Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiralytom
aktív tag
válasz
kiralytom
üzenetére
Helyezetjelentés a pár óral az átvételt követően visszavitt 9070 XT-ről:
A Konzolvilág nem utalta vissza 14 napon belül a vételárat. A jogszabály szerint naptári nap vonatkozik rájuk is, ahogy rám is az elállás kapcsán, függetlenül a munkaszüneti napoktól. Véleményetek szerint mit tegyek?
1. várjak szerdáig, akkor gyakorlatilag a kiesett munkaszüneti napokat is ,,rendelkezésre bocsátottam" és mondhatni nagyvonalú voltam?
2. írjak nekik e-mailt emlékeztetve, hogy a jogszabály szerinti 14 nap letelt, kérem mielőbb legyenek kedvesek rendezni a helyzetet.
3. álljak bele keményen? hisz a fogyasztóvédelem ezért kifejezetten birságot szab ki, és ez így nem okés. ők sem néznék el HA én 15-16 nappal a vásárlás után állnék el, csak arra hivatkozva, hogy ünnep volt.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
mit neked +300€ egy nagyobb radiátorra, csak 3 karton cigi ára

-
-
jimpo
senior tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Nekem semmi bajom vele
Vegye akinek ez kell...
De csodát nem kell várni tőle, sem árban, sem teljesítményben.
Személy szerint nekem van saját összeállítású konfigom.
Nem hurcolom, TV 10+ éve nincs.Bazi drága volt. Főleg ha nulláról kellett volna össze gyűjteni a rávalót.... A korábbi motyókat eladva is félmillás történet.
Szerencsére, még mindent igen jó áron vettem, azóta történtek dolgok.
Szeptember elején AM5 platform, Október végén - November elején monitorcsere és utoljára a GPU maradt.Már az alkatrészvadászattal és szereléssel jót szórakoztam.

Ennyi. -
Baltazár123
őstag
Tegnap olvastam, hogy várhatóan csúszni fog a steam gép. Egyébként mi a bajod vele? Ha jó áron jön, egy korrekt konzol-asztali PC hibrid és én erősen gondolokom rajta.
Más a felvevő piaca, mint a gépépítgetős területnek. Vannak mini pc-k is, a lányom egy gmk k11-t használ és ez elég erős gép. Az iGPU kb egy 1050ti-t tud, ami neki bőven elég, mert leginkább csak robloxal játszanak az osztálytársakkal. Ha meg nem lesz elég, ott az oculink. A processzor maga nagyon erős. A tanulásra, leckeírás stb meg nyilván jó, azt nem is részletezem, de ilyen célra majd veszünk egy laptopot neki. Amit adtak neki kölcsön a suli program keretében, az semmire nem jó, ment vissza a dobozába és úgy adjuk vissza, hogy kb 1 hetet használta.A kérdés persze az, hogy meddig marad életben a minipc, de a hőfokok még játék alatt is teljesen jók és a ballanszolt módot választottam neki. Meglátjuk, erről nem tudok nyilatkozni. Teljesen jó, kis kompakt gép. Viheti majd magával, ha egyetemre megy, kell egy monitor/tv, ami amúgy is lesz meg perifériák. Praktikus, erős, jó és nem is volt drága, nyár elején 600 dollár volt 1tb nvme és 32gb ddr5 5600hz van benne meg r9 8945hs proci.
-
jimpo
senior tag
Persze!
Integráljanak, forrasszanak mindent az alaplapra. Ne is legyen DIY piac, minek
Aztán ha valami kevés, gyenge, lehet kukázni az egészet. Esetleg elküldeni valami szakihoz, aki cserél GPU Chip-et vagy memóriákat...
Logikus.
Lesz a népnek Steam Machine, elég rácsatlakoztatni a hálózatra és a megjelenítőre. Kontroller vagy egér, bill. kombó
és kész is a gép.
Tud amit tud, kerül amibe kerül. Vegye akinek ez kell...
-
Spec
őstag
Jóváhagyták az Nvidia Intel-részvénycsomag felvásárlását. Ennek kapcsán elgondolkodtam rajta, hogy vajon afelé tartunk-e, hogy integrált GPU-k helyett, rövidesen integrált CPU-k lesznek. Logikus is lenne, mert gyakorlatilag a modern VGA kártyák lassan már nagyobb helyet foglalnak, és több kakaót kérnek mint az összes többi hardverelem együttvéve. A RAM-ot sincs értelme külön venni már, az is mehet integrálva. Meg egy SSD is simán elfér a kártya hátoldalán. Alaplap is felesleges, mert lassan már kisebbek, mint a kártyák backplate-je. Elég lenne venni egy VGA kártyát iCPU-val, rádugni egy tápegységet, és kész is a gép.

-
-
Buék skacok!
-
KAMELOT
titán
-
válasz
5leteseN
üzenetére
Igen, ott futnak, a telepítő a RAM-ba tölti bele magát, ezért is vicces az, amikor olyan bemutató videót látok YT-on, ahol a tag szidja az élő rendszerben futó Linuxot, hogy milyen magas a RAM használata.

Egyébként vannak PCIe ramdiskek is, eddig még két fajtát láttam, külső táposat illetve akkumulátorost. Valami kell neki, amivel megtartja az adatokat.
Szerk.: vagy még az is megoldás lehet, ha RAM-ba telepíted a rendszert, de leállítás előtt a lemezre elmenti magát. Gondolom van ilyen megoldás is, bár én ebben nem vagyok benne annyira. Manapság az NVMe SSD korában ezek már annyira nem nagy dolgok.

-
5leteseN
őstag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Alapból tudták azt ami a Windows-oknál Pl. a munkaállomásokhoz vehető volt "millákért"... "
"Mintha a Live-ban indított Linux-ok többségben még mindig RAM-disk-ben futkároznának.
-
Baltazár123
őstag
válasz
5leteseN
üzenetére
régen ramdiskből futottak a játékok
a boldog időkben, amikor volt elég ram és a rendszer futtatása mellett lehetett ramdisket csinálni. Csak akkor volt szívás, amikor elfelejtettem, hogy a sima hdd-re mentsem a játékállást
és mondjuk crash volt vagy csak kikapcsoltam és akkor jutott az eszembe. -
5leteseN
őstag
Nem néztem a videót, rákérdezek: PCIe3.0/4.0/5.0 volt az alaplapon?
Maga a VRAM (bármelyiknél) ennélsokkal gyorsabb, csak "nem jön ki a PCIe csatornákon: szerintem a PCIe a szűk keresztmetszet (bottleneck
).Tromfolok
: Van egyébként Y-t videó arról is, hogy Windows 10 fut teljesen videokártya VRAM-ból ! 
Érdekes, hogy Linux-ról ilyet még nem láttam
, de rá is keresek! 
Ha valakinek kevés a rendszermemória
:
-
Videókártya VRAM-ját háttértárnak használni? Lehetséges! Egy újabb Linuxos kalandozás.
-
csitkiri01
csendes tag
Sziasztok!Segitséget szeretnék kérni!Milyen video kártyát ajánlotok ehhez a konfighoz?Mini Pc:cpu:Ryzen 7 7840HS3,5ghz - 5.1ghz 8 mag 16 szálRam:32gb 6400mhz DDR5igpu:Radeon 780m 12 mag 2700mhzaz oculink-en keresztül szeretnék egy videó kártyát csatlakoztatni egy ilyennel:AOOSTAR AG01 600Whttps://azolcsosag.hu/AOOSTAR-AG01-eGPU-dokkolo-Oculink-porttal-beepitett-800W-tappal-TGX-csere-tamogatassal-hotswap-funkcioval
-
jimpo
senior tag
-
Erről jut eszembe ez a kártya 4lzán, még pozitív vélemény is van rá, igaz külföldi. Agyrém bazz, 3k forinttal drágábban ott van a 16 gigás verzió. Ezt árulni sem szabadna ennyiért és mégis van, aki megveszi.

-
jimpo
senior tag
Forcing Garbage on Gamers: The Worst GPUs of 2025 Hardware Unboxed
-
F.B.I.
veterán
válasz
Baltazár123
üzenetére
Azért mertem írni, mert a mostani konfig előtt nekem is 6600 volt, egyszer okozott ilyen galibát a win driver frissítése, amit letiltottam, illetve a pár nap alatt tesztelt stabil beallitassal futott, semmi gondja nem volt utána.
-
Baltazár123
őstag
megnézem majd, lekopogom tegnap délután óta semmi fagyás, pedig beleraktam vagy 10 órát biztosan. Nem annyira zavaró egyébként, csak érdekelne mi okozza. Még a böngészőra gondoltam, ha YT vagy twitch fut a háttérben, vagy az adrenalin. Most nem használom az adrenalint, nem azon keresztül indítom a játékot és lehet, hogy megjavult. Majd kiderül.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Baltazár123
üzenetére
Nem írta felül a Windows a drivert? Sokszor ez szokott a gond lenni.
-
Baltazár123
őstag
Egy problémába azért beleszaladtam az RX6600-al. Ritkán, de már megreccsent háromszor is játék közben. Korábban 1660s és 3060-al 4 év alatt se emlékszem összesen ennyi lefagyásra.
Őszintén nem sokat érdekel, újraindítom a gépet. Az alacsony fogyasztás és a csendes működés kárpótol, de érdekes mindenesetre. WoT alatt fagyott kétszer eddig meg a Hogwarts-ban egy nem is túl intenzív helyszínen. Illetve wot alatt egyik alkalommal nem fagyás volt, hanem eltűntek a tankok
ilyent se láttam sok év wotozás közben se eddig. A hogwarts esetében még talán el tudnám fogadni, hogy csak 8gb a vram, de utoljára, amikor kipróbáltam egy ideig, akkor 1660 superrel játszottam és ott egy fagyás se volt, pedig annak csak 6gb vramja van.Ez bő 1 hét "termése" és nem tudom, hogy van-e összefüggés, de minden alkalommal az AMD adrenalin-ból indítottam a játékokat. Mert ott tudom figyelni a hőfokokat. Remélem nem lesz ennél gyakoribb, de megpróbálok pár dolgot, pl kihagyni az AMD programot.
-
Asszem rájöttem, hogy mi a gond. Addig állítgattam az Nvidia beállításokat, hogy a jelenlegi 16,7 millió színről átállítottam 1,1 milliárdra... így már nem folyik ki a szemem, viszont cserébe a kártya egy YouTube videót sem tud rendesen lejátszani, mert dobálja a frameket.
Ebből visszaküldés lesz így... Kár érte, kiváló ügynök volt. -
Köszönöm! Akkor ezek szerint nem a kártya a hibás, hanem mások az alapbeállításai. Próbálok állítgatni rajta, hátha elmúlik, bár most tényleg úgy érzem, hogy folyton masszírozni kell a szemem, mert nem bírja.
-
Van egy dolog az új RTX 3050-nel kapcsolatban, nem tudom hallottatok-e már ilyenről? Az előző kártyám egy 5700 XT, azzal nem volt semmi gondom. Most az újat pár napja használom és úgy érzem, hogy meg van dagadva a szemem és gyorsan elfárad, ha a monitort nézem. Az AMD-vel ilyen gond nem volt. Egy pár napig volt egy 9060 XT-m, annál se emlékszem ilyenre, de ennél konkrétan kifolyik a szemem lol. Korábban egy 4600G apuval is próbalkoztam, azt sem bírta a szemem. Egy N100 integrált procis gép szintén nem okozott gondot. Az itteni eseteknél a monitor végig ugyanaz volt, az nem változott.
Szerintetek mi okozhatja a problémát? Mit lenne érdemes átállítanom?
Szerk.: külföldi fórumokon olvastam olyat, hogy esetleg a kártya jobb minőségű képet generál, amit az agyam még nem tudott megszokni és idő kellene neki. A kártya amúgy tetszik.
-
F.B.I.
veterán
Konzoltól váltottam, volt már egy alap konfigom RX6600 - al, az is lenyomta a Series X -et. Most komolyabb a gép, mondom mindent is kipróbálok. Erre meg csak WoT megy kollégákkal.
Eladom a fenébe az egészet, veszek egy miniPC-t valami új, brutál Ryzen - el. Erre pont elég lesz.
-
BigBear
senior tag
-
CJ4567
nagyúr
Teljesen másképp áll az ember a témához szerintem, ha az élvezetért játszik, 60FPS elég, minden más csak bónusz. Ott van a gépemben egy 7700 + 9070XT, és a legutolsó játék, amit végigjátszottam, a Fallout New Vegas volt, ami szerintem a 7700 IGP-jén elfutott volna
Nagyon sokáig örültem annak, ha elindultak a gépen a játékok, 25-30FPS már játszható volt.
Most már kicsit magasabbak az igényeim, a folyamatos 60FPS legyen meg, a többi felett elnézek, ha a játékélmény jó. A szép grafika hozzátesz a játékhoz, de hiába néz ki gyönyörűen egy játék, ha minden más része egyszerűen csak idegesít, lásd Ghost of Tsushima, ami hiába néz ki gyönyörűen, hiába imádja mindenki, számomra egyáltalán nem jött át, se a harcrendszer, se a sztori. A Fallout New Vegas-t kezdtem utána, mert kimaradt az életemből, és kis híján függőséget okozott
Megnézed hogy most mik a legnépszerűbb játékok Steam-en, a nagy része olyan cím, amik nem most jöttek ki, vagy ha igen, nincs hatalmas gépigényük, és bárki élvezheti őket. -
BigBear
senior tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Óriási UP.
Ezt mondjuk itt páran (kevesen) a fórumon is, de sajnos - mint sok más egyéb területen a PH-n - a hangadó réteg ott tart, hogy bárki bármi ajánlást kér, mondjuk grafikus kártyára 120-150-es kerettel, akkor a válasz kis túlzással az, hogy "vegyé' 5090-et mert az alatt minden max. pasziánzozni jó, 8GB VRAM a win futtatásához se elég stb-stb". Aztán persze legyen minimum 9950X3D-d, hogy ki is hajtsa, szóval vegyél procit is.
Ehhez képest ugyanígy, a fiam gépében egy 6600-as teljesít a 12100 mellett, amivel megfelelően beállítva gyakorlatilag a mai napig fut minden. Nem maxon, de megy.
Nagyon kíváncsi leszek, mi lesz úgy általánosságban a közeljövőben a PC gaminggel, de nem látok semmi jót. Jó egy hónapja nézegetem, agyalok, hogy lecseréljem a sima 5070-et egy 5070Ti-re. De... valahogy eddig még mindig megálltam, pedig párszor volt a kosárban kártya. De magamnak sem tudom megmagyarázni, hogy igazából és valóban szükségem van-e rá. +~50-60%, kb. 25-30% sebességért.
Másrészt ki tudja mi jön. Vagy inkább félreteszem, aztán én is majd az új Xbox felé nézegetek. Lehet, hogy racionálisabb lenne. Őszintén szólva a Series X is kiszolgálja a játékos igényeimet, még mindig. Nem tud érdekelni, hogy nem 200fps-el megy. Nekem szép (a Senua pl. brutál jól néz ki a mai napig rajta, de mással sincs gondom), nem röcög, 5 mp és fut a game, nuku telepítgetés, driverekkel kínlódás stb. Ha ezt hozza az új, de erősebb lesz, nekem tökéletes. -
Baltazár123
őstag
Én 1 hete használok egy RX6600-t, mert öcsém elkérte kölcsön-örökbe a 3060-t és ezt adta, hogy próbáljam ki. Amúgy is onnan indult az egész, hogy beszéltem neki arról, váltani akarok 16gb-os VGA-ra, mert olvasom a sok paráztatást.
Kosárban volt alzákoknál az asus 5060ti, de aztán elengedtem. Eleve inkább konzolon játszom,játszunk. PC-n csak WoT meg pár play anywhere cím, de nem vágok eret magamon, ha nem tudom a legújabb AAA játék futtatni 4k-ban jobbra húzott csúszkákkal. Ha jó a játék, akkor a grafika üssön meg egy normális szintet és úgyse a tájat fogom lesni, hanem a történetet.
Meg inkább a steam box vagy az xbox 6, amiket el lehet majd normál PC-nek indítani. Ezek érdekelnek főleg a praktikusságuk miatt, de a specek szerint nem lesznek gyengék és ezt a pénzt inkább félreteszem valamelyikre.
Nade, most kíváncsi voltam, Red Dead 2-t meg Hogwarts-ot felraktam és őszintén szólva elég jól futnak RX 6600-on. A grafika bőven jó, egyáltalán nem néz ki undorítónak. Feltűnő röcögés nincs és ha van is, akkor is leköt a történet, úgyhogy kb nem érdekel.
Tényleg most már a csapból is az folyik, hogy 16gb-os vga alatt nincs élet, de én a 3060-al is jól elvoltam és ez az RX6600, ami pedig annál is gyengébb valamivel is teljesen jó. Játszható, nem undorító a képminőség, nem röcög nagyon feltűnően. Igaz még próbálgatom, 1024x768 ban számolja a képet és fsr 1.0 quality módban skálázza. Próbáltam az fsr3-t, de az valamiért csúnyább volt, lehet még állítgatni kell.
A bónusz, hogy sokkal halkabb az RX6600, mint volt a 3060, ami nálam előny, mert itt van a gép az asztalon. Ha ezt tudom, már hamarabb cseréltünk volna.
Ha cikkeket meg hozzászólásokat olvas az ember, akkor tényleg nehéz elképzelni, hogyan lehet erős 16gb kártya nélkül élni, de ha meg kipróbálom, akkor meg azt látom, hogy sok évig jó lesz ez a vga nekem. Ha nem pusztul el.
-
jimpo
senior tag
Top Tier AM5 Gaming for Less, 7500X3D vs. 9800X3D Benchmarks Hardware Unboxed
Természetesen vannak más CPU-k is a tesztben RTX 5090 mellett

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem merem.
Ez nem arra való. -
Még várom, hogy felmelegedjen, nem tudtam kipróbálni. Csomagoláson keresztül is párás volt a kártya... sokáig lehetett kültéren. Egyébként panasz nem lehet, egyszerű, de tisztességes csomagolása volt. Szép felépítésű a bordája, azt hittem, hogy nehezebb lesz, de meglepően könnyű a kártya. Kettő darab hővezető cső van a chipen, valamint különböző színű thermal padeket látok, az egyik zöld, a másik piros, amit nem igazán értek, de biztosan van jelentősége. A DVI port így 2025-ben megmosolyogtató... Nem hiszem el, hogy nem fért volna ott el még egy DP port. Ja meg nincs neki hátlapja, de ezzel valószínűleg együtt tudok élni. Kettő darab PCI slotba bőven belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni, valamint saját érdekeltségű hirdetések linkjét megosztani. Szolgáltatást/ terméket pénzért keresni szintén tilos! Erre a célra ott van a Hardverapró! Más linkjét ahol nincs érdekeltség, szabad megosztani! Tilos a Warez! Fájlmegosztó és egyéb "kacifántos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Projektor topic
- World of Tanks - MMO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hyundai, Kia topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).
, de rá is keresek! 

Köszi, az a beállítás fullon volt. Nem tudom mitől éreztem így tényleg, még azon is gondolkozom, hogy talán valamilyen Linux driver probléma lehet.