Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61951) _Petya_


_Petya_
őstag

Sziaszok,

Pénteken voltak nálam átépíteni a korábbi koax+UTP-t optikára (panel). Nálam egy szekrény van ott ahol bejönnek a kábelek a lakásba, abban van a router, a szerverem meg még pár apróság. No, ennek a szekrénynek az ajtaját szerelés közben az egyik szerelő rácsukta az optikai kábelre. Nálam a vékony fehér színű kábelt használták, nem a feszítőszálas kültérit, hiszem csak a lépcsőházi szekrényig kellett elvinni, ez a kábel pont olyan vékony, mint a patch kábel, amit a két doboz (TV receiver és ONT) összekötéséhez adtak.

Amikor meglátta a szerelő hogy rá van csukva, egyből rátette a piros hibakereső fényforrást, és a kábel pirosan világított, pontosan ott ahol rá lett csukva az ajtó. Utána fogta, kicsit megnyomkodta, meghajtogatta a kábelt azon a helyen, és "megjavult", nem volt utána már piros, és azóta is rendesen működik. Azt mondta, hogy ha az üvegszál eltört volna, akkor nem "javulna meg" soha, vagyis így, mivel működik, biztosan nem tört meg a szál, csak a műanyag szigetelés nyomódott meg, ami a hajtogatással visszanyerte a formáját, és így minden rendben.

Szerintetek aggódjak? Lehet hogy lesz ebből még később baj?

[ Szerkesztve ]

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#61952) iMaverick válasza _Petya_ (#61951) üzenetére


iMaverick
addikt

Azt már korábban leírtam, hogy szerintem egy kicsit túl van "aggódva" az optikai kábel sérülékenysége.

A Te esetedben is, ha tényleg megtört volna a kábel, akkor a "kiegyenesítéssel" nem javult volna meg, ez nem a réz alapú, hogy kicsit érintkezik, akkor "megjavul". Az optikában olyan vékony szál lehet, ha eltörik, akkor azon a fény már nem fog átmenni.

Amúgy a sebesség rendben van? Hozza a szintet? (Ha igen, akkor nem kell aggódnod. Legalábbis ezen ne rágódj.)

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#61953) _Petya_ válasza iMaverick (#61952) üzenetére


_Petya_
őstag

Szia, köszi a választ. Igen a sebesség jó, 190-200 megabit stabilan megvan, nyilván a TP-Link 1043ND v1 routerem az oka annak hogy nem több ennél, de majd mérek egyet közvetlenül a modemen is, és az új routerem is úton van már.

Amúgy, csak mert tényleg érdekel, ha nem sérült a kábel, akkor hogyan tudott a hiba helyén a fény kijutni belőle?

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#61954) pinnacle válasza BlackJack21 (#61932) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Ez, hogy is van a DIGI-nél? Úgy mint a UPC-nél, a bejövő optika megy a node-ba, ami a DIGI-nél ONT, és abból megy tovább a koax a TV-hez, illetve routerbe, amiből jön a telefon, internet?

Villanyszerelőt kell hívnom, mert ha egy izzó kiég állandóan levágja a kinti főbiztosítékot. ELMÜ-nél azt mondták, hogy "Teljesítmény bővítést" kell kérnem, mert manapság már kevés a 20A-es főbiztosíték, cseréljem 25 vagy 32-re. Villanyszerelő viszont azt mondta, hogy kismegszakítókat kell cserélni, mert ezek nem megbízhatóak. Jó lenne, ha ennyivel megúsznám, mert ez teljesítmény bővítés nagyon drága, valami 50k feletti árakról olvastam.

Gondoltam ha kijön a villanyszerelő, akkor megkérem, hogy építsen ki csatlakozót is, mert ugye az ONT-nak áram kell, onnan meg mehet tovább a koax, UTP a routerbe, így legalább az optikai kábel sem lesz 7 helyen megtörve.

[ Szerkesztve ]

(#61955) motocoder válasza pinnacle (#61954) üzenetére


motocoder
aktív tag

Miért kellene teljesitmény bővités?
A 20 A biztositék általába 22 Ampert simán átenged, ami 5000 W .
Vannak nagy fogyasztok?
A teljesítmény bővítés inkább olyan 70e+7 eFt az Elmünek.
Eu szabványositják a villanyorát.
Csak a HENSEL villanyóra doboz 20-25 eFT.

[ Szerkesztve ]

(#61956) pinnacle válasza motocoder (#61955) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! 5000 W az kemény. Semmi nagy fogyasztó sincs, ráadásul éjjel amikor semmi sem megy, akkor is levágja a kinti biztosítékot. Akkor lehet szerencsére tényleg a benti kismegszakítóval van a gond. Azért az durva, hogy a 10A-es nem kapcsol ki, a 20A-es meg igen.
Mondjuk az tényleg röhej, hogy a fogyasztókra terhelik a víz, villanyóra cseréjét. Persze, mert nincs konkurencia. Ennyi erővel a DIGI, UPC is elkérhetné a node, ONT árát. Egyébként akkor elég lesz a bejárathoz csatlakozó, és az ONT-ból megy majd tovább az eddigi UTP, koax kábel a routerbe? Mondjuk az UTP-t valószínűleg cserélni kell, mert 2 ér le lett választva a telefonnak.

[ Szerkesztve ]

(#61957) zsolt501 válasza pinnacle (#61956) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Ott az egész hálózatot át kellene nézni, illetve a fogyasztókat is, mert nem véletlen vágja le, szóval egy normálisabb villanyszerelővel meg kéne ott nézetni a hálózatot.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#61958) pinnacle válasza zsolt501 (#61957) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Persze az ELMÜ által ajánlott szerelőt kérdeztem. Ő mondta, hogy "amit küldött képet azon lévő kismegszakítókat én lecserélném mint típus nem megbízható." Lehet, hogy sikerült egy korrekt villanyszerelőt találnom, mert a teljesítmény bővítést is simán rám sózhatná. Azért várjuk ki, hogy mit mond majd a helyszíni felmérés után. :)

(#61959) herdsman12 válasza pinnacle (#61958) üzenetére


herdsman12
őstag

Kíváncsi vagyok a történet végére.
Nem vagyok villanyász, de, ha egy kiégő izzó levágja a külső 20A-es biztosítékot, akkor mi változik a belső, 10A-es biztosítékok cseréjével? Egyáltalán egy kiégő izzó kivághat egy normál biztosítékot?
Nagy terhelés, két vasaló + mikró + porszívó nem nyomja le?

[ Szerkesztve ]

(#61960) Soma01


Soma01
veterán

FTTH területen mostanában két eszközt adnak, egyet a TV-hez, koax kimenettel és egyet a nethez. A két eszköz között is optikai kábel van. Ilyen optikai kábelt, ilyen csatlakozókkal hol lehet kapni? Meg kellene hosszabbítani vagy inkább kicserélni egy hosszabbra. A kis kábel tv optikai vevő (CATV FTTH Optical Receiver Node) jó helyen van, de a szolgáltatói ONT-t jóval arrébb kellene vinni. Ezt is elintézem majd, de kellene hozzá optikai kábel csatlakozókkal felszerelve. Kellene egy kb. 5 méteres darab.

(#61961) DonMaster válasza Soma01 (#61960) üzenetére


DonMaster
addikt

Rendelni kell nem olyan gyakori mint az utp

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#61962) Soma01 válasza DonMaster (#61961) üzenetére


Soma01
veterán

És milyen paraméterű kábelt és csatlakozót kell kérni/keresni?

(#61963) pinnacle válasza herdsman12 (#61959) üzenetére


pinnacle
nagyúr

írta, hogy "mint típus nem megbízható." 10A-nek kellene lekapcsolni, nem a 20A-nak. Lehet ez az izzó kiégés, tulajdonképpen zárlat, ezért vágja le a biztosítékot. Azt hiszem a kismegszakítónak, pont az a dolga, ha valami zárlat van, lekapcsoljon, mivel ezek szerint nem jó, a fő biztosíték old ki helyette.

(#61964) Soma01 válasza Soma01 (#61962) üzenetére


Soma01
veterán

Ilyen jó? [link]

(#61965) mpo válasza pinnacle (#61963) üzenetére


mpo
veterán

Nem biztos, hogy sokba kerül.
[link]

Ha lakáson belül csináltatod (hibajavítás, korszerűsítés), nem szükséges regisztrált szerelő.

Lakáson belül külön új vezeték kábelcsatornában és 3 kismegszakító (Legrand) lett, a mosogatógéphez, villanysütőhöz és légkondihoz.
A kerámialapos tűzhely elmaradt a barátomnál családi házban, a teljesítménybővítés miatt, de szerintem nem járt utána.

Ha érted, akkor már elavult.

(#61966) hackeeeee válasza Soma01 (#61964) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Amúgy, ha áthelyezni kell, meg ilyesmi, akkor azt akár a Digi-vel is meg lehet beszélni. Persze, nem tudom, hogy ők mennyiért számlázzák a kábelnek méterét.

Véleményem szubjektív...

(#61967) motocoder válasza mpo (#61965) üzenetére


motocoder
aktív tag

Nem az ELMŰ kerül sokba.Hanem az úgymond "ajánlott szerelő"!Az ELMŰ lepaszolja a felelőséget egy válalkozónak,hogy ha valami történne ne Őket pereld be,hanem a vállalkozót....

[ Szerkesztve ]

(#61968) mpo válasza motocoder (#61967) üzenetére


mpo
veterán

Lehet, hogy nincs is rá szükség.
De valószínűleg nem kontárkodik lakáson belül sem.

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#61969) pinnacle válasza mpo (#61965) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Igen lehet, hogy a kismegszakító csere elég lesz.

Első kérdésemben tudnátok segíteni? Lehetőleg ahol bejön a lakásba az optika, ott legyen az ONT, (ezért kell kiépíteni hálózati csatlakozót a bejárathoz), hogy nem törjön ide-oda az optikai kábel. ONT-ból mi megy tovább? Koax a TV-hez, +másik koax a routerhez, ami lehet már messzebb is? Routerből UTP, telefon "jön ki"?

(#61970) DonMaster válasza Soma01 (#61962) üzenetére


DonMaster
addikt

sc apc/ sc apc kábel kell amit linkeltél az jó, csak ugye ott sincs :D , mint mondtam rendelni kell és várni rá,
simple kell nem jo a duplex, és sárga mivel itt a szinek különböző tipusokat jelöl van narancs is de az már másmilyen mint a sárga, de szerintem itt ez nem téma hogy optikán belül milyen tipusok vannak.
digi kétlem hogy vinne hoszabbat belöle, gondolom node-onként rendeltek 2-3m-est nem tudom mekkorát adnak, de nagyon rövidebb nincs azért is van felkötegelve meg mert a sokkal kisebb mivel van ahol a félméter is böven elég lenne csak ugye vagy ritka vagy sokkal drágább, de nem hiszem hogy lenne hoszabb belöle a digi-nél.

(#61969) pinnacle
optika bejön, bemegy a nod-be onnan tovább tv-hez coax megy
és van még 1 kimenete amin optika jön ki és megy az ont-be ahonnan utp jön ki és a telefon.
nod és ont között szerelt optikai kábelet adnak 2-3m-es darabot, ha nagyobb kell olvas vissza pár sort.

ont ha routerként megy akkor wifi+2 lan amiböl egyik csak 100-as
ha az ont-t bridge-be kéred akkor nincs wifi és csak az 1000-res port megy de az utp.
ha saját routert használnál akkor ont a nod mellé és utp-vel az ont-routered között

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#61971) iMaverick válasza mpo (#61965) üzenetére


iMaverick
addikt

Ezt írta eredetileg a kolléga: ELMÜ-nél azt mondták, hogy "Teljesítmény bővítést" kell kérnem,

Tehát a villanyóra "előtt" kell cserélni a kismegszakítót, ahhoz pedig csak az ELMŰ által elfogadott villanyszerelők nyúlhatnak.

Ha viszont hozzányúlnak, akkor mindenféle plusz költséget az ember nyakába akarnak varrni. (Nálunk valami 200e-t akartak kérni a bővítésért. Munkadíj, új műanyag doboz az órának, energiahálózati fejlesztési hozzájárulás, stb.)

[ Szerkesztve ]

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#61972) hackeeeee válasza iMaverick (#61971) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Most épp tudnék erről mesélni, hogy mennyire gáz ez az egész... Vagyis, hogy mennyire körülményes, attól függetlenül, hogy alanyi jogon jár..

Véleményem szubjektív...

(#61973) pinnacle válasza DonMaster (#61970) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Akkor a DIGI-nél is először node-be megy az optika, mint a UPC-nél, innen tovább a routerbe, ami a DIGI-nél ONT. Mondjuk a UPC megoldása jobb, hogy a node koax-al megy tovább a routerbe, mert a DIGI-nél akkor az ONT-ot sem vihetem tovább, a 7 sarok miatt. Ezek szerint a régi koax-on megy tovább a TV-hez, UTP, telefon kábelt meg cserélnek. Routert is vennem kell, Gigabites csatlakozóból 3 kell nekem, látom csak 1 van, úgy emlékeztem régebben 4 volt.

[ Szerkesztve ]

(#61974) iMaverick válasza hackeeeee (#61972) üzenetére


iMaverick
addikt

A teljes igazsághoz az hozzá tartozik, hogy nálunk a 3 fázisra szerettünk volna 16A-t kérni (mindegyikre), viszont a törvény szerint 32A jár alanyi jogon...

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#61975) Gerasz válasza Gerasz (#61901) üzenetére


Gerasz
aktív tag

A digi telefonos ügyfélszolgálata úgy tájékoztatott, hogy csak a szerelési anyagok (kábel, csatlakozók) díját kell kifizetni, az ÁSZF-ben szereplő bekötési és belépési díjat jelenleg elengedik.

#belépési #bekötési díj

(#61976) DonMaster válasza pinnacle (#61973) üzenetére


DonMaster
addikt

Mert lenne jobb a coax modem egy optikai modemnel? Coax os korlatos optikas viszi az 1000ret sokal jonb a digi megoldasa elso nodbol coax megy a tvhez melete optika az ont(modem)hez
Regebben mas ont adtak . most minimalista van de az ont tol utp vel elviheted sajat routeredhez tobbsarkon keresztul

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#61977) Dezsike válasza herdsman12 (#61959) üzenetére


Dezsike
tag

Bizonyos típusú 220V-os halogének le tudják vágni (tipikusan a GU10-es spotok ilyenek). Amikor elszakad az izzószál rövidzárt csinál, amitől szikrázik egyet a villanykapcsoló amikor felkapcsolnád a kiégett izzót és minden megszakító ami létezik azon az áramkörön leold. Ha a 10A-es kismegszakító nem ment le cseréltetni kell, mert nem biztonságos. Szerencsére ezt csak egyszer csinálják, utána már csak szimplán nem világít majd. Érdemes ezek helyére ledet venni inkább, azok nem csinálnak (normális esetben) rövidzárat. Fontos, hogy biztonságos megszakítót használj, mert az áram nem játék, egy rövidzárból tűz is lehet.

(#61978) hackeeeee válasza iMaverick (#61974) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Persze igen, csak pl. Én most azzal szívok, hogy ugye az óráig enyém a kábel, azt Én cseréltem is, viszont a lenti szekrényből az óráig feljövő kábelt is valszeg cserélni kéne, ahhoz Nekem semmi közöm, mert az a házé, viszont, megy a mutogatás, hogy ez most kinek a költsége lenne.. Mikor ugye, azt nem csak Én használom, hanem mások is.. A gyári alu kábelre meg még 25A-t sem akarnak ráengedni, ugyan ezért.. No mindegy, ez itt már nagyon off, bocsi..

Véleményem szubjektív...

(#61979) TeeJay válasza iMaverick (#61971) üzenetére


TeeJay
félisten

32A-ig nincs költsége a bővítésnek és az mindenre elég kell hogy legyen

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#61980) hackeeeee válasza TeeJay (#61979) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Tévedés. Ez biza nem így van, hogy "nincs költsége.."

A megszakító maga díjmentes 32A-ig, az jár alanyi jogon, de a hálózat bővítésnek ugyan úgy lehet költsége, ami téged terhel. Vagy a társasházat, amennyiben szükséges a kábelcsere. Alu kábelre már nem adnak bővítést, még 25A-t sem, nem, hogy 32-t. Ha magánház, akkor kábelt kell cserélnéd, a Te költséged, ha panel, stb, akkor a társasházé, és az óráig menő kábel pedig a Te költséged.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#61981) motocoder válasza TeeJay (#61979) üzenetére


motocoder
aktív tag

Az ELMŰ neki is kell fizetni 7300 ft-ot.
A ELMŰ által ajánlott szereplőnek pedig az átalakitásért min. 70eFt.[
Nálam is most volt 16A-ről 20A-ra alakítva.
Ennél meg nem kellett EU szabványosítás(Alu kábel csere rézre, és tűzálló Hansen szekrény.)
Ez is 20 eFtba volt+ az ELMŰ-nek a 7300Ft!Pedig a villanyszerelő nem cserélt semmit!/OFF]

[ Szerkesztve ]

(#61982) iMaverick válasza TeeJay (#61979) üzenetére


iMaverick
addikt

Nálunk a 3 fázisra kértünk volna 16A-t... 3x16=48... :DD

szerk: de most már tényleg hagyjuk ezt, mert kikapunk a sok off miatt.

[ Szerkesztve ]

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#61983) Csaba No. 1 válasza TeeJay (#61979) üzenetére


Csaba No. 1
tag

1. Az igaz, hogy a mai fogyasztók esetében elég az egy fázis, 32 amperrel. De...
2. Alanyi jogon jár a 32A, de ha az oszlopról, vagy a társasház elosztó szekrényéből nem elég átmérőjű /legalább 8 mm réz/, vagy alumínium, azt is ki kell cserélni. A fogyasztót terheli, ami nem olcsó, 3x8 mm réz kábel, amilyen hosszú kell.
3. A mért, azaz a mérő melletti 32A kismegszakítótól a lakás biztosíték tábláig is ugyanez a helyzet.

Társasházban megtagadhatja az elektromos művek, ha a ház bejövő kábele nem bírná el a többlet áramfelvételt.
Pár éve csináltattam meg, 50e pénz volt. A szomszédomnak már megtagadták a 32A-t, csak 20A kapott, de így is ki kellett cseréli az előbb említett kábeleket.
Azaz jár a 32A, de ha a ház bejövője nem bírja, azt is ki kell cseréltetni.
400 V-os bejövő alumínium kábel cseréje horribilis összeg.

(#61984) Csaba No. 1


Csaba No. 1
tag

Na végre! A már 2 hete megkapott időpont alapján holnap kötnek át az ftth-ra. Felhívott a szerelő, megkérdeztem, mit kapok. Azt mondja, most ZTE F668 lesz. Örülök, h egy darab legalább, nem két egység.

Mi a tapasztalata, aki már F668-at kapott?

(#61985) SPEA


SPEA
aktív tag

Van itt esetleg valaki XV. kerületi?

(#61986) proradeon válasza SPEA (#61985) üzenetére


proradeon
őstag

Célravezetőbb lenne közvetlenül feltenni a XV. kerülettel kapcsolatos Digi-s kérdést. :U

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#61987) eisento


eisento
addikt

Skacok, a natbol kivetel kereset ugyfelszolgalaton is lehet kerni vagy mondjuk emailben?

Azert kerdem mert az ismeros kiderult hogy natolva van mert 100-al kezdodik neki a wn ip meg nem is egyezik amit mondjuk a canyouseemee ir ki, es ok annyit ertenek a gephez hogy melyik gombra katt letolteshez meg melyikkel inditja az aktualis jatekot.

mert akkor ugyis ott mennek el naponta ufsz iroda mellett es beugrananak hogy vegyek mar ki oket NAT-bol mert kell nekik publikus ipv4 cim. gondolom az ugyfelszolgalatokon csak tudni fogjak mirol beszelnek nem? :D

Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi

(#61988) g0dl válasza eisento (#61987) üzenetére


g0dl
addikt

Ha nem értenek hozzá, akkor honnan tudják, nem jó nekik a nat? És mire kell?

(#61989) adika4444 válasza Csaba No. 1 (#61984) üzenetére


adika4444
addikt

hali!

Nekem olyan van, saját eszköz van mögé kötve, de dupla NAT-os a dolog, nem foglalkoztam eddig a bridge móddal...
Így jól működik.

Rokonságba wi-fi-ztem rajta, ha nem is tökéletes de böngészés, netrádió az ment rajta, vo-ip program azért be-be akadt meg a ping is szeretett felugrálni...

üdv, adika4444

(#61990) DonMaster válasza eisento (#61987) üzenetére


DonMaster
addikt

Telefonon felhiv es 1oraea ra kivettek de ha nem ertenek hozza akkor minek? Letoltes megy natolva is ahogy a feltoltes is. Emailben is lehet de kernek valami indokot is. Es az hogy nem ertenek hozza csak kell a publikus hat engem nem hatna meg.

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#61991) SPEA válasza proradeon (#61986) üzenetére


SPEA
aktív tag

Célravezetőbb ha egyből azt válaszolod, hogy itt laksz. Vagy sem ;)
De a kérdésem csak annyi lenne, hogy a frissen bekötött optikásoknál mennyire stabil, tartós a le / fel sebesség?

(#61992) TomBond


TomBond
aktív tag

Kb fél órája elment a tv adás, és a net is. Azóta a TV helyre állt, de a net eléggé szar lett. Vannak oldalak amik el sem indulnak, vannak amik részben töltődnek be. A digi által adott Huawei eszközt (192.168.100.1) sem érem el böngészőből.
Járt már így valaki? Bejelentsem a hibát, vagy tudok itthon csinálni valamit vele?

Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64

(#61993) adika4444 válasza SPEA (#61991) üzenetére


adika4444
addikt

Hali!

Összességében stabil, nekem a gigabit szeret leesni nagyritkán 600-700 Mbps-re, meg néza akár 200-ra is lefelé (bár ez lehet mérési gixer, olyan ritka), de összességében betonstabil, pont a napokban másfél éves a DIGI-s bekötés, nem bántam meg hogy Telekom koaxról váltottunk:)

Tehát a szakadozások, nagy sebességhullámzások nagyon nem jellemzőek, persze hiba mindenhol lehet...

üdv, adika4444

(#61994) adika4444 válasza TomBond (#61992) üzenetére


adika4444
addikt

Indítsd újra a Huawei-t, hátha.
Egyébként ha router módú akkor nem 0.1? Ha meg bridge, akkor elvileg el se lehetne érni...
Na de a lényeg, hogy tolj neki egy újraindítást, és ha nem jön be, akkor mehet a bejelentés...

üdv, adika4444

(#61995) TomBond válasza adika4444 (#61994) üzenetére


TomBond
aktív tag

Újraindítottam, most jónak tűnik.
A 100.1-el el tudom érni (ahogy eddig is), elvileg bridge módban van, mert van router utána.

Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64

(#61996) pinnacle válasza Csaba No. 1 (#61984) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Nekem is ilyen kellene. :) Akkor ezek szerint van még. Inkább kivárom, és valahogy elvitetem a TV-ig.

Azt nem is mondtam, hogy a lakásban réz vezeték van, de az óráig az ELMÜ szerint biztos maradt az alumínium, mert annak cseréjéhez az ő engedélyük kell. Lehet azért nem vágja le a 10A-es biztosítékot az izzó kiégése, mert a réz "jobban bírja", mint az alu?

DonMaster igen, ha jól emlékszem, UPC-nél meg pont azt reklamálják, hogy a csúcstechnikás optikát, miért "butítják le", koaxra. Nekem az lenne a legjobb, ha ilyen ZTE-t kapnék.

[ Szerkesztve ]

(#61997) DonMaster válasza pinnacle (#61996) üzenetére


DonMaster
addikt

álmodni lehet, de tudod hogy zte területen vagy? ha igen akkor 50%-esélyed van hogy olyat kapsz ha huaweii területen vagy akkor felejsd el.

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#61998) adika4444 válasza TomBond (#61995) üzenetére


adika4444
addikt

Ha a routered építi fel a PPPoE kapcsolatot és kapja ezáltal a publikus címet a WAN-jára, akkor bridge módban van.

üdv, adika4444

(#61999) adika4444 válasza pinnacle (#61996) üzenetére


adika4444
addikt

Az UPC valóban butítja az optikát koaxra, Diginél viszont csak a TV megy át a koaxra, leveszik az optikai kábelről a jelet hogy mehessen a TV-hez...

üdv, adika4444

(#62000) SPEA válasza adika4444 (#61993) üzenetére


SPEA
aktív tag

Okés, köszi! ;)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.