Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#63230) DeFranco válasza Csabroncka (#63229) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Próbálj olyan vezetékköröket kötni erre a B-s megszakítóra, amit fent javasoltam, a klíma körét pedig kösd át C-s re!

ezzel van egy kis gond, az egész szoba van egy körön, a klíma pedig dugaljjal kapcsolódik a hálózatba, tehát nem fix bekötésű, de nem is tudom leválasztani a B-s körről.

ebből következően nem is tudom átkötni csak ha teljesen új vezetéket húzok neki új kismegszakítóval ami egyrészt nem biztos hogy kivitelezhető másrészt meg bár nagyon laikus vagyok kicsit overkillnek is érzek.

a leoldás nem a klíma bekapcsolásakor, hanem kb. 20 perc üzem után történt úgy, hogy előtte és utána is (ma este) órákat ment a klíma hiba nélkül.

nagyon-nagyon valószínű, hogy az áramfelvétel bekapcsoláskor sem közelíti meg még nagyjából sem a leoldási határt egy 16A-s kismegszakítónál, ez egy modern, japán, inverteres klíma 1kw max. áramfelvétellel

Szinte biztos, hogy nem rövidzár történt, egyszerűen felmelegedett termikus kioldó, vagy a Fi-relétől, vagy összességében az egész (saját + körülötte lévő) egységtől.

ok, de ez önmagában nem hiba? ez normális? eddig ugye az volt a kotta, hogy nem melegedhet ott semmi elvileg, sem kismegszakító, sem fi relé.

egyébként tényleg minimálisan volt melegebb, nem tudom egy termikus kioldónak mennyi kell, de sokat sakkoztam hogy tényleg érzem-e vagy csak halucinálok.

illetve mi van a cicergéssel, amit működő klíma esetén hallok a rendszerből? gondolom az már csak nem üzemszerű?

értsd jól a kérdéseket, nem okoskodok, tanulni, okosodni jöttem.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.