- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
imi123
őstag
Ez nem a Gianni vs Ipon topic.
-
aha így érthető amit írsz a te szemszögedből.velem korrekt volt mindig,5 éve egy félgépet vettem megy GTX 960 karival és a kari 1 hétre( 5 napra) rá hogy lejárt az Ipon gari megadta magát. Iponba elhajtottak, Gianni meg elintézte a méltányossági garanciát 5 ezert forintért, ami a futár költség volt- oda vissza.
A Z170 deszkámban megkarcoltam a felületét amikor tettem bele egy VGA-t és elment a hátsó hangkivezetés plusz a LAN. Felhívtam, hogy sajnos szemmel látható a sérülés meg tudja e nekem oldania cserét. 2 hét alatt nálam volt az új deszka. Szóval én nem panaszkodhatok rá, de minden boltban vannak szélsőséges esetek aki agyon dicséri pl Ipont van aki szerint meg nem ajánlott.A te esetedben érhető az álláspontod, meg úgy gondlom az enyém is az szerintem természetesen.Mindegy nem akarok neki ingyen reklámot csinálni, bár már megtörtént. Szerencsére Alzá-n sem rossz az ára már az MSI Armornak, 188 K, azt viszont ne ismerem én sem. -
Hivatalos PC bolt l. 12 éve veszem, tőle a cuccokat- Nála látom meg hogy milyen árak lesznek 1 hónap múlva mondjuk Alzán. meg 3-4 hónap múlva Iponon.garanciában meg köröket ver bármelyik PC online boltra 1 héten belül tisztában vagy vele mi a probléma a hardverrel és mikorra jön az új vagy javítják meg. Minden eszközt hivatalos kisker garanciával árul, pecséttel ellátott számláéval, ráadásul az én 1070 Armor karim nála 3 év garanciával volt, míg Iponon1 évvel.
nem kellene mindent egybevonni és berendelni az RTX fika címszó alá,köszi. -
-
-
Z_A_P
addikt
válasz
imi123 #36786 üzenetére
With adaptive shading, an algorithm looks at the previous frame and then will determine which parts of the current frame can contain less detail (I)without it having noticeable image quality loss(/I)
Az a baj ezzel, hogy ez szubjektiv dolog. Ha erre fognak ragyurni a gyartok, akkor hamarosan eljutunk oda hogy "Pentium, 2+2=5...jo, de en voltam
gyorsabbtobb FPS" -
imi123
őstag
Quick test: Wolfenstein II: The New Colossus Adaptive Shading Benchmarks
Hát a Wolfinál nem váltották meg a világot. Megnézném BF V-nél vagy az új AC-nél mit hozna.
A Wolfi alapból rohadt jól meg van írva. -
-
imi123
őstag
Abu-tól vettem át.Remélem nem perel be plágium miatt.
-
-
válasz
Petykemano #36776 üzenetére
Teljesen érthető a 7% bevételcsökkenés, sőt, reálisan nézve simán duplájára is tenném az Nvidia, 3-4x-esére az AMD bevételkiesését a VGA-üzletágból. De igazából annyi karit legyártottak - és szívott fel a bányaipar - hogy a két gyártó akár 6-8hónapra most be is szüntethetné a gyártást, míg a vevők elviszik a bányakészleteket. Teljesítményben a bányászkarikhoz képest egyedül a Turing az újdonság az asztalon, azt viszont 12nanón veszteséges gyártani.
-
imi123
őstag
válasz
Azokat az embereket sem értettem akik az AMD bukását várták, és azokat sem akik a Turing bukását várják.
Az AMD-nek kimondottam kedvez hogy piacra dobták a Turingot. Tudjuk mennyire erős a VEGA DX12-ben.Most kapott egy méltó vetélytársat. Ha sikeres a Turing akkor a VEGA el fog húzni a PASCAL-októl.
Nem is kell az NV-nek driveresen butítani a PASCAL-okat, elég az MS ajánlásait követni. -
Egon
nagyúr
válasz
Ennyi.
-
Petykemano
veterán
válasz
#45185024 #36758 üzenetére
szerintem hagyjuk már ezt a részvényárfolyamot. Azért bukott be, mert 7%-kal kisebb bevételt prognosztizáltak a következő negyedévre. De ez lényegében semmilyen hatással nem lesz a cégre, ez csupán spekuláció.
Spekuláció hogy ha jók a számok, akkor fogynak a részvények és mivel fogynek a részvények, ezért drágulnak is. (mohóság) Aztán jöttek ezek a hírek és nem azért esik a részvényárfolyam, mert baj van, hanem mert a rossz hírek miatt arra lehet spekulálni, hogy nem lesz kelendő a részvény, inkább eladni fogják a részvényt és beindul egy lefelé tartó spirál (pánik)
nem indikátora sem annak, hogy jó lesz-e a következő kártya, sem annak, hogy lesz-e verseny. csupán a spekulációs hangulatnak indikátora.
-
-
válasz
syberia #36757 üzenetére
Simán, löknek majd Mo.-ra is pár tehervagonnyi vega64-et és 1080-at/1080Ti-t.
#36758: ha a kezdeti Turing-mánia lecseng, a következő fél évben kevesebb új VGA-t fognak eladni (a két gyártó együtt) mint Rolls Royce-ot, és ez még optimista szcenárió, kitudja mikor ürül ki a bányász kínálat.
Az AMD részvény csak azért nem omlik össze, mert van egy jóval erősebb másik üzletága, a CPU-s, ami mostanság ráadásul jól megy. Az Nvidiát ezzel elássák, egyedül a 7nanós Turinggal tudják majd kiszabadítani magukat.
-
törölt tag
Asus rog 2070 240 ezer ft
vsben ezért határozunk meg mindig márkát ne lehessen csúsztatni.
A 2070 teljesítménye nagyon szórt rengeteg tesztet lehetne mutatni amiben egy 1080 vagy egy Vega megveri
Neki 240 ezerért az 1080TI vel kellene versenyeznie amivel nem tud... sehol nem tud ez nem előrelépés szerintem. -
törölt tag
Bajban az NV vészforgatókönyvek jönnek ?
NVIDIA Stock Plummets – Wipes Away 18 Months of Gains In Two Days
Ajajj hogy nem veszik a 80%al több szilíciumot tartalmazó 2080 TI-t 440 ezerért sok meghibásodással ?
Ki gondolta volna mi ? ÉN
Ha megvizsgáljuk a milyen teljesítményt lehetett kapni 200 ezer ft-ért az elmúlt években és ebből (msi gaming x asus rog tehát márkás kártya szinten) akkor kiábrándító statiszttika jön ki. Semmilyen előremozdulás nincs...
Az meg hogy ki hogy tologatja a kártya neveket csak PR. -
-
törölt tag
Mi történt ?
-
-
-
-
syberia
veterán
válasz
Petykemano #36742 üzenetére
-
-
válasz
Petykemano #36742 üzenetére
Ezért is húzta-halasztotta az nvidia ennyire a Turingot - AMD meg ki se adott semmit.
-
Petykemano
veterán
válasz
t72killer #36741 üzenetére
secondhand kánaán. Meg nyilván mennek a bolti árak is lefelé, ahogy megcsappan a kereslet.
Ezt a gyártók új szériák/modellek kiadásával inkább megvárják, míg lecseng (mármint ez is, mert a nagy keresletet is kivárták), vagy kidobnak újakat - drágábban vagy még jobban elértéktelenítve a használtat? -
válasz
syberia #36739 üzenetére
Kínában milliós nagyságrendben robotolnak még mindíg a VGA-k, csupán európában meglesz a tízezer vega 56 és gyorsabb/modernebb bányászkari
. Ha ezek elöntik a piacot, beköszönt a gémerkánaán
#36740: így van, és ha egy ilyennek azt mondod, hogy 2db-ot elviszel 200ért, neked fogja adni, uis 21db-nál nem biztos, hogy egyáltalán talál vevőt az összesre - a karik meg amúgyis ledolgozták az árukat, ha nem túl későn /looserként ugrott be a bányász.
-
syberia
veterán
válasz
t72killer #36737 üzenetére
Ezen gondolkoztam én is, mikor fogják piacra dobni a nagy kripto bányák a kártyáikat. Gyanítom van náluk több ezer, de tízezres nagyságrendet sem tartok elképzelhetetlennek.
(#36722) Raymond: Jobban utánaolvasva már kapizsgálom a lényegét,az RT-vel szemben ez legalább használható valamire, nem felezi meg az fps-t.
(#36729) t72killer: 2 hónapja még 200 dodó közelében imbolygott, Gyuri bá nem unatkozik mostanában.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #36724 üzenetére
Ennek megközelítőleg sincs semmi köze a Chillhez. A Chill az egy scene pacing eljárás, míg az Adaptive Shading-féle megoldások amolyan vizuálisan veszteségmentes trükkök a képszámítás hatékonyabbá tételére. Ettől még ugyanúgy van parancslista, ugyanúgy nincs inputhoz ütemezve a képszámítás, ugyanúgy nem paraméterezhető a célzott képkockaszám, stb. Sokkal inkább a VR-ben alkalmazott Variable Rate Shadinghez van köze, csak nem úgy csökkenti a részletességet, hogy a kép fix részeit számolja kisebb részletességgel, hanem figyelembe veszi a tartalmat is.
-
válasz
Puma K #36735 üzenetére
Alakulnak ezek. Megbontanak 2-3 nagyobb bányát, azzal kész is lesz a használt VGA-piac. Főleg radeon-oldalról, de zöld karik is dolgoztak ezrével a bányában, úgyhogy az nvidia árakat se fogja kímélni a dolog
. A vga-gyártók részvényár-esése is ezzel lehet kapcsolatban, az nvidia turing köhögése csak rátett egy lapáttal (=necces a bányából kivezető "kiút" új generáció).
AMD részről viszont hasonló a kérdés, hol vannak a VEGÁK utódjai, amit érdemesebb venni, mint egy (1-2hónap múlva) piszokolcsó ex-bányász vega64-et
?
-
HSM
félisten
válasz
imi123 #36733 üzenetére
Volt mindenféle előtte... A 290X-em eladtam bő egy éve, szintén egy évnyi elégedett használat után, mert nem maradt időm játszani, és jó árat kaptam érte. Aztán lett egy kb. HD7770 elég sokáig, aztán Rx560 4GB 3 hónapig, mert jó áron volt, és utána Rx580 8GB, mert nem kellett sokat ráfizetni az 560-ra, és ez a Nitro+, főleg ennyiért nagyon tetszett.
Csináltam is belőlük egy kis 3Dmark tablót.[link]
-
-
-
imi123
őstag
válasz
syberia #36721 üzenetére
Pont ez a lényege.
Azonos képminőség FPS növekedés mellett.
Nagy csodákat azért nem várok tőle.
Itt is az lesz a probléma mint a VEGA-nál. Tele van a Turing is baromi jó újításokkal de a játékot kell úgy megírni hogy támogassa az extrákat.
Ilyen árak mellett túl gyors terjedést nem várok az RTX kártyáknál. Ha nem terjed gyorsan nem fogják az újításokat használni. Nem hülyék a játék kiadók sem. A nagy többségnek kell kedvezni. -
válasz
Televan74 #36726 üzenetére
Hja, mondjuk aki az RT-ért ma extra pénzt dob ki, az nem normális, az RTX vásárlók zöme SzVSz szimplán az extra raszteres teljesítmény miatt veszi a kártyát, főleg modern API-kra.
Persze középerős kategória + modern API kérdésben meggondolandó egy AMD Vega (azalatt - már bocsánat a tulajoktól - de csak HTPC grafikák vannak...)
-
válasz
Televan74 #36723 üzenetére
Evvan, az fps növelés általában pénzbe kerül
. Hogy kisebb karikon működik-e, jó kérdés, a kisebbek elvileg GTX-ek lesznek, azaz átmatricázott Pascal. (majd, valamikor
)
#36724: értemértem
. Csak gyakrabban látni képjavító extrákat, amik általában (érthetően) az fps terhére dolgoznak - mint legutóbb pl a RT.
-
Petykemano
veterán
válasz
t72killer #36720 üzenetére
Pedig pont az a célja, hogy egy képen kiszűrje, megtippelje, kitalálja, hogy milyen változások történnek, vagy várható a történésük és csak azt számolja újra, ami változott.
Ez kicsit hasonló technológia a chillhez, ami szintén azt nézi, hogy mennyire aktív az esemény a képernyőn és ha gyakorlatilag állást tapasztal, akkor visszaveszi a target fps-t és így energiatakarékosságot ér el.Reméljük a chill továbbfejlesztésével az AMD is be fog tudni vetni valamilyen hasonló technológiát, ami csak az aktív változásokra fókuszálva az fps növelését célozza.
-
-
imi123
őstag
válasz
syberia #36718 üzenetére
Hogy ne csak off legyen.
Wolfenstein II: The New Colossus Getting Support for NVIDIA Turing's Adaptive Shading -
FLATRONW
őstag
A Sacanline sync-ről mit lehet tudni?
A következő leírás szerint kipróbáltam, és úgy ahogy működik is.
A v-sync-et a játékban és a driver-ben is ki kell kapcsolni.
A Scanline sync értékét alacsonyabbra kell állítani, mint amennyi a függőleges felbontás.
Ha 1020-ra állítom, akkor fixen a kép alsó részén jelenik meg a törés.
Törik a kép, de fix helyen és nem olyan gyakran, mint szinkronizáció nélkül.
A késleltetést is alacsonyabbnak érzem, mint bekapcsolt v-sync mellett. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Éppenséggel sok munka van vele. Az egy dolog, hogy a PSSL hasonló a HLSL-hez, de nem ugyanaz. A HLSL-nek is vannak verziói, tehát az sem mindegy, hogy melyik HLSL-hez hasonlít.
Az valóban lehetséges amúgy, hogy PSSL kódot fordíts PC-s hardverre, de ez nem szabványos. Az AGS szervizkönyvtár tartalmaz olyan függvényeket, amelyek ezzel kompatibilisek, és igen ezzel némelyik fejlesztő él is, de ha így csinálják, akkor ezek a kódot PC-n csak GCN-es Radeonon futnak, tehát szabványos HLSL kódokra így is szükség van, mert valamit futtatni kell Intel és NV hardvereken is. Szóval jól hangzik, amit a Sony mond, és van is benne igazság, csak nem úgy, ahogy azt elgondoljátok. -
törölt tag
-
syberia
veterán
válasz
zovifapp111 #36660 üzenetére
Nézzük a jó oldalát. Előhozza a rideg számítástechnika humorosabb oldalát.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #36700 üzenetére
Egy normálisabb házban sincs vele semmi gond, ez a 150-200W még nem a nehezen kiszellőztethető kategória. Nekem egy régi, kifejezetten csendes működésre optimalizált gépházban van (SilverStone FT01) az 580 Nitro+, és iszonyat csendesen teszi a dolgát, ugyanezzel a hűtéssel, és igen hasonló TDP-vel.
(#36701) Petykemano:
Én amúgy a nagyon gáz tápok mellé tápcserét szoktam ajánlani inkább, mint 80W-al kevesebbet fogyasztó VGA-t. Ha bekrepál a táp, drága móka lehet belőle. -
Petykemano
veterán
Nem érted.
AMD kártyád van, hogy is érthetnéd?A halkabb 590 pedig nyilvánvalóan trükkök százainak eredménye, vagy CSAPDA!
Na de komolyra fordítva a szót, lehet, hogy ez neked nem gond, de az átlaguser, akinek egy zöldszemű kártyát ajánl, 300-350W táppal rendelkezik, esetleg 400w, de rossz minőség, és gagyi hűtésű kártyát vesz, mert az olcsóbb. Ha ez nem így lenne, akkor 1080ti-t venne nyilvánvalóan. Akarom mondani már 2080ti-t
Egyébként le a kalappal előtted a legelfogultabb érvelés esetén is megőrzött hidegvérért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest