- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Raymond #48952 üzenetére
> "Meg mindig nem vilagos mi koze van azoknak az SSD-knek a GPU-khoz "
GPUDirect® Storage [ 1x H100 + 2x pcie Gen6 Micron SSD ]
"The demonstration set-up for DesignCon features one Scorpio P-Series Fabric Switch connected to a CPU host, an NVIDIA H100 GPU, and two PCIe 6.x E3.S Micron SSDs. Using NVIDIA® Magnum IO™ GPUDirect® Storage (GDS), a direct data path was established between the GPU and SSD." ( AsterLabs )
> vagy hogy mitol lesznek jok a 800Gbps Eth-hez,
> meg az aktualis 400-as sebesseget se erik el.
PCIe 6.0 lehetővé teszi a 800G Eth -et.
"Single PCIe 6.0 x16 can support 800G Ethernet"és a Rambus ezzel nyomul; [ 6.1 = 6.0 upgrade ]
"The PCIe 6.1 specification fully supports the transition to 800G Ethernet in data centers: 800 gigabit per second (Gb/s) requires 100 GB/s of unidirectional bandwidth which falls within the 128 GB/s envelope of a x16 PCIe 6.1 link; 800G Ethernet, like PCIe, is full duplex. Further, data center general compute and networking are not the sole driving forces behind PCIe 6.1. AI/ML accelerators have an insatiable need for more bandwidth. Processing AI/ML training models is all about speed, and the faster accelerators can move data in and out, the more efficient and cost effective the training can be executed."
( Rambus ) -
S_x96x_S
addikt
válasz
Raymond #48948 üzenetére
Amúgy "2025-09-08" -án értékelünk!
( ~ hogy mennyire volt lázálom az AMD ( Jack Huynh ) új gaming GPU stratégiája. )
-
huskydog17
addikt
válasz
Raymond #48707 üzenetére
Így van, a játék extrém mértékben CPU limites.
Itt a DigitalFoundry videója, Alex is nem véletlen fogalmaz úgy, hogy egy katasztrófa a performance, Ryzen 3600-al szinte játszhatatlan. A játékban csak a grafikáért felel az UE5, a játék többi részét, mint például game logic, MI stb továbbra is a régi Gamebryo adja, szóval az egész egy hibrid trágyadomb.
Technikai szempontból az idei év eddigi legsz*rabb termése. Ez ma a Bethesda minőség.#48709 Busterftw: Tény, hogy a köd effekt sok játékban nagyon sokat dob a hangulaton, sok játékba beleillik, de az Oblivionban csak szétroncsolja a hangulatot, itt nagy hiba volt ezt erőltetni.
-
-
Devid_81
félisten
válasz
Raymond #48637 üzenetére
Mondanam, hogy OCUK mehetne utanuk, de nem fognak.
Attol pofatlanabb valamit nehez talalni, minden draga, amibol 3-nal tobb fogy el egy nap alatt arra azonnal megy egy random 20%-30% extra haszon...
Majd ma lehet Oket nezni, eladnak vagy 10db RX 9070 XT "olcsobban" majd hirtelen +£100 lesz az ar. -
-
huskydog17
addikt
válasz
Raymond #48632 üzenetére
Igen, akkor jól tippeltem, túl keveset szállítottak, mert túl korán leállították a korábbi gen gyártását és gondolom emiatt nem csak a DIY, hanem az OEM-ek sem nagyon kaptak már komolyabb mennyiséget.
Én is úgy gondolom, hogy az NV itt valamit nagyon elszámolt, egyszerűen túl hamar vezette ki az Ada-t. Ez jól mutatja, hogy sokkal jobb lenne, ha egyszerre 2 gen lenne a piacon.
Azt is kinézem belőlük, amit b. már sokszor említett, hogy szándékosan a részükről, hogy ne menjenek rájuk a különböző hatóságok a monopólium miatt.
Szerintem ezt soha nem is fogjuk nem tudni, hogy mi a valódi oka, mert ha a háttrében valóban valami susmusolás van, azt nyilván nem fogják publikussá tenni.A következő negyedév lesz az igazán izgalmas, hogy az új hardver megjelenések milyen hatással lesznek a részesedésre, bár tény, ez is egy váratlan meglepetés változás volt.
-
huskydog17
addikt
válasz
Raymond #48630 üzenetére
Na ez nagyon érdekes fordulat főleg annak fényében, hogy Q4-ben egyik fél se hozott ki új terméket. Ez azt jelenti, hogy ennyire elfogytak globálisan az NVIDIA készletek és helyettük az emberek AMD VGA-kat vettek?
Ha ez van a háttérben, akkor nem értem, hogy miért jó a zöldeknek, hogy ennyire korán, tehát az új gen megjelenése előtt több hónappal leállítják az előző gyártását, ezzel saját magukkal szúrnak ki. -
-
callmeakos
veterán
válasz
Raymond #48472 üzenetére
Nem feltétlen, mert két hónapja raktam össze a gépet, a 2070-et meg munkatárs dobta hozzám egy sör áráért, mert ő upgradelt akkor 7900XT-re, a 2070 meg csak port fogott volna, és amúgy is jött nekem egyel. Kezdésnek nem volt rossz főleg h szinte ingyen volt, de nagyon érzem a limitációját. Nem a 4K ultra a cél, de azért egy decens 1440p teljesítmény jó volna.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Raymond #48434 üzenetére
Nyilván érkezik majd patch, ahogy legutóbb a Stalker 2 memóriaigényét is visszafogták a látványvilág csökkentése árán, de amikor már 1080p medium mellett sem elég a 3080 10 GB-ja, akkor a 8 GB a patch után is legfeljebb a tweakelt medium beállításhoz lesz elég, hiszen most bő 2 GB spórolást kell majd elérni.
-
-
Alogonomus
őstag
válasz
Raymond #48253 üzenetére
A diskura eredetileg onnan indult, hogy az AMD mekkora balek, hogy az Intel utolérte iGPU teljesítményben. A levezetésem pedig azt bizonyította, hogy az AMD lényegesen jelentősebb haszonkulccsal adhatja el az Intel processzoraival lényegében azonos teljesítményű processzorait, vagyis nem balek volt az AMD, hanem a haszonkulcsra gyúrt.
Az már csak extra nyereség, hogy a sokkal bővebb 5/4 nm-es gyártókapacitásnak köszönhetően valószínűleg az Intel 3 nm-t használó processzorainál több processzor legyártására van lehetősége az AMD-nek. Persze összes legyártott darabszámban az Intel marad a csúcson az IFS gyártósorairól lekerülő belépő szintű Celeron és Pentium Gold, valamint a szintén gyártásban tartott 2 és 4 magos Raptor Lake processzoroknak köszönhetően. -
-
Alogonomus
őstag
válasz
Raymond #48038 üzenetére
Komolyan nem fogtad fel a magyarázó szövegemmel együtt sem azt a válaszomból, hogy az árlista alapján az eredetileg 2000 euróért piacra dobott ZenBook S14 ára 300 euróval csökkent a piaci realitások hatására, míg az eredetileg 1400 euróért piacra dobott VivoBook S14 ára 100 euróval nőtt a piaci realitások hatására? Hát ha ezt nem értetted meg, akkor tényleg kár neked bármit magyarázni, mert csak falra hányt borsó.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Raymond #48030 üzenetére
Láthatóan szövegértelmezési problémáid vannak. Nem azt írtam, hogy most 2000 és 1400 dollárba kerülnek, hanem hogy arról a szintről indultak. Aztán persze a realitások alapján beárazta a piac. AMD-t drágábban is vitték, Intel-t csak olcsóbban.
Forras: [link]
Forras: [link]
Ha problémáid vannak a szövegértés terén, akkor inkább olvasd el többször a szöveget, mielőtt válaszolsz rá.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Raymond #48019 üzenetére
En tovabbadnam, ha tegyuk fel bulkban olcso a szallitasi koltseg, de ez a 23 dollaros kartya itt hasznaltpiacon 80euroker siman mennek.
Ha mindegyiken lenne 40-50 euro profit, en bevallalnam.Csak mire ezek ideernek onnan, meg custom esetleg stb, nem nagyon erne meg a buli, EU-ban meg ilyen dealek szerintem nincsenek.
-
válasz
Raymond #48019 üzenetére
jah jogos. csak úgy találkoztam a cikkel, azt írják elhagyott bányászfarmok vannak több Ázsiai országban ahol bejött a tiltás. Az azért durva, ha valaki arra nem veszi a fáradtságot/ nem tudja hogy szétbombázni. Gondolom meghozta az árát már sokszor meg titokban nyomták az áram miatt.
Ez után kezdtem nézelődni a ilyen kártyák után és ott írták hogy most kezdik sokan eladni a rigeket. -
Alogonomus
őstag
válasz
Raymond #47888 üzenetére
Akkor én is segítek, hogy hogyan kell érteni a válaszomat.
Alogonomus:
"...a Lunar Lake 4 "erős" + 4 "takarékos" magja és magonként egyetlen szála már egy olyan szituációban is szűkös lehet...Busterftw:
...i5-1135G7 es ezeket roccenes nelkul tudja...
...Lunar Lake szanaszet veri...Valóban már bőven a Tiger Lake korszaka előtt sem volt jellemző, hogy az általam felvázolt szituációban konkrétan zavaró hosszúságú ideig várni kellett volna egy új program ablakára váltáskor. Az egyre "szanaszétverősebb" architektúrák előnye abban jelentkezett, hogy egyre alacsonyabb processzorfrekvencia mellett tudták kiszolgálni ugyanazt a szituációt. az egyre alacsonyabb üzemelési frekvenciának köszönhetően pedig egyre ritkábban kellett a magasabb fogyasztási tartományokra váltaniuk. Jellemzően csak egy új file megnyitásakor.
A 4 "erős" + 4 "takarékos" magos 8 szálas konfiguráció esetén egy-egy magot lényegesen magasabb frekvencián kell üzemeltetni, mert egy magra lényegesen több program folyamatos kiszolgálásának a feladata hárul, mint amennyi egy 10 "erős" magos 20 szálas konfiguráció esetén egy magra jut. A 4+4 mag 8 szálának jobban kell pörögnie, mint a 4+6 mag 20 szálának.
Ez meg is mutatkozott abban, hogy a Lunar Lake a notebookcheck valós szituációt imitáló tesztjén gyengébb energiahatékonyságúnak bizonyult, bár egyetlen szálat mesterségesen teljesen leterhelve még a Lunar Lake energiahatékonysága volt jobb. -
huskydog17
addikt
válasz
Raymond #47866 üzenetére
Nem így látom. Az Adam-nél valóban voltak custom dolgok, de például az Enemies gond nélkül megy otthoni verzióban, itt egy példa.
A Time Ghost esetén is leírták, hogy "Time Ghost, developed with an unmodified Unity 6 engine", azaz nincs semmilyen custom módosítás, továbbá a felhasznált modulok is fel vannak tüntetve, azok között sincs semmilyen custom modul.A Heretic esetében is egyértelműen fogalmaznak:
"Visual quality out of the box
The Heretic was created on stock Unity 2019.3" -
huskydog17
addikt
válasz
Raymond #47778 üzenetére
Az is könnyen lehet, amit még simán el tudok képzelni, illetve nagyon valószínűnek tartok, hogy az egyik konzol verzió performance módját rögzítették, de még azt is túl gyenge minőségben.
A mostani Gamescom-on aki sorra került (volt ott sor bőven), 20 percet játszhatott és eddig mindenhol azt olvasom, hogy nagyon szép a játék. Mondjuk alapból nem értem, hogy lenne csúnya az Avatar motorjával és egy tonna RT-vel. -
huskydog17
addikt
válasz
Raymond #47702 üzenetére
Azt a videót én is láttam, de én arról semmilyen következtetést nem mertem/merek levonni, mert az IGN semmilyen módon nem közölte, hogy pontosan milyen platformon milyen beállításokkal lett rögzítve, továbbá az is könnyen elképzelhető, hogy alapból borzalmasan rossz minőségben rögzítették, tehát a YT-ra feltöltött anyaggal van gond. Nyilván nem tudom, csak tippelgetek, de számomra egyelőre az tűnik az egyetlen logikus magyarázatnak, hogy valamelyik konzol Performance módját vették fel.
Egy hónap múlva kiderül, hogy ennél a videónál ki hibázott.
Szóval igen, egyelőre számomra is még érthetetlen a szitu. -
Busterftw
nagyúr
-
huskydog17
addikt
válasz
Raymond #47390 üzenetére
Így van, ilyen az, amikor a fejlesztők "lesz*rják" a PC port minőségét, pontosan tudták, hogy az UE4-nek ilyen súlyos gondjai vannak és mégse foglalkoztak vele, miközben ez egy igen sok pénzből készült játék. A motorcsere egy masszív technikai visszalépés, ami egy teljesen értelmetlen és ostoba döntés volt, ez most tökéletesen látszik.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Raymond #47258 üzenetére
anno nem arrol volt szo, hogy a dlss -t trainingelni kell, mert holmi neuronhalo, meg az ai gyorsitokat is azert tettek bele a geforceba, mert ilyen ai alapu tech ?
legalabbis az NV szerint :
"DLSS is a revolutionary breakthrough in AI graphics that multiplies performance"szoval az NV ai az nem "hallucinalhat" olyasmirol, amire egyaltalan nincs trenirozva ?
csak erdeklodom, hogy a konteot tovabbfejleszhessem
*** nem a gugli hallucinal, hanem a gugli szerint az AI hallucinal.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Raymond #47256 üzenetére
miert, nem ment hetekig a haborgas, hogy jaj-jaj szemet AMD nemlesz dlss a starwarsban ?
szerinted a gugli hallucinal az ai hallucinaciorol ?
szoval ahogy erzed
ugyis mindig mindent is jobban tudsz. -
HSM
félisten
válasz
Raymond #47087 üzenetére
Van valami, amit nem vettem észre az összehasonlításnál [link] ?
Witcher 3 next gennel teszteltem én is.
Tudom, temporálisan valamivel stabilabb a DLSS, ha valaki erre kényes annak ez pozitívum lehet..#47086 FLATRONW : Az véletlenül sem opció, hogy esetleg leüljenek egy asztalhoz a nagy innováció közepette és találjanak egy közös megoldást? Ami mondjuk nem hoz licensz ügyileg sem potenciálisan lehetetlen helyzetbe bizonyos fejlesztőket?
Ha már ennyire fontos annak a bizonyos minőségre rendkívül érzékeny rétegnek a kicsit kevésbé rossz minőségű skálázójuk? -
-
Raymond
titán
válasz
Raymond #46996 üzenetére
A Twitter thread-et en csak eddig olvastam/lattam fel oraja:
"If you want to say that I am just hopping on a bandwagon, that's fine.
It doesn't take away the very real experiences I had, or that sharing these without current events would have gotten me persecuted for attacking a company, most of you until a few days ago, thought was perfect"Latom a csaj meg mindig ir es ahogy olvasom talan abba kene hagynia mert sajat maganak csinal jogi problemakat csak
-
válasz
Raymond #46956 üzenetére
Miért tartod valószerűtlennek? Nincs vagy nem lesz Zen 4 alapú 8 magos CPu vagy RDNA 3 alapon nem tudnak bele tenni erősebb egyedi GPU-t ?
persze lehet hogy csak wishlist, nem tudom én sem természetesen de ezek lennének azok a speckók ( Tflops alapján) amit elvárnék egy pro géptől,( most az lényegtelen milyen CPU vagy hogy 16 vagy 20 GB GDDR6X vagy GDDR6) .
főleg hogy a PSVR2 elég jó lett és a PS5 nem méltó hozzá, döglődik alatta. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Raymond #46953 üzenetére
ha jollatom ez kb. egy jelenlegi top full AMD konfig ; technologiailag nem lehetetlen, a semi-custom uzletagnak kb. csak azt kell megoldani, hogy a cpu + gpu egy interposeren legyen ; de lehet már az is meg van oldva semi es custom nelkul is, csak meg nincs piacon. Az mar masik kerdes, mibe fog ez fajni a jatekosoknak ?
es ne feledjuk az AMD "tartozik" a ket konzolnak, azok nelkul mar nemletezne a ceg. -
válasz
Raymond #46931 üzenetére
Jó ez itt szerintem
pedig arról volt szó 2022 Novemberben, hogy :[link]"Miért lenne pánik? A raktárkészlet ürül, és csak +2 hónapra számolják most a Navi 21 és 22 kivezetését a tervezetthez viszonyítva, ami például egész jó, mert tavaszra le lehet cserélni mindkét lapkát. Ez teljesen jó az AMD-nek. Állhatnának úgy is, ahogy az NVIDIA áll, hogy van kb. 60 millió eladatlan vagy lekötött GPU-d az előző generációból, és nem tudod hozni a next-gent a tömegpiacnak, mert tök lassan veszi meg a piac az előző generációt. Az Navi 33 ellen szánt AD106 például most 2023Q3 végén jönne. Nem azért, mert nem készül el gyorsan, hanem mert ha kihozzák, akkor le kellene írni úgy 4 milliárd dollárnyi eladhatatlan készletet. Az AMD felhalmozott GPU készlete nincs 50 millió dollár, tehát ha nagyon szorít az idő, akkor ennyit még le is tudnak írni, de nyilván nem szorít, ráérnek azt eladni februárig.
Ha a piac valamilyen okkal beomlik, az mindig annak fáj, akinek nagy tartalékja van."
és utána :
[link]"Ez a tendencia folytatódni fog, mert az NVIDIA jelenleg 4,5 milliárd dollárnyi eladatlan GPU-n ül, és mellé még van 4 milliárd dollárnyi előre lekötött tétel, ezek nagy része még mindig a Samsungtól jön, tehát prev-gen. Ergo az NV rá lesz kényszerítve arra, hogy ezeket szórja ki gyorsan, mert ennyi tételt normál esetében, tehát nem bányászláznál másfél év eladni, de kellene majd hozni az amúgy már kész AD106-ot a tömegpiacra, miközben szeptemberben még tavaszra volt időzítve a start, októberben már nyárra, most pedig jövő őszre. De nem azért, mert bármi baj lenne a hardverrel, úgy működik, ahogy a nagyobb modellek, csak ugye van hozzávetőleg 9 milliárd dollárnyi olyan már kifizetett termék, amelyeket ki kellene dobni, ha tavasszal jönne. És érthető módon az NVIDIA nem akar úgy 7 milliárd dollárnyi tételt csak úgy leírni. Tehát a jövőben ezek eladása lesz a fontos, és emiatt a piaci részesedésük biztosan nőni fog, mert belemennek majd a veszteséggel történő értékesítésbe is. Utóbbi miatt viszont a Gaming szegmens szzonális eredménye még pár negyedévig romlani fog. Persze az egész attól is függ, hogy az AMD hogyan árazza majd a Navi 33-at. Ha nagyon ki akarnak baszni az NV-vel, akkor benyomják 400 dollárra, és akkor az NV-nek is le kell vinnie a GA102-ket erre a szintre. Szóval olyan nagyon ennek a helyzetnek az NV nem örül, az AMD annál inkább, mert a Gaming részlegük már most növekszik a bányászláz után, és még nincs is itt a next-genjük."
És Petyke jól látta és jósolta meg a helyzetet( én is amúgy ) : [link]
-
Callisto
őstag
válasz
Raymond #46788 üzenetére
Hol itt a bizonyíték? Sehol
Ez pontosan az a fajta HIT, amiben egyesek HINNI akarnak. Sehol semmi bizonyíték csak az én hitemnek az lenne a jó, ha az lenne amit én hiszek.
És persze csak egyik oldalról, a másikról sosem.Ja igen: általában az ilyenek azok, akik HISZNEK és nem TUDNAK.
-
HSM
félisten
válasz
Raymond #46794 üzenetére
Szerintem a jogászkodós részt ismét az Nv nyerte.
Ők nem tiltanak semmit, mossák kezeiket, csak csendben a licenszfeltételekkel ellehetetlenítik magukat a konkurencia szponzorálta címekben. Ügyes, ahogy általában.
Nem kell az AMD-nek tiltania ehhez így már semmi konkrétat. -
HSM
félisten
válasz
Raymond #46792 üzenetére
A szponzori szerződések általában tiltják a konkurencia reklámozását. Így viszont indirekten az Nv zárja ki magát ezekből a szoftverekből a licenszfeltételei miatt.
Ilyenkor ki tilt mit? 22-es csapdája.FSR-nél nincs kötelező reklám, meg semmi, így azt tényleg "könnyű" belerakni a zöldek szponzorált címeibe is akár.
-
HSM
félisten
válasz
Raymond #46788 üzenetére
"Nem tiltjuk, mindenki azt epit be amit akar."
De azért a logó kötelező a splash screen-en....Tehát nem tiltjuk, de némi reklám kötelező a beépítésért. Mint tettem rá utalást, szponzori esetekben ez elég hülyén jön ki.
"NVIDIA Trademark Placement in Applications with the DLSS SDK or NGX SDK. For applications that incorporate the DLSS SDK or NGX SDK or portions thereof, you must attribute the use of the applicable SDK and include the NVIDIA Marks on splash screens, in the about box of the application (if present), and in credits for game applications."
Plusz az Nv is felhasználhatja a címedet marketingre: "You hereby grant to NVIDIA the right to create and display self-promotional demo materials using the Assets, and after release of the application to the public to distribute, sub-license, and use the Assets to promote and market the NVIDIA RTX SDKs."
[link]
Arra célzok csak, hogy nem olyan egyszerű és magától értetődő a szituáció, mint ahogyan az Nv-s válasz sejteti... -
HSM
félisten
válasz
Raymond #46783 üzenetére
"AMD szponzoralt cimekben nem enged beepiteni mas felskalazo algoritmust mint az FSR"
Lehet, felszínesen követtem az eseményeket, de ez bizonyítást úgy emlékszem nem nyert végül.
Egyébként kicsit hülyén is venné ki a DLSS licensz alapján kötelező Nv logó a splash képernyőn az AMD-s mellett, nem?Én ha szponzorálnék egy címet biztosan nem örülnék neki.
"Az FSR nem ugyanaz a minoseg"
Nem is írtam mást. Ugyanakkor szvsz vitán felüli, hogy jó a minősége, és amit állítottam, hogy hardverfüggetlenül ugyanazt a minőséget hozza. Pl. a DLSS hozza a legrosszabb minőséget más hardveren (semmilyent), az XeSS is rosszabb, ha nem a gyártó hardverén fut. Az FSR-nél nincsenek ilyenek.
-
gV
őstag
válasz
Raymond #46634 üzenetére
3060-ról olvasd kicsit tovább, ezt mondják:
A GeForce RTX 3060 with 12 GB is also recommended to a limited extent, which offers enough memory, but is a little weak for the latest titles
4070 a táblázatban szerepel, külön nem emlékeznek meg róla, talán mert jön a 16GB-os 4060 Ti -
huskydog17
addikt
válasz
Raymond #46518 üzenetére
"The tip claims that the card is priced at around $249; however, we were unable to independently confirm this information, so take this with a pinch of salt." - Forrás
Ha így lesz, megyek lottózni.
Pár héten belül kiderül az árazás.
$300 fölött a sima 7600-ast szerintem a kutya se vinné, az még viccnek is nagyon rossz lenne. Én továbbra is úgy gondolom, hogy ezért a kártyáért $249 a felső elfogadható határ. -
HSM
félisten
válasz
Raymond #46167 üzenetére
A hozzászólásból nekem az is átjött, hogy az opensource és a jó debugger felesleges, hiszen ugyanúgy maradhatnak bugok. Ezt szerettem volna tisztázni, hogy ez nem így működik.
#46168 PuMbA : A jó debugger az Nv hardvereken is segít jobban futó kódot alkotni... Az open source pedig azért jó, mert kis csúsztatással nem fog a fejlesztő a tudta nélkül pl. világrekorder részletességű betontömböt számolni a VGA-n a feketedoboz middleware-el.
Nv-n nekem amúgy nem volt játékban grafikai bugom, AMD-n is csak az az egy, amit említettem. Viszont az Nv másfélszer akkora méretű drivere volt, hogy sikertelenül installált, és a control centert is sikerült párszor összezavarjam. Az experience-t meg fel sem raktam, nem fogok nekik csinálni accountot is. Ezek meg AMD-n működtek jobban és sokkal kényelmesebben.
#46170 PuMbA: Én a gyakorlatban is a Radeont tartottam meg, nem az RTX-et...
-
HSM
félisten
válasz
Raymond #46116 üzenetére
Szerintem egész jó vétel 900€ körül a 7900XT is, illetve az előző generáció is, ha még valaki kifogott akciósan 650€-ért 6800XT-t és annyira nem kell neki durva RT tempó.
A 6700XT-el az lehet a baj, hogy RT-hez már eléggé el tud fogyni jópár címben, a 6800XT-vel viszont az is opció.
4070Ti nagyon szépen néz ki papíron, de ennyi pénzért szvsz ne legyen már ennyire kicentizve egy kártya VRAM-ja 900€-ért...
-
-
Petykemano
veterán
válasz
Raymond #45501 üzenetére
Ennyire nem értek hozzá. De ha az ETH-ből készítenek egy forkot, az mennyiben különbözne más olyan hálózatoktól, amelyeket szintén "ethash" címkével illetnek?
Ez beszédes:
https://www.coinwarz.com/mining/ethereum/hashrate-chart
>1PH/s-ról máris lecsökkent 750TH/s-raAzt hittem, azért ez a merge míg végigfut minden node-on, az akár napok kérdése is lehet.
Persze vannak más hálózatok is. Nem feltétlenül az éterbe tűnik a számítási kapacitásVicces a minerstat-on a https://minerstat.com/coin/ETH már nem is elérhető
Az ETC máris nyert 60-70 TH/S network hashrate-et: [link]
RavenCoin 6-8TH/S pluszban van [link]
Az ETHW egyébként létezik, de még alig van info : [link]
Ide is érkezett már 15-16TH/s [link]
Ez is 20-25 TH/s pluszban van [link]Egyelőre úgy tűnik, az zajlik, hogy megpróbál a ETH-ből kitúrt számítási kapacitás más hálózatokban hasznosulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- Ford topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest