Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#88251) pjen válasza Dr.Zoo (#88246) üzenetére


pjen
félisten

Én tavaly nyáron cseréltettem a fa ablakokat műanyagra,pedig nem voltak rossz állapotba.4 éve mázoltattunk 300000Ft.És már megünt kellett volna.A mázoló szerint sz@rok a fesrékek.Remélem a műanyagokkal egy darabig nem lesz gond.

(#88252) Ideg válasza TeeJay (#88233) üzenetére


Ideg
aktív tag

Köszi!

Látom akkor te utánajártál rendesen.

(#88234) dewil666

Köszi neked is, gondolom tapasztalat alapján választottad őket olyan messziről is. :)

Hi Sec ajtókról van valakinek tapasztalata esetleg?

(#88253) dewil666 válasza Ideg (#88252) üzenetére


dewil666
őstag

"Hi Sec ajtókról van valakinek tapasztalata esetleg?"
Van tapasztalat! Kerüld el!!!
Ismerősöm apjáék olyat építettek be és pár év után a zárbetét tönkre ment és a zár szerkezetet is eltörte belülről. Csak kínából tudott olyan méretűt rendelni hozzá mert a zár szerkezet helye is speciális méretű. Persze olyan jó amit küldtek, hogy talán a műanyag zárszerkezet is erősebb. Illetve hiába 4 pánt fogja az ajtót lóg rendesen pedig nem nehéz az ajtó. Beszereléssel ~60e ft volt (olcsó de legalább sz.r). Hamarosan cserélni is kell akkor máris drágább lesz az olcsóbb ajtó és még szo.ott is vele rendesen (akkor ment tönkre mikor kívülről bezárta és már nem tudott vissza menni).

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#88254) szaszyka válasza Dr.Zoo (#88246) üzenetére


szaszyka
senior tag

Fával kapcsolatban van tapasztalatom, vagyis voltak tavaly árajánlataim. Én a Schumacherajto.hu weboldalon található gyártó termékeit vettem végül 90mm-es profillal, 3 rétegű üveggel. Arra készülj fel, hogy baromi nehéz az ablak/ajtó, és idén már kellett utánállítani a vasalatnak, mert elkezdtek lógni a szárnyak a nagy súly miatt. Viszont a lényeg az árajnálatok, amit kértem:
Schumacherajtó termékeit forgalmazó cég árajánlata : X Ft volt ÁFA-val, beépítéssel együtt.
Jola-tól kértem árajánlatot, ahol csak az ablakok nettó ára lett volna annyi, mint az előző kompletten, plusz beépítés, tehát X+ÁFA + beépítés
3. árajánlatom egy másik cégtől volt, Ők a Jankó ablak termékeit forgalmazzák.
Ott a Jola teljes költsége lett volna a nettó ár, + ÁFA + beépítés.
Schumacher ajtó árajánlata majdnem fele volt a Jankó ablak forgalmazójához képest, és nem biztos, hogy minőségben akkora nagy eltérés lett volna, mert ezek is szépen meg vannak csinálva.
Tehát csak annyi, hogy több helyről kérj árajánlatot, mert hatalmas a szórás, és a minőségben nincs akkora javulás már, mint amivel drágább adott gyártó terméke.
Én fából anno a Schumachert, jankó ablakot, Holz Team-et, Ropant-ot, és a Nagy Géza faipari Kft termékei néztem. Állítólag ezek a biztosan ajánlottak. Hofstadter is állítólag minőséget gyárt, de arról jó véleményt nem olvastam üzletileg. Az biztos, hogy ha fa nyílászáró, akkor horror árak fognak kijönni.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#88255) szaszyka válasza szaszyka (#88254) üzenetére


szaszyka
senior tag

Áron Ház Kft weboldalán találhatsz műanyag, és fa nyílászáró árlistát is, azok alapján már el tudsz indulni árak tekintetében, hogy melyikkel kb menyire jönnél ki. (Nem a céget reklámozom, csak az árlistájuk lehet iránymutató!)

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#88256) Kalandor válasza zsolt0638 (#88235) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Átjött, amit írtál a 2 és 3 rétegű közti különbségről, lehet, hogy hasonló gondolkodásunk ezekben a megéri vagy sem dolgokban.

Viszont a 3 rétegű sokkal nehezebb, nagyobb az esélye vetemedni pusztán azért mert a súly 50%-kal nagyobb vagy ha normális a gyártás, ugyanannyi esélye van vetemedni? (egy jó céget vegyünk alapul, ne rosszat)

[ Szerkesztve ]

(#88257) Ideg válasza dewil666 (#88253) üzenetére


Ideg
aktív tag

Köszi! Guglizgattam sokat és hát érdekes cikkeket találtam róla na. :DDD Szóval Nívó ajtó? :D

(#88258) Kalandor válasza szaszyka (#88255) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az Áron házat nekem is ajánlották már, kértem ajánlatot is tőlük (nem olcsó...).

Van hasonló minőségű, de olcsóbb cég BP-n? (az elkészítési idő mindegy, nem sürgős)

(#88259) pjen válasza Kalandor (#88256) üzenetére


pjen
félisten

Engem pont az ablakos beszélt le a 3 rétegről.pont a súly miatt.

(#88260) Kalandor válasza pjen (#88259) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Én is ettől tartok, csak 38cm-esek a falak és az sem tömör, hanem valami légkamrás a 80-as évek közepéről.

(#88261) macilaci78


macilaci78
nagyúr

A 2-3 rétegű ablaknál az ablakszárnyat épp az üveglap merevíti és a frízek csak a keret, tehát statikailag nem szenved hátrányt a háromrétegű. Viszont az tény, hogy nehezebb azonos üveglap-vastagságnál, ehhez kell megfelelő vasalat, ami egyrészt elbírja, másrészt állítható.

Lóg, persze, hogy lóg, dilatáció is lehet benne, másrészt a legtöbb forgáspont egyben az állítócsavar tengelye is, nincs kontraanyag, vagy valami, ami fixálná, sok nyitás-csukás alatt picit elállítódhat.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#88262) pjen válasza Kalandor (#88260) üzenetére


pjen
félisten

Nem a fallal van a baj.Ablakos a vasalatot szidta.

(#88263) leviske


leviske
veterán

Sziasztok!

Két kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni:

Az első az, hogy van-e bárkinek tapasztalata az USA ablakkal? Ha van akkor milyen minőségben és árban dolgoznak? Az oldaluk alapján 200k környékén lenne a 3 kicserélni kivánt ablak, akkor volna rá esély, hogy 400k-ból kijönne a projekt? Addig nem szívesen kérnék tőlük árajánlatot, amíg potenciálisan távol állok a szükséges kerettől.

A második kérdésem az lenne, hogy tetőtéri "kutyaól" (illusztráció, ha másnak is új a fogalom :DDD ) bővítése esetén statikussal és engedélyeztetéssel, stb kell számolni? Mert adott egymás mellett két 2m széles kutyaól egymástól is 2m távolságra és arra gondoltunk, hogy esetleg ezeket össze kéne vonni, amivel kapnánk egy nagyobb, egységes, 30°-os, DK fekvésű tetőfelületet későbbi napelemek számára.

(#88264) TeeJay válasza Ideg (#88257) üzenetére


TeeJay
félisten

Igen Nívó ajtót vegyél minimum! Keress rá a hozzászólásaimra itt, raktam ki jó pár képet milyen jó minőségű ajtót raktak be nekünk 1 hete. Ha biztonsági ajtót szeretnél ettől lentebb ne add, 140 körül kijön az alap ajtó beépítve, 10 év garanciával! Vagy vegyél hi-sec konzerv ajtót és ne csodálkozz ha valaki egy rúgásra bent van nálad

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#88265) Morris válasza TeeJay (#88264) üzenetére


Morris
veterán

A régi lakásomban hi-sec ajtó volt. Nem tudtad volna berugni!

(#88266) Pttypang válasza Morris (#88265) üzenetére


Pttypang
veterán

Nekem is azt mondta felujitasokkal foglalkozo ismeros, hogy nem szeretik, mert hajlik, nyulik, rombolasos uton nem nagyon lehet bevinni. Inkabb azzal van a problema, hogyha szetesik a zarszerkezet, vagy zarat cserelnel, aztan kiderul, hogy igen erdekes, kvazi dinamikus meretekkel dolgoztak a gyartonal.... :N

Everybody lies.

(#88267) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszolt, egy kollégám adott fa ablakhoz kontaktot, Szefa pont hu oldalon számolgattam. Ha jól számolom, az alsó felső szinteken az összes ablak cseréje nettó 2.4MFT, ez 3 rétegű üveggel, 88mm tok, bukó nyíló kivitelben.
Böngésztem műanyagból készült ablakok között is, a sokadik ablakos cégnél lett teli a t@k@m, mikor közli, kérj árajánlatot.... A faablakos legalább kiírja, hogy X*Y méretű ennyi natúr, ennyi kezelve....
Nincs igazán affinitásom 15 műanyag ablakossal levelezni, azok utánna nyaggatnak hogy miért nem tőlük veszem... :(((
De úgy látszik nem nagyon van más út.

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#88268) zsolt0638 válasza Kalandor (#88256) üzenetére


zsolt0638
tag

Nehéz, az már biztos...
Vegyünk alapul egy 150x150 ablakot, ezt magamnak már biztos váltószárnyasban rendelném, egyrészt feleakkora egy szárny súlya, másrészt nem kaszál a szárny akkorát. Cserében csökken az üvegfelület, ez van. Teraszajtó 90 nél ne nagyon legyen szélesebb, magasság annyira nem számít. Mindig a felső vasalat fárad el, az alsó nem szokott. Tehát nem gáz a súlytöbblet ha ésszel van átgondolva.

(#88269) zsolt0638 válasza pjen (#88259) üzenetére


zsolt0638
tag

Amatőr...

(#88270) föccer válasza Kalandor (#88260) üzenetére


föccer
nagyúr

Az én falazatom ritka pocsék állapotban van, sokkal rosszabb, mint a tiéd. A tied hibátlan. Legeslegrosszabb esetben 8x240-es állványcsavar, 14-es tipliben. Atomvillanást is kibírja, attól nem kell tartani, hogy kiszakad. Ha nagyon-nagyon-nagy baj van, akkor 3-3 db ilyen állványcsavar a 2 oldalán, oszt helló.

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#88271) zsolt0638 válasza macilaci78 (#88261) üzenetére


zsolt0638
tag

Valóban a jó vasalat a titka, de a sok nyitás csukás nem számít, az annál inkább ha egy nehéz szárny mindig nyitva van, az meghúzza a vasalatot ha gyakran előfordul.

(#88272) Kalandor válasza zsolt0638 (#88268) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Sok kis ablakunk van, 116*86-osak. Idén még nem biztos hogy le tudom szigetelni a házat, pluszban még ezért is gondolkodtam el 3 réteges ablakokon, elég hideg volt az idei tél :(

[ Szerkesztve ]

(#88273) föccer válasza Kalandor (#88272) üzenetére


föccer
nagyúr

Most már nincs akkora jelentős árkülönbség a 2 rétegű és a 3 rétegű között, szerintem simán megéri a 3 rétegűt berakni.

Az említett méretet 90*120 méretben keresd. Járatos méret, nem lesz túl drága. Ahonnan én szoktam venni, 3 rtg argon+lowe üveggel, 36 445 Ft / db, bruttó.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#88274) Kalandor válasza föccer (#88273) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az Áron háznál is 37000 ez a méret (Veka 82mm, 7 kamrás, 3 réteg U 0,6), csak ott akadtam el, hogy 140.000 a beszerelés :Y (földszint, egyszerű, munka, semmi bejavítás, könyöklő, párkány se)

[ Szerkesztve ]

(#88275) koxx válasza Morris (#88265) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nincs is értelme rugdalni mivel a zárak annyira gyengék benne, hogy 1 percen belül nyithatók. De egy szimpla feszítővassal kinyírható tokostol.

(#88276) zsolt0638 válasza koxx (#88275) üzenetére


zsolt0638
tag

Privátban elmondanád az egy perces trükköt, vagy hogy hol kellene megfeszíteni? Zároldalon bemegy a pár darab vasrúd, zsanéroldal tokba zár, nem lehet leemelni. Rendőrök nem jutottak be rajta, pedig ütötték, vágták. Kollégának is fél óra, mert szétkalapálták a zárakat a hatóságok.

(#88277) föccer válasza Kalandor (#88274) üzenetére


föccer
nagyúr

Nincs valami idióta barom ismerősöd, aki hadra fogható ilyen és hasonló háztáji munkákra? ;]

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#88278) föccer válasza zsolt0638 (#88276) üzenetére


föccer
nagyúr

Kisbaltával körbe lehet vágni a zárat, mint ha konzervet nyitnál. YT-n nem egy videó van róla. Kicsit hangos, de minimális elrettentő ereje van a HI-SEC ajtóknak. NIVO ugyan drágább, de azon jóval tovább tart átmenni, így sokkal nagyobb az elrettentő ereje, sokkal nagyobb kockázat azt feltörni, így inkább kerülik.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#88279) zsolt0638 válasza föccer (#88278) üzenetére


zsolt0638
tag

Na jó, kisbalta...
Ezek általában lépcsőházban vannak, ott valaki tuti hallaná a dolgot és hívná a szakembereket. Ha a szomszédok nem játszanak akkor aksis flexel bemegyek a Nivo-n is. Persze ettől függetlenül a HiSec egy hulladék, de azért lehet vele melózni ha nincs kulcsod.

(#88280) zsolt0638 válasza zsolt0638 (#88279) üzenetére


zsolt0638
tag

Ja és a HiSec belseje... na az a vicc. Vékony rudazat mozgatja a nyelveket, csoda hogy nem akad szét, szigetelés... na hagyjuk!

(#88281) koxx válasza zsolt0638 (#88276) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Spiáterből és egyéb hulladék anyagokból van az egész ajtó. Yt tele van elrettentő videókkal ahol pikpakk kinyitják. Hidd el aki ért hozzá annak max fél perc kinyitni. Egy 100+kg-os ember nagyon max 3 rúgással beszakítja.

[ Szerkesztve ]

(#88282) zsolt0638 válasza koxx (#88281) üzenetére


zsolt0638
tag

Oké, igazad van.

(#88283) YAS-dude válasza zsolt0638 (#88279) üzenetére


YAS-dude
őstag

Átéltem már zárnyitást panelházban, este fél 9 körül. Ütni-vágni kellett az ajtót/zárat valamiért a szakembernek, a kutyát nem érdekelte, illetve pár emelettel feljebbről kidugta valaki a fejét egy "kuss legyen már" erejéig. Gondolom társasháza válogatja, de alapból eléggé leszarnak mindent az emberek ami nem velük történik.

(#88284) TeeJay válasza föccer (#88273) üzenetére


TeeJay
félisten

áronház 2018 januáris árlistája

Gealan 6 kamrás 74mm kétrétegű U=1,0 150x150 méretben 22890+27% tréfa --> 29070
Veka 7 kamrás 82mm háromrétegű U=0,6 150x150 méretben 34516+27% tréfa --> 43835

ez bizony 1,5x ár a plusz 1 réteg üveg meg a kicsit komolyabb profil miatt
jó lenne tudni milyen egy 2019-es árlista mert azóta már tavaly szigorodtak az energetikai követelmények
és tudtommal már a vékonyabb 74mm profilok nem megfelelőek így gondolom a 3rétegű ablakokat többet gyártanak és olcsóbb is lett

nekem pl panelba akinek mondtam eddig hogy 3 rétegűt nézek 82mm Veka profillal mindenki nézett hogy minek annyira komoly ablak egy panelba
igaz ahol vettünk lakást 10cm EPS-el le van szigetelve már így CC besorolást kapott a lakás a tanusítványon

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#88285) TeeJay válasza koxx (#88281) üzenetére


TeeJay
félisten

holnap lefotózom a szomszéd néninek milyen faszán építették be a hi-sec ajtót :D
kívül körbe műanyag lemez van szilóval benyomva akkora lukakkal hogy ihaj, na az takarja a tokot körbe
azt kb. sniccerrel lefejtem 2perc alatt és rávágok a lemez csavarra amivel kb a beton tokhoz rögzítették és már kint is van tokostul az ajtó
a Nívósok mikor meglátták csak jót nevettek :D
ők jobbra balra fúrtak a falba 15cm mélyre lyukat és a srác legalább 10-12mm-es négyzetacélt kalapált be de mocskosul utána meg ahhoz hegesztette a keretet masszívan.
ja és a Nívó ajtót kívülről a tok körül vastag laposvas védi körbe meg beton van már csak :K

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#88286) TeeJay válasza TeeJay (#88285) üzenetére


TeeJay
félisten

inkább legyen ma :D

na szóval
Nívó ajtó beépítés
[link]
[link]

Hi-sec ajtó gányolás
[link]
[link]
[link]

a Nívó szépen méretve van gyártva és kívül körben ott van a laposvas védelem ami szépen ráfekszik a 6cm széles vékonyabb betonkávára. körben szilóval le is kenték így huzat nem megy át belül pedig körben ki van nyomva ragasztó purhabbal és nekem már csak belülre kell majd tennem takarást amit 18mm Calvados bútorlapból fogok méretve vágatni és beragasztani körben

alul meg ott a Hi-sec gányolás ott van 2 méret talán előre legyártva azt mindenki oldja meg ahogy akarja
látszik hogy berakták valahogy az ajtót gondolom nem csapokkal van rögzítve hanem pár faforgácslapcsavar tartja körbe a lukat meg ilyen műanyag léccel popszegeccsel meg szilóval rányalva aztán jó az a parasztnak
el lehet dönteni hogy 70ezerért kell-e Hi-sec hulladék vagy 140-ért acél ajtó 3 külön zárral

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#88287) szaszyka válasza TeeJay (#88286) üzenetére


szaszyka
senior tag

Próbálj meggyőzni egy átlagos idős nénit, hogy neki kell a 2x-3x drágább, minőségi termék, az “olcsó”, de neki az is drága termék helyett. Ők csak azt látják, hogy milyen drága ajtót vettek a nyugdíjukhoz képest, és különben is az eladó jobban ért hozzá, mint a szomszéd, aki olyan drága cuccokat vesz, vagy akár a saját családtagja, pláne gyerek/ unoka. Nehogy már a leszármazott megmagyarázza neki! A néninek van egy szép fém ajtaja, ami szépen be lett építve, és nem látszik a beépítés hibái, ki van takarva szép fehér lappal a tok, és a fal találkozása. Neki ennyi elég a boldogsághoz.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#88288) mokus1 válasza TeeJay (#88286) üzenetére


mokus1
addikt

Igen mert ha beakarnak menni akkor berúgják az ajtót meg átvágják... Hagyjuk a hülyeséget, ebbol a szempontból az a lényeg hogy legyen rajta legalább 2 zár hogy lelassítsd őket. Egyébként a másik ajtónál is simán tehettek volna színben azonos takarot. Ez igy szimplán igénytelen. Biztonsag szempontból teljesen mindegy.

(#88289) TeeJay válasza mokus1 (#88288) üzenetére


TeeJay
félisten

a hisec mint láthatod jóval kisebb ajtókeretre mint a panelban az ajtónyílás körben
tehát oké hogy pár csavarral betolják körbe a kávába csak éppen purhabbal ha ki van nyomva az még nem fogja az amúgy is fingilingi keretet merevíteni
egy normális méretű pajszerral simán be lehet feszíteni mivel nem acél ajtó ez hanem vékony fing semmi
de amúgy sincs szükség nagy tudásra mivel a benne lévő zár sem acél hanem az is hasonlóan kínai nulla cucc szóval ha valaki be akar menni nem nagy dolog

70ezer és 140 között meg szerintem nem a nyugdíjas néni nyugdíja fog közbeszólni
szimplán csak elhiszik milyen jó ajtót vettek
alapból nem lehet egy komoly ajtó az ahol az ajtólap kétoldalt valami lemez szerűség közte meg kartonpapír méhsejtrács van... kösz inkább nem

nívó kívülről belülre : 18mm bútorlap - 1,5mm acéllap - 5mm polifoam szivacs majd ismét 18mm bútorlap
7cm vastag zártszelvény keret és ajtólap

persze van ettől komolyabb ajtó is, unokatesómnak DTP van az még keményebb viszont ott csak 1 darab tollaskulcsos zár van és az nekem nem tetszik mert elég egy zárat törni és bent vannak!

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#88290) Morris válasza TeeJay (#88289) üzenetére


Morris
veterán

Köszönjük a részletes leírást mindkét ajtóról. Nyugodt lehetsz,jól döntöttél. A lényeg, hogy elégedett vagy és biztonságban tudod magad. :R

(#88291) koxx válasza TeeJay (#88289) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Dtp-nel nem ertem az 1 zaras rendszert, a mabisz ajanlas is min 2db egymastol fuggetlenul mukodtetheto zarat ajanl, ebben a premium arkategoriaban pedig vicc 1 zarral adni egy ajtot. Prs-nek vannak egyebkent a legkomolyabb ajtoi (arban is).

(#88292) beers válasza TeeJay (#88286) üzenetére


beers
addikt

Jó látom, az pop szegecs? :Y

M&N

(#88293) Nkboy válasza TeeJay (#88286) üzenetére


Nkboy
senior tag

A beépítés kivitelezése, minősége, nem a nyílászárót minősíti.

Értem én, hogy fikázod a kínai ajtót, de van akinek csak arra van pénze.
Az, hogy melyiken lehet bemenni, meddő vita. Mert ahova akarnak, oda úgyis bemennek. Lásd, amelyik autót el akarják lopni, azt így vagy úgy, de ellopják.

[ Szerkesztve ]

A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással

(#88294) Met


Met
Topikgazda

Kicsit többet foglalkoztunk ezzel a Nivo vs Hisec ajtó témával.
Lépjünk tovább.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#88295) TeeJay válasza koxx (#88291) üzenetére


TeeJay
félisten

ők tudják de 1 tollas kulcsos zár mégha Mottura vagy Cisa akkor is kevés számomra
250 volt unokatesómnak, tényleg bika maga az ajtólap de egy zárral elintézni hát :U

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#88296) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Sziasztok Béláim az Úrban!
Kérlek irányítsatok a jó topikba ha rossz helyen vagyok :R

Lakás belső hőszigetelése kapcsán szeretnék alapvető infókat megtudni - lévén hülye vagyok hozzá. Olvasom h nem szabad, máshol olvasom h nagyon jó. Nem tudom mit hihetek el :(

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#88297) mokus1 válasza bitpork (#88296) üzenetére


mokus1
addikt

Nincs értelme. A külső hőszigetelésnek az a lenyege hogy a falak nem tudnak kihűlni. Vagyis sokkal nehezebben.
Ha belülről szigetelsz valójában nem történik semmi. Mivel a falak ugyanugy hidegek maradnak.
Raadasul nagyon sérülékeny is belül. Illerve a szigeteles alatt nagyon könnyen a harmatpont ala tud menni a hőmérséklet ami miatt bepeneszednek a falak.

Én nem javaslom. Ha van ra lehetőség kívülről.

(#88298) bitpork válasza mokus1 (#88297) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Nincs. Társasház és rajtunk kívül senki nem tudja vállalni az ezzel járó költséget. Ez van. Akkor ÍJ esete :(
Köszönöm szépen, közben megolvastam föccert is.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#88299) ctrlaltdel13 válasza mokus1 (#88297) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

+ még a falak hőtartó kapacitását is veszti, ami szerintem nem egy rossz dolog.

(#88300) Met válasza bitpork (#88298) üzenetére


Met
Topikgazda

Ytong multipor

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.