- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- aquark: RETRO: Idén lesz 30 éves az első full 3D-s játék!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baltazár123
őstag
válasz
Meggyi001
üzenetére
Na én lehet, hogy most letesztelem a lengyeleket. rendeltem egy ryzen 5700x-t 54e pénzért, ez lesz az utolsó am4 procim, jó fogyasztás, csak 65wtdp és kellően erős ár/értékben. Házhoz szállítással és elméletben az eladónak jók az értékelései. Illetve remélem nem kell letesztelnem a visszaküldést
Nem szívesen rendelek országhatáron kívül, de kb 5e forint árkülönbség van, amit inkább beletolok a plusz ramba, másrészt néztem használtan, de egészen röhejes áron akarják adni a használt cuccokat.
Mondjuk ha kínai használtat akar rám sózni, akkor megy vissza, mert azok csinálják, hogy gépekből kiszedett alkatrészt árulnak és az európai kiskerek meg már úgy adják el utána, mint új. Nincs bajom a használttal, de akkor ez látszódjon az árban is, ne úgy mint a hardveraprón. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Meggyi001
üzenetére
Én amúgy sose szoktam, most viszont megutáltattam magam egy céggel az tuti.
Csaptelepet rendeltem, futár leejthette, sérült volt már a doboz is. Úgy voltam vele a termék pont ott ütődött meg, ahol nem látszik, maradhat. Közben megérkezett a másik csomagom is tőlük, ami külső raktáron volt, ebben viszont látható gyári esztétikai hiba volt, ami zavart, így egyben visszaküldtem mindkettőt.
Megjött a csere, viszont nem az a szín, amit kértem, így megint visszaküldtem.
Ez így jogos és korrekt volt szerintem, aztán hogy a sérült termékkel mit csinálnak nem tudom. A második cserét viszont ők rontották el, ott hibátlant kaptak vissza.
Hardverrel egyszer volt gondom, egy Corsair tápegység baromi hangosan üzemelt idle is, viszont ott még elég fiatal és zöldfülű voltam, szerintem itt aprón adtam el jó nagy bukóval, nem küldtem vissza.
-
Azért sztem ezt ha 5 éve kérdezem meg, tuti 50/50 lett volna.

-
kolopele
nagyúr
válasz
Beretvás
üzenetére
Nem egészen, ugyanis a CW nem számít bele a garanciába. Amennyiben egy ilyet küldesz vissza az nem hibás terméknek számít. A másik meg a ventilátor kérdés. Nálam van három a gépben mert teljesen felesleges több, azok is leszabályozva úgy hogy nem hallani őket, szóval ettől még azt az idegesítő nyüszítést simán hallhatod. A VGA - t is be tudod állítani úgy hogy a ventik hangja maximum egy kis halk susogás legyen, az természetes hiszen forognak, de a CW az iszonyat tud lenni. Mondjuk eddig csak akkor volt elviselhetetlen CW - m amikor kicsit átálltam a Radeon kártyákra, már a 4070 és most az 5070 Ti sem csinálja.
-
-
BigBear
senior tag
válasz
kolopele
üzenetére
Ez a pár ezerrel olcsóbb többek között a PH-n és egyéb felületeken tömegével nepperkedőknek köszönhető.
Mindenki emlékszik szerintem arra, amikor a jellemzően zöld ufós erősen akciós, esetleg bontottan akciós termékeket a nepperek lefölözték, lerendelték és automatában parkoltatták amíg lehetett. -
Grave_444
nagyúr
válasz
bobalazs
üzenetére
Igen ez szomorú, de sajnos ez van az országban más területeken is, amit inkább nem részleteznék.
Én nem lepődtem meg a válaszokon...Van itt nem egy fórumtárs, aki tízesével fogyaszt hardvereket, hogy tesztelgesse és a végén mindet lehúzza, hogy szar. Az meg kit érdekel, hogy utána más milyen állapotban kapja meg "újként" a boltból. Na meg ott a 14 nap, ez jár, ezt ki kell használni hozzáállás.
-
Beretvás
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
Ha cw vahy kerregö ventivel te 14 naposba visszaküldöd akkpr csak a többi vásárlót szopatod le. Másrészt te sem örülnél ilyen terméknek habte veszed. Erre való a garancia nem az elállás.
Ahogy fentebb is írták az elállás arra lenne kitalálva ha nem pászol az alkatrész pl... Vagy az ajándékozottnak nem tetszik
Nem pedig arra hogy a hibás terméket küldjük vissza. -
_drk
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Elvileg hibátlan terméket kapsz ilyenkor és életbe lép ha nem tetszik, akkor vissza küldöd.
Egyszer mosógépet vittünk vissza, hazacipelve majd kibontva láttuk, hogy durva nagy horpadas van az oldalán.
Na egyből vissza, volt is para hogy elhiszik-e nem mi voltunk, aztán ott tanakodtak, hogy ez 3 napos vissza vétel vagy hibás termék vissza vétel lesz a kódja. Semmit nem is izéltek szerencsére. Mondjuk kaptak is volna, lift nélkül a 3.-ra 2 mosógépet kellett így felvinni... -
kolopele
nagyúr
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ez az elállási rendszer egyfelől jó dolog, mert ha tényleg kapsz egy olyan kártyát aminél például erős a CW, vagy éppen kerregnek a ventik, van bármi kis hiba akkor van lehetőséged az elállásra. A másik oldala ellenben már nem igazán normális, hogy vannak akik próbálgatásra használják ezt a lehetőséget, és rendelnek mondjuk több féle kártyát is egyszerre, aztán megtartják azt ami éppen megfelel. Bár ha azt nézzük ebben sincs igazán komoly kivetnivaló, a webhely gondolom átvizsgálja a visszaküldött termékeket, és utána olcsóbban adja a garanciát megtartva. Én inkább ott látom a problémát, hogy pl. egy új kártya mondjuk 300k, míg egy bontott van hogy 290k. Valahogy nem stimmelnek az arányok. Amikor kihozol egy vadonatúj autót a szalonból azonnal milliókat esik az ára, hiába mentél vele mondjuk csak 1000 km - t.
-
-
válasz
Baltazár123
üzenetére
Jó összetett az egész basszus.
-
Ilyet nem szeretnék látni.
-
Baltazár123
őstag
válasz
Meggyi001
üzenetére
A magyar állam lenyúl a 140k-ból kb 30k-t a világbajnok áfával és ha megnézzük, mit kap az áfáért a vásárló, akkor még siralmasabb a helyzet, de ez már off irány.
Annyit tudok, hogy a gpu wafer költséget 20-22k-ra becsülték az 5060 esetében. Mire a waferből termék lesz a polcon szerintem több tucat cég, beszállító hozzá kapcsolódik és mindenki keresni akar rajta. A kisker haszonkulcs 10-15%, de a nettó 110k árat kell ilyenkor nézni, nem a bruttót. Meg van nagyker / disztribútor is, logisztika talán még vám is, bár a fene se tudja ezeket követni.
A GPT dobott egy becslést az 5060 hardverre, hogy
Az Nvidia gaming szegmensben jellemzően:
~60–70% bruttó árréssel dolgozik
Ha egy GPU chip teljes költsége mondjuk 90–100 USD,
és 140–150 USD-ért adja,Reális GPU chip nagyker ár
Ha a teljes kártya BOM kb. 180–220 USD,
és ebből a memória + PCB + hűtés kb. 80–120 USD,
akkor a GPU chip ára valószínűleg:
110-160 USD
Ez jól illeszkedik a korábbi generációk iparági becsléseihez.Tehát az NV kb 60k ft-nak megfelelő dodót kérhet a gpu-ért. Ramot már nem ad, azt a gyártó partnernek kell felhajtani meg a többi hardver komponenst. Amit meg kell említeni a kb 20k wafer költség ebből meg nyilván van valamennyi fejlesztési és később sok éves support költség is ebből. Meg valamennyi garanciális költség, amilyen a hiba ráta, bár azt lehet, hogy áthárítja. Nem rossz a profit még így sem, főleg ha az államot leszámítva a többi szereplőt nézzük.
Szerintem könnyen lehet, hogy a magyar állam keresi a legtöbbet az áfával 30k meg ugye feji valamilyen szinten az összes szereplőt, logisztika, kisker, disztribútor. Bár azok a költségek talán nem magasak az áfához képest, de pár k-t hozzá lehet még az áfához adni, ami az államnál csapódik le egy 140k 5060-ból
és vakarom a fejem, hogy mit is kapok a pénzért cserébe, mert a többi szereplő a kártyát adja, a garanciális szolgáltatást meg a supportot... -
válasz
Baltazár123
üzenetére
És vajon....mekkora haszonkulccsal dolgoznak a gyártók, és utána a viszonteladók. ?
Mennyiből jöhet ki egy mondjuk rtx 5060, ami most 140k. Nem tudom csak tippelek....
mittudomén 40 ezerért jön le a gyártósorrol? 70-80-ért meg megy mondjuk az alzához?
Vagy hogy van ez vajon? Mindenkitől is kérdezem.
-
Baltazár123
őstag
válasz
Meggyi001
üzenetére
A kérdés inkább az, hogy olcsóbb lenne-e a termék, ha nem lenne ilyen nagyvonalú a visszaküldési törvény? Szinte biztosan ugyanez maradna a termék ára.
Valószínűleg visszaélnek vele sokan, ez nem is kérdés, de inkább maradjon ilyen, mert ha mégis szükségem van rá, akkor jól jön.
Volt már termék amihez a hosszabb visszaküldési garanciát kértem, mert nem voltam benne biztos, hogy jó lesz. Főleg amikor nehéz eset rokonnak veszek valami tech cuccot, mint ajándék és elkezdi használni, aztán minden nap mást talál rajta, amit lehet köpködni. Olyankor jól jön az, hogy akkor vigye vissza és vegyen amit akar helyette. Az más kérdés, hogy eddig szinte kivétel nélkül utána azt hallgattam, hogy mégis jobb volt az első választás
de ez más kérdés. Egyszer hajlandó vagyok hosszabb garanciát fizetni, másodjára legyen az ő baja, amit választott. Főleg a karácsonyi ajándékok ilyenek, mert azokat meg ráadásul 1-2 héttel korábban szoktam megvenni nem hagyom az utolsó pillanatra.
A boltokat se kell félteni, a már felvásárolt narancssárga logós cég velem rendszeresen eljátszotta, hogy egyértelműen használt cuccot adott el újként. Aztán többet nem vettem náluk, mert elegem lett ebből. -
-
5leteseN
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Legyen! Lásd az előző hsz-emet!
A: Nem kötelező kereskedni!
B: Akkor "használt"-ként kell eladni!Nem fogod elhinni, volt(van) amikor használtként árulják a valójában újat, ezek miatt a -tömeges ! - vásárlói visszaélések miatt! Én is vettem ilyet: NVMe SSD, laposokból kivéve, eladásuk előtti upgrade miatt! ...szűz W11-el!

...ééés: akinek kell, így is megveszi! ...a szándékosan "Visszaélősöknek" ilyen konstrukcióban ("nem vissza-élhetősen") természetesen NEM szokott kelleni!
Minden van(lenne) megoldás! ...szinte!
-
-
5leteseN
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Miért is nem nézhetik meg mindet?

Ha a vonatkozó törvény betatásához ez kell, akkor be kell vizsgálni !!! "Pont!"
Olyan árat kell kalkulálni!
A másik oldalnak is van egyébként igaza, egy (valamikori-korábbi) megoldást jobbnak is tartok, amikor 15% közötti levonás volt visszaküldés esetén(+esetleg a poszaköltség, nem emléxem erre a részére már).
...egyébként meg MINDEN rendszerben van visszaélési lehetőség, csak ennek a (kb. %-os) mértéke nem mindegy!
Ez is egy speckó "evolúciós" játék, az Élet ezen a területén! -
pluto1969
aktív tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled. És a kérdőív alapján, az emberek többsége is így gondolkodik.
Sgr_A És ezek alapjám úgy gondolod, hogy rendben van? Téged átvertek, mert a más által visszaküldött hibás terméket ezek szerint eladták neked újként. Pont erről beszéltem, egy kezemen megtudom számolni, mennyi bolt árul felbontott , és visszaküldött terméket olcsóbban, a boltok 90%-ban sosincs bontott, visszaküldött termék, csak új. Ha én veszek egy új vga-t több százezerért, akkor én akarom kibontani először, és nem azért amiért tegnap egy elmés kommentelő megjegyezte, hogy én fingjak bele először. Ezt szó szerint idéztem tőle.
-
Tuti az esetek nagy részében nem nézik meg a visszaküldött termékeket, nem?
Rendelt egy RTX 5070 Ti-t, de helyette kavicsokat talált a csomagban
-
Beretvás
veterán
válasz
Meggyi001
üzenetére
Érdekes a téma..
Nem látom jogosnak ahogyan az emberek használják... Szerintem ez arra lett kitalálva ,hogy ha nem azt a terméket kapod amit rendeltél, vagy nem felel meg a hirdetésben feltüntetett termékkel.
Az emberek viszont előszeretettel arra használják, tesztelgessék a cuccokat, előfordul az is , hogy a gyári hibás terméket visszaküldik 14 naposban, és a hibás termék forog körbe körbe, megkárosítva minden vásárlót... -
Na, 70 ember válasza már érdekes lehet. Lehet elemezni, számomra akadt olyan, amit nem vártam.
Kattints a képre a nagyobb változathoz
-
20:00-kor osztom meg a szavazás eredményeit. 71 kitöltés eddig.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nem úgy kérdeztem hogy érdekelne e. Hanem hogy érdekelne engem tesztek.
-
-
Érdekelne - 5070 vs 4070S vs 5060Ti nem kamu tesztek?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
pluto1969
üzenetére
te még nem leveleztél kínaiakkal bármilyen rma/aftersale ügyben akkor. legnagyobb #>&>Đd-ok ha bármilyen anyagiakról van szó. (perpill a mobvoi support akarja kiszúrni a szemem 50€-val, és nem kell visszaküldeni ugyanazt az 1 éven belül második garis eset órát ami 150€ volt)
-
_drk
addikt
Én az alaplappal jártam úgy, hogy azt hittem az bontott(doboz nincs leragasztva, vedotasakon csak cellux)
Vissza küldtem, majd kaptam egy ugyan olyant.
Sokat kellett itt-ott olvasgatni, hogy ma már ez olyan...
De azzal pont nem baszkódtam, mert ha az szar, akkor akár egy hetes szenvedés majd szerelgetés és vádakozások lettek volna ha tényleg problémás.... -
mAtech
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Akkor azért van választék
Megnyugtató. -
21 kitöltés. Remélem holnap estére jó sok lesz. Úgy az igazi az adatok értékelése. Izgis.
-
Már 9-en kitöltötték, holnap este megnézzük, hogy mik az arányok.
-
Közkívánatra akkor: Termékek visszaküldése a törvényesen előírt elállási jog alapján, felhasználói véleményezés. 10 db kérdés, lehet válaszolni, majd később megnézni, hogy a többség hogyan vélekedik: [link]
-
BigBear
senior tag
válasz
pluto1969
üzenetére
Kaptam már nyilvánvalóan bontott terméket, amit nem küldtem vissza. Minek tettem volna? Tökéletesen ugyanazt kaptam, csak a csomagoláson látszott, hogy valaki kibontotta. Még egy ujjlenyomat se volt a holmin.
Illetve vettem kimondottan bontott holmit kicsit kedvezményes áron.
A probléma inkább a fejekben van. Értem én, hogy "én akarok először belefingani", de nekem valahogy nem fáj az, hogy valaki előttem kibontotta, ha egyébként nyilvánvalóan hibátlan, sokszor érintetlen. Én is küldtem vissza így holmit. Kibontottam, megcsodáltam, de közben meggondoltam magam és ment vissza. Ettől nem lesz kevesebb a cucc. Biztos, hogy a bolt is újként adta tovább.
Azt aláírom, ha valaki nyilvánvalóan használt, esetleg koszos, karcos terméket kap újként, az problémás lehet. De ha letépték a matricát, viszont semmiféle nyoma nincs a használatnak, az csak kifogás, lásd: "én akarok...". -
pluto1969
aktív tag
A Magyarországi garancia ügyintézés sokszor frusztráló, és akár inkorrekt módon is elutasítják, mondván van egy karcolás rajta stb... De szerintem az emberek többsége ha kifizet valamit, akkor vadonatúj, és bontatlan terméket szeretne kapni. Most már kíváncsi lennék a többiek véleményére, hogy csak én vagyok-e így ezzel?
-
pluto1969
aktív tag
Valaki végig tesztelgeti a hardvert, amire kíváncsi, mondjuk tekeri vagy 10 napig, majd visszaküldi. Ki tudja mit csinált a pl vga-val, nem-e ejtette le stb, majd vissza küldi. Az Alza mondjuk nem, de van egy csomó kisebb bolt, aki simán eladja neked újként . Örülnél egy ilyennek? Vajon mi az oka, hogy a 14 napos elállás minden boltra vonatkozik, de a boltok nagy többségében soha nem árulnak bontott kártyát olcsóbban, vajon miért szerinted?
-
CJ4567
nagyúr
-
-
F.B.I.
veterán
Nem értem, miért okoz még valakinek ebben a kis országban ha egy hatalmas üzlet, lehetőségeit kihasználva, valaki úgy próbál ki valamit, hogy utána egy jobb, komolyabb eszközre cseréli és egy másik emberke, akinek a cserélt, olcsóbb eszköz esetleg jó lehet, azt megveszi olcsóbban?
Az ilyeneken problémázók vállalati vezetők vagy esetleg kapitalista nagyurak?
Természetesen akkor nem megy a sírás ha egy ilyen terméket nem visszaküld az emberke hanem itt PH - án tudja megvenni a posztoló, sok - sok százalékkal olcsóbban.
-
jimpo
senior tag
Sapphire PULSE, ASRock Challenger D tuti rövidebb.
-
mAtech
aktív tag
Hai!
Van olyan RX 6700XT ami max 280 mm hosszú? Vagy ezek mind ilyen drabálisabb mérettel rendelkeznek?
-
jimpo
senior tag
I Found Exactly How Much Nvidia and AMD Have Screwed Gamers Hardware Unboxed
-
CJ4567
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
A VRR-nek az a célja, hogy 1:1-ben megegyezzen az FPS-ed a monitor képfrissítésével, mert hiába nagyon gyors a monitor, ettől függetlenül a 90FPS VRR-el 90Hz-en folyamatosabbnak fog látszódni, mint a 240Hz-en 90FPS, mivel jelen esetben a 240 nem osztható a 90-el. Illetve a VRR képes segíteni a mikroakadások elfedésében
És akkor erre jön rá a vsync, ami VRR-el nem okoz plusz input lagot (amíg el nem éred a monitorod maximum képfrissítését), és még jobban javítja a folyamatosságot. [link] -
-
heavygrip
senior tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
De ehhez csak ki kell kapcsolni a VRR-t - probléma megoldva.
Nekem is ezt ajánlotta az AOC amikor gariztatni próbáltam a Q27G2E/bk monitorom.
De annak mi értelme akkor úgy
oké,nekem a java játékok régebbiek, így stabilan megvolt a 155Fps,de pl CP2077, vagy az új Doomnál nagyon nem és már rohadtul zavart a dolog, ugyanis durván brightness flickeringelt 100-110Hz között, alatta is egyébként,de nem volt vészes mert ott világosabb volt alapból a cucc,de rossz volt.Szerencsére sikerült gariztatni, vagy is vissza kaptam tavaly októberben a pénzt, mert nem tudták olyanra cserélni ami jó lenne. Mondtam nekik a VA panel hibája ez, de ennek ellenére ki küldtek 3 monitort is, aztán a bolt ahonnan vettem tettek pontot a végére. Dióhéjban ennyi. Nagyon korrekt és segítőkész volt a bolt ahonnan vettem.
