Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#134036) Geri89


Geri89
aktív tag

Sziasztok! Az elmúlt időben már érdeklődtem itt építkezéssel kapcsolatban, továbbra is gondolkozóban vagyunk, ám még van egy téma, ami nagy kérdőjel, az a forrás: Szóval házasság adott :D , egy 1éves múlt gyermekünk már van, maximum további egyet vállalnánk még be. A telek adott, illetve ha úgyvan, akkor a házra szükséges összeg kp-ben is adott lehet.

A kérdés, hogy összeségében hogy tud olcsóbb lenni a ház? Pár opciót vázolok, de természetesen más ötletet is szívesen fogadok!

1; generálkivitelező, mellé 10M CSOK hitelt felvenni, 2 gyerekre aláírni, az még +2,6M "ingyenpénz", illetve ebben az esetben 5%ÁFA, amit vissza lehet igényelni.

2; kivitelővel szerkezetkész állapot, majd többihez mestert keresni (nem tudom, hogy CSOK ilyenkor játszik-e?)

3; CSOK dolgokat nem belekeverni, külön kőműves, stb..(annyira nem riadok meg ettől, feltételezem, hogy 23-ban már majd lehet válogatni a szakik közül..) viszont itt akkor ha jól tudom, akkor 27% az ÁFA mindenen (illetve ha jól tudom egyéni vállalkozók amúgy is 0%-os áfás számlát szoktak adni, nem? :F )

Vagy esetleg máshogy lenne érdemes csinálni? Azt gondolom, hogy a "legdrágább" a generálkivitelező, tehát a kérdés még, hogy a másik két opció kb. mekkora költség csökkentést jelenthet?

Köszönöm! :R

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.