Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#50399) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, bojlerrel kapcsolatos kérdésem lenne.

Van egy régi hajdú z120e bojlerem, ki tudja mikor volt utoljára víztelenítve és tisztítva, az utóbbi időkben állandóan lecsapta a biztosítékát, aztán már kb fel se lehetett kapcsolni többet.
Szétszedtem, alul a vezetékek egy része oxidálva volt, egy részük meg megolvadva, belül anód már egyáltalán nem volt, de ami nagyobb baj, hogy minden tisztítást elvégezve és az alaplapot visszaszerelve kiderült, hogy sajnos az is kuka, mert folyik.
Ma vettem egy új alaplapot hozzá, de sajnos nem volt már a boltban pontosan ugyanolyan, mint ami nekem volt, de elvileg kompatibilis.

A régi így nézett ki (csak az alja hullámos):

Az új meg így:

Az újban az anód csavarja nem megy át az alaplapon (korábban az anód csavarján is volt földelés), illetve nincs az oldalára forrasztva az a kis fém "fülecske", ami a földeléshez kell és a bojlerből kilógó többi két kis "fülecskével" volt lefogatva.

Kérdésem a földeléssel kapcsolatos: az előző alapon a földelés gyakorlatilag úgy nézett ki, hogy a volt föld kábel a hőfokszabályzón, az anódon csavarján, a fűtőszál csavarján, a három "fülecske" felfűzve egy csavarra és azon, utána azon a csavaron alul a falból jövő vezeték felerősítve.
Na most mi a helyzet ezzel az új alaplappal, hogyan oldjam meg?
Forrasszam át rá a "fülecskét"?
De mi a helyzet az anód földelésével?

Abba most ne menjünk bele, hogy lehetett ennyire lerohasztani egy bojlert, nem az én hibám, én csak szeretném megjavítani. :)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.