Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz
Alogonomus
üzenetére

Én is régóta ismertem, sajnálom, hogy így alakult. Kívánok sok szerencsét neki(k). Köszönöm a sok hasznos infót melyeket megosztottak. -
Dtomka
veterán
Lesz az még jobb is, bár engem nem vonz ez a játék. Én is linkelek 1 videót ha nem gond:
AZ ELSŐ AAA UNREAL ENGINE 5 JÁTÉK MEGÉRKEZETT!! :O | Immortals of Aveum (4k60fps) #ue5 #unrealengine - YouTube -
Dtomka
veterán
És még csak most kezdődik el máris milyen és mekkora hatást kelt. A ChatGP által már átlépjük azt a bizonyos küszöböt, és ami régen csak vásznon létezett... csak idő kérdése, és valósággá fog válni.
'90 -es években elvoltunk azokkal a játékokkal és nem sokkal később már fotó realisztikus szó is megjelent, hogy lesznek ilyen játékok. Ma már az UE5 által ez is valóság és nem csak szóbeszéd.Jó dolog a mesterséges intelligencia, csak túl sok a féreg és a rossz szándékú kapzsi ember aki ezt a technologiát sem az emberiség jó érdekében akarja majd megszerezni magának.
Hiszen anno a robotkutyákat zsinóron, műanyag borítással játékként vették az emberek a gyermekeiknek. Nem kell sok idő, hogy a Boston Dynamics kutyáit harcba\háborúba küldjék, a mesterséges intelligencia minden pénzt megér, főleg ezen a "téren".
Szóval, jó és egyben rossz is az a fejlődés melynek most tanúi lehetünk, a küszöböt átléptük.+1 gondolat.
VIsszatekerek az időben pár évet. Volt egy 280x -em, majd lecseréltem 1070-re, és teljesítménye nem túlzás ha azt írom több mint a 2x-ese volt az elődnek. Miközben a fogyasztása közel azonos volt.De miért?
Manapság a tápgyártók miért készítenek 800-1200w -os tápot ha nem léteznének olyan perifériák melyeknek kell az "energia". A véleményem az, hogy ez is csak 1 megrendezett felosztott üzlet. Az irány szvsz nagyon tré, ha tudnék változtatni én biztosan megtenném.
De azok akik tudnának csak a $ keresik\látják\imádják. -
Dtomka
veterán
Igen tudom, hogy egy lábon állnak. De azért valljuk be nem jó az irány amit mutatnak vagy amifele viszik ezt a szegmenst. Most, hogy az Intel is beszáll a "játékba" (amire már régóta vártunk, hogy legyen több "résztvevő") ezáltal előbb vagy utóbb stratégiát kell váltaniuk.
Mert ha ezt az irányt követik, akkor szerintem sokan a másik 2 gyártó által kiadott vga-k között fogják megtalálni ami számukra megfelelő és szükséges.
De tudjuk jól idővel minden kiderül.
-
Dtomka
veterán
Lehet rossz példát hozok fel de mégis megteszem. Az INTEL éveken át morzsákat dobot nekünk, mert elég az nekik - gondolták. Lefordítva "alig" növekedett a teljesítmény az előző genhez képest mégis mindenki hajbókolt.
Az NVIDIA szerintem átesett a ló túloldalára. Brutál teljesítményt mindenáron elv lett a fő céljuk. Lehet ezt azért teszik mert látják, hogy a piros kis csapat évről évre egyre jobb és ettől félnek ennyire? Ezért nem számít ha leég a vga, biztosan a user elhajlította vagy nem jól csatlakoztatta a tápcsatit.
Ejj azért ha hibázik az ember (ez esetben cég) akkor azt lássa be. Tanuljon belőle és az által fog fejlődni javulni. Szóval csak azt szerettem volna átadni, hogy van amikor az alig fejlesztés sem jó, de a túlzott sem. Fokozatosan és szem előtt tartva a hatékonyságot, számomra ez a legfontosabb dolgok egyike. (A melom során is ezt vallom és teszek is érte nem csinálom meg 3x ugyanazt a melót mert 2. alkalommal már a makrót írom
) -
Dtomka
veterán
Ettől függetlenül még lehet, hogy tényleg tudni fogja amit látunk. És ha igaz lesz akkor nem értem miért nem TI jelzésű?! Mert még a házon belüli előző gen. legerősebb tagját is sokszorosan felülmúlja.
Olvastam a TI-t még ezek után "akarták piacra dobni". Hova, minek és kinek? A tápcsati problémák (és az áram drasztikus drágulása) miatt tuti egy ideig nem lesz 4090TI. Bár nem is én vagyok a célközönség
-
Dtomka
veterán
Legalább de egy tölgyfába vésték volna hihetőbb lenne...
Megnéztem, és volt aki kételkedett, hogy 4x nagyobb teljesítménye lenne mint a 3090TI-nek.
És ez így 100% -ban hivatalos? Mert majd ezekután nem grafikonokat hanem excel táblázatokat fogunk látni a gpu-k review oldalain.
-
Dtomka
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Köszi, értem. De azt gondoltam nem kell még a usernek még ilyenekkel "tök...nie" Egy noctua is lga 1700 platformra 40k+ már és még ez sem elég, tré az irány ami fele tart ez az IT azon belül a CPU és GPU ipar.
#45693 b.
És mert valaki egy excel táblában beírta ezeket az adatokat attól még nem biztos\valós eredmények. De ha tényleg igaz akkor a 4090 tényleg brutális minden téren.
Nekem 3070 -em van ~2080TI szint, akkor több mint 10x a teljesítménye. -
Dtomka
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Ezeket a hőmérsékletet stock coolerrel érték el? De gondolom egy minőségibb pl: Noctuaval
ennél alacsonyabbak lennének az értékek. Vagy már mindenképpen vízhűtés kellene ezekre a CPU-kra?
Tervem jövőben a 7700k -t egy 13600k -ra cseréljem, mert jelenleg az a legszimpatikusabb.
-
Dtomka
veterán
Egy biztos a köv gen. még többet fog "zabálni" mert a teljesítmény a prioritás\elsődleges.
2k -ra nekem elég a 3070... nem tetszik az irány mely fele tart a gpu piac...
3090ti még akkor sem vennék ha 3070 árában lenne, márpedig most már csak féláron dobálják a nép után. Vigye aki akarja, de elvből (nem az áramszámla miatt...) sem vennék olyan vga-t amely 250-280w nál többet kajál. -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
válasz
awexco
üzenetére
...szánalmas...
...emberek halnak, emberek ezrei halnak meg, .... nap mint nap, miközben egy páran még gazdagabbak lesznek...
Ha rajtam múlna...
1. Az összes coint eltörölném, és aki ilyet állít elő börtönbe zárnám minimum 5 évre!
2. 1 ember, 1 vga - aki többet szeretne, kizárt. Aki visszaél és hamis személynek adja ki magát 5 év...
3. Az EU országokban nem egyenlő a fizetés - (A mai napig nem értem miért is vagyunk benne az EU-ban oly sok éve... nekik jó, [mármint a politikusoknak, hiszen azota azt a pénzt ami minket illetne zsebre teszi, hogy ro...djanak ki a cipőjükből!] nekünk ugyanolyan sz@r... de remélem nem sokáig!)
Átlagszámítás - így a legdrágább vga is megfizethető lenne...
Szeretem az fejlődést, az IT szenvedélyem a Commodore '64 -gyel kezdődött... de ami manapság megy az gusztustalan és undorító!
Nem kell velem egyetérteni, de ez az igazság! -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
[link] AMD RX 6800 XT Review - The RTX 3080 Killer?

-
Dtomka
veterán
válasz
nkaresz1976
üzenetére
Semmi probléma, elfér de inkább itt a 2 rivális teljesítményét mérik össze.

-
Dtomka
veterán
válasz
nkaresz1976
üzenetére
Köszönjük, de ez nem a gépigény.hu
-
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
[link] RTX 3070 - 2080Ti átnevezve?
-
Dtomka
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
Dtomka
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nem rossz
-
Dtomka
veterán
[link] Így fut a Battlefield V egy Intel Xe iGPU-val ellátott rendszeren
-
Dtomka
veterán
[link] RaveNews - RTX 3080, DLSS 2.0, Saját Gondolatok
-
Dtomka
veterán
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Nekem az utolsó konzolom, super nintendo volt, így azok árazása nem igazán érdekel. Hiszen, nem csak játékra használom a gépet.
De sokkal olcsóbb 1 konzol mint 1 mai jó pc-t összerakni.
1 konzol = 1 középkat vga árával.Biztosan jók lesznek az új konzolok, de én maradok PC-s

-
Dtomka
veterán
[link] Pletykák a NAVI 12-ről és a NAVI 14-ről
-
Dtomka
veterán
válasz
s.bala31
üzenetére
DirectX 12
Én már 2015 ben azt hittem, hogy a dx12 által szebbek és még jobbak lesznek a játékok. Lassan 5 év telt el...
Annyit tapasztalok , hogy szebbek sem lettek, és lassabbak...Leginkább a BF V nagy csalódás számomra, mert ott sokkal kevesebb az fps (+ microlagg)
De talán majd a dx 13 ... -
Dtomka
veterán
Hát szerintem nem:
[link] -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
BF V alatt azt tapasztaltam, hogy DX12 vel kevesebb az fps, és látványban nem látok különbséget.(7700k + 1070)
-
Dtomka
veterán
válasz
Puma K
üzenetére
A g-sync miatt kérdezem. Mi a véleményed erről a monitorról? Jó vagy nem, megéri megvenni avagy sem?
ACER XB1 Predator UM.HX1EE.005
Köszönöm -
Dtomka
veterán
ÚJABB AMD-S SZAKEMBER SZEGŐDÖTT AZ INTELHEZ
Az Intel nem bízza a véletlenre. Remélem tényleg konkurencia lesz a korábbi 2 gyártónak. -
Dtomka
veterán
Elég sok pénzt veszít aki 2080 TI-t vesz

Viccet félretéve. Vállalható , hogy eléggé selejtesek? Még mindig hullanak? Sztem ezt a szériát jobb kihagyni, hiszen, vmi új kezdete, de a köv széria 3080TI nem 500k lesz hanem 700?
Túlzás! Kár, hogy a VILÁG ezt elfogadja, és nem ellenkezik.Vicces a sors. AMD régebben (ATI) GPU volt a jobb és a COPU gyenge láncszem. Mára megfordult a helyzet. Remélem a GPU részleg is ismét magára talál... kell a verseny!
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
ELŐKERÜLT EGY RADEON RX 590-ES 3DMARK TESZTEREDMÉNY
590 vagy 670 lesz?
-
Dtomka
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Én a BF1 miatt cseréltem le a vga-t. 480 -nál erősebbet szerettem volna... de nem volt, így lett a 1070.
BATTLEFIELD 1 Performance - GTX 1060, 1070, 1080, RX 480Ezért lenne jó, ha az AMD itt is végre megtalálná a számítását, hogy a monopol helyzet ne durvuljon el még jobban.
-
Dtomka
veterán
A stíluson azért csiszoljál... nem kell lekezelőnek lenni! Kösz!
Van? Hol? Ha lett volna AMD-s vga akkor amikor a 1070-re váltottam 280x-ről...

De nem volt és azóta is tényleg (sajnos) gyengélkednekA 1070-et ha le akarom majd cserélni, remélem lesz a konkurenciánál olyan kártya amire érdemes lesz!
Tehát lehet van konkurencia, de nincs versenyképes kártyája sok szegmensben. És ha ez így van akkor nincs konkurenciaMert ha lenne nem ilyen árakon lennének a vga-k!
-
Dtomka
veterán
Megnéztem kapató e már I...-ban, de csak 2080 -ak vannak
300 k a legolcsóbb... tudom a 2080 TI 500k lesz, durva. -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
válasz
Crytek
üzenetére
Értem. Szerettem a kémiát, de nem értek a gyógyszerekhez.

Pár hete 1 helpdesk állást pályáztam meg. E-mailben kaptam 1 linket, melyen 1 tesztet kellett kitölteni. 1-2 nap után felhívtak, bérigényt megadtam azóta semmi....
Ezért ismét keresgélek, ezért kérdeztem. Köszönöm szépen a választ!
SRY az offért! -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
Tudom kicsit off, de idő kérdése és...

Visszatért az Intelhez egy Larrabee mérnök -
Dtomka
veterán
-
-
Dtomka
veterán
Tudod az előzményeket Te komoly ember?
Előtte 4830-5830-280x vga-m volt. De váltani szerettem volna és ár érték arányban az AMD oldalon nem volt jó alternativa. Ha az AMD-nél lesz olyan ami ár érték arányban jobban megéri mint ezen az oldalon akkor visszaváltok.
Azért mert nvidia van a gépemben, attól még szurkol6ok az AMD-nek...
Nem kell elhinned, de nézd már meg ki hozta létre a 280x topicot...
A kötekedés az megy látom újonc létedre....és személyeskedtél. Lehet normálisabban is elmondani azt amit szeretnél. Nem kell a másikat sem kioktatni, sem derogálni.
-
Dtomka
veterán
válasz
keIdor
üzenetére
"Cuccok
Asus Maximus VIII Formula - Intel Core i7-6700K @ 4600MHz 1,3V - 16GB G.Skill TridentZ 3200MHz CL15 - Asus Strix GeForce GTX-1080Ti "
Mondod Te a fenti konfiggal

De a 980Ti=1070 karcsú még a 4k hoz...sőt a 1080Ti is. De ezt Te is tudod, ha nem keresek olyan gémet ahol az

-
Dtomka
veterán
válasz
Crytek
üzenetére
A 280x után 6700k igp-vel a GTA V & BF1 közben azt hittem\éreztem visszarepültem az időben ~20 évet. De a kényszer nagy úr, és legalább tudtam kockulni. Sosem fogom még1x elkövetni azt a hibát mint anno a p67 esetében. Csak olyan lapot fogok venni melynek van vga kimenete

Szóval tudom mit élsz át, csak annyit tudok mondani tarts ki!

-
Dtomka
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
Írtam én olyat, hogy az AMD béna? Nem azok, csak 1 másik úton indultak el és nem vált be.
Az áremelkedést a bányászláz okozta. Vagy szerinted más oka volt? Ők is éltek a lehetőséggel...jól tették. Kisebb cég, sokkal rosszabb helyzetben vannak.Az Nvidia valóban elhúzott, (Fermi után a jelenlegi sorozat előtt le a kalappal!) de erre írtam, hogy remélem az AMD összekapja magát.
-
Dtomka
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
Az egész regényedből csak erre reagálok.
"a jót meg kell fizetni." Akkor szerinted az normális dolog, h egy ~100 000 ft os vga majdnem 2x annyiba kerül?
ASUS STRIX-GTX1060-6G-GAMING GeForce GTX 1060Szerintem meg lehúzás...

A jót meg kell fizetni...
Igen én semleges vagyok, hisz sosem volt és nem is lesz rajtam 1ik féltől sem az a bizonyos szemüveg. Azt veszem ami a legjobb ár\teljesítmény nekem.

-
Dtomka
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Nem okolok senkit csak leírtam valamit. De okolhatják azok akiknek magasabb áron kellett vga-t venniük.
A gyártóknak mind1, h bányász vagy "gamer" veszi meg a kártyát a lényeg, hogy eladják. De ha én lennék az nvidia vezetője, akkor biztosan tettem volna valamit. A 1070 -eket bios módosítással adtam volna ki (ha ez lehetséges, nem tudom nem értek hozzá), és 1 másik részleget létre hozattam volna kimondottan bányász vga-k fejlesztésére. És nem alakult volna ki ilyen helyzet.
-
Dtomka
veterán
válasz
Crytek
üzenetére
Nemsokára fogjuk!
Mennyi lesz a nyitóára szerinted? A ref 350k legalább, a jobbaké 400+
Ezért kellene az AMD-nek (vagy most, hogy az Intel is belép a vga piacra) kicsit összekapnia magát, h legyen verseny.(#33812) huskydog17
Most ezekkel a cikkekkel mit kezdjen az aki jelen pillanatban venne 1 jobb vga-t játékra? Az aktuális árak még mindig magasak. A többség nem külföldről vásárol, én sem tenném. A gariztatás problémásabb lehet. -
Dtomka
veterán
REKORDOKKAL ZÁRULT AZ NVIDIA LEGUTÓBBI PÉNZÜGYI NEGYEDÉVE
Örülünk, hogy Ők is jól megszedték magukat, akkor ideje lenne a vga árak normalizálódásának!

ZOTAC ZT-P10810B-10P GeForce GTX 1080 Ti - volt 238k is...és most mennyi?
-
Dtomka
veterán
válasz
Crytek
üzenetére
Szerinted lesz 30-40% ? Legyen neked igazad!

De remélem a másik oldal is előáll versenyképes kártyákkal. Mert ha nem akkor a 1180TI ára jó vastagon fog karcolódni. Legalábbis hazánkban tuti a luxuscikkek közé lehet majd sorolni 4-500k.
Bár ha igaz a hír akkor a vga árak most már lassan tényleg kezdenek normalizálódni.
-
Dtomka
veterán
Tudom vs topic, de én akkor is ezt mondom: VÉGRE!

Szárnyal az AMD: kiváló eredményekkel zárult a negyedév(1 nvidia tulaj!) Mert kell a konkurencia...
-
Dtomka
veterán
Ejj de felment a vgam ára

ZOTAC ZT-P10700B-10P GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 AMP Extreme PCIE -
Dtomka
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
Köszönöm, végre valaki érti amit mondani szerettem volna!

(#33560) cskamacska
Kezd normalizálódni (én ezt írtam) nem azt, hogy "normalizálódott árú." !
Mind1 elengedem a témát
-
Dtomka
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a vega 1 újabb tech. (igen tudjuk gyengébb) és a 400k helyett 278 most.
Nézegetheted honnan indult az ára, de akkoriban (2017.12 hó!) nem lehetett kapni...így az az ár csak papíron létezett szerintem. 1080Ti régebbi kártya így annak az ára nem 320 -nak kellene lennie, hanem ~250 körül.
-
Dtomka
veterán
Kipróbáltam az FC5-t.
Induláskor vettem észre, hogy AMD-s támogatású. Jól szerepelnek az AMD kártyák, fej-fej mellett...
[Far Cry 5: AMD VEGA Delivers, 50 GPU's Benchmarked!]Nézegettem, a Vega árakat, mert úgy vettem észre kezdenek normalizálódni

pl:ASUS ROG-STRIX-RXVEGA64-O8G-GAMING RX VEGA 64 8GB HBM2 PCIE
Viszont a 1080Ti még mindig súrolja a csillagos eget

pl:ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-11G-GAMING GeForce GTX 1080 TI 11GB GDDR5X PCIE
-
Dtomka
veterán
Négy videokártyával robban be a piacra az ASRock
Szerintem egész jól néznek ki. Kicsit Asus-ra hasonlítanak
(Igen tudom, hogy van köze 1máshoz a 2 gyártónak
)Volt asrock alaplapom (P67 Extreme4), jó minőségű volt. Ha a vga-k is ilyenek lesznek akkor 1 stabil szereplővel bővült a piac. Ami nekünk csak jó hír!

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- ASUS 1080 STRIX-GTX-8GB
- Keresek: Fehér NVIDIA RTX 5070 Ti Videokártyát (Csere/Vétel)
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Python III OC
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R9 3900X 32GB DDR4 500GB SSD RX 7800XT 16GB Corsair 4000D Cooler Master 750W
- Hordozható napelem 3 Watt / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3889, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 100% Akkumulátor
- Bontatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerintem nem az a lényeg, hogy ki hogyan fejezi ki magát. Azért linkeltem mert UE fejlesztő, játékokat készít, így többet ért hozzá mint a fórumokon a sok agyoniskolázott fotelharcos.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)