- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E.Kaufmann: Barangoljunk! OpenWRT Wifi Roaming jegyzetkezdemény
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
válasz
Assdak #10476 üzenetére
Ízlelgessük egy kicsit a szavakat, hátha így jobban átmegy, hogy mivel van problémám.
Csoda: Különleges jelenség, ami meglepő, szokatlan hatást vált ki. Szokatlan, váratlan vagy ritkán előforduló esemény.
Most, hogy meghatároztuk mi a csoda, továbbra is úgy érzed, hogy csodavárás kategória azt várni egy frissen megjelenő csúcskártyától hogy a konkurencia korábban megjelent csúcskártyáját megverje? Nem kell bonyolítani a választ, elég egy igen, vagy egy nem, így hátha jobban haladunk.
"AMD oldalon az utóbbi bő egy évben, nem nagyon sikerült versenyképes megoldást az asztalra tenni. Ha a sok reménykedés, és csalódás után, valaki még mindig hitt benne... Igen, az kb olyan, mintha hinne a csodákban"
Nem nagyon értem mire gondolsz sok reménykedés és csalódás alatt. Szemezgessük az utóbbi bő egy évből, szólj, ha kihagyok valamit. A 390/X-ről miután kiderült, hogy nem így hívják majd az új szériát, utána lehetett tudni, hogy nagy változások nem lesznek. Kis órajel emelés, több ram, jobb hűtés, átnevezés. Utóbbi nem példátlan ugyebár. Kérdem én, egy átnevezés után (mert ugye ott is volt ilyen) csodavárás azt várni az NV-től, hogy legközelebb versenykés termékkel álljon elő? Ha nem, akkor ugyanerre a kérdésre a válasz az AMD esetében miért igen?
Fury: Az első morzsák arról szóltak, hogy a Titan közelében lesz a teljesítménye. Erre rátett egy lapáttal a Hunting Titans szöveg, ami tudtommal nem is AMD-s promó, de arra jó volt, hogy mindenki azt várja, megveri a Titant. [link] Ekkor úgy álltunk, hogy az ára 8-900 USD között lesz.
Gondolom emlékszel rá, hogy 1080p-n (!) az 550 USD-s 290X megjelenéskor verte (pár százalékkal) az 1000 USD-s Titan-t. [link] [link]
Na most ebből a nem is távoli példából kiindulva, csodavárásnak számít azt várni a 8-900 USD-re "beharangozott" Fury X-től, hogy megverje az 1050 USD Titant? Igen, vagy nem?
"Az AMD fanok folyamatosan felemlegetik, hogy mert az Nvidia hogy átkurta a vásárlóit, 970 3,5GB, Maxwell d12 support stb,"
Na itt álljunk meg egy pillanatra. Ezek semmilyen módon nem kapcsolódnak a vitához, ezt idekeverni kb azt mutatja meg, hogy fogytán a muníció, ezért mélyebben nem is mennék bele ebbe a "játékba", de ha sikerül végre tisztázni ezt a csodavárás történetet, örömmel visszatérek rá a kedvedért. Ugyanez igaz az alábbi idézetekre is,
"pont az AMD az, aki szívatja a saját táborát már nagyon rég óta a levegőbe elpuffogtatott igéretekkel, amiből semmi nem ralizálódott eleddig."
"Mindeközben az NV oldalon a userek, élvezik az életet, meg a játékot, még az agyon szidott 970-el is, ami jelenleg úgy néz ki 3,5 gb rammal is hozza nagyjából amit a Nano, csak egy százassal olcsóbban...["/I]
-
Petykemano
veterán
válasz
Assdak #10476 üzenetére
CPU magok terén ez tudható volt már néhány éve, sőt még Rory Read is megmondta talán pont egy éve, hogy még legalább másfél évig azzal főznek, ami van, ki kell bekkelni a bulldozer életciklusát.
GCN téren szerintem is kurta, de szerintem ez sem arra vezethető vissza, hogy ne fejlődnének a termékeik, hiszen a tongával és a fijivel megjött a Delta Color Compression, stb Csak nem jött ki jól a lépés: a fiji alól kicsúszott valószínűleg eredetileg tervezett 20nm, az Nvidia meg huszáros vágással előrukkolt a "butított" Maxwellel.
Ezzel együtt persze abban igazad van, hogy mindezeknek a fejlesztéseknek, kényszerű irányváltásnak és a konkurencia jól eltalált lépésének köszönhetően ebben az etapban tényleg nincs igazán versenyképesnek mondható termék.De azt nem tudom, más is megfigyelte el, hogy mind a dGPU, mind a CPU piacon egyedül az AMD-vel szemben elvárás az, hogy ne csak kicsivel, pár százalékkal, hanem sokkal jobbat adjon és/vagy ne csak kicsivel olcsóbban, hanem jelentősen olcsóbban. Azt már láttam, hogy más is észrevette, hogy amikor az Nvidia kártya jobb néhány százalékkal, akkor az nvidia a top ace király, ha az amd kártya a jobb, akkor, pedig ugyan, az a néhány százalék nem számít ,nem jelentős, csak a driver, csak a játék, stb
De azt nem értem, hogy miért default az Nvidia? Olvastam ilyet, hogy hát ha a Fury X pont ugyanolyan jó és nem 20-30%-kal jobb, mint a 980Ti, és pont ugyanannyiba kerül, és nem jóval olcsóbb, akkor el sem gondolkodom, hogy megvegyem. Mert? Miért az AMD-nek kell jelentősen jobb ár-érték arányt produkálnia? Az Nvidiától miért nem követeli meg ->ugyanazt<- az ár-érték arányt?
De olvastam már a cpu-knál is. Well, if Zen isn't going to be better than Haswell in IPC, and can't keep the prices of current piledriver, its Intel then. Wooot?
Az inteltől miért jó a jó termék drágán? És az AMD-től miért csak a kétszer olyan jó ugyanannyiért, vagy ugyanolyan jó feléért megfelelő?(#10481) imi123
Én történetesen AMD-ről tértem át Nvidiára. Korábban egy X1950PRO-m volt, most egy passzív hűtéses 240GT-m van. És elégedetlen vagyok, mert a Train Fever nevű játékban rendszeresen előfordul - és emiatt játszhatatlan - hogy kidob azzal, hogy az nvidia opengl driver elvesztette a kapcsolatot a kártyával. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Assdak #10476 üzenetére
En meg azt veszem eszre, hogy amd oldalon is ugyanugy elvezik az emberek a kartyaikat, es az nv tulajok tobbet foglalkoznak az amd-vel mint az amd tulajok.
Amugy lehet szidni az amd-t hogy atnevezeseket hoz, de szerintem egy 390 jobb vetel mint a 970 abban az arsavban. De igazabol nezopont kerdese. Sebesseguk kb ugyanaz, amd tobbet fogyaszt, nv kevesebb rammal van. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Asztalos klub
- Elektromos autók - motorok
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Autós topik
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest