- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
V.Milán #46498 üzenetére
A legtöbb lehetőség amúgy az utóbbi generációk közül abban volt. Egy kigyúrt vadállat volt minden szempontból amiben rengeteg lehetőség benne maradt.
Most igazi Nvidiás vs megjegyzést mondok, de nem annak szánom. Ha Nvidia adta volna ki azt a kártyát akkor nem ilyen sorsra jutott volna szerintem. -
V.Milán
aktív tag
Bár valami megmagyarázhatatlan okból nekem AMD oldalról (a nem retró kártyák közűl) A Vega/VII széria tetszett a legjobban.
-
V.Milán
aktív tag
válasz
huskydog17 #46493 üzenetére
Nem hiába, ha megnézed, itt aprón is már lassan 40K köré esik az ára a vega 64-nek is (Ahhoz képest, hogy azért a 1080/5700 szintet alulról súrolja)
-
Yutani
nagyúr
válasz
Egyértelműen a fejlesztő cseszett el valamit a kódban.
-
válasz
En csodalom, hogy meg vannak Vega userek
#futureproof -
huskydog17
addikt
Kísért a múlt:
Április közepe táján sok játékos igencsak kellemetlen, sőt bosszantó jelenséggel találhatta szemben magát, ugyanis a Call of Duty Modern Warfare 2 és a Warzone 2 az összes Vega (GCN5) architektúrára épülő VGA-n/IGP-n a Season 3 frissítés telepítése után működésképtelenné vált. Ez kb. 2,5 hete történt, azóta a fejlesztők és az AMD is jelezte már Twitteren, illetve az AMD az AMD fórumon, hogy dolgoznak a hiba elhárításán, eddig azonban még nincs hír arról, hogy mikor lesz a hiba javítva.Források:
MW2 Crash - AMD Forum
Reddit
COD Modern Warfare 2 Season 3 Update Is Breaking The Game For Some AMD Gamers - Hot Hardware
Beenox TwitterRészlet a HotHardware cikkből:
"seems to primarily affect users with AMD Vega-based graphics hardware, meaning not only the original Radeon RX Vega 56 and RX Vega 64 graphics cards but also the Radeon VII and integrated GPUs based on the same architecture. That list includes the integrated GPUs for almost all Ryzen processors, such as the Ryzen 5 5600G and 5000-series mobile processors, even if paired with a discrete NVIDIA GeForce GPU."
Hát...ez gáz. Szerintem a Vega felhasználók lassan már hozzászoktak, hogy valahol mindig szívatják őket.
Továbbá fontos megemlíteni, hogy ennek azért van jelentősége, mert itt nem 1-2 napról van szó, hanem az érintettek heteken keresztül nem tudnak játszani a két említett játékkal. Ez azért nem elhanyagolható időtartam szerintem. -
huskydog17
addikt
válasz
Yutani #46491 üzenetére
Azok a számok sajnos nem tudják megmutatni se a shader compilation akadásokat, se a traversal akadásokat, se a grafkai hibákat, se a pocsék FSR képminőséget, se a katasztrofális menürendszert, se a kritikán aluli CPU kódot (2 thread) és még sorolhatnánk. Úgy gondolom Alex 10 perc videója tökéletesen reprezentálja mennyire foshalmaz egy PC port lett. Performance részletekbe azért nem ment ő bele, mert annyira sz*r az egész user experience a töménytelen mennyiségű akadással, hogy nincs értelme performance-ról beszélni.
-
Yutani
nagyúr
válasz
huskydog17 #46490 üzenetére
-
huskydog17
addikt
Star Wars Jedi Survivor PC Review: The Worst Triple-A PC Port of 2023... So Far
Döbbenetes, hogy ilyen állapotban pénzt kérnek egy ilyen értékelhetetlen foshalmazért.
Egy újabb UE4 szemét. Ilyen egy totális technikai katasztrófa. Erre is büszke lehet az AMD. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Devid_81 #46467 üzenetére
AMD ugyan majd csak jovo heten jon ki a Q1-el, de vannak negativ elojelek.
AMD Net Income Could Plunge 83% On Weak Semiconductor Sales, Faltering Data Center Revenue
-
-
HSM
félisten
Nem-nem.
Nem az EXPO profil, hanem az AMD ajánlás, hogy a lapok a profillal a memória feszültségén hajtsák a SoC-t.
Ahogy b. is linkelte: "This is not stored in EXPO but this information is a recommendation from AMD and all motherboard vendors inherit this recommendation. Now the probability of CPU failure is saved with any kit that runs at 6400 frequency. VSOC is always 1.4 which is a lot."
-
újabb adalék a hírhez. [link]
Yuri Bubliy: "The volt problem has existed since the first Zen 4 reviews when the board duplicates VDIMM in CPU VDDIO MEM and VSOC. My colleague «destroyed» the CPU, but was asked to be silent about the problem at the time. AMD and ASUS policies have been unsatisfactory lately."
Videocardz : " Asked to be silent by whom?"
Yuri Bubliy :"AMD asked to keep quiet about it. This was not an only case at the time. Since I have no NDA regarding Zen 4, my hands are not tied."
-
Devid_81
félisten
Valami EXPO beallitas 3D-knel lehet masabb lehet talan es csak ezert most kezdtek el kijonni a gondok?
Vagy ment tonkre sima nem 3D-s CPU is?
Mert akkor a 3D-t mar tamogato biosokkal volt nagy baj amit a user karan sikerult le beta tesztelni a gyartoknak.
De majd ha elkeszul Jesus a videoval akkor okosabbak leszunk -
HSM
félisten
válasz
Devid_81 #46478 üzenetére
A SoC lett elvileg túlfeszelve, ami üzemzavart okozott. Elvileg az volt az AMD ajánlása, hogy a dram feszén menjen EXPO profilnál, és pl. az 1.4V-os kitek megsütötték a SoC-t, amitől az nem védte meg a CPU-t a leégéstől. Nem is értettem korábban az AM5 topikban ezeket az 1.3V feletti SoC feszeket, most már látszik, hogy 1.2V körül is elmennek, és elvileg nem is ajánlott 1.25V fölé menni. A kérdés, ez hogyhogy csak most derül ki, több, mint fél évvel a launch után....
-
Devid_81
félisten
-
válasz
huskydog17 #46474 üzenetére
Matrox az kb 2x többet fog kérni érte mivel speckó felhasználásra mennek.
Most amúgy itthon még csak az A380-as van HTPC célra de 50-60eft között ami sok érte.
De még így is a legolcsóbb AV1 képes kártya. A310 jöhetne már olyan 30eft körül, na az pont jó lenne HTPC kártyának valami normális hűtővel. -
huskydog17
addikt
válasz
MasterDeeJay #46471 üzenetére
Igen, ezt írtam is, hogy kizárólag belépőszintű kategóriát célozzák meg, de nem gaming vonalon.
A 30 Wattos A310-esük (LUMA A310) kiváló HTPC kártya lenne (kiváló GT1030-as utód), csak nem tudom, hogy a driverük mennyire optimális otthoni használatra, mivel ugye ők nem a konzumer vonalra mennek.
Velük együtt már 6 AIB partnere van az Intel-nek:
Acer, Asrock, Gunnir, Gigabyte, Matrox, SparkleSzép lassan növekszik a kék oldal is.
-
válasz
huskydog17 #46470 üzenetére
A Matroxnál az Intel A310-380-ast használják fel gondolom egyedi minőségben. Nem készítenek új GPU-t. (ami végülis nem baj de mégse mondható hogy Matrox GPU van rajta.)
Intel kártyákra még így is kevés a gyártó. Acer, Asrock, Gunnir, Gigabyte van azt hiszem. Asus is gyártott OEM-eknek Intel kártyát [link] de kihátráltak és hagyták megdögleni a terméküket 0 supportal korlátos biossal, ebayen tonnaszám van belőle de nem jó semmire mert csak pár alaplappal működik. -
huskydog17
addikt
Matrox is visszatér. Ahogy a Sparkle, ők is az Intel oldalán. A Matrox viszont nem a megszokott konzumer piacot célozza meg, hanem inkább professzionális, ipari felhasználást.
Kizárólag belépőszintű, single slot kártyákat dobnak piacra. -
Sziasztok,
Egy Ryzen 5800X3D + RTX 4070Ti milyen kombót alkotna? A Ryzen ki tudja ezt a videókártyát hajtani? Nézegettem erről sok tesztet, de nekem nem egyértelmű, hogy elegendő hozzá vagy sem.
-
Busterftw
nagyúr
Intel Reports First-Quarter 2023 Financial Results
Business Unit Revenue and Trends Q1 2023 vs. Q1 2022 Client Computing Group (CCG) $5.8 billion down 38%
Data Center and AI (DCAI) $3.7 billion down 39%
Network and Edge (NEX) $1.5 billion down 30%
Mobileye $458 million up 16%
Intel Foundry Services (IFS) $118 million down 24%Wall Street rosszabbra számított, de így is hatalmas visszaesés, ahogy várták.
-
Raymond
titán
válasz
huskydog17 #46463 üzenetére
Ez egy klasszikus Donnie Darko idezet.
-
huskydog17
addikt
Dead Island 2 PC - DF Tech Review - Optimised Settings + Performance Tests
Jó látni, hogy végre bővült a DF csapata is egy olyan emberrel, aki PC verziókkal foglalkozik, Alex kapott erősítést, legfőbb ideje volt!
#46462 Raymond: Ezt sajnos nem értem.
-
Raymond
titán
válasz
huskydog17 #46461 üzenetére
-
huskydog17
addikt
Egy kis érdekesség.
Sparkle Re-Enters GPU Market with Intel Arc Alchemist Graphics Cards
Sparkle Returns to the GPU Landscape, With Three Intel Arc GPUsA nevük ismerős lehet, hiszen régen ők NVIDIA kártyákat kínáltak Sparkle Calibre néven.
Most bő 10 év után visszatértek, de a kékek oldalán.
Egyrészt jó látni, hogy egy régi AIB visszatér a piacra, másrészt azt is jó látni, hogy a kékek szép lassan bővíteni tudják az AIB partnerek számát, ami biztató az ARC jövőjét illetően (nagy valószínűséggel nem fogják leállítani az ARC fejlesztéseket). -
huskydog17
addikt
válasz
Yutani #46458 üzenetére
Igen, ráadásul ez a játék ugye az AMD egyik saját reklámterméke (szponzorált). Az nagy valószínűséggel az AMD döntése volt, hogy mind az RT-t, mind a felskálázási eljárásokat kiherélik, de arra szerintem még ők sem számítottak, hogy néhány VGA kategóriában a tempó messze elmarad az elvárttól. Ez így számukra egy újabb öngól, mármint ez nekik nem a legjobb reklám, hiszen itt a pirosak abszolút semmi előnyt nem tudnak felmutatni a konkurenciával szemben, épp ellenkezőleg, jelenleg csak hátrányuk van. Egy Day-1 patch már jelentősen növelte a tempót, csökkentve ezzel a lemaradást, gondolom majd további patch-ekkel helyrehozzák a sebességet, ha már szerződésük van rá..)
-
válasz
Yutani #46458 üzenetére
Több ilyen teszt felmerült már egyébként a 4070 hez nézve is. Ahol kisebb CPU val teszteltek az Ampere kártyákban maradt teljesítmény bent maradt míg az új 7000 ryzenek kitolnak belőlük amúgy + 7-10 % teljesítményt. Ezért van az hogy például a 3080 van ahol 5 % kal lassabb( 7950) meg van ahol 5 % kal gyorsabb( 5800X3D) a tesztekben mint a 4070 .
-
Yutani
nagyúr
válasz
huskydog17 #46457 üzenetére
Valamiért bünteti a játék az AMD kártyákat, a TPU szerinti 10% helyett 20+% van a 3070 és a 6700XT között.
-
huskydog17
addikt
Dead Island 2 Benchmark - Computerbase
Dead Island 2 Benchmark - PCGH
A játékhoz 1440p-ig bezárólag max grafikán bőven elegendő a 8 GB VRAM. 4K maxhoz kell a 10 GB.
Ez tökéletes látható a tesztekben, ugyanis 1440p felbontáson a 12 GB-os Radeon 6700XT nem tudja megközelíteni a 8 GB-os RTX 3070-et.
A játékban nincs DLSS (ahogy RT se), de ez megszokott az AMD szponzorált címektől. A beépített FSR 2.2 nem rossz, de a szokásos problémáival küzd: temporálisan instabil
Felskálázási technikákra szerencsére ebben a játékban nincs is nagyon szükség, mert elég jó lett a sebesség. Nagyjából a papírforma alakul itt is, de az RX 6700XT és RTX 3070 viszonya mellett van még egy kicsit szokatlan jelenség:
Az új RTX 4070 és a 10 GB-os RTX 3080-as FullHD-ban még a csúcs RDNA2-t, a Radeon RX 6950XT-t is megelőzik RT nélkül (PCGH mérés). 1440p-n egálban vannak, míg 4K-ban a 4070-ből "elkezd kifogyni a szufla" és már "csak" a 6800XT tempóját tudja hozni. -
FLATRONW
őstag
válasz
MasterDeeJay #46449 üzenetére
Púposodó AMD CPU-k mellé is adhatnának ilyen akciót, sajnos nincs olcsó AM5-ös CPU.
Jó eséllyel az alaplapnak is annyi. -
válasz
Thrawn #46453 üzenetére
Én azt gondolom állami támogatás van mögötte az angolok részéről. ( ha nem hivatalosan vagy hivatalosan nem tudom). Erős tervezőgárda van az ARM-nál.
Ők is félnek a taiwani helyzettől és nem engedték a 40 miilliárdos Nvidia üzletet nemzeti érdekekre ( is) hivatkozva, amit most erősen ellensúlyozniuk kellene. Persze ez csak találgatás, de szerintem ez van mögötte, mert ahhoz ez baromi nagy beruházás és egyben rizikó. -
-
Nekem a keresés legtöbb eredménye asus-t dobott ki, bár nincs kizárva hogy az volt az elterjedt és azokon jött ki elsőnek. Nálam egy 2697v3 pukkant el szó szerint, Asus szerverlapban. Nem kellett tuning hozzá, elég volt nagy tdp-s proci.
Aztán az x299-es is hasonló módon lett rossz hírű bár ott kezdetben már minden márkának fos volt a VRM-je. (most i7 7980xe procim van az simán behúz 400-500w-ot 4,5ghz-en) -
HSM
félisten
válasz
MasterDeeJay #46449 üzenetére
X99-nél emlékeim szerint általános gond volt, hogy a rendkívül torkos CPU-k mellé rendkívül kevés hely maradt a lapokon VRM-nek a négycsatornás memória kialakítás miatt hely szűkében, így az erősebb túlhajtásra hajlamosak volt ez-az elpukkanni...
Az általad említett keresés csak pletykákat dobott ki nekem, semmi megerősített széria-problémát.
-
válasz
bozont #46446 üzenetére
Jaja, nem ez az első eset, 2011v3-ban híresen gyilkolták a procikat az Asus lapok hibás vrm miatt. (google x99 killing cpus)
Persze itt most nem csak az Asus a hibás.
Talán túl ki van élezve már minden proci és lap terén is aztán asztali cuccoknál meg a minőségen is spórolnak.
Meg kellene nézni egy workstation lapot hogy azok gyilkolják-e a procikat.b.
Tök jó akció, ha leég a 4090-es akkor egyből van tartalék kártya kéznél. -
Érdekes dolgok történnek azért ezekkel a CPU-kal :
[Ryzen 9 7950X3D buyers face massive processor losses]
Most meg ez :
[Redditor’s Ryzen 7 7800X3D CPU burns out, GamersNexus immediately offers to buy it] -
Devid_81
félisten
SK hynix is now sampling 12-layer 24GB HBM3 memory
SK hynix’s HBM3 that integrated this technology can process up to 819GB per second
Ez a kemeny nem a kadszele
2 ramcsipp es 48GB Vram van a VGA-n -
válasz
bertapet11 #46434 üzenetére
Egész pontosan "AMD FX-4100 Graphics", de mindenképp fura párosítás, biztos Nvidiára optimalizálás nem jött össze
-
Csupingo
veterán
válasz
bertapet11 #46434 üzenetére
Proci nem kell hozzá, csak vga erő.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
bertapet11 #46432 üzenetére
Érdekes hogy?
Pixel grafikának mit adjanak meg, 4090-et? -
bertapet11
tag
Nagyon off, de a minecraft legends ajánlott gépigénye érdekes
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz
gainwardgs #46425 üzenetére
Meg az a 12GB ugy ahogy okes most, de jah azok is pont kibirjak jovo ev vegeig amikor is ujra venni kell majd valamit
-
Devid_81
félisten
válasz
Yutani #46423 üzenetére
Sejtettuk, hogy azert elobb utobb hasznos lesz a tobb vram.
NVidia mindig is szerette a bare minimum szintet tartani vram szempontbol.
Mindig annyi volt rajta, hogy eppen eppen kibirta next genig, de onnan tutra megvolt a upgradere valo attereles.RTX 3070/Ti tulajok es a leendo RTX 4060/4060Ti tulajok ennek orulni fognak.
-
Yutani
nagyúr
RDNA2 w/ 16GB = finewine?
-
Devid_81
félisten
Tokeletes, pont erre vartunk
-
Petykemano
veterán
Természetesen aki $1000-1500-os kártyákban utazik, az nagyonis tapasztalhat komoly előrelépéseket, a maga módján "jóljárást", de már egy pár éve érzékelhető, tapasztalható, hogy mennyire nincs fejlődés (perf/$) a mainstreamben.
Ez kissé szokatlan jelenség, hiszen azt szoktuk meg, hogy a prémium árrést a prémium minőséget/teljesítményt nyújtó termékeken szedik.Úgy szoktam mondani: A mainstream az új prémium
A 3DCenter készített pár grafikont.kár, hogy a 10=>20, valamint a 20S=>30 váltás nem szerepel az ábrák között.
-
bozont
veterán
Azt eddig is tudtuk, hogy van némi variancia a gyártási minőségben, de érdekes így tesztben látni (bár azért nem túl nagy a mintavétel).
-
válasz
Kolbi_30 #46416 üzenetére
FSR ben alapból működik egy élesíttés,sharpening,lehet ezért jön be jobban úgy.Ezt Nvidia pár hónapja kivette,mert sok artifactot okozott.(Nincs kizárva,hogy ez is gond az FSR nél.)
Amúgy is felesleges,mert a DLSS mellett alapból driverből aktiválhatod,meg vagy 30 féle egyéb eljárás ,szűrő ,van a GFE-ben ,jobb ha ezt rábízzák a játékosra. -
Kolbi_30
őstag
válasz
FLATRONW #46415 üzenetére
Személy szerint, amikkel játszom, azokban csak FSR 1 van..Egy MMO 4k felbontáson nekem jobban tetszik bekapcsolva mint ki, valamiért. Wows ban amig jatszottam vele ott is bekapcsoltam, bar ertelme nem volt, on/off nem lattam kulonbséget.Aztan The Hhunter Call of the Wild, szintén 4k ez csont NV jaték. FSR mellett a fények jobbak, viszont a fak es a levelek változnak, kicsit.De nem azt figyelem. Összegezve szamomra latványilag inkabb jobb mint nem, de ez szubjektiv vélemény. Minden általam jatszott jateknal.Black desert ingyen kiprobalható 7 napig, ha valakii ránézne.
-
FLATRONW
őstag
Ahogy elnézem 4k Quality módban (néha Performance) tud versenyképes lenni.
Ha lett volna 1080p mérés, jó eséllyel mindenhol +++-os lemaradásban lenne.
És pont ezért nincs semmilyen értke az FSR gyártófüggetlenségének, mert pl. ahol az NV-n szükség lenne, ott szart sem ér.
Pl. egy 1070 esetén sokszor jól jönne az 1080p quality mód, de tapasztalataim szerint nagyon rossz minőséget ad. A 166x kártyák 1070 szintjén vannak, tehát ott sem ér semmit. Talán az 1080Ti esetén van valami gyakorlati haszna 1440p Quality módban.
Pl. a RE 4 Remake-ben egész jól néz ki a natív 1080p-hez képest a DLSS 1080p Quality, sőt még a 1080p Performance sem rossz.
Az FSR ott is teljesen használhatatlan.Természetesen nem hibáztatom az AMD-t ezért, nem az ő dolguk, hogy nekem is jó legyen, ez az NV dolga lenne. Őket sem hibáztatom, nem lehet minden terméket öröké támogatni.
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #46403 üzenetére
Érdekes...
Az elmúlt hetekben cikkeztek arról, hogy jön a CSGO2, ami tulajdonképpen a CSGO frissítése lesz. Új motort kap. Nem mélyedtem el benne, csak találkoztam vele.
március 22-én cikkezték, hogy már tesztelik. [link]
a steamDB alapán a legtöbbet játszott játékok között szerepel a CSGO és a top10-ben is toronymagasan a legtöbbet játszott és emellett az egyetlen, ami az elmúlt 3 hónapban elég meredeken emelkedett játékos szám tekintetében. [link]
Nem lehet véletlen.
Ugyanakkor az ugrásszerű növekedés márciusban történt, miközben a CSGO játékosok száma már januártól elkezdett emelkedni. Ha csupán arról lenne szó, hogy más platformon játszó játékosok vették felő a CSGO-t, akkor szerintem hasonló graduális emelkedést kellett volna látnunk a HW Survey adataiban is.Azt gondolom, hogy a Steam Hardware Survey nem annyira véletlenszerű, esetleges, mint amilyennek gondoljuk.
Szerintem a Steam Hardware Survey-nek nem az a célja, hogy közérdekű statisztikai adatokat biztosíton a publikum számára amolyan érdekességképpen. Ez csupán mellék ág.
Szerintem az alapvető célja, hogy a játékfejlesztőket szolgálja ki technikai adatokkal. Kvázi mint a piackutató/közvélménykutató cégek felmérései. A játékfejlesztő cégek megbízást adnak a Valve-nek, hogy mérje fel az általuk meghatározott, megcélozni kívánt játékosok hardverét, hogy ők arra tudják optimalizálni a játékukat.
Ha történetesen egy-egy ilyen megrendelt felmérés célcsoportba tartozol, máris feldobódik a survey-ben való részvétel.Még én sem olvastam el sosem, de egészen biztosan benne van, hogy a felmérésben való részvétel jóváhagyásával azt is jóváhagyod, hogy valamilyen third party szervezetnek átadják a gyűjtött adatokat, ami feltehetőleg nem csupán a hardverre, hanem használati szokásokra is kiterjed. Na ez már olyan személyes adat kezelése, amit minden alkalommal jóvá kell hagyatni.
Ha a Steam telepítve van a gépedre, akkor azt, hogy a profilod részeként tárolják a gép hardveres elemeit (amit ugye mi is látunk) az ÁSZF-be bele lehetne foglalni és nem hiszem, hogy bárkit is különösebben zavarná, hogy a Steam ezt tárolja, és adatbázist épít. Ehhez szerintem egyáltalán nem lenne szükség külön részvételi jóváhagyásra minden egyes alkalommal. Semmi értelme nem volna a kis létszámú mintavételre sem, vagy tényleg azt gondoljuk, hogy ha a Steam képes többmilliárd profilt kezelni, akkor problémát jelentene ezekhez a profilokhoz hardver-adatokat is tárolni és abból statisztikát készíteni és ezért kénytelen véletlenszerűen beválogatni felmérésbe néhány tíz vagy százezer profilt? Már önmagában a fent linkelt steamDB-n elérhető adatok, hogy ki mikor mivel játszik bizonyítja, hogy hogy ugyan dehogy.
Úgyhogy valószínűleg az történhetett, hogy CSGO2 megjelenésének küszöbén a Valve végzett egy felmérést a potenciális CSGO2 játékosok között és ezek az adatok jelenhettek meg most a steam HW survey-ben.
-
-
Yutani
nagyúr
Ha valakinek kételyei lettek volna, hogy a kínaiak mennyire vannak hatással a Steam hardver felmérésre:
A növekmények százalékpontok, azaz az előző felmérésben a kínai nyelv 51,67 - 25,35 = 26,32%-on állt. Ez azt jelenti, hogy hirtelen, 1 hónap alatt duplázódott a felmérésben részt vevő kínai felhasználók száma. Minden bizonnyal ők hozták el az RTX 3060 elsőbbségét és növelték tovább a Win10 részarányát.
Egyébként az én gépem kb. megfelel a SHS átlagának (R5 3600, 16GB, RTX 3060 Ti, fHD, HDD above 1TB, Win10), úgyhogy én a célközönséget képviselem.
-
-
paprobert
őstag
válasz
Busterftw #46398 üzenetére
Az a helyzet, hogy a technológia nagyot fejlődött, főleg a Samsungos kitérő után, csak ebből kevés tapasztalható vásárlóként.
Mert a két cégnek nem elég, ha a gyorsabb termék vásárlásra sarkall téged az új generációban.
Az is kell nekik, hogy ugyanazt a kaliberű terméket sokkal drágábban vedd, vagy ugyanazért az összegért mint amennyit eddig költöttél, herélt sz*rt vigyél haza.Szabad piac és customer freedom a javából.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Aggódnak a cégvezetők, Trump még több Intel-üzletet akar
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Elektromos autók - motorok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest