- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Itt meg egy Nexus 2060 szétszzedés
Oda ragasztottak mindent mindenhez
Hatalmas ragasztócseppek benne ez így elég kínai -
imi123
őstag
-
válasz
FollowTheORI #37590 üzenetére
első időkben biztos túltolják majd a kereskedők, főleg itthon az árazást. Kb márciusra fog realizálódni az ára szerintem. Elméletileg 300 $ környékén is kellene jönnie, mert FE drágábbnak számít.
-
-
Loha
veterán
Mert az NV nem kommunikálta elég jól, hogy a G-Syncnek nincs alsó határa, de ha megnézed ezt a friss táblázatot, akkor itt már az összes régi/új G-Sync modullal ellátott monitornál 1Hz szerepel mint alsó határ.
-
HSM
félisten
válasz
lezso6 #37586 üzenetére
Így van.
No, meg ami most nagy változás, hogy eddig a xx60-as GPU mindig saját GPU volt, vágatlan, így olcsón előállítható. Itt viszont azért egy komplett klasszissal magasabb GPU-t vágtak vissza, a TU106 alig kisebb/gyengébb, mint a TU104... Tehát ahogy írod is, ez inkább egy 1060 Ti, vagy 1070 "Light" utód.
Mondjuk nekem RT meg egyebek szempontjából jobb kompromisszumnak tűnik azért egy fullos 2070 vagy 2080, a 2060-nál már azért fájón belevágtak itt-ott a dolgokba.
Igazából szerintem 2060-ra kb. az összes nagyobb csipet meg tudják vágni.
Valószínűleg ez adhatja a létjogosultságát is, hogy erre tudnak mindenfélét tenni majd, ami amúgy mehetne a kukába.
-
Az RTX 2060 igazából egy nagyon huzatos 1060 Ti utódja lenne. Vagy herélt 1070-é. Semmi köze az 1060-hoz, az ára is ezt mutatja. Lásd az alábbiakat.
Maxwell:
GM200 = 1.5x alu / rop (980 TI)
GM204 = 1.0x alu / rop (980; 970-nél csak ~0.76x alu, 0.875x rop)
GM206 = 0.5x alu / rop (960)Pascal:
GP102 = 1.5x alu / rop (1080 TI)
GP104 = 1.0x alu / rop (1080, 1070-nél csak 0.75x alu, 1.0x rop)
GP106 = 0.5x alu, 0.75x rop (kényszerből, mert csak GDDR5 van rajta)Turing:
TU102 = 1.5x alu / rop (2080 TI)
TU104 = 1.0x alu / rop (2080)
TU106 = 0.75x alu, 1.0x rop (2070)
vágott TU106 = 0.625x alu, 0.75x rop (2060, de GDDR6-tal, ezért bitang)Az 1060 utódja kb egy GDDR5 2060 lenne, de aluban az is picit sok lenne (+25%). Meg hát amíg az 1060 kb 200 mm2, addig a 2060 alapját adó TU106 még mindig egy 445 mm2-es szörny. Gondolom sok a selejt, ezért hozzák a 2060-at. Szerintem lehet itt még mindenféle fura kártya, mert nehezen hiszem el, hogy a nagyobb lapkákból a hibásabbakat egyszerűen csak ki fogják dobni.
-
Loha
veterán
válasz
FLATRONW #37553 üzenetére
A G-Sync modullal szerelt monitoroknak nincs alsó frissítési határa (függetlenül a használt paneltől), tehát 1Hz - 240Hz (vagy a monitor által tudott max.) között működik, alacsony inputlaggal, adaptive overdrive-al, amit szintén nem alapértelmezett FreeSync-es monitorok esetén...
-
törölt tag
Demokratizálja a gémervilágot az Nvidia
HA eddig nem volt demokrácia és nem lázadt ellene a nép akkor azt a rendszert hogy is hívjuk ? -
VTom
veterán
válasz
#45997568 #37572 üzenetére
ezt hozták fel már többen itt, hogy erről nem feltétlenül az nvidia tehet, hanem a monitorgyártóknál fogott vastagon a ceruza.
Az nvidiánál két okot látok a támogatásra: 1. beszedték a lóvét a g-sync-ért amíg lehetett, de most már illik előrukkolni az AS támogatással 2. az AS támogatással szeretnének újabb piacot szerezni, mert mostanában sokat kell költeniük ügyvédekre
Minden másra ott a 65"-os G-sync HDR monitor $4999-ért
-
HSM
félisten
válasz
Mamuska #37571 üzenetére
Persze, ezt tudom, hogy azon az AOC-on erősen szór a panel.
Azt akartam csak mutatni, hogy bár szerintem is szuper monitor ez a 27"-os Acer Nitro (nem véletlen tervezgetem a beszerzését saját célra) nem olcsó játékszer, sehonnan sem nézve. Főleg mondjuk egy LG UW-FHD-hoz képest, amihez a VGA is lényegesen olcsóbb lehet és maga a monitor is kihozható fele pénzből, és tudtommal ott panel gondok sincsenek.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mamuska #37563 üzenetére
Ennél már belehet kapcsolni az Overdrive-ot, Freesync mellett vagy ugyanolyan bugos (?) mint a másik két 144 Hz-es IPS monitoruk ? Azoknál Freesync ON lassabb a panel mint Freesync OFF, mert az OD kiszürkül és nem lehet állítani.
(#37567) rupszi: Sarkított példákat mindkettőre fellehet hozni...
-
HSM
félisten
válasz
Mamuska #37563 üzenetére
Igen, magam is tervezem majd éppen egy olyan beszerzését.
Ugyanakkor azt is látom, hogy lényegesen drágább, mint egy egyszerűbb monitor. Pl. az Aoc 70K-ért ad 31,5"-os 48-75Hz range-es IPS-t, AOC Q3279VWFD8. Vagy van a Dell P2418D, ami bő 70K-ért ad szintén WQHD IPS-t, igaz, csak 24", vagy itt vannak az LG 29"-os UW-FHD monitorai, 40-75Hz között, szintén jócskán olcsóbban, ha jól emlékszem 60-90K közötti ársávban, modellfüggően.
Szóval, akármilyen "olcsónak" tűnik a korábbi 144Hz árakhoz képest, szvsz nagyon nem az 135K egy 27" WQHD monitorért.És mivel WQHD, az VGA sem lesz éppen olcsó alá, ami praktikusan 100+ FPS-el meg tudja hajtani, ha már ki is szeretnénk használni, hogy több, mint 75Hz-et tud a megjelenítő....
Szóval, azért ez összességében még messze van a költséghatékony megoldástól.
-
törölt tag
válasz
TTomax #37546 üzenetére
Rosszul ertelmezed, nem a tegnapi lepest kritizalom, sot, szerintem jo dontes volt engedelyezni az adaptiv sync-et vegre
Ami nem tetszik, hogy eddig is megtehettek volna hogy ugyanugy tamogassak ingyen es bermentve az adaptiv sync-et, ehelyett eloalltak egy fizetos megoldassal
Most mar mindket megoldas ott lesz januar 15-tol, ez remek
Szaby: persze, a vicc kategoria amikor megjelennek NV altal szponzoralt jatekok, es a GSync honapokig nem mukodik (lehet meg most sem) a kirakat jatekokban, ala Destiny 2.
Freesync-el is vannak gondok, volt/van hogy bugos, lattam en mar 1080-on GSync monitoron ledadogni Wildlands-t is 35FPS-en
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem sokat. De ők akkor sem dobhatnak rá plecsnit. Akkor a saját tesztjeiket értéktelenítenék. Ezt úgy kell elképzelni, hogy néha a frissítés változása egyes színek megjelenítésén változtathat, de annyira picit, hogy nem túl észrevehető, viszont létezik, és erre tesztel a FreeSync, illetve a G-Sync. Viszont ez a "kiveszi ezt észre" dolog a tesztek szintjén nem létezik. Ott mérés van, és jó vagy nem. Nyilván arra is fel kell készülni, hogy a kijelző nem tudja a specifikációban írt, sokszor FreeSyncre szabott tartományt, hanem valamivel szűkebb lesz az. Ettől még szar nem lesz, csak nem lesz olyan jó, mint lehetne, ha ezt nem most lépik meg ~600 létező kijelzővel a piacon, hanem már helyből felültek volna a vonatra.
-
Itt az a kérdés ebből a felhasználó mit fog észrevenni hétköznapi játék, filmnézés közben, hogy a 300 képminőségi tesztből nem ment át mondjuk páron.
érdemes megvárni jan 15 után az első teszteket, mert véleményem szerint nem biztos, hogy észrevehető különbség lesz a 2 kártya között azonos monitoron, max a leírt specifikációkban.vagy az is lehet hogy szar lesz. Ki tudja?HSM: én csak multi miatt használok sync monitort, ott a 75 Hz nem sok mindenre való. Hétköznapi felhasználásra mondjuk hasznos azt elismerem.
-
imi123
őstag
Hát szerintem multi FPS-en kívül nem fontos a nagy FPS(75+). Persze ez magánvélemény.
Ok hogy Battlefieldeknél és társinál egy hardcore szerveren számít. Egyébként ha megvan freesyncel a stabil 75 akkor az már bőven az élvezhető kategória a legtöbb játék. Én is nézegettem év végén a Gsync csodákat de hála égnek smucig vagyok és nem vettem meg. -
GodGamer5
addikt
Elég vicces ára lett a 2060-nak, pedig jó kártya lett az eddigi infók alapján. Vajon lesz ezek után gtx1160 rtx nélkül? Amd is közölhetne valami bejelentést a Navikról.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Maga a certifikáció egy képminőségteszt:
A szimpla validáció csak a VESA tesztje, ami vizsgálja a variálható frissítési frekvencia működését. Az NV esetében tudni kell, hogy ők későn léptek be ide, tehát nekik az a specifikáció a meghatározott, amit a monitorgyártó megjelölt minimumnak. Ha ők azt nem képesek elérni a G-Sync implementációval, akkor nem tudják certifikálni a monitort G-Sync-re. És nagyon sok monitorgyártó a FreeSync tartományt adja meg, nem pedig a biztonságos VESA tartományt, ami szűkebb. Abban már működik a GeForce is, ezért írják rá, hogy kompatibilis, csak nem tudják azokkal az értékekkel működtetni, ami a monitor kézikönyvében van. Ellenben van 12 monitor, ahol van certifikáció, és az garantált élmény. Ez az NV-nek nehéz amúgy. Úgy kell támogatni valamit, hogy a támogatandó hardver firmware-ét sose optimalizálták GeForce-ra. Sosem hoztak olyan döntést, aminél mérlegelték volna, hogy az NV-nek ez és az jó-e, mert nem volt érdekes a hardver hiányában. Utólag ezt így lehet kezelni. Majd jönnek az új kijelzőm, amiket már a tervezés szintjén is megnéznek GeForce-szal.
Az, hogy az NVIDIA ezt hogyan adja el marketingként az ő dolguk, engem ugye nem azért fizetnek, hogy felmondjam a marketinget.
-
HSM
félisten
"egy csomó 75 hz-s monitoron rajt van a Freesync,a mi vicces"
A legtöbben nagy megelégedéssel használják ezeket a 40-75Hz-es FreeSync monitorjaikat. Nyilván, nem fog olyan jó élményt adni, mint egy 40-144Hz-es nagyágyú, de reálisan nézve sokkal több ember pénztárcájának felelnek meg, és még így is ezerszer jobb a kapott élmény, mint egy hagyományos fix 60Hz-es modellel, miközben ezek tipikusan nem kerülnek lényegesen többe. Szerintem ez is fontos szempont, van választási lehetőséged. -
pontosan NV fórumon azt írták hogy nem felet meg az NV minőségbeli követelményeinek. vagy alulról vagy felülről nem tudta a megfelelő tartományt.Képminőségről nem volt szó sehol ezt hol látod ? Jelenleg 100 Hz-s alatti monitorra nem is fogják rátenni a gsync plecsnit( mint ahogy egy csomó 75 hz-s monitoron rajt van a Freesync,ami vicces) ezt a felhasználó majd manuálisan bekapcsolja és kész, de tisztában lesz azzal, hogy nvidia nem ilyennek álmodta meg a gsyncet. Kicsit túlvariálod szerintem és próbálod lejjebb minősíteni ezt a dolgot.. A panel és az elektronika tudásához szoftveresen ugyan úgy lehet és kell támogatást írni geforcon mint radeonon, nehezen hiszem el, hogy szoftveresen a monitor oldaláról is van külön AMD specifikus támogatás a Vesa szabványon belül amit egy geforce ne tudna elérni vagy abszolválni, maximum annyi, hogy a vesa tartományon belül fog működni a geforce támogatás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #37550 üzenetére
Nem szigorúbbak. Az a probléma, hogy a FreeSync monitorokat nem a GeForce-okra szabták. A szabvány az rendben van, hogy működik, de a VRR-nél vannak olyan problémák, hogy a frissítés változásával változik a képminőség, amire például a szabvány nem tér ki. Tehát egy kijelző 30 Hz-en nem biztos, hogy ugyanolyan jó képminőséget ad, mint 60 Hz-en, esetleg 120 Hz-en. Ezért van az AMD-nek és az NV-nek képminőségtesztje, amelyekkel garantálják, hogy a kijelző a kijelölt tartományon belül a képminőség tekintetében jól működik. Mivel a FreeSync kijelzőket az AMD-re szabták, így logikus, hogy ezek náluk jól működnek, míg az NV-nél 12 ment át ebből a szempontból a 400 teszteltből. De ez normális, amikor ezeket a kijelzőket kiadták, még nem tudták GeForce-szal tesztelni, a firmware-t se rájuk optimalizálták, stb. Meg ugye eleve a VESA szabvány nem igazán szabja meg a képminőséget, ez csak az AMD döntése volt, hogy ez alapján is tesztel, és csak így ad FreeSync plecsnit. Az NV-nek a certifikációja is lényegében a VESA tesztből, illetve az extra képminőségtesztből áll.
-
FLATRONW
őstag
válasz
#85552128 #37550 üzenetére
Igen, Nv-nél követelmény volt a legalább 144 Hz-et tudó panel, aminek az alsó határa 30 Hz volt.
Nem volt náluk olyan, hogy hulladék 55-75 tartományban működő panelhez adták volna a nevüket.
Freesync esetén is csak a 144 Hz-es drágább paneloknál volt 45 Hz az alsó határ, amit később az LFC segítségével toltak lejebb. -
Egon
nagyúr
válasz
#45997568 #37520 üzenetére
Akkor a GSync lassan ertelmet veszti, megint Abu Mesternek volt igaza
Igaz, hogy még csak január eleje van, de megelőlegezem, hogy ez az év poénja...
Megint, mi?Inkább a vak tyúk-effektus áll közel a valósághoz - bár azt nagyjából mindenki sejtette, hogy előbb-utóbb ők is támogatni fogják a szabványos megoldást.
Egyébiránt (ha jobban belegondolok) emlékeim szerint olyat is írt Abu, hogy az nV maradni fog a G-Sync-nél, hogy így szegmentálják a piacot, a prémium kategóriát - ha háromesélyesre veszed, a totón is bejön a tipped, bármely meccsre, ehhez nem kell "mester"-nek lenni...
-
törölt tag
válasz
#45997568 #37545 üzenetére
"hogy ugyanazt az eredmenyt hozza mint mondjuk AMD ingyen"
Nem hozzák ugyanazt... Még a drágább Freesync monitoroknál is előfordulnak glitchek ha a Freesyncet bekapcsolod, az olcsóbbakat a 100-féle freesync range-el meg nem is említem. Meglátszik, hogy a gyártók szabad kezet kaptak és minden szarra ráírták, hogy Freesync, aztán mostanra már akkora fejetlenség van, hogy az AMD a saját oldalán sem tudja követni és rengeteg rosszul feltüntetett adat van.
Az nV-nél sokkal szigorúbbak voltak a követelményekkel már a kezdetektől, nem véletlen, hogy most is a 400 letesztelt Freesync monitor közül 12 (!) volt ami megfelelt ezeknek...
Akkora prémiumot nem ér, de a G-sync monitorok hamarabb voltak a piacon és jobb eredményeket érnek el még ma is ugyanazzal a panellel.G-sync megmarad továbbra is prémiumnak, a létező Freesync monitorokkal meg lehet kísérletezni mennyire jól megy (valszeg ugyanúgy mintha AMD kártyával lenne). Szvsz ez jobban fáj az AMD-nek mint az nVidiának, mert ezzel gyakorlatilag az utolsó aduász is elveszett amiért még érdemes volt AMD VGA-t venni.
-
TTomax
félisten
Egyenként nem értem a fanyalgás okát,eddig az volt a probléma az nVidia miért nem támogatja az AMD féle freesyncet,erre elkezdik támogatni akkor úgy se jó...
-
törölt tag
Utem tevevesztes mostanaban eleg gyakori Tomcsinal, nezd el neki, elfoglalt szerencsere
(#37522) b.: persze, vegre NV vasarlok is tudnak jo minosegu adaptive syncet ingyen
Nincsenek lesarcolva.
(#37525) Falu111: ezt kikerem magamnak, az tegnap volt
(#37526) VTom: nem a meglevo tulajokrol beszelek, hanem az uj vasarlokrol, akit mar atcsesztek az igy jart. Persze jo a GSync, de most ugyanazt a tobbiek megkapjak ingyen...
(#37527) Raymond: a ketto nem fugg ossze, a Vegaknal eddig is a Freesync volt az alap, arkepzesben meg ez csak jo lehet a vasarloknak, alakul egy kis ar-cicaharc. Amugy aki AMD-t akar venni, neki ugyanugy csak a Vega marad.
(#37528) Falu111: nyugtaval dicserjed azt napot te burzsi naplopo
(#37542) TTomax: a vicc az hogy mar az elejetol megtehette volna NV hogy beall az VESA szabvany moge es nem kezd maganakcioba egy dedikalt hardverrel hogy ugyanazt az eredmenyt hozza mint mondjuk AMD ingyen...
No mind1, CES erdekesen indul, nekem tetszik.
(#37544) TTomax: azt hol nyilatkozta le az NV hogy ez 50-60$ es a kereskedok adjak sokkal dragabban? Csak erdekel
-
TTomax
félisten
Inkább örülni kellene ennek a lépésnek.Nem ,ettől nem lesz jó fej az nVidia,de azt sem szabad elfelejteni hogy a gsync bő egy évvel hamarabb elérhető volt mint a freesync,ezt valahol ki kellett termelni.Arról pedig az nV nem tehet,hogy az 50-60dolcsis felárból 100-150 lett a kereskedőknek hála.Engem mar csak az érdekel,hogy visszamenőleg megkapja-e a többi gen. is vagy ez csak turing ficsör lesz-e.
-
FLATRONW
őstag
Nem igazán értem, hogy mi ezzel a baj.
Az AMD a Freesync nevet adta az Adaptív-sync implementációjának.
Az NV implementációja pedig a G-Sync nevet kapta.
Például a notebookok esetén az NV mindig a szabványos adaptív-syncet használta, nem kellett külön chip a megjelenítőbe. Most elérhetővé teszik az asztali monitorokra is. Tehát ez az egész nem újdonság. -
A lényeg, hogy ha jól veszem ki, saját név alatt próbálják futtatni az egyébként mások által kifejlesztett ingyenes szabványt, úgy hogy a saját név alatt működő megoldásuk nem tudott gyakorlatban sokkal többet, csak a meglévő certifikációt ültetik át, ami már feljogosítja őket arra hogy átnevezzék. Ha ez tényleg így lesz, amit persze még nem tudunk biztosra, akkor azt én elég ocsmány dolognak nevezném. Visszatérve az itt a napokban futtatott eszmecserére miszerint milyen is az Nv üzletpolitikája és megítélése. Nem akarok idézni.
-
Én úgy értelmeztem, január 15 után driveren át fog működni a dolog. Folyamatosan frissítik a listát, ahogy tesztelik a monitorokat és ha a vezérlőpulton aktiválni tudod a funkciót akkor hivatalosan is támogatott VESA AS a monitorod.
Jelenleg 12 típust tettek fel kísérleti jelleggel az oldara.amik már letesztelt és jóváhagyott plecsnit kaptak. -
t72killer
titán
válasz
Raymond #37527 üzenetére
Ha piacra dobnak (nagyon) óccóér pár bányányi vega64-et, akkor energiatakarékos beállításokkal nem rossz kari az, gyakorlatilag a 2060-al lesz pariban.
#37529: igen, még nem adtam el az előző monitort (Asus swift), ezen a húzáson valószínű bukni fogok - bár nem hiszem, hogy egy lejárt garis monitornál olyan nagy lenne a veszteség, amikor mást is tud a g-sync-on kívül (3DVision, 144Hz...)
-
válasz
Raymond #37527 üzenetére
Ha jól vettem ki, akkor továbbra sem támogatott a freesync, csupán a freesync monitorok kapnak gsync supportot. Aprónak tűnő eltérés, de azért érdekes, remélem ráaggatják majd a gsync logót a monitorokra, még ha tulajdonképpen ez freesync is igazából. Megfejték a marhát, de nem hagyják kimúlni.
-
Hát kicsit kifordítva én azt olvasgattam anno, redditen is, hogy Nv-t inkább pont ez cseszte, hogy túl nagy prémium felárral adták a gyártók a monitorokat. Elméletileg 50-65 dollár lehetett volna a különbség azonos monitor Free és G-sync verziója között, ez a hardver és Licenszdíj. Ráadásul Nv az Asusnak , mint fő partnerének kedvezményt is biztosított .valószínűleg ki akarták hoznia gyártási költséget kevesebb eladásból a magas árral meg prémiumnak kikiáltva jó keresni rajt. Fordítva ültek a lovon.
-
Raymond
titán
-
VTom
veterán
válasz
#45997568 #37520 üzenetére
Ezért senki sem fogja eladni a g-sync monitorát, és szaladni a boltba freesync-ért.
Inkább azt tudom elképzelni, hogy az nvidiát megszorongatták a monitor gyártók, hogy nem nagyon szeretnének fizetni a g-sync-ért, mert nem fogy annyira, mint kellene. Aztán hogyan, hogyan se, lett megoldás a freesync-re.
-
Raymond
titán
válasz
proci985 #37519 üzenetére
Ez gyakorlatilag egy 1070 spec de 48ROP-al 64 helyett es 1080 savszel, eleve azt mondjak 1070Ti teljesitmeny, gondolom ugy is lesz. Plusz/minusz egyszamjegyu szazalek a 1070Ti-hez kepest jatektol fuggoen. Mint a 2070 vs 1080-nal van, csak most tobb minusz kiegyenlitettebb csataban (az a ROP deficit csak elojon valahol), a 2070 azert zomeben gyorsabb mint a 1080.
-
törölt tag
Remek, orom boldogsag, csak evekig kifizetettek a premium arkulonbozetet a kedves vasarlokkal, mikozben siman megoldjak az ingyenes megoldast
Azert szeretik az NV-t, mert mindent megtesznek a huseges vasaloikkal
Legalabb mostantol elerheto uggyanaz a panel olcsobban, az sem rossz, mondjuk most az arkulonbozet a kartyaba lesz arazva
Akkor a GSync lassan ertelmet veszti, megint Abu Mesternek volt igaza
-
válasz
lezso6 #37516 üzenetére
ilyen , ha ez igaz :[link]
"Az Nvidia egyelőre nem osztott meg túl sok információt a kártyával kapcsolatban, annyi biztos, hogy a Founder’s Edition 349 dollárba kerül, míg az egyszerűbb példányok valószínűleg 300 környékén lesznek, ami 50 dollárral több, mint a GTX 1060 idejében."
úgy néz ki a Custom modellek 300$ és csak egy féle verzió érkezik egyenlőre. Ajándék BF5 vagy Anthem lesz hozzá. -
válasz
proci985 #37510 üzenetére
Nagy kérdés, hogy a ROP miképp szól bele a teljesítménybe. A 2070 az 1080-hoz képest ~10%-kal kisebb pixel fillrate-t tud, de attól még el tud húzni mellette. A 2060-nak a végés miatt vszont az 1060-nál is kisebb pixelkitöltési sebessége lesz. Vajon milyen hatása lesz ennek a teljesítményre?
Az árazás viszont akkor is jó, ha néhol csak az 1070 teljesítményét hozza.
-
Yutani
nagyúr
+ ezt nem tudom igaz e de ha igen ez szuper hír :
[Nvidia Supports FreeSync/VESA Adaptive-Sync Technology]Hát ha a TechPowerUp ezt lehozta, akkor valszeg igaz. Szerintem a G-Sync prémium kategória marad, a pórnép pedig érje be FreeSync-kel. Már ha igaz az, amit a G-Sync tulajok mondanak, hogy élményben magasabb szintű, mint a FreeSync.
-
válasz
wjbhbdux #37513 üzenetére
ez 1070 Ti teljesítményű kártya,néhol 1080, szerintem 1440P inkább..+ úgy néz ki BF5 vagy Athem jár hozzájuk alapból.
Szóval ha így nézed az 1070 TI MSRP ára 450$.+ ezt nem tudom igaz e de ha igen ez szuper hír :
[Nvidia Supports FreeSync/VESA Adaptive-Sync Technology]Jöhetnek a VRR TV-k és az olcsó monitorok
-
törölt tag
válasz
Petykemano #37511 üzenetére
Ismerve a kereskedelmi mechanizmusokat ez kb 350 euróért és egy picit kevesebb fontért fog ideérni.Hát a Magyar árak meg...
Én az összehasonlításodba még beletenném az időtényezőt,
Mennyi idő alatt gyűlt össze a selejtből a készlet, mert úgy gondolom van ott egy nagyságrend eltérés a termelési számokban az 1070-hez képest. -
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Technológiailag nem sok előny, hogy a TSMC-nek van EUV nélküli 7 nm-es node-ja. Maximum annyiban, hogy a partnerek számára a gyártástechnológiai portfólió szélesebb. Ami persze előny lehet az eladások szempontjából, de haszna ennek nem sok van az EUV-s node-ra vonatkozóan.
Itt az fog dönteni, hogy a TSMC-nek az árazási rendszere elég sok cégnek nem kedvez. Szóval menni fognak a Samsunghoz, amely bérgyártó megrendelőket akar, és ezért hajlandó árban alámenni a riválisnak. Kb. az Apple, a Qualcomm és az AMD fogja a TSMC-t megfizetni. Ők céloznak olyan piacokat, ahol ki lehet termelni a magas waferárat.
-
törölt tag
válasz
syberia #37506 üzenetére
Ez jó, ez minőségi műsor.(nem úgy mint a "VrPisti mi az az ROP, na ezt nem én fogom nektek elmondani" ajánlója
Ezt a színvonalat tartva kellenének magyar csatornák még.
Most persze ha ott lett volna egy Alzás 130-as vega 56 ajánlat akkor igen más lenne a szitu
De ő ugye saját cégét erősíti amivel nincs baj ott ez a helyzet.. -
válasz
syberia #37504 üzenetére
Mindhárom gyártónál lesz 7 nm EUV. TSMC van jelenleg a legjobb helyzetben mert ők 7 nm-t EUV nélkül is tudják abszolválni. Intel és Samu egyből EUV -val lépnek be ebbe a csíkszélbe.(Samunál már működik, ezen jön az Nvidia Turing következő generációja.)
Intelnél külön gyárakban és mérnökökkel zajlik a 7 nm és az alatti fejlesztés, de náluk ami problémát okoz az hogy a 10 nm fejlesztési árát vissza kellene hozniuk valahogy. -
syberia
veterán
Azt a technológiát nem a Samsung fejlesztette ki? Intel meg erre akarna áttérni a jövőben, de közben ott van párhuzamos fejlesztésként a 10 nm lépcső is. Pénzük az bőven van a gyártáshoz, most inkább az időhiány miatt vakarják a fejüket.
(#37503) b.: 1 hónapon belül kiadtak javított BIOS-t, a témaindító le is írta hogy utána megszűnt a hibajelenség. RTX esetében ennél picit több volt, az is igaz hogy túltoltam a vészmadárkodást. Ha egy gyártó korrektül áll egy valós problémáshoz, akkor lényegesen kevesebb negatív visszhangot fog kapni szvsz.
-
syberia
veterán
Jól hangzik, ez némileg a hard launch esélyét erősíti, feltéve ha egyéb tényezők nem szólnak közbe, árvíz, lavina, marslakók.
(#37492) Csubakka1: A Ryzen 3000 nem pár százas készlettel fog indulni, a VEGA esetében sem volt ennyire rossz a helyzet. Mi ez a mániákus AMD utálat
VS topik, de akkor sem értem.
Mondjuk a fury-ből keveset adtak el, de ott legalább mindegyik csíkozott.
Erre valami forrás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS ROG Ally
- One mobilszolgáltatások
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest