Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#135399) flegga92 válasza szimcsi (#135395) üzenetére


flegga92
senior tag

Nálunk is ez van tervben, mi szerencsésebbek vagyunk mert az elsőn lakunk. Esély nincs rá, hogy közös pénzből az egészet megcsinálják ezért mi lépünk. Panelhézagon "ázunk" még taknyolni sem voltak hajlandóak semmit. Biztosító nem fizet panel hézag beázásra.
Nekem vannak konkrét ajánlataim, sokszor nehéz őket összehasonlítani, mert tök máshogy számolnak. Mi pont a tél miatt csináljuk, mert észak, észak-keleti tájolású és hiába fűtöm be, szörnyű a hőérzet.
Nálam 15 m hosszban és kb 6,5m magasan kellene állványozni.
Itt átlagban állványozással 9000-9500 Ft/nm áron csinálják (állvány, táblák ragasztása, dűbelezés, hálózás, nemes vakolat színezés). Teli felületet számolnak (ablakokat nem kivéve) ekkor benne van a kávázás, párkány csere, bádogozás, ha külön számoltatod drágábban jön ki.
Akinek nincs saját állványa azok 7-7500 Ft/nm ajánlatot adtak, állványra pedig ha őket választom tovább számlázzák a bérlés díját amit természetesen előre közöl. Volt aki külön 1500 Ft/nm áron számolja az állványt, itt ügy nálam duplán kell venni a felületet, nálad pedig 4x szorzóval. Na meg ekkora állványt azért nem is olyan egyszerű bérelni.
Nálunk állványozásra 2 heti munkával számolva (ami bőven rá van hagyva) kb 200-250 között lehet a reális ára.
Tavaly a tömb másik oldalán egy 3. emeletit kompletten anyaggal 1,5M-ért csináltak, de itt is az állvány dobta meg, mert ahogy számolgatom nekünk most is ki fog jönni ennyiből.

Gondoljátok át a 15 centit. Gondolom hasonló méretet kellene szigetelni mint nekem. Mi is 10-est akartunk, de az értelmesebb vállalkozók rábeszéltek. Munka és a "sallang" ugyan annyiba kerül és 1,5M környéki árnál az a 100.000 Ft nem egy akkora tétel, a 12-hőz képest meg csak 50.000.
Illetve ha mégis szigetelnének pár év múlva a többiek úgyis 15 cm amit feltesznek, így nálad nincs dolog csak az új nemes vakolatot fizeted, míg ha csak 10 centid van arra kb ugyan akkora költség lesz azt a + 5 cm rávarázsolni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.