Akkor megfogadtam soha többé AOC, legalábbis VA panel.Most januárban jó árban volt és megtetszett nagyon egy IPS panellel ellátott AGON 27 G4X, 42.600Ft+ért vettem meg...Mondom adok egy esélyt az AOC -nak, végülis előtte is csak ilyen monitoraim voltak, a legelő egy ilyen 22-es 60Hz-es valami volt,de még azóta is működik, holott 15 éves kb..

Szóval vissza kanyarodva az Agon-ra én kellemesen csalódtam benne. Ahhoz képest hogy 1080p nekem nagyon szép, éles képet ad. Szerintem jobb mint az előző 1440p-s monitor,de ez már az én véleményem. Mellékesen a szemem tökéletes.Dönthető, forgatható , állítható fel-le, 180HZ-es és még van hangszóró is benne.
Ezen az áron egy jó vétel. Nem is akartam többet rá áldozni,40k volt a keret amúgy is. -
F.B.I.
veterán
Én 45 éves koromig iszonyat jól láttam, utána volt 1 éves meló, ahol fos kis monitorokon 19” - on kellett, 480p vagy 720p elemzéseket néznem, akár 24 órában. Ez olyan sikeres lett, hogy 4 dioptriás multifokális szemüveget kell most már hordanom.
Addig tökéletes volt a 32” col tévén a játék konzolon. Most odáig jutottam, hogy egy szemüveg drágább, mint egy tévé, ezért a PC játék egy 55 col QD MiniLed - en megy. Volt itthon előtte plazma, azt is imádtam. Utána volt 32” VA monitor, azt is szerettem (de ott már szemüveg csere kellett volna). Fiamnál 32” 1440p van kar távolságra l, neki hibátlan 20 évesen.
A lényeg (most már
), hogy játékra simán jó egy MiniLED! Van itthon 3 db miniled tévé, eljutottunk velük a tökéletes fekete kategóriába, HDR - ben iszonyat durvát tudnak (villanógránát feketére van allitva
)! Nem fog beégni, van fenyerő, fekete és nagyon gyorsan, elég komoly áresésük lesz. Ezt mondom annak ismeretében, hogy a 65” TCL C7K - t most vettem 260K - ért (EMAG kupon).
Ha mostanában kellene, akkor várnék rájuk egy jó akcióban.
-
_drk
addikt
VA panel és kész! Csak hogy ez a szereplő is megjelenjen.
Játékra és filmre is kiváló. Munkára hosszan nem tudom milyen, de biztos be lehet állítani, hogy arra is jó legyen.Betekintési szög édes mindegy ha úgy is szembe van velünk, de itt legalább nincs szürkeség. Engem az IPS-nél már teljesen irritál. A fekete az fekete. Kontraszt kurva jó. Színek is szépek.
Nem mellesleg nem ég be és nem olyan mocsok drága mint az Oled.
TV már nagyon régóta olyan, monitor egy fél éve és nekem nagyon bejön. De a TV óta tudom, hogy nekem csak VA panel már csak. -
0.03ms a képváltás, 240hz esetén maximum 4ms latency van, 360Hz esetén 3ms. Screen tearing tulajdonképpen nincs.
Ahol számít az FPS, ott 240-360 fps a cél úgyis, ott biztosan nem használsz VRR-t, ahol kevesebb, ott meg arra kell törekedni, hogy stabil legyen a low fps, és oda se kell a VRR.
Ha valami 120 fps-ről ledroppol 40-re, azt VRR nélkül meg azzal is észreveszed és zavaró lesz mindkettőnél.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
150+ ezer forintos monitoron ne kelljen már kikapcsolni az egyik (szerintem) legfontosabb feature-t
VRR + vsync + globális FPS korláttal játszom lassan 6 éve, nagyon feltűnő a kikapcsolt VRR.27" WQHD-ról beszélek, ezt elfelejtettem említeni
4K-n már biztos nem lenne gond, csak a 4K-t mindenhogy sokkal drágább fenntartani, mint az 1440p-t
Tudom, nem mindenki fura, az OLED a legtöbb embernek a legjobb találmány valaha, de a mostani monitoron árának több, mint a kétszereséért nem akarnék számora fontos dolgokban visszalépni.
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Engem a rosszabb betűminőség, és a bekapcsolt VRR melletti random villogás zavar a legjobban, próbáltam két fajta OLED-et ismerősöknél (LG 27GR95, és Odyssey G6), nekem főleg a VRR villogás elfogadhatatlan ennyi pénzért, utoljára az AOC 24G2U-m csinálta ezt Genshin alatt, és az 2020-ban volt 66k
Elindította haver a G6-on a Mount and Blade 2-t, és láttam ahogy villogott a háttérvilágítás
Ő semmit se vett észre, viszont ő arra panaszkodott, hogy filmnézés közben a sötét részek néha villognak.Pedig a telefonjaim már pár éve OLED-esek, de ott nincsenek hátrányai igazából, csak előnyei. Meg amikor elindult HDR-ben OLED-en a Cyberpunk, ott azért néztem rendesen
De már kezd azon az árszinten lenni, ahol a hibák ellenére is még én is elgondolkodtam, csak az a baj, hogy tavaly októberben vettem új monitort. -
Grave_444
nagyúr
válasz
KAMELOT
üzenetére
Köszönik szépen jól vannak.
Szemészeti vizsgálaton majdnem 200%-ot mértek mindkét szememre. (Igen amit az átlag ember hibátlanul lát az a 100%, oda nem kell szemüveg, én majdnem dupla olyan kis betűket is kiolvastam
)
Elhiszem, hogy jobb, de 2,5x árkülönbség van.
Meggyi001 pont azért küldte, mert baromi olcsón kapsz normális panelt, felbontást és képfrissítést...CJ4567
Majd pár év múlva amikor nem lesz ekkora árkülönbség jobban elterjed.
Tv esetén ugyanígy van kb. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Már mindegy, már kirobbantottad a vitát
-
kolopele
nagyúr
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ez igaz, de kismértékű, viszont mérhető elektromágneses és lágyröntgen-sugárzást bocsátottak ki, és bár a modernebb későbbi készülékek már jobban megfeleltek a biztonsági előírásoknak, továbbra is magas volt a szemre gyakorolt negatív hatásuk. Aztán jöttek az LCD - k, és a sugárzásnak is vége lett. Én emlékszem még mekkora megkönnyebbülés volt az első 100HZ es tévé is, akkoriban majdnem 400 ezerért vettük meg az első Panasonic 72 cm átmérőjűt, legalább a villogás a múlté lett az 50HZ - eshez képest. Szerk.: Igen, volt ilyen szűrő is amit elé lehetett tenni.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Hallod, ne számítson már a pénz. Akkor is 300k Oledre ha mondjuk 60-80k a max. keret és kész! Csak előbb utalja aki ajánlja a különbözetet. Azért fiatal korunkban néztük a CRT - t meg az 50HZ - es vibráló tévét, aztán mégsem vakultunk meg öregségünkre (vagy legalábbis nem attól). A legszuperebb monitor is rontja a szemet ha az ember fél napot előtte ül, főleg ha még a genetika is belejátszik, én már csak tudom.
-
-
Ár / érték arány. Érdekességek az elmúlt 6-10 évből...
Haverom azt hiszem, hogy 2017-2018-ben vett egy 1050 ti-t olyan kb 65 ezerért. A fizetése meg kb. olyan 200-250 ezer lehetett. Nem nagyon akart ilyen drága kártyát venni, nagyon "drágálotta", de játszani meg szeretett volna. És így megvette úgy, hogy az asszony nem tudta. Aztán teltek az évek, játszott és csak játszott. Én meg hordtam neki a játékokat. Eltelt így hat év. Boldogan, jókat játszott fullhd-n, lényegében minden játékkal. Lebontva 902 Ft / hó. Már nem is olyan drága, ugye? Aztán tavaly előtt év elején vittem neki egy 1070-et (dr. vga javította meg), ráfizetett 10 ezret, az 1050 ti-t meg eladtuk. Azóta is azzal nyomja, és ddr3-as rendszere van még mindig. Érdekes módon minden játékkal tud játszani. Igaz, fhd-n, de tényleg mindennel.
A fiának már ddr4, de még Ryzen 5 2600, és egy rx 580 8 gb, amivel még én bányásztam 2018-ban. Aztán 2020-ban adtam neki egyet ajándékba. Azóta is megy az a kártya is. Pedig másfél évet bányászott, és azóta játszva van vele.
2012-ben kezdte el tanítani játszani a fiát az ölében, aki azóta már persze jó nagy.

Azóta már ő nézi a gyereket játék közben.

Videó: [link] A videó végén van egy jó mondat, várjátok meg.
(a videón az apja ddr3-as gépe van.) -
Van valakinek AOC monitorja? [link]
-
_drk
addikt
Az apró és jól árazott kicsit paradoxon.
Egyébként alig van fent most kártya. Vagy most vásárolnak fel mindent?Btw.
Azért én is elgondolkodtam, de legalább egy, 9070xt kéne és 300 ezret csak úgy a polcon tartalékolni én, nem tudom megéri-e. Még a héten gondolkozok rajta,( amíg el nem fogy
)Alzán az XFX 9070xt milyen lehet 280-ért erre a célra?
-
-
KAMELOT
titán
Nem kell az összeset csak 1+1 tartalékot

Végre megcsinálták rendesen!
Lehet játszani! -
-
-
Baltazár123
őstag
válasz
Meggyi001
üzenetére
Nekem olyan becsípődésem van, hogy egy deepcool smarter házba akartam gépet összerakni, havernak volt 5-6 éve, mikor megjelent és nekem tetszik a formája. Csak ugye rgb láz jött, üvegfalú házak és a család leszavazott kétszer is.
Az archiváló gépnek jó lett volna, de ott meg olyan elvárásom volt, hogy dvd író + 1 ssd hely és 4 hdd hely legyen és ebbe nem igazán lehet ennyit bele erőszakolni. Így az meg egy chieftec HO-11B-OP, de természetesen kiderült, hogy teljesen felesleges bele 4 hdd, mert 2 elég lenne a rendszeres archiváláshoz és még 2 a hosszútávű tároláshoz.
Egyébként nem egy túl előnyös ház a deepcool smarter, de muszáj bele egy gépet építenem valamikor
nem szeretem csak úgy feladni a terveimet
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni, valamint saját érdekeltségű hirdetések linkjét megosztani. Szolgáltatást/ terméket pénzért keresni szintén tilos! Erre a célra ott van a Hardverapró! Más linkjét ahol nincs érdekeltség, szabad megosztani! Tilos a Warez! Fájlmegosztó és egyéb "kacifántos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain!
- E-book olvasók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Interactive Brokers társalgó
- Pletykák szerint 30 GB memóriával szerelik a PS6-ot
- Milyen autót vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro max 256GB One függő 100% hibátlan Apple jótállás
- lMSI Sword 16HX B13VGKG 16" FHD+ i7-13700HX / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 2X 512GB SSD Legolcsóbb!!
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB - Tokkal és fóliával
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Lenovo Thinkpad X220 12.5 HD Intel Core i5 2.5 8GB 250GB SSD + dokkoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem szívesen rendelek országhatáron kívül, de kb 5e forint árkülönbség van, amit inkább beletolok a plusz ramba, másrészt néztem használtan, de egészen röhejes áron akarják adni a használt cuccokat.

napi szinten mennyi visszaküldött cucc lehet?

Megnyugtató.