- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46398 üzenetére
"duplaszeles busz es hasonlok teljesen irrelevansok"
Nagyon is, hogy relevánsak. Ezek amiket írtam határozzák meg az előállítási költséget, így végeredményben ebből lehet sejteni, mennyire van lehúzva a vásárló....
Nem véletlen húzza a száját a mostani árazásokon kb. minden jóérzésű techportál.A 3070-hez képesti gyorsulás örvendetes, a gond, hogy közben az ár 500$ helyett bő 800$ lett vagy ha úgy tetszik, 60%-al magasabb...
-
Busterftw
nagyúr
Mert jott a 3090 es 3090ti.
Minden csuszott egyet lefele.HSM
Ekozben a node is csokkent, mar nem kell akkora die nagy teljesitmenyhez.
Nezd meg pl milyen apro a 4000 szeria PCB.
A duplaszeles busz es hasonlok teljesen irrelevansok, amig teljesitmenyben otthagyja.
Egy 4070ti atlag 30%-al gyorsabb mint egy 3070ti, teljesen normalis generacionkenti ugras. -
Jacek
veterán
De elfelejtitek hogy a 60 FPS-hez már csak 30-at kell renderelni
így sokkal gyorsabb
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46393 üzenetére
Pici VRM, pici RAM, pici GPU, ezek régebben szintén a 60-as széria jellemzői voltak. Ami itt nem jött át, az a korábbi 60-as széria ára. Eközben annyiért adják, mint a korábbi generáció duplaszéles buszával és duplaakkora GPU-jával komolyabb VRM-jével szerelt azonos memóriafajtájú és memóriaméretű modelljét.
-
Pipó
őstag
2070, 1070, 970, 670, 570, stb. mind felső kategóriás kártya volt. A mai 70-est a paraméterei alapján ledegradálták középkategóriába felsőkategóriás árral. Ha vennék egy 4070-et olyan érzés fogna el, mintha valamikor 1060-at vettem volna.
-
Devid_81
félisten
GeForce RTX 4070 MSRP to match RTX 3070 Ti
NVIDIA GeForce RTX 4070 to retail at $599Kicsit olcsobb mint ahova vartuk, de meg mindig a nem-koszi kategoria.
-
Tragger
tag
-
GeryFlash
veterán
Nagyon korrekt kis cikk a 444-en a chipgyartasrol EUV-rol a Chip Wars konyv szemlezesevel.
Ne menjunk bele, hogy ilyet miert 444-en olvasunk es nem Prohardveren... De legalabb a heti 3 uj RGB processzorhutos meg uveg egerpados hirunket megkapjuk
-
válasz
Yutani #46381 üzenetére
Ez egy gyönyörű cikk.
jól látszik hogy Nvidia hadveresen és kialakításban mennyire rágyúrt az Rt re és hogy az L2 gyorsítótárnak milyen nagy szerepe van a GPU hitrátában.
és az mellet cikk szerint pont az Nvidia hardvere programozható és explicit párhuzamos számításokra jobban alkalmas és jól látszik az is, hogy az RDNA3 is szépen azokra a hibákra reflektált ami a 2 nél jelen volt,de Nvidia egy szinttel előrébb tart RT terén. -
Yutani
nagyúr
Ray Tracing mélyvíz AMD és NV architektúra vizsgálattal:
https://chipsandcheese.com/2023/03/22/raytracing-on-amds-rdna-2-3-and-nvidias-turing-and-pascal/
-
gV
őstag
4k-n már megint mit művel a 4090?! [link] 46%-al jobb mint a 4080, 1%-osa meg majd' 50%-al. a 4070 Ti-ra meg közel dupláz. jöhetne már a 4080 Ti, akkor talán értelmesebb árat kapnak a kisebb lapkákra épülő Adák.
Pascal veri a Vegát pedig 2023-at írunk ez meg DX12-es játék. utóbbi megjelenésekor mintha nem erről lett volna szó. -
-
GeryFlash
veterán
válasz
Petykemano #46375 üzenetére
Mondjuk azert tegyuk hozza, hogy David Wang-nak az RTG-nel szinten joval kevesebb forrasa van mint az Nvidianal. Nem reprentativ adatok de azert a lenyeg lathato:
Itt azert latszik, hogy az AMD es az Nvidia kb hasonlo meretu ceg (2022-es eves bevetel AMD-nek 23 milliard dollar volt, az Nvidianak 26 milliard). Ugye az AMD a CPU reszleggel egyutt ,,ugyanakkora" mint az Nvidia. A vicces viszont, hogy amig az AMD osszesen 1.36 millaird dollart koltott a negyedevben kutatas fejlesztesre, addig az Nvidia ennel 50%kal tobbet, 2 milliardot. Es ugye nem nehez kitalalni hogy ebbol %-osan melyik cegnel ment tobb a GPU diviziora... Szoval tovabbra is azt varni az AMD-tol, hogy azt fogja hozni azonos gyartastechnologian mint az Nvidia, az eleg meresz. Kb ott vannak, ahol lenniuk kell. Emiatt nicns David Wang se egyik se masik iranyban megitelve. Rajanal viszont a VEGA korszak egy csod volt, es rengeteg olyan hantazasa volt ahol kijott hogy o inkabb egy nagyotmondo politikus mint top GPU tervezo.
Video: Raja Koduri: Lies in a conference meeting. Gets hired by Intel
-
Petykemano
veterán
> Annál több esze van az nV vezetésének...
Őszintén szólva én nem is annyira értem a Raja Koduri körülötti személyi kultuszt.
Vannak szereplők, akiknek a nevéhez tényleg lehet valami jellegzetes és pozitív érdemet csatolni. De szerintem Raja Koduri nem ilyen, szerintem nem lehet elmondani róla, hogy letett volna az asztalra bármilyen olyan eredményt, amiért az az ismertség és tisztelet kijárna neki, ami körüllengi. Nyilván amit csinál, az nem one-man show, sokat számítanak a körülmények. Lehet mondani, hogy az AMD-nél a fiskális háttér, az Intelnél meg a tapaztalati háttér nem volt meg ahhoz, hogy Koduri az itt-ott eltöltött 5-6 év alatt kompetitív eredményt tudjon felmutatni. Persze azt is nézni kell, hogy lehetett-e volna jobban csinálni - lehet, hogy helyett más még ennyit se tudott volna összehozni abból, ami rendelkezésére áll. Emiatt elég nehéz megítélni, hogy ő most elrontotta, vagy épp emberfeletti erővel hozott össze a lehetőségekhez képest kimagasló eredményt, vagy bárki más is pont ugyanerre lett volna képest.Annyi biztosnak tűnik, hogy pl David Wang nevéhez azért jóval kevésbé kötődnek - akár pozitív, akár negatív előjellel - az RTG eredményei, én se azt nem látom, hogy az RTG megtáltosodott volna, s azt se, hogy Raja Koduri emberfeletti képességei tartották volna egyben a divíziót. Ez alapján Raja Koduri személye és jelentősége szerintem túlértékelt volt.
-
Egon
nagyúr
válasz
Petykemano #46365 üzenetére
Annál több esze van az nV vezetésének...
Ha marad az iparágban, akkor még van töménytelen mennyiségű mobil GPU gyártó (Adreno, Mali, PowerVR), no meg ott az AMD is, mint kiváló lehetőség... -
Devid_81
félisten
-
Busterftw
nagyúr
GTC 2023 Keynote with NVIDIA CEO Jensen Huang
Aki esetleg nem latta.
Brutal milyen szinten van AI teren az Nvidia es a partneri kapcsolatok komoly tenyezok, de kicsit lapos volt az idei GTC.
A TSMC 2nm (and beyond) volt megemlitve, lehetett volna tobb info a keszulo CPU-krol. -
[link]
AMD több kártyáét adott el a héten, mint Nvidia."
AMD: 2110 units sold, 55.38%, ASP: 645
Nvidia: 1690, 44.36%, ASP: 886
Intel: 10, 0.26%, ASP: 282AMD revenue: 1360900, 47.56%
NVIDIA: 1497453, 52.34%
Intel: 2820, 0.1%Azt hozzá kell tenni hogy AMD nél teljesen elérhető az előző generáció összes kártyája és az eladásul 70 % része azokból van. Nvidiánál 3080 korlátozottan volt csak pár darab 3090 és Ti nincsen.
Az eladott kártyák fele Ada. -
awexco
őstag
Érdekes olvasmány gyártással kapcsolatosan .
[link] -
bár nem VS , kis érdekesség. érdemes letölteni szerintem . 40 GB
[Titanic: Project 401 Unreal Engine Demo] -
válasz
Petykemano #46355 üzenetére
Úgy látszik más is erre gondolt , mint én. Bár nem világos a lépés hogy a 20A miatt van e de elképzelhetőnek tartom ahogy ők is. Akkor viszont 2024 ben már találkozhatunk vele az ARL képében.
[link]
-
válasz
Petykemano #46355 üzenetére
Valószínűleg a 2023 végén -2024 elején kijövő architektúrák már kész és biztosan működő gyártástechnológiára lettek tervezve, hisz ezek kihozatala 1,5-2,5 éves fejlesztési ciklussal történik.De arról is volt szó hogy az Arrow előrendeléseit eltolták a TSMC nél.
Az is lehet ,hogy pont ez miatt tolódott el és nem onnan fog érkezni.
20A ra elméletileg 2025- ben lehet számítani legelőbb a tervezést is figyelembe véve. -
Petykemano
veterán
A Samsung is régóta ígérgeti a GAAFET alapon készülő 3nm osztályú eljárását.
Elvileg a 3LPE elvileg kész, a 3LPP viszont csak jövőre készül el. Végülis nem tudom, használja-e valaki. Az a gyanúm, hogy sajnos nem.
Az, hogy az Intel 20A-n történt már tapeout nem biztos, hogy többet jelent ugyanennél, vagy annál, mint az eső 10nm-es lapkák, amelyek után még 2-3 évig dolgozni kellett az eljáráson, mire versenyképes kihozatalt és frekvenciát elért.A TSMC látszólag "bealudt" a GAAFET-tel. persze elvileg az ő részükről a finfet alapú N3 tudatos döntés volt, de már az elején lehetett tudni, hogy jelentkeznek problémák és hogy szélesebb körben majd csak az N3_ variánsok lesznek használva. Egyébként ha tudatos döntés volt, nem tudom, mit nyertek azzal, hogy finfeten csináltak N3-at. Úgy értem, hogy kijöhet a végén az, hogy végül mindenki elkínlódik a GAAFET-tel 2025-2026-ig, mire használható lesz, és közben kinek-kinek GAAFET vagy finfet alapon volt többé-kevésbé használhatatlan 3nmo osztályú eljárása.
mostanában volt szó az Arrow Lake-ről. Asszem az 2024-ben lesz esedékes, de ebben lehet, hogy tévedek. Mindenesetre a jelenlegi pletykák szerint az IGP és a CPU rész is TSMC N3-on készülne. Persze lehet, hogy a végső döntés a gyárástechnológiák állapota alapján mostanában születik meg, de önmagában az, hogy az amúgy még nem túl jó kihozatallal rendelkező TSMC N3 versenyben van, nem arra utal, hogy az Intel 20A piacra kész lenne (jövőre)
Persze nem akarnám leírni az Intelt, lehet, hogy az Intel 20A mondjuk egy esetleg két évvel is megelőzi végül az TSMC N2-t. Az biztos, hogy nagy lesz a gyártástechnológiai turbulencia a következő 2-3 évben. Kérdés, hogy mennyivel lehet jobban kijönni belőle úgy, hogy ha chipletekre bontod az architektúrádat? Mármint hogy már ez is egy rugalmassági tényező lehet, hogy nem egy egész chipet, hanem csak annak részeit kell erre vagy arra a gyártástechnológiára duplán tervezni backup céllal.
-
van egy remek kis fórum: érdekes dolgok mennek az Intel 20A ról.[link]
ha ez igaz egy fordulópont lehet .
"Intel's 20A is a pretty futuristic node. The first of its kind actually! It uses GAAFET (RibbonFET) & Backside-Power-Delivery (BPD PowerVia). TSMC is still developing these with N2 only in 2026. Whereas, Intel 20A [test chip] is already taped-out & ready." -
proci985
MODERÁTOR
-
-
A Jetson AGX Orin képes a legújabb UEFI-vel az utolsó Windows 11 elindítására.
Virtualizáció is fut rajt.
Csak így tovább ,j öhet Nvidia ARM CPU Windows alá is. -
Petykemano
veterán
válasz
huskydog17 #46340 üzenetére
> Ezt mi alapján szűrted le?
Abból, hogy "akciós" Intel ajánlatokat linkeltél azzal a konnotációval, hogy szerinted ez milyen kedvező és jó ajánlat. Szerintem ez triviális. Szintén szerintem nem gond.
> Akkor legközelebb nem írok oda átszámított árakat
Ha jól értelek, akkor azt mondod, hogy Te csak fogtad és átváltottad forintra az amerikai webshop dollárban számolt árait tekintet nélkül arra, hogy egyébként az amerikai webshopokban látható árakhoz képest általában milyen "extrákkal" terhelt áron szokott megérkezni a magyar (vagy európai) boltba a termék.
Ha így történt, akkor remélem sikerült felhívnom a figyelmedet, hogy ez nem ennyire egyszerű és legközelebb a forintosított árak számítása során figyelembe veszed az "extrákat", amik egy reális képhez vezetnek azzal kapcsolatban, hogy a fogyasztó milyen árakkal találkozhat magyar üzletben, vagy tényleg nem számítod át ilyen egyszerű, de félrevezető módon. -
Raymond
titán
-
huskydog17
addikt
válasz
Petykemano #46337 üzenetére
"Engem nem zavar, hogy az Intel termékeket próbálod népszerűsíteni."
Ezt mi alapján szűrted le? (nem kell válaszolni) Én nem próbálok népszerűsíteni semmit, egy akciós hírt belinkeltem, nem értem ez nálad miért népszerűsítés, na mindegy, hagyjuk, ismét olyat látsz bele a hsz-be ami nincs ott.
Akkor legközelebb nem írok oda átszámított árakat és akkor talán nem lesz értetlenkedés és értelmetlen kötözködés (bár még mindig nem értem hogy ennyire egyszerű evidens dolgon hogy tudsz fennakadni)
"Én csak arra kívántam felhívni a Te és mások figyelmét, hogy az általad alkalmazott átszámítási mód (nem számítva persze a kézközön, vagy ilyen félhivatalos tranzit-házhozszállításos módszereket) nem helyes és ne legyenek túlzott várakozásai a magyar boltokban tapasztalható árakkal kapcsolatban és ne is kezdje el a "felárral dolgozó, lehúzó magyar kisker bandában" keresni a boltban látott és az általad beharangozott árak közötti különbségre a magyarázatot."
Erről beszélek, hogy erről szó nincs, ilyet nem írtam, ezt kizárólag te látod bele a hsz-be, nem értem miért. Itthoni boltok MSRP áron adják az Intel kártyákat, tök jó. Belinkeltem egy olyan külföldi akciót hol MSRP alatti áron lehet venni néhány Intel VGA-t, erre te meg rögtön a fenti dolgokkal állsz elő, holott szó se volt olyanokról, egyszerűen.
Hihetetlen, hogy egy rém egyszerű akció belinkelése alapján te rögtön rosszindulatú háttérszándékokkal vádolsz.
Ha nem tetszik egy hír, akkor lépj túl rajta, de nem tanácsos a másikat mindenféle hülyeséggel gyanúsítgatni, mert belinkel egy érdekességet (azt leírtam ,hogy szerintem milyen szempontból lehet érdekes, de azt is ignoráltad). Én a témát ezzel lezártnak tekintem, mert egyszerűen a semmiről nincs értelme beszélni, főleg úgy, hogy olyan dolgokat hozol fel, amit le se írtam. -
Devid_81
félisten
Jo vetelnek tunik ha ez igaz (lenne)
-
Petykemano
veterán
válasz
huskydog17 #46336 üzenetére
Engem nem zavar, hogy az Intel termékeket próbálod népszerűsíteni.
Valóban, láthatólag csak az Intel igyekszik felkavarni az állóvizet, ezért megérdemlik a hírverést.Én csak arra kívántam felhívni a Te és mások figyelmét, hogy az általad alkalmazott átszámítási mód (nem számítva persze a kézközön, vagy ilyen félhivatalos tranzit-házhozszállításos módszereket) nem helyes és ne legyenek túlzott várakozásai a magyar boltokban tapasztalható árakkal kapcsolatban és ne is kezdje el a "felárral dolgozó, lehúzó magyar kisker bandában" keresni a boltban látott és az általad beharangozott árak közötti különbségre a magyarázatot.
Szintén a Neweggen az AMD-től lehet kapni $230-ért RX 6600-at, ami valahol az A750 táján van nem számítva az RT-t. Ha ezt lehetne kapni annyiért, ahogy Te számoltad, már megvettem volna. Talán innen ered a rugózás a 27% árkülönbözeten.
-
huskydog17
addikt
válasz
Petykemano #46334 üzenetére
Huh de nagyon rugózol ezen feleslegesen.
Pofon egyszerű pedig, amint írtam is mindössze a Newegg árait számoltam át Forintra érdekességképpen, hogy ott mennyiért adják. Ahogy írtam is, fogalmam sincs, hogy a Newegg szállít-e ide és mennyiért és őszintén szólva nem is érdekel, mert nem azért írtam, hogy most mindenki vegyen onnan. Az átszámítást csak érdekességképpen említettem meg, hogy ottani ár itthon adott pillanatban mennyi.
Ilyen alacsony áron RTX 3060 (Ti) tempót még nem láttam. Ahogy szintén írtam, nem a mi mérhetetlenül kicsi piacunk a mérvadó, hanem például az amcsi és ott a linkelt árak érvényesek, így ilyen akciókkal az Intel akár számottevő piacot is szerezhet. Ár-érték arányban a fent említett árakkal az ARC A széria igencsak erős lett."Nemrégiben $249 lett az A750 hivatalos ára."
Igen tudom és a linkelt akciók azt jelenti, hogy a Newegg-en MSRP alatti áron lehet vinni az Intel kártyákat.
-
Petykemano
veterán
válasz
huskydog17 #46333 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az amerikai tagállamokban eltér a forgalmi adó mértéke, de bevallom, nem tudom, hogy az értékesítő székhelye, telephelye, az értékesítés helyszíne (raktár?) vagy a vásárló lakcíme alapján kell-e rászámolni.
Én úgy tudom, hogy részben amiatt adnak meg nettó árat, merthogy nem mindegy, hogy melyik államból nézed, na meg azért is, hogy ne őket, hanem az államot hibáztasd, hogy mennyivel többet kell fizetni még az adóért is. (Valószínűleg Magyarországon is lenne csodálkozás, ha a cégek levonhatnák a megjelenített árból az áfát és azon túl a mindenféle forgalmi különadókat)
Ebből nem is csinálnék hitvitát, de az is biztos, hogy az USÁban csak 5-10%-os a forgalmi adó, nem 27%. Tehát ha az msrp-be a vám és disztribúciós költségeket (ide értve a vámokat) bele is kalkuláljuk, már csak ennyivel is drágábbnak kellene lennie.
Nemrégiben $249 lett az A750 hivatalos ára.
Általában az árukeresőn 116-120e között szoktam látni. 27%-os áfával és 360Ft-os USD árral számolva nagyjából ki szokott jönni.
Egyébként most épp 116eFt és 366, szinte fillérre kijön a $249.Én csak ezért gondolom, hogy az általad számolt forint ár túlságosan alacsony.
(Itt csak zárójelben hozzátenném, hogy ha valaki a kereskedői nyereséget keresné, akkor nem feltétlenül gondolnám, hogy ez a 116e valamiféle ügyeskedős ár lenne, mert a $249 az ajánlott fogyasztói ár, amiben elvileg már belekalkulálva kellene lennie a szállításnak, esetleg a vámnak is. Tehát elvileg a magyar kisker/nagyker nem a Neweggtől rendeli $249-ért)
-
huskydog17
addikt
válasz
Petykemano #46332 üzenetére
Ezek alapból bruttó árak. Azt nem tudom, hogy a Newegg szállít-e Magyarországra, mert US-en kívüli országok listájában nagyon kevés van és nincs köztük Hungary, így nem tudom, hogy amennyiben szállítanak ide, akkor mennyibe kerülne a szállítás, azonban nem is feltétlten rólunk van szó, hanem külföldön is sok embernek jó vételek ezek.
-
Petykemano
veterán
válasz
huskydog17 #46331 üzenetére
Szerintem Magyarországon ehhez a dollárban számolt árhoz még hozzá kell adni a 27%-os áfát + párszázalék vámot.
-
huskydog17
addikt
Intel Arc A380, A750 and A770 8GB GPUs price slashed, A380 now listed for $120
A750 bruttó 240 dolcsiért igencsak jó ajánlat, átszámítva jelenlegi árfolyamon kb. 88.000 Ft.
Ott van a 8 GB-os A770 is, ami most 270 dolcsi, átszámítva kb. 99.000 Ft.
6GB-os A380 most 120 dolcsi, ami kb. 44.000 Ft
Mindháromból van raktáron. Ilyen árakon sok felhasználónak nagyon jó alternatíva lehet az Arc. A fenti magyar árak nyilván gyorsan változnak, mert ma nagyon gyorsan zuhan a Forint, így a magyar árak a hsz megírása pillanatában voltak csak érvényesek. -
Petykemano
veterán
szegény AMD pont akkor nem nőtt meredeken, amikor az Intel és az Nvidia.
Persze az is kérdés, hogy egyáltalán tudtaj-e volna nagyobb volumenben értékesíteni, vagy nem is lett volna több kapacitás?
Mondjuk legalább vissza sem esett.Elnézést a tájékozatlanságomért, de kiváncsi lennék a Broadcom mivel szerepel ezen az ábrán?
-
Pakmara
őstag
Kijön az AMD által igért perf/watt, de a teszt körülményeket inkabb hagyjuk...
Benne is van a leírasban egyébként. 7900 XTX vs 6900 XT. A csavar ott van, hogy 300 TDP mellett nézték össze ( XTX ugye 355 dobozból kivéve) a két kártyát és tádám ki is jötta plusz 54% perf/watt. Arról hogy ez nem out of the box működés, és hogy lényegében ezzel az XTX-et ellökték egy jóval kedvezőbb teljesítmény/fogyasztás allapotba meg nem nagyon beszéltek. A teszt körülmények leírásban természetesen benne van, de azt ugyeki nézni...
-
-
huskydog17
addikt
-
Ezt így itt hagyom nem tudom eldönteni, van e alapja. valószínűleg ezért kell lassan a CPU árukapcsolás mögé tenniük sok dolgot.
Ha ez igaz az Nvidia egyre nagyobb szeletet hasít ki az Intel tortájából. ( mondjuk lennének kérdéseim azzal hogy így egyes bérgyártóknál elköltött mennyiségben és hierarchiában ki áll az előbbi helyen mert itt olvashattunk már sokféle verziót ki alárendelt a TSMC nél például.[NVIDIA is Intel's biggest threat, not AMD. In fact, NVIDIA is a threat to both Intel & AMD.]
A Grace megérkezésével azt hiszem az X86 elég komoly konkurenciát kap az ARM és Cuda alapokon, sőt... -
Szerintem engedjük is ezt itt el. Nem szeretnék linkelgetni mert nem érdekel a vergődés.
Akkor volt éppen elég szó róla kinél mi változott a boot sorrendben például a Computerbase oldalán foglalkoztak ezzel, [link] és az eredeti tweetekbe, és a WCC cikkben is, valamint jött rá infó is, hogy nem kell ezért új Windowst felrakni csak mindenki nézze meg újra a boot sorrendet mert az állítódik el . Én végig lekövettem attól hogy itt a PH-n erről egy árva mukk nem hangzott el.
Más s oldalakon például CB nél Wolfgang a megoldáson gondolkodott és a hiba okán ,nem a hiba tényét kérdőjelezte meg és gúnyolódott másokon .
Igen a z Amd szakember abban az 5 mondatban nem részletezte a hibát. Tudom a Twiterre és a CB fórumára csak a hülyék írnak és felesleges arra hivatkozni . Téma zárható. -
válasz
huskydog17 #46321 üzenetére
-
válasz
huskydog17 #46313 üzenetére
pedig aztán :[link]
Nálam amúgy most az új Nv driver sem vizsgázott tökéletesre. Szerintem a stúdió driver akadt össze valamivel.
-
Gyuri27
félisten
Az se mellékes, hogy ismerve a win updatét nem ildomos alatta semmit se csinálni. Még jútobozni se.
Az se mellékes, hogy adott esetben a frissités ugye az alap rendszereket érinti és erre bármilyen drivert firissit bárki is miközben valami törlődik, felüliródik?
Szerintem az ilyen okos user megérdemli a tiszta win telepitést. -
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46316 üzenetére
Arra akartam utalni, hogy szvsz Abu a driver alatt a drivert érthette abban az értelemben, ami működteti a videókártyát, míg az általad említett kontextusban a driver a szoftvercsomag, ami áll magából a driverből és annak telepítőjéből.
Az általad hivatkozott anyagból is ez derül ki, a probléma a telepítési folyamat során alakulhat ki. Egyébként érdekesség, hogy elvileg akkor csinálja, ha egyidejűleg megy a windows update is. Jó kis összeakadás lehet...
Ezek egyébként a legaljasabb bugok, amik csak bizonyos csillag-együttállásokkor jönnek elő.... QA legyen a talpán, aki az ilyenek megfogja.
Nyilván a fix ebben az esetben, hogy kiadják a drivert újra egy javított telepítővel.
-
Busterftw
nagyúr
"before installing the driver, and that the “Factory Reset” option is unchecked during the AMD driver installation process" -AMD
Persze, ha te ettől jobban alszol.
Végülis minden site driver bugnak hívja, még az AMD is.
AMD Acknowledges Radeon Driver Bug That Can Mess Up Your Windows OS, Working on FixA fenti link is ezt mondja.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
huskydog17 #46313 üzenetére
Nem értem, Abu megmondta a driver ilyet nem csinálhat.
-
huskydog17
addikt
-
FLATRONW
őstag
-
válasz
Devid_81 #46306 üzenetére
Engem nagyon megvettek a tesztek értelmes kialakításával, átláthatóságában és a korrekt és értelmes adatokkal amit belevesznek és példás a szöveg is alatta. Sok nagy oldalt oda vissza vernek minőségben és pártatlanok, nem törnek pálcát.
Érdemes megnézni tőle a 4080 tesztet.[link] -
Petykemano
veterán
Újabb kínai GPU
14nm
GTX 1650
[link] -
HSM
félisten
válasz
#90868690 #46301 üzenetére
"Mert csak a fele cpu megy, ezek szerint"
Ez így totál félrevezető...
Ha ennek a fele megy csak, akkor a 13900K-nak is, különben utóbbi felmosná vele a padlót, ami láthatólag nem történik meg... A productivity tesztekben is egyértelműen látszik a 7700X/7950X-hez hasonlítva, hogy mennek a magok, és ott is fele a fogyasztás a 13900K-hoz képest.Egyébként ez a tervezett működés mindkét CPU-n, hogy az aktív feladat/játék lehetőleg az arra optimális magokon fusson, a háttérfeladatok pedig a maradék magokon.
"8mag dolgozik /8mag "parkol"
Ezért érdemes megvárni a 8-magos 7800X3D-t azoknak, akik csak játékra keresnek erős CPU-t. A legtöbb mai játék bőségesen elvan 8 maggal is. -
törölt tag
Mert csak a fele cpu megy, ezek szerint
[Ryzen 7000 V-Cache: How It Works In Windows] 8mag dolgozik /8mag "parkol" nesze neked 16magos cpu.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest