- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy ilyen üzletnek semmi köze a hardverek képességeihez. Az Apple, a Google és az MS úgy választ, hogy melyik cég tudja nagyon olcsón biztosítani a megfelelő termeket. Az NV-nek nulla presztízscuccban van idén VGA-ja, mert az AMD elvitte az Apple megrendeléseket, így a Booksba muszáj volt bekerülni egy VGA-val. Jó eséllyel az AMD-t ez már nem is érdekelte, mert elég az Apple megrendelés. Nem jó túl sok olcsó üzletbe belemenni. Ezért nincs olyan, hogy valaki végignyeri az Apple, Google, Amazon, MS cuccokat.
-
Yllgrim
őstag
Semmi kapcsolat nincs a dx12 es akozott h miert NV chip van benne. Fogyasztas / teljesitmeny kell laptopba, raadasul NV gyart csillio csipet, ergo olcson jutott hozza az MS nagy mennyiseghez.
Ami erdekes hogy a LinuxCon-on Intel elsopro folennyel kepviselteti magat, minden szinten veri a konkurenseket, nem csak vga support, hanem iot, dronok, embedded linux, szerverek... Volt ma egy srac az NV-tol, tartott egy altalanos eloadast nv kartyak fejlodestortenete linuxon, ami tetszett mert erdekes volt, vulkant mint tema messzirol kerulte, open kod nem nagyon lesz, de par fejleszto reszt vesz a nouveau projektben (nyitott meghajto - foleg reverse engineering altal, mert nincs dokumentacio) . Ami meg erdekes volt a Grid, azt sokan dicserik a virtualizacio vilagaban, citrix foleg, erre allitolag van is dokumentacio. A jovorol szolo kerdesekre desktop vonalon nem kaptunk valaszt... Gyanusak ezek a kummantasok... A srac jofej volt es tok normalis, remelem csak nem beszelhetett semmi konkretumrol.
AMD nem volt jelen eddig semmilyen szinten, nem is lattam oket sehol... Elegge fail, foleg milyen termekpalettajuk van / keszul, itt talalhatnanak par arcot aki irna nekik egy rendes linux drivert...
-
Egon
nagyúr
válasz
Televan74 #11093 üzenetére
A fenti ph-s cikkből:
mindenesetre a Microsoft nagyon büszke a Surface Book teljesítményére ("A leggyorsabb 13"-es notebook"), amit videofeldolgozással és játékkal is demonstráltak.A gép még játékra is (az Xbox-csapat dolgozott rajta) jó [link]
Nyilván nem értenek hozzá...
Komolyra fordítva a szót: ha az nV vállalhatatlan lenne DX12 alatt, AMD-t raktak volna bele. Persze lehet hogy a "kisebb rosszat" választották: egy AMD vga-val lehet hogy jobban muzsikált volna a rengeteg DX12-es programmal, de a mobolitás szenvedett volna némi csorbát a kétslotos vízhűtés miatt...
-
Egon
nagyúr
válasz
Laja333 #11089 üzenetére
Üdv a birkák között...
Amúgy az MS laptopjába nVidia GPU került - biztos ők is birkák, és/vagy birkáknak szeretnének eladni...
Hiszen az nV nem jó DX12-höz, de hát honnan is tudhatná ezt az MS...
-
Laja333
őstag
Megtévedtem... Maxwelles notebookot vettem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gainwardgs #11086 üzenetére
Egy low-level API biztos támogatva lesz a három közül. Nem tudom melyik, azt nem mondták.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #11073 üzenetére
Biztos nem lesz visszaportolva egyik régebbi Frostbite verzióba sem a DX12 és a Vulkan. Valójában a Mantle is csak akkor lehet használatban mostantól, ha a fejlesztő olyan dolgot szeretne, ami szabványosan nem érhető el. Elég sok dolog hiányzik még a DX12-ből ami konzolokon van, és a Mantle API-ban benne van.
A Mantle bekötési modellje is sokkal jobban hasonlít a PS4-es libGNM-re, illetve az Xbox One DX12 mono API-jához. A normál DX12 és a Vulkan API más bekötési modellt használ, bár a Vulkan modellje csak annyiban különbözik, hogy emuláció céljából fenntart bizonyos specifikus puffereket, hogy az AMD-n kívül más is tudja futtatni a Vulkan alkalmazásokat. -
törölt tag
Valakinek van valami infója arrol, hogy mikor jöhet új MSI AB?
-
-
janos666
nagyúr
válasz
#85552128 #11074 üzenetére
"a véglegesben"?
Már négy darab WHQL stable (15.7 | 15.7.1 | 15.7.1-hotfix | 15.7.1-hotfix2 \\\ először azt hittem, hogy az épp csak megjelent Win10 hülyéskedik, hogy minden nap újra letölti ugyan azt driver-t, de aztán az AMD honlapon is leírták utólag, hogy hotfixek jöttek) és két ezektől újabb béta (15.9 | 15.9.1) is kijött a Win10 hivatalos startja óta (lassan itt a TH2, kvázi 10.1 vagy 10-SP1, ahogy tetszik).A végleges SW játékra gondolsz? Miért lenne mérföldkő egy új játék, ha vannak régiek is, amiket érint?
Az AMD sokszor túlzottan szó szerint is a jövőben jár, a jelen pedig "már" nem számít. Mire beérik az idő a korábban a jövő-jelenre tervezett feature-re, addigra rég megfeledkeznek róla és helyette a jelen-jövőről beszélnek.
Talán nincs ez máshogy a Mantle-el sem, és ahogy elnézem már a TrueAudio is történelem. -> Ez működik még vajon Win10 alatt ... abban az egyetlen játékban, amiben elérhető egyetlen effect erejéig?
Pedig nálam komolyan szempont volt vásárláskor. Nagyon hiányolom a normális játékhangzást a Vista megjelenése és EAX eltűnése óta és be tudtak etetni, hogy a PS4-ben is nagyon hasonló DSP van, így tényleg használva is lesz PC-n...Észrevettem, javarészt DX11-el játszottam végig (bár a DLC-k nagyja még hátra van). De szerintem Win10 alatt legalább olyan gyors DX11-el, mint Win8-al volt a Mantle-el, szóval ha nekilátok szórakozni a DLL file-okkal, sokat akkor sem nyerek.
Mondjuk, ha nem lenne felrántva az i5-2500K 3300-ról 4700MHz-re (vagy egy AMD APU-m lenne) akkor lehet, hogy megérné (sőt, akár kimondottan hiányozna tuningolatlan APU-val a 290X mellett).
-
dannyl
addikt
válasz
FollowTheORI #11076 üzenetére
Oké, és 390 vs 970? A 4 (3,5?)GB is elég erre a felbontásra?
-
-
dannyl
addikt
Mivel mind a zöld, mind a piros topicból elüztek, hogy OFF, remélem itt már jó helyen vagyok
Még mindig VGA dilemmában vagyok 2560x1080 felbontásra. Eddig 280x volt, de csak fhd monitor.Most vennék monitort, meg VGA-t is. Kérdés, hogy elég-e egy 970, 390, vagy kell a 980? Witcher 3, új star wars, és társai menjenek maxon (ha hairworks és társai nincs, az nem érdekel). A pascal-ig kellene, tehát kb. 1 évig. Bár nem tudom azoknak milyen lesz az árazása... -
törölt tag
válasz
janos666 #11073 üzenetére
Ha már belerakják akkor azért elvárható, hogy normálisan működjön (értsd: ne legyen lassabb/bugosabb mint a DX11-es mód), úgy gondolom ez nem nagy elvárás tekintve, hogy az aktuális csúcskártyáról és a saját API-ról beszélünk meg valószínűleg az év FPS játékáról ami várhatóan az elkövetkező 1 évben elég sokaknak szempont lesz VGA vásárlásnál (is)...
Az említett Vsync bug javítása a minimum, ha nem is most, de a véglegesben...Be kell másolni az amdmantle32/64.dll | mantle32/64.dll | mantleaxl32/64.dll fájlokat egy korábbi (pl. Fury launch) driverből a játék .exe mellé és nemhogy normális vsync lesz, de még gyorsabb is valamivel
15.7+ driverekkel DA:I olyan 10-15%-kal lassabb Mantle alatt DX11-hez képest még Vsync nélkül is, főleg minimum FPS-ben.
-
janos666
nagyúr
válasz
#85552128 #11071 üzenetére
Olvastam már ezt többször is többektől, de nem értem mi lehetne vele a gond, ha a GCN 1.2 már úgymond hardware-esen is visszafelé kompatibilis, szóval a legrosszabb, ami történhet, hogy nincsenek kihasználva olyan extra feature-ök, amiket a GCN 1.1 még nem ismert, de ez ugyan, illetve fokozottan igaz a DX11.x-re is.
Ami szerintem inkább gond, az a Mantle OS kompatibilitása. Windows 10 alatt a 15.9.1 beta driver-el is ugyan úgy nincs tripple-buffering a Frostbite-os játékoknál Mantle-el, ahogy már 15.7.x-hotfix-Vy (
) verziókkal sem volt.
Ha ebben a bétában lesz DX12 támogatás, azt vajon visszaportolják a többi Frotbite 3-as játékba is, amikben volt Mantle?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az egyik low-level API-t támogatni fogja. Ez biztos. De lehet, hogy nagyon köcsögök és a Mantle lesz az.
-
törölt tag
star-wars-battlefront-beta-october-8th
Három nap múlva összecsapnak a Direct X 12 erői. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sir Ny #11063 üzenetére
GP100 vagy GP200. Összekavartam. Köszi.
(#11064) Szaby59: A GM200 az nem számít, mert az semmi újat nem mutatott. Ergo a tape-outtól a megjelenésig megcsinálták 9 hónap alatt. A következő kör sokkal nehezebb, mert tapasztalat nélkül lesz egy új node-ra való átállás, új memóriavezérlő tervezésével, új memória bevezetésével és interposerrel. Egyenként megvan rá az esély, hogy kivégeznek egy terméket és egyszerre kell átállni mind a négy nagy váltásra. Tehát itt azért több idő fog eltelni, amíg a tape-outtól eljut a termék a boltig. Másfél év alsó hangon, de látva, hogy a Fiji mikor ért el a boltokig 2013Q2-es tape-outtal inkább két évet mondanék.
-
-
törölt tag
válasz
Petykemano #11060 üzenetére
Azt nézzük mikor a kész termékek kerültek a boltok polcaira (ő is azzal érvelt, hogy hova sietnek most jött ki a 980Ti) nem amikor állítólag elkészültek (tekintve, hogy HBM-re vártak így max a GPU rész lehetett kész), úgy az nV-nél már valószínűleg most is meglenne a 1.5 év... GM200 sample is volt már 2014-ben.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #11055 üzenetére
Az nV pont, hogy időben van, már évek óta ez a terv... Ha Q2-Q3-ban jön az akkoris 1.5+ év a 900-as szériához képest.
Az AMD késett meg az R300/Fury szériával és ők is ugyanúgy jövőre tervezik kiadni az új kártyákat pedig a mostaniak állítólag "DX12őbbek" mint az nV kártyái, szóval ilyen alapon akkor mindkét cégre rálehet mondani, hogy be van sz*rva a DX12-től -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
gtamate2 #11052 üzenetére
Ah, nem felek...meg aztan amig jonnek a DX12 jatekok addigra mar par kartya at is ment a kezemen. Lehet hogy csak nekem, de ugy tunt hogy az NV elegge siet a Pascal-al...meg mielott jonnenek a DX12-es jatekok.
Azert azt valljuk be hogy hatalmas pofara eses volna ha kiderulne hogy egy 390X gyorsabb a 980Ti-tol DX12-es jatekokban.
-
-
válasz
FollowTheORI #11051 üzenetére
*márcus = tavasszal inkább
-
válasz
MiklosSaS #11049 üzenetére
Nem hinném hogy sietnek... eddig mindig márciusban volt az új kártyák bejelentése, a 980/970 volt 1 éve a kivétel.
480 március 2010
580 november 2010 (de ez csak amolyan előrehozott "javított" kiadású 480)
680 március 2012
780 május 2013
980 szeptember 2014 (de a Titan 2015 március) -
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #11036 üzenetére
Nem is nekeg linkelte a kolléga.
Te majd az AMD-s hírekre izgulsz. -
Locutus
veterán
válasz
Szeszkazán #11040 üzenetére
Mi nem ma volt?
-
h1mpi
félisten
Ahogy látom a Radeon topikban ismét jól sikerült a Fury széria.... Én pl. az ilyenek miatt maradok nV oldalon. Ez a folyamatos memória hiba generációk óta vicces...
-
Locutus
veterán
válasz
Szeszkazán #11035 üzenetére
Jól értem, hogy szerinted a GPU Technology Conference Japánban egy hoaxokról szóló műsor volt?
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #11036 üzenetére
Lehet, hogy a japánok eddig nem tudták. 😃
-
Malibutomi
nagyúr
Egyebkent ezeket az infokat tenyleg kb julius ota lehet tudni, most mitol kellene izgalomba jonni?
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #11030 üzenetére
Ha jobban megnézed ez már nem ugyanaz a mockup, de lehet csak photoshop...
-
Locutus
veterán
Nvidia shows off Pascal at GTC 2015 Japan
-DirectX 12 feature level 12_1 or higher.
-Successor to the GM200 GPU found in the GTX Titan X and GTX 980 Ti.
-Built on the 16FF+ manufacturing process from TSMC.
-Allegedly has a total of 17 billion transistors, more than twice that of GM200.
-Taped out in June 2015.
-Will feature four 4-Hi HBM2 stacks, for a total of 16GB of VRAM for the consumer variant and 32GB for the professional variant.
-Features a 4096bit memory interface.
-Features NVLink and support for Mixed Precision FP16 compute tasks at twice the rate of FP32 and full FP64 support.
-2016 release. -
-
schwartz
addikt
válasz
daveoff #11018 üzenetére
Már mondtam, az én ASUS panelom 1ms körüli input lag-al rendelkezik
Aha, persze.
(mutass mar egy tesztet ahol ezt kimertek. Hogy mit allit a PR bullshit az nem erdekel)
(#11019) gtamate2
Igaz mar nem jatszom online FPS-t de nem is a COD-on nottem fel... (ha erted mit akarok mondani)
-
schwartz
addikt
válasz
daveoff #11013 üzenetére
Gondolod az az Asus jobban all? Foleg, hogy be van iktatva meg egy plusz jelfeldolgozo a G-Sync miatt Mikor vettem a 30''-ek kozul ez a Dell volt a legjobb (bizonyos kereteken belul) HP 30ZRW-t akartam de azt nem tudtam beszerezni. (nincs OSD->megkisebb input lag stb)
(#11011) h1mpi
Lattam mar hasonlot, kosz de nem...megvagyok 144Hz nelkul is.
-
daveoff
veterán
válasz
schwartz #11009 üzenetére
Input lag ~1ms ha már itt tartunk, ez volt az egyik fő szempont a vásárlásnál. És igen volt előtte komoly IPS monitorom, ezek után mondom ezt. És nincs különösebb gondom a TN-el sem, elég komoly panel van benne, ezt szakember mondta kalibráláskor. Egyedül a betekintési szög zavaró, de azt meglehet szokni. 144Hz kárpótol mindenért. Még valami?
-
Televan74
nagyúr
válasz
velizare #10995 üzenetére
Néztem ezt is ,de nem tudom hogy viselném el a 2560x1080 felbontást.Megvárom mennyibe kerül a Samsung 1080p PLS Freesync monitorja, és majd akkor döntök.Gondolkodtam még egy 144hz TN 1080p is.
-
daveoff
veterán
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest