Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
Raggie
üzenetére
Az AMD tesztje, amiben a vega64-hez hasonlították - utóbbiról meg tudjuk, hogy átlag 40%-al lassabb a 2080nál.
Ebből persze még akármi lehet, de nem tűnik óccó blockbusternek.
-
t72killer
titán
válasz
keIdor
üzenetére
Ahogy a tiáj-ból, ebből is az áttörő újdonságot hiányoljuk sokan. Valóban jó kártya, de nulla ár/teljesítmény előnnyel (ami az rtx-eknek is ugyanúgy baja) a korábbi generációhoz vagy éppenséggel a konkurrenciához képest. De jogos észrevétel, így tesztek előtt semmi jogcím nincs a fikázásra.
-
t72killer
titán
Az x86 szabadalomcsomag birtoklása a fő kérdés, lévén a világ számítógépigényének túlnyomó többségét még mindíg ez a platform adja. Ez nem lehet egy kézben.
Darabszám: meglássuk, az igényt nagyon nehéz besaccolni: egyrészt a gamer piac már nagyon ki van éhezve az újdonságokra a hosszú bányaszezon után - ergo az 5000db hóttziher, hogy nagyon kevés lenne, még akkor is, ha csak a rajongók vennék. Melóban nincs kizárva, hogy bizonyos feladatoknál ez a kari a duplaennyibe kerülő 2080Ti ligájában versenyez a csúcs vram-rendszere miatt. Másrészt viszont játékokban ez már a többszörösen kiszolgált 1080Ti, 2080, tuningos 2070 szint, ráadásul lassan beadják a bányászok is a vegás rigjeiket - így nem fogják gyilkolni egymást a vásárlók.
-
t72killer
titán
válasz
szmörlock007
üzenetére
Megnéztem a naptárat, de nekem még mindíg Januárt mutat... Az intel ha akarná se tudná megvenni az AMD-t, mert x86 monopólium lévén másnap láncfűrésszel-feszítővassal esne az új cégnek az amcsi versenyhivatal.
Inkább marad a szép csendes kis kartellezés, odafigyelve, hogy a másik nehogy véletlen kibukjon a "verseny"ből.
-
t72killer
titán
válasz
üzenetére
Egyelőre az összes RTX-et viszik, mint a cukrot, szval nem lehet panaszuk a kereslethiányra - sőt, a Pascaloknak is inkább emelkedett az ára, ami azt jelenti, hogy meg is veszik őket.
Ilyen szituban pálfordulást hozna egy hivatalos visszahívás. Sajnos mivel nem biztonságról van szó, semmi sem kötelezi őket globális visszahívásra, mint pl a samut kötelezték a robbanós note7-ek eltüntetésére a piacról.
-
t72killer
titán
válasz
üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek ennek a karinak a melóra alkalmazhatóságára. A vega64 amilyen láma volt játékokban, egész emberes kártya volt videófeldolgozásban:
Ha erre az igért 29%-ot rá tudja húzni, akkor az 10%-ra megközelíti a 2080Ti-t a resolve-os munkaállomásokban, ami nagyon nagy szó. De ha várunk egy kicsit, 1 hónap múlva kiderül

-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
üzenetére
Te shader demókkal és vram sávszél-tesztprogikkal játszol?
#37741: sztem amúgy jó kis kari a vega64hez képest, csakhát a szokásos gyakorlati AMD-s bakikat még a csilivili sávszél ellenére se tudták maguk mögött hagyni (fogyasztás/teljesítmény, valszleg idle fogyasztás), amihez újonnan hozzáadódik az ár/teljesítmény...
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Kiváló bányászkari lesz...
-
t72killer
titán
válasz
üzenetére
Ez ugye egy fillérrel se olcsóbb a 2080-nál (nem illik ám amcsi nettó árat EU bruttóval hasonlítgatni
), és ezzel kapcsolatban meg engedtessék meg egy cseppnyi kétely:"The performance slides released by AMD, indicate that the Radeon VII is faster than GeForce RTX 2080 in selected games."
Egyébként persze, jó, hogy a 2080 széleskörű elérhetősége után fél, illetve a szintén pont ebben az árkategóriában mozgó 1080Ti után KETTŐ évvel képesek kiadni a kártyát.
3840 feldolgozó - hmm, miért is vágták meg a Vegát? Akkor ez most csak attól lesz gyors, hogy a 7nanós tech határára tépik az órajeleket és nem hagynak egy deka tuningot se benne? (Tudom, a Turingban sincs, csak ugye ez adhatna némi előnyt)
-
t72killer
titán
válasz
syberia
üzenetére
Szuper. Kezdjék azzal, hogy ne csak kacat biliműanyag vackokba szereljenek AMD procit, hanem normális üzleti laposokba, írják meg normálisan a BIOS-t, hogy egy 15W-os APU mellett ne merüljön le 3 óra alatt ugyanaz az akksi ami egy inteles gépben csodák csodája 8 órát bír.
-
t72killer
titán
válasz
Raymond
üzenetére
Ha piacra dobnak (nagyon) óccóér pár bányányi vega64-et, akkor energiatakarékos beállításokkal nem rossz kari az, gyakorlatilag a 2060-al lesz pariban.
#37529: igen, még nem adtam el az előző monitort (Asus swift), ezen a húzáson valószínű bukni fogok - bár nem hiszem, hogy egy lejárt garis monitornál olyan nagy lenne a veszteség, amikor mást is tud a g-sync-on kívül (3DVision, 144Hz...)
-
t72killer
titán
válasz
üzenetére
"amit venne is a nép" - másfél hónapot kellett a kártyámra várni, nyilván azért mert senki se vette...
Nektek AMD-seknek amúgy a vegára majdnem duplázó 2080Ti fáj, vagy a népkártyaként terjedő új középkari 2070?A GDDR6, ha nem Pacmanes, elég egy ilyen kategóriájú grafikának. Ha nem lenne az, akkor a Titan V körbehugyozná a Turingokat - nem teszi.
Sajnálom, de úgy néz ki, ebben a körben is a "mocskos kapitalizmus" illetve a szokásos "mindjárt bejeltik az überbrutálnagyágyút" vesszőparipa. 4éve én is AMD-s voltam (290x), akkor tettek utoljára érdemit az asztalra.
-
t72killer
titán
válasz
füles_
üzenetére
Nem hiszem: ha deaktiválom az RT-t, ugyanúgy 300W-ot fog zabálni a 2080Ti. Tudom, nem ideális, de ha ekkora hatása lenne annak a pár RT magnak (=spéci memória amúgy), akkor RT nélkül egy ennyivel fejlettebb GPU-nak 200W felett nem szabadna fogyasztania.
"ha az AMD terméke minden tekintetben jobb"
?? Mit szívsz, én is kérek belőle... Az AMD nem procikat gyárt
? 

-
t72killer
titán
válasz
proci985
üzenetére
Mondjuk józan ésszel nem lehet kijelenteni olyat, hogy a padlás-pincesöprés szintű bányászigények nem hatnak rájuk. Egy egérutuk lett volna, ha a 7nanós processz és egy +50% teljesítmény/fogyasztás ugrás egyidejűleg érkezik a bányaomlással. Nem érkezett - pedig már így is extrém hosszú volt ez a bányaszezon. Ettől függetlenül semmilyen "érzelmi szálat" nem látok a részvényárfolyamokban, ez simán a piaci kilátások tükre, megspékelve a globális tőzsdei visszaeséssel - ne felejtsük el, hogy az S&P500 is nagyon messze jár a szilveszterre igért 3000+-os értékektől, nettó bukóval zárta a 2018as évet. A tőzsde kisebb mértékben árazza a CEO-k idióta beszólásait, mint a valós számokat/piaci várakozásokat (ld még Tesla, annak is elég figuratív-manipulatív főnöke van).
#37441: persze, minden relatív, a fák nem nőnek az égig, az általuk elérhető gyártási processzből kihozták a maxot, csak csíkszélcsökkentéssel sikerülhetett volna egy nagyobb lépés.
Árak: hol van az AMD? Ha senki más nem kínál felsőkategóriás karit, akkor értelemszerűen torz lesz a Marshall kereszt, és ha hónapokat kell várni egy VGA-ra (én az enyémre másfél hónapot vártam), ne csodálkozz, hogy drágán adják. -
t72killer
titán
válasz
füles_
üzenetére
Az x86 koncepció idejétmúlt, le kéne húzni már a wc-n, amikor az apple i5 verő soc-ket pakol ARM alapon telefonokba. ARM alapon meg ugye az nvidiának szabad a keze, ott kéne villantani valamit.
#37427, "cserébe legalább a raszterizációs teljesítmény a korábbi előrelépésekhez viszonyítva majdnem stagnál" - szeretném azért, ha a fizetésem egyik évről a másikra így stagnálna:
-
t72killer
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Jellemezheted őket, csak a kifejezések mindegyike megáll mindegyik cégre.
Kapzsiság: emlékszem az athlon64-ek árazására, köszönöm szépen... Az RTX vga-kért kiperkálandó összegek se aprópénz...
Balf.szkodás: nvidia RT 720p-ben a 4k monitorok korában, az intel procikba 2020ig biztosan "bevezetett" spectre-meltdown...
És lehetne még a sort folytatni.
-
t72killer
titán
válasz
imi123
üzenetére
Nem érdekelnek a CPU-k, játék alá VGA kell (egyébként játékra még mindíg az intel a nyerő, igaz, már nem 20-30%-os különbséggel). Nem vártam el tőlük, hogy találják fel a spanyolviaszt, csak azt, hogy pozícionáljanak oda egy vegát, ahova a legjobban illik: a 1060-asokkal szemben.
-
t72killer
titán
Az a baj, hogy nem differenciálták a vegákat - leszarták a játékosokat, mert a bányászok az egész elmúlt másfél évben biztosították a vastag bevételt.
Játékos szempontból simán kiadhattak volna "vega low power 56" edisönt a 1060-ak ellen, király fogyasztási adatokkal - csakhát ezt olcsóbban kellett volna adni. A bányász meg még a futószalagról elkapkodta a kártyákat, még mielőtt a dobozba kerültek volna, extrém árakon.
-
t72killer
titán
Naigen, ezekre lenne jó egy PH-s (""AMD-párti"") teszt...
Az AMD marketing meg nagyon hülye volt, hogy ezt a 90+x%-os szintet nem 100%-nak nevezte el és engedett volna erre +50-100% power limitet. Ha ezt tették volna, a tesztoldalakon nem éktelenkedhetne a fogyasztási listák tetején/hatékonyságiak legvégén a kártya.
(+persze fogyasztás-optimalizálva/alulfeszelve a 2080Ti sem eszik 280W-ot)
-
t72killer
titán
nyilván nem, ott van a sacc/kb 30-50%-os kihozatallal termelt böhöm GPU, a jó bonyolult NYÁK, a gyárakban beindított drága "pacman-tesztek" ára, a Marshall-kereszt, és persze Áfa-béfa-tréfa/a Trump különvámját az európai(!) vásárlóra terhelő jóságos kereskedő...
#37368: a vega 64 már így is többet zabál játékok alatt, bármelyik egyGPU-s kártya - mi lenne itt még, ha további egységeket vonnánk be a munkába? Érdekes, hogy emellett nevezik kazánnak a 2080Ti-t...
-
t72killer
titán
válasz
Petykemano
üzenetére
Samsung? A Samu gddr6-os vga-k ritkák, mint a fehér holló

Ezekszerint még az rtx 2080Ti-n lévő pakk se kerülhet többe 140$/120€-nál. Miért is kerül akkor egy kártya 1300EUR-ba? (tudom, sokba kerül a beépített pacman licensz
) -
t72killer
titán
válasz
Yutani
üzenetére
"a legtöbb gamernek maximum fHD monitora van"
Matematikailag igazad van, kérdés, hogy az a szumma ~30%-nyi játékos, aki fullHD alatt van tervez-e dedikált VGA-t venni bármikor is?
-
t72killer
titán
válasz
üzenetére
Ha nem ragaszkodunk az ultra beállításokhoz az összes játékban, akkor akár egy vega64/gtx1080 is képes lehet a 4k60Hz-re. Kompromisszumos, de működik, és egy ilyen kariért, pláne ex-bányász kivitelben nem kell az embernek mindkét veséjét eladnia.
(<-ez a teszt ugye max beállítások mellett készült) -
t72killer
titán
válasz
üzenetére
Szimplán ez a következő lépés a grafikában, nem a különböző prototípus-technológiák (RT és tsai): a játékosok egyre inkább kóstolgatják a nagyobb felbontásokat. TV-ből már inkább a 4k-sak futnak, monitorból az íróasztalra ideális 27-32"-os méretben a fullHD már pixeles - nem feltétlen játékban, de olvasásnál mindenképp.
Másképp fogalmazva: amelyik kártya akár közepes beállítások mellett ma hozza a 4k60-70fps-t, az 1-2év múlva, a következő monitorcsere után is használható marad. Ami viszont még medium-low mellett se képes erre, ott a tulaj a monitor mellé vehet vga-t is - bár meg kell hagyni, lehet lényegesen jobb áron kap majd 4k képes vga-t 2019 végén, mint most.
-
t72killer
titán
válasz
Yutani
üzenetére
"Két éve vettem 65k-ért RX 470-et kiskerben, másfél éve ugyanennyi volt az RX 570"
Erre gondoltam. Arról, hogy a bányaszezon végjátékában VÉGRE benézett kemény 5kFt-tal a 2évvel ezelőtti ár alá, töredelmesen bevallom, lemaradtam. Normál esetben ugyebár a 2évvel korábbi szint fele környékén kéne járnunk, de se a pirosak, se a zöldek nem hajlandók rendesen árazni.
-
t72killer
titán
válasz
Yutani
üzenetére
"Ki volt az az idióta, aki kitalálta ezt "kitűnő érvet", amelyet csak az AMD ellenében sikerül mindig előcibálni?"
Köszönöm a leidiótázást, bár nem láttam még mástól, hogy a "mindig" rész megálljon. Engem meg az fáraszt, hogy egy vga-s fórumon a nagyinak keresünk fullhd pasziánsz alá kártyát...
Az 570 teljesítményét amúgy 2-3éve olcsóbban kaptad meg, mint most.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
Petykemano
üzenetére
Nekemis szimpatikusabb, mindenképpen.
-
t72killer
titán
válasz
Petykemano
üzenetére
Akkor ennyi, nyugodtan lehet féknyúzként kezelni az rx 3k-s "híreket". Persze az AMD érdekelt benne, hogy ilyenek keringjenek, ha egyetlen vásárló meglévő AMD-s karit vesz vagy kivár, ahelyett, hogy az eredetileg tervezett rtx 2070-et beújítsa, már nyertek a dolgon.
-
t72killer
titán
válasz
Petykemano
üzenetére
A bányászok részéről ugyan megszűnt a nyomás, de ahogy a mobiloknál firmware-optimalizálás és support helyett egymás után adják ki az ilyen kacatokat, aligha lesz jobb a helyzet.

#37033: a pletyka eredete azért édekelne. Bár simán lehet, hogy egy lelkes hívő nem bírta és alkotott

-
t72killer
titán
válasz
CsyGaBiKa
üzenetére
Szerintem a német DHL-nél tűnt el, vagy a két szolgáltató "között" csak letagadták. 2 hónap levelezgetés után feladtam. Volt biztosítás, de a DHL simán letagadta a felelősségét, mondván én rohangáljak a tőlem 1000km-re lévő magyar postára - akinek alapból nem kellett volna átadniuk a csomagot. Mind1, már kb 2éve volt, túltettem magam rajta, nem használom őket azóta.
-
t72killer
titán
válasz
CsyGaBiKa
üzenetére
Egyszerű: énhülye eladtam Magyarországra és a DHL csomagból útközben kilopták. Ahelyett, hogy a DHL a saját rendszerében szállította volna le a csomagot, ahogy elvárható lett volna, átadták a magyar postának, akik a rendszerük szerint már kevesebb súllyal vették át - erről viszont a DHL nem hajlandó tudomást venni. Többhónapnyi levelezés után feladtam, többet facsavarnál értékesebb dolgot nem küldök DHL-el, az tuti. A sors iróniája, hogy itt helyben (Németo) is hirdettem, három hónapig senkinek se kellett, és egy héttel azután, hogy elküldtem a vasat a vesztőhelyére, jelentkezett egy helyi vevő
. Mondom b..meg, 3hónapja kint a hirdetés, nem vtál képes egy icipicit hamarabb jelentkezni...#37009: Ez nagyon érdekes, mert a bányában tudtommal sokkal több a radeon.
-
-
t72killer
titán
És ugye nagyon erős összefüggés lett a kriptók ára és a VGA-árak között - legalábbis akkor, amikor a bányászatra hivatkozva fel lehetett b.ni az egekbe a VGA-árakat. Most, hogy totálisan összeomlott a kriptópiac, valahogy "elfelejtettek" érdemben árat csökkenteni.
Még ha nem is a csúcson kriptopénzben mért árakat vesszük figyelembe, hanem mondjuk azt, hogy a beetetési szakasznak azon részén, amikor annyiba kerültek a kriptók, mint ma (főleg a bányászható altok), azaz tavaly áprilisban, mennyibe fájt akkor egy GTX 1080 (vega64 ugyebár nem volt még)? Az RX 570/580 valóban icipicit olcsóbb lett (korántsem ennyi csökkenést várnánk ugye majd 2 év alatt) - egyedül a középkategóriában erősödő verseny miatt.
-
t72killer
titán
válasz
Petykemano
üzenetére
A GCN skálázódását SzVSz a fogyasztás állította meg, a Vega64 ha meghajtják, eszik annyit, mint egy 2080Ti, sőt!
Más: a VGA-árakban mikor fogunk látni hasonlót?!?
-
t72killer
titán
válasz
Petykemano
üzenetére
7nanón - ha már annyira istenítik az új gyártástechnológiát - pedig bizony illenék legalább a 2080-at/KÉTÉVES 1080Ti-t betámadni.
De ahogy mondtam fentebb, ez csak pletyka+klikkvadászat, elképesztően elszabadultak az álhírgyártók. Az RTX-ekről is év elejétől kezdve folyamatosan tolták a féknyúzt, 99%-uk bármiféle forrás nélkül, photoshoppal.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
syberia
üzenetére
A látszat ellenére olyan veszettül nincs túlárazva, hogy annyira siránkozni kelljen miatta:

Ami kimaradt, az inkább csak a megszokott ELŐRELÉPÉS ár/teljesítmény viszonylatban (ld Maxwell->Pascal), de ezt köszönjük meg a bányászbabérjain kényelmesen üldögélő konkurrenciának.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Erre mennyit kell majd várni, miután befizette az ember a jattot? Mert nagyon jó, hogy ott a doboz Linus kezében, ha hónapokon át tologatják az igéretet is, nemhogy a szállítást

SzVSz a 12nanóról már felesleges több bőrt lenyúzni, a 2080Ti is nagyon a végén van már fogyasztásilag. Ugorjanak neki végre a 7nanónak és rakjanak alá 16GB HBM2-t vagy 3-at a sima 3080-ba, a Ti-be/Titan-ba meg többet.
-
t72killer
titán
válasz
Petykemano
üzenetére
Teljesen érthető a 7% bevételcsökkenés, sőt, reálisan nézve simán duplájára is tenném az Nvidia, 3-4x-esére az AMD bevételkiesését a VGA-üzletágból. De igazából annyi karit legyártottak - és szívott fel a bányaipar - hogy a két gyártó akár 6-8hónapra most be is szüntethetné a gyártást, míg a vevők elviszik a bányakészleteket. Teljesítményben a bányászkarikhoz képest egyedül a Turing az újdonság az asztalon, azt viszont 12nanón veszteséges gyártani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), és ezzel kapcsolatban meg engedtessék meg egy cseppnyi kétely:
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
?

)

. Mondom b..meg, 3hónapja kint a hirdetés, nem vtál képes egy icipicit hamarabb jelentkezni...