Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60951) Csaba No. 1


Csaba No. 1
tag

Szóval én úgy érzem, hogy ha már a Digi meghirdette az ezres témát, tehát néhány éven belül minden netes előfizetőt erre akar rákötni, nehéz dolga lesz. Elkezdődött a felhígulás, ez csak reklámfogás. A hardverekkel kezdik, de ez később megbosszulja magát.
Mégis hogy gondolják, hogy az fttb-s nyugdíjas Marika néni, akinek jó esetben van kábeltévéje, meg telefon vonala, hogy kihelyezik azt a 2 ZTE cuccot, ami netet is tud. Még véletlenül sem lehet szétválasztani, hiszen a tévé az egyikből, a telefon meg a netes routerból jön. Ha merő véletlenségből éppen elérkezik a dolog odáig, hogy le lesz kapcsolva a 8-10-20-30 lakásos társasház fttb-je, és ő meg nem akar új optikát, mert minek? Akkor a Digi kirúgja, elvesztve ezeket az előfizetőket? Mert nem akar puccos ezres netet, mert fogalma sincs, hogy mi az, meg egyáltalán nem kell neki net. Akkor kapjon olyan modemet, ami csak ezt, vagy azt tudja. Nem értem, hogy miért kell ezt ráerőltetni mindenkire? Ez már nem szocializmus, hogy egységesen mindenki ha kell, ha nem, ezt kapja Jelenleg 2 ZTE plasztik cuccot.
Sztem a probléma ott van, hogy a műszakiak-akik átlátják a dolgokat- és a kereskedők, akik pénzügyileg olcsósítanának, nincs meg az összhang.
Javaslat: 3-4-féle modem, ami a mai világban könnyen megoldható. És mindenki megnyugszik, mert választhat. Ali baba szállítja, ha nincs közvetlen gyártói kapcsolat. De miért ne lenne? Még rá is nyomják a Digi logót.

(#60952) DonMaster válasza djsilas (#60937) üzenetére


DonMaster
addikt

aha akkora külföldön lévö ncore szerveren részben klerezstül menö p2p forgalom is ettöl függ mesély még kérlek, akkor miért van az hogy speedtest 780-850mbits-et mérek de p2p-nél 120-125MB/s-et is?
halgatlak , pont jo példákat irtam nyilván van amelyik részben korlátos, de legtöbb nem és a torrent biztos nem korlátos ez 100% ország függetlenül,
jah és a Digi nem saját hálozatán hanem az országban garantálja a külföüldi irány lehet kevesebb igen ezt tudom, attol még milyen magyar oldalakat nézel amelyikhez kell a gigabit?
index/ph/origo indavideo ha országunkban van a szervere akkro az is jo de ezen kivül nincs nagyon más.

legtöbb felhasználó google/yt/ p2p -ket használja ki a gigabitett aminek többsége külföldi, attol még a speedtest és egy letöltésközött van különbség, saját tapasztalat, az elmult 7napon nem mértem 900-at elérö értéket, de mikor elinditok egy p2p adatcserét akkor 120+mb/s-el jön ami ugye 900mbits+ az hogy lehet?
innen offoljuk mert szerintem nem érted mire gondolok és elbeszélsz mellettem.

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#60953) MasterMark válasza DonMaster (#60952) üzenetére


MasterMark
titán

Ugye tudod, hogy a P2P az nem egy az egyhez kapcsolat, mint egy speedtest?

Switch Tax

(#60954) DonMaster válasza szabogabor10 (#60949) üzenetére


DonMaster
addikt

mesély még

jelenelg dvb-c + analogon az eddigi költsége vana digi-nek mint 10éve volt,
ha átálna iptv-re akkor + átalakito ami küldi az adás-t + boxok, ez árnövekedés nélkül nem történne meg,
amit a digi nem fog meglépni mert 1 dolgo van ami viszi elöre és hozza az ügyfeleket az árértékaránya a cégnek ami a konkurenciához képest a legjobb.ezt nem fogja lerontani +csökenteni a profitot és berakni még 1 egységet ami elromolhat, remélem soha nem lesz se tv szabvány se digi-nél iptv mert egy kalap fos a dvb-c hez képest. amit viszont tolhatna a Digi az a hbbtv okos tv-ken dvb-c-vel nagyon franko lenne az iylen hibrid ha nem ismernétek nem kell külön ezsköz, akinek van mindig tv-je okostv-n amiben van internet az M1 -en kitudja probálni persze ha a tv hbbtv-s. azt jobban preferálnám mint az iptv-t több potenciált látok benne.Nah meg olcsobb is sokkal árváltozás nélkül is megoldható

MasterMark
tisztában vagyok vele,
de a lényeg hogy a speedtest nézsével hogy látod hgoy ott szar de közben a letöltésed 1000mbits-el megy egy file/film stb-n akkor hol a probléma?
ha a letöltés szarul megy és akkro mutat a speedtest rosz rétéket akkor a ludas a Digi de amég csak speedtest huszárkodás megy és abbol kiindulva valaki azt mondja hgoy szar mert csak 560mbits az 1000mbits helyet de letöltése megy 100mb/s-el az csak rinya

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#60955) Intruder2k5 válasza Csaba No. 1 (#60951) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

1. Senkire nem erőltetnek semmit, akinek nem tetszik az új rendszer, lehet szolgáltatót váltani. Én nem tudok olyan területről, ahol a DIGI kizárólagos szolgáltató lenne.

2. Ha megveszi az okoscsomagot és csak a TV-t valamint a telefont használja belőle, még akkor is olcsóbban jön ki, mint sok más konkurens szolgáltatónál.

3. És bár ez nem ide tartozik, de a UPC a 29-es körzetben olyan megoldással operál, hogy behúzza az optikát az előfizető ingatlanába, majd ott felszerel egy node-ot, ami ezt koaxra alakítja, és arra köt egy HGW-t, amire csatlakoztatható aztán a net, a tv, és a telefon is. Vagyis ha a 29-es körzetben Mari néni telefont szeretne, akkor kap egy micro node-ot és egy HGW-t (Connect box)is a szolgáltatótól.

(#60956) DonMaster válasza Intruder2k5 (#60955) üzenetére


DonMaster
addikt

addig a digi-nél a nod-bol kijön a coax, és ha kell net+tel akkor optikán tovább a nod-bol egy ont. ami szerintem rendben van, mert telt sokan nem is akarnak, van aki csak tv-t van aki csak netet, aki netet akr az nyilván nod nélkül egyböl ont-be az optika kapja, sokkal tisztább igy.

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#60957) hackeeeee válasza Intruder2k5 (#60955) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Valahol de, ez erőltetés.. Pont ez amit Én is mondtam.. Hogy, eddig, lényegében eszköz nélküli használat után rád "kényszerít" 1, vagy 2 eszközt, hogy kötelezően használd. És, mint már mondtam, a kiépítés minősége is hagy némi kívánni valót maga után..

Véleményem szubjektív...

(#60958) Intruder2k5 válasza hackeeeee (#60957) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A szolgáltatók egységes infrastruktúrára törekednek, ahogy pl. a Telekom is megszünteti a DVB-C szolgáltatását, már csak IPTV-re lehet náluk előfizetni, vagy ahol ilyen nincs, ott még marad a SatTV. Ugyanilyen meggondolásból butítja le a UPC az optikát koaxra, az új építésű területein. Ezen kívül a LAN-os szolgáltatás elavultabb technológia is mint az üveg.

Plusz még annyit hozzá, hogy aki "minőségibb" kiépítésre vágyik házon belül, szerintem oldja meg magának akár előre is. Én is így tettem, az ONT-tól és az FTTH Receiver-től mindent magam csináltam meg előre, a DIGI szerelők csak behúzták az utcáról az optikát, ott és arra ahol mondtam, és ahol persze előkészítettem a kábel útját, letették a két eszközt az általam megadott helyre, rákötötték a már ott lógó koax illetve UTP kábeleket, és kész. Más szolgáltató szerelői sem kábelcsatornáznak, azok is csak behúzzák a fal mellett a drótokat, leteszik az eszközöket az asztalra, és viszontlátásra.

[ Szerkesztve ]

(#60959) DonMaster válasza hackeeeee (#60957) üzenetére


DonMaster
addikt

nemkényszerit fejedhez fog egy fegyvert?
elkel fogadni hgoy az eddigi fttb-röl egy jobb erösebb egységre kerül , ahol a digi nem fogja fizetni azt a vilanyszámlát amit a tömbbe kell mert ott lognak sw-k és ont-k hanem kihelyez ezsközt és fizese az elöfizetö ennyi történik, bár nem mintha az a havi 200ft olyan sok lenne még akkor is 6700ft-os áran van egy fullos csomagod.
amugy is a fejlödés mindig komprumiszumokkal jár.
szerinted a lo tenyésztök örültek mikor kifutot az elsö tömeggyártásu auto? vagy a szekér gyártok?
foyltathatnám a sort a változás nem tetszik de a változással fejlödés is jár ami viszont megéri mert elönyökkel jár.

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#60960) hackeeeee válasza Intruder2k5 (#60958) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Persze, csak ez még mindig arról szól, hogy minden egyeztetés nélkül jönnek csinálni.. Plusz a házakban szinte biztos, hogy minden kábel bennmarad.

Szal, de, ez valahol erőltetés, hogy "nesze ez van.." Van egy jól elkábelezett rendszered, egyszercsak csöngetnek, "leb@sszák" az 1, vagy 2 eszközt, aztán tessék, használjad.. :(

Félreértés ne essék, nem vagyok az FTTH ellen, csak az ellen, ahogy a digi csinálja. Mellette még kontárok is, sajnos, elég sokszor.

Elavultabb, ez is tény ettől függetlenül máig jobban mennek az FTTB-s hálózatokon lévő nagyobb sávszélességű csomagok, mint az FTTH-n.

Évek óta látom az Invitel fejlesztését, amikor még a Digi kanyarban sem volt az FTTH-val, sehol, és hozzáteszem, sokkal jobban is művelik, de ez már mellékes. Persze itt is benne van, hogy mennyire bal lábas a szerelő, vagy stb... De, ebben benne van az, hogyha mások is így állnának a munkájukhoz...

A mi a korszerűbb, és mi nem részt ugorhatjuk. :)

Persze, csak nem mindenkinek van lehetősége mondjuk optikai kábelt elkábelezni otthon. Arról már nem beszélve, hogy amikor hozzánk jöttek kötni még régebben az FTTB-n, vagyis jöttek bekapcsolni, és lényegében 1 csatlakozójuk volt, mert mindent megcsináltunk. Majd mondta, hogy kiszámlázzák.. Mondtuk nekik, hogy tessék itt a csati, ne számlázzatok ki semmit. Nagyon kereste, hogy mit tudna kiszámlázni.. Aztán a csatlakozót nagyon szerette volna, mert más nem volt..

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#60961) Intruder2k5 válasza hackeeeee (#60960) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát nem tudom... Persze nem arról van szó, hogy nem hiszek Neked, elhiszem, de én nem tapasztaltam ilyet. Én amikor megrendeltem a szolgáltatást, azt mondták a telefonban, hogy 30 nap a bekötési határidő. Körülbelül a 25. napon járhattunk, amikor felhívtak telefonon, és egyeztettünk egy időpontot három nappal előre, a szerelők pedig akkor és ott voltak, ahogy megbeszéltük. Hiba eddig nem volt, így hibaelhárítási tapasztalatom nincs.

Olyan szempontból nem erőltetés, hogy van másik szolgáltató mindenhol.

"Elavultabb, ez is tény ettől függetlenül máig jobban mennek az FTTB-s hálózatokon lévő nagyobb sávszélességű csomagok, mint az FTTH."

Erről akkor kérdezd meg TeeJay-t, aki folyton azon szenved itt, hogy napközben csak 50Mbps-el tud seed-elni, mert olyan sok már a nagy sebességű előfizető, és várja az optikát mint a messiást. Amúgy nekem sem volt eddig sebesség problémám, 800Mbps alá sosem ment még a sebesség, de az idő nagy részében megvan a ~930Mbps / ~215Mbps.

Optikai kábelt nekem sem volt lehetőségem előre behúzni, csak a helyét csináltam meg, vagyis fúrtam lyukat oda és úgy, ahogy én szerettem volna, a szerelők pedig csak belehúzták a kábelt. Amit én előre kiépítettem, az az UTP és a koax része volt. A bekötéshez felhasznált ~70 méter üvegkábelt ők hozták, originál fóliázott 80 méteres dobra tekert kábel volt, nem kellett érte fizetnem semmit, pedig kértem több méter ráhagyást is, arra az esetre ha később át akarnám helyezni az eszközöket.

Szóval nekem eddig csak pozitív tapasztalatom van, de lehet csak szerencsém volt velük.

(#60962) djsilas válasza DonMaster (#60952) üzenetére


djsilas
tag

Ha a speedtest 780-850Mb/s a P2P meg 120-125MB/s, akkor mi a kerdes, mi is a problemad? :D ;) Amugy tudnek meselni, de ezek utan ne tolem vard az esti meset... ;)

(#60963) viktorhu válasza hackeeeee (#60957) üzenetére


viktorhu
veterán

Természetes, hogy nem fognak két párhuzamos infrastruktúrát fenntartani, ki fizetné azt meg? A telekom sem tartja meg a rezet, ahol kiépíti az optikát, szóval ott is megkapják az ont-t a telefonhoz, sőt, koaxos területen is hgw a telefonhoz és iptv stb a tévéhez, ott sem adnak analóg telefont.

(#60964) hackeeeee válasza Intruder2k5 (#60961) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Alapjaiban véve Nekem is, de, amióta elkezdtek, főként panelben FTTH-t bekapcsolni, jót még nem hallottam az ottani bekapcsolások "minőségéről".

viktorhu: Ez természetes, csak legalább csinálják meg rendesen.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#60965) #29810560 válasza hackeeeee (#60960) üzenetére


#29810560
törölt tag

"Szal, de, ez valahol erőltetés, hogy "nesze ez van.."

Csak jelzem, hogy minden szolgáltatónak - így a DIGI-nek is - joga és lehetősége van bármikor megváltoztatni a szolgáltatási rendszerét és az infrastruktúráját stb. Az indok pedig a fejlesztés, korszerűsítés.
(Benne van a Hírközlési törvényben.)

Az előfizető pedig dönthet, hogy elfogadja ezt vagy felmondja az előfizetői szerződést. ;)

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a DIGI mindent jól csinál. :N
(Lásd pl. Mr. Janó #60713 utolsó bekezdés!)
Sőt, a DIGI kimondottan rosszul kommunikál. :(((

DE! Más szolgáltatónál sem fenékig tejfel az élet. A Telekom - nagyon helyesen - pl. lekapcsolta az analóg TV szolgáltatását.
Nem is értem, hogy a DIGI miért nem teszi ezt meg? :F
(Amennyiben már 1 éve megcsinálta volna is késő lenne.)
Persze-persze tudom a mindent elsöprő érvet: "Mari néni meg Pista bácsi az út szélén marad riadt arca meg a Junoszty illetve a Videoton ColorStar tévéjével és nézi a Hangyák Háborúja 'Never Ending' teleregényt."

... és pl. a Telekom a közeljövőben a réz érpáros telefon előfizetőit (analóg vonalkapcsolt telefon) - köztük majd engem is - értesíteni fog, hogy ez a szolgáltatás megszűnik. Ráadásul a rézdrótot is otthagyják nekem a falban annak ellenére, hogy már nem lesz benne delej.

Most akkor pereljem be a Telekomot?, hogy:

1. Én továbbra is vonalkapcsolt analóg telefont (is) akarok használni!
2. Amennyiben nem szolgáltat a réz érpáron húzza ki a drótot a falból!

[ Szerkesztve ]

(#60966) hackeeeee válasza #29810560 (#60965) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Még mindig nem erről van szó, hogy "csak úgy.." Mivel elvileg technológiai fejlődés van, ezzel nincs semmi probléma.. A kivitelezéssel van probléma.

Ez akkor felhatalmazza őket arra, hogy lényegében csak úgy ledobjanak neked egy vagy két eszközt a lakás valamely pontjára, és a többit old meg magadnak, ha tudod. De mivel ftth, nem tudod, vagy max ha úgy alakul fizetsz érte.

Magánházban egyre több ügyfél szív azzal, hogy 2 szintes házban, a felső sarki szobában, ahogy lejön a padlásról a kábel, leteszik az ONT-t, és nem hajlandóak lekábelezni az alsó szintre.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#60967) Danex válasza #29810560 (#60965) üzenetére


Danex
addikt

Szerintem meg rohadt nagy visszafejlodes, hogy ha TV-t szeretnék nézni akkor vegyem elő a box kapcsolojat, ha pedig újra a smart TV előnyeit akarom élvezni akkor vissza a TV kapcsolojahoz.

(#60968) #29810560 válasza hackeeeee (#60966) üzenetére


#29810560
törölt tag

Minden szolgáltató az ún. átadási pontig felelős a szolgáltatás kiépítéséért és a szolgáltatás minőségéért. (Szintén benne van a törvényben.)

Ez FTTH esetén a szolgáltatói ONT (all in one eszköz esetén) ill. az FTTH Receiver és az ONT (szolgáltatás szerint osztott eszközök esetén) csatlakozói.
(TV szolgáltatás: 'F' típusú RF koax csatlakozó; Internet szolgáltatás: RJ45 Ethernet csatlakozó aljzat; Vonalas telefon szolgáltatás: RJ11 telefon csatlakozó aljzat.)
(TV szolgáltatás bérelt DVB-C Set Top Boxa(i) esetén pedig a box kimeneti csatlakozói.)

Az eszközök áramellátása és állagmegőrzése pedig az előfizetőt terheli.

[ Szerkesztve ]

(#60969) bl4ze válasza Intruder2k5 (#60961) üzenetére


bl4ze
veterán

Bekötés nálam is ez volt 1:1.

Lassan 2 éve van Digi, bekötéskor sikerült 600Mbps mérni, de mostanság a garantált 300Mbps fele van meg éppen, ez már kritikán aluli.... 1000 netből alig jön 150-200Mbps letöltés, feltöltés legjobb pillanatában megvan 205Mbps.

Ezt most bejelentettem, mert ez már elfogadhatatlan, hogy 1000Mbps netből 110-200Mbps jön ki, a garantált 300 közelébe nem megy.
A szerelő aki hívott nem volt éppen a top-on ezzel a Windows - IE méréssel. :Y

.:. bl4ze .:.

(#60970) TeeJay válasza #29810560 (#60965) üzenetére


TeeJay
félisten

FTTH-n a CATV külön frekvencián megy

marhára nem zavar be az internetes fel és lefelé irányba
DIGI-nek nem szükségs az analógot lekapcsolni ha DVB-C-n van elég frekvencia tartomány az SD és HDTV adóknak, 4K meg nem mostanság lesz és az sem fenyeget hogy 150HDTV csatorna legyen mindenhol
ha jól emlékszem egy darab 8MHz-es blokkra 3HDTV adó simán befér vagy 7-8SDTV?
ezek alapján 400MHz-es blokk bőven elég lesz 150HD csatornára

8éve minden LCD TV-ben van már DVB-C mpeg4 tuner aki emellé IPTV-t hozna be FTTH-ra az jó nagy marha lenne, pont ezt szeretjük a DIGI-ben hogy kódolatlan a TV csomag és nem kell külön STB mind a 3 TV-re

nem is értem mi értelme lenne ilyen tuti hálózatra IPTV-t behozni :U

hackeeee :
fura lenne ha az FTTB gyorsabb lenne mint az új FTTH hálózat
előbbin kitudja hány lépcsőháznyi ONT + switch + előfizető lóg
utóbbin meg tudjuk hogy max 32lehet
szerintem ha nem stimmel az FTTH sebesség az vagy kábel/hegesztés hiba lesz
vagy kevés kraft van még az OLT-n

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#60971) #29810560 válasza TeeJay (#60970) üzenetére


#29810560
törölt tag

"FTTH-n a CATV külön frekvencián megy marhára nem zavar be az internetes fel és lefelé irányba."

Mikor mondtam, írtam olyat, hogy a kettőnek bármi köze lenne egymáshoz? :F

... és mennyiben jól emlékszem - és én jól emlékszem csak TE felejtesz ;) - 2017. 10. 31-én este már "jártunk ebben a folyóban."

Amúgy köszönöm a tájékoztatást. :R

Nélküled el lennék veszve a technológia útvesztőiben. :K

[ Szerkesztve ]

(#60972) hackeeeee válasza TeeJay (#60970) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ugyan úgy lehet baki FTTH-n is, bár az inkább csak az ONT "hibájára" vezethető vissza. Más tényező nem nagyon lehet. Bár, látva, hogy, párszor, hogy kötnek optikát, na mindegy. :D

Több helyről hallottam, hogy az 1000Mbps közel sincs meg, többször 500-600Mbps közül kapar.. Néha ha van kedve akkor megy többet. Hullámzóbb a teljesítmény, mint FTTB-n.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#60973) #29810560 válasza TeeJay (#60970) üzenetére


#29810560
törölt tag

"ha DVB-C-n van elég frekvencia tartomány az SD és HDTV adóknak,"

Ja! Egyébként szerintem nem igazán lenne elég a DVB-C frekvenciasáv a korszerűbb televíziózáshoz, amennyiben az analóg TV szolgáltatás maradna, mert a XXI. század 20-as éveihez közeledve, a Full HD ill. a 4K-s (UHD) televíziókészülékek korában - sajnos - már az SD adás is anakronisztikus. :K
(Az analóg TV adás iszonyatosan pazarolja a frekvenciát. Jelenleg úgy emlékszem kb. 59 darab frekvenciát "pocsékol el" pl. 59 darab 4K-s TV csatorna elől. ;) )

A 28 HD TV csatorna - szerintem - röhejesen kevés.
(Szerintem a tartalomszolgáltatóknak végre le kellene szállni a magas lóról és csökkenteni a HD csatornadíjakat, mert aztán a kutya se fogja nézni az adásaikat ugyanis szépen mindenki áttér az Internet adta On-demand tartalomfogyasztásra. Oszt csak csodálkoznak majd, hogy nincs szerencséjük. :D )

... és legalább egy-két 4K-s kísérleti TV adást/csatornát azért már illene minden szolgáltatónak - közte a DIGI-nek is - elindítani.

Persze ez csak az én véleményem. ;)

[ Szerkesztve ]

(#60974) adika4444 válasza hackeeeee (#60972) üzenetére


adika4444
addikt

Hali!

Itt azért annyi közbevetésem lenne, hogy nagyon sokszor a felhasználó úgy akar gigabitet, mint mondjuk DSL időkben a 10 Mbps-t kimérni.
Tehát a gépén vírusírtó, ilyen booster, olyan optimizer, amolyan internet speed up és társai programok. Nem egy ilyenhez volt már szerencsém...

üdv, adika4444

(#60975) djsilas válasza hackeeeee (#60966) üzenetére


djsilas
tag

Digisek nalam szepen kihuztak a regi UTP-t, a regi telefon kabelt, majd mondtak, hogy a regi kabelvonal tul "sarkos", az optikanak nem igen fog tetszeni, furnanak inkabb egy lyukat az ajto tokba. Na most mit tudtam volna tenni!? Furtak lyukat es behuztak a nappali tulso vegeig az optikat a sracok, ONT oda kerult, ahova en mondtam.
A lepcsohazban kabelcsatornat lebontottak, rez ki, optika be, csatorna vissza. Mire elmentek ment is a net, masnapra pedig at voltam rakva gigabitre. En igazabol nem panaszkodom, sot...
ONT-t sikerult ugy beloni, hogy mar WiFin is 100Mbit korul van, amugy meg stabilan 900/200 felett szokott lenni sebesseg teszt kabelen. Torrent nem annyira hasit, de szerintem egyszeruen csak rosszul van beallitva a NAS. Gepekre nem toltogetek, sajnalom az SSD-t. Nalam az atallas legnagyobb "vesztesege" az IPv6. Ez tenyleg rossz nekem, lehet kerni is fogom a bridge modot... :/

(#60976) forten válasza TeeJay (#60970) üzenetére


forten
tag

Szia.😊

Kábel,hegesztési hiba,azért nem lehet,mert az a lézer jelerőssségét tudja befolyásolni csak.Ezek a hibák.Pl.: szakadozó kapcsolat,loss.
Ez kb olyan volt,mintha az mondaná az ember,kötök egy csomót az utp kábelre,és akkor már csak x,y sebesség mérhető,a törés,vagy csomó miatt.😊

Az Olt kártyának megint nincs semmi köze hozzá,az vagy jó,vagy nem.Nincs köztes, illetve van,de azt szintén nem a sebességben észleli az emberfia,hanem pl.: Olt kártyán belüli port hiba,ami egy adott körzetet ellát,de az már más téma.

"Hol volt,hol nem volt..."

(#60977) TeeJay válasza forten (#60976) üzenetére


TeeJay
félisten

Úgy értettem hogy ahol eddig FTTB volt és mondjuk az OLT 10 gbit lógott a gerincen most FTTH-n lehet kevés lesz ugyanaz a 10 gbit mert több jut mindenkinek és jobban tekeri mindenki a hálózatot.
De szerintem is inkább user hiba, böngészőben én is 500 megabit körül mérek speedtest alkalmazás meg simán hozzá a 945 megabitet

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#60978) DonMaster válasza djsilas (#60962) üzenetére


DonMaster
addikt

nekem aza kérdésem hogy vannak azok akik csak speedtestet tolnak de 0letöltés, spedtest után toljanak már egy letöltést is, és ha a letöltés is szar akkor oké a speedtest ha a letöltés jo akkroa speedtest fail-s és hiába rináyl, erre céloztam , nem votl semmi féle kérdésem, mivel nekem nincsen problémám a letöltéssel és a feltöltéssel sem.-

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#60979) solti


solti
senior tag

Bakker, a huawei hg8121h admin felülete elérhető wan felől... Opciót még nem találtam a letiltásra, de ez elég durva... Főleg, hogy valszeg alig változtatja meg valaki a default user jelszavát... :W :W

(#60980) Multibit válasza solti (#60979) üzenetére


Multibit
veterán

Nem véletlenül szokták javasolni a bridge módba állíttatást + saját router használatát :K

(#60981) bl4ze válasza DonMaster (#60978) üzenetére


bl4ze
veterán

Nálam a Digi saját mérése, ookla, és letöltés sem éri el a garantált 300Mbps-t, a közelében sincsen a 150-180-cal....

10Gbps ftp site-ról 50Mbps letöltést érek el FTP-n, külföld igaz, de akkor is... :Y

[ Szerkesztve ]

.:. bl4ze .:.

(#60982) Intruder2k5 válasza solti (#60979) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, ez régen tudott már.

(#60984) viktorhu válasza bl4ze (#60969) üzenetére


viktorhu
veterán

Pedig igaza volt, a Chrome tényleg nem alkalmas erre, ezt itt is többször leírtuk. Emellett érdemes a speedtest.net-et direktben megnyitni, és ott választani egyszer a digi, egyszer mondjuk a telekom szervert. A legjobb lenne a java verziót megnyitni, vagy letölteni a speedtest alkalmazást, vagy egy gyors ftp-ről letölteni egy nagy fájlt (ez mehet chrome alatt is), és annak nézni a sebességét.

(#60985) hackeeeee válasza djsilas (#60975) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

FTTH-nál van ezzel probléma.

