Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
Lehet rossz példát hozok fel de mégis megteszem. Az INTEL éveken át morzsákat dobot nekünk, mert elég az nekik - gondolták. Lefordítva "alig" növekedett a teljesítmény az előző genhez képest mégis mindenki hajbókolt.
Az NVIDIA szerintem átesett a ló túloldalára. Brutál teljesítményt mindenáron elv lett a fő céljuk. Lehet ezt azért teszik mert látják, hogy a piros kis csapat évről évre egyre jobb és ettől félnek ennyire? Ezért nem számít ha leég a vga, biztosan a user elhajlította vagy nem jól csatlakoztatta a tápcsatit.
Ejj azért ha hibázik az ember (ez esetben cég) akkor azt lássa be. Tanuljon belőle és az által fog fejlődni javulni. Szóval csak azt szerettem volna átadni, hogy van amikor az alig fejlesztés sem jó, de a túlzott sem. Fokozatosan és szem előtt tartva a hatékonyságot, számomra ez a legfontosabb dolgok egyike. (A melom során is ezt vallom és teszek is érte nem csinálom meg 3x ugyanazt a melót mert 2. alkalommal már a makrót írom
) -
válasz
Dtomka
üzenetére
Egyetértek. meg hát az elméleti tudás kiaknázására kell szoftver is. Senki nem fog úgy beletenni RT-t játékba, hogy 1-2 kártyán tudjon csak futni megfelelő sebeséggel. Ez alapján még egy 3090 Ti is elmarad bőven tőle. Szóval ha tudja is akkor sem lesz kihasználva igazán ez a tudás, nem is optimalizálnak rá. ez meg is látszik hogy a régi játékokban sem jön elő ez a gyorsulás.
-
Dtomka
veterán
Ettől függetlenül még lehet, hogy tényleg tudni fogja amit látunk. És ha igaz lesz akkor nem értem miért nem TI jelzésű?! Mert még a házon belüli előző gen. legerősebb tagját is sokszorosan felülmúlja.
Olvastam a TI-t még ezek után "akarták piacra dobni". Hova, minek és kinek? A tápcsati problémák (és az áram drasztikus drágulása) miatt tuti egy ideig nem lesz 4090TI. Bár nem is én vagyok a célközönség
-
Dtomka
veterán
Legalább de egy tölgyfába vésték volna hihetőbb lenne...
Megnéztem, és volt aki kételkedett, hogy 4x nagyobb teljesítménye lenne mint a 3090TI-nek.
És ez így 100% -ban hivatalos? Mert majd ezekután nem grafikonokat hanem excel táblázatokat fogunk látni a gpu-k review oldalain.
-
Dtomka
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Köszi, értem. De azt gondoltam nem kell még a usernek még ilyenekkel "tök...nie" Egy noctua is lga 1700 platformra 40k+ már és még ez sem elég, tré az irány ami fele tart ez az IT azon belül a CPU és GPU ipar.
#45693 b.
És mert valaki egy excel táblában beírta ezeket az adatokat attól még nem biztos\valós eredmények. De ha tényleg igaz akkor a 4090 tényleg brutális minden téren.
Nekem 3070 -em van ~2080TI szint, akkor több mint 10x a teljesítménye. -
Dtomka
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Ezeket a hőmérsékletet stock coolerrel érték el? De gondolom egy minőségibb pl: Noctuaval
ennél alacsonyabbak lennének az értékek. Vagy már mindenképpen vízhűtés kellene ezekre a CPU-kra?
Tervem jövőben a 7700k -t egy 13600k -ra cseréljem, mert jelenleg az a legszimpatikusabb.
-
törölt tag
-
Petykemano
veterán
A kínai Mooore's threads gyártó újabb kártyákat jelentett be. [link]
Valószínűleg ez lehetett az a GPU gyártó, amiről pár éve MLiD beszélt.
Az előző generációt 12nm-en gyártották a TSMC-nél.
De nem lepődnék meg, ha nemsokára SMIC 7nm-en gyártanák ezeket. -
Petykemano
veterán
És még néhány érdekes és sokatmondó mérés az Ampere, Ada, és RDNA2 cache rendszerének összehasonlításáról: [link]tl;dr
Az RDNA2 az Infinity cache bevezetésével nagyon versenyképes megoldás volt az Ampere-rel szemben. De a nagyobb L1$ előnyt az Nvidiánál és az Ada-val sokszorosára növelt L2$ nagyon versenyképes és jobb skálázódást biztosít sok workgroup használata esetén, miközben az egy workgroupra jutó sávszélesség képe vegyes ugyan, szerintem szintén versenyképes.Szerintem a látott ábrák összhangban vannak azzal a látképpel, hogy az RDNA2-nek jobban fekszik az alacsonyabb felbontás, az Nvidiának pedig a magasabb felbontás.
-
-
gejala
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Azért szomorú belegondolni, hogy a mostani 10700K-m az utolsó olyan felsőkategóriás CPU, amit egy normál léghűtővel simán 75 fok alatt lehet tartani. Beleértve a másik oldalt is, ott a 3700X ugyanez.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
jayztwocents videojaban mondjuk tenyleg az volt, hogy a proci betonstabilan 95 fokon jart, de nem volt throttle, erre rakerdezett az AMD repnel es mondtak neki ez igy lett tervezve.
Szoval oke hogy itt-ott mas jon ki, de teljesen valid az is, hogy 95 foknal megy a cucc. -
Petykemano
veterán
válasz
gejala
üzenetére
Szerintem ezek a hőfokok nem lesznek már jobbak. Szerintem ezen nagyjából kár is bosszankodni.
Ahogy nő a tranzisztorok sűrűsége, egyre nő a hősűrűség is. Nyilván azt lehet enyhíteni azzal, ha ritkábban szeded a tranyókat, de akkor nagyobb lesz a lapka a kelleténél.Mindenesetre az, hogy mindkettő közel azonos nagyon magas hőfokot mér, még nem biztos pont ugyanolyan forrófejűséget jelent.
A "fejlettebb gyártástechnológia" (= kisebb és/vagy sűrűbben szedett tranzisztor) eredményezheti azt, hogy miközben ugyanúgy 100° körüli értéket mutat a hőmérő. ez a hőfok egy kisebb felületen mérhető így a teljes leadott hőmennyiség a közel azonos hőmérséklet ellenére is kisebb fejlettebb gyártástechnológia mellett. De noha a gyártástechnológia nevezéktanát általában a névleges tranzisztorsűrűség alapján határozzák meg, ez csupán egyetlen aspektus.Képzeljünk el olyan gyártástechnológát, amely méretére ugyan nagyobb egy konkurens gyártástechnológánál, de a tranzisztorok fogyasztása mégis alacsonyabb (pl furfangos anyaghasználat miatt) és/vagy magasabb frekvenciát lehet vele elérni.
Ezt egyébként nem annyira nehéz elképzelni, mert TSMC vs Samsung viszonylatban valami nagyon hasonló szokott történni - csak fordítva. Ott a Samsung általában hozza a név-besoroláshoz szükséges sűrűséget, de a tranzisztorok frekvencia-skálázódása és magas frekvencián a fogyasztása nagyon ratyi.Egyébként az N5 már több mint 2 éves gyártástechnológia, 2020Q1-ben indult rajta a tömeggyártás.
-
gejala
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Nem mondtam, hogy Intel jobb, csak hogy AMD is ugyanolyan forrófejű, miközben jobb gyártástechnológián van és még lassabb is.
-
gV
őstag
Ryzen 9 7950X and Core i9-13900K play on RTX 4090 - ComputerBase
Amd-nek egyből a 3d-s változatokkal kellett volna jönni, mert az nem néz ki túl jól, hogy alacsonyabb áron veri az Intel az ósdi 10nm-én a zsír új 5nm-es csúcs prociját.
komolyan mondom, tavaly mikor kiderült ugyanazon csinálják a 13. szériát mint a 12-est azt gondoltam ezek megörültek. legalább "+" legyen már, de nem. több mag, $ és mégis működik. de azért megnézném ezt 5nm-en. -
gV
őstag
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Az Applet és Nvidiát sehogy nem érinti, GPU-k tekintetében sem. írja is a cikk .Külön hosszútávú megállapodásuk van rá.( 20 év ha jól tudom)
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Hát a GPU tekintetében ez érintheti az Apple-t, akik ARm magok mellett Imagination IP-t használnak.
VAlamint a Samsung próbálkozott utoljára RDNA2-vel
Nem is beszélve arról, hogy a Qualcomm a saját adreno IP-jét használja.De nem ismerem a részleteket, az Arm license is több rétegű lehet, nem tudom, hogy csak akkor érintett-e egy design, ha a CPU mag közvetlenül az ARM-tól van, vagy akkor is, ha az ISA-t licenszeli, mint pl az Apple.
Ami még érdekesebb az ez:
"According to the updated Qualcomm counterclaim, after 2024, Arm is no longer going to license their CPUs to semiconductor companies such as Qualcomm under technology license agreements (TLAs). Instead, Arm will only license to the device-makers."
Tehát én értem, hogy egy telefongyártó, pl Samsung, aki a chipjét is saját maga tervezi, ezt megtudja tenni. Meg persze tudjuk, hogy a kínai telefongyártók és chiptervezők között szoros kapcsolat van (pl Huawei - HiSilicon) De azért szerintem inkább a Samsung helyezete a kivétel.És mi lesz például azokkal az esetekkel,. amikor az ARM mag nem tölt be központi szerepet? PL az AMD által használt ARM alapú platform security processor?
Vagy pl a Phison, aki tudtommal nem SSD eszközöket, csak vezérlő chipeket tervez?
Vagy az összes "freelancer" Arm szerver CPU tervező céggel?Én értek félre valamit, vagy ez tényleg ennyire képtelenül hangzik?
Jó, egyébként az igaz, hogy a vezérlő cuccokat valószínűleg relatív egyszerűen meg tudják oldani RISC-V alapon. De ez Arm alapú telefon és szerver chip tervező cégeknek betenne. Jól értem?
-
válasz
Yutani
üzenetére
Ezt az élő szerződései miatt nem tudja- elméletileg- végrehajtani. Ami gond lehet , az a jövőbeni fejlesztéseihez való hozzáférés mert ott már korlátozhat több dolgot és partnert.
Mindkét fél erős vádakat fogalmazott meg és már személyes sérelmek is elhangzanak ami nem annyira jellemző ebben az iparágban.
Amúgy Qualcomm-ot sem kell félteni nekik is van vaj a fülük mögött. Volt már pere jó pár nagy céggel, Nokia Apple,Nvidia Xiaomi stb.. -
Yutani
nagyúr
Arm is anti-competitive and monopolistic!
Arm Changes Business Model OEM Partners Must Directly License From Arm
No More External GPU, NPU, or ISP’s Allowed In Arm-Based SOCs After 2024
Kills Samsung AMD GPU licensing dealTehát csak az ARM-től származó GPU-t lehet majd a designba tenni, ha jól értem. Azok melyikek? Mali?
Mit jelent majd ez a piacon vajon? Nincs rálátásom, most hogy mennek a dolgok.
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
Alapvetés, hogy a GPU tesztekben kilőjék a CPU bottlenecket, ezért az elérhető legerősebb konfigra érdemes váltani 2-3 évenként. Komoly weboldalak gondolom ilyenkor azért újramérik a korábbi kártyák egy részét, hogy legyen az összehasonlításhoz adat azonos alapokon.
Természtesen van létjogosultsága a mainstream CPU-k bevetésének, leginkább CPU skálázódás tesztben. Talán a Hardware Unboxed szokott olyan tesztet csinálni, ahol 3-4 VGA kategória van letesztelve 3-4 CPU kategóriával.
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Hát igen, sűrű lesz.
Le kellett cserélni a GPU-t 4090-re.
Bár nem gondolnám, hogy mainstream CPU-t tesztelésére ne lenne létjogosultsága $400-700-os GPU-knak is továbbra is.Most le kell cserélni a CPU-t 13900K-ra.
Bár nem gondolnám, hogy mainstream GPU tesztelésére ne lenne továbbra is létjogosultsága egy $200-400-os CPU-nak (pl az 13600K vagy az 5800X3D)De nemsokára jön az RDNA3
De rögtön jön a kérdés, hogy vajon van a Zen4 és az RDNA3 között olyan együttműködési hajlandóság, amivel jobb eredményt érhető el, mint Intel CPU-val?Aztán valamikor jön a Zen4 X3D is
Persze kérdéses, hogy érdemes-e ebbe reményeket táplálni. Nőtt az L2$, ami csökkentette a nyomást az L3$-n. De vajon fog-e 4500Mhz helyett az is 5500Mhz-en ketyegni? Illetve fejlődött-e a CPU-s v-cache hasonlóképp, ahogy a GPU-k esetén van szó arról, hogy az infinity cache új verziója érkezik? -
Yutani
nagyúr
i9 13900K vs R7 5800X3D - RTX 4090 | 10 Games Test
Asszem, ez eldőlt. Új platformra kell váltaniuk a tesztelőknek.
-
-
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Itt szerintem nem a villanyszámlával van a fő gond, hanem a hűthetőséggel.
Lassan tényleg kezd VGA szintű fogyasztást produkálni a processzor is, azaz két nagyon nagy hőforrás lesz a gépházban, amit egyre nehezebb lesz hűteni mert egymást is melegítik(és ezzel persze minden más alkatrészt is ezzel párhuzamosan). -
törölt tag
válasz
Devid_81
üzenetére
Látom két tesztből is válogattál, hogy össze tudd szedni a számodra legkedvezőbb adatokat. Biztos sokat blenderezel, hogy számodra ilyen tesztek a mérvadóak.
Sokak számára, ezek az adatok sokkal fontosabbak, nyilván neked más a motivációd is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"ugy nez ki ez is hozzajarul majd a villanyszamlahoz rendeses"
Vegyük a napi 8 órás blender-t, mert te ezzel játszol sokat. Még ebben az esetben sem lesz több a villanyszámlád havi 1000 forintnál, egy 13900K-val.
-
gV
őstag
válasz
awexco
üzenetére
mármint a két procinak vagy a két tesztben szereplő ramok?
csak mert az előbbi azért van, mert ezek szerepelnek a procik hivatalos oldalain
AMD Ryzen™ 9 7950X Desktop Processors | AMD
Intel Core i913900K Processor 36M Cache up to 5.80 GHz Product Specifications -
awexco
őstag
-
-
paprobert
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
[link]
19:00 percnél egy nagyon érdekes elemzés. Nincs olyan beállítható fogyasztási limit a 13900K-n, amelyben verné perf/watt-ban az AMD-t.
Én azt vártam volna, hogy lesz egy sweetspot ahol jó lesz az energiahatékonyság, ehelyett szinte végig lineáris a skálázódás.(azaz mindenhol rossz a perf/w
)Gyakorlatilag az egyetlen erőssége a 13. generációnak az egy szálas teljesítmény, de az sem mindig mutatkozik meg.
-
Devid_81
félisten
Intel Core i9-13900K Review: Hot and Hungry

Kemeny...ugy nez ki ez is hozzajarul majd a villanyszamlahoz rendeses, de legalabb futessel nem lesz gond

-
bozont
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
A teszt azért (is) készült mert a 4090 tesztben 5800X-et használtak, ami már meglátszott az eredményen és a fórumban is sokan szóvá tették, hogy kevés az a proci már ide.
Mondjuk szerintem elég jól szerepel itt is az 5800X, 15% az nem olyan vészes. Mondjuk jó lenne fps értékeket is látni a táblázatban, hogy mit is jelentenek pontosan a százalékértékek.
-
gV
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
lesz avval is
-
válasz
gainwardgs
üzenetére
néztem tesztet már de a 5800x3D nem tudja megfogni a12900k-t.
A 7600X tudja hozni. -
Petykemano
veterán
válasz
Devid_81
üzenetére
Puzsér pár éve az egyik apuban úgy jellemezte a tőzsdét, hogy két állapota van:
A mohóság és a pánik.
Amikor megy a szekér és felfelé ívelnek a számok, nyerőben van a tőzsde, akkor mindenki szemében a $$ villog, amikor pedig bukóban, akkor pánik uralkodik el.Ezt a bevezetőt azért mondtam el, hogy valószínűleg nem lesz egy nyugalmi állapot a kriptó- és covid őrület boomja után. Mert most a pánik jön. Pár hónap múlva majd meg fognak jelenni a szakértő cikkek, amelyek majd jól elmondják, hogy a PC piacnak vége, folyamatosan csökken a kereslet és hogy felgyorsult a felhőbe költözés. Egyébként valószínűleg tényleg ez fog történni. Ahelyett, hogy elfogadható áron adnák a holmit, mindenki a PC piac halála felett lógatva az orrát elkezd majd fókuszálni a vékonykliensekre, handheld konzolokra, streamingre.
Nem csak arról van szó, hogy most a kereslet visszaesett, hanem a költségeknek is rendeződnie kell.
A lefelé ívelő árverseny sosem megy olyan gyorsan. A költségek lassan rendeződnek. A nagy boom minden költséget felvert, minden nyersanyag árát - legvégén az energiáért és a bérköltség meg ragadós. Elbocsátani lehet embereket (biztos meg is fog történni), de azzal meg az aggregált kereslet fog romlani. Hiszen az egyik piaci szereplő kiadása a másik bevétele.El tudok képzelni egy olyan szcenáriót, hogy az energia ára a következő 1-2 évben szép lassan csorog lefelé, azzal együtt szép lassan mindenki engedhet majd az áraiból (ilyenekre gondolok, hogy a fém megmunkálása energiaigényes, meg a EUV levilágítás is marhára energiaigényes) És ha ez a folyamat eltart 1-2-3 évig - és közben nem öntenek rá a világra újabb trilliárdokat és nem omlik ránk a világ se, akkor a GPU árak is csoroghatnak lefelé. Abu is majd biztos időnként elkotyogja, hogy a Navi33-at $150-ért is árulhatnák, még akkor is lenne rajta nyereség, stb
De amíg az energia ára magas, addig szerintem nem nagyon érdemes árcsökkentésre számítani, hisz addig az értékláncban senki sem tud alacsonyabb árakat benyelni és inkább nem termel. Elképesztően függ az egész civilizáció az olcsó energiától. Lásd: az élelmiszerárak milyen mértékben ugrottak meg a földgázból előállított műtrágya megdrágulása miatt.
-
Devid_81
félisten
válasz
Szeszkazán
üzenetére
De ki fogja tul keresni a cuccokat?

Az, hogy minden dragabb lesz az rendben van, ezt mar megszoktuk
-
Devid_81
félisten
Chip delivery times see biggest decline in years as shortages alleviate
Oversupply is a bigger problem these days
Csak tudnam mikor latunk ebbol olyat, hogy arcsokkenes?

-
válasz
gainwardgs
üzenetére
Jó kis kártya az 1080 Ti.
A Pascal ugrást ez sem érte el sztem, bár nem néztem utána.
-
válasz
gainwardgs
üzenetére
mert őket nem lehet megvesztegetni és ha kapnának kártyákat akkor Nvidia bérencek lennének. persze Wolfgang azért a cikk végén leírja hogy:
"A ComputerBase tesztelésre megkapta a GeForce RTX 4090 FE-t az Nvidiától. A grafikus kártyát NDA keretében tették elérhetővé. Az egyetlen követelmény a lehető legkorábbi megjelenési dátum volt. A gyártó nem befolyásolta a vizsgálati jelentést, és nem volt köteles közzétenni."
-
Yutani
nagyúr
Persze, egyrészt vannak gondok az interconnecttel, másrészt a GPU-kkal, meg még akármi mással is, amit nem részleteznek. Írta is az ember, hogy ilyen projekteknél szoktak gondok lenni, főleg, ha ilyen volumenű a dolog. Tehát igazából nincs itt semmi látnivaló, csak fel lett fújva a dolog.
-
válasz
Yutani
üzenetére
ez e egyértelmű hogy nem az ő hibájuk ez kizárólag de a két cégnek együtt kell megoldania problémát mert egymással kompatibilitási és működési gondok vannak. Szval mindkettő cég egyformán nem hibás ha lehet ílyen magyartalanul fogalmazni, mert különállóan jól működnek, együtt kisléptékben jól működnek, de ekkora projektnél már nem klappol a dolog.
-
Yutani
nagyúr
Hivatkozott InsideHPC cikkből, fordítóval:
Whitt nem volt hajlandó a Frontier jelenlegi kihívásainak nagy részét az Instinct GPU-k működésére fogni. "A problémák sok különböző kategóriát érintenek, a GPU-k csak az egyiket."
"Sok kihívás ezek körül összpontosul, de nem ez a kihívások többsége" - mondta. "Elég jól eloszlanak az alkatrészhibák gyakori okozói között, amelyek nagy szerepet játszanak. Nem hiszem, hogy ezen a ponton sok aggodalomra adnának okot az AMD termékek. Sok olyan korai életkori jellegű dologgal van dolgunk, amit már láttunk más, általunk telepített gépekkel, szóval ez nem túl szokatlan."
Abu elfogultságában nem említi az AMD-t, de nem is az AMD GPU-k a kizárólagos, vagy akár csak legfőbb hibaforrás.
-
Raymond
titán
Igy sikerult:
Problémák vannak a Frontierrel, de az Oak Ridge Nemzeti Laboratórium nem aggódik
Tehat problemak vannak de nincsenek plusz CTRL+F > "AMD" -> Phrase not found
-
Mondjuk nem tudom hogy tudják ezt orvosolni. 60 millió alkatrészből áll, brutális. Úgy tűnik van egy határ, ahol nem az alkatrészek számát kell bővíteni a teljesítményhez hanem egyszerűen egyre gyorsabb és megbízhatóbb hardverekre kell cserélni a meglévőt, mert kontrolállhatatlan ennyi összetevő.
Azt nyilatkozza a vezető, hogy órák telnek el a hibák között, nem napok, egy nap már kiváló eredmény lenne.
de januárra összeáll. [link] Mondjuk mit nyilatkozna ekkora állami támogatás mellett.
A fent linkelt oldal reddit oldalán szakértők vagy annak tűnő emberkék szerint ez kétséges, mert ha teljes terhelésen fut a rendszer akkor egy modul ilyen gyakori meghibásodása is már a feladat lefuttatását gátolja mer több napos-hetes sőt hónapos projekteket terveznek vele.
Valószínűleg elméleti marad ez a teljesítény és kénytelenek tartalék egységeket, köröket lezárolni arra az esetre ha probléma adódna és át tudják majd oda irányítani a futó feladatokat. -
[AMD's Instinct GPUs and HPE's Slingshot Interconnects blamed]
World's Fastest Supercomputer Can't Run a Day Without Failure
-
Devid_81
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Gumi és felni topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple Watch
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Xiaomi Redmi Pad SE 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
)