Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58001) ZolkoW válasza FBLLMAG (#58000) üzenetére


ZolkoW
őstag

OK, nekem nem is kell magyaráznotok, de el tudom hinni, hogy valahol egy irodában a projekt managerek úgy döntenek, hogy ilyen NE legyen, mert csak összezavarja az egységsugarú felhasználót - nem értek egyet vele, mert így viszont sok hozzátok hasonló rá sem néz, az egységsugarúak egy része pedig felismerheti, hogy ez egy jó funkció.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#58002) gyapo11 válasza Lacerta (#57994) üzenetére


gyapo11
őstag

Árammal vagy idővel. Az egy byte-os pwm képes 1/256 s-ot előállítani, ha a lámpa 1000 lumenes, akkor ez már szűk 4 lumen. Vagy egy kicsit több bit kell a pwm-hez vagy az áramot is csökkenteni kell, gondolom ez bonyolítja az áramkört, ezért elhagyják.
De pl. andúril, narsil szépen lemegy majdnem 0-ig, Imalent HR20 1-ig, szóval megoldható.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#58003) FBLLMAG válasza gyapo11 (#58002) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Hát igen. Pláne stabil kimenettel, bonyolódik az áramkör. A Fenix sem használ holdfényt. A ZL meg 0,1 lm alá merészkedett. Azt írta valaki a másik fórumon, hogy ehhez már 2 szabályozó áramkör kell.

(#58004) xcsabo válasza FBLLMAG (#58003) üzenetére


xcsabo
senior tag

A skilhunt m200-am 0.5 lumenig megy le. Teljesen jó ha nem keresni kell valamit. A ds16 már más tészta sajna. Ott nincs ilyen mód. 3 lumen a minimum.

(#58005) bwoay válasza Lacerta (#57994) üzenetére


bwoay
nagyúr

jogos, köszönöm, gyaponak is!

ZolkoW:
ezért is olyan ötletes az Armytek megoldása, mert a többi módhoz hasonlóan a moonlight (illetve náluk "firefly") is 2 vagy 3 fokozatban testreszabható, tehát lehet 0.15, vagy 2 vagy akár 6 környéke, kinek mire van szüksége. 6 lumen amúgy szerintem "rengeteg", annyival már konkrétan világítani lehet. szerintem 1 lument minden lámpának tudnia kellene.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#58006) Lacerta válasza gyapo11 (#58002) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Árammal. Vagy árammal és idővel.

Ha idővel, ( ami itt a másodlagos PWM ), akkor is van egy fix beállított áram ( a maximális ), és azt szaggatják meg még egyszer.

Ennek nem annyira a bitek száma a korlátja, bármely tetszőleges közepesen sz*r mikrovezérlő tud 16 bitet. De 10-et mindenképp.
Viszont az elsődleges meghajtás frekvenciája adott, és a meghajtónak mennie kell néhány ciklust, hogy stabil legyen, tehát nem lehet bármilyen kis kitöltési tényezővel rátenni a szaggatást. Az 1:1k azért többnyire röhögve megvan. Nagyobb primer frekin 1:10k is.

Ha ennél nagyobb átfogás kell, akkor a primer oldalon is szabályozni kell, az azért picit bonyolultabb, mert a primer pwm szabályzókörét kell buzerálni, és ez az áramérzékelő hibaerősítőjének menet közbeni piszkálását jelenti. Van amelyik kontroller hardveresen is tudja, de nem az olcsóbbak. Ezzel egy egy 10..100x-os átfogást lehet csinálni, és nem villog, egyáltalán, mert a natív frekvencián szabályzol, ami 100khz...5MHz, és a kimeneten kondival meg van szűrve.
[ Szekunder PWM-nél szükségszerű a villogás. Nem lehet egyszerűen ki-be kapcsolgatni a meghajtót, mivel akkor minden kikapcsoláskor kisül a kimeneti kondi a leden keresztül, és minden visszakapcsoláskor újra fel kell futnia full teljesítményre a meghajtónak 0-ról. Ez alacsony teljesítményen, amikor kicsi a kitöltési tényező, néhány ciklus a következő lekapcsolás előtt. Nem lenne egészséges. És stabil sem. Ezért a lekapcsolással egyidőben le kell választani a ledet is, így a kimeneti kondi a szekunder PWM által keltett villogáson semmit sem segít. ]

Az Anduril és a Narsil egyaránt LDO-s meghajtásra épül, nem láttam még rendes vasmagos PWM kontrolleren, de ha mégis léteznek, majd kijavítanak.

A HR 20 meg inkább 2lm mint 1. :(((

(#58007) Lacerta válasza FBLLMAG (#58003) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Sztem én írtam. :DDD

Nem feltétlenül kell két szabályzókör, MHz-es meghajtásnál meg lehet oldani ekkora átfogást szekunder szaggatással is, egy lépésben. És még az áramkör is kicsi lesz.
Ugyanakkor egy nagyfrekvenciás meghajtó drágább, mert jobb alkatrészek kellenek bele, szóval simán elképzelhető, hogy egy hibrid ( primer + szekunder ) szabályozó versenyképes alternatíva.

Mondjuk egy 10W-os lámpánál ( XM-L, XM-L2, XP-L, XP-L2 ), ha 0,25 lm-t is akarok, meg 3A-es turbót is, akkor az kb. 1:8000 átfogás. Ez egy jó MHz-es driverrel nem elérhetetlen. Vagy LDO + szekunder pwm meghajtással.
Egy nagyobb teljesítményű lámpánál viszont ilyen alacsony kimeneti fényáramhoz már kombinált meghajtás kellene, azoknál ezért többnyire nincs is holdfény mód.
[ A FET driver más tészta, az valójában nem meghajtás ( igazából nekem már az LDO is az ) ]

(#58008) BennyRay


BennyRay
tag

Üdv Urak,

21700 akkuk töltéséhez milyen töltőt ajánlanátok?

(ST2 cikket olvastam.) 2 slotos elegendő, tudjon legalább 2x1A-t, lehetőleg belső tápos legyen és elég hosszú legyen védett akksikhoz is.

Előre is köszönöm a segítséget!

(#58009) WestBam válasza BennyRay (#58008) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Ipari cella szerintem befér nagyobb töltőkbe, de ezek a védett button top akkuk egyikbe sem. Szerintem a piac ezekre még nem reagált, de hamarosan fognak, bár kérdés törik-e magukat ezen megoldáson, hiszen szinte minden 21700 akkus lámpa belső töltéssel is rendelkezik. Ecigisek meg nem használnak védett vagy button top akkut ha jól tudom.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#58010) jozsi252 válasza WestBam (#58009) üzenetére


jozsi252
veterán

Olight UC-t ilyen miatt vettem. Még ha sok idő is feltölteni vele, de legalább feltölti.

iPhone 13 Pro Max

(#58011) jozsi252


jozsi252
veterán

Armytek lámpát a Wilcon-tól vegyek, vagy Armyteklampa.hu-ról? Utóbbira 10 másikra 5%-os kupon van. Igazából ha valami gond van, melyik cégnél könnyebb a garit intézni?

iPhone 13 Pro Max

(#58012) Gargouille válasza jozsi252 (#58011) üzenetére


Gargouille
őstag

Én Wilconnal intézek épp Armytek garit, eddig nagyon korrektek. Majd megírom ha van fejlemény, eddig csak visszaküldtem a lámpát nekik, megkapták, ellenőrizték és küldét a gyártónak. Mivel nincs raktáron csere, így most várás van. Az armyteklampa.hu-val nincs tapasztalatom.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#58013) WestBam válasza jozsi252 (#58011) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Én az utóbbitól vettem az ELF C1-est, korrekt bolt, garira szerencsére nem volt szükségem :)

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#58014) benfolds


benfolds
őstag

"házi" körülmények között ki tudnám irtani az astrolux s1-em 4-es módcsoportjából a legalacsonyabb fokozatot? többnyire biciklin használom a lámpát, és igen kellemetlen, amikor dombon lefelé high-ról turbó helyett véletlenül a legalacsonyabb fokozatot kapcsolom. lehet kénytelen leszek visszaállni convoy s3-ra, annál a legalacsonyabb fokozattal is lehet látni azért. vagy nem kapcsolgatni a lámpát dombon lefelé. :U

[ Szerkesztve ]

(#58015) jozsi252 válasza Gargouille (#58012) üzenetére


jozsi252
veterán

&Westbam

Ahogy látom a 10 év gari megvan az Armyteklámpánál is, szóval akkor ők is hivatalos forrásból szerzik be. Kíváncsi vagyok hogy mennyi idő alatt fordul meg a gyártónál. Gondolom cserélni fogják, de érdekes hogy saját körbe nem bírálhatják el hogy hibás a lámpa aztán küldhetnek egy teljesen újat.
Wizard Pro-nál viszont nem látom én személy szerint értelmét ennek a sok módnak meg beállítási lehetőségnek. Biztos van aki ki is használja, de Olight-ba szeretem hogy semmi csicsa, végigmegyek a fokozatokon aztán kész. Nincs kupaktekerés meg semmi ilyesmi. Attól függetlenül szeretném ha már lenne Armytek lámpám, így valószínű hogy meg is fogom venni.

iPhone 13 Pro Max

(#58016) bedvóter válasza jozsi252 (#58015) üzenetére


bedvóter
tag

"Wizard Pro-nál viszont nem látom én személy szerint értelmét ennek a sok módnak meg beállítási lehetőségnek. Biztos van aki ki is használja, de Olight-ba szeretem hogy semmi csicsa, végigmegyek a fokozatokon aztán kész. Nincs kupaktekerés meg semmi ilyesmi."

Ezekkel maximálisan egyet tudok érteni. Én is gondolkodtam Armytek vételen, de a teljesen feleslegesen bonyolult menürendszer riaszt. Amikor már javában világít egy Olight, akkor az Armyteknél éppen a 97. gombnyomásnál, meg a tailcap 63. csavargatásnál tart az illető. Hát ebből nem kérek.
Amúgy azokat a sportórákat is szeretem, amin egy gomb van. Azzal lehet elérni az óra 357 funkcióját. :D

[ Szerkesztve ]

(#58017) Gargouille válasza jozsi252 (#58015) üzenetére


Gargouille
őstag

Lehet félreérthető voltam, elbírálhatják sőt el is bírálták és megállapították, hogy tényleg hibás. Ilyenkor az ügymenet szerint küldené is egyből a cserét a hazai forgalmazó, és ezzel párhuzamosan pedig a hibás lámpát visszaküldi a gyártónak. Nálam ott van a gond, hogy épp nincs neki most raktáron pont ilyen, ezért nem tudta azonnal cserélni, meg kell várnom míg beérkezik a már úton lévő következő szállítmány a gyártótól amiben lesz ilyen lámpa is elvileg.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#58018) Gargouille válasza bedvóter (#58016) üzenetére


Gargouille
őstag

Pedig prosztó egyszerű kezelni, a tailcap csavargatás meg ilyen bohóckodások csak ahhoz kellenek ha valami sosem használt extrát akarsz előhívni. Napi használatban én csak bekapcsoltam (egyetlen rövid gombnyomás), majd amikor végeztem kikapcsoltam (szintén egy rövid).

A fokozatváltás is szintén csak egyetlen hosszú gombnyomás. Egy Convoy lámpánál is egyszerűbb kezelni (nincs félig benyomott gomb meg ilyenek, amit kesztyűben nem mindig találsz el például).

A különböző tailcap és gomb kombók már mind az ilyen extrákhoz kellenek csak, mint időzített kikapcsolás, meg morze, meg pozíció jelölés stb. Na ezeket aztán kb ezer évente egyszer ha használod.

Tényleg nem bonyolultabb használni mint bármelyik másik lámpát.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#58019) iatti válasza bedvóter (#58016) üzenetére


iatti
aktív tag

én kezdő lámpa használóként,nem bonyolódtam bele az anduril lelkivilágába :DD beállítottam gyári lépcsősre,meg mindig alacsonyról induljon,duplára turbó,azt ennyi.tanulnom kell még a nagy teljesítményű sportkocsik lelkivilágát ;)

(#58020) iatti válasza Gargouille (#58018) üzenetére


iatti
aktív tag

:K

(#58021) bwoay válasza bedvóter (#58016) üzenetére


bwoay
nagyúr

ezeket honnan szeditek, de komolyan...?

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#58022) jozsi252 válasza Gargouille (#58017) üzenetére


jozsi252
veterán

Jah értem, akkor itt kezdődik csak a gond hogy nincs raktáron. :R

(#58018) Gargouille

Olyan lehetőség van benne hogy mondjuk bekapcsolom és végigmegyek a fokozatokon? Vagy pedig ezt csak úgy lehet hogy átlépek egy másik módcsoportba, úgy tudok előhívni abba lévő fokozatot?

iPhone 13 Pro Max

(#58023) WestBam válasza iatti (#58019) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Az van, hogy egy "nagy teljesítményű sportkocsi" az 99%, hogy automata váltóval lesz szerelve, mert az gyorsabban vált, mint Te, illetve 100 féle elektronika figyel út közben, hogy "ne légy barom" és ne öld meg magad/másokat is. Illetve esélyed van elérni a gyári gyorsulást is, mivel nincs feleslegesen pörgő kerék, akár 50-50% előre-hátra és jobbra-balra is ha van benne rajtelektronika, az mindent intéz helyetted, így csak "nyomnod" kell és minden megy ahogy szeretnéd elképzelted. Na ezt csinálja egy brand lámpa.

A különféle okos firmware-el szerelt lámpák meg már inkább F1 vagy épített autó kategória, mert tényleg mindent be tudsz állítani, a végletekig testre tudod szabni az egyes rendszerek működését, viszont nincs bocsánat, ha "barom vagy" vagy rosszul állítod be, akkor elszáll, nem avatkozik közbe. Végletekig ki van hajtva az utolsó lóerő is, de nem is arra van tervezve, hogy ezzel járj dolgozni. Megteheted, de nem lesz jó.

Egy 911 carrera 4 alkalmas munkába járásra és "őrültködésre" is, kényelmes, luxus, de megvéd ha szükséges, míg egy kibelezett, könnyített, egyedi írt motorvezérlős skyline gyorsabb lesz, de nem fogsz vele munkába járni, csak gyorsulni, mert kevésbé komfortos, zörög, csattog, puffog, de jobban odateszi magát ha kell.

Én így látom ezt a dolgot autóra fordítva :B

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#58024) WestBam válasza bwoay (#58021) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Nem fogtak még Armyteket a kezükben :DDD El kell jönni találkozóra, meg lehet őket fogdosni, ki lehet próbálni és rá lehet érezni szerintem elég hamar arra, hogy bizony nem bonyolult ez egyáltalán. Leírva igen, de kezelve nem.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#58025) iatti válasza jozsi252 (#58022) üzenetére


iatti
aktív tag

csak ha átlépsz másikba.átlépni rövid klikkel lehet.majd hosszúval a fokozatok között.nem olyan rossz ez.én is megszoktam a p.nnys 1000ft-os után :DD

(#58026) iatti válasza WestBam (#58023) üzenetére


iatti
aktív tag

nekem csak egy öreg bömbim van,már családtag 18éve :B én egy nissan gtr-t szeretnék a jézuskától a red sun-os fiuktól :K

(#58027) xcsabo


xcsabo
senior tag

[link]
Ezt tudtátok? Most rendeltem egy ilyen töltőt aliról, és olvasgattam ezt azt előtte. Így találtam ezt a videót. Persze engem nem érint a "tuning" de hátha valakit.

(#58028) Gargouille válasza jozsi252 (#58022) üzenetére


Gargouille
őstag

Igen van. Ha a lámpát egy hosszú gombnyomással kapcsolod be, akkor a legalacsonyabb holdfény móddal kezd. Ha itt megnyomod és nyomvatartod a gombot akkor elkezd felfelé lépkedni egyenként egész a legmagasabb módig. Ahol elengeded a gombot ott megáll.

Ha a lámpát meg hétköznapi rövid klikkel kapcsolod be akkor a legutóbb használt módba indul, de itt is utána a gomb nyomvatartásával lépked feljebb majd elérve a legmagasabbat elölről kezdi a kört. Viszont ilyenkor a holdfény módokat kihagyja, csak a normál módokon megy körbe.

A turbo fokozat nincs benne ezekbe a körökbe, azt mindenhonnan dupla klikkel hívod meg.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#58029) FBLLMAG válasza Gargouille (#58028) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

De ez az ELF -re vonatkozik.

(#58030) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Sziasztok!

Védett 18650-es akkumulátorból mi az ajánlott manapság? Bringalámpába lenne elsősorban, 3000-3500 mAh körüli kapacitásra gondoltam.

(#58031) BigBlackDog válasza BigBlackDog (#58030) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Közben látom, hogy 21700-as is jó (konkrétan ebbe a lámpába lenne), így inkább ilyen akksit rendelnék.

(#58032) FBLLMAG válasza BigBlackDog (#58031) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Nekem nem annyira jön be a vetítési képe a b1 -nek, de az én vagyok. ;)

(#58033) BigBlackDog válasza FBLLMAG (#58032) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Ha van bővebb tapasztalat, jöhet, kíváncsi vagyok rá! :K Milyen helyen használod (város/országút/erdő)?

(#58034) ZolkoW válasza BigBlackDog (#58031) üzenetére


ZolkoW
őstag

Szerintem jól jársz vele :K
Én akkut mondjuk itthonról rendeltem, szemeztem a vaterás eladó 4000-es Liitokaláival is, de inkább egy 5000-es Samsungnál kötöttem ki.

szerk.: én aszfalton használom, a nagy akkuval most már menetfénynek is ;)
Erdőbe azért kevés, ha nem csak csigatempó van, de oda úgyis elengedhetetlen egy fejlámpa is mellé.

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#58035) xcsabo válasza xcsabo (#58027) üzenetére


xcsabo
senior tag

Közben látom hogy a teszt fórumán is említve van. Mea culpa.

(#58036) FBLLMAG válasza bedvóter (#58016) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Szerencsére nem vagyunk egyformák. ;)

Valakinek csak 1 fokozat kell, valakinek az jön be, ha minél több fokozat van a lámpáján.

A lámpa kezelése is gyártótól függően, változó. Sőt, ugyanannak a gyártónak is lehetnek különböző kezelési megoldása. Azok 1x, 2x, 3x, ... kattintás, hosszú gombnyomás még az egyszerűbbek közé tartozik. Azokat a bizonyos időzített kapcsolásokat nehezebb megszokni (de nem lehetetlen).

És ahogy finomítják az utóbbi időben a kezelésüket a brand lámpák, az mesés. A holdfényre éjjel van szükség, felébredéskor. Hosszú gombnyomással lehet ezt aktiválni. Viszont az udvaron a holdfény már felesleges, úgysem látni vele semmit, ezért a holdfény a normál fokozatok közül ki van hagyva. Így működik pl. az Olight, Acebeam, de az Armytek is. Csak hosszan nyomjátok a gombot fokozatváltás közben. Mindegyik gyártó 3 - 3 - 3 fokozat között vált. Szóval az Olight, Acebeam kezelése bejön, az Armytek meg nem, kicsit érdekes. Sőt ha megismerted az Armytek kezelését, rájössz mennyire egyértelmű, egyszerű. ;)

(#58037) ZozzV6


ZozzV6
senior tag

Korábban említettem az YLP Panda fejlámpáit. A napokban elgyengültem és rendeltem egy Panda 3R-t aminek van egy flood és egy throw optikája.
valamint egy YLP Unicorn 1.0-t EDC-bek mert tetszik az iszonyat variálható firmware amit a beállítások után könnyű használni és egy samsung leddel TIR optikával adják. Nem az agyonmelegedő hotrod fajta.

Még személyesen nincs tapasztalatom a márkával de orosz tervezés orosz lámpa fórumos összefogással és kínai gyártás de megkövetelik a minőséget. Tesztekben jó véleménnyel vannak róla. Ha megjönnek jelentek róluk.
És a szerkesztési időn belül kaptam emailt, hogy shipped plusz követési számot. :C

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#58038) bwoay válasza WestBam (#58024) üzenetére


bwoay
nagyúr

igen, azért hangzik bonyolultnak, mert más, mint a megszokott. amikor megérkezett az első Armytek lámpám, 30 perc alatt estem át a "de szar a kezelése" fázisból a "hát ez a világon a legjobb" állapotba. de hogy mindenkiben ez a tailcap csavargatás marad meg... miközben abba is érdemes lenne belegondolni, hogy ez milyen ("gyakran" használt) funkcióhoz kell. az ember a használat elején eldönti, hogy melyik beállítást szeretné, és utána évente maximum 1-2, azaz EGY-KÉT alkalommal fogja átállítani, vagy még annyiszor sem. ez egy könnyen memorizálható metódus, egyszer elolvastam, hónapokkal később is tudtam alkalmazni emlékezetből. és hálás vagyok a kanadaiaknak, hogy nem valami morze gombkombinációval tették elérhetővé, mert ennek köszönhetően esélytelen, hogy véletlenül elállítsam.

amit jozsi252 kérdezett:
ilyen van benne, és nem csak az ELF-nél: kikapcsolt állapotában lenyomva kell tartani a gombot, ekkor a leggyengébb fokozattal indul, de ha továbbra is nyomva tartjuk, akkor végigfut egy teljes ciklust, a stroboszkópokat kihagyva.
talán annyit tudnék felróni neki ha nagyon bele akarok kötni, hogy a (lámpától függően) 2 vagy 3 moonlight fokozatok közül csak a leggyengébbhez van közvetlen elérés. de ez legyen a legnagyobb baj, mert a célnak így is tökéletesen megfelel, és logikus is, hogy ha nem elég a 0.15 lumen, akkor egy gombnyomással léphetek feljebb, miközben nem égettem ki sem a saját szemem, sem másét.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#58039) ZozzV6 válasza bwoay (#58038) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Dettó. Nem igazán szerettem amíg nem vokt a Wizardom. Fél óra olvasgatás nyomkodás és többet nem kell a kezelési. A tailcap csavargatós dolgok meg ha nem rémlik max 3 próbálkozásból eltalálom mi volt a kombó ahhoz amit akartam. De ha zavar a gomb fénye éjjel egyszerűen csak lazítok a tailcap-en és nem villog. Taktikait meg még sosem használtam.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#58040) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Védett Golisi 21700-at szabad venni aliról? Esélyes, hogy hamisítvány lehet, vagy rendelhetem nyugodtan?

(#58034) ZolkoW: :R Vaterás opciót egyelőre hátrébb sorolom, annyira nem sürgős.

[ Szerkesztve ]

(#58041) FBLLMAG válasza iatti (#58019) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Az Anduril még az egyszerűbb. Egyszerűbb mint a Narsil. Az Anduril kezelése elég egyértelmű.

Hasonló a kezelése mint a többi lámpának, és nincsenek (hála Istennek) időzített kapcsolások. A kapcsolások egyértelműek.

3x kapcsolás:

- kikapcsolt állapotban villogó funkciók: 3. gyors / 3. lassú
- bekapcsolt lámpánál váltasz a fokozatmentes és fokozatokat használó állítás mellett

4x kapcsolás:

- kikapcsolt állapotban lezárod a lámpát
- bekapcsolt lámpánál az adott funkciót állítod be (ami épen működik)

És így tovább.

De szerintem az életben soha sem fogom használni a DISCO STROBE, gyertya STROBE, villám STROBE funkciókat, a többi pedig az Armytek -ben is megtalálható. Szép meg jó az Emisar D4V2, de az utóbbi időben a Zebralight lapult a zsebemben, esetleg Armytek az oldalamon. És ahogy egyre hamarabb sötétedik, ezeket fogom inkább hordani. Miért? Látni lehet ezekkel is, azzal is. Kb mp -ként, hogy villogjon, a ZL esetében gyorsabban elérhető. És az Armytek Prime A2 PRO 1 Hz (700 lm / 34 lm) esetében 2 fényáram közül is választhatok, és a villogó funkció is memorizálódik. ;)

(#58042) WestBam válasza ZozzV6 (#58037) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Érdekes gyártó, érdekes termék. Gariról mit lehet tudni? Néztem a weboldalukat, de még csak nem is említenek semmit ezzel kapcsolatban, ami azért nem túl bizalomgerjesztő. Postaköltség van ha rendelsz tőlük? Kínából, EU-ból vagy RU-ból küldik?

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#58043) FBLLMAG


FBLLMAG
senior tag

Nem bírom megtalálni Zozz Prime C1 -es mérését. Mikor a Prime A2 PRO -t vettem a Prime C1 PRO -hoz (XPL) ezek az adatok tartoztak:

Turbo2 650 lm
Turbo1 280 lm
Main3 95 lm
Main2 34 lm
Main1 10 lm

Firefly2 2 lm
Firefly1 0,15 lm

131 m, 4320 cd

Lehet, hogy ezeket a beállításokat rakták Zozz lámpájába is. :D

[ Szerkesztve ]

(#58044) ZozzV6 válasza WestBam (#58042) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Kicsit garancia fétised van nem? :DDD
Bocsi :B Persze érthető hogy arra is kell gondolni manapság. A postaköltség 7$ volt a két pilácsra de egyre is annyi. Oroszoktól jön ha minden igaz. Russian post-os a követési szám. Majd rákérdezek a gari témára. Őszinte leszek én bele se gondoltam a gariba :(
Sehol nem találtam problémát akármennyire kerestem neten.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#58045) FBLLMAG válasza FBLLMAG (#58043) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Megtaláltam végre a mért adatokat. Zozz mérése 4300 cd a régebbi Prime C1 Pro 4320 cd értékére hasonlít. És a fényáram értékek is jobban hasonlítanak Na ez most érdekessé vált. :U

(#58046) WestBam válasza ZozzV6 (#58044) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Ha kiadsz érte annyit, mint egy HC65 5 év garival, vagy ~5-e-el többért van hasonló képességű olight is akkor azért szempont a gari, látszik mostanság, hogy a legjobbak közt is előfordul hiba, ez alól senki terméke nem lehet kivétel ártól függetlenül.
Ha az oroszoktól jön akkor egyesével kell rendelni nehogy megfogja a hatóság (EU-n kívülről jön). Kíváncsi leszek, nekem 1 héten belül megjött onnan a reflektor amit vettem, szóval hamar kiderül minden :K

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#58047) vince válasza WestBam (#58042) üzenetére


vince
őstag

Annyira jó, hogy nem romlik el, minek írjanak akkor róla? :DDD

Zozz, kíváncsi leszek a tapasztalataidra, a múltkoriban néztem én is, de végül megjött a Wizard, így letettem róla :)

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#58048) WestBam válasza vince (#58047) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Persze-persze, de akkor legalább azt odaírhatnák, hogy a kapcsolóra, elektronikára és a LED-re nem vonatkozik jótállás, mert azok kopó alkatrészek, a többire viszont vállalnak 1 évet, vagy valami :DDD

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#58049) ZolkoW válasza ZozzV6 (#58037) üzenetére


ZolkoW
őstag

ÚÚÚÚÚ...... átérzem, ha drágák, az azért baj, mert nem lesz ilyenem, ha nem drágák, az meg azért, mert akkor lesz :D

besz*rás... teljesen korrekt árnak tűnik..

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#58050) FBLLMAG válasza ZozzV6 (#58037) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Azért nem pont olyan lett mint a Fenix HM65R. Valahogy minden értékben alul teljesít. ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.