Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
válasz
imi123
üzenetére
Szerintem nem feltétlenül igaz ez. Én mindig az aktuális best buy-t szoktam nézni.
Pl. amikor vettem a kártyámat majdnem 7870 lett, mert eredetileg azt akartam, de hirtelen volt egy nagy esés az Asus 660-aknál így olcsóbb lett és jobb hűtéssel is volt szerelve mint a 7870 (asszem Dual-X volt), így a 660 melett döntöttem. Előtte 5750-em volt pedig, de igazából ha visszagondolok kb ugyan annyi Radeonom volt mint Geforceom és nem izgat hogy mi is van a gépben ha a teljesítménye megfelelő.Viszont hogy a Shadowplay valami elképesztő jó újítás, nagyon megkönnyítette a dolgom a játékokból való videó felvevésében szóval emiatt lehet hogy az új kártya választása során megint Nv lenne, persze ha csak elő nem rukkol valami hasonlóan jó cuccal az AMD is.
-
Egon
nagyúr
A legjobb ár/érték arányú kártyát nV oldalon, a felsőkategóriában? Hú, de nagyon rácsesznek, akik olyat vesznek...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A 3.5 GB feletti fél giga lassúságával kapcsolatban Abu többször megírta, hogy jó eséllyel miért nem lesz probléma; ezt már linkeltem is neked, talán egyszer felfogod végre...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ren Hoek
veterán
Marketing szempontjából lehet kérdéses volt kihozni egy Nano-t és ráhányni egy 230K-s árcédulát. Amekkora várakozás övezte. A cég megítélés szempontjából csak egy újabb luxus drága rétegtermék. Persze az egy megválaszolhatatlan kérdés, hogy most egy árcédula és csalódás miatt hányan vettek 970-et...
Ilyen tekintetben nem mindegy hová csoportosítja az AMD a chipeket. Bár szerintem ha lett volna elég, akkor 100%, hogy adnak ki olcsóbban mesterségesen vágottat is akár.
Egyszerűen el kell fogadnia mindenkinek, hogy nem mostanában lesz best buy AMD termék.
Szerk: Magyarul azt mondom, hogyha hiány van F-X-ből, akkor lehet a mérnököknek tök mindegy hová mennek a chipek, de cég marketing megítélése szempontjából a szélesebb körre szánt FX és Prot kellene kielégíteni, majd a limited réteget.
-
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Szerintem az AMD-nek teljesen mindegy, a Nano-nak vagy a Fury-X-nek "csomagolva" adja el a csipjeit.
Igazából szerintem nagyobb a hasznuk a Nano-n, kevesebb komponens, olcsóbb hűtés. Persze, ha kicsit jobban válogatott a csip, akkor arra figyelniük kell, de gondolom, akad elég jó csip. -
Ren Hoek
veterán
válasz
imi123
üzenetére
F-X-ből most is hiány van? Mert ha igen, akkor óriási hülyeség volt a Nano... Még azt se lehet mondani, hogy a szarabb chipeket rakták rájuk. (Emlékszem mindenki ezt gondolta...)
Lehet túl van spilázva a Nano dolog, és valójában lehoztak kb nagyon limited 1000 db-ot kisgépekbe és nem szipkázza el a HBM-et, interposert.
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Kellene csinálni egy felmérést hányan tértek át AMD-ről NV-re és fordítva.
Olyan emberrel még nagyon nem találkoztam aki AMD-ről váltott Nv-re és elégedetlen.
NV-ről meg elenyésző aki AMD-re vált.
Ez nem azt jelenti hogy az AMD rossz lenne.Egyszerűen a Maxwelt nagyon eltalálták.
Természetesen amint valami kézzel fogható előnyt fog hozni az AMD megfordulhat a tendencia.
A gond ott van hogy most nagyon nagyot kellene dobnia az AMD-nek.
A NANO nem rossz ötlet de lehet várni kellett volna 16nm-re.Most kb annyit értek el vele hogy több felé kell szétosztani a szűkös HBM kapacitást.Azért a lényeg az hogy a kártyákkal játszani kell és nem egymást ölni fórumon és 1 évvel ezelőtti hozzászólásokat keresgetni.Előre kell nézni nem hátra.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Csak ez olyan mint a Kepler. Én már nem akarok Keplert venni, hanem a legújabbat.
A Hawaii, egy nagyon jó GPU, de fogyasztás és VR szempontjából nálam Kepler kategória... és abban sem vagyok biztos teljesen, hogy a GCN2 minden tekintetben tökéletesen olyan lesz mint a GCN3 pl optimalizálás terén majd. (+HBM)Viszont ez mindegy is, a lényeg azon van, hogyha veszek egy 390-et, és 2 hónapra rá kijön egy ugyan olyan teljesítményű vágott custom Fiji, 2xPerf/Wattal akkor a fejemet verném a falba. Ilyen tekintetben most már Maxwell2-őt sem vennék mondjuk ez is tény... de ott legalább tudom, hogy JELENLEG nincsen fejlettebb NV architektúra.
AMD-nél viszont van: a Fiji.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Assdak
üzenetére
En meg azt veszem eszre, hogy amd oldalon is ugyanugy elvezik az emberek a kartyaikat, es az nv tulajok tobbet foglalkoznak az amd-vel mint az amd tulajok.
Amugy lehet szidni az amd-t hogy atnevezeseket hoz, de szerintem egy 390 jobb vetel mint a 970 abban az arsavban. De igazabol nezopont kerdese. Sebesseguk kb ugyanaz, amd tobbet fogyaszt, nv kevesebb rammal van. Ennyi.
-
törölt tag
-
Assdak
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
Ahogy mondtam, AMD oldalon az utóbbi bő egy évben, nem nagyon sikerült versenyképes megoldást az asztalra tenni. Ha a sok reménykedés, és csalódás után, valaki még mindig hitt benne... Igen, az kb olyan, mintha hinne a csodákban.
Próbálhatod elbagatelizálni a dolgot, de sajnos katasztrófális, amit az AMD jelenleg csinál, és ez senkinek nem jó. Ezt mégis inkább NV oldalról látják így az emberek, az Piros oldalról viszont hosszú hónapok óta csak a "na majd", a "ha", meg a "hogyha" szavak röpködnek. Az AMD fanok folyamatosan felemlegetik, hogy mert az Nvidia hogy átkurta a vásárlóit, 970 3,5GB, Maxwell d12 support stb, közben azt észre sem veszik, hogy pont az AMD az, aki szívatja a saját táborát már nagyon rég óta a levegőbe elpuffogtatott igéretekkel, amiből semmi nem ralizálódott eleddig. Mindeközben az NV oldalon a userek, élvezik az életet, meg a játékot, még az agyon szidott 970-el is, ami jelenleg úgy néz ki 3,5 gb rammal is hozza nagyjából amit a Nano, csak egy százassal olcsóbban... -
-Solt-
veterán
válasz
Assdak
üzenetére
Értem, tehát a csodavárás a te értelmezésedben azt jelenti, hogy egy frissen megjelenő egy GPU-s csúcskártyától azt várjuk, hogy megelőzi a konkurencia korábban megjelent egy GPU-s csúcskártyáját. Egyébként ugye ilyen még soha nem történt meg, tehát ilyet várni, ebben reménykedni az csodavárás.
Most erre mit lehet mondani? Ehhez képest az, amikor Mózes előtt megnyílt a Vörös-tenger, kutya pöcse.
Egyébként a világért sem szeretnék a lelkedbe gázolni, de van olyan játék, beállítás ahol a Fury X megveri a 980Ti-t.
Így, hogy minden letisztult, és immáron megvilágosodva átlátom, hogy miért nem jutunk közös nevezőre, áruld már el nekem, hogy ez a csodavárás kifejezés honnan jön? Központi utasítás?

-
imi123
őstag
Na akkor lehet vásárolni.
215-ért már Fury-x van.
Hát nem lesz sorban állás...
[link] -
Assdak
őstag
-
Assdak
őstag
válasz
Laja333
üzenetére
Leeshetne már, hogy itt egyedül ti vagytok már csak akik hisznek az AMD féle csodákban. Ezt magyarázza mindenki hónapok óta. Ezeket az embereket neveztétek NV-s Trolloknak. Aztán most amikor meg igazuk lett, és tényleg nem jött a csoda, amiben hittetek, jön, hogy utólag könnyű okosnak lenni...
Pedig itt nem arról van szó, hogy utólag könnyű okosnak lenni, hanem, hogy az AMD eddigi teljesítménye alapján ez volt a várható. Sajnállak titeket, hogy még mindig nem értitek. -
Laja333
őstag
válasz
Assdak
üzenetére
Te vagy az ékes példája az "Utólag könnyű okosnak lenni" mondásnak. Persze, most már mindenkinek egyértelmű volt, hogy a Nano a Fury X árán kezd majd. Főleg akkor, amikor az instantget hozzászólásomban még bőven nem ezen a teljesítmény szinten volt a kártya. Témaindító párbeszédre a válasz továbbra is az hogy senki nem írta, h megveszi a Nano-t, bármi is legyen az ára. A fellelkesült hozzászólások, köztük az enyém is az első hírmirzsákra alapoztak, és az akkori teljesítmény szinthez vélt árazással számoltak. Ha valaki azt mondja, hogy egyből tudta, a mini jelzőért felárat kér majd az AMD, hazudik. A későbbi hírekből már kezdett tisztulni a kép, és végül kialakult a mai állapot.
Bízok benne, a lényeg mostmár átmegy.
Ajánlom figyelmedbe az idézett hozzáazólásaim szülőkönyvtárát. Akkor esetleg megérted miért vannak "ha"-k a mondatomban. -
-Solt-
veterán
válasz
Assdak
üzenetére
Szerintem világos voltam, nem óhajtom neked is leírni azt amit neki. Ha így neked, nektek kényelmesebb, ettől a sok rosszindulatú hülyeségtől nyugodtabb a lelketek, akkor legyen így.
Engem meg bátran linkelhetsz, de az kemény dió lesz...
Hogy mi a szánalmas, azt meg inkább nem fejtem ki, mert az eddigiekből kiindulva vajmi kevést esélyt látok arra, hogy átmegy a lényeg.
-
Assdak
őstag
válasz
Laja333
üzenetére
Pont erről volt szó, hogy hol vannak azok az emberek akik nulla információ mellett már irogatták hogy veszik, pont mint te. Utána körbeekézel mindenkit, hogy ilyet senki nem írt. Most meg mikor visszanyal a fagyi, jöna hádehúde nem úgy volt az és jajjdemár.
Persze ha anyámnak farka lett volna, ő lehetne az apám.
Nagyjából ezek a "ha", meg "ha majd"-ok, maradtak utolsó mentsvárként az elvakult AMD fanoknak az utóbbi időben, de még mindig vannak akik ezekbe kapaszkodnak.. -
Assdak
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
Ez a magyarázkodás amit itt most előadtok a kollégával, kezd szánalmas lenni, a fentiek fényében.
Téged is ugyan úgy lehetett volna linkelni, mert te is tettél hasonló kijelentéseket.
Beszellőztetett specifikáciok, és 0 tényinformáció alapján, nyaltátok körbe a Nano-t, és jelentettétek ki, többek között ti is, hogy instant get. Aztán a végén semmi nem lett belőle, és most a kollégát próbáljátok azzal vádolni, hogy ferdíti a tényeket. Miközben pont ti voltatok, akik ilyen kijelentéseket tettek.
Ki gondolta, hogy 650 lesz az ára? Rajtatok kívül minden kevésbé szemellenzős ember, aki nem csak az AMD fizetett hirdetéseket olvasta. Itt csak az AMD fanboyok obégatták, hogy versenyképes ára lesz, a húde teljesítmény mellett, és hogy vesszük ahogy lehet. Most meg jön a mentegetőzés, hogy jajj de drága, ez a csoda, világmegmentő vga. Kissé szánalmas már a dolog... -
Laja333
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
Úgy is azt látják bele ami az ő fejükben van.
Mindkét hozzászólásom júniusi, amikor annyi információ volt a Nanoról, hogy 290x környéki teljesítmény, fele fogyasztással. Ha nem lövik fel a teljesítményét 980 fölé, és raknak rá "mini árat", akkor most lenne is Nano-m. Az új információk birtokában a véleményem változott. (Ez tisztasor) Egyedül ők kapaszkodnak elavult infókba.
De nem hibáztatom őket, ilyen is van. -
-Solt-
veterán
válasz
Assdak
üzenetére
Nem tisztem védeni, de az első idézet erre ment válaszként: [link]
A specifikációk alapján érthető az öröm, én is így éreztem amikor szóba került. Az tegye fel a kezét, aki akkor gondolta volna, hogy 650USD lesz az ára. Gyanítom, ha ő is tudja az árát, nem tesz ilyen kijelentést.
A második idézet ugye így szól,
"A Nanora pl nem számítottam, az annyira tetszik így látatlanban is, hogy szerintem benevezek egyre."
Azt írja szerintem. Szerintem ez érthető, de lehet, hogy tévedek. Egyébként ha marad az eddigi gyakorlat, akkor a Nano nem 650USD lenne, hanem max 500USD.
Bárhonnan is nézem, ezekből nem következik ez,
Sőt kíváncsi vagyok a sok előre behangzott vevőből lesz e aki nem csak a száját jártatta.
Csak ez a hú ez kel nekem ezt biztosan megveszem, meg a jaj de jó vétel lesz 130e körüli árával, nevetséges volt.
-
-Solt-
veterán
Most komolyan megkérdezed, hogy az állításodat alátámaszd-e? Tettél egy meglehetősen rosszindulatú kijelentést, az a legkevesebb, hogy tényekkel igazolod, ez lenne a minimum! Persze, ha úgy érzed, hogy a gerinced van annyira rugalmas, hogy erre nincs szükség, akkor lelked rajta. Viszont ebben az esetben ne lepődj meg rajta, ha a továbbiakban ennek megfelelően leszel kezelve. És az is aki egyetért ezzel a hozzáállással.
Továbbra is az a fő probléma, hogy várakozásokat, véleményeket, találgatásokat, reményeket, ötleteléseket tényekké maszkírozol, erre ráépítesz egy ilyen mindenki hülye csak te vagy helikopter agymenést, majd ennek a hazugságnak az alapján hülyének nézel minket, holott a probléma nálad van, mert valamilyen rejtélyes okból kifolyólag nem akarod, vagy nem tudod megérteni, hogy a feltételes mód mit jelent.
"meg arra sem emlékszel hányan beírták hogy a nanot várják, mert azt szeretnék megvenni."
De, erre emlékszem, én is köztük voltam, csak azt nem értem, ezzel mi a gond.
"Az hogy most az ára magasabb lett előre tudható volt, akkor sem értettem hogy várják páran a 390x helyére mert az majd lejjebb megy, meg olyat hogy gariban majd a 290x-et nanora cserélhetni."
Hát hogyne, előre tudható volt, hogy a lassabb drágább lesz mint a gyorsabb csak azért, mert kicsi. Mutatsz nekem erre olyan példát, ami alapján ez egy logikus következtetés volt az előtt mielőtt elárulták mennyi lesz? Ha nincs ilyen példa, akkor mi a probléma azzal, hogy az ár találgatások az eddigi gyakorlatnak megfelelően folytak? Nem a 390X helyére vártuk, de a magyarázkodás helyett itt egy hozzászólás idézet,
"Jelenleg a 650 USD-s Fury X nálunk 216K, vagyis 1 USD = 332.-Ft mire a polcra kerül. Ha a Nano 450 USD lesz, akkor elvileg 150K lenne nálunk a reális ára. Legalábbis a Fury X árazásából kiindulva...
Ha egy picit lépni akarnak előre az eladásokkal, akkor ki kéne vezetni a 290/X-t, a 390/X árait csökkenteni kéne, a Nano-t pedig a 390X jelenlegi áraira kéne belőni, mivel a 390X is túlárazott jelenleg. Szerintem..."
[link] Újfent szeretném felhívni a figyelmed a feltételes módra.
A 290X garanciális cseréjével én szenvedek már hónapok óta, mert egyszerűen nem tudok dűlőre jutni, de nem azt mondtam amit megint inkorrekt módon sugallni akarsz, hogy elcserélem egy Nano-ra, hanem ezt,
"Mivel hibás a 290X-m, garanciában valamire mindenképpen cserélnem kell. Fury X-t akartam, de azt már leírtam miért nem kell jelenleg. A 390X nem pálya, marad a Nano, de, hogy mennyit fizetnék rá, azt csak akkor tudom eldönteni, amikor tudom a paramétereit. Így hasra a Fiji, a VR és a fogyasztás miatt 25K-t simán rádobnék." [link]
Ráadásul pont neked van címezve! Azt hiszem ez a példa kiválóan megmutatja, hogy hol a gond. Nem tudom miért csinálod ezt, de igazából nem is érdekel, viszont azt szerintem be kéne látnod, hogy olyan hibás következtetésekre jutsz, ami sehova nem vezet.
Trollnak pedig nem azért vagy nevezve, mert eltér a véleményed, hanem a stílus miatt! [link]
Én nem vagyok haragtartó, ha normális hangnemben tudod kifejteni az érveidet, amelyeket alá is tudsz támasztani, akkor részemről a jövőben semmi problémánk nem lesz egymással, de amíg ezt a féligazságokra, torzításokra épülő folyamatos degradálást, hülyének nézést, hangulatkeltést műveled, biztos bajszot akasztunk még egy párszor.
-
Laja333
őstag
válasz
Assdak
üzenetére
Belinkelem, hátha nem olvastad.

Most már látva a kártyát is tartom, hogy nagyon jó kártya lett. Az ára az egyedüli, ami nem hozzá való. -
törölt tag
"Craft the word", a legjobb ájfón játék pc-sítése, mondjuk többet én se tudnék mondani.
Próbálták azokat is amiben amerre tartod a gépet arra gurul a golyó csak egy idő után nagyon nehéz volt tartanom a monitort
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax
üzenetére
Szerintem túlságosan csak a TFLOPS-okra koncentráltok. A DX12 és a Vulkan igazi célja nem éppen a teljesítmény drasztikus növelése. Az a DX10 és a DX11 célja volt, csak helyenként elhibázták a működést. Az ipar most a valóban új generációs konzolos motorokra koncentrál, amelyeket régi API-kra portolni sem lehet. Innen két választása van a PC-nek. Vagy leköveti a konzolos API dizájnokat, és hátrányokkal ugyan, de portolhatók maradnak az új játékok, vagy azt mondják, hogy a PC járja a saját útját a konzolra írt AAA játékok nélkül. Az iparág inkább a reform mellett döntött, mert az nem biztosított, hogy a top AAA játékok nélkül a PC-piacon el lehetne adni egy rakás gamer hardvert. Szerintem jó döntés született. IPhone játékok HD-sítéséből a PC nem élne meg.
-
Laja333
őstag
válasz
Laja333
üzenetére
Ahh végre találtam valamit:
[link]Épp a témaindító do3om írta ezeket a sorokat:
"Nagyon szánalom, de majd a Nano, tele lesz vevők beszámolójával a topik.
"
Lehet a saját "jövendölésére" emlékszik, és ebből továbbgondolva jutott addig, hogy mindenki ezt írta.
A valóság az, hogy 160ezer környékén elég sok ember bevállalta volna a kártyát. Ennyi, pont. Az már a ti fejetekben él, hogy sokan ezt akarták venni, bármi is legyen az ára. -
Laja333
őstag
válasz
Assdak
üzenetére
Egy állítás bizonyítás nélkül nem ér semmit. Azt nevezik levegőbe beszélésnek.
Nyugodtan keress rá a szavaidra. Meg fogsz lepődni.
Egyébként az, hogy te nem mutatsz és én sem találok ilyen hozzászólásokat bizonyítja, hogy tévedtek.
Meg sem kell mozdulnom.
Mutass kézzel foghatót, akkor majd komolyan veszem amit írsz. -
a 980ti oc variánsai nagyon szórnak fogyasztás terén. a tpu tesztjében amikor az msi 980ti gaminget mérték, még nem volt fury x, de a később lemért radeon kari értékeit mellétéve az jött ki, hogy bizony az msi 980ti-je többet fogyaszt a metro: ll alatt átlagban és peakben is.
[link]
ahogy így néztem, olyan 10%kal esznek többet, mint a ref. igazából nem ez az érdekes, hanem az olyan helyzetekben a refhez kimért aránylag sokkal nagyobb fogyasztás, mint a blu-ray playback, multimonitor, meg idle.
-
-
Szeretnék többeket megkérni, hogy a következő post megírása előtt legalább 30-cal csökkentsék a vérnyomásukat

Egyrészt a kártyákkal kapcsolatban próbáljunk tárgyilagosak maradni, másrészt egymás személyére vonatkozó megjegyzéseket kéretik mellőzni. Utóbbiakat különösebb ceremónia nélkül törölni fogom.
-
TTomax
félisten
Ez mind nagyon szép és jó csak az ide posztolók nagy részének fogalma sem volt az informatikáról amikor pont ilyen okok miatt tarolt a DX kb mindennel szemben....most minden és mindenki a low leveltöl hangos,csak az árnyoldalakról feledkezik meg mindenki.
Eddig a DX egy jól kiszámítható APi volt,ha vettél egy uj vga-t az esetek 99%-ban az gyorsabb is volt,és nem kellett hozzá a fejlesztőt 3-4-6 év távlatából előrángatni egy patchért.Remélem a DX12 nem fog ennyi gyártóspecifikus kódot tartalmazni,mert ha igen akkor cudar jövő vár itt mindenkire... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax
üzenetére
Előfordulhat ilyen is. Nyilván az implementációtól nagyon sok függ. Azért a Frostbite-ban a Mantle implementáció a BF4 óta nagyon sokban változott, tehát lehet, hogy egy még újabb architektúrára már nem reagálna így. Önmagában a BF4 egy pilot projekt volt egy olyan ösvényen, amit a DICE előtt senki sem járt. Az optimális használatot pedig ilyenkor ki kell tapasztalni.
Egyébként ugyanezzel a gonddal a Thief is küszködött, és arra kiadtak egy javítást egy évvel később. Persze elsődlegesen nem a gondok korrigálása miatt adták ki, hanem ki akartak próbálni az async shadert élesben.
Viszont lehet vele mit kezdeni. Az AMD ezért ír GCN4 és GCN5 szimulátorokat, hogy a hardver hiányában is előre legyen optimalizálás. Ezt a lehetőséget a többi cégnek is érdemes észben tartani.
-
HSM
félisten
Érdekes, erre nem tudok jó magyarázatot... Én amúgy a legtöbb tesztben nem láttam ilyen +100W-okat. Főleg érdekes, mivel a Sapphire kártyája igencsak jóminőségű (hatékony a VRM).
390 és 390X között nem lenne szabad túl nagy difi legyen, mivel az X-esekre jobban sikerült, kevésbé torkos GPU-k kerülnek.
Az általam linkelt tesztben referenciakártyák vannak a fogyasztási adatoknál, referencia paraméterekkel. Én azt tekintem "normális"-nak, mint összehasonlítási alapot.(#10423) daveoff: Ezt nem vontam kétségbe.

(#10426) Egon: Az average (átlag) mezőt nézd (az játék alatti átlag), ne a maximum-ot, ami Furmark.

-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az a teljesítmény vesztés az akkor is borzalmas,ott nem csak optimalizáció hiányzik...
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Tehát most láttad először a ph-s tesztet?

-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nyilván csak a ph-s tesztet nem láttad, életszerű...

[link] -
Egon
nagyúr
Persze, nyilván én is tudok olyat linkelni, ahol meg 150W-tal többet eszik.
Nem gondolom korrekt érveléstechnikának, hogy mindig megkeressük a neten a hozzánk legközelebb álló teszteket: válasszunk ki EGY (hitelesnek tekintett) tesztoldalt, és mindenben hagyatkozzunk az ott mértekre.
Én lusta vagyok keresgélni, meg időm sincs ilyenekre, ezért számomra kézenfekvő a ph-s tesztekből kiindulni. Ott meg majdnem 100W a különbség. Ennyi.
Amúgy meg honnan tudod, hogy:
- egy "normális" 980Ti mennyit eszik? Lehet hogy az általd linkelt tesztben volt "nemnormális".
- az általad linkelt tesztben nem egy "anorexiás" 390 volt (amúgy 390X-ről beszéltem, de ezeket az apró csúsztatásokat már szóva sem nagyon teszem)? -
bozont
veterán
A Techpowerup tesztet néztem amit HSM linkelt.
Persze, a házhűtés is nagyon beleszól a dologba és a hang is szubjektív, de a jelenlegi konfigom, 3db 12cm-es Swif2 ventivel 800rpm-en elég halk számomra, elég jó hőfokok mellett. Nem igénylem a hangszigetelt házat.
Az sem zavar ha 100°C-on izzik a kártya, amíg a kritikus szint alatt marad.
-
TTomax
félisten
Ez mind rendben is lenne,ha nem negyedelné az fps-t a DXhez képest.Ha a DX12 is igy lesz megvalósítva akkor sokan vissza fogják sírni még a DX11-et és még csak hosszú idő se kell hozzá,elég egy generációváltás.Mert azt megértem,hogy nem gyorsul az uj kártyával,de hogy ilyen mértékben lassul az nem fér bele.
(#10416) Laja333
Te mit mondasz???Látsz is a vörös szemüvegtől,vagy csak kötözködni akarsz éppen?Lépj egy kicsit túl már magadon,és próbáld már meg értelmezni amit leírtam,ha nem megy akkor légy szives kimélj már meg az értelmetlen hozzászólásodtól,köszönöm!(Egyébként pedig arról nem tehet a Titan X,hogy ide boostol,nincs ott oc csak a power limit van kitolva,gondolom ez a FuryX-en is ki van,igy még ez is okafogyott...)
-
Egon
nagyúr
válasz
bozont
üzenetére
Jó az 30-40-nek is
??? Ezt az ujjadból szoptad, esetleg kristálygömb? Linkeltem a ph-s tesztet, ott 72W volt a különbség.
de a lényeg, ezeket a vgakat még lehet halkan hűteni léggel is, amire példa is van.
Ez házfüggő. Hangszigetelt házban, ha nem akarsz sokezres fordulatszámú ventiket, még egy 170W-os kártya hűtése sem egyszerű - tudom, mert nekem is olyanom van (meg is fogadtam, hogy 150-160W-os TDP felett nem veszek kártyát legközelebb - a proci is legyen 80W környékén).
Persze talán a legnagyobb szubjektívum, ami előfordul az informatika világában, az a zajszint megítélése (fiatal koromban nem zavart az 5K RPM-es GlobalWin hűtés sem...
), úgy hogy erről kár vitatkozni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax
üzenetére
Ezt már többször elmondtam, hogy a low-level API-k alapvető hátránya lesz, hogy a kernel driver megszűnésével átkerülnek a menedzsmentre vonatkozó alapok a programkódba. Így ha érkezik egy új architektúra, akkor azon nem fut olyan jól a programkód, mint a kiadáskor ismert architektúrákon. A GCN3-ra nem jött ki BF4 javítást, mert túl nagy változást igényelt a motorban, de az összes későbbi Frostbite játék már GCN3 optimalizálással érkezett.
Ugyanez lesz a DX12 és a Vulkan. Sajnos előfordulhat, hogy ha veszel egy új hardvert, akkor azzal már nem tudod már olyan részletességgel játszani a kedvenc játékodat, mint az előzővel, mivel nem tudja a gyártó a driverben a megfelelő menedzsmentet ráerőszakolni a programkódra. Erre kell egy patch-et kiadni az adott játék fejlesztőjének. -
schawo
titán
Pont, mint ez a topik, ilyenek tudom elképzelni ezotéria konferencia hátsó padsoros hallgatói közötti vitát. Pont ilyen értelmetlen, és ennyire heves. "Ne zavarjon, hogy már több kutatás bebizonyította, hogy a kártyavetés 55%-kal pontosabban írja le a jövőt. Te egy hiszékeny hülye vagy, hogy még mindig a gömbös jósnőhöz jársz."
-
Laja333
őstag
válasz
mcwolf79
üzenetére
Attól, hogy nagy szavakkal dobálózol, és önmagad ismétled, még nem lesz igazad.
Senki sem beszélt Messiás VGAról, csak te. A Fiji hűthető léggel is, nem KELL rá a víz.
Mire alapozod, hogy hangosabb lenne mint a stock Hawaii? Csak mert a mérések sem neked adnak igazat.
Szerintem pont te nem tudsz elvonatkoztatni a zöld oldaltól. Tényeket hagysz figyelmen kívül. -
Egon
nagyúr
válasz
mcwolf79
üzenetére
Közben rájöttem, hogy a kolléga vélhetően az ASUS Strix R9 Fury-ra gondolt: [link]
Viszont egyrészt az nem Fury X, másrészt a hűtése hangos, viszont a ph-s tesztben tényleg csak 19W-tal evett többet a 980Ti-nél. Tény, hogy az AMD sokat fejlődött teljesítmény/fogyasztás mutatóban a 390X-hez képest, de mondjuk abból nem is volt nehéz (ahogy anno az nV is relatíve könnyen tudott faragni a Fermi fogyasztásából): brutálisan sokat, madjnem 100W-tal többet eszik a 390X a 980Ti-hez viszonyítva.
-
TTomax
félisten
Érdemes megnézni... a mantle bizonyít... [link]
-
bozont
veterán
Jó az 30-40-nek is, de a lényeg, ezeket a vgakat még lehet halkan hűteni léggel is, amire példa is van. Akkor meg mi a a probléma? Ezen kívül miért is lett olyan fontos a terhelés melletti fogyasztás, ami a használat kisebb részét teszi ki? Idle-ben nagyon jó a Fury is, a multi monitor esetén is fejlődött. Egyedül BD mellett eszik még mindig többet mint kellene, nem teljesen értem miért. Tunig mellett meg az nV kártyák érvágya is igencsak megjön.
Egyedül az áron kellene faragni még és jó vétel lenne a Fury (X) is. A Nano meg, én sem pont erre számítottam, akkor már inkább a teljes értékű Fury. -
mcwolf79
veterán
Végre valaki tud értelmezni is, nem csak olvasni. (bár a vörös szín elég sötét, lehet szemüvegben nem a legelőnyösebb)
Azért megnézném, hogy a Nano kis tekerője hogy boldogulna majdnem 300 W-nyi hőtermeléssel
így is majdnem 80 ˘C, azért az a 80 W többlet nem annyira elhanyagolható.
Lehet ellenne az is 85˘C környékén, csak akkor kb. valószínűleg hangosabb lenne,mint egy stock 290.Tudom, hogy fáj az, hogy nem jött be a Messiás-VGA, de azért értelmezzünk már, ne csak dobáljuk a szavakat.
Ne vergődjetek feleslegesen, MAJD egyszer eljön az AMD-királyság is

-
törölt tag

-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Zabal mint az allat...majdnem 20W-al tobbet mint egy 980Ti vagy TX.
Pontosan melyik kártya is eszik majdnem 20W-tal többet mint a 980Ti? Az eredeti hozzászólásban ugyanis Fury X-ről meg 290X-ről volt szó, nemde?

A Fury X terhelés alatt 72W-tal eszik többet mint a 980Ti. Ez egy picit messze van a "majdnem 20"-tól...
-
HSM
félisten
válasz
mcwolf79
üzenetére
Már megint a süket kábítás.

Nézd meg pl. a Sapphire léghűtéses Fury-ját: [link]
Átlagosan 16W-al kért csak többet a Fury-X, aminek a fele a pumpa extra fogyasztása. Nem is hangosabb, csak nyilván melegebb. Szóval helyes volt az eredeti állítás, miszerint "jófejségből" tették rá, nem azért, mert egy kazán lenne. Az a 246W-os átlagos fogyasztás egyáltalán nem a "zabál, mint a disznó" kategória.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
mcwolf79
üzenetére
"Én is mikor írtam,hogy valszeg a Fury X-en sem jópofiból megy rá vízhűtés stock, kaptam hogy már miért ne lehetne az AMD jó fej, a 290/X stock hűtés fiaskó után
És mi lett belőle? Igazam lett,mert ahhoz képest zabál mint a disznó, és ebből következően termeli is a hőt szépen. Persze akkor is kaptam hetet-havat."Nem is csoda hisz ez meg mindig egy baromsag....es meg reklamozod is.

Fury Pro leghutessel? Huvos-halk? Nano leghutessel? Remlik valami?Zabal mint az allat...majdnem 20W-al tobbet mint egy 980Ti vagy TX.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Locutus
üzenetére
van helyzet.
kutatasi kornyezetben evek ota hasznaljak, futnak a kiserletek, case studyk, alkalmazzak egy csomo teruleten ami megkoveteli ezt a fajta vizualizaciot. nagyon sokan hasznaljak par teruleten (jellemzoen kognitiv/it csoportokban). ld pl itt
commercial product nincs, viszont a tapasztalati bazis no. a nagy penz pedig szerintem tovabbra is a katonai / orvosi / pedagogiai celiranyos felhasznalasbol lesz. a kulcs a serious games kifejezes.
ja meg elvileg szorakozasra is jo. ha minden jol megy jovore jon a commercial product.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)