Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96081) pc360 válasza etrop01 (#96075) üzenetére


pc360
addikt

Normál monti geometria - pipa, első teló - pipa. Ezzel minden további nélkül menni fog, de nem a manuál, hanem így, normál magasságú nyereg megléte mellett az egykerekezés. Ahogy a videó elején is említi, készült arról is anyaga, és szerintem neked inkább arra lenne szükséged - elsőre ugyanis sokkal egyszerűbb megtanulni, illetve olyan bringád van, amihez az illik. Nameg sokkal jobban kihasználható, és nagyobb poén, mert egykerekezéssel fölfele is lehet mászni, és mindenre képes vagy, amire csak 2 keréken.

Ha a hátsó fék kontrollálásában jó vagy, és ki tudod emelni az orrát, akkor onnantól fogva már csak idő kérdése, hogy fél kézzel egykerekezz fölfele a kanyargós emelkedőn limit nélkül, miközben a másik kézzel a sörödet iszogatod. Vagy épp lejtőn lefele, 40-nel. Én imádok egykerekezni, sajna országútival már nem olyan egyszerű, meg hát szegény kerék... :)

Nem nagyon tudok tanácsot adni, egyszerűen sokat kell gyakorolni. Nekem nagyjából 2 évbe telt, hogy teljességgel kitanuljam, de ebben olyan időszak is volt, mikor hátsó fék nélkül gyakoroltam, nem egyszer széjjelcseszve a térdem. Úgy könnyű beleszokni a határokba... :D Manuálozni így is csak moderált ideig tudok, de nem is ilyen triál viccgéppel nyomtam.

Ami poén, hogy ha már jól megy hardtail montival az egykerekezés, akkor össztelóssal onnantól fogva ugyanazt meg tudod csinálni terepen is. Nekem egyszer volt alkalmam kipróbálni, és meglepően könnyű volt. Aztán menni fog minden egyéb bringával is, pl. tipikus acélszörnyeken is, bár exponenciálisan nehezebb főleg úgy, ha az átlag méretek másfélszeresére van szükséged, mint jómagamnak (203 cm). Párszor jól jött nagyon a skill: egyszer 16-18 km-t egykerekeztem haza a városból első deffekttel egy V-fékes montin (Margit híd > 22. kerület). :)

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.