Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85020) z-csongor


z-csongor
csendes tag

Sziasztok!
A hazamban eleg igenytelenul van megoldva az internet bevezetese, es ezen szeretnek valtoztatni.
A jelenlegi helyzet: Digi optikai kabel bejon a padlason keresztul, a padlasrol egy kabelcsatornaban lejon az emeletre, az emeleten elobukkan a falbol egy szetszedett legrand RJ11 csatlakozo helyen, es bemegy a ZTE ONT-be, ami a falra van rogzitve. A ZTE ONT-bol negy darab UTP kabel es egy koax kabel jon ki, ezek be vannak preselve a szetszedett legrand RJ11 aljzatba, es a kabelcsatornan at visszamennek a padlasra. A TV eloszto a padlason van, az UTP kabelek mennek tovabb a szobaba.

Az elkepzelt helyzet: az extrem vastag kabelcsatorna megszunik, a padlasrol lefele a falban csoben (ahol eddig a telefonkabel ment) lejon az optikai kabel egy dugaljba, a dugaljaba egy rovid optikai patch kabellel pedig bedugom az ONT-t. Az ONT-bol egy darab UTP kabel es egy darab koax megy vissza a csovon at a padlasra, a padlason pedig egy 8 portos switch lenne amibol kigyoznak tovabb az UTP kabelek.

Szerintetek ez megoldhato? Ha igen, akkor egy SC/ACP aljzat kellene nekem, egy koax aljzat, meg egy UTP aljzat? Esetleg egy ilyen kombinalt aljzat jo: https://webshop.elkoep.hu/termekek/logus90/multimedia-aljzatok/21545-r-tv-satrj45optikai-aljzat ?

Ezen felul lattam, hogy sokaknal olyan kis dobozka van, aminek a bemenete az optikai kabel, a kimenete pedig koax es optikai kabel. Ilyet lehet venni? Mert akkor nem kellene a koax kabelt visszahoznom az emeletrol a padlasra, ez a dobozka ulhetne a padlason.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.