Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84545) geotigris9 válasza -=RelakS=- (#84510) üzenetére


geotigris9
tag

Azért azt megnézném élőben. Menyire is volt használt meg rozsdás az a lánc? Egyáltalán miféle lánc volt? Egy Shi. Hg pl. nem fog eltörni felületi rozsdától. Ha meg teljesen át van rozsdásodva egy lánc akkor mindegy milyen, eltörhet nyilván.

Egyik barátomnál láttam valami ezer éves /kisebb túlzással élve/ láncot, ami kint volt már ki tudja menyi ideje szabadban, de tető alatt. Jó pár éve beolajozta és használta még jó ideig. Pedig arra én mondtam az kuka nem érdemes felrakni ... Közelről nem néztem milyen lánc volt csak, hogy már szép rusztikus külseje volt.
Ha a felületi rozsdásodás így gajra vágná a láncot a kis szaladgálóson havonta- két havonta cserélhetném a láncot sorral együtt. Mert nem feltétlen fog rögtön pucolást meg olajozást kapni főleg ha napokig csak esik az eső és mennem kell vele.

Nem tudok azonosulni azzal, hogy ha valami még esetleg jó használható rendesen, de viseletes vagy "rusztikus" akkor rögtön dobd el a kukába és vegyél ujjat szemlélettel.

Azért egy kis drótkefézés után már látni milyen az a rozsda, mélyen megette-e a fémet vagy vagy csak megkapta a felületét.

Akkor ne rakjam fel, mert van rajta felületi rozsda annak dacára, hogy nincs megnyúlva - elkopva csak, mert így néz ki? Még nincs benne olyan sok kilométer.
Az "új lánc" a kis szaladgálósról.
(Táblagéppel lett fényképezve amivel nem lehet éles képet csinálni. HG-40 a lánc)

[ Szerkesztve ]

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.