- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Obliterátor #45791 üzenetére
A 4080 TUF nem $1200, hanem inkább $1400-1500, de az is csak max 762.00 (1USD=400HUF), nem 900k+
Gyöngyörű.
-
Jacek
veterán
válasz
Nettó és nem AIB ott még jön a hűtés stb + áfa és a csodálatos euro árfolyam.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Hat 1200 dollar(euro)+27%+ haszon+ujdonsag..igy.
-
-
Obliterátor
tag
Hogy lesz 1200 dollárból 800k+ forint ? Még ha rajta van egy 60-70k újdonságadó is ez akkor se jön ki nálam. Egy sima TUF is 2100 dollár...
-
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 4060 Rumored To Offer RTX 3070 Performance at RTX 3060 Ti Pricing
Kemeny ez az Nvidia, de hat ez kell a nepnek, sokan szeretik ha faj.
Meg ket generacio es a regi xx60-as nem lesz gyorsabb az uj xx60-as kartyatol 1.5x aron -
HSM
félisten
válasz
KillerKollar #45775 üzenetére
"a maga a csatlakozó sz@r teória azért gyanús nekem picit"
Nem véletlen a mérnöki gyakorlatban a túlbiztosítás, és a régi 6/8 tűs tápcsatlakozó nem véletlen volt kb. kétszeresen túlbiztosítva. Ez az új 450-600W-ra címkézett valami már ránézésre is kérdéseket vet fel, egyszerűen az elektromosságot nem érdekli a vékonyítási trend...(Ezt az általam linkelt videóban részletesen kifejtik.)
Persze, ettől még lehet bármi, pl. pár szerencsétlenül sikerült gyártású csatlakozó is, de amíg nem derül ki megnyugtató módon probléma pontos forrása, addig én inkább óvatosságra inteném az érintetteket. -
KillerKollar
őstag
Szerintem ha csak visszafogott teljesítmény mellett érhető el biztonságos működés akkor ahány százalék teljesítményt bukok emiatt akkora százalékát kellene visszafizetniük a vételárnak
Amúgy a maga a csatlakozó szar teória azért gyanús nekem picit mert a 3090 Ti is már ezt a csatit használta, annak is 450W volt a hivatalos TDP-je és állítólag tesztek alapján többet is eszik a valóságban mint a 4090 nagyobb power spike-okkal, ott mégsem voltak leolvadt kártyák, legalábbis nem tudok róla, de ha lettek volna a 4090 miatt tuti előkerült volna. Értem, hogy annyira nem volt népszerű kártya 2000$ MSRP, cserébe alig gyorsabb mint egy sima 3090 de már egy ideje 1000$ alatt is meg lehet kapni akár újonnan (USÁban persze, de nálunk is olcsóbb jóval mint volt), úgyhogy mostanában szerintem többen megvették mert már nem olyan rossz vétel. -
HSM
félisten
válasz
KillerKollar #45773 üzenetére
Teljes árat fizettél a 4090-ért, cserébe kaptál egy 'lespórolt' tápcsatlakozó megoldást.
Elég jól összefoglalja: [link]
Te, mint vásárló szerintem két dolgot tehetsz. Egyfelől masszívan korlátozod az áramfelvételt, kevésbé akarjon megsülni/leolvadni/tüzet csinálni. Másfelől reménykedhetsz, hogy idővel előjönnek a gyártók egy megbízható, elfogadható megoldással. -
HSM
félisten
válasz
KillerKollar #45770 üzenetére
-50% power limit? Ha már a csatlakozóba nem sikerült kellő biztonsági tartalékot tervezni....
-
Azért ez ( nekem ) nagyon üt
[ASRock launches an officially licensed Sonic the Hedgehog motherboard]
-
válasz
KillerKollar #45767 üzenetére
Mondjuk annyi jó van a rosszban, hogy legalább más kártyák és gyártók termékeinél már nem lesz gond, mire kijönnek vele. itt meg remélem Nvidia megpróbálja jól megoldani a dolgot.
-
válasz
KillerKollar #45765 üzenetére
Meglátjuk. PCI-SIG felülvizsgálatra december 6 van írva a hírben.
-
[Fully Connected 16-Pin Connector On The NVIDIA GeForce RTX 4090 Ends Up Melting Too]
1 - A teljesen bedugható csatlakozó megolvadhat
2 - A részlegesen bedugható csatlakozó megolvadhat
3 - Az ATX 3.0 tápegység a csatlakozót is megolvadhatja
4 – Nem kizárólag a 12VHPWR adapterrel kapcsolatos probléma (16 tűstől 4 x 8 tűsig)
5 - A kábel egy idő után magától kilazulhat (hajlítások és ellenállás miatt)
6 - A PCI-SIG tervezett felülvizsgálata december 6-ra
7 – Az NVIDIA dolgozik a csatlakozók átdolgozásán (egyelőre pletyka) -
válasz
Petykemano #45761 üzenetére
Akkor nemsokára várhatjuk Steve-től vagy Linus-tól a tesztet.
-
Petykemano
veterán
-
[link]
"We asked NVIDIA if this was intentional with the settings menus and got the confident answer that it was a feature and not an oversight, while they also pointed out that DLSS would provide the best picture quality, but that the frame generation would in principle also work with all other methods like AMD’s FSR and Intel’s XeSS. "
Tehát az Nvidia frame generation működik az FSR-rel és az XeSS -sel is. -
Meg, értem mire gondolsz. A 4090 hűtők zöme nem új fejlesztés. A 3090 Ti ezt készítette elő, arra épülnek. A 3090 hez képest látom , hogy jóval nagyobbak, ezt viszont nem gondoltam volna, nem tudtam.
Nekem 3080 12 GB van, ugyan az mint a 3080 Ti és 3090 de ez is hatalmas amúgy. A 3090 Ti már nagyon nem férne be a házamba. -
Jacek
veterán
Igen ez egy , erre válaszoltam , majd össze mostad a válaszoddal. hagyjuk.. Volt a kezedben ilyen kártya?
Ezt ide rakom neked, ha kiszedtem csinálok a TUF és a SuprimX viszonyáról képet neked.Ezt ide rakom azért
[link] 6:45
-
Mindig egyformáról beszéltünk
ezt írtam :
"Nem nagyon látok változást a 4090 és 3090 hűtők között. Szerintem egyszerűen megtartották az előző generációs hűtőket azok 500 wattos 3090 Ti-ket is kis túlzással de lazán hűtötték."azért linkeltem be a kettő MSI suprim X et a 3090 Ti és a 4090 . [link]
-
válasz
Petykemano #45743 üzenetére
Nem nagyon látok változást a 4090 és 3090 hűtők között. Szerintem egyszerűen megtartották az előző generációs hűtőket azok 500 wattos 3090 Ti-ket is kis túlzással de lazán hűtötték.
Giga, Asus, MSI, Inno nem igazán változtatott ha megnézed képeken a 4090 és a 3090 kártyákat. -
Petykemano
veterán
De akkor elég lett volna a 4090Ti-re rárakni ezt a hűtést, nem?
Mondjuk a 3090 hűtése is elég lehetett volna nagyjából. Nem?Én inkább azt gyanítom, hogy az Nvidia nem tudta a legelején, hogy pontosan hol fog landolni az RDNA3. Magában az AD102-ben van még kb 10% CUDA és a fennmaradó 25% L2$. Szerintem a fennmaradó TBP-t a letiltott részek fogják majd kihasználni. Csak nem tudták előre, elkészítették a hűtőt és annyi letiltást eszközöltek a végén, amennyi az Navi31 meggyőző legyőzéséhez szükséges.
Abu mondott valami ilyesmit a TUL vagy Compal-os kontaktjától, hogy az AMD "lastminute" engedte el a 450W-os kártya lehetőségét. Lehet, hogy nem volt annyira lastminute, mint azt Abunak megüzenték. Mivelhogy más források arról számoltak be, hogy a frekvencia skálázása nem lett jó, azért nem megy 2.5Ghz fölé és kell egy respin.
Tehát lehet, hogy amikor az NVidia ezt megtudta, akkor már készen álltak a 4090 kártya 450W-os designjai (+ a 600W-os a 4090Ti-hez) és lastminute már nem tudtak változtatni a hűtőn, ezért letiltottak annyit, amennyi elegendő és elengedték a 600W-os kártya gondolatát.
-
válasz
Petykemano #45740 üzenetére
Mert 800 wattig fel lehet húzni. Valószínűleg a 4090 Ti 5-600 W körül fog menni.
-
Callisto
őstag
válasz
Petykemano #45740 üzenetére
Igen. Ha az a fogyasztás igaz lenne, akkor éppen hogy nem lett hatékony
(De akkor egyik kártya sem az.)
-
[Total Board Power (TBP) vs. real power consumption and the inadequacy of software tools vs. real measurements]
Igor bácsi megint remekel.
A 4090 igencsak hatékony lett. -
Wasquez
senior tag
válasz
solfilo #45735 üzenetére
Megnézem majd, csak a proci, ami igazán érdekelt volna!
Van egy régi quad-os gépem, és azt szeretném lecserélni, csak pont a fogyasztás miatt nem szertem azt a gépet, mert 90W-ot eszik, ha bekapcsolva hagyom, és semmit nem csinálok rajta éppen, ami sokszor előfordul.
Ezért érdekel a valós fogyasztása ennek a procinak, mert ilyen gép lenne elérhető. -
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Intel Core i7-7820X ez a processzor 140W-os TDP-vel szerepel a leírásban.
Hogy van ezeknél a processzoroknál a fogyasztás, ha mondjuk csak ott van hagyva a gép bekapcsolt állapotban, és nem fut rajta épp semmi az oprendszeren kívül.Mennyit ér egy ilyen proci használtan
És mennyiért érdemes asus prime x 299 lapot venni hozzá? -
Busterftw
nagyúr
Welcome to PhysX — physx 5.1.0 documentation
A halott PhysX kapott egy ujabb updatet.
-
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #45728 üzenetére
Ezen is már sokat gondolkodtam, de végül elvetettem ezt a tervet, mert egyrészt a 10 éves alaplapot is próbálom kímélni (ilyen korban minden üzemképes nap ajándék), másrészt jövő évben úgyis teljesen új, komplett gépet akarok építeni (10-11 év után ideje lesz
), ezt a bő fél évet simán kihúzom a 3470-el, főleg, hogy még sok olyan játék van a bakancslistán, amelyhez bőven elegendő a 3470. Az utolsó fejlesztést néhány héttel ezelőtt eszközöltem amikor 8-ról 16 GB-ra emeltem a RAM mennyiséget (ESO-hoz kevés a 8 GB). Most legalább mind a 4 DIMM foglalat használatban van, kettő üresen állt 10 évig.
A 3770 nem hozna annyit sebességben, hogy megérje most 20k-t kiadni érte úgy, hogy jövőre új gépet veszek. -
Busterftw
nagyúr
válasz
huskydog17 #45726 üzenetére
Nem akarsz bedobni oda egy 3770-et? Megis csak 4 extra szal
Apron vannak occsoe. -
Devid_81
félisten
-
válasz
huskydog17 #45724 üzenetére
Igen néztem .
3 másodperc alatt megtöltötte a 24 GB Vramot
-
huskydog17
addikt
Igen.
"GPU decompression is supported on all DirectX 12 + Shader Model 6.0 GPUs."
Ezen felül speciális GPU optimalizálásokkal még több sebességet lehet nyerni:
"However, one of the benefits of DirectStorage 1.1 is that GPU hardware vendors can provide additional optimizations for their hardware, called metacommands."
Az Intel csinált egy konkrét mérést az Arc A770-el, ami majdnem 3× volt gyorsabb kicsomagolásban, mint egy Core i9-12900K. Ez pedig még csak az első lépcsőfok. Ígéretes.
Az NVIDIA mérései és blog bejegyzése itt található, míg az AMD bejelentése itt.
-
válasz
huskydog17 #45722 üzenetére
Ez megy Turingon is ? szuper
-
huskydog17
addikt
DirectStorage 1.1 Now Available
Mindhárom GPU gyártó támogatja, innentől a játékfejlesztőknél a labda.
Bő 2 év után el lehet végre kezdeni kihasználni az RTX IO képességeit.
-
Jacek
veterán
Nem tom en beraktam valos arakat 4080 Strix OC 2000 euro de nem hiszik el az emberek
Lesz Feleki Kamil par nap mulva
A TUF nonOC- nak van rendes ara 1550 euro, na abbol probaljatok majd venni legyartottak mar oszagonkent a 15 darabot. TUF OC 1875 euro. Mondjuk a svedek sosem a olcsosagukrol voltak hiresek meg a szurke se megy nagyon -
válasz
Devid_81 #45719 üzenetére
Nem kell ehhez zöld szem , alapvető matematika. A Geekbench eredményekre A VC cikkre is vonatkoztatva amit linkeltél.
Ez mondjuk rájuk nézve gáz egy ekkora oldaltól, de már javították a százalékos számokat.
Mint írtam elhiszem hogy drága de azért lehet valósan gondolkodni. Vannak már 2 x annyit zabáló 4090 kártyák , ilyen hülye eredmények mert nem tudnak számolni, meg 2500 dolláros árakról rémhírek. Komolyan azáért nem kell félteni az AMd-s propaganda usereket sem, semmivel nem különbek mint a zöldek vagy a kékek. Azt gondolom lehetne ezt reálisan kezelni ,megvárva a valós árakat és eredményeket. -
Devid_81
félisten
Csodalatos valasztas lesz $1200-ert
NVIDIA GeForce RTX 4080 gets tested in Geekbench, 30% to 37% faster than RTX 3080
-
válasz
Devid_81 #45711 üzenetére
Eddig csak az Nvidia gyári átalakítóval volt baj, sok gyártót letesztelték HU is, meg még pár oldal azokkal nincs gond tőlük kell venni átalakítót. Elég szar reklám ez nekik, de ez van.Nincs lehetőség hibázni sem a táp gyártóknak sem az átalakítókat kihozó cégeknek,de szerencsére vannak megbízható, nagy múltu cégek mint pl BeQuiet.
Írtad hogy köszi de nem. Erre írtam hogy nekem meg köszi ,de igen . -
-
válasz
Devid_81 #45709 üzenetére
Nem a VGA okozza a tüzet. Normális gyártótól kell venni 12 V kábelt. Maga az MSI táp elég jó de a kábel ezek szerint problémás. Amúgy ugyan ez a csatlakozó megy mindegyik kártyára a jövőben.
Nekem nem kell megköszönnödVan még két gyártó a piacon azt veszel amit akarsz.
én maradok Nvidánál . Egy néhány dolláros jó minőségű átalakító nem tétel sztem egy ilyen áru kártyánál , amíg orvosolják a problémát. -
Devid_81
félisten
-
válasz
Dtomka #45702 üzenetére
teljesen igaz amit írsz. Remélem a stratégia a CPU gyártás lesz náluk is és talán tudnak adni az ARM-nak egy löketet hogy betörjön a Windows piacra is egyszer.
Intellel kapcsolatban vannak kétségeim Szerintem semelyik cég nem fog már jófejkedni ez látszik már most is hogy meg em rpóbálnak beárazni nagyon a 3060 alá.
ha Intel felzárkózik akkor is maximum az változik majd kinek adhatunk 1500 dollárt egy kártyáért. -
Dtomka
veterán
Igen tudom, hogy egy lábon állnak. De azért valljuk be nem jó az irány amit mutatnak vagy amifele viszik ezt a szegmenst. Most, hogy az Intel is beszáll a "játékba" (amire már régóta vártunk, hogy legyen több "résztvevő") ezáltal előbb vagy utóbb stratégiát kell váltaniuk.
Mert ha ezt az irányt követik, akkor szerintem sokan a másik 2 gyártó által kiadott vga-k között fogják megtalálni ami számukra megfelelő és szükséges.
De tudjuk jól idővel minden kiderül. -
válasz
Dtomka #45700 üzenetére
Jelenleg nvidia ebből él a három nagy gyártó közül. neki nincs CPU igazán, kizárólag a grafikus gyorsítók piacából átkötve vagy közvetlenül profitál. Tehát ha ők nem tudnak másra hagyatkozni, mint diktálnak, ebben kell a legjobbnak lenniük . Amúgy nem lett annyira energia hatékony az RDNA 3 illetve az lett, de az Ada is az ez a helyes. Majd a valós fogyasztásokon alapuló W/ FPS számok igazolni fogják ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged