Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61257) Watercolour válasza ArthurShelby (#61255) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Kb 1 hónapja van friss kiépítésű FTTH hálózaton okos csomagom. Tapasztalataim a következők:
- A szolgáltatás (eddig) beton stabil. Monitorozva van és a hetente 1 erőltetett PPPoE bontáson kívül egyáltalán nem volt kiesés.
- A TV minőségével nincs problémám. A bejövő optikából egy kis mini node csinál DVB-C-t, ez CI modul és kártya nélkül fogható a TV-kkel. Netezés közben sincs probléma vele.
- Az ONT egy Huawei HG8121H, egy darab 100mbps, és egy gigabit ethernet porttal, N-es wifivel. Egyes pletykák szerint router módban az adminfelülete még a publikus IP-n is elérhető, úgyhogy mindeképpen érdemes bridge módba kapcsoltatni és saját routert használni. (És egyébként is, bármilyen szolgáltatónál érdemes saját eszközt használni.)
- A szerelők, akik a lépcsőházban szereltek valóban kissé... hanyagok.
- Ügyfélszolgálat eddig gyorsan felvette a telefont, és az egyetlen kérésemet - ami az ONT bridge módba kapcsolása volt - 10-15 perccel a kérésem után elvégezték.
- A PPPoE kapcsolat minden csatlakozáskor új IPv4 címet kap, általában más-más /8-as tartományból, IPv6-ból egy /64-es tartomány kerül kiosztásra.
- A routing bizonyos esetekben külföldre "érdekes". Belföldön hostolt gépekre 1-2 ms ping van, viszont például a Hetzner nürnbergi datacenterébe 33 ms a ping, míg UPC-n 24 körül volt.
- A dokumentumokkal kicsit kavarás van néha, a társasházi megállapodást rendszeresen "beengedő nyilatkozatnak" hívta az ügyfélszolgálat (amivel alaposan össze is zavart), és nem is sikerült időben szólniuk, hogy két példányban van rá szükség.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.