Véleményem szubjektív...

(#60986) D@niel


D@niel
addikt

üdv,
az ezres digi nethez kinéztem egy ilyet, ezt ajánlották:

D-Link DIR-842 AC1200 kétsávos gigabites wifi router 4 külső antennával
szerintetek is ajánlott? ahogy korábban írtam, huawei eszközt raktak be
mivel a laptopban - tehát wifivel lesz használva - 6.gen core i5 van, és a letöltések miatt fontos lenne a sebesség, ezért gondolkozom, hogy valamit rá kellene kapcsolni
persze jöhetnek más ötletek is, de túl sokat nem akarok rá szánni
a másik pedig az, hogy a konnektor alá lett ragasztva a huawei, konnektor felé még oda fér valami, nem is nézne ki rosszul, remélem olyan hibába nem futok bele, hogy a linkelt eszköz antennáit nem lehet felfele állítani, vagy bármi hasonló:)
le is fotózom inkább:

széltében korlátozott a hely, felfelé nem
a huawein ugye kikapcsolható a wifi?

[ Szerkesztve ]

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#60987) djsilas válasza hackeeeee (#60985) üzenetére


djsilas
tag

Az tok jo, en is FTTH teruletrol/atkotesrol irtam... ;)

(#60988) djsilas válasza D@niel (#60986) üzenetére


djsilas
tag

En a Dlinkekben csalodtam, igy mostanaban nem kovetem a termek palettajukat, ettol persze meg lehet jo router.
Nekem Asus routerem van, atlagba talan 400Mbit korul van a sebessege. Ehhez persze kell AC-s "kliens", tehat ha a gepedben csak N-es WiFi van, akkor pont nem leszel elorebb.
Egyebkent en huztam UTP kabelt a laptophoz is, ha valamit tenyleg gyorsan kellene letolteni, akkor a kabel jelenleg (atlagos penztarcat es eszkozoket figyelembe veve) meg verhetetlen szerintem.

(#60989) woodworm válasza D@niel (#60986) üzenetére


woodworm
veterán

Amint plusz feladatot (tűzfal, port forward) kapcsolsz be a routeren, visszaesik az átvitel, kábelen sem lesz meg a teljes sebesség. Wifire is panaszkodnak sokan, nagy valószínűséggel csalódás lesz a vége.

(#60990) D@niel válasza woodworm (#60989) üzenetére


D@niel
addikt

ha tudok kezdeni valami a huwei-vel, azt szívesen venném, ha van bármi ajánlott beállítás ilyenkor
mértem kábelen, 4-500 között volt, a letöltés szintén hozta az ennek függvényében várt értéket
egyébként még ezt néztem most: Xiaomi Mi Router 3 (EU) DualBand WiFi router - 7.900ft

jobb áron van, szintén ac-s router, és a gépem is ac-s (Acer Aspire F5-573G-56W9)

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#60991) Vakegérke válasza D@niel (#60990) üzenetére


Vakegérke
veterán

Lan port: 2 (10/100 Auto MDI/MDIX)
WAN port: 1 (10/100 Auto MDI/MDIX)

Nem hinném, hogy ez kell neked.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#60992) woodworm válasza D@niel (#60990) üzenetére


woodworm
veterán

Az a xiaomi alkalmatlan nagyobb előfizetéshez, mivel 100-as portokkal rendelkezik. A 3G-st kell keresni, itthon nem hallottam még forgalmazóról. Annál mehet bridge-be a szolgáltatói eszköz.

(#60993) D@niel válasza Vakegérke (#60991) üzenetére


D@niel
addikt

köszi, ezeket a beállításokat hogyan tudom véghez vinni? és mennyire lesz érzékelhető a változás, akár wifin?

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#60994) Vakegérke válasza D@niel (#60993) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ezek az adatok csak azt jelzik, hogy legfeljebb 100Mb/s sebességet tud produkálni az eszköz. Ha megvennéd, lemondhatnál a ezres, de még a 200-as sebességről is.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#60995) djsilas válasza D@niel (#60990) üzenetére


djsilas
tag

Szerintem legalabb 10 vagy inkabb 15ezer forintra keszitsd fel magad, ha AC-s routert szeretnel.
Nekem van most egy Asus AC68U-m, egy AC1200G+ - om es egy Mikrotik hAP AC2 -m otthon tesztelgetni, "jatszani". Megvan mindegyiknek a maga elonye, vagy eppen hatranya, de ezeket alapvetoen mernem javasolni. TP-Link Archer C5 ala biztosan nem adnam, ha most uj routert vennek.

(#60996) woodworm válasza Vakegérke (#60994) üzenetére


woodworm
veterán

Nekem az elődje van, a mini, megközelítőleg 94Mbit megy át mindhárom irányban (ethernet, 2,4 GHz, 5GHz)

(#60997) DonMaster válasza D@niel (#60986) üzenetére


DonMaster
addikt

3e ft-ért van 30m-es utp cat5e de cat6 is, garantált 500+mbit/s
ennél olcsobb megoldás nem létezik.

Mindenki máshoz:

Van olyan aki érti, hogy kb gamer pc/laptop és kell a max letöltés, de nem akarok sokat költeni wifis-s routerre , de legyen magass a speed, hogy ezek igy hogyan léteznek 1-1 mondatokban?
mármint miért nem lehet utp-vel összekötni ha kell a magass speed? vagy igy mi valamiröl lemaradtam? van valami üóber brutál wifi szabvány ami brutál olcso és 1000-ret átviszi? vagy plusz védetséget ad? vagy enynire drága az utp? utobbi kétlem, mivel munkámban használom és több métereseket dobálunk ki pedig kissebb patchelésekre jok lennének akár, 4-5e ft-ért 40-50m-es utp cat5e/cat6 is van az elég bármilyen házba, szépen ellehet vezetni és cserébe nincs sebesség probléma , max ha a digi-töl szarul jön, de nema wifi-vel baszakodsz,
vagy nem értem, van olyan aki ugy használja a laptopját hogy mászkál a lakásában/házában? és közben tölt le? vagy ugy játszik hogy közben mászkál? laptopnál és asztalinál, asztalival kétlem, laptopnál is kétlem ott is a kb 2m-en belül mozog az ember vele, nem több, tablet telefon megint más azokon többségén nincs rj45 hely de azoknak a 40mbits-es wifi böven elég, meg azokra enm tölteszle olyat amit pc/laptopra igen. 40mbits-en elmegy egy okos tv 4k stream-közben is, bár azt lehet kábelezni mert ugysme mozgatod, de laptopot és asztalit tuti nem mozgatsz használat közben,
szoval van olyan aki meg tudná, nekem magyarázni ezt , hogy miértelme laptop/asztalinál cseszekedni wifi-vel? mikor kell a sebesség, persze azt vágom 1kábel szarulnézki de cserébe nem kapsz agyfaszt és olcsobb is mint wifi-vel az 1000-ret meg oldani amihez kb 60e ft alsohangon kell.

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#60998) D@niel


D@niel
addikt

és mi lenne ha rá kötném az előző, 300-as tp-linket? wifin mit tudna?

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#60999) bl4ze válasza viktorhu (#60984) üzenetére


bl4ze
veterán

Ez mind megvolt : digi, szerverplex, stb. szerverekkel.
IE alatt a legrosszabb a sebesség.

10Gbit ftp szerverről húztam le 2GB filet : 50-55Mbps sebességet ért el.

Szóval én oda-vissza megtettem a méréseket : sajnos a letöltés még a 200Mbps-t sem hozza.

16 évig a távközlésben dolgoztam (ISP) , igaz nem műszakon, de van némi fogalmam a dolgokról : sajnos a letöltés nem hozza még a garantált 300-at sem. (legtöbbször annak csak a felét)

:Y :W

.:. bl4ze .:.

(#61000) DonMaster válasza D@niel (#60998) üzenetére


DonMaster
addikt

pontos tipust irj
az hgopy wifi-n 300-at ir az oké de ha a wan portja 100-as akkor 100nál több nem lesz hiába megy a marketing a 300-rol mert csak duma, max belsö hálon megy több de wanrol max 98,
pontos TIPUST irj.

(#60999) bl4ze
irj egy linket megnézem nálam hogy megy, mert lehet hogy alapbol nem menne gyorsabban ott, és más teszt oldalt kéne probálni, pl: régen használtunk itt egy file torrentben 5-en toltuk fel és közben 1 valaki szedte le avval a fel és letöltést is egyszerre lehetet mérni lehet még valakinke meg van probáld ki azt is, de jelentsd hibára is.

mindenki
öüsszefogloba belehetne irni hogy a routereknél a wifi sebesség soknál márketing fogás, irhat 800mbps-et ha a wan oldala 100-as itt meg simán meg veszi aztán megy a fejverés hogy szar,
wan-lan oldalhoz meg kell HW NAT a routerben ha 1000WAN 1000LAN és van HW NAT-ja is akkor utána jöhet a wifi résznézés ami lehet 2,4ghz aminél n-es 300 a legnagyobb kb 180mbps-re képes
van 5ghz n-es ami 300mbps-re képes és van ac 5ghz ami akár 1000mbps-re persze a vevötöl is függ nah meg árban ez utpbbi nagyon huzos ,

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.