (de legalább nem olvasztotta le a ledet mint ez: [link])

(#10028) stickermajom válasza thamasz (#10027) üzenetére


stickermajom
addikt

Közben lehet már nem kell megvárnom az akksit se, mert a mai teszt során érdekes dolgokat produkált a lámpa. Megcsináltam az alufóliával becsavarást, betettem egy 3000mah-s ultrafire akksit és medium állásban járattam, hogy megnézzem mennyire melegszik fel. Kb. 5 percig nem is volt semmi gond vele, aztán kikapcsoltam és mikor újra bekapcsoltam már elég furán viselkedett. Maradt high üzemmód, amiről lehetett váltani stroboszkópra, de az meg kb 3-4 másodperc után sima világításra kapcsolt, az SOS meg pár villanás után vagy égve maradt, vagy kikapcsolt. Néha még elő tudtam bűvészkedni a low üzemmódot is. Aztán állt másfél órát, újra megpróbáltam, pár percig működött is rendesen, de a végére csak medium üzemmód maradt.
Na ilyenkor mi van? :D

[ Szerkesztve ]

(#10029) szbalogh válasza sbkoci (#10010) üzenetére


szbalogh
őstag

Hű köszi a képeket! Akkor ha jól látom trafó is van benne és jó nagy kondik. Akkor ha jól sejtem nem látni 60Hz-es villogást?
Én olyat vettem próbaként amiben 3db 3W-os Cree led van, ezt ígérték. Talán az többet tud. Evileg 60 fokban világít. Egy hónap múlva talán kiderül milyen. 4 dollár volt.

[ Szerkesztve ]

Nick: HE_Storm

(#10030) Zsolt74


Zsolt74
senior tag

ilyen ledet láttatok már?
Érdekes lehetne.

[link]

Zsolt

(#10031) Zsolt74


Zsolt74
senior tag

Megvan az új szerzeményem.
Majd ha megtanultam használni akkor jó kis lámpákat fogok csinálni vele.

Zsolt

(#10032) Cyborg válasza Zsolt74 (#10030) üzenetére


Cyborg
őstag

ezekről a Feilong lámpák jutnak eszembe.
...azokról se sokat hallani, pedig már nem mai darabok.

(#10033) M_o_g_y_i válasza Zsolt74 (#10031) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Nincs ebben semmi extra, ez 7db XM-L LED egy közös nyákon, pl. a TR-J18 is ilyet használ. :K

Az esztergáért miatt pedig irigység gratula! :DDD :C
Ha lenne műhelyem, már nekem is lenne egy ilyen, pont lámpák és egyéb apróság készítése miatt.

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#10034) Zsolt74 válasza Cyborg (#10032) üzenetére


Zsolt74
senior tag

Azért egy lámpában megnézném.
Igaz nem lenne túl fókuszált de azért elég durva fényt produkálna.

Zsolt

(#10035) Zsolt74 válasza M_o_g_y_i (#10033) üzenetére


Zsolt74
senior tag

Ez nagyon pici eszterga, akár a konyhaasztalon is elfér.
Max kb 14cm hosszú anyagot lehet befogni.
De azért egy normális lámpát le lehet gyártani vele,ezen hosszúságon belül(a lámpa fejét és az elemtartót külön meg lehet csinálni, úgyis a lámpafej a lényeg).

Zsolt

(#10036) M_o_g_y_i válasza M_o_g_y_i (#10033) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Az esztergáért miatt :o Ezt jól "megasszondtam..."

(#10034) Zsolt74: nézd meg a TrustFire TR-J18-at, és annak a foncsorát. :U
Fókuszál az azért, na jó nem egy STL-V2, de azért elég jól visz.

Most nézem ennél közelebb vannak a ledek. :o

(#10035) Zsolt74: azért a konyhában mégsem kezdek el esztergálni! :N :Y :DDD

[ Szerkesztve ]

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#10037) thamasz válasza stickermajom (#10028) üzenetére


thamasz
senior tag

Ilyenkor az van szerintem, hogy belátjuk, ez jár 11 USD-ért, és rendelünk bele másik (jobb?) drivert. Vagy? :W
Nem voltak nagy elvárásaim, de azért működhetne nem?

[ Szerkesztve ]

(#10038) korn válasza thamasz (#10037) üzenetére


korn
aktív tag

Honnan vettétek?

(#10039) korn válasza M_o_g_y_i (#10036) üzenetére


korn
aktív tag

(#10040) kowik válasza Zsolt74 (#10031) üzenetére


kowik
tag

Gratula!
Mennyibe került?

(#10041) thamasz válasza korn (#10038) üzenetére


thamasz
senior tag

Lightmalls

(#10042) stickermajom válasza korn (#10038) üzenetére


stickermajom
addikt

Szintén Lightmalls..

(#10037) thamasz: én egy egyszerű high-medium funkciópárosnak is örülnék.
Értem én, hogy 11 USD, de ha ebből a pénzből csak ezt lehet kihozni, akkor kapjon egy egyszerűbb drivert és kerüljön pár dollárral többe, csak működjön..

(#10043) M_o_g_y_i válasza korn (#10039) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Utána leesett... :K :o
Ezek jó "olcsó" lámpácskák! :Y :U

Nekem van egy 3 módos driverem, olyan 1,6-2A közötti max. fokozattal.
L2 klónból vettem ki.

[ Szerkesztve ]

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#10044) Zsolt74 válasza kowik (#10040) üzenetére


Zsolt74
senior tag

Cseréltem, de nekem így 55000-ben volt

Zsolt

(#10045) dances válasza M_o_g_y_i (#10025) üzenetére


dances
tag

"Ha nem jött volna ki a Panasonic cellás TrustFire"

Itt erre gondoltál?

Only the Good die young.

(#10046) Cyborg válasza M_o_g_y_i (#10043) üzenetére


Cyborg
őstag

[Itt] is lehet kapni, kíváncsiságból írtam már nekik 2x az 5 ledes verzióval kapcsolatban, de nem válaszoltak egyszer sem.

[ Szerkesztve ]

(#10047) kowik válasza Zsolt74 (#10044) üzenetére


kowik
tag

:Y Annyiért ajándék volt.

(#10048) M_o_g_y_i válasza dances (#10045) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Igen. :K

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#10049) Cyborg válasza Zsolt74 (#10044) üzenetére


Cyborg
őstag

...tehát akkor 501b-t tőled is lehet majd rendelni :)

(#10050) Zsolt74 válasza Cyborg (#10049) üzenetére


Zsolt74
senior tag

Szeretnék majd csinálni jó kis lámpákat.
Annyi ,hogy menetet vágni nem lehet vele,de jó kis imbusz csavarral mindent meg lehet oldani, és még jobban is néz ki vele.
Van már néhány ötletem,hogy milyen lámpát szeretnék.

[ Szerkesztve ]

Zsolt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.