2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Convoy L2 2016 elemlámpa

Ha már kevés a Convoy C8-as teljesítménye is, akkor jöhet a következő fokozat!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető:

A kínai Convoy márka lámpái közül bemutattam már az általános használatra leginkább alkalmas olcsóbb kategóriás S2+-t és az olcsó, de messzire világítani képes C8-ast is.
Ha a következő fokozatba szeretnénk kapcsolni akkor már kicsit mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, hogy megkapjuk a 2016 januárjában frissített minden tekintetben nagyobb L2-es modellt.

A Convoy L2 két akkuval már nem zseblámpa méret

Némi történelem:
2013 januárban mutatkozott be az "ős" L2-es modell. Akkoriban fel is bolygatta az elemlámpás társadalmat, hiszen egy újabb nagy lámpa került a piacara ami relatív olcsónak számított kiváló minőség mellett.

A nagy méretű, jó hővezető fej és a 26650-es akkumulátorok fogadására alkalmas test azonnal az egyik legkeresettebb thrower lámpává tette. Már az első szériát AR (Anti Reflex azaz tükröződés mentes) bevonatokkal ellátott üveglappal illetve "taktikai" clicky zöld gumiborítású (GITD) kapcsolóval adták ki, ezek a prémium gyártókra voltak jellemzők.

Könnyű felismerni a fejen lévő ezüst színű rozsdamentes acél bezel gyűrűről. Ez véleményem szerint jó dolog volt, sajnálom, hogy változtattak rajta. A feketére eloxált lámpákon hamar meglátszik ha fejjel lefelé letesszük például betonra. Ez elég sokat ront az összképen, míg a fém színű bezel ha kopik is koránt sem annyira feltűnően mint a színezett társai. Gyárilag még csak CREE XM-L LED volt beszerelve többféle színhőmérsékletben, a driver pedig 20mm-es LD-29 típusú került bele. A csomag ekkor a lámpából, kiegészítő hosszabbító csőből, 18650 akkuhoz átalakító műanyag csövekből állt.

A modellfrissítésről 2015. augusztusában reppentek fel az első hírek, majd a kiadására 2015. októberében került sor. Ekkor még nem a végleges változat lett kiadva, de a piaci igények miatt az új modell értékesítését már megkezdte Simon, a Shenzhen Convoy Electronics Co., Ltd. tulajdonosa. Ez után folyamatosan az igényeknek megfelelően frissítették a lámpát, szerencsére meghallgatásra kerültek a felhasználók modell javítására tett javaslatai.

A legutolsó és egyben legnagyobb frissítésre 2016 januárjában került sor.

Jelenleg az alábbi kiegészítőket és felszereltséget kapjuk a lámpához: díszdobozban érkezik, tartozékként kapunk hozzá két pici mágnest a védelem nélküli flat top akkukhoz, 4 darab műanyag csillagot a 18650-es akkuk központos beépítéséhez, jó minőségű csuklópántot, "taktikai" gyűrűt, második akku beszereléséhez hosszabbító csövet.
A lámpában alapfelszereltség lett a kétoldalt AR bevonattal kezelt üveg, frissített LD-29 driver van már beépítve, és az alapértelmezett LED ezek után már a CREE XPL-HI V2-1A típus lett.

Gyárilag gyűrűs mintázatú a lámpatest, opcionálisan bekerült a kínálatba a kocka mintás test is.

Jelen cikkben a legutolsó kiadású modellt fogom a továbbiakban bemutatni.

Az L2 egy akkuval is képes ugyanarra a teljesítményre

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.