- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Atlas 4K teszt Ray tracing off Semmi nem viszi Maradjunk ennyben.
-
válasz
korcsi #37493 üzenetére
Kihozatal szempontjából lehet, hogy jobb, de hatásfok szempontjából még kihívásokkal küszködik. jelenleg EUV még nem működik jobb hatásfokkal, hatalmas energiaigénye van.De elméletileg majd fog-.TSMC nél még kísérleti fázisban van a 7 nm EUV és ezt majd a megrendelők eldöntik, melyiket kívánják megfizetni.
Elméletileg pár hónapon belül TSMC elindítja az 5 nm-t kísérleti gyártáson, aminél már csak EUV lesz, nem lesz más opció. Az új Gépeket és gyártósorokat be kell állítani, a jelentős tényezőt kitevő hűtést abszolválni kell, a gyártási ciklust ezzel és ehhez optimalizálni és összehangolni kell.Ez mind idő és termelés kiesés. ott sem olyan egyszerű az átállás mert teljesen új gépekre van szükség.Ennél a 7nm nél a régi gyártósort használják továbbfejlesztve még ha 4xrétegeléssel is jön létre.Persze EUV jobb amúgy, ha működik,de ott nem biztos, hogy első körben a navi lesz a fő jelentőségű tényező, hanem Apple gondolom, mert drága lesz. Ha Apple esetleg ráugrik az 5nm-re akkor persze szabad a pálya. -
do3om
addikt
válasz
#26681856 #37478 üzenetére
Navi, GDDR6 rammal? Mi lett az agyonistenített HBM-el?
Pont írni akartam. Eddig mást sem volt csak a HBM! Most meg jó lesz a GDDR6? hol lesz az a 2tb os sávszélesség amin majd szállguld az új karijuk? Most mért nem fikázza hogy szar a GDDR6.
Nevetséges az egész amit művel, idegesítő, és hihetetlen hogy állítólag felnőtt, gyerek szinten van. -
válasz
syberia #37487 üzenetére
elméletileg nem rossz a kihozatali arány , mert nem EUV 7nm-t használnak, Apple ellátásával pár tízezer soc elkészült már ezen a gyártáson nekik. ők meg valószínűleg majd átmennek vagy 5 nm re vagy a 7N+( EUV) ra.ha elérhető lesz. Mondjuk annyi hátrány van benne hogy nem olyan hatalmas lépcső ez a fajta 7 nm még, kb 20 % sűrűség és 10-15 % energia előrelépés.Tipre ennyit fog előre lépni Vega 2 is ha ezen készül
Már kiderült melyik RTX ramokkal volt gond. ( micron és széria szám alapján kiszűrhető) MSI ez miatt nem adta ki még több típusát mert visszahívták. Samsung memós karikkal nincs gond és az új Micronokkal sem, ezért nvidia már november óta nagyrészt Samu ramokat használ.[link]
Micron is kiadta az új szériát az új 33számsorral kezdődik a régi problémás 32.ugyan az történt sajnos mint pascal startkor s Micron ramos cuccokkal.Első szériás FE verziók szinte mind Micron ramosak, mindegy hogy 2070 vagy 80 TI
-
syberia
veterán
válasz
#26681856 #37488 üzenetére
Tavaly tavasszal már arról beszélt a befektetőivel a CEO, hogy a Zen 2 kellő készletekkel fog indulni 2019-ben, nem "paper-launch" lesz. Nem követik el azt a hibát mint az NV, akiket most komoly perbe fogják a félrevezető információik miatt, gondolom a saját befektetőik.
RTX 2070 failures - de ennyi visszajelzésből nem lehet megtudni hány % kártya érintett, korábban csak a 2080Ti FE volt kikiáltva problémásnak.
-
syberia
veterán
válasz
Petykemano #37485 üzenetére
Nagyon valószínűnek tartom, mivel elég megbízható "leakernek" számít. A nagyobb tech oldalak nem kevés reklámpénzt kértek volna, de azért átvették ők is a szivárogtatásos híreket AdoredTV-től, mert abból is kattintás lesz.
Az árazásnál szerintem a legfontosabb szempont most a piacszerzés, tehát az Ryzen 3000 ár/érték arányának egyértelműnek kell lennie, az esetleges (valószínű) Intel árcsökkentést is belekalkulálva. Ha a teljesítményt és fogyasztást a várakozások környékén hozza a Zen 2, már csak a gyártókapacitásuk szólhat bele a sikerességébe . Mennyire várható jónak a kihozatala az új processzoroknak, erről most mennyit lehet tudni?
(#37475) Falu111: Nem vitás hogy jó kártya, a fogyasztása is bőven rendben van a sebességéhez képest. A megbízhatóságon talán még van mit csiszolni, de tény hogy azon a téren gyártótól függetlenül akadnak kisebb-nagyobb gondok.
-
válasz
Petykemano #37485 üzenetére
Ez egy realista komment. -
Petykemano
veterán
Erre a leak-re (is), ha azt feltételezzük, hogy valójában az AMD szellőztette meg Jim felé, az általános vélekedés az volt, hogy "too good to be true"
Persze ez is csak akkor igaz, ha ez idén év elején jön, nem év végén. Akkor van rá esély, hogy futottak még kategóriába kerül.
tegyükfel ügyesek voltak és év elején jön.
Nem tudom, vajon mi a jobb lépés erre: ráigazolni a várakozásokra és tényleg drágábban adni annál, mint ami túl szép volt, hogy igaz legyen, vagy meglepetést okozni azzal, hogy beigazolódnak a számok. (valószínűleg persze úgy, ahogy a Polaris volt $199)Azokra a számokra egyébként a szivárogtató azt mondta: célszámok.
Úgyhogy több különböző okból kifolyólag is lehetséges, hogy végül nem azok a számok fognak megvalósulni, vagy kicsit "meh" módon. Már most fel lehet készülni a csalódásra.
-
válasz
Petykemano #37481 üzenetére
Igaz, még semmit. leakedelnek adored Tv-n át[link]
-
válasz
#45185024 #37471 üzenetére
Én úgy tudtam a PS5-t a Sony hozza,, ezek szerint radeonstation 5 lesz.Majd bedobom a Ps topikba is ezt.
hozza a navit 2019Q4 7nm mid osztályba megint, mert sajnos az AMD nek nem a pascallal kell már versenyeznie teljesítményben, hanem a Turinggal, ahol a 2070 fölött van még 2 kártya. majd szólj Lisanak erről.
Egyébként én szorítok nekik , hogy azt az árazást abszolválni tudják amit ígértek, mert akkor legalább lesz verseny megint.Ha már 210 K és magyar árakról beszélünk vagy te egy mondaton belül leírod a 210 K-s Nvidiát és a 300 fontos OC áras Vegá-t érdekes és pártatlan összehasonlítás, kinevelt a PH látom
na szóval ha magyar árak: akkor 2070 180 K és jó hűtéssel. ráadásul nálunk a vega 64 ára még mindig a habokban 165 K a legolcsóbb ehhez képest a 2070 180 K-s ára nem rossz, köszi.
Alza 2070 + BF5 178 K: [link] Alza vega 64 : 163 K [link]
Ipon :[Vega 64] RTX 2070 [link]Nvidia hozza a 7nm turingot 2020 Q1 7 nm EUV. megoldják ők hogy legyen rajt Samsung RAM a kártyáikon ahogy eddig is tették.
Ezek a kilátások tökéletesen jók NV nek és nekünk is, ha kidobják az RT nélküli verziókat addig olcsóbban. köszi ha ez bejön akkor megint nem ők lesznek gondba -
törölt tag
válasz
t72killer #37473 üzenetére
Népkártyaként terjedő 210 ezres 2070 ?
Hát milyen nép az?
A Vega 56 110 ezer volt (299 font ) OCUKon 3 AAA játékkal az se népkártya
Akkor is lehet valamire várni ha kispéldányszámban készül nem képzelem hogy Iphonehoz hasonlóan ott éjszakáztak volna emberek egy hosszú sorban hogy kaphassanak egy OC-s 2080TIt majd 500 ezerért.
Nem fáj nekünk semmicsak nehéz megérteni hogy mások nem látnak ebben semmi problémát.
Ja hát OC meg led is van benne akkor minden rendben van, minden is... -
t72killer
titán
válasz
#45185024 #37471 üzenetére
"amit venne is a nép" - másfél hónapot kellett a kártyámra várni, nyilván azért mert senki se vette...
Nektek AMD-seknek amúgy a vegára majdnem duplázó 2080Ti fáj, vagy a népkártyaként terjedő új középkari 2070?A GDDR6, ha nem Pacmanes, elég egy ilyen kategóriájú grafikának. Ha nem lenne az, akkor a Titan V körbehugyozná a Turingokat - nem teszi.
Sajnálom, de úgy néz ki, ebben a körben is a "mocskos kapitalizmus" illetve a szokásos "mindjárt bejeltik az überbrutálnagyágyút" vesszőparipa. 4éve én is AMD-s voltam (290x), akkor tettek utoljára érdemit az asztalra.
-
törölt tag
-"Fogadjunk mondjuk abba, hogy neked egy napig jensenes háttérképet kell nézned ha AMD nővekszik,"
Neked meg le kell venned a Jensenes háttérképet egy hétig ez lesz a büntid)
-Ha amd nem gyártana CPU-t itt meg ott lenne.
AMDnek volt ARM-ja is csak eladták Qualcomm-nál Adreno néven fut , feláldozták hogy GPUt, APU-t gyárthassanak PCre ezzel azt akarom mondani , valamit nem tettek meg valami más meg igen helyette, itt mindig utak vannak.
Jensen hozott két elképesztően rossz döntést az egyik a túltermelés, a másik a hirtelen találjunk ki valamit ami grandiózusnak tűnik és eladja az új szériát... Nem adja el. Erre reagál a tőzsde bár Jensen valóban Musk-osodik el. (Persona non grata)
Mik a kilátások AMD-nél? Hozzák a Navit Gddr 6-al na meg a PS 5-öt...,
hozzák a Vega 20as Zenes APUkat, meg egy mobil szériát.
Mik a kilátások NVnél ?
Megvágja a régi GPUjait eggyel kissebbre hogy eladhassa 1160-nak hatalmas presztizs és pénz veszteséggel.
és vár a samsung 7 nm-ére mint megváltás hogy kihozhasson egy 2080TI teljesítméyú kártyát immáron 240 ezerért amit venne is a nép. Samsung gyárt HBMet is ha már ott van a 300 fölötti kártyáira illene ilyenből csepegtetni...AMDnek mindig lemegy a bejelentés előtt a részvénye most hatalmas hájp van viszont ne feledjük Intel és Amd 7nm bejelentést várunk egy héten belül.
NV most fogja majd érezni hogy milyen ha egy sokkal tőkerősebb céggel harcol (akinek sok licensze van) ami elsősorban szerverpiacon fog fájni. -
schwartz
addikt
-
válasz
lezso6 #37465 üzenetére
én mindkettő után csalódott lennék, hogy jobban e azt nem tudom. AMD nél most a CPU részleg évek óta nem látott dolgot csinál. ha most nem tudnak nőni pusztán cég megítélésből, akkor soha.Nvidiánál talán ez kevésbé megszokott abban mindképpen igazad van, lehet ezért lennék ott csalódott.
fules
) : Szerintem AMD nőni fog, nvidia stagnál jövő hét szombatra. Fogadjunk mondjuk abba, hogy neked egy napig jensenes háttérképet kell nézned ha AMD nővekszik, nekem meg Lisa-t ha csökken
na jó nem, ez durva lenne -
Jó, akkor még egyszer megpróbálom. Tételezzük fel, hogy az AMD most 14 dolláros árfolyamon van. Mikor lennél mérgesebb 2017 nyarán vett részvényekkel? Ha stagnáló részvényed egy nagy tüske után ugyanott lenne amikor vetted, vagy a stabilan növekvő részvényed egy kisebb tüske után hirtelen visszazuhanna az eredeti árfolyamra?
-
tom_tol
addikt
Mennyi az a horribilis mennyiségű legyártott pascal?
-
válasz
lezso6 #37461 üzenetére
pontosan ezért mondtam, hogy AMD ügyesen leakelte a z érkező ryzent.( lehet azt gondolni , hogy véletlenül derült ez ki egy hónapja, de nem) neki nincs processzor részlege ami éppen bejelentette a ryzen 3000 CPU-t
ha nem így történt volna AMD is most 14 dollár körül állna, mint 2017 nyarán.a mostani 17 helyett szerintem.
Kíváncsi leszek a CES után mi fog történni a két cégnélFogadhatnánk valamiben
-
füles_
őstag
válasz
t72killer #37455 üzenetére
Adnék én, de már elfogyóban van.
Jólvan na, ha nem feszelhetem alul már nem is veszek AMD-t.Na de viccet félretéve, igen, energiahatékonyságban még mindig generációs lemaradásban vannak a Radeonok, de azon kívül jelenleg semmi nem hajtja az NV malmára a vizet szvsz. AMD-nél több VRAM-ot kapsz, sokkal kedvezőbb az árcédula jelenleg, FreeSync, komoly játékpromóciók, ennyi jut most eszembe. Persze csak RX 590-ig bezárólag, fölötte már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Vega56-on túl AMD kártyának jelenleg nincs értelme. Meg a szoftveres körítés kimaradt, mint előny, bár ez eléggé szubjektív, nekem nagyon bejön a Chill, Wattman meg még a tonnányi lehetőség minden téren lassan.
-
válasz
lezso6 #37458 üzenetére
tehát mi a különbség? ugyan az történt mindkét céggel csak más számokkal de százalékokban nézve nincs különbség.Én pontosan már nem tudom hány komment óta 2 -3évre visszamenőleg beszélek a tőzsdei ármozgásukról. 2016 tól. Szemellenzőt szerintem ti viseltek.AMD 2016 ban 2.77 dolláron állt nvidia pedig 27 dolláron mindkét céggel ugyan az zajlott le kisebb eltérésekkel csak 10x szorzóval Nvidiánál.AMD 2016-és 17 között nőt 6x nagyobbra Nvida pedig 2017 és 2018 között növekedett jelentősen.
Ha nem így gondolta volna akkor nem gyártott volna le ekkora mennyiségű pascalt Erre nem reagáltál ami lényegi kifogásom a váddal szemben és az állításoddal szemben is.
Ha úgy gondolta volna hogy hazugság amit állít akkor nem fektetett volna bele ekkora pénzt és gyártatott volna le ilyen horribilis mennyiségben VGA-t.Persze ettől lehet , hogy pont én tévedek, de akkor értelmetlen lépés lett volna ez a részéről.Mindenképpen hibázott ez tény, tehát igen, ez egy nagy vezetői hiba volt. -
Ha ez tényleg így van, akkor elég szar vezető Jensen.
Ha hitt benne, akkor is hazudott év közben, hiszen látták, hogy szarban vannak, de mást beszéltek, hogy majd úgyis kilábalnak belőle. Hát nem sikerült.
Ne kreálj magadnak szemellenző, pont arról beszélek, hogy nem csak szeptemberi tüskéig kéne visszanézni, hanem tovább is. Az NV ~240-ről ment fel ~280-ra, aztán leesett ~140-re, az AMD ~12-ről ment fel ~30-ra, aztán most ~18.
-
törölt tag
Nem kell mosdatni Jensent, egy hazug mocskos fereg, atverte a vasarloit is tobbszor meg a befektetoit is 10 millio dollarokkal.
Az a minimum hogy beperelik és remelhetoleg bizonyitjak is.
Kar erte, mert a szakmai multja nagyon komoly, okos, ertelmes ember, kivallo mernok és marketinges.
-
t72killer
titán
válasz
füles_ #37451 üzenetére
Nem hiszem: ha deaktiválom az RT-t, ugyanúgy 300W-ot fog zabálni a 2080Ti. Tudom, nem ideális, de ha ekkora hatása lenne annak a pár RT magnak (=spéci memória amúgy), akkor RT nélkül egy ennyivel fejlettebb GPU-nak 200W felett nem szabadna fogyasztania.
"ha az AMD terméke minden tekintetben jobb"
?? Mit szívsz, én is kérek belőle... Az AMD nem procikat gyárt?
-
válasz
lezso6 #37453 üzenetére
Mint leírtam már, azért mondhatta azt mert ő is hitt benne hogy uralják a helyzetet,a Turing kiadásával ás a bányászpiac ellátásával.Milliókat fektettek ebbe a hitbe. Ennél világosabban nem tudom leírni már neked az álláspontomat.
970 nél nem mutogattak senkire szerintem.
Semmiben nem másabb a 2 cég ősz óta tartó zuhanása.50 % mindkét részről.csak nvidia remélhetőleg innen visszamászik egy 160-180 körülre. -
Gátlástalan, mert mindent megtesz a céljaiért, szerintem ezt nem kell magyarázni. Hazudozó, mert azt monda, hogy ők mesterei a helyzetnek, nem lesz probléma a kriptolufiból. Vagy hozhatok mást is, pl GTX 970 vagy amikor ha baj van, akkor mindig másra mutogatnak, hisz az NV sosem hibázik.
Az NV mostani zuhanása nagyon más, mint az AMD-s. Az AMD-nek volt egy tüskéje szeptemberben ahol a 2016-2018 közötti 12 dollár körüli árfolyamról 1 felment ~30 dollárra. Most pedig ~18 dollár. Az NV 2016 óta folyamatos növekedésben volt ~20 dollárról, 2018-ban nagyjából tartotta a 240 dollárt, majd szeptemberben náluk is jött egy tüske (280 dollár), aztán most lezuhantak 140 dollárra.
-
proci985
MODERÁTOR
koszi
datacenter mondjuk eleg dinamikusan fejlodik.
autonal szvsz ugy 2022-2025 kornyekere ha igy haladunk lesz egy hatalmas piac, hacsak nem sulyosabbak a valos problemak az onvezeto autokkal (ld az uberes Volvo balesete, ahol az uber rendszere felulbiralta a Volvoet). mindenesetre az egy eleg nagy piac.
-
füles_
őstag
válasz
t72killer #37449 üzenetére
Ha nem erőltetik az RT-t és megmaradnak ezeknél az óriási méretű lapkáknál akkor simán meg lett volna megint az a 80% 12nm ide vagy oda.
Itt lenne az AMD, ha a birkák nem NV-t vennének még akkor is, ha az AMD terméke minden tekintetben jobb. Persze ez egyrészt az AMD hibája is, de inkább a rengeteg birka hibája, hogy bedől a sok BS-nek. -
t72killer
titán
válasz
proci985 #37439 üzenetére
Mondjuk józan ésszel nem lehet kijelenteni olyat, hogy a padlás-pincesöprés szintű bányászigények nem hatnak rájuk. Egy egérutuk lett volna, ha a 7nanós processz és egy +50% teljesítmény/fogyasztás ugrás egyidejűleg érkezik a bányaomlással. Nem érkezett - pedig már így is extrém hosszú volt ez a bányaszezon. Ettől függetlenül semmilyen "érzelmi szálat" nem látok a részvényárfolyamokban, ez simán a piaci kilátások tükre, megspékelve a globális tőzsdei visszaeséssel - ne felejtsük el, hogy az S&P500 is nagyon messze jár a szilveszterre igért 3000+-os értékektől, nettó bukóval zárta a 2018as évet. A tőzsde kisebb mértékben árazza a CEO-k idióta beszólásait, mint a valós számokat/piaci várakozásokat (ld még Tesla, annak is elég figuratív-manipulatív főnöke van).
#37441: persze, minden relatív, a fák nem nőnek az égig, az általuk elérhető gyártási processzből kihozták a maxot, csak csíkszélcsökkentéssel sikerülhetett volna egy nagyobb lépés.
Árak: hol van az AMD? Ha senki más nem kínál felsőkategóriás karit, akkor értelemszerűen torz lesz a Marshall kereszt, és ha hónapokat kell várni egy VGA-ra (én az enyémre másfél hónapot vártam), ne csodálkozz, hogy drágán adják. -
füles_
őstag
És ebből mi valósult meg?
NVIDIA azt állította, hogy képes követni a kriptopiacot, és gyorsan reagálni a változásokra.
Igen, követték a kriptopiacot és gyorsan reagáltak, nem léptek lefele egy lépcsőfokot, hanem leb*szódtak az egész lépcsőről, már ha erre gondolt Jensen.Azt is állította a cég, hogy ha a bányászok kereslete csökken is a GPU-k iránt, gond akkor sincs, mert a gamerpiac kereslete erős.
Ezekszerint nem elég erős, mert az inventory-k tele vannak / voltak.(#37445) b.
A stagnálást a Radeonok esetében értettem.Ha belevesszük az ár-értéket, akkor a 2080Ti-nek is ekkora az előrelépése, ha a valós árakat nézzük, akkor meg egyenesen negatív lesz az előrelépés. Ez nem az az NV tempó, amit a Maxwellnél és a Pascalnál láttunk.
-
proci985
MODERÁTOR
persze.
meg egyszer, engemet is meglepett az eses, azt hittem a professzionalis / IoT teruleten erosebb a jelenletuk, de ugy nez ki ez nincs igy. deep learning es onvezeto autok tekinteteben tenyleg jol allnak.
az uj geforcerol is volt pletyka, hogy a befektetok miatt lett kiadva, ami figyelembe veve a horror meretu chipet (a 2070 is nagyobb, mint anno a GTX480 vagy a Hawai!) es az arazast akar igaz is lehet. a piac meg tenyleg nem fogadta jol, ld gamernexuson finoman ugyan, de az ev egyik csalodasanak hoztak ki az RTX szeriat.
en meg majdnem vettem egy 1080TIt az elso reviewek utan, aztan most kivarok.
-
válasz
proci985 #37444 üzenetére
nem is mondtam hogy te mondtad ezt,de egyszerűbb egy kommentben megválaszolni.
nem azért védem őket mert ez a hobbim, hanem azért mert nem látok mögötte értelémet az ilyen vádaskodásnak, amikor egy cég egy meggyőződés és jensen kijelentése mögé odateszi az egész gyártását és milliókat öl bele abba, amit gondol. Az , hogy tévedett az egy dolog, hibás döntés volt. Turingot nem úgy fogadták ahogy tervezték és a bányászlufi előbb és jobban kipukkadt mint ahogy tervezték. ezek olyan dolgok, amiket nem lehet előre megjósolni.Van aki ebben egyből csúnya szemét hazug nvidiát lát én meg egy cég hibás döntését látom benne és jensen hitt valamiben ami nem úgy sült el. -
válasz
füles_ #37443 üzenetére
Pontosan ez van a keresetben :
"NVIDIA azt állította, hogy képes követni a kriptopiacot, és gyorsan reagálni a változásokra. Azt is állította a cég, hogy ha a bányászok kereslete csökken is a GPU-k iránt, gond akkor sincs, mert a gamerpiac kereslete erős."
Mindenki imádkozott már az új szériáért mikor adják már ki. Erről szólt minden sajtótájékoztató, még a professzionális piacon is, hogy mikor jönnek a Geforcok. persze lehet hozzáállni úgy is nvidiához ahogy lezsó teszi ( hazudozó meg ilyenek) meg lehet úgy is, hogy hittek valamiben és nem úgy sült el. jensen hitt a turingban meg hitt abban is hogy alig várja a piac az új szériát. Aztán nem úgy sült el semmi ahogy tervezte. ennyi a sztori. A befektetőkre meg erre a keresetre inkább nem mondok semmit, mert a tőzsde régóta az egyik szerelmem és csak röhögni tudok ezen. Semmi más nem jut erről eszembe mint a mexikói öbölben történt hatalmas ökológiai olaj baleset , amikor a befektetőknek volt a legnagyobb a szája aztán a BP szépen kiteregette mennyi osztalékot osztottak nekik a Deepwater Horizon működése alatt. Utána érdekes módon hamar csend lett.
------
"Igen, az stagnálás, de nem értem most az AMD hogy jön ide. Az AMD-nek más tempója van, mint az NV-nak."na ne viccelj. ez egy nagyon erős kettős mérce, megmosolyogtató. 40 % stagnálás 10 % más mérce..
-
proci985
MODERÁTOR
en hasznaltam ilyen kifejezest? nem.
egyebkent meg nyugodtan vedheted oket ameddig akarod, a tozsde bearazza a ceget. ugyanugy, ahogy anno az amdt is bearazta a bulldozer es a fury utan.
egyebkent engem is meglepett, hogy mekkorat estek, amikor onvezeto auto piacon az NV komoly jatekosnak szamit, aminel pedig komoly iparagi varakozasok (== jo befektetes) vannak. ugyanugy deep learning teruleten ahogy tudom elegge aktivan hasznalnak quadros szervereket, aminel egyetlen 4U blade kb tobbe kerul, mint a teljes 2080TI topik hozzaszoloinak a komplett gepparkja itt a PHn.
-
füles_
őstag
A befektetőknek az a bajuk, hogy milliókat vesztettek, mert JHH azt mondta a bányászláz idején, hogy a Fornite és a PUBG miatt fogynak ennyire a kártyáik (hatalmas baromság), nem a minerek miatt. A befektetőkről meg tudjuk, hogy sok esetben nagyon rosszul látják a piacot és ilyen hülyeségeknek bedőlnek. Szerintem egyrészt jogos a felháborodás és a per az NV ellen.
(#37442) b.
Igen, az stagnálás, de nem értem most az AMD hogy jön ide. Az AMD-nek más tempója van, mint az NV-nak. -
füles_
őstag
válasz
t72killer #37429 üzenetére
a korábbi előrelépésekhez képest
Az általad linkelt teszt szerint a 1080Ti 80%-kal erősebb, mint az előző generációs 980Ti ugyanazon az áron, addig a 2080Ti csak 40%-kal erősebb, mint a 1080Ti 130%-os áron (a valóságban nem ennyi), ez stagnálás. Tudom, az ár kimaradt előbb, ha azt nem számítod bele akkor valóban nem stagnálás, de a korábbi előrelépésnek akkor is csak a fele sikerült most. -
válasz
lezso6 #37436 üzenetére
+proci985
Ez a gátlástalan hazudozó meg ezek a kifejezések amitől röhögőgörcsöt szoktam kapni. Ne legyél ennyire álszent és naív, csak használd a fejedet. Azt gondod hogy nem volt mögötte meggyőződés hogy legyártatott x millió dollár értékű terméket , hogy ezt biztos felvásárolja a bányászipar? melléfogott, de ez az egész érv azért fals,mert jelenleg a cég ugyan úgy szenved tőle mint a befektetők. Az egész akkor állná meg a helyét ha nem lenne mögötte legyártott hatalmas mennyiségű termék. De sajnos van egy csomó pascal, amit most nem tudnak eladni. ha azt gondolta volna hogy kamu amit állít, akkor most nem lennének tele a raktárak pascallal. Ezért nem értem az egész okfejtést és a vád alapját sem. Ráadásul tőzsdén ilyenen szarakodni? 2016 ban 32 dollár volt a részvény árfolyam ahhoz képest a mostani 128 is 4x növekedés 2 év alatt. Nevetséges.( ráadásul 8 % növekedése volt 1 hét alatt megint, már 136 $. Erről szól a tőzsde, erről szól évek óta AMD szivárogtatása. nem véletlenül kerültek fel 1 hónapja a Ryzen 3000 leakedjei,
AMD részvények 33 dollárról 16 dolláron állnak most.50 % esés pár hónap alatt. ez egy hatalmas kidurranása volt a Kryptonak. hinni nem itt kell, itt csak bízni lehet. -
Na, ennyire azért nem szarok az NV termékei, hogy egy gátlástalan hazudozó nélkül lehúzhatnák a rolót.
Sőt, eleve nem szarok. Szerintem inkább tisztességesebb verseny lenne. Csak nyilván ez nem elvárható, hisz mindig a "gonoszabb" cégek rontják magukhoz a többit, fordítva nemigen van. Najó, talán az MS-re igaz, de őket még mindig nagyon utáljuk.
Ebben biztos vagyok, hogy ha Intel, AMD, NV közül kettő összefog a harmadik ellen, az csak az Intel-AMD lehet.
-
válasz
lezso6 #37434 üzenetére
Lehetséges, de ha nem ilyen lenne, már szerintem nem létezne Nvidia, mint ahogy füles is feljebb már írt erről.
sajnos a mai IT világ már tényleg kutya világ,zsugorodó piacon életben maradni nem könnyű, főleg egy olyan cégnek, aki főleg a gamer szegmensből profitál.
Háttérben olyan folyamatok vannak amiket mi nem is látunk. Biztos vagyok benne, még ha ez most ilyen zöld vérű kinyilvánulásnak is tűnik, hogy AMD és Intel kimondva , vagy kimondatlanul egymás támogatói ebben , és ha választaniuk kellene egyértelmű kit golyóznának ki a VGA piacról és hogy osztanák fel a szerepeket. -
Az, de ezt nem nevezném pozitív tulajdonságnak. És egy cég működése szempontjából sem relativizálnám az etikát, ahogy semmilyen esetben sem. De ez arrogancia eleve profit szempontjából sem előnyös, hisz így a vezető nem képes józan döntésekre, mivel alulbecsüli ellenfeleit, miközben magát túl nagyra becsüli, melynek sok negatív következménye van. A mostani NV peres balhé pont ennek az eredménye.ú
Nekem is nehezemre esik mást elképzelni a cég élére.
-
válasz
lezso6 #37432 üzenetére
nem, ő valóban arrogáns, az amicióit is sokszor ebből meríti.
Nvidiát előrébb valónak tartja a többi cégnél és le is becsüli sokszor a konkurenciát. DE mint cég CEO ez nem biztos, hogy negatív tulajdonság.
Ráadásul úgy gondlom hisz is a cégben, a lehetőségekben, hosszú távon jók a döntései, még azok is amik rövid távon sokszor nem kecsegtetnek sikerrel. Ez neki az élete, nem csak a pénz, hanem fontosnak tartja a pozícióját a cégnek az iparon belül.( pillanatokon belül megvolt a válasza az önvezető rendszereknél is miután Tesla ellépett tőlük, jön a lVl 5 szintű rendszer náluk, ez ilyen csak azért is bemutatunk nekik filozófia, az mellett hogy a termék jó.
Néha vannak neki olyan őszinte megnyilvánulásai, amiből átjön az, hogy valóban nem lehet egyszerű nekik sem. Nekünk felhasználóknak ez a hozzáállás sokszor jó, lásd 1070 Ti esete a vega 56 kártyával.. Ha AMD most kigurítana egy gyorsabb kártyát 2080Ti nél 3 hónapon belül kint lenne rá a válasz ebben biztos vagyok.
nehezen tudnék elképzelni mást a cég élén ennyi év után, egybeforrt vele. -
Arrogáns helyett írhattad volna inkább, hogy ambiciózus. Az arrogancia (avagy kevélység) az pont a 7 főbűn legsúlyosabbika, még csak ezután van a kapzsiság, kettővel tovább pedig az irigység, avagy... INVIDIA.
Egyébként én nagyon sajnálnám, ha bejönne a J1G aztán a bőrkabátos csávónak le kell mondania. Nem is tudom most hirtelen céget a technológia ezen részén, ahol a CEO az alapító.
-
törölt tag
válasz
füles_ #37420 üzenetére
"Egyébként erről a perről, ami az NV ellen indült a PH még nem írt semmit. ?"
Nem meg a NV részvényipari visszaeséséről se azt is csak Ipon hozta le Nagyon NV párti ez a Prohardver.(krokodil könnyek emó)
Erről van konkrét bizonyíték hogy Huang eladta az NV részvényeit ?
Amúgy ebben a cikkben ez volt a lényeg:
A brands-t fejlődésnek beállítani hókuszpókolás, csúnyán mondjam ?
Az ha átalakul egy cég egyáltalán nem baj sőt az fejlesztés egyféle előremenekülés.
Csak senki nem jár vadászgéppel reggel dolgozni. A valós igény mindig a fizetőképes keresletbe kell ágyazni a csíkszélességről pedig nem szabad megtévesztő dolgokat állítani.
Nem tudom ismeritek e hogy AMD hogy vált szét ...
Sokszor ilyen licenszek sorsa nagyvállatok civakodása pl IMB követelményekkel lépett fel az Intellel szemben, hogy az amerikai hadsereg milliárd dolláros szerződést kössön vele.
IBM PC-n pl nem lenne széles körben elterjedt x86, Vagy még soha nem gondolkoztatok miért nincsen azonos tokozáson az AMD és Intel CPUi ?
Tehát sok minden előre kódolt, amikor Ti fujjogtok hogy valami 12 nm-en jön kis és ugyanaz a GPU na rebrand ...akkor lehet egy előre lezsírozott szerződés része. -
t72killer
titán
válasz
füles_ #37420 üzenetére
Az x86 koncepció idejétmúlt, le kéne húzni már a wc-n, amikor az apple i5 verő soc-ket pakol ARM alapon telefonokba. ARM alapon meg ugye az nvidiának szabad a keze, ott kéne villantani valamit.
#37427, "cserébe legalább a raszterizációs teljesítmény a korábbi előrelépésekhez viszonyítva majdnem stagnál" - szeretném azért, ha a fizetésem egyik évről a másikra így stagnálna:
-
füles_
őstag
válasz
imi123 #37426 üzenetére
Azt nem tudhatjuk, senki nem látta még, hogy a Vega hogy teljesít ray tracing alatt (legalábbis mi biztos nem).
Nem csak itt van "negatívumnak" beállítva, hanem mindenhol máshol kb. Nem nagyon tetszik az embereknek, hogy kaptak egy hardveres feature-t, amit jelenleg használ 2-3 játék, cserébe legalább a raszterizációs teljesítmény a korábbi előrelépésekhez viszonyítva majdnem stagnál, meg rávágtak pár százalékot az MSRP-re minden kategóriában. Elkezdte az Nvidia is ugyanazt csinálni, mint amit az AMD csinál már évek óta, a jövőnek tervezni.
Szerintem inkább a fizikát és a hangokat kellene nyomni a játékokban, mert az nagyon el van maradva.
-
válasz
füles_ #37422 üzenetére
Igen megnéztem ,de RT mögött MS áll egy szabvány eljárással amit megkerülni az Update óta nem lehet. Pont ezért nem jó a párhuzam.
Itt csak erre az eljárásra gyorsabb/dedikált hardverekkel lehet megfelelő előnyt szerezni,más lehetőség nincs, DE ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket hátrányba hozni, lásd pont a nemrég felmerült több GPU-s AMD felépítést. Szerintem ha működik akkor kivitelezhető,, hogy egy 4 magos GPU felépítésből 1 mag RT-t fog szolgálni és ez az egész akár egybetokozva integrálva is létrehozható.( ugye ez nem WoW, ahol tükrözni kell) Innentől NV sorsa meg van pecsételve, mert hiába rendelkezik az NV linkkel, X86 - on az nem kivitelezhető megfelelő licencek hiányában, csak ARM / Power vonalon. -
füles_
őstag
Nem tudom meg nézted-e a videót. Jensen anno elmondta, hogy a programozható pixel shader mentette meg a céget, mert ha ezt nem inventálják a GPU-k már akkor bele lettek volna integráltva az alaplapi chipsetbe vagy a CPU-ba. Vagyis most a ray tracing az új programozható pixel shader.
Jogos, nem jogos, ez innovatív, vagy piachátráltató - szubjektív, mindenki döntse el magának.
-
válasz
füles_ #37420 üzenetére
Érdekes dolgok,ezek viziók semmi többek. RT-t MS indította el ,mindegyik cég ki fog dolgozni erre egy saját eljárást. Egy szabványosított eljárás hogy lehetne alkalmas arra hogy bárkit kiszorítsunk a piacról vagy megnehezítsünk dolgokat? egyébként tök jogos a harc a részükről, mert nem rendelkeznek megfelelő licencekkel, hogy kiaknázhassák azokat a tartalékokat amik esetleg a GPU ikban még benne vannak, pl memóriamenedzsment.
NV egy jól menő cég.elég az éves árbevételeiket megnézni az utóbbi 5 évben. A kripotoláz előtt 2016 ban 32 $ árfolyamuk volt tőzsdén.Én is kivenném a pénzemet 120 dollárnál nyugodt szívvel és verném a fejem a falba , hogy miért nem 280 nál tettem.
Jensen egy jó vezető, harcos típus, arrogáns és nem hagyja magát. Erre szükség van egy Intel ellen, akikkel ádáz nézeteltérések vannak évek óta.( és szükség van egy AMD ellen, aki a végletekig húzza a kártyáit és próbál megfelelő konkurenciát nyújtani a saját vásárlóiknak. NV nélkül biztos vagyok benne, hogy mind a Vega mind az RX kisebb fogyasztással és kisebb teljesítménnyel kerültek volna forgalomba, hogy tudjon konkurenciát nyújtani adott szegmensben)
Jensen miatt tart ott NV ahol tart. A cég piaci értéke 4 év alatt 2,5x értéke emelkedett ami egyedülálló dolog az utóbbi 10 évben IT szegmensben. Van honnan lezuhanniuk most, de a hardvereik jelenleg is a legjobbak a piacon.
hatalmas veszteség lenne ha megtörténne legrosszabb , mert AMD nem tud mit kezdeni Intellel ha újra esetleg megfordul a széljárás CPU fronton és hát VGA fronton meg főleg jövő évtől, mert Ott Intel ellen egy ilyen kaliberű cégre van szükség, mint Nvidia. -
füles_
őstag
válasz
Petykemano #37419 üzenetére
Érdekes felvetés, hogy az NV a ray tracing-et csak egy "túlélési eszközként" használja a dVGA piacon, hogy megnehezítse az Intel és az AMD dolgát, hogy teljes integrálást kapjon a GPU a CPU-ba.
Azt hinné az ember, hogy az NV jól menő cég, de a videó szerint annyira nem fényes a jövőjük, a legtöbb piacról ki lesznek szorítva rövid időn belül.Tulajdonképpen ugyanazt csinálta Jensen, mint Krzanich. Tudta, hogy a cég el fog indulni a lejtőn, ezért eladta a saját részvényeit (18 millió dollár értékben), de emellett még hazudott is a befektetőknek, hogy minden rendben van. Aztán végül ugye Krzanich-ot leléptették.
Egyébként erről a perről, ami az NV ellen indült a PH még nem írt semmit.
-
Petykemano
veterán
nvidia jövőben.
Mik a piaci kilátások?
Fájni fog-e a kripto? Belebukik-e Jensen?Fight!
-
törölt tag
Kell e?
-
törölt tag
No megjelentek az okosságok a VS topicban, helyes helyes.
A WoW több dolgot is felvet. Ugye erre mindkét oldal felülhet ...
ha akar csak TSMC only.ugye
Feltorlódó Kérdéseim ezzel kapcsolatban A Tensor magokat lehet e tükrözni abba a szendvics WoWba
vagy kivesszük és eldobjuk de akkor mit mondunk erről az embereknek...
Itt a belehet e tenni alá az is betartozik hogy a hőtermelő képességével is számolok...
Másodsorban az NV főleg a monolitikus GPUjaiből él Pont.
Miért akarná ezt felszámolni egy "enemy inside"vel (intel logoval élve). Az 1080TI hoz képest 80%al több szilícium belecsepegtetésével nem lett 80%al több teljesítmény a 2080TIvel márpedig a WoW ezt hozná el neki
persze némi tec költség belefektetésével.
Ha igen szétválik e a piac egy WoWos NV és egy HBCCvel dual GPUkat futtatni tudó AMD-re.
Azt nem feltételezem hogy NVbe HBCC fog kerülni...
Másrészt el kell válnia AMD-n belül is ennek vagyis ha tudom a több GPUt kezelni természetesen (Wddm 2-vel)
de ez a win 10 megkötés nem hiszem hogy probléma lehet az még meg sem jelent terméknél.
Mert ne win7re akarjon már fejleszteni valaki ilyen dolgokkal ugye...
Tehát AMD akarna e két dual GPUs technológiát fejleszteni házon belül.
mondjuk szétválasztva a Vegat a dualra és a Navit a WoWra...
Megannyi kérdés...
b. : Az amd találgatós topicon megannyi beszélgetést találsz az aktív interposerekről jól körüljártuk meg a topológiákat is már
Ja és lezso6 táblázatos RT témája nagyon tetszett +++ -
törölt tag
válasz
lezso6 #37410 üzenetére
Szerintem a VRAM sávszélesség igénye a játékhelyzettől függően lehet akár ennyire gépigényes, mert a VRAM memóriafelszabaditás erőforrásigényes müvelet. RT és Tensor magok teljesitményének nővelésére és optimalizálára még több tranzisztor kell, mert nem szeretnék driverben rögzitett fixfunkciós táblát, ami gyengébb a hardveres megoldásoknál. Ez nekem a boost turbó órajelek beállitására emlékeztet, ahol az AMD videókártyák minden inditásnál kiértékelik a kártya kondicióit, majd aztán beállitanak ehez mérten egy órajelet. Nvidia pedig rögzitett driveres értékek alapján ad meg órajeleket, de ez a müködés közben történt és váratlan változásokra nem egyből és pontatlan paraméterekkel reagálhat. Battlefield V játékban több fals Raytracing számitásból eredő grafikai hibát látni, a túlzóan fénylő és sőtét felületeken át a hiányzó és eltünedező tükörkép és árnyékokig.
-
válasz
t72killer #37408 üzenetére
Hát, ugye Abu szokta mondani, hogy 2 TBps nem ártana. De én nem vagyok abban biztos, hogy a teljes memóriának kell ekkora sávszél. Simán lehet, hogy az AMD is majd ilyen bazi cache-sel oldja meg a problémát. Itt persze fontos az, hogy ez a cache nem hagyományos felépítésű, hisz fastruktúra tárolására és bejárására használatos, így jól optimalizálható. Szóval szvsz simán lehet az, hogy a ray-tracing a textúrázó és egyéb egységekhez hasonlóan fix funkciós hardvert fog kapni mindenhol, mivel speciális, kötött művelet. A legjobb teljesítmény / tranzisztor arányt így lehet elérni.
-
Cache-sel detektálja a metszéspontokat. Nagy vonalakban (kicsit pongyolán) úgy képzelhető el, mint a függvénytábla. Adott mondjuk a gyökfüggvény, s akkor ezekre van egy adathalom 0-tól 1000-ig ezredpontossággal, hogy az egyes egész számoknak mennyi a gyöke. Így nem kell számolni, csak kiolvasni a táblából az értéket. Na a trükkös ray-tracing is nagyjából így működik, csak jóval komplexebb az adatszerkezet és bazi sávszél kell.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #37362 üzenetére
Amit RT magnak hívunk az valójában nagyrészt speciális gyorsítótár. Valójában ez csak azért van elnevezve magnak, mert jobban hangzik, mint a cache. De a hardver mögötte nem igazán "mag". Ez kicsit olyan, mintha a raszterizálót magnak hívnánk.
-
válasz
Petykemano #37362 üzenetére
Szerintem senki nem mondta, hogy "ugyanolyan jól"...
Másrészt a célhardver majdnem mindig kisebb gyorsabb hatékonyabb... ezért.
Senki nem mondta nem lehet réjtrészelni akármin, csak max lassabb vagy kevésbé hatékony lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Poco F7
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Napelem
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest