Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#104451) lm83


lm83
őstag

Sziasztok,
Van egy ezeréves Karancs (4p) tűzhelyünk.
Egyik láng nem marad égve, hiába nyomom egy percig is.
Ez a termoelem beleér rendesen a lángba, de akkor jól tippelem, az ment tönkre?
Köszi

(#104452) elessar válasza lm83 (#104451) üzenetére


elessar
tag

Vagy a termoelem, vagy a termomágnes. Esetleg csak rossz az érintkezés a kettő között.

(#104454) Lauda válasza #49155328 (#104406) üzenetére


Lauda
félisten

(#104406) FPSTunker, (#104409) fero02 :R

A tekercsesre gondoltam, amit rá kell melegíteni a felületre. Vagy ezt ilyen célra nem használják? :F ;)

[ Szerkesztve ]

(#104455) Flowtation válasza Lauda (#104454) üzenetére


Flowtation
őstag

nem a bitumenes tekercsre (nehézlemeznek is hívják) gondolsz? Azt a zsindely alá szokták rakni, arra megy a zsindely.

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#104456) mezis válasza lm83 (#104451) üzenetére


mezis
nagyúr

Nekem a csavarját kellett utána húznom. Jó kontakt kell ahhoz, hogy a kicsi feszültség ne engedje el az elektromágnest. Nem volt egyszerű, 90 fokra görbítettem egy villás kulcsot hozzá.

mezis

(#104457) lm83 válasza mezis (#104456) üzenetére


lm83
őstag

És hol kellene melyik csavart?:)
Mit kellene először szétszedni hozzá?

(#104458) fero02 válasza Atomgeszi (#104440) üzenetére


fero02
veterán

Ameddig nem tudni a szükséges vezeték hosszt, minek dobálóztok a keresztmetszettel?

(#104459) #49155328 válasza Lauda (#104454) üzenetére


#49155328
törölt tag

Velük vedd fel a kapcsolatot : https://www.siogeneral.hu/tetoszigeteloanyagok

De cserepet nem lehet leszigetelni.

[ Szerkesztve ]

(#104460) Atomgeszi válasza fero02 (#104458) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Fentebb írtam, 8 méter kb

(#104461) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Ez egy CD Profil. Sajnos túl vastag, nagyon eláll a faltól. Milyen más aluprofil jöhetne szóba, ami szélességben kb CD profil, és kb led szalagnyit(1cm) áll el a faltól? Gondoltam fára is, de akkor még pluszban kellene alu sín, amire tapadna a szalag. Erre még teszek opál burat, mert oldalról az sem szép, ha látszanak a ledek. :U Csak így sajnos még a fém profil is látszik.

(#104462) Met válasza Atomgeszi (#104461) üzenetére


Met
Topikgazda

[link]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#104463) Atomgeszi válasza Met (#104462) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Mármint, hogy tegyem fel a CD profilt, fúrjam hozzá a gipszkartont, és tegyem be ezt a "nútba"?

Sima opál búrát gondoltam, az 200 Ft 2 méter, ha ehhez találnék megfelelő profilt, amihez tudnám a gipszkartont rögzíteni, akkor végösszegben nem lenne ilyen hosszú. :D De C tervnek jó lesz.

B terv meg hogy végig flexelni a kívánt magasságon, de hát hogy az hogy lesz egyenes. Annyira nagy fémmunkáló nem vagyok.

(#104464) Ispy válasza Kalandor (#104443) üzenetére


Ispy
veterán

Én egy blancot gránitot vettem anno egy vagyonért, szóval én is vittem magammal. :D

Igaz, mivel le lett szilóval ragasztva körbe mondta az asztalos, hogy esélyes, hogy nem fog egy darabban kijönni 12 év után, de végül csak egy pár millis darab pattant le a széléről, szóval érdemes óvatosan használni a szilót.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#104465) Met válasza Atomgeszi (#104463) üzenetére


Met
Topikgazda

Várjál, mi tartaná ott a gk lapot?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#104466) Because válasza Atomgeszi (#104440) üzenetére


Because
őstag

hasonló miatt jártam itt a napokban... én ott tartok, hogy mire jön egy villanyszerelő legalább a tűzhelyig elhúzom a vezetékeket, 5x4mm2 rézvezeték (még ha most 1 fázis is lesz használva talán a jövőben máshogy alakul) kábelcsatornázva aztán várok egy Eon regisztrált szerelőre aki megmondja, hogy most húzunk a villanyórától másik vagy sem

azt szeretném megkérdezni, hogy a sodrott vezetéknek van hátránya?

[ Szerkesztve ]

(#104467) Atomgeszi válasza Met (#104465) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Az alapfelállás az lett volna, hogy a CD profilt oldalról hozzáfúrom a falhoz(tehát nem a kövekhez, a köveknek nyitott felével fekszik), a gk lapot pedig a CD profilhoz, ahogy a mennyezeten is lett volna.
De a CD profil oldal magassága túl nagy, hogy alapból ne látszódna a fém profil és így csúnya oldalról.

Esetleg valami vékonyabb faanyag, cserépléc létezik, ami mondjuk 3-4 cm széles, és 1-1,5 cm az anyagvastagsága? És akkor azt ugyanúgy tenném oda, mint a CD profilt, csak nem 3-4 cm magas lenne, mint a CD profil, hanem csak 1-1,5.
Arra oda tudnám fúrni a gipszkartont is, és a led alu profilt is búrástól mindenestül.

(#104468) Met válasza Atomgeszi (#104467) üzenetére


Met
Topikgazda

És ha építenél egy komplett előtét falat?
Falnál profil, a GK lap szélénél profil és így ahhoz hozzá tudsz csavarozni egy keskeny GK csíkot ami szűkíti a rést amin be lehet látni.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#104469) Kalandor válasza Ispy (#104464) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Akkor ventilálok egy kicsit.

Ez a konyha impossibru. Nem szeretnénk amerikai konyhát, az egyetlen egyáltalán valamennyire alkalmas helyiség egy ablaktalan 175x155cm-es helyiség, aminek a két végén 1 ajtó és 1 boltív van :)
Ablakot már vágattam rá.
A konyha tehát egy átjáróház lesz, két fallal. A bal falnál a hely ugyan van 60 cm mély, de van egy 20 cm-es srég beugró (óvatosan fúrható, élére állított nagyméretű tégla), mögötte pedig 40cm fúrhatatlan fal (kémény....), utána van 95cm fal, ami fúrható. Az egyik faliszekrény sarka ezért le lesz csapva, a faliszekrény sínt meghajlítottam, és felfúrtam ott, ahol lehet, minden elérhető lyukban csavar van. Stabil. A konyhapult sarka le lesz vágva, a kiugró részben meg a 60cm-es alsószekrény helyett 37cm-es alsószekrény lesz. :D

A jobb fal csak 37 cm mély, de ez is már úgy, hogy az ajtót kicseréltem én egy keskenyebb ajtóra (a kőműves azt mondta hogy azt nem lehetséges olyan méretben, hogy az jó legyen és ő nem vigyázgat a meglevő csempére), előtte 29 volt a mélység. Napokig csináltam esténként, hogy minden klappoljon, mert az ajtóból vágni is kellett, nem szabvány méret.

Nem is centimétereken, hanem millimétereken múlott már egy halom dolog. A faliszekrény sínje olyan magasan van, hogy pár milliméterrel elszabtam volna, akkor nem emelhető fel kellő magasságba a faliszekrény, hogy a sínre lehessen tenni. És a sín nem mehet lejjebb, mert akkor nem téglát fog, hanem maltert, és fent a plafonnál az már necces, a malter nem az igazi ott. A kicserélt ajtónál 6mm-en múlt hogy kinyílik és elfér mögötte aminek kell.

Amikor először elmentem az IKEA-hoz megterveztetni a konyhát, 10 percig közelharc volt, hogy ezt nem lehet, lehetetlen, ide nemlehet konyhát tervezni. Én meg mondtam, hogy de. Utána a rendszer folyamatosan dobálta a hibákat, de valahogy mindig meghekkeltem a dolgot, így egyáltalán tudtunk tervezni valamit (így sincs rajta se mosogató, se hűtőgép, se főzőlap a terven, mert nem lehet ugye a szabványaik szerint).

Oldalakat tudnék még írni arról, hogy közelharcot kellett vívni a gránitkemény citromtéglákból rakott közfallal, amiben a vízcsövet kellett belemarni: ha erősen ütötte a géppel a téglát, túloldalt repedt a fal, gyengére állítva meg alig marta ki a téglát horonymarás után is.

Szóval: nem azért akartam ezt a drága mosogatót, mert tetszett, hanem mert ez volt a legnagyobb amit az alsószekrény fém merevítői közé be lehet hekkelni (33cm hely). Persze vannak ilyen 24cm-es medencék, de az max kávéscsészének jó.
....

Közben viszont én is átgondoltam megint, hogy úristen annyi a mosogatótálca annyi mint az indukciós főzőlap? Mérgemben beírtam a Google-be, hogy kisméretű mosogató tálca és kiadta ezt a linket: [link]
Tökéletes, 32.5 és 35 cm mély mosogatóik vannak, fillérekért (pedig az árukereső kínálatot átnéztem már, de ott nem volt).

[ Szerkesztve ]

(#104470) tothjozsi96


tothjozsi96
addikt

Sziasztok!

A családi házunk szennyvíz elvezetése több átfolyós aknával van megoldva.
Mindegyik kisméretű téglával falazott, az alja beton, szerintem.

A probléma az egyik aknánál van mert a szennyvíz sokszor melléfolyik és nem megy el, idővel slaggal ki kell tisztítani mert nem folyik el.

Az a gond hogy a betonban kialakított kis átfolyó rész az semekkora, tehát épp hogy van valami kis mélysége, de alig, ezért folyik mellé sokszor a szennyvíz.

A kérdésem az volna, hogyha szeretném újrabetonozni ezt az átfolyós aknát akkor magába a betonba kell bármi hogy tartós legyen? Amikor kiveretem slaggal akkor látok valami fekete színt benne, de nem tudom hogy az micsoda és hogy kell-e ha újra szeretném betonozni az alját az aknának.

Így szeretném én is megcsinálni hogy az átfolyóban a szennyvízcső kvázi fele, tehát maga a félkör legyen így meg, így nem igazán tud mellé menni semmi.

Köszönöm.

(#104471) mezis válasza lm83 (#104457) üzenetére


mezis
nagyúr

A tekertyűk mögötti előlapot kell leszedni és akkor láthatóvá válnak az égésbiztosítók becsatlakozó vörösréz csövei. Hollander csavaranyák rögzítik. Azokat kell meghúzni.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#104472) Atomgeszi válasza Met (#104468) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Ha jól értem ehhez kéne fúrni a padlót is. Az nem játszik. Csak az oldalfalat meg a mennyezetet furhatom.

(#104473) Atomgeszi válasza Atomgeszi (#104472) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Vagy úgy érted, hogy csavarozzak össze két gipszkarton lapot a szélén? Amennyivel túl lóg jobb oldalt a gipszkarton a CD profilon?

(#104474) Ispy válasza Kalandor (#104469) üzenetére


Ispy
veterán

A granit talca közel 100k volt, de 13 éves múlt, ha lenyalja az ember, akkor olyan, mint az új. Szerintem megérte, mert az indukciós lap már a kanyarban sem lesz, ami 92k volt, amikor ez még jó eséllyel meglesz. :)

Egy szó, mint száz: ne sajnáld azt a pénzt, mondjuk nem tudom ezek a fém tálcák mennyire tartósak, de fogadni mernék (1 sörben ;] ), hogy az összes műszaki cikket túl fogja élni a konyhádban.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#104475) AxBattler válasza Met (#104462) üzenetére


AxBattler
félisten

Köszi a linket, LED-hez jól jön majd nekem is! :R

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#104476) Jaded válasza aleister (#104403) üzenetére


Jaded
senior tag

Rosszul fogalmaztam: azért tesznek az alapozóba festéket, hogy az első sor festék jobban takarjon és ne legyen "zsidós". De lehet tévedek, annyi közöm van a festéshez, hogy apám festő, de sokat nem dolgoztunk együtt :)

Renault Megane IV Limited

(#104477) lm83 válasza mezis (#104471) üzenetére


lm83
őstag

Jó, ezt megnézem, csak kb nem látok csavart amivel az előlap lenne rögzítve :/

(#104478) pjen


pjen
félisten

Szevasztok.Van egy Mofém gold csap a zuhany fülkében,a két végén van a foígató.Ujabban azt csinálja,hogy fűrdés közben1-1 pillanatra elmegy a meleg víz.A csap tekerő gombja lelazult lehet ez az ok?Hogyan kell a gombot leszedni?

(#104479) mezis válasza lm83 (#104477) üzenetére


mezis
nagyúr

Sütő ajtó kinyit és alulról két lemezcsavar.

mezis

(#104480) Lauda válasza #49155328 (#104459) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm az ötletet! :) Akkor ezt a lehetőséget el is vetettem. Gondolkodom még a festéken is. Van az a dán isopaint festék, ami direkt különféle tetők, köztük a cseréptető festésére is készült. Biztosan meg lehetne vele hosszabbítani a cseréptető életét. Persze az is kérdés, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni, vagy ha teljesen megpusztult a cserép, akkor ledobni és vagy új cserép a tetőre, vagy mondjuk cserepeslemezt feldobni helyette.

(#104455) Flowtation :N

[ Szerkesztve ]

(#104481) #49155328 válasza Lauda (#104480) üzenetére


#49155328
törölt tag

Szívesen, de azt még nem mondtad hogy mi a baj a cseréppel.
Egy fotót dobhatnál róla.

(#104482) Anulu79


Anulu79
addikt

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalataba fekvő bojlerekkel. Ilyet kene vennem de nem tudom, hogy van-e valami hátránya az állóval szemben. :)

(#104483) Met válasza Anulu79 (#104482) üzenetére


Met
Topikgazda

Nem hiszem hogy lenne hátránya, viszont helytakarékosabb.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#104484) Anulu79 válasza Met (#104483) üzenetére


Anulu79
addikt

Pont a hely miatt akarnék (vagy inkább kell) ilyet vennem.

(#104485) justmemory válasza Anulu79 (#104484) üzenetére


justmemory
senior tag

Szia,

cserénél mi is gondolkoztunk ilyenen; nem emlékszem, hogy akkor (3 éve) olvastam volna hátrányáról. Végül álló lett, más miatt.

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#104486) Met válasza Anulu79 (#104484) üzenetére


Met
Topikgazda

Szerintem nyugodtan megveheted.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#104487) Kalandor válasza Kalandor (#104469) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A 53x32 cm mosogató tálca szeleppel és a drágább helytakarékos szifonnal 13000 Ft volt csak. Hihetetlen.
Rengeteg nem szabvány méretű mosogató tálcájuk van.

(#104488) brazso


brazso
tag

Aljzatbetonozásnál, a legutolsó lépésben glettvassal el kell simítani a felületet. (Előtte deszkával tömörítettem, majd ugyanazzal lehúztam.) Vettem is egy 48cm x 13cm x 0,7mm (vékony) négyszög alakú acéllap glettvasat a célra. Egy 2nm-es sufni (kültéri) kilépőn vetettem be múltkor, de akárhogy próbáltam, csíkos/sávos lett az eredmény. Enyhén megdöntöttem az egyik hosszabb oldala mentén, úgy simítottam. Értsd alig lenyomva elhúztam.
Láttam olyan glettvasat is, amely le van kerekítve a rövidebb végein, nincsenek benne sarkok. Itt meg hasonló méretű, de jóval vastagabb simítódeszkáról írnak (az 5-ik lépésben), de ezt teljes felületen enyhe nyomással kör körös mozdulattal kell használni. (A vékony glettvasammal szerintem így felszántanám a felületet.)
Vagy megfelelő a szerszám a célra csak egyszerűen rossz a technikám?

Unus pro omnibus, omnes pro uno

(#104489) pjen válasza brazso (#104488) üzenetére


pjen
félisten

szerintem glett vassal nem kell elsímítani.parketta alá fa simítóval szokták,kicsit érdes marad.ha vassal húzzák el a ugyanolyan simítás mint fával csak simább lesz.a vas simítónk az oldalai fel vannak hajtva,nem kapar bele a betonba ugyanazokkal a körkörös mozdulatokkal lehet használni.Több kőművestől láttam ahogy csinálta.

(#104490) #49155328 válasza brazso (#104488) üzenetére


#49155328
törölt tag

Ez lesz a te szerszámod. ;)

Mi kardnak hívjuk, előtte pedig műanyag simítóval kell bedörzsölni a felületet.
Az most nincs nálam. ;]

[ Szerkesztve ]

(#104491) Because


Because
őstag

megvettem a 3x4mm2 tömör rézvezetéket a tűzhelyhez és egy kérdésem lenne a kábelcsatornát felrakhatom a konyhapult alá? mert így egyáltalán nem látszódna semmi, csak tartok attól hogy esetleg valami hátrafolyna, illetve a vízvezetékek mellett futna egy darabon.

(#104492) Lauda válasza #49155328 (#104481) üzenetére


Lauda
félisten

:R

Ha esetleg a tetőszerkezetekhez értesz, olyat is szeretnék, hogy megerősíteni szarufát. Még egyenes a tetősík amit tart, de szeretném még időben megfogni, mielőtt elkezdene süllyedni. Először nekem az jutott eszembe, hogy veszek 10x10-es gerendát és alulról megtámasztom vele. Aláteszem a teljes hosszban, vagy a hosszának a nagyrészében és ezt a 10x10-es gerendát támasztom meg alulról több helyen. Mikor jöttem kifelé a fatelepről, összefutottam ott dolgozó srácokkal és az egyik azt tanácsolta, hogy vegyek pallót, azt tegyem kétoldalról a szarufa mellé és szerkezetcsavarral húzassam össze az egészet. Így ha esetleg elkezdene ereszkedni a régi szarufa, a két palló oldalról megtartja és stabilizálja az egészet. Szerinted melyik megoldás a jobb? Nekem a szarufáim nagy része még a gömbölyű, azoknál is működik ez a módszer? Mármint a kétoldalról megerősítés. Nem baj, hogy át van fúrkálva a szarufa? Inkább még időben megerősítgetem amit lehet, ezen ne múljon. ;)

[ Szerkesztve ]

(#104493) macilaci78 válasza Because (#104491) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Fel, persze, hiszen szigetelt kábel. A konyhapult és a fal közé úgyis raksz vízvetőt.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#104494) Because válasza macilaci78 (#104493) üzenetére


Because
őstag

Köszi szépen!

Ilyen a vezeték:

(#104495) macilaci78 válasza Because (#104494) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Csatornában nem lesz baja.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#104496) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

NOVASERVIS Metalia fürdőszobai csaptelepekről (mosdó és kádtöltőszuhany) mi a vélemény?

(#104497) Morris válasza joysefke (#104496) üzenetére


Morris
veterán

Lidliben van most frankó termosztátos kádtöltő csaptelep. 20k körül nagyon jó ár érte.

(#104498) joysefke válasza Morris (#104497) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Köszi a tippet, de gondolom ezek nem működnek gáz kombi-cirkóval?

(#104499) baryll


baryll
tag

Üdv! Tudna valaki ajánlani aeg mosógép javításához értő szakembert Szentes (Csongrád, Hódmezővásárhely) környékéről? Köszönettel!

(#104500) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Kipróbáltam a ceresit cx15-öt beton repedés javításra. Nem jött be, ugyanolyan 'homok' szerű maradt, mint alapból. Megfelelő mennyiségű vizet adtam hozzá. Szerencsére csak kis szakaszon teszteltem, nem kell mindenhonnan kikaparni... Ok, az alapozó kimaradt, de ebből sose lesz beton. Ha simán bekeverem, és hagyom kötni, akkor is max homokkő szerű izé lesz belőle, ami morzsolódik, porlad.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.