Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#132324) macilaci78 válasza F_Gergely (#132315) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Minden elektromos lesz, mi szétszedtük 3×16A-ra. A villanyfőzőlap 7,3 kW-os maxot tud 2 fázisra kötve, ez 16A fázisonként. Ha egyfázisra van kötve, akkor lekorlátozza magát, tehát nem fogsz tudni minden főzőzónát egyszerre maxon járatni, igaz, nem is szokott szükség lenni rá.
A 3. fázisra szokás a villanysütőt kötni, ezért van az a tévhit, hogy elektromos főzőlaphoz 3 fázis kell.

Az 1×32 A-rel is el lehet lenni, de esetenként lehet kevés és akkor lecsapja.
Csinálhatod azt, hogy a mérőhely és az FK-tábla közt behúzatsz 3 fázishoz való vezetéket, az FK-táblától úgyis elosztva szereli a villanyász a dolgokat. Ha kevés az 1×32A, akkor később szükség szerint tudsz kérni hálózatbővítést akár 3×32A-re is, mert a vezeték már ott lesz a falban.

Én most a tárolóba vittem áramot a teremgarázs szintjén. 5×6mm2 vezeték megy a három fázishoz, de csak 1×16A van most bekötve. Ez így 70k-val volt drágább a vezeték miatt, de később, ha pl lesz elektromos autótöltő, nem kell mégegyszer kábelt venni. Ha meg nem lesz, 70k-t buktam rajta.

Amit még javaslok, UTP kábelek, Cat6E. Egyszeri beruházás, nem kell hálózati eszközöket cserélgetni. Elektromos redőny terv-e a jövőben? Klíma: a bevett eljárás, hogy a beltérihez kiállnak az árammal és a hűtőközeg csövei mellett viszik csatornában az áramot a kültérihez. Én megfordítottam és a kültérihez álltam ki az árammal és onnan megy majd be a beltérihez. A kültéri helyét könnyebb belőni, mint a beltériét, amit ugye a bútorzat is befolyásol. De ha biztosak vagytok a beltéri helyében, akkor akár a csövetés is mehet a falban. Nem tudom, mennyire divat nálatok áramtalanítani bizonyos eszközöket, én a nappali bizonyos konnektorait külön kismegszakítóra tettem (PC, TV, hifi...). A teraszon, erkélyen legyen kültéri konnektor, aminek van külön kismegszakítója. Szeretünk nyáron a teraszon lebzselni és néha lemerül a laptop...